-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ΚΟΥΙZ:ποιο ειναι το πιο ασχημο απο τα ασχημα;yeti-tiida-soul;
αληθεια οι πωλητες τι λενε για να τα προωθησουν;(δεν ειναι αυτο που βλεπετε;)Εμένα πάντως (που δεν είμαι πωλητής) μ' αρέσει πάρα πολύ το yeti και αρκετά το soul και βρίσκω κάτι χειρότερο από εμετικό το tiida... Μιλάω για εμφάνιση, λογικά κάποια στιγμή το yeti θα το κάνω και ένα test drive...
-
ενταξει η εμφανιση ειναι εντελως υποκειμενικη αλλα μαλλον η πλειονοτητα τα θεωρει κουτια,περιπτερα,κουβαδες με ροδες εκτος του θεε μου τιιδα!οπου παιζει μονο του.....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ενταξει η εμφανιση ειναι εντελως υποκειμενικη .....Αυτός ο μύθος ο μεγάλος! Απορρίψαμε την κάθε καλλονή και προτιμάμε την στραβομούτσουνη γυναίκα μας λόγω υποκειμενικότητας της ομορφιας.
Μικρές σχεδιαστικές λεπτομέρειες (στα αυτοκίνητα) μπορει να κάνουν την διαφορά. Συγκρίνετε την τελευταία γενια των Focus πριν και μετά το face-lift, στο οποίο κάπως σαν να κόντυναν-ύψωσαν το πίσω μέρος και έδωσαν στο αυτοκίνητο ένα 'αθλητικό' παράστημα.
Το Yeti είναι ωραίο κοιτόντας το μπροστά, αλλα αηδιαστικό στα πλάγια και πίσω, όπου λείπει εντελώς οποιαδήποτε σχεδιαστική προσπάθεια να δώσει ένα δυναμισμό στο αυτοκίνητο (και να ξεχωρίσει απο επαγγελματικά βανάκια τύπου Fiat Dolbo, Renault Kangoo, Citroen Berlingo, Peugeut Partner). Αυτά ακριβώς τα στοιχεία έχει το Soul, που το καθιστούν ένα πανέμορφο αντισυμβατικό αυτοκίνητο. To Tida ....
Ορθογώνιο είναι και το X-Trail αλλά ειναι (ή δείχνει) μεγαλύτερο απο το Yeti και εκει το σχήμα αποπνέει δυναμισμό και χαρακτήρα off-road.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι το Yeti είναι μία μεγάλη σχεδιαστική πατάτα, και ότι πουλήσει θα οφείλεται κυρίως στην αβαντα των Άγγλων δημοσιογράφων να προωθήσουν τα φθηνά Skoda αντι των υπερτιμημένων VW. Οι δικοί μας ακολουθούν, γιατι είπαμε ... η ομορφιά είναι υποκειμενική! -
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
ενταξει η εμφανιση ειναι εντελως υποκειμενικη .....
Αυτός ο μύθος ο μεγάλος! Απορρίψαμε την κάθε καλλονή και προτιμάμε την στραβομούτσουνη γυναίκα μας λόγω υποκειμενικότητας της ομορφιας.
Και φυσικά αφού το λες εσύ μάλλον μύθος θα είναι....
Να μας κάνεις μία λίστα με τα αυτοκίνητα που πρέπει να μας αρέσουν.
-
πολυ συζητηση γινεται ρε παιδια για το αν ειναι ομορφο το γετι... εγω το βρισκω αποδεκτο σχεδιαστικα κ αν θυμιζει 'περιπτερο' με γεια του με χαρα του!!!δηλαδη τα υπολοιπα αυτοκινητα της κατηγοριας ποσο πιο κομψα ειναι??? με λιγα λογια η σχεδιαση συναδει με το χαρακτηρα του. αν σου κανει, αλλα επειδη το θεωρεις ασχημο πας κ δωσεις 10κ παραπανω για το τιγκουαν δικαιωμα σου, αλλα εγω δεν το θεωρω κ τοσο συμφερουσα αγορα.. και τελοσπαντων αν ειναι σε ολα του καλο με τη χαμηλη τιμη που εχει κ το μονο σημειο οπου πασχει ειναι η εμφανιση παλι καλα να λεμε!!!
-
Βασικά το Yeti μου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να μοιάσει με μικρό Discovery
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/2 ... 460x0w.jpg
http://www.motorbeam.com/wp-content/upl ... a_yeti.jpg
αλλά δεν τα καταφέρνει ιδιαίτερα καλά.
Παραδόξως μου αρέσει και αν ήθελα SUV θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά Τετρακίνητο με 1.8TSI είναι πολύ καλό.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Πιό εύκολο να σου κάνω λίστα όσων δεν μου αρέσουν: από τα SUV είναι μόνο το Yeti.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Πιό εύκολο να σου κάνω λίστα όσων δεν μου αρέσουν: από τα SUV είναι μόνο το Yeti.
δηλ σου αρέσει αυτό ;
Κατάλαβα το γούστο σου...
-
Την άποψη μου για την σχεδίαση του Yeti θα την κρατούσα για τον ευατό μου, αν δεν με είχε εξοργίσει η δημοσιογραφική προπαγάνδα 2-3 χρόνων για το Yeti που τελικά 'έκανε γαργάρα' την ασχήμια, έστω και στην υποκειμενική της διάσταση. Το παρακολουθώ από τα πρωτότυπα, τώρα διάβασα ότι 'είναι θέμα γουστου τα μπροστινά φανάρια' και περνώντας από μία έκθεση 'τα είδα όλα'! Βοήθησε βέβαια και το καφέ/σκατί χρώμα, αλλά πόσο καλύτερα θα δείχνει σε γαλάζιο ?
Αλήθεια, υπάρχουν κάποιοι που μπορει να τους 'χαλάνε' τα φανάρια και να τους αρέσει το υπόλοιπο?Το Yeti πλεονεκτεί του Tiguan σε αναμενόμενη αξιοπιστία του μοτερ 1.8 συγκριτικα με 1.4, ενώ έχουν τα ιδια τέλη, αλλά σε 4χ4 είναι μονο 5.000 φθηνώτερο και η σχεδιαστική διαφορά είναι χαώδης.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Βασικά το Yeti μου δίνει την εντύπωση ότι προσπαθεί να μοιάσει με μικρό Discovery
.Ένα σχήμα θέλει και το κατάλληλο μέγεθος. Θα το συμμερίζονται όσοι βλέπουν διαφορά στην Χ5 από την X3.
-
Εχει αγορασει κανεις το 1,2 DSG για να μας πει εντυπωσεις?
με εχει ενθουσιασει το yeti αλλα το συζηταω μονο με dsg. -
Και δεν έχεις άδικο θαρρώ φίλε μου. Μετά και την δική μου εμπειρία με dsg το επόμενο αυτοκίνητο θα είναι μόνο αυτόματο.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Και δεν έχεις άδικο θαρρώ φίλε μου. Μετά και την δική μου εμπειρία με dsg το επόμενο αυτοκίνητο θα είναι μόνο αυτόματο.καλά όταν θα πάρεις νέο αμάξι εσύ τα αυτοκίνητα δεν θα έχουν ρόδες και θα καίνε κάτουρο.
-
Δερμα και αυτοματο κιβωτιο ειναι must για εμενα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Και δεν έχεις άδικο θαρρώ φίλε μου. Μετά και την δική μου εμπειρία με dsg το επόμενο αυτοκίνητο θα είναι μόνο αυτόματο.
καλά τόταν θα πάρεις νέο αμάξι εσύ τα αυτοκίνητα δεν θα έχουν ρόδες και θα καίνε κάτουρο.
Σωστό και αυτό
-
δοκιμασα το 1.8 4χ4 test drive του-κλασικου- δεκαλεπτου και ηθελα κυριως να δω την καταναλωση. παρατηρησα δυστηχως αυτο που φοβομουν και απο την εμπειρια απο octavia5 fl με ιδιο μοτερ του αδερφου μου. καιει πολυ και σε εποχες μαλιστα που η καταναλωση παιζει απο τους σημαντικοτερους ρολους στην επιλογη-αγορα αυτοκινητου. μην ξεχναμε πως η βενζινη ΔΕΝ ειναι πια γυρω στο 1 ευρω.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
δοκιμασα το 1.8 4χ4 test drive του-κλασικου- δεκαλεπτου και ηθελα κυριως να δω την καταναλωση. παρατηρησα δυστηχως αυτο που φοβομουν και απο την εμπειρια απο octavia5 fl με ιδιο μοτερ του αδερφου μου. καιει πολυ και σε εποχες μαλιστα που η καταναλωση παιζει απο τους σημαντικοτερους ρολους στην επιλογη-αγορα αυτοκινητου. μην ξεχναμε πως η βενζινη ΔΕΝ ειναι πια γυρω στο 1 ευρω.σε 10' και με κρυο κινητηρα ειναι απολυτα λογικο να δεις μεγαλη καταναλωση, ειδικα αν το πιεσες.
ο συγκεκριμενος 1800 ειναι απο τους πιο οικονομικους που κυκλοφορουν για τις επιδοσεις που προσφερει.
προσπαθησε να κανεις δοκιμη μεγαλυτερης διαρκειας
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
δοκιμασα το 1.8 4χ4 test drive του-κλασικου- δεκαλεπτου και ηθελα κυριως να δω την καταναλωση. παρατηρησα δυστηχως αυτο που φοβομουν και απο την εμπειρια απο octavia5 fl με ιδιο μοτερ του αδερφου μου. καιει πολυ και σε εποχες μαλιστα που η καταναλωση παιζει απο τους σημαντικοτερους ρολους στην επιλογη-αγορα αυτοκινητου. μην ξεχναμε πως η βενζινη ΔΕΝ ειναι πια γυρω στο 1 ευρω.Δηλαδή πόσο σου έκαψε?
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
δοκιμασα το 1.8 4χ4 test drive του-κλασικου- δεκαλεπτου και ηθελα κυριως να δω την καταναλωση. παρατηρησα δυστηχως αυτο που φοβομουν και απο την εμπειρια απο octavia5 fl με ιδιο μοτερ του αδερφου μου. καιει πολυ και σε εποχες μαλιστα που η καταναλωση παιζει απο τους σημαντικοτερους ρολους στην επιλογη-αγορα αυτοκινητου. μην ξεχναμε πως η βενζινη ΔΕΝ ειναι πια γυρω στο 1 ευρω.σε 10.000 χλμ με μικτές συνθήκες αλλά πολύ πόλη μέσα είχα 8.7l/100km. (leon 1.8 tsi)
σε C4 1.6 110hp αντίστοιχα είχα 9.1l/100km.
-
Εγώ σε ταξίδια 1120 χιλιομέτρων σερί, με ακατέβατες 150άρες+ (ήτοι 4500 σαλ ακατέβατες λόγω κοντής 5ης και μη ύπαρξης 6ης), με καύσωνα και κλιματισμό, έβλεπα 10-10,5 λτ/100 χλμ με τον προηγούμενο 1,8 20V-T -200 ίππων- και τετρακίνηση (σε Οκτάβια).
Σε μποτιλιάρισμα που είχε προκύψει αμέσως μετά την εκκίνηση του κινητήρα, είχα δει **80 **λτ/100χλμ
SKODA YETI