-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
gskarmou, äå èåëù íá ìåéùóù ôéò êëéóåéò ãéáôé èá å÷ù êáëõôåñï óôñéøéìï.
Èåëù íá ôï âåëôéùóù óáí áéóèçóç, Þ óáí áðïëáõóç ìïõ ìïõ äéíåé ïôáí ôï ïäçãù.
Êáé óôï êáôù êáôù, äå ìðïñù íá ìðáéíù óå áëëá áìáîéá ìå íïñìáë áíáñôçóåéò, êáé íá ìçí å÷ïõí êëéóåéò óçìáíôéêåò, ïðùò íïñìáë öïêïõò.
Ïé êëéóåéò ðñðåé íá õðáñ÷ïõí ëéãï ãéá ôçí êáèçìåñéíç ïäçãçóç óôïõò äñïìïõò.ðéóôåõù íá êáôáëáâáéíåéò ôï ðíåõìá ìïõ, ôé åííïù.Ðáíáãéùôç, íá ôï øáîïõìå ãéá ôá øáëéäéá, Ó-Ê ìáëëïí èá åéìáé Áèçíá, áí ðñïëáâù êõñéáêç ðñùé, íá ôá ðïõìå êáé áðï êïíôá.
íáé óå êáôáëáâáßíù ..óïõ äßíåôáé ç åíôýðùóç üôé ïé êëßóåéò åßíáé áíôßóôïé÷åò ÷áëáñïý ïéêïãåíåéáêïý êáé ü÷é 'êáõôïý' 3èõñïõ Åßíáé ÷ùìÜôéíï ôï setup ðïõ Ý÷ïõìå ôé íá êÜíïõìå ? Ôï âåëôéþíïõìå ....èá ìïõ ðåßò êáé óùóôÜ èá ôï ðåßò
åãþ ðÜíôùò ëÝù íá îåêéíÞóù áðï êáíá êÜèéóìá ôçò ðñïêïðÞò ãéáôß óå êÜôé ÷ïóå íôå óôñïöéëßê ìå îåíÝñùóå éäáßôåñá üôáí ôåñìÜôéóå ç åìðñüò áíÜñôçóç êáé ôïí ðßóù åóùôåñéêü ..áÝñááá
-
Όποιος λέει ότι το 206 μετά τις αντιστρεπτικές γέρνει(!) και τον ενοχλεί(!!!!) μάλλον δεν έχει καλή επικοινωνία με το όχημα. Ακόμη και η F1 γέρνει! Πάντα θα γέρνει, εκτός εάν βγάλετε την ανάρτηση και βάλετε σκέτα σίδερα, τότε δεν θα γέρνει... και φυσικά όταν θα φύγετε από τον δρόμο θα αναρωτιέστε τί.. σας χτύπησε!
Στήστε το αμάξι σας για να ανταποκρίνεται στις οδηγικές σας αναζητήσεις, όχι στον εντυπωσιασμό των επιβαινόντων. Οι απέξω θεατές σας πληροφορώ ότι δεν βλέπουν ούτως ή άλλως το καλοστημένο αμάξι να γέρνει, και ουσιαστικά έχουν και αυτοί κάποιο δίκιο. Αλλά εάν το ζητούμενο είναι να οδηγούμε γρήγορα και με ασφάλεια, άρα απολαυστικά, θα πρέπει να αποφύγουμε τις υπερβολές, και για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε με τον εαυτό μας τί ζητάμε από το αυτοκίνητο. Άλλο να εντυπωσιάζουμε την παρέα αναφέροντας κάποια νούμερα και άλλο να απολαμβάνουμε την πραγματική οδήγηση, όντας αποτελεσματικοί σε αυτήν.
-
Τα εμπρός ψαλίδια της PS προορίζονται για αγωνιστική χρήση και είναι η απαραίτητη κίνηση για να αξιοποιηθεί ένα σωστό στήσιμο και 4 καλά λάστιχα.
Με αυτά το αυτοκίνητο στρίβει χωρίς να χαζεύει ούτε χιλιοστό η μούρη (και κατ'επέκταση κι ο κώλος - αλλά ακόμη καλύτερα και με τα PS σινεμπλόκ για τον πίσω άξονα). Δεν αισθάνεσαι πλέον τις ανεπαίσθητες αλλά σημαντικές πλάγιες πλεύσεις στις γρήγορες στροφές (φίλος που ξαναέβαλε τα νορμάλ ψαλίδια ξαναείδε με λύπη του το παραπάνω φαινόμενο). Το τιμόνι γίνεται αμεσότερο και σαφέστερο. Οι διαφορές είναι διακριτικές, αλλά και καθοριστικές όταν εξακολουθούμε να διαμαρτυρόμαστε για ασάφειες και χαζεματα της μούρης, ακόμη και μετά την σούπερ ακριβή ανάρτηση που βάλαμε. Μπορείτε να βρείτε άλλον τρόπο για να εξαφανίστε τις εγκάρσιες μικρομετατοπίσεις των εμπρός ψαλιδιών πάνω στα ελαστικά σινεμπλόκ όταν αναλαμβάνουν να μεταφέρουν ανάλογα φορτία;
Εάν δεν είχα αυτά τα ψαλίδια, δεν θα ήταν σε θέση τα ημισλικ λάστιχα που έβαλα (ADVAN A032R) να αποδώσουν σωστά και ακόμη θα γκρίνιαζα... Τώρα πια γνωρίζω ακριβώς που πατώ και να ρυθμίσω πλήρως και σωστά τον τρόπο οδήγησής μου στις εξωτερικές συνθήκες άμεσα μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου.Ένας που ξέρει να οδηγάει θα καταλάβει αμέσως τί εννοώ, ειδικά μόλις οδηγήσει το αυτοκίνητό μου, όπου δεν θα βρείτε ούτε ένα σημείο υπερβολής στις επιλογές μου. Βήμα-βήμα έστησα το αυτοκίνητο για να ξέρω πάντα τί έκανα και τί πρέπει κάνω.
-
Εγώ, που το έκανα μια μικρή βόλτα, έχω να πω ότι το αμάξι εκτελεί τις εντολές σου, χωρίς να τραμπαλιάζει, χωρίς να χαζεύει, με ακρίβεια. Του έκανα μερικά απότομα σλάλομ. Μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε. Βέβαια δεν μπορούσα να κάνω και κάτι παραπάνω, αφού φοβάμαι πολύ με ξένο αμάξι να κάνω υπέρβολές...
Μετά έκανα ακριβώς το ίδιο και στο δικό μου. Οι διαφορές ήταν κάτι παραπάνω από αισθητές...
Μπορώ να πω ότι τα Record SP και οι αντιστρεπτικές του Μίλτου θα μου βελτιώσουν το αμάξι σημαντικά.
-
Δημήτριε επειδή πρόκειται σύντομα να βάλω πίσω την 22άρα αντιστρεπτική, μπορείς αν θέλεις να κληρονομήσεις την 21 που φοράω τώρα. Αργότερα, αν αισθανθώ ότι κάτι μου λείπει θα αλλάξω και την εμπρός 20,6 με 22 για να ισορροπήσω το μονοθέσιο...εεε... το 206 μου εννοώ!
Και κάτι ακόμη για τα ψαλίδια PS: Έχουν σταθερή σύγκλιση-απόκλιση σε οποιαδήποτε φάση επιτάχυνσης ή επιβράδυνσης (όπως είπαμε δεν κινούνται πλέον κατά τον οριζόντιο άξονα παρά αυστηρά και μόνο στον κάθετο)..
Η απόκλιση αυξάνει τις υπερστροφικές τάσεις. Όπως είναι το 206 με τα μαμά ψαλίδια, εάν επιβραδύνετε σε στροφή αποκτά επιπλέον υπερστροφική τάση λόγω του ότι αυξάνεται η απόκλιση των εμπρός τροχών από την μετατόπισή τους προς τα πίσω όσο επιτρέπουν τα σινεμπλόκ των ψαλιδιών. Αυτό λοιπόν το φαινόμενο, με τα PS ψαλίδια απλά παύει να υφίσταται, με αποτέλεσμα η υπερστροφή να είναι πάντα ελεγχόμενη, αφού δεν πρόκειται να αυξηθεί ή μειωθεί ξαφνικά η απόκλιση λόγω απότομης επιβράδυνσης ή επιτάχυνσης.
Ο ρόλος των εμπρός ψαλιδιών είναι σσφής και όχι εύκολα αντιληπτός από κάποιον που δεν πιέζει το αυτοκίνητό του στις στροφές. Αλλά για όποιον 'στρίβει' είναι απαραίτητη κίνηση για να αποκτήσει τιμόνι αξιοποιώντας πληρέστερα το υπόλοιπο setup του 206.Και κάτι άλλο σε όσους διαμαρτύρονται που το 206 τους χαζεύει και δεν έχει τιμόνι: Οι ζάντες σας έχουν το σωστό οφσετ;
-
νεοτερα απο το μετωπο ψαλιδια....
κονδωρ 138
ντινος 90 συν 8 για κτελ να μου τα στειλει αθηνα....
αν δευτερα δε παιξω μπουνιες με αφεντικο τα εχω παραγγειλει...
μιλτο ημουν αναμεσα σε superflex συνεμπλοκ(http://www.superflex.co.uk) και ψαλιδια πεζο σπορτ με τα συνεμπλοκ τους πακετο αλλα με βλεπω για πεζο...
ως τωρα εχω επιλεξει ολες τις επιλογες του γαλλου σε στησιμο και δεν με εχει απογοητευσει ουτε 1%.... αρα δε βλεπω λογο να μην τον ξαναεμπιστευτω!!!
σπυρο ακουςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς?????????????????????????????επισης μιλτο ποσα χλμ εχεις κανει με αυτα τα ψαλιδια?
ισχυει το φαινομενο powerflex που οσοι εβαλαν τετοια συνεμπλοκ μετα απο 40000χλμ τα ειδαν να μαλακωνουν τραγικα!επισης οι περισσοτεροι οσων γκρινιαζουν για το τιμονι φοραμε μαμα ζαντες ειτε αλουμινιου(gti) ειτε σιδερενιες
-
Στο δικό μου φοράω σιδερένιες και δεν τις αλλάζω εκτός αν χώσω κάμποσα για κάτι πραγματικά αξιόλογο και αφού πρώτα έχω τελειώσει με όλα τα υπόλοιπα (δηλ. ποτέ!).
Έχω τιμόνι κάτσε καλά... Άρα ψαλίδια PS θέλεις. Kαι λάστιχα με ενισχυμένα πλαϊνά για να μην διπλώνουν είναι πολύ ταιριαστά με τέτοια τα ψαλίδια. Τα ημιαγωνιστικά (ή αλλιώς αγωνιστικά για χρήση σε δημόσιο δρόμο όπως είναι τα Yokohama Advan A032R και A048) είναι ο ιδανικός παρτενέρ για τέτοια ψαλίδια, αλλά τα είπαμε ήδη... Άλλη παρόμοια λύση είναι να μεγαλώσει η διάμετρος της ζάντας για να μπουν χαμηλοπρόφιλα ελαστικά (στην 15άρα ζάντα δουλεύουν σωστά και τα 195/50/15 που είναι καί σπορ καί φτηνά, αν και οι ενδείξεις στο κοντέρ θα ξεφύγουν καμιά 10αριά χιλιόμετρα). Τουλάχιστον έτσι θα μειωθεί αισθητά το τραμπάλιασμα πάνω στα λάστιχα (με τα ADVAN δεν υφίσταται τέτοιο φαινόμενο σε καμία περίπτωση υπό οποιαδήποτε πίεση - και μάλιστα στη μαμίσια διάσταση 195/55/15).Τα PS ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΙΝΕΜΠΛΟΚ για να μαλακώσουν! Έχουν αρθρώσεις uniball (κάτι σαν την άρθρωση στο γόνατό μας). Αυτές δεν 'μαλακώνουν', μόνο σπάνε. Ένας του club (ο Γιάννης) έσπασε τα uniball και στα δύο ψαλίδια πριν κλείσουν εξάμηνο. Αλλά πρόκειται για καταπληκτικό παιδί μεν, οδηγάρα επίσης, αλλά σιδεροφάγο που βγάζει πλέον μεγάλο όνομα στην πιάτσα (έχετε δει ποτέ κορώνα διαφορικού ξεκολλημένη από το πηνίο; ). Οι Βασίληδες κάνουν πλέον τον σταυρό τους με τις ζημιές του και από την άλλη ο Ντίνος δεν πίστευε ότι κατάφερε κι έσπασε τα uniball (δεν παραλείπουν ποτέ να δείχνουν και την χαρά τους όταν τον βλέπουν).
Οι Βασίληδες επίσης μου είπαν ότι τους έχει ξανασυμβεί σε Rallye.
Προσωπικά τα uniball τα έλεγξα πρόσφατα, τα έχω ένα χρόνο, και δεν κουνιέται φύλλο. Δεν μπορώ όμως να εγγυηθώ τίποτα. Πάντως αν μου βγάλουν διετία στους κωλόδρομούς μας θα είμαι ευχαριστημένος και χαλάλι τους αφού μου προσθέτουν στην οδηγική μου ευχαρίστηση. -
Τελικά κάποιοι τα βάλανε τα Πεζοσπόρ ψαλίδια....
Ερώτηση :
Απο ζυγοστάθμιση -ευθυγράμμιση πως τα πάνε ,χάνουν πιο έυκολα απο τα νορμάλ ή είναι πιο ανθεκτικά ?Τώρα θα μου πείτε γιατί το ρωτάω ? Μετά απο αρκετά ζορίσματα σε εθνική και στη συνέχεια επαρχιακό μια απο τα ίδια (αυτό το πράγμα του να έχεις κάνεις ταξίδι και να βρίσκεις και όρεξη να το χώσεις ) Ολυμπιακά έργα με τρία λάστιχα θύματα και αρκετές άλλες τρυφερές συνυπάρξεις,κατα την ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση ο άνθρωπος που του τα έκανε έμεινε έκπληκτος απο το πόσο λίγο είχε χάσει .Ιδαίτερα όταν άκουσε και το χρόνο που μεσολάβησε απο τον προηγούμενο έλεγχο .
Ετσι εδώ στο σύνολό τους τα μαλακά σινεμπλόκ δικαιολογήσανε την ύπαρξή τους επιτρέποντας αυτές τις μικρομετατοπίσεις γλυτώνοντας απο πολλά ζόρια τον ιδιοκτήτη τους καθώς και απο αρκετές εξόδους ευρώ την τσέπη του .
Ετσι μια και δεν πρόκειται να το χαμηλώσω και επειδή είχα και παλιότερα την απορία αυτή για αυτά τα ψαλίδια κάνω αυτή την ερώτηση ! Αλλωστε αν του αλλάξω κάτι αυτό το κάτι είτε θα το κάνει καλύτερο παντού ή δεν θα μπεί καθόλου .
Και εφόσον οι μικρομετατοπίσεις τέρμα με το πάνω άκρο του γόνατου τι γίνεται εφόσον είναι σχεδιασμένο να ανέχεται αυτές τις μετατοπίσεις απο τα ψαλίδια ? Εχει γίνει κάποια αλλαγή ή αφήνονται τα εργοστασιακάΕυχαριστώ εκ των προτέρων
-
διπλο ποστ
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
.....åðéóçò ïé ðåñéóóïôåñïé ïóùí ãêñéíéáæïõí ãéá ôï ôéìïíé öïñáìå ìáìá æáíôåò åéôå áëïõìéíéïõ(gti) åéôå óéäåñåíéåò
Ìå ëÝíå ÃéÜííç
Ý÷ù óéäåñÝíéåò êáé åßìáé êáëÜ êáé áêüìá ÷åéñüôåñá öïñÜù êáé ÐéñÝëëé -
Γαι το θέμα της ευθυγράμμισης μάλλον είναι θέμα αυτοκινήοτυ και δεν χάνεται. Μετά από δυνατό χτύπημα σε λακκούβα, στράβωσα το μαμά ψαλίδι (!), έβαλα τα PS (ήταν και η αφορμή αυτή) και όταν πήγα για ευθυγράμμιση το 206 ήταν ολόισιο (φυσικά με έδιωξε χωρίς να πληρώσω τίποτα αφού δεν έκανε και τίποτα).
-
Πανο, θα σε παρω τηλ να συννενοηθουμε για τα ψαλιδια!
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
νεοτερα απο το μετωπο ψαλιδια....
κονδωρ 138
ντινος 90 συν 8 για κτελ να μου τα στειλει αθηνα....
αν δευτερα δε παιξω μπουνιες με αφεντικο τα εχω παραγγειλει...
μιλτο ημουν αναμεσα σε superflex συνεμπλοκ(http://www.superflex.co.uk) και ψαλιδια πεζο σπορτ με τα συνεμπλοκ τους πακετο αλλα με βλεπω για πεζο...
ως τωρα εχω επιλεξει ολες τις επιλογες του γαλλου σε στησιμο και δεν με εχει απογοητευσει ουτε 1%.... αρα δε βλεπω λογο να μην τον ξαναεμπιστευτω!!!
σπυρο ακουςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς?????????????????????????????επισης μιλτο ποσα χλμ εχεις κανει με αυτα τα ψαλιδια?
ισχυει το φαινομενο powerflex που οσοι εβαλαν τετοια συνεμπλοκ μετα απο 40000χλμ τα ειδαν να μαλακωνουν τραγικα!επισης οι περισσοτεροι οσων γκρινιαζουν για το τιμονι φοραμε μαμα ζαντες ειτε αλουμινιου(gti) ειτε σιδερενιες
ψτ παληκαρι θελω κ εγω ψαλιδια κ ραβδους στρεψης για αρχη ( αντιστρεπτικες οταν εχουμε κανα φραγκο )
Ποτε θα σε παω βολτα με τα BILSTEIN GR N? -
Λοιπόν έβαλα τα αμορτισέρ! Έβαλα τα Record SP, ύστερα από μια αγωνιώδη και κοπιώδη εργασία τοποθέτησης. Οι μάστορες ταλαιπωρηθήκανε πολύ. Σε κάποια φάση, όταν βγήκε το αμορτισέρ με το ακραξόνιο (από την πλευρά του οδηγού), παρασύρθηκε και το ημιαξόνιο, οπότε όλες οι βαλβολίνεις χύθηκαν (και ήταν και καλές!). Δεν πειράζει όμως, μου τοποθετήσαν δωρεάν κάποιες εξίσου καλές της Valvoline.
Στο τέλος πήρα το αμάξι λίγο πριν κλείσουνε το μαγαζί. Το θέμα είναι ότι κάτι δεν έγινε σωστά στον εμπρόσθιο τροχό του οδηγού (λέτε να φταίει το ημιαξόνιο; ), αφού ακούγονται κάτι κλανκ, γκρακ, κάθε φορά που δουλεύει η ανάρτηση (ή στρίβω το τιμόνι). Επειδή κάθε φορά που άκουγα τους θορύβους αυτούς τσατιζόμουνα και φόρτωνα, δεν είχα καμιά όρεξη να το δοκιμάσω...Τέλος πάντων, την Δευτέρα θα σας πω τα νεότερα...
-
Δημήτρη Καλοτάξιδα τα αμορτισέρ σου!Τελικά από που τα βρήκες?
Που τα έβαλες?
Για τον θόρυβο που λες ακούγεται σαν να είναι μεταλλικό έλασμα?
Είχα βάλει και εγώ τα ψαλίδια της PS αλλά τα έβγαλα off e 2 μήνες!δεν ξερω τι να πω!! -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Έβαλα τα Record SP, ύστερα από μια αγωνιώδη και κοπιώδη εργασία τοποθέτησης.Το να βγάλεις και να βάλεις το αμορτισέρ στο αυτοκίνητο είναι εύκολο και δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία. (Εκτός από το ειδικό εργαλείο για να κρατήσει το ελατήριο). Πρώτη φορά άλλαζε ο μάστορας αμορτισέρ ή δεν ταιριάζουν τα record στο δικό σου;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έβαλα τα Record SP, ύστερα από μια αγωνιώδη και κοπιώδη εργασία τοποθέτησης.
Το να βγάλεις και να βάλεις το αμορτισέρ στο αυτοκίνητο είναι εύκολο και δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία. (Εκτός από το ειδικό εργαλείο για να κρατήσει το ελατήριο). Πρώτη φορά άλλαζε ο μάστορας αμορτισέρ ή δεν ταιριάζουν τα record στο δικό σου;
Έχεις δει πως ακριβώς αλλάζουν τα αμορτισέρ σε 206?
Είναι μια διαδικασία που αν κα΄ποιον δεν το εχει ξανακάνει θα ζοριστεί! -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το να βγάλεις και να βάλεις το αμορτισέρ στο αυτοκίνητο είναι εύκολο και δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία. (Εκτός από το ειδικό εργαλείο για να κρατήσει το ελατήριο). Πρώτη φορά άλλαζε ο μάστορας αμορτισέρ ή δεν ταιριάζουν τα record στο δικό σου;Ο μάστορας αυτός φαινότανε καλός και έμπειρος. Απλά μάλλον με τα γαλλικά αυτοκίνητα δεν τα πήγαινε και πολύ καλά.
Στην τοποθέτηση ζορίστικε πάρα πολύ (βοήθησα και 'γω), αφού το ψαλίδι βάσης δεν έλεγε με τίποτα να κουμπώσε πίσω στο ακραξόνιο (αυτό ίσχυε και για τους δύο τροχούς)...
Μάλλον κάτι δεν μου σφίξανε σωστά. Ο ήχος που ακούω είναι σαν από χαλασμένο ψαλίδι (δηλαδή σινεμπλόκ με τζόγους). Χώρια που στο στρίψιμο - επαναφορά του τιμονιού ακούω ήχους σαν να θέλει το ελατήριο να περιστραφεί, γύρω από τον άξονά του...Τα Record είναι γαλλικά αμορτισέρ και αυτά που πήρα ήταν για 206 (το γράφανε πάνω). Τα έχουν βάλει πολλοί γνωστοί (οι περισσότεροι εκ των οποίων με 206) μου και μείνανε πολύ αυχαριστημένοι, τόσο ως προς την σφικτή απόσβεσή τους, όσο και ως προς την μακροζωία τους.
-
αυτά που πήρα ήταν για 206 (το γράφανε πάνω).Επιβεβαίωσε πρώτα ότι τα συγκεκριμμένα είναι για 206 (μήπως κέρδισες το τζόκερ και υπήρχε λάθος στο κουτί?) και μετά επιστροφή στο συνεργείο.
-
Το να βγάλεις και να βάλεις το αμορτισέρ στο αυτοκίνητο είναι εύκολο και δεν απαιτεί ειδικά εργαλεία. (Εκτός από το ειδικό εργαλείο για να κρατήσει το ελατήριο). Πρώτη φορά άλλαζε ο μάστορας αμορτισέρ ή δεν ταιριάζουν τα record στο δικό σου;
Ο μάστορας αυτός φαινότανε καλός και έμπειρος. Απλά μάλλον με τα γαλλικά αυτοκίνητα δεν τα πήγαινε και πολύ καλά.
Στην τοποθέτηση ζορίστικε πάρα πολύ (βοήθησα και 'γω), αφού το ψαλίδι βάσης δεν έλεγε με τίποτα να κουμπώσε πίσω στο ακραξόνιο (αυτό ίσχυε και για τους δύο τροχούς)...
Μάλλον κάτι δεν μου σφίξανε σωστά. Ο ήχος που ακούω είναι σαν από χαλασμένο ψαλίδι (δηλαδή σινεμπλόκ με τζόγους). Χώρια που στο στρίψιμο - επαναφορά του τιμονιού ακούω ήχους σαν να θέλει το ελατήριο να περιστραφεί, γύρω από τον άξονά του...Τα Record είναι γαλλικά αμορτισέρ και αυτά που πήρα ήταν για 206 (το γράφανε πάνω). Τα έχουν βάλει πολλοί γνωστοί (οι περισσότεροι εκ των οποίων με 306) μου και μείνανε πολύ αυχαριστημένοι, τόσο ως προς την σφικτή απόσβεσή τους, όσο και ως προς την μακροζωία τους.
Οι περισσότεροι σε 206 τα έχουμε Δημήτρη!Διόρθωσε το post σου που λέει για 306!
Αμορτισέρ σε 206