-
Ε, καλά...
Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...
-
Μαρκο κοιτα και για τα αμορτισερ του 2.0 τα εργοστασιακα.
Εχω ακουσει οτι φοραμε τα ιδια αμορτισερ, αλλα δεν το πολυπιστευω.
Ρωτα και για του RC, θα ειναι ενδιαφερουσα λυση! -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Μαρκο κοιτα και για τα αμορτισερ του 2.0 τα εργοστασιακα.
Εχω ακουσει οτι φοραμε τα ιδια αμορτισερ, αλλα δεν το πολυπιστευω.Το ίδιο έχω ακούσει κι εγώ και όταν το ρώτησα συμφώνησε και ο πωλητής (βέβαια, το τελευταίο δεν μετράει, μιας και τον γάιδαρο να πετάει θα έβλεπε, προκειμένου να με πείσει... )
Ρωτα και για του RC, θα ειναι ενδιαφερουσα λυση!
Ναι... το είχα σκεφτεί πιο παλιά, αλλά το είχα απορρίψει (αν σου πω ότι δεν θυμάμαι το γιατί θα με πιστέψεις;;; Γεράματα... )
Πάντως σήμερα το πρωί, μετά από τηλεφωνική επαφή με τον φίλτατο mirage, που μ' έπεισε ότι αυτά θέλω, παράγγειλα τα de Carbon. Είχαμε ένα προβληματάκι με τη διαθεσιμότητα των πίσω, αλλά πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχω καινούρια αμορτισέρ!
Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια! Ήταν σημαντική!
-
Μια διευκρίνηση : όταν εβαλα τα sachs performance αρχικά με τα μαμά ελατήρια το αμάξι ψήλωσε και έδειχνε σαν ''τρακτέρ''.
Μήπως σου συμβεί το ίδιο και εσένα ? ? -
Θα σου πω μόλις τα βάλω αν αναφέρεσαι σε μένα Tony!
-
Είμαι πειστικός πως να το κάνουμε
Άντε Μάρκο καλοφόρετα -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Είμαι πειστικός πως να το κάνουμε
Άντε Μάρκο καλοφόρεταΕυχαριστώ!!! (φυσικά και για τη βοήθεια!)
Επιφυλάσσομαι για πρώτες εντυπώσεις!
-
Λοιπόν, σήμερα το πρωί έβαλα τα de Carbon (τα οποία - άσχετο - ήταν σε κουτί που έγραφε Delphi... πολυεθνικές...)
Πρώτες εντυπώσεις:
Αισθητά πιο σφιχτό το αμάξι με τις κλίσεις στις στροφές να έχουν περιοριστεί περισσότερο απ' όσο περίμενα. Η άνεση στις μικρές ταχύτητες (=ποιότητα κύλισης) έχει βελτιωθεί ελαφρώς (καλύτερη απόσβεση;;; ίσως - mirage είχες απόλυτο δίκιο), στις μεγάλες όμως (μέχρι 150 το πήγα) το αμάξι έχει μία ελαφρά τάση να ακολουθεί τις ανωμαλίες του οδοστρώματος (λογικό βέβαια... εξάλλου μιλάμε για πολύ μικρή διαφορά).
Αυτό που έχει μειωθεί πολύ είναι η υποστροφή (σε 2-3 στροφές που προσπάθησα να το πιέσω λίγο παραπάνω), αλλά και το βύθισμα κατά το φρενάρισμα ή την απότομη επιτάχυνση (δοκιμές σε άδεια ασφαλτοστρωμένη αλάνα - πάρκινγκ). Η υπέρστροφή πλέον έρχεται (πολύ) πιο εύκολα (όχι απαραίτητα κακό... ) και πιο ομαλά, με μικρότερες κλίσεις. Μάλλον θα πρέπει να παίξω λίγο με τις πιέσεις των ελαστικών για να εξισοροπηθεί το αυτοκίνητο.
Μέχρι στιγμής λοιπόν, το πρώτο 'test-drive' των 20χλμ περίπου ήταν θετικότατο. Να δούμε τι θα μας πει και το ταξίδι του 3ημέρου με 4 άτομα...
Είμαι όμως αισιόδοξος...
-
Πολύ ωραία!!
Η Delphi είναι ένας κολοσσός που φτιάχνει υποσυστήματα αυτοκινήτων.Σε αυτήν ανήκει και η DeCarbon.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Η Delphi είναι ένας κολοσσός που φτιάχνει υποσυστήματα αυτοκινήτων.Σε αυτήν ανήκει και η DeCarbon.Ναι... το γνωρίζω... Απλά μου έκανε εντύπωση ότι τα κουτιά είχαν το σήμα της μητρικής και όχι της θυγατρικής, μιας και τα αμορτισέρ προωθούνται με το όνομα της de Carbon και όχι της Delphi...
Όχι ότι σημαίνει και τίποτα αυτό βέβαια... (εκτός ίσως από μπερδεμένο τμήμα marketing )
-
χμ... πολυ ενδιαφερον το πορισμα σου για τα DeCarbon, μιας και ειναι πρωτα στην λιστα προτιμησης.. Εχει ερθει η ωρα και για μενα ν' αλλαξω.... Το θεμα ειναι να 'καθησουν' ομως πρωτα λιγακι στο αυτοκινητο και να μας πεις περισσοτερα.. Το οτι εχουν μειωθει οι κλισεις ειναι απολυτως λογικο και το ιδιο θα συνεβαινε αν θα εβαζες και τα μαμα! Μιλαμε για καινουργια...
Αυτο που δε μ' αρεσε ηταν αυτο που εγραψες στα πολλα οτι ψιλοακουει και με προβληματιζεις... Βεβαια εμενα η κατασταση, πλεον, ειναι σχεδον απαραδεκτη και μου περνανε κατι σκεψεις για ελατηρια και αμορτισερ και κατι τετοια...
Θα συζητησω με τον Βασιλη να δω τη γνωμη του, θα μου πει να μην τα βαλω, αλλα και παλι ... Ποιος τον ακουει αυτον, μωρε ?!!?
(εκτος, βεβαια απο τον Κουκο )
-
Μαρκο καλοφορετα!
Ποια de carbon εβαλες?
Τα performance?
Eιναι αεριου - λαδιου? -
Μάρκο με το μαλακό για καμιά 200αρια χιλιόμετρα να πατήσουν καλά τα αμορτισέρ πρώτα. Θέλουν και αυτό το στρωσιματάκι τους.
Για όλα όσα έγραψες θα συμφωνήσω απόλυτα αφού τα ίδια έχω παρατηρήσει και εγώ. Εκτός από την πιο έντονη τάση για υπερστροφή σε εμένα το αμάξι έγινε πιο ουδέτερο ( μούρες τέλος μονο τώρα τελευταία είχα κάτι προβληματάκια λόγω ελαστικών όμως ) και η τάση του να κλείνει την τροχιά στις στροφές έγινε πιο ομαλή. Θα έλεγα οτι στρίβει με τα 4, αλλά και όταν υπερστρέφει η διόρθωση είναι ευκολότερη αν και το σπάσιμο λίγο πιο απότομο.
Τm μιλάμε για 106 Rallye σωστά? Τότε θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κατά Peugeot sport μεριά... -
ε, οχι και PS αναρτηση!!!!!!
Ειπαμε, αλλα οχι κι ετσι
Δεν εχουμε καμμια μηχανη που να κοβει χρημα. Υπαρχουν κι αλλες λυσεις πιο προσιτες που επιτυγχανεις καλα αποτελεσματα!
Ας μη χαλασουμε το τοπικ του μαρκου, ομως!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Ας μη χαλασουμε το τοπικ του μαρκου, ομως!Χαλάστε το... χαλάστε το... να παίρνω ιδέες για το τι θα κάνω το μικρό τζόκερ...
Λοιπόν, μετά από ταξίδι το 3ήμερο στην λίμνη του Πλαστήρα και βασικά πολλά χλμ στην Ε.Ο. (πολύ λίγα σε στροφές... ήμασταν με παρέα και το άλλο παιδί ήταν από εκεί, οπότε ήξερε τους δρόμους τέλεια και άρα, εκτός από μία περίπτωση, παίρναμε το αμάξι του) τα σχόλια παραμένουν ως έχουν.
Α! είπα ότι φρενάρει και καλύτερα;;; (υποθέτω γιατί βουτάει λιγότερο) Δοκιμή σε φρενάρισμα 110-0 γιατί είδα την γραμμή του τρένου τελευταία στιγμή... (είχε σήματα... )
Να σημειώσω μόνο ότι στον γυρισμό παρατήρησα ότι το φαινόμενο που ανησύχησε τον tm μειώθηκε ελαφρώς (ίσως να ήταν και ιδέα μου βέβαια, αφού τα συνήθισα). Ούτως ή άλλως όμως, αυτό το φαινόμενο αυξήθηκε σε πολύ μικρό βαθμό σε σχέση με τα εργοστασιακά (και ούτως ή άλλως οι προτεραιότητές μου δεν είναι υψηλές ταχύτητες σε αυτοκινητόδρομους... ).
Αυτή την εβδομάδα ο πέζουλας αναρώνει από ελαφρύ 'πισινό' χτύπημα, οπότε τα περί αυξημένης τάσης για υπερστροφή θα περιμένουν να επαληθευτούν...
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Μαρκο καλοφορετα!Ευχαριστώ!!!
Ποια de carbon εβαλες?
Τα performance?Αγνοώ... Μπορώ να ρωτήσω αν σ' ενδιαφέρει
Eιναι αεριου - λαδιου?
Απ' όσο θυμάμαι ναι...
-
Ωραία! Με γεια Μάρκο!!!
Και 'γω αυτά θα βάλω (όταν θα βάλω), το έχω συζητήσει και με τα παιδιά από το PRC club!
Αλλά υπάρχουν 2 είδη De Carbon. Τα perfomance και τα Comfort. Ποια από τα δύο έβαλες;
-
Τα ακριβά 450-500 ευρώ (νομίζω) είναι τα performance. Τα φτηνά comfort πόσο κάνουν ?
Εγω έβαλα καινούργια μαμά αμορτ+ελατ και ξαναβρήκα την χαμένη άνεση μου.
Επιτέλους περνάω γραμμές τραμ,φρεάτια, σαμαράκια χωρίς αχ και βαχ δεν βρίσκω στο γκαράζ ούτε όταν ανεβοκατεβαίνω τα πεζοδρόμια. Σίγουρα στρίβει χειρότερα ειδικά στα πολλά χλμ αλλά σε παρκάρισμα ξεπαρκάρισμα είναι καλύτερο όπως δεν θα σφυράει απο τα νερά του δρόμου ο ιμάντας όταν θα βρέχει.Επιμένω ότι αν είχα τα λεφτά καλύτερη λύση είναι η ρυθμιζόμενη σε ύψος και σκληρότητα ανάρτηση.
Πάντως Μάρκο με τα μαμά ελατήρια δεν νομίζω να έχεις προβλήματα άνεσης αν και το καλύτερο αποτέλεσμα το βλέπεις μαζί με ελατήρια χαμηλώματος. Σίγουρα τώρα είσαι κλάσεις καλύτερος απ ότι με τα μαμά στα τελευταία τους.
Τώρα για το τι διάρκεια καλής ζωής έχουν τα διάφορα αμορτισέρ ..... -
Εγώ του είπα για τα Performance τώρα αμά αυτός είχε το μυαλό του στο φαΐ και παρήγγειλε οτι να 'ναι εγώ δεν φταίω
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ του είπα για τα Performance τώρα αμά αυτός είχε το μυαλό του στο φαΐ και παρήγγειλε οτι να 'ναι εγώ δεν φταίωΝα μην σου πω και πόσο έφαγα στην Καρδίτσα το 3ήμερο...![](http://www.myphone.gr/forum/image/smilies/whistling.gif)![](http://www.myphone.gr/forum/image/smilies/whistling.gif)![](http://www.myphone.gr/forum/image/smilies/whistling.gif)![](http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_12_3.gif)![](http://smileys.smileycentral.com/cat/7/7_12_3.gif)
Πάντως αυτά τα πλήρωσα 260 ευρώ μαζί με την τοποθέτηση... θέλετε να πάρω τηλέφωνο;;;
Αμορτισέρ σε 206