-
δημητριε καλησπερα γνωριζομαστε απο αλλου...χαιρομαι που σε ξαναπετυχαινω!
λοιπον αν θες τη δικη μου γνωμη καθως εγω πλεον τελειωσα με το....ψαξιμο κατεληξα στα εξης.
εμπρος αντιστρ 20 απο cc ή 22 απο sw οπως εβαλα εγω... κοστος με τα λαστιχακια κανα 90αρι
πισω 22χιλ αντιστρ. απο Rc οχι 21 απο gti... την εβαλα και ειδα οτι αξιζει.
κοστος κανα 110αρι καθως θες και το ενα πλακακι της που ειναι κολλητο και θα μεινει αναγκαστικα στη παλια...
ελατηρια τα μαμα....
ραβδους το πολυ 19.5 απο 2.0 η 1.6-04μοντελο και μετα οπως δικο μου.
αμορτισερ κατι πολυ πιο σφιχτο απο μαμα. λυσεις υπαρχουν ειτε κονι-μονο με μαμα ελατηρια για μενα- record ή και τα μαμα σου με ανακατασκευη.
το εχω δει σε 1.4 με eibach ελατηρια και ηταν αξιοπρεπεστατα...αν ψαχνεσαι πιο πολυ πας σε μια ολοκληρωμενη λυση - λεγε με πεζο σπορτ ρυθμιζομενη 800ευρω απο κονδωρα- και τελειωνεις.
εγω αυτη εβαλα και ησυχασα...πλεον το αμαξι ειναι ενα καλοστημενο ραλλυ χωρις .....αλογα
το μονο κακο της πεζο σπορτ ειναι η αντοχη των αμορτισερ που δεν τα εκοψα και πολυ ανθεκτικα αλλα ειναι επισκευαζομενα.
επισης μολις προσφτα βρηκα αυτο!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.superflex.co.uk
συνεμπλοκ με ρυθμιζομενο καμπερ-καστερ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!επισης για rc εμπρος επειδη ειχα φαει τα σωθικα μου να το ψαχνω εχει ιδια ψαλιδια και ακρα με ολα τα μετα-φεις λιφτ 206 και ιδιο καμπερ.
η διαφορα στο καστερ προερχεται απο το βαρος το παραπανισιο μαλλον ενω οι διαφορες στη συγκλιση εχουν γινει λογω αλλης κρεμαγιερας σε σχεση με τα δικα μας η οποια και μαλλον ειναι χειροτερη...τωρα πλεον ψαχνω εντονα το θεμα με τις διαγωνιες μπαρες πισω του rc καθως με εχει πουλησει κανα δυο φορες ο κωλος με ατσαλο τροπο
υ.γ1 επισης φιλος με τα τογιο ειναι πληρως απογοητευμενος μετα απο 10000χλμ πλεον
υ.γ2 σπυρο-s3 εβαλα μισελεν εξαλτο2 με ....430ευρω...εχουν ακριβινει πολυ τα λαστιχα τις τελευταιες βδομαδες λογω πετρελαιου...
δυστυχως ως τωρα(1000χλμ) γλυστρανε πολυ και δεν ειμαι και ξετρελαμενος! ισως επρεπε να παω σε rainsport.
υ.γ3 σπυρο εβαλα τα καστρολ Rs και χτες βραδυ εθνικη μετα το 5λεπτο σερι πατημα ειδα κατι τρελες θερμοκρασιες!!! αρκετα πανω απο μεση!!!
εσενα τι γινοταν? -
Γεια σου Πανο και απο εδω!
Για τα λαστιχα μην απογοητευεσαι, θα δουλεψουν σε λιγα χλμ!
Για τα λαδια, τα καστρολ δεν ειχαν ξεπερασει τους 115 max 120 βαθμους σε σκισιμο.
Στην εθνικη το εχω παρατηρησει και εγω ανεβαινει αρκετα η θερμοκρασια χωρις να μπορω να καταλαβω γιατι.
Ισως εχει να κανει και με την ποιοτητα της βενζινης.Για τα κονι:
Ειπα να τα σφιξω σημερα καθως πηγαινα στις ειδικες του ελπα, για να τα τεσταρω κιολαςΣτριβωντας το καπακι των κονι 180 μοιρες και απο τις 2 πλευρες, εχω την αισθηση οτι εσφιξε μονο το αριστερο αμορτισερ, ενω στις δεξιες στροφες το αισθανομαι μαλακο και με περισσοτερες κλισεις.
Τι μπορει να συνεβη? -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ãåéá óïõ Ðáíï êáé áðï åäù!
Ãéá ôá ëáóôé÷á ìçí áðïãïçôåõåóáé, èá äïõëåøïõí óå ëéãá ÷ëì!
Ãéá ôá ëáäéá, ôá êáóôñïë äåí åé÷áí îåðåñáóåé ôïõò 115 max 120 âáèìïõò óå óêéóéìï.
Óôçí åèíéêç ôï å÷ù ðáñáôçñçóåé êáé åãù áíåâáéíåé áñêåôá ç èåñìïêñáóéá ÷ùñéò íá ìðïñù íá êáôáëáâù ãéáôé.
Éóùò å÷åé íá êáíåé êáé ìå ôçí ðïéïôçôá ôçò âåíæéíçò.Ãéá ôá êïíé:
Åéðá íá ôá óöéîù óçìåñá êáèùò ðçãáéíá óôéò åéäéêåò ôïõ åëðá, ãéá íá ôá ôåóôáñù êéïëáòÓôñéâùíôáò ôï êáðáêé ôùí êïíé 180 ìïéñåò êáé áðï ôéò 2 ðëåõñåò, å÷ù ôçí áéóèçóç ïôé åóöéîå ìïíï ôï áñéóôåñï áìïñôéóåñ, åíù óôéò äåîéåò óôñïöåò ôï áéóèáíïìáé ìáëáêï êáé ìå ðåñéóóïôåñåò êëéóåéò.
Ôé ìðïñåé íá óõíåâç?Å÷åé äåßêôç ãéá ôï ðïõ ðñÝðåé íá óôñßâåéò ãéá óêëçñüôåñï (äåîéá -áñéóôåñÜ )?
Áëëéþò èá ðñÝðåé íá åßíáé áíôßóôñïöá äåîéá óôñïöÞ ãéá ôï áñéóôåñü áñéóôåñÜ ãéá ôï äåîéï ð.÷ êÜíå êáé ìéá åñþôçóç áìïñôéóåñÜ ðïõ ôïðïèÝôçóå Ýóôù êáé ôçëåöùíéêÜ -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
δημητριε καλησπερα γνωριζομαστε απο αλλου...χαιρομαι που σε ξαναπετυχαινω!
λοιπον αν θες τη δικη μου γνωμη καθως εγω πλεον τελειωσα με το....ψαξιμο κατεληξα στα εξης.
εμπρος αντιστρ 20 απο cc ή 22 απο sw οπως εβαλα εγω... κοστος με τα λαστιχακια κανα 90αρι
πισω 22χιλ αντιστρ. απο Rc οχι 21 απο gti... την εβαλα και ειδα οτι αξιζει.
κοστος κανα 110αρι καθως θες και το ενα πλακακι της που ειναι κολλητο και θα μεινει αναγκαστικα στη παλια...
ελατηρια τα μαμα....
ραβδους το πολυ 19.5 απο 2.0 η 1.6-04μοντελο και μετα οπως δικο μου.
αμορτισερ κατι πολυ πιο σφιχτο απο μαμα. λυσεις υπαρχουν ειτε κονι-μονο με μαμα ελατηρια για μενα- record ή και τα μαμα σου με ανακατασκευη.
το εχω δει σε 1.4 με eibach ελατηρια και ηταν αξιοπρεπεστατα...Γεία σου!
Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν κατάλαβα ακόμα ποιος είσαι...
(αν και κάπου πάει το μυαλό μου...)Τώρα, στο θέμα των αναρτήσεων : Δεν σκοπεύω να κάνω άλλες αλλαγές πλην των αμορτισέρ. Να δω πρώτα τι θα εισπράξω με αυτά και μετά βλέπουμε.
Εξάλλου το 206 το θεωρώ πάρα πολύ καλά στημένο αμάξι από το εργοστάσιο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επέμβει πολύ κάποιος.
Για περισσότερα πάνω στις αναρτήσεις, υπάρχει και το φρέσκο topic 'αναρτήσεις'...Με το επιταχυνσιόμετρο μέτρησα 0,85g πλευρικής στιγμιαίας επιτάχυνσης σε μια στροφή γνωστή (με ελεγχόμενο και μικρό σε έκταση γλίστρημα στην έξοδο, μετά από φυλαγμένη είσοδο). Με τα προηγούμενα λάστιχα (φαγωμένα TOYO T1-S) δεν μπορούσα να πιάσω πάνω από 0,6g, στην ίδια στροφή, με καμία Παναγία!
Το λάστιχο είναι καλό. Το διαπιστώνω κάθε μέρα...
Το 0,85g σε καθημερινό δρόμο είναι πολύ υψηλή τιμή. Με τα προηγούμενα λάστιχα δεν μπορούσα ποτέ και πουθενά να ξεπεράσω τα 0,78g. Μετά από αυτήν την τιμή (που αντιστοιχεί σε κάποιες τιμές πλευρικών φορτίων στα λάστιχα) η πρόσφυση 'έσπαγε' και χρειαζότανε διόρθωση. Μοιραία, με το 'σπάσιμο' της πρόσφυσης, έπεφτε και η τιμή της πλευρικής επιτάχυνσης (λογικό)... -
σπυρο σου το ειχα ξαναπει δε με ακους....
μην τα πειραζεις τα κονι. αν σκληραινεις και μαλακωνεις συνεχεια θα τα κανεις κουτσουρο σε 15000χλμ...
μια λυση ειναι να τα βαλεις τερμα μαλακο και τα δυο για 500χλμ να ξαναπατησουν και μετα να τα ξαναστριψεις 2-3στροφες.... -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Για περισσότερα πάνω στις αναρτήσεις, υπάρχει και το φρέσκο topic 'αναρτήσεις'...
Μόνο που στο τόπικ 'Αναρτήσεις' είναι αδύνατο να εξειδικεύσεις την συζήτηση χωρίς να παρεκτραπεί, για ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο (πχ 206).
-
δημητριε βαλε τις αντιστρεπτικες...
θα με θυμηθεις ...
καμια διαφορα σε ανεση και το αμαξι θα γινει σαφως καλυτερο.
ειδικα σε εσενα που εχεις 19 εμπρος πισω θα δεις διαφορα... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
μην τα πειραζεις τα κονι. αν σκληραινεις και μαλακωνεις συνεχεια θα τα κανεις κουτσουρο σε 15000χλμ...
μια λυση ειναι να τα βαλεις τερμα μαλακο και τα δυο για 500χλμ να ξαναπατησουν και μετα να τα ξαναστριψεις 2-3στροφες....Γιατί θα συμβεί αυτό?
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
δημητριε βαλε τις αντιστρεπτικες...
θα με θυμηθεις ...
καμια διαφορα σε ανεση και το αμαξι θα γινει σαφως καλυτερο.
ειδικα σε εσενα που εχεις 19 εμπρος πισω θα δεις διαφορα......στις κλίσεις. Σωστά! Και η άνεση άθικτη!
Αυτά τα λέω χρόνια...
Δημήτριε, αν τυχόν και αποφασίσεις πες μου να σου δώσω τις δικές μου γιατί θέλω να βάλω τις ακόμη παχύτερες (22χιλ)... -
το γιατι σηκωνει πολυ κουβεντα....
πρακτικα το εχω δει σε σχεδον ολα τα αμαξια που φορεσαν κονι κιτρινα και τους παραμυθιαζαν οτι το πρωι φιλε θα το εχεις μαλακο για τη πολη και το βραδυ σκληρο για το πεταλο και καλα δικε μου....
και τρωγανε τη σουπα οοοοοοοοοολοι μαζι!λενε οτι πλεον το εχει διορθωσει η κονι αυτο το προβλημα αλλα πολυ αμφιβαλλω!
-
Νεοτερα απο Κονι:
Τελικα, δεν εχω πειραξει τιποτα απο την προηγουμενη ρυθμιση,(στις 180 μοιρες) και υστερα απο καποια χλμ, το αμαξι δειχνει σφιχτο και ομοιογενες και στις 2 πλευρες.
Αλλα οι κλισεις και παλι παραμενουν.
Οποτε η επομενη κινηση, να βαλω 22ρα αντεστρεπτικη μπροστα.
Αν και τοτε δεν το πετυχω οπως θελω, θα σκεφτω σοβαρα αν θα κρατησω αλλο το 206! -
σπυρο ελα μια πανω να σε παω μια βολτα πρωτα....
κλισεις εχω ακομα και εγω που ειμαι με πεζο σπορτ και 22αρα εμπρος...
ομως αυτο βοηθα στην ομοιογενεια και η μουρη δεντην εχω νιωσει ουτε μια φορα να με τραβα εξω οπως σε αλλα αμαξια με πολυ σκληρη αναρτηση εμπρος...
απο σαλλονικη μερια καποιο πουλακι λεει οτι εχει βαλει τα ψαλιδια της πεζο σπορτ και ειδε διαφορα στο τιμονι. ο λογος το ενα συνεμπλοκ εχει αντικατασταθει απο ουνιμπολ......χωρις κραδσμους και κοπανημα!
τι λες εισαι? νομιζω οτι αυτο ψαχναμε και οι δυο -
τα ανταλακτικα της πεζο σπορτ ειναι αυτα που δινει και για τα αγωνιστικα???
http://www.boutiquepeugeotsport.com/bps ... /index.asp
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Αυτά τα λέω χρόνια...
Δημήτριε, αν τυχόν και αποφασίσεις πες μου να σου δώσω τις δικές μου γιατί θέλω να βάλω τις ακόμη παχύτερες (22χιλ)...Αυτό θα το σκεφτώ...
Θα απαντήσω σύντομα. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
........
Áëëá ïé êëéóåéò êáé ðáëé ðáñáìåíïõí.
Ïðïôå ç åðïìåíç êéíçóç, íá âáëù 22ñá áíôåóôñåðôéêç ìðñïóôá.
Áí êáé ôïôå äåí ôï ðåôõ÷ù ïðùò èåëù, èá óêåöôù óïâáñá áí èá êñáôçóù áëëï ôï 206!Åßóáé Ýôïéìïò Þ ìÜëëïí ç ìÝóç êáé ôá íåöñÜ óïõ íá áíôÝîïõí ôï êïðÜíçìá ãéáôé èá Ý÷åé êïðÜíçìá .... ãéá íá ìåéþóåéò ôéò êëßóåéò èá ÷ñåéáóôïýí óêëçñüôåñá åëáôÞñéá -ü÷é áðáñáßôçôá ÷áìçëüôåñá.
Ç áíôéóôñåðôéêÞ ìåéþíåé ôéò äéáöïñÝò êëßóçò ìåôáîý ôùí ôñï÷þí ôïõ ßäéïõ Üîïíá ,áí ôá åëáôÞñéá åßíáé ìáëáêÜ ðÜëé ôá ßäéá èá åßíáé.Ìçí ìðåñäÝõåóå ìå ôéò ëéãüôåñåò ôáëáíôþóåéò ëüãù 'óöé÷ôüôåñùí' áìïñôéóÝñ.Ãéá ôá øáëßäéá ôçò Ðåæþ Óðïñ ßóùò íá åßíáé êáé êáëýôåñá áëëÜ ìÞðùò ðñÝðåé íá óõíäõáóôïýí êáé ìå Üëëá ðñÜãìáôá ãéá íá äþóïõí üôé Ý÷ïõí íá äþóïõí ??
Ïé êáèüëïõ êëßóåéò äåí óçìáßíïõí êáé áðáñáßôçôá êáé êáëýôåñï êñÜôçìá .Ðüóï ìÜëëïí óå Ýíá áõôïêßíçôï üðùò ôï 206 ðïõ ðñÝðåé íá öïñôßóåé êáé ôïí ðßóù Üîïíá ãéá íá óôñßøåé áëá Öñáíóáßææ .Åíáò åìðñüò Üîïíáò áñêåôÜ óêëçñüò ÷ùñßò êáèüëïõ êëßóåéò äåí íïìßæù üôé èá âåëôéþóåé ôçí êáôÜóôáóç áõôÞ ,óå Ýíá áõôïêßíçôï ðïõ óôñßâåé ìüíï ìå ôïí åìðñüò Üîïíá êáé ï ðßóù åßíáé ñõèìéóìÝíïò ãéá íá óôáèåñïðïéåß ðáñÜ ãéá íá âïçèÜ ôï óôñßøéìï ßóùò íáé ,áëëÜ óôï 206 Ý÷ù ìðüëéêåò áìöéâïëßåò -
gskarmou, δε θελω να μειωσω τις κλισεις γιατι θα εχω καλυτερο στριψιμο.
Θελω να το βελτιωσω σαν αισθηση, ή σαν απολαυση μου μου δινει οταν το οδηγω.
Και στο κατω κατω, δε μπορω να μπαινω σε αλλα αμαξια με νορμαλ αναρτησεις, και να μην εχουν κλισεις σημαντικες, οπως νορμαλ φοκους.
Οι κλισεις πρπει να υπαρχουν λιγο για την καθημερινη οδηγηση στους δρομους.πιστευω να καταλαβαινεις το πνευμα μου, τι εννοω.Παναγιωτη, να το ψαξουμε για τα ψαλιδια, Σ-Κ μαλλον θα ειμαι Αθηνα, αν προλαβω κυριακη πρωι, να τα πουμε και απο κοντα.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
μια λυση ειναι να τα βαλεις τερμα μαλακο και τα δυο για 500χλμ να ξαναπατησουν και μετα να τα ξαναστριψεις 2-3στροφες....Pskarm αυτό μάλλον ισχύει και για KW variant 2 ή όχι?
Και κάτι άλλο.. μπορεί να εξηγήσει κάποιος τι παίζει με την προφορτισει του ελατηρίου??? -
παιδια αυτα ισχυουν η μαλλον εχω δει να ισχυουν σε κονι και αλλα ρυθμιζομενα του κολου αμορτισερ π.χ οσραβ κλπ
η kw ειναι αλλη ιστορια... ειναι να σα συγκρινεις βουρτσες με....
δε νομιζω οτι εχεις κανενα προβλημα....οσον αφορα τις αντιστρεπτικες εχω να πω τα εξης ...
εγω εβαλα πρωτα τη πισω- απο 19 σε 22!-
με μαμα αναρτηση ξεβρακιασμενη μαλιστα εντελως....
αποτελεσμα στο 206 - ο κωλος καθοταν σε βραχος στη στροφη καμια κλιση μειωμενα μουτρα-υποστροφη και σαφως πιο ευκολη προκληση υπερστροφης με τιμονιες κλπ αλλα και πιο αμεσος ελεγχος.
προβλημα οτι η μουρη μπρουμουτιαζε και εγερνε και ο κωλος ηταν ανεπαφος...
2η κινηση εμπρος 22αρα απο 20μαμα. αμεσως επανηλθε η ισορροπια και πλεον το αμαξι εστριβε οπως μαμα με τις ιδιες αντιδρασεις λιγο πιο τσαχπινικο κωλο αλλα σαφως πιο αμεσα. πιο εντονη επαναφορα στο τιμονι .
το αυτοκινητο απλα ετσι επρεπε να βγαινει + ενα σετ πιο σφιχτα αμορτισερ!για πεζο σπορτ αναρτηση ακολουθει το κειμενο που ειχα καποτε γραψει καπου.ελπιζω να βοηθησω εστω και εναν!
υ,γ το ελατηριο της προφορτισης πολυ απλα βοηθα να κρατιεται το κυριως ελατηριο στη θεση του .... το εχω ψαξει αρκετα. ολα τα αλλα που θα σου πουν ειναι παπαριες. δηλαδη σκεψου σε ενα αλμα να τερματιζει η αναρτηση προς τα κατω. εκει το χελπερ βοηθα να συγκρατειται το στενοπιατελο ελατηριο εκει που πρεπει (και θεωρητικα λειτουργει και σαν μπαμπ στοπ.)
-
λοιποννννν
μετα απο 1000χλμ με τη πεζο σπορτ και τις 22αρες αντιστρεπτικες εμπρος-πισω και μια αναβαση πυργος-λαγκαδια-βυτινα-τριπολη
και μιας και εγω πηζω στην αθηνα λογω δουλειας μες στο 15αυγουστο ενω εσεις μπανιαριζεστε ας καταθεσω και εγω μια γνωμη ακομη....καταρχην η αναρτηση στο τερμα κατω σε εμενα χαμηλωσε 2.5ποντους εμπρος
πισω το εβαλα 2...
εμενα προσωπικα τοσο το ηθελα και τοσο ειχα πει στο μηχανικο να το κανει εκ των προτερων αρα με βολευει. καποιος που το θελει ερπετο ας κοιταξει αλλου.
να κατσει και αλλο αποκλειεται αφου ηταν χρησιμοποιημενη και εχει κανει και 1000χλμ....ιιιιιισως κατσει 0.5 ποντο ακομα εμπρος πιο μετα θα δειξει σε κανα μηνα.
σε εμφανιση ειναι κουκλα αφου ουτε ψηλο δειχνει πλεον αλλα ουτε σερνεται.προσωπικα ακομα δεν εχω βρει πουθενα και δε φημιζομαι για τη προσοχη μου!!!
ειναι οπως ειπε ενας φιλος διακριτικα κακοαπο ανεση δυστυχως δεν ειμαι και κατενθουσιασμενος.βλέπετε ειχα καλομαθει απο το μαγικο χαλι της μαμα αναρτησης...
το προβλημα εγκειται κυριως στις προεξοχες δηλαδη στη συμπιεση π.χ σαμαρακια.
εκει το αμαξι δεν εχει καμια απολυτως διαδρομη προς τα πανω και χτυπιεσαι αρκετα.προσοχη δε κοπαναει ουτε τερματιζει....
ομως στα πολλα αυτο ενοχλει σε αντιστοιχες καταστασεις....
π.χ γεφυρες εθνικης στο περιστερι πανω απο τους αρμους διαστολης το αμαξι χοροπηδα ελαφρως....
στη γεφυρα απο παραλια προς ποταμι στο σεφ που εχει 3 βαρβατους αρμους και το αμαξι ειδικα στον πρωτο ειναι λιγο.....
με μαμα εμπενα με 120+ χοροπηδαγε νομιζες οτι θα σκασεις στις μπαριερες αλλα τελικα εμενες εκει...
τωρα με τα ιδια και λιγοτερα χλμ το αμαξι στο πρωτο γιαπ το ενιωσα να μετατοπιζεται 1μετρο πιο αριστερα χεζοβολαρεν κοινως...θα το ξανατσεκαρω το σημειο και θα σας πω.
σε λακουβες κλπ η αναρτηση ειναι απροσμενα ανετη....δε κοπαναει με τιποτα εκτος αν πεσεις σε κρατηρα με 5χλμ/ωρα....
ακομα και στις γνωστες λακουβες στη κακια σκαλα προς αθηνα που επεσα πριν λιγο τιποτα το αμαξι περα βρεχει.......
δηλαδη με λιγα λογια η αναρτηση αυτη για καποιον που κινειται αρκετα μες στην αθηνα και στην εθνικη θελει ενα χαλι που να σιδερωνει τα παντα ισως απογοητευτει....
για ολους τους αλλους ειναι οκ. ειδικα δε με την απλη πεζο σπορτ που εχω μπει προσφατα και θυμαμαι οι διαφορες ειναι μικρες στην ανεση.ειδικα σε σαμαρακια και εκεινη κοπαναγε πολυ ενω ειχε χαμηλωσει πιο πολυ απο τη δικια μου σε ενα αντιστοιχο 1.6....απο εκει και περα ομως......................το χαος!!!!
για πρωτη φορα με το πεζο μολις εφτασα στο τουνελ στη τριπολη σταματησα αναψα τσιγαρο και ειδα οτι ημουν κοκκινος και τα χερια μου να τρεμουν απο την υπερενταση.....κοινως συμετειχα στο εγκλημα ενεργατο αμαξι δε πετα μουτρα με τιποτα(εδω βοηθαν και οι 22αρες) πεταει κωλο χαλαρα και το ιδιο ευκολα με μαμα (εδω δουλευει αψογα η 22αρα πισω-και τα κοντι γλυστα) και ειναι θεικο στον ελεγχο!
καταρχην αυτο που μου εχει κανει τρομερη εντυπωση ειναι οτι το αμαξι παρολα οσα εχω πανω γερνει!!!!!!!!!!! εστω και πολυ λιγο σε σχεση με μαμα αλλα γερνει.
αυτο ομως του δινει ενα τρομερο αβανταζ. ο ελγχος του αμαξιου ειναι σχεδον ιδιος με τη μαμα αναρτηση....πληρη απουσια αποτομων-ατσαλων αντιδρασεων. καμια σχεση με το σκατο στη καλτσα σε σχεση με αλλες αναρτησεις στα πολλα και ενα αμαξι που πολλες φορες ξεχασα οτι φοραγε αναρτηση οσον αφορα τη φιλικοτητα.
οπου του λες παει...τερμα το χαζεμα της μαμα αναρτησης και οι περιττες αντιδρασεις στο οριο που εχανες χρονο.
το τιμονι δεν εχει γινει πεζο
ομως ειναι ακριβες πλεον.μπαινεις με μια τιμονια.δε κανεις 2-3 στην ιδια στροφη οπως με μαμα που εστριβες παντα στο περιπου.οχι οτι ξερεις που ειναι ακριβως οι ροδες αλλα πλεον ειναι ανεκτη η κατασταση....
βεβαια τωρα θυμαμαι το τιμονι ενος zx citroen που οδηγησα στο πυργο και επαθα σοκ απο την αισθηση του αλλα ας οψεται......
μουτρα γιοκ.
το αμαξι πλεον δε στριβει στον εξωτερικο εμπρος τροχο επανω αλλα στριβει ολη μουρη ενα κομματι και ο κωλος νιωθεις οτι ακολουθει- δεν χαζευει. οταν αφηνεις γκαζι το αμαξι κλεινει με τη μια βοηθωντας τη τοποθετηση στις κλειστες στροφες. εδω σιγουρα κανουν τρελλη δουλεια οι αντιστρεπτικες. ειχα δει διαφορα και πριν την αναρτηση...
δε περιμενεις μολις αφησεις γκαζει να γειρει εμπρος να κατσει στον εξωτερικο τροχο και αιντε να διωξει την ουρα-κλεινοντας την τροχια του. τωρα τσακ μπαμ και φιλικα οχι αποτομα και επικινδυνα...
εχετε οδηγησει ραλλυ με αναρτηση???? ε καμια σχεση!ομως το καλο ειναι οτι ολα δουλευουν αρμονικα μεταξυ τους. δεν υπαρχουν περιεργες αντιδρασεις απο τις αντιστρεπτικες σε γλιστερα οδοστρωματα-ειδικα της εμπρος- οπου σε αλλα αμαξια μολις πατησεις σε γλιτσα φευγει ενα κομματι αμεσως η μουρη....εδω δουλευει η αναρτηση που λεγαμε και οι κλισεις μαλλον
επιπλεον ο κωλος ελεω και κοντι φευγει και μαζευται πολυ πιο ευκολα...
ειναι χαρακτηριστικο οτι στη κηφισιας σε γλυστερο κομματι ευθειας με 90+χλμ/ωρα εκανα σλαλομ στις 3λουριδες και ενιωθα το κωλο να φευγει συνεχεια...
ομως δεν ειναι και ραλλυ που σου αποσπα τη προσοχη ο κωλος και ασχολεισαι πιο πολυ με αυτον παρα με το υπολοιπο αμαξι....επισης αυτο που μου εκανε τρομερη εντυπωση ειναι η βελτιωση της προσφυσης σε εκκινηση!!!! το αμαξι πλεον δυσκολα σπινιαρει τη 2α .
αυτο ειναι κουφο καθως στα πιο πολλα αμαξια οταν βαζεις αναρτηση σε γλυστερα οδοστρωματα μετα δε πατας κατω!!!!
ειναι φανερο οτι η αναρτηση αυτη εχει φτιαχτει απο την ιδια τη πεζο για αυτο το συγκεκριμενο μοντελο πραγμα που ειναι δωρο θεου...
δε μπορω να φανταστω ποιος στροφακιας θα βαλει αλλη αναρτηση!υ.γ το αμαξι φοραγε τοτε κοντινεταλ πριμιουμ σε αθλια κατασταση και γλυστρουσε τρελλα.παρολα αυτα και τωρα με εξαλτο2 οι αντιδρασεις ειναι ιδιες και χαιρομαι αφανταστα που ειχα τη δυνατοτητα να παιξω και να συνηθισω καπως το αμαξι με τα κοντι!
υ.γ2 εχει μαλακωσει αισθητα απο τοτε η αναρτηση...πλεον με ενοχλει κυριως στα σαμαρακια και εθνικη οχι παντα..... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
παιδια αυτα ισχυουν η μαλλον εχω δει να ισχυουν σε κονι και αλλα ρυθμιζομενα του κολου αμορτισερ π.χ οσραβ κλπη kw ειναι αλλη ιστορια... ειναι να σα συγκρινεις βουρτσες με....
δε νομιζω οτι εχεις κανενα προβλημα....Επειδή εγώ έχω βάλει KW variant 2 σε 306 race και νομίζω ότι τα αμορτισέρ είναι KONI (τα πίσω σίγουρα) για αυτό ροταω???
Αμορτισέρ σε 206