-
Τα αμορτισέρ του 206 μου (1,6XS 16ν 110 ps) μετά από 42.000χλμ περίπου βρίσκονται πολύ κοντά στο να συναντήσουν τον κάλαθο των αχρήστων (αίσθηση που επαληθεύτηκε και από σχετική μέτρηση στο συνεργείο). Τα πίσω μάλιστα βρίσκονται σε αρκετά πιο οριακή κατάσταση από τα εμπρός που τρώγονται ακόμα. Προσωπικά μου φαίνεται ότι δεν θα πρέπει να αλλάξω τα πίσω και να κρατήσω τα παλιά μπροστά.
Τι πιστεύετε;;; Μία αλλαγή μόνο των πίσω θα δημιουργούσε προβλήματα;;;Από την άλλη, αφού θα τ' αλλάξω που θα τ' αλλάξω, σκέφτομαι να βάλω κάτι διαφορετικό από της Peugeot με στόχο τον περιορισμό των κλίσεων (αν και γνωρίζω ότι μόνο με αμορτισέρ δεν θα δω και μεγάλες διαφορές). Τα κανονικά του αμορτισέρ κάνουν περί τα 350 ευρώ στη Lion.
Σε πρωινή βολτίτσα από σχετικό μαγαζί κοντά στο σπίτι μου, μου πρότειναν (όταν τους εξήγησα τι θέλω - βλ. παρακάτω) τα Bilstein τα μαύρα, καθώς και σετ της KAYABA, με κόστος και για τα δύο μεταξύ των 250-280 ευρώ (δεν ρώτησα για πιο ακριβή τιμή, γιατί πήγα απλά εγκυκλοπαιδικά).
Ο στόχος μου (αν τελικά προχωρήσω στην αγορά κάποιου aftermarket αμορτισέρ) είναι να βελτιωθεί ελαφρώς το κράτημα/φρενάρισμα και να περιοριστούν κάπως οι κλίσεις, χωρίς όμως να κάνω υπερβολικές παραχωρήσεις σε άνεση (επαναλαμβάνω γνωρίζω ότι δεν θα γίνουν και θαύματα - μια μικρή βελτίωση θέλω). Τι θα μου προτείνατε;;;
Κάποια άλλη λύση ίσως;;;
Σημαντική παράμετρος είναι και το κόστος. Λόγω σχετικής στενότητας, δεν θα ήθελα να ξεφύγω από τα 350 ευρώ, άντε 380. Προφανώς, λύσεις όπως τα κίτρινα Koni που φοράει το C2 του 0-100-0 Μαρτίου αποκλείονται. Από την άλλη όμως δεν θα βάλω ένα aftermarket που θα αλλάξει δραματικά τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου μου ή δεν είναι τουλάχιστον όσο καλό όσο το εργοστασιακό απλά και μόνο επειδή θα εξοικονομίσω κάποια λεφτά... Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!!
-
Τα αμορτισέρ του 206 μου (1,6XS 16ν 110 ps) μετά από 42.000χλμ περίπου βρίσκονται πολύ κοντά στο να συναντήσουν τον κάλαθο των αχρήστων (αίσθηση που επαληθεύτηκε και από σχετική μέτρηση στο συνεργείο). Τα πίσω μάλιστα βρίσκονται σε αρκετά πιο οριακή κατάσταση από τα εμπρός που τρώγονται ακόμα. Προσωπικά μου φαίνεται ότι δεν θα πρέπει να αλλάξω τα πίσω και να κρατήσω τα παλιά μπροστά.
Τι πιστεύετε;;; Μία αλλαγή μόνο των πίσω θα δημιουργούσε προβλήματα;;;Από την άλλη, αφού θα τ' αλλάξω που θα τ' αλλάξω, σκέφτομαι να βάλω κάτι διαφορετικό από της Peugeot με στόχο τον περιορισμό των κλίσεων (αν και γνωρίζω ότι μόνο με αμορτισέρ δεν θα δω και μεγάλες διαφορές). Τα κανονικά του αμορτισέρ κάνουν περί τα 350 ευρώ στη Lion.
Σε πρωινή βολτίτσα από σχετικό μαγαζί κοντά στο σπίτι μου, μου πρότειναν (όταν τους εξήγησα τι θέλω - βλ. παρακάτω) τα Bilstein τα μαύρα, καθώς και σετ της KAYABA, με κόστος και για τα δύο μεταξύ των 250-280 ευρώ (δεν ρώτησα για πιο ακριβή τιμή, γιατί πήγα απλά εγκυκλοπαιδικά).
Ο στόχος μου (αν τελικά προχωρήσω στην αγορά κάποιου aftermarket αμορτισέρ) είναι να βελτιωθεί ελαφρώς το κράτημα/φρενάρισμα και να περιοριστούν κάπως οι κλίσεις, χωρίς όμως να κάνω υπερβολικές παραχωρήσεις σε άνεση (επαναλαμβάνω γνωρίζω ότι δεν θα γίνουν και θαύματα - μια μικρή βελτίωση θέλω). Τι θα μου προτείνατε;;;
Κάποια άλλη λύση ίσως;;;
Σημαντική παράμετρος είναι και το κόστος. Λόγω σχετικής στενότητας, δεν θα ήθελα να ξεφύγω από τα 350 ευρώ, άντε 380. Προφανώς, λύσεις όπως τα κίτρινα Koni που φοράει το C2 του 0-100-0 Μαρτίου αποκλείονται. Από την άλλη όμως δεν θα βάλω ένα aftermarket που θα αλλάξει δραματικά τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου μου ή δεν είναι τουλάχιστον όσο καλό όσο το εργοστασιακό απλά και μόνο επειδή θα εξοικονομίσω κάποια λεφτά... Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός!
-
Κάποια άλλη λύση ίσως;;;
-
Με εμπειρία από το δικό μου ευρωπαικό δεν θα έβαζα ούτε Bilstein μαύρα,ούτε ΚΥΒ.
Γιατί δεν κοιτάς τα DeCarbon Performance?
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ λέγει ότι είναι πολύ καλά (και τον ΒΑΣΙΛΗ τον εμπιστεύομαι τυφλά), και στο επίπεδο κόστους που θέλεις να κινηθείς. -
De carbon performance εβαλε και mirage στην xsara και έχει μείνει ικανοποιημένος .
-
όχι bilstein μαύρα!!!!!! σου μιλάει παθών
στην τιμή που ψάχνεις, έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για koni κόκκινα (φτηνότερα από τα κίτρινα, και, απ' ό,τι λένε, πιο άνετα). δεν γνωρίζω όμως αν ρυθμίζονται όπως τα κίτρινα...
-
Εβαλα Monroe (χρυσά) αλλά ειναι καλά σχετικά!
Με τελειωμένα λάστιχα [ ] κι όμως βελτιώθηκε το φρένο και οι κλίσεις!
Δείχνουν όμως να επηρεάζεται πολύ γρήγορα η απόδοση τους!Κι εγω ΚΟΝΙ θα σου έλεγα!!
-
Μάρκο για τα DeCarbon έχεις pm αλλά δεν σου εγγυώμαι οτι θα βρείς για 206. Αλήθεια τι νούμερα έδειξε το αμορτισερόμετρο?
-
Δε γνωρίζω δυστυχώς σου πω για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, όμως σήμερα έτυχε να διαβάζω το τεύχος 374 των 4Τ από το Νοέμβριο του 2001, όπου είχε συκριτική δοκιμή αναρτήσεων για 206. Αν θες ρίξε μια ματιά. Εδώ είναι το link από το 4Τ library : http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=7804 .
-
Προσωπικά δεν συμφωνώ με την αλλαγή μόνο δύο αμορτισέρ από τα τέσσερα. Πόσο μάλλον αν είναι να αλλάξεις μόνο 2 με διαφορετικής μάρκας από αυτά της μάνας του. Πάντως με καινούργια αμορτισέρ πίσω και φθαρμένα μπροστά η συμπεριφορά του αυτοκινήτου θα είναι τουλάχιστον 'περίεργη'
Με τα λεφτά που λες, μην περιμένεις μεγάλες βελτιώσεις στο κράτημα. Για να δεις μεγάλη διαφορά στα κρατήματα πρέπει από την μικρή μου εμπειρία να σκάσεις τουλάχιστον 500 ευρώ. Από προσωπική εμπειρία με bilstein κίτρινα στο αμάξι του πατέρα μου, τα κρατήματα βελτιώθηκαν πολύ, το τιμόνι το ίδιο και η άνεση χειροτέρεψε σε σημείο που τον πόνεσε η μέση του ... -
Μάρκο και εγω είμαι έτοιμος για αλλαγή αμορτισερ στο 5θυρο 206 1600 που έχω. Φοράω για 42000 χλμ sachs performance, αρχικά με μαμά ελατήρια και στην συνέχεια με H&R (-3π).
Αν 1ο κριτήριο είναι το κόστος, η ασφάλεια και η άνεση βάζεις 4 καινούργια μαμά peugeot και είσαι πολύ καλός. (όχι φτηνά μαυρα ή άλλα αμορτισερ).
Αν 1ο κριτήριο είναι το κράτημα με ταυτόχρονη όμως χειροτέρευση στην άνεση πληρώνεις 500-700 ευρώ (τοποθετημένα με κούρδισμα και ευθυγράμμιση) για (bilstein,sachs performance ή ... και ελατήρια eibach ή Η&R ή ....)
Ισως ιδανική λύση για κάποιον που η τσέπη του αντέχει (1100-1300ευρώ)είναι μια ρυθμιζόμενη σε υψος και σκληρότητα ανάρτηση εφόσον βέβαια το ξεζουμίζει το 206 του -
Γενικά από γνωστούς μου με διάφορα after market αμορτισέρ δεν έχω τρελαθεί από το αποτέλεσμα.
Στην επιλογή Sachs + H&R έχω μπει επιβάτης και βρήκα την ανάρτηση άσκοπα σκληρή για χρήση δρόμου.
Από την άλλη τα κόκκινα KONI και τα Bilstein Sport που έχω δει σε Ibiza δεν με έχουν τρελάνει.
Με βάση τα παραπάνω κατέληξα στα εξής:
- Αν σε ικανοποιούσε το αμάξι όπως ήταν βάλε τα εργοστασιακά
- Αν θέλεις το κάτι παραπάνω πιστεύω ότι αυτό το κάτι παραπάνω θα βγει από το πορτοφόλι σου. Με αυτό θέλω να πω ότι (κατά την ταπεινή μου άποψη) μόνο λύσεις επιπέδου KYB AGX ή Bilstein Sprint ή KONI κίτρινα αξίζουν τον κόπο από πλευράς απόδοσης (με τα εργοστασιακά ελατήρια).
Τότε μόνο πιστεύω ότι η απόσβεση μπορεί να χαρακτηριστεί (σημαντικά) καλύτερη από τα νορμάλ και επιπλέον θα έχει και διάρκεια στο χρόνο.
Τα KONI τα κόκκινα, Bilstein sport και τα απλά KYB θα τα χαρακτήριζα after market λύσεις αντικατάστασης των εργοστασιακών χωρίς να περιμένεις βελτίωση στην απόσβεση ή μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ή αντοχή στην σκληρή χρήση. Επιπλέον τα KONI τα μαύρα και τα αντίστοιχά τους θα τα χαρακτήριζα λύσεις με κριτήριο την ελαχιστοποίηση του κόστους αλλαγής των αμορτισέρ...
-
Δύο καινούρια και δυο παλιά, μήπως σου κάνουν άνω κάτω τη σταθερότητα; Δεν ξέρω, με απλή λογική ρωτάω!
Όσο για το τι αμορτισέρ θα βάλεις, θα βάλεις ό,τι σου πει ο Μαστρομήτσος! Κίτρινα θα πει; Κίτρινα θα βάλεις!
Κόκκινα θα πει; Κόκκινα θα βάλεις!
Πετάει ο γάιδαρος; Βρε, πετάει...! -
η FK ρυθμιζομενη καθ υψος με ελατηρια-αμορτισερ στα 800€ τοποθετημενη, με δυο ευθυγραμισεις στην τιμη...
-
Ενας απο τους γνωστους του YiannisWalker ειμαι εγω, που φοραω τα sachs-HR
Λοιπον, ο συνδυασμος ειναι σφικτος θα ελεγα εγω και προσωπικα δεν το θεωρω το σετ σκληρο.
Εγω θα το ηθελα ακομα πιο σκληρο για τα δικα μου γουστα.
Το οτι δεν ειναι πολυ σκληρο μπορεις πανευκολα να το καταλαβεις σε μια γρηγορη βολτα σε 'βουνισιο στροφιλικι'
Για μεσα στην πολη ειναι κουραστικο στα σαμαρακια, αλλα και στην εργοστασιακη του μορφη το 206 με ενοχλουσε σε αυτον τον τομεα.
Συνολικα για τα sachs performance να πω πως προκειται για μια value for money λυση, με κυριο μειονεκτημα για μενα την διαρκεια αποδοσης.
Δηλαδη μετα απο μερικους γυρους στην πιστα θα εχουν μαλακωσει πολυ,ή σε ενα ταξιδι μετα απο 100-150 χλμ, επισης χανουν την αποδοση τους.
Αυτα βεβαια τα παρατηρω υστερα απο 30.000 χλμ με τα συγκεκριμενα αμορτισερ.
Η τιμη τους περυσι ηταν στα 360 ευρω για 206.
Επισης προτεινω να κοιταξεις και για boge και de carbon οπως ειπωθηκε. -
Προς Yianniswalker:
Έχω την εντύπωση ότι τα Bilstein sport είναι αντίστοιχα των sprint,μόνο που αφορούν αυτοκίνητα με εργοστασιακό ύψος,ενώ τα δεύτερα αυτοκίνητα χαμηλωμένα..Προς S3:
η Boge είναι θυγατρική της Sachs βγάζει αντίστοιχα με αυτή μοντέλα ονοματίζοντάς τα διαφορετικά!
Μάλιστα,έχω την εντύπωση ότι δεν βγάζει αντίστοιχο του καλού Sachs Performance,αλλά το Βοge Turbo είναι αντίστοιχο του Sachs Superturing (ή κάπως έτσι ).Για περισσότερες πληροφορίες http://www.sachs.de/katalog
-
S3 θα συμφωνήσω μαζί σου καθώς φοράω τα ίδια με σένα.
Τώρα με 42000χλμ είναι για πέταμα και χάλασαν και τα top mount.
Την μια βάση της μηχανής μου που κόπηκε αλλά και την μέση μου που άρχισε να με πονάει σκέφτομαι... και πάω κατευθείαν για μαμά peugeot ειδικά τώρα που με τα σκαψίματα για το φυσικό αέριο & τις γραμμές του τραμ που περνάω κάθε μέρα νομίζω ότι το αμάξι θα διαλυθεί.Κάποτε πριν κανενα δεκάρι χρόνια μου έλεγε ο nass ''πρόσεξε μην σου φύγει κανένα σφράγισμα'' με την σκληρή ανάρτηση και γελούσα ... τώρα που τα σκάω σε εξετάσεις, γιατρούς και φάρμακα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΤΕΙΟ.
-
Koni êïêêéíá ç ðñüôáóç ...
Ôþñá ãéá Kayaba êáé 206 Ýôóé êáé Ýôóé ðïëëÝò êáé äéöïñïýìåíåò áðüøåéò .Áí Þôáí ãéá ãéáðùíÝæï ìå êëåéóôÜ ìÜôéá áëëÜ ãéá ãÜëëï -
Αρχικά, να ευχαριστήσω όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα του 206!!!
Οι λύσεις που ξεφεύγουν από τα 350 ευρώ της αντιπροσωπείας, δεν μ΄ενδιαφέρουν, γιατί απλούστατα τα χρήματα είναι αρκετά περιορισμένα...
Απ' ότι βλέπω μάλλον είμαι μεταξύ των De Carbon (αν υπάρχουν για 206), ΚΟΝΙ κόκκινα και εργοστασιακών. Και θα αλλαχτούν και τα 4...
Θα πάρω τηλέφωνα και θα σας ενημερώσω και για το τι παίζει με τις τιμές!
Ευχαριστώ και πάλι!!!
-
ÌÜñêï áí íïìßæåéò üôé èá ôçí ãëõôþóåéò Ýôóé ôçí ðÜôçóåò. .. åìåßò èá ðåñéìÝíïõìå êáé review áðï ôçí ôïðïèÝôçóç êáé ÷ñÞóç
Αμορτισέρ σε 206