-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Τα Decarbon τι εθνικότητας είναι?
Κόστος? Προμηθευτής?
Πάντα μιλάμε σε συνδιασμό με τα μαμά ελατήρια...Τα deCarbon είναι γαλλικά,αλλά έχουν αγοραστεί από την πολυεθνική Delphi.
Ο εισαγωγέας είναι το http://www.amorteam.gr -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τα Decarbon τι εθνικότητας είναι?
Κόστος? Προμηθευτής?
Πάντα μιλάμε σε συνδιασμό με τα μαμά ελατήρια...Τα deCarbon είναι γαλλικά,αλλά έχουν αγοραστεί από την πολυεθνική Delphi.
Ο εισαγωγέας είναι το http://www.amorteam.grThanks
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
και μια απορία ...το μαμά εμπρός αριστερό αμορτισέρ μετά απο 26 χιλ χλμ δείχνει να καθυστερεί όταν αυξάνονται λίγο οι ρυθμοί το έχεις παρατηρήσει ??Προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει καμία διαφορά δεξί-αριστερό. Τα μαμά είχαν πέσει αισθητά μετά από 20χιλ χλμ και στα 40 ήθελαν αλλαγή (κυρίως τα πίσω), αλλά δεν παρατήρησα σημαντικές διαφορές μεταξύ δεξιού και αριστερού στον ίδιο άξονα... Μήπως καμία λακούβα ή κανένα πεζοδρόμιο; ή απλά αστοχία υλικού;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
êáé ìéá áðïñßá ...ôï ìáìÜ åìðñüò áñéóôåñü áìïñôéóÝñ ìåôÜ áðï 26 ÷éë ÷ëì äåß÷íåé íá êáèõóôåñåß üôáí áõîÜíïíôáé ëßãï ïé ñõèìïß ôï Ý÷åéò ðáñáôçñÞóåé ??
ÐñïóùðéêÜ äåí Ý÷ù ðáñáôçñÞóåé êáìßá äéáöïñÜ äåîß-áñéóôåñü. Ôá ìáìÜ åß÷áí ðÝóåé áéóèçôÜ ìåôÜ áðü 20÷éë ÷ëì êáé óôá 40 Þèåëáí áëëáãÞ (êõñßùò ôá ðßóù), áëëÜ äåí ðáñáôÞñçóá óçìáíôéêÝò äéáöïñÝò ìåôáîý äåîéïý êáé áñéóôåñïý óôïí ßäéï Üîïíá... ÌÞðùò êáìßá ëáêïýâá Þ êáíÝíá ðåæïäñüìéï; Þ áðëÜ áóôï÷ßá õëéêïý;
Ôï èÝìá åßíáé üôé óå ëáêêïýâá åß÷å ôéìçôéêÞ ôï äåîß ...ìÜëëïí áóôï÷ßá
-
σημερα περαστηκαν στο peugeot τα νεα του αμορτισερ
DeCarbon Comfort (μια και performance δεν υπηρχαν για 206 -με βαση τα λεγομενα του αντιπροσωπου στην Αθηνα)
το αμαξι ψηλωσε ελαφρως
τα εκανα μονο μια μικρη βολτα
εντυπωσεις αργοτερα
-
Τα δικά μου μάλλον πνέουν τα λοίσθια. Σε απότομες αλλαγές κατεύθυνσης δείχνει να τραμπαλιάζει. Αυτό συμβαίνει μάλλον επειδή δουλεύουν 'μόνο' τα ελατήρια και γίνεται ασθενέστερη του προδιαγραφομένου απόσβεση.
Είμαι με τα εργοστασιακά του αμορτισέρ (δεν τα έχω αλλάξει ποτέ) και έχω έχω 69000+ km...
Τις προάλλες άλλαξα λάστιχα. Έβαλα τα TOYO T1-R 195/55/15. Κόστισαν 370 ευρώ. Για τα αμορτισέρ θα θέλω (με τοποθέτηση) περί τα 250 ευρώ.
Βάλε και το ότι στην επόμενη αλλαγή εμπρόσθιων τακακίων θα αλλάξω (μάλλον) και τις δισκόπλακες (~150 ευρώ). Χώρια που θέλω να βάλω και σωληνάκια υψηλής πίεσης...Πολύ καλά λόγια ακούω και για τα Record SP. Τι γνώμη έχετε;
-
*Ο χρήστης *Δημήτριος ** έγραψε:
Τις προάλλες άλλαξα λάστιχα. Έβαλα τα TOYO T1-R 195/55/15Μπορείς να μας πεις εντυπώσεις απο τα ΤΟΥΟ,γιατί ετοιμάζομαι να τα βάλω και εγώ σε ίδια διάσταση σε 206 1.6 gti .
Ευχαριστώ πολύ -
Μετά από πολύν καιρό αποχής είπα να ξαναγράψω μπας και βοηθήσω καμιά ψυχή. Μην κολλήσω μόνο πάλι...
Πάντως βλέπω ότι κάτι έχει γίνει με το πες-πες. Έμαθαν αρκετοί για τα De Carbon... Αλλά δεν αρκεί! Ο κόσμος γυρίζει βλέπετε...
markvag έχεις De Carbon Comfort και όχι Performance, για να ξέρεις, αν είχες βάλει Performance (που δεν υπάρχουν για 206) θα παραμιλούσες εδω μέσα και δεν θα έλεγες μισόλογα. Δυστυχώς η De Carbon δεν μας έκανε τη χάρη...
Το RC έχει άλλη γωνία κάστερ μπροστά γι αυτό και τα αμορτισέρ του θεωρητικά δεν είναι για μας (πρακτικά τα πάντα γίνονται και δεν το έχω δοκιμάσει - δεν έχω λόγο πλέον).
Εάν βάλετε ελατήρια σκληρότερα (και τα χαμηλώματος είναι σκληρότερα) τότε χωρίς παχύτερες ράβδους και αντιστρεπτική πίσω καβαλάτε υποστροφικό χάρο και δεν το καταλάβατε... Μόνο το GTi με τις 19.5χιλ (υπάρχουν και τυχεροί 2λιτροι με 20χιλ) δεν έχει ιδιαιτερο πρόβλημα. Ιδανικές ράβδοι οι των 20χιλ και αντιστρεπτική πίσω των 21χιλ. Εμπρός η αντιστρεπτική ~21χιλ του 1.6CC για τα 16άρια αρκεί. Τα 14άρια ή τα 11άρια μπορούν να κάνουν το ίδιο αλλά το κράτημα θα είναι μακράν καλύτερο του κινητήρα (επικίνδυνο όταν το χάσετε με πολλά).
Ελατήρια εννοείται H&R. Ο επίσημος προμηθευτής της Peugeot Sport ξέρει καλύτερα.
Η καλύτερη ανάρτηση είναι της Peugeot Sport. Οι ακριβοί ανταγωνιστές πουλάνε ακριβά φύκια.
Αλλά επειδή η της PS είναι πανάκριβη θα χαρείτε αν μάθετε ότι υπάρχει λύση που δεν θα σας κοστίσει ακριβά να φτιάξετε 'αγωνιστικό κράτημα' (που δεν θα σας κάνει από μόνο του οδηγάρες φυσικά). Αρκεί βέβαια να ξεκολλήσετε από τις ταμπέλες και να μάθετε να ξεχωρίζετε αυτόν που ξέρει τί λέει από αυτόν που το παίζει ότι ξέρει (εδώ πολλοί έχετε πρόβλημα).Τέλος, δεν έχω γνωρίσει ακόμη έμπορο που να γνωρίζει αξιόπιστα σωστές επιλογές για μας. Όλοι με τις φήμες και τις υποθέσεις προσπαθούν να μας πείσουν να αγοράσουμε αυτό που πουλάνε (τους εαυτούς τους δεν τους έχουν πείσει πάντως). Βασιζόμενοι σε αυτούς είναι καθαρά θέμα τύχης ή αυτοπεποίθησης το αν θα μείνουμε ευχαριστημένοι. Οι έμποροι από εμάς μαθαίνουν τί είναι καλό (κι εμείς δεν ξέρουμε την τύφλα μας) και το λένε στους επόμενους πελάτες τους και εφόσον ανήκει στην γκάμα προϊόντων που πουλάνε.
Ρε Δημήτριε αφού ξέρεις τί αμορτισέρ θα βάλεις τί τον βασανίζεις τον κόσμο;
Για τα Record SP έχεις ακούσει ε; Τί έχεις ακούσει;
Τα λάστιχά σου είναι καλή επιλογή, μην ανησυχείς, αλλά όταν δεις αυτά που έβαλα θα ξεχάσεις αυτά που ξέρεις. -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Ρε Δημήτριε αφού ξέρεις τί αμορτισέρ θα βάλεις τί τον βασανίζεις τον κόσμο;
Για τα Record SP έχεις ακούσει ε; Τί έχεις ακούσει;
Τα λάστιχά σου είναι καλή επιλογή, μην ανησυχείς, αλλά όταν δεις αυτά που έβαλα θα ξεχάσεις αυτά που ξέρεις.Τα λάστιχα είναι όντως καλή επιλογή. Το διαπίστωσα στον δρόμο με 2~3 σβέλτα στριψίματα (ήταν αρκετά). Αν αναλογιστείς ότι τα έβαλα τελευταία στιγμή με την ψυχή στο στόμα (λόγω Κ.Τ.Ε.Ο.), τότε είναι μια πολύ καλή επιλογή!
Για τα Record SP απλά ρωτάω έτσι, για απόλυτη σιγουριά!
Αυτά θα βάλω. Απλά δεν θυμόμουν πως τα λέγανε (πως τα λένε αυτά που μου είπε ο Μίλτος ρε γ@μώτο...). Όταν πόσταρα το προηγούμενο μήνυμά μου τα θυμήθηκα για πρώτη φορά...Για χαμήλωμα όμως δεν το βλέπω... (για πολλούς και διαφόρους λόγους)
Απλά πιστεύω ότι με τα σκληρότερα αμορτισέρ το αμάξι θα 'δέσει' περισσότερο. Θα είναι ικανοποιητικά ακριβές (για τα δικά μου στάνταρ) στην εκτέλεση των εντολών μου, χωρίς ταυτόχρονα να γίνει απόλυτο ή να κοπανάει.
Την εργοστασιακή ανάρτηση πιστεύω ότι την έχω εξαντλήσει σαν οδηγός. Νομίζω ότι είμαι έτοιμος για ένα κλικ παραπάνω (τα σκληρότερα αμορτισέρ).
Τώρα, που έχουν φθαρεί τα υπάρχοντα αμορτισέρ, το αμάξι τραμπαλιάζει (μάλλον δεν γίνεται επαρκής απόσβεση επαναφοράς). Αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στις αλλαγές λωρίδας. Βέβαια το αμάξι κρατάει, αλλά δεν είναι καθόλου ακριβές στις κινήσεις του πλέον.Πριν τον Οκτώβρη θα τα έχω αλλάξει...
-
Έχω μια υποψία ότι τα Record SP είναι αμορτισέρ χαμηλώματος.Λογικά θα πρέπει να βγαίνουν και για μαμά ελατήρια.Από τα λίγα που ξέρω ,για δυναμική ανάρτησης,το 206 δεν σηκώνει πολύ χαμήλωμα.Την άλλη εβδομάδα βάζω και εγώ τα ΤΟΥΟ Τ1R 195/55/15V,τα έχω βρει μέχρι και 320 ευρώ ,εδώ Αθήνα.
-
μετα απο καμποσες βολτες με τα deCarbon τα συναισθηματα ειναι αναμεικτα
μειωθηκε το βυθισμα στο φρεναρισμα
περναει λακουβες-ανωμαλιες πολυ καλυτερααλλα
μου δινει την αισθηση οτι οι κλισεις στις στροφες ειναι καπως μεγαλυτερες
και οπως εγραψα σε προηγουμενο ποστ μου φαινεται ψηλοτεροτεσπα
-
Ο χρήστης pappaki έγραψε:
Έχω μια υποψία ότι τα Record SP είναι αμορτισέρ χαμηλώματος.Λογικά θα πρέπει να βγαίνουν και για μαμά ελατήρια.Από τα λίγα που ξέρω ,για δυναμική ανάρτησης,το 206 δεν σηκώνει πολύ χαμήλωμα.Τα Record SP δεν είναι χαμηλώματος αλλά έχουν κατασκευαστεί για να δουλεύουν σωστά και χαμηλωμένα. Είναι καθαρά σπορ αμορτισέρ, όχι και De Carbon Performance (για 206 δεν παράγονται) αλλά πολύ κοντά τους λόγω δύναμης κατά την αποσυμπίεση (δυνατό rebound). Είναι πολύ ανθεκτικά. Δεν κοπανάνε αλλά είναι αρκετά σκληρά (αυτά βέβαια είναι καθαρά υποκειμενική αίσθηση) και έτσι πρέπει. Είχα ενημερωθεί πριν τα βάλω από το ίδιο το εργοστάσιο στη Γαλλία. Τώρα δεν χρειάζομαι ενημέρωση γι αυτά, ενημερώνω εγώ τους άλλους.
Είναι και πάμφηνα! (Κάτω από 300Ε μαζί με εργατικά)
Βάλτε τα κι αφήστε τους άλλους να πληρώνουν φίρμες.
Το αυτοκίνητο θα ταξιδεύει υπέροχα, θα έχει άψογη κατευθυντικότητα, δεν θα χαζεύει ποτέ, θα πληροφορεί για τα πάντα, θα στρίβει καταπληκτικά και θα κινείται και αξιοπρεπέστατα στην πίστα (δεν είναι και PS). Στους χωματόδρομους φυσικά θα είναι δυσάρεστα!Το 206 δουλεύει άψογα σε χαμήλωμα μέχρι 3 πόντους, αλλά χρειάζονται σωστές επιλογές στην ανάρτηση (τις έχω ήδη περιγράψει). Πιο χαμηλά εξάλλου θα βρίσκει κάτω συχνά και αυτό εμένα με εκνευρίζει (δεν είναι και υγιές για το αυτοκίνητο και η γεωμετρία θα πάει περίπατο).
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
ÌåôÜ áðü ðïëýí êáéñü áðï÷Þò åßðá íá îáíáãñÜøù ìðáò êáé âïçèÞóù êáìéÜ øõ÷Þ. Ìçí êïëëÞóù ìüíï ðÜëé...ÐÜíôùò âëÝðù üôé êÜôé Ý÷åé ãßíåé ìå ôï ðåò-ðåò. ¸ìáèáí áñêåôïß ãéá ôá De Carbon... ÁëëÜ äåí áñêåß! Ï êüóìïò ãõñßæåé âëÝðåôå...
markvag Ý÷åéò De Carbon Comfort êáé ü÷é Performance, ãéá íá îÝñåéò, áí åß÷åò âÜëåé Performance (ðïõ äåí õðÜñ÷ïõí ãéá 206) èá ðáñáìéëïýóåò åäù ìÝóá êáé äåí èá Ýëåãåò ìéóüëïãá. Äõóôõ÷þò ç De Carbon äåí ìáò Ýêáíå ôç ÷Üñç...
Ôï RC Ý÷åé Üëëç ãùíßá êÜóôåñ ìðñïóôÜ ãé áõôü êáé ôá áìïñôéóÝñ ôïõ èåùñçôéêÜ äåí åßíáé ãéá ìáò (ðñáêôéêÜ ôá ðÜíôá ãßíïíôáé êáé äåí ôï Ý÷ù äïêéìÜóåé - äåí Ý÷ù ëüãï ðëÝïí).
ÅÜí âÜëåôå åëáôÞñéá óêëçñüôåñá (êáé ôá ÷áìçëþìáôïò åßíáé óêëçñüôåñá) ôüôå ÷ùñßò ðá÷ýôåñåò ñÜâäïõò êáé áíôéóôñåðôéêÞ ðßóù êáâáëÜôå õðïóôñïöéêü ÷Üñï êáé äåí ôï êáôáëÜâáôå... Ìüíï ôï GTi ìå ôéò 19.5÷éë (õðÜñ÷ïõí êáé ôõ÷åñïß 2ëéôñïé ìå 20÷éë) äåí Ý÷åé éäéáéôåñï ðñüâëçìá. ÉäáíéêÝò ñÜâäïé ïé ôùí 20÷éë êáé áíôéóôñåðôéêÞ ðßóù ôùí 21÷éë. Åìðñüò ç áíôéóôñåðôéêÞ ~21÷éë ôïõ 1.6CC ãéá ôá 16Üñéá áñêåß. Ôá 14Üñéá Þ ôá 11Üñéá ìðïñïýí íá êÜíïõí ôï ßäéï áëëÜ ôï êñÜôçìá èá åßíáé ìáêñÜí êáëýôåñï ôïõ êéíçôÞñá (åðéêßíäõíï üôáí ôï ÷Üóåôå ìå ðïëëÜ).
ÅëáôÞñéá åííïåßôáé H&R. Ï åðßóçìïò ðñïìçèåõôÞò ôçò Peugeot Sport îÝñåé êáëýôåñá.
Ç êáëýôåñç áíÜñôçóç åßíáé ôçò Peugeot Sport. Ïé áêñéâïß áíôáãùíéóôÝò ðïõëÜíå áêñéâÜ öýêéá.
ÁëëÜ åðåéäÞ ç ôçò PS åßíáé ðáíÜêñéâç èá ÷áñåßôå áí ìÜèåôå üôé õðÜñ÷åé ëýóç ðïõ äåí èá óáò êïóôßóåé áêñéâÜ íá öôéÜîåôå 'áãùíéóôéêü êñÜôçìá' (ðïõ äåí èá óáò êÜíåé áðü ìüíï ôïõ ïäçãÜñåò öõóéêÜ). Áñêåß âÝâáéá íá îåêïëëÞóåôå áðü ôéò ôáìðÝëåò êáé íá ìÜèåôå íá îå÷ùñßæåôå áõôüí ðïõ îÝñåé ôß ëÝåé áðü áõôüí ðïõ ôï ðáßæåé üôé îÝñåé (åäþ ðïëëïß Ý÷åôå ðñüâëçìá).ÔÝëïò, äåí Ý÷ù ãíùñßóåé áêüìç Ýìðïñï ðïõ íá ãíùñßæåé áîéüðéóôá óùóôÝò åðéëïãÝò ãéá ìáò. ¼ëïé ìå ôéò öÞìåò êáé ôéò õðïèÝóåéò ðñïóðáèïýí íá ìáò ðåßóïõí íá áãïñÜóïõìå áõôü ðïõ ðïõëÜíå (ôïõò åáõôïýò ôïõò äåí ôïõò Ý÷ïõí ðåßóåé ðÜíôùò). Âáóéæüìåíïé óå áõôïýò åßíáé êáèáñÜ èÝìá ôý÷çò Þ áõôïðåðïßèçóçò ôï áí èá ìåßíïõìå åõ÷áñéóôçìÝíïé. Ïé Ýìðïñïé áðü åìÜò ìáèáßíïõí ôß åßíáé êáëü (êé åìåßò äåí îÝñïõìå ôçí ôýöëá ìáò) êáé ôï ëÝíå óôïõò åðüìåíïõò ðåëÜôåò ôïõò êáé åöüóïí áíÞêåé óôçí ãêÜìá ðñïúüíôùí ðïõ ðïõëÜíå.
Ñå ÄçìÞôñéå áöïý îÝñåéò ôß áìïñôéóÝñ èá âÜëåéò ôß ôïí âáóáíßæåéò ôïí êüóìï;
Ãéá ôá Record SP Ý÷åéò áêïýóåé å; Ôß Ý÷åéò áêïýóåé;
Ôá ëÜóôé÷Ü óïõ åßíáé êáëÞ åðéëïãÞ, ìçí áíçóõ÷åßò, áëëÜ üôáí äåéò áõôÜ ðïõ Ýâáëá èá îå÷Üóåéò áõôÜ ðïõ îÝñåéò.ôï Ý÷ïõí êáé áëëïý ôï ðñüâëçìá ôïõ îåñüëá
ôï âáóéêü åßíáé íá îÝñåéò ôé èÝëåéò êáé íá êÜíåéò ôéò áëëáãÝò âÞìá -âÞìá ,ôï íá êùöåýåéò óå óïýðåñ íôïýðåñ ðñïôÜóåéò åßíáé êáëü ìåñéêÝò öïñÝò ..üðùò êáé êáëü åßíáé íá îÝñåéò ôéò áñ÷éêÝò ðñïäéáãñáöÝò ôïõ áõôïêéíÞôïõ ãéá íá óõíå÷ßóåéò óôç óõíÝ÷åéá ...Üëëùóôå õðÜñ÷ïõí êáé óôï äéáäßêôõï ãåùìåôñßåò êëð þóôå íá Ý÷åéò Ýíá áñ÷éêü ìðïýóïõëá .Ç Ðåæþ óðüñ Üëëùóôå Ý÷åé áñêåôÞ ðëçñïöïñßá êáé éäáßôåñá ãéá áíôéóôñåðôéêÝò ç ðéü ðá÷éÜ ðßóù óå ó÷Ýóç ìå ôçí åìðñüò åßíáé áõôü ðïõ ðïõëÜåé óáí ðñïéüí êéüëáò ...
Ôþñá ãéá ÷áìÞëùìá ôïõëÜ÷éóôïí åìÝíá äåí ìå åíèïõóéÜæåé ôï 3 ðüíôïé êÜôù ,åþò 2 ôïõëÜ÷éóôïí åìðñüò ,áëëÜ åêåß ðáò óå ñõèìéæüìåíç êáé ôï êüóôïò áíåâáßíåé .Ðßóù ìéá ÷áñÜ åßíáé ï Üîïíáò áëëÜ ôï êÜèå ðåßñáãìá èÝëåé êáé ôçí áíôéóôñåðôéêÞ ôïõ.Ôåóðá êáëü åßíáé ðïõ óå 'îáíáâëÝðù' ,äåí ðåéñÜæåé êáëü åßíáé ôï êüëëçìá ìåñéêÝò öïñÝò .....
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Τεσπα καλό είναι που σε 'ξαναβλέπω' ,δεν πειράζει καλό είναι το κόλλημα μερικές φορές .....
Ναι, ίσως κάνει καλό μερικές φορές...
-
Εντυπωσεις απο τα νεα μου αμορτισερ:
Συνοψιζω, εχω ελατηρια 3ποντα HR και φορουσα sachs performance.
Τωρα εβαλα κονι κιτρινα και τα εχω ρυθμισμενα στη μαλακη σκαλα μπρος πισω.Λοιπον, το 206 κοπαναει ετσι λιγοτερο απο τα sachs εναι σφιχτο και αμα επιτεθεις σε μια στροφη, σου θυμιζει καρτ, οχι σαν το ραλλύ αλλα πλησιαζει αρκετα.
Με τα sachs οταν εστριβα ειχα υποστροφη και εφευγα ευθεια, ενω τωρα λιγοτερες κλισεις και τροχια διαβητη!
Πισω που σταθερο και στιβαρο το πισω μερος, αλλα φοραω και αντιστρεπτικη 21 mm.
Το τιμονι εχει καλυτερη αισθηση στη στροφη, ενω τα χλμ ειναι περισσοτερα μεσα σε αυτη!Και ολα αυτα με μαλακες ρυθμισεις.
Δε φανταζομαι τι θα κανει αμα το σκληρυνω κι αλλο.!Το μονο μειονεκτημα η τσιμπημενη τιμη αλλα τελικα καταλαβα πως για τα πιο φτηνα αμορτισερ ισχυει το ρητο: Ο,τι πληρωσεις παιρνεις.
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Το μονο μειονεκτημα η τσιμπημενη τιμη αλλα τελικα καταλαβα πως για τα πιο φτηνα αμορτισερ ισχυει το ρητο: Ο,τι πληρωσεις παιρνεις.
Ισχύει αλλά μόνο σε αγορά όπου όλα τα προϊόντα διαφημίζονται (σχεδόν) εξίσου και όχι σε αγορά όπως των αμορτισέρ με προϊόντα που πωλούνται με χωρίς καθόλου διαφήμιση. Η διαφήμιση ανεβάζει πολύ το κόστος. Φυσικά και το καλό όνομα αποτελεί διαχρονική διαφήμιση και ανεβάζει κι άλλο το κόστος.
Τα Koni είναι σίγουρα καλά και αξίζουν τα λεφτά τους. Το ίδιο και τα Bilstein που είναι και πιο ακριβά.
Αν βάλεις όμως το Value for Money ψάχνεις για αμορτισέρ που δεν διαφημίζονται και βρίσκεις λαβράκι. Ρισκάρεις; Ναι, αν δεν υπάρχει κάποιος με αξιόπιστη άποψη να σου τα συστήσει.Έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν σε διάφορους να οδηγήσουν το 206 μου για να δουν πώς με λίγα χρήματα επιτυγχάνεις καταπληκτικό στήσιμο (ή ακόμη και να οδηγώ εγώ, θα καταλάβουν ακόμη περισσότερα). Χρειάζεται η γνώση, αλλά όταν μας την δίνουν δωρεάν είναι τουλάχιστον ανόητο να την αγνοούμε. Η γνώση κοστίζει πιο πολύ από τα ακριβότερα αμορτισέρ.
Η συντριπτική πλειοψηφία αγνοεί την πρότασή μου και τελικά αγοράζει πληρώνοντας ακόμη και τα διπλά λεφτά. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως χειρότερο...
Γιατί αυτό; Γιατί αμορτισέρ με ονόματα όπως Record ή Alco δεν μας λένε τίποτα απολύτως, χώρια που είναι πάμφθηνα άρα 'μούφα'. Νομίζετε...
Η πρότασή μου ισχύει πάντα!Το δίκο μου το 206 θα το δείτε να φορά ζάντες σιδερένιες. Τίποτα στην τύχη...
-
Να σου πω τη γνώμη μου για τα αμορτισέρ, όχι τα συγκεκριμένα, αλλά γενικά. Παίρνω πάντα φθηνά και σφικτά αμορτισέρ. Τα φθηνά αμορτισέρ έχουν συνήθως 1-2 στάδια λειτουργίας, μέτριο και σφικτό. Τα ακριβά αμορτισέρ έχουν 3 μέχρι και 5 στάδια, από πολύ μαλακά μέχρι πολύ σκληρά - ανάλογα με τη διαδρομή / ταχύτητα (πολύ μαλακά στο ταξίδι - πολύ σφικτά στις στροφές).
Τα ακριβά αμορτισέρ είναι ρολς, εγώ όμως έχω σιβικ και θέλω να είναι συνέχεια σφικτά, γιαυτό πάντα παίρνω ΦΘΗΝΟ ΚΑΙ ΣΦΙΚΤΟ αμορτισέρ.
-
Και εγω συμφωνω με την αποψη σου Miltella, αν θυμαμαι καλα φοραγες στην αρχη Decarbon comfort μετα περασες στα performance και τωρα πρεπει να φορας τα Record sp.
Τελικα με ποια ησουν ποιο πολυ ευχαριστημενος; -
Τα De Carbon Comfort έβαλα γιατί τότε δεν υπήρχαν Performance για το 206 (λέτε να βγαίνουν τώρα; θα ρωτήσω να μάθω). Πιο πριν ψαχνόμουνα ηλιθίως και έβαλα και τα Monroe Reflex (μακρυά!) τα οποία καθάρισαν μέσα σε δύο μήνες.
Μετά από ένα χρόνο απροβλημάτιστης συμβίωσης με τα De Carbon έβαλα τα Record SP και διαπίστωσα ότι είναι μακράν τα καλύτερα (συναγωνίζονται τα Performance που ξέρω). Φαντάσου κάτι σε Bilstein Sport (πιθανότατα να είναι και καλύτερα) με τα μισά λεφτά όμως. Κάνεις ότι θέλεις με το 206 και δεν σε πουλάνε πουθενά. Ούτε στην πίστα!
Επιπλέον, έκλεισα ήδη δύο χρόνια με τα SP και λειτουργούν πολύ καλά (θυμίζω ότι φοράω 3ποντα Η&R). Εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος και με ένα χρόνο με την σκληρή χρήση που τα υποβάλλω και για τα λεφτά τους.Δεν σημαίνει ότι τα Record είναι καλά σε όλα τα αυτοκίνητα, αλλά σκέψου ότι μου τα είχε πρωτοσυστήσει ένας με Toledo (μη χαμηλωμένος με τα SP) και μου έλεγε ότι έπαθε πλάκα γιατί τα έβαλε για φτηνά και δεν περίμενε τέτοια απόδοση! Δεδομένου ότι τα Record είναι 100% γαλλικά αισθάνθηκα ασφαλής και προχώρησα σε επικοινωνία με Γαλλία για να μάθω την καταλληλότητά τους για χαμηλωμένα αυτοκίνητα και αμέσως μετά την γαλλική έγκριση τα τοποθέτησα. Και δεν το μετάνιωσα!
Του χρόνου που λογικά θα είναι κάπως πεσμένα, θα τα αλλάξω με τα ίδια εννοείται. -
μιλτο καλησπερα ψαχνω τα ιχνη σου πολλυ καιρο μη πω και χρονια....
εχω μαθει πολλα απο αυτα που ειχες γραψει αλλου!!!!!!!!.................................................................και εχω ακομα περισσοτερα να σε ρωτησω....
ακολουθει πμ!
Αμορτισέρ σε 206