-
Παιδιά καλησπέρα ,
από της 10:00 το πρωί κατάφερα να ξεμπερδέψω στης 17:00 το απόγευμα
Βέβαια η ημέρα είχε μπόλικο σασπένς και ταλαιπωρία.
Θα σας τα παρουσιάσω για να έχετε όλοι εικόνα τι μπορεί να πάθει κανείς και σε τι ταλαιπωρία μπορεί να υποβληθεί χωρίς να έχει καμία ευθύνη -για να έχετε το νου σας και εικόνα για ανάλογο περιστατικό-.
Ξεκίνησα με επίσκεψη στην αντιπροσωπεία προς ενημέρωση των ανθρώπων της για το συμβάν καθ ότι και την ασφάλισή μου την έχω κάνει μέσω του καταστήματός τους.
10:30 βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα όπου δίνω μακροοσκελέστατη (3 σελίδων Α4) κατάθεση στον Διοικητή του τμήματος -αναλυτικότατα έως αηδίας- .
Στο τμήμα είχε προσαχθεί και ο 'αντίδικος' ο οποίος έδινε κατάθεση σε άλλο αξιωματικό του τμήματος. Το τι ψέματα άκουσαν τα μεγάλα αυτιά μου δεν λέγεται!!!
Η όλη κατάσταση κινήθηκε αυτεπάγγελτα και ο τύπος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την λήξη της κατάθεσής του , όπου μου ζητήθηκε να παραστώ και εγω ως μάρτυρας.
Εδώ ξεκινά το αρνητικό σημείο της όλης υπόθεσης (που ελπίζω βέβαια αύριο το πρωί να αποκατασταθεί ).
Κατά την έξοδό μας από το τμήμα (έχω πάει με τη σύζυγο) ζητώ αντίγραφο της καταγραφής του συμβάντος με αίτηση που έχω κάνει από το μεσημέρι της Κυριακής.
Μου παραδίδουν το αντίγραφο , το διαβάζω στα όρθια και φρικάρω!!!
Η καταγραφή βρίθει από ανακρίβειες , παραλείψεις και λάθη.Φανταστείτε ότι γράφει 'ο οδηγός του Α οχήματος (του Megane δηλ) δεν γνωστοποίσε τα στοιχεία του' **χωρίς όμως να αναφέρει πουθενά ότι εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος **.
**Μπερδεύει το Α όχημα με το Β για το σκηνικό με την πρόσκρουση στο δέντρο που είχε το Megane και παρουσιάσει σε πρώτη φάση ότι αυτό το έπαθα εγώ! **
Στη συνέχεια υπάρχει συμπληρωματική παράγραφος που η παραπάνω ανακρίβεια αναιρείται με την δικαιολογία 'εκ παραδρομής αναφέρθηκε...'
Δεν αναφέρεται πουθενά ότι συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο ήταν η συζυγός μου και φαίνεται ότι ήμουν μόνος στο όχημα
Και το πιο γελοίο της υπόθεσης είναι , ότι παρά τις επανειλλημένες παρατηρήσεις μου προς τον ανδρα της ΕΛΑΣ που συνέταξε την δήλωση , ότι το όχημα 'πρώτα ακινητοποιήθηκε στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος' και τον ελιγμό προς τα αριστερά τον έκανε κατά τη διάρκεια που βρισκόμουν σε φάση προσπέρασης , ο τύπος έγραψε :
'Το προπορευόμενο όχημα εκτέλεσε ελιγμό προς τα δεξιά και αμέσως μετά προς τα αριστερά χωρίς να χρησιμοποιήσει δείκτες πορείας με σκοπό να εισέλθει σε ανώνυμο επαρχιακό δρόμο...'
Του αναφέρω λοιπόν του Διοικητή ότι εγω δεν είπα αυτά τα πράγματα και σαφως δεν έγιναν έτσι αλλά με τον τρόπο που περιγράφεται στην κατάθεση που έδωσα και την χρησιμοποίησαν για να προσαγάγουν τον τύπο στον εισαγγελέα.
-Δεν αλλάζει λέει αυτό τώρα , αλλά ούτε και έχει σημασία- δεν επιμένω ιδιαίτερα καθώς μας πιέζουν να φύγουμε για να είμαστε στην εισαγγελία στα Τρίκαλα (15χλμ απόσταση).
Φθάνουμε λοιπόν στην εισαγγελία , η Μαρία είναι ράκος τελείως , αναμονή ενα τέταρτο , είκοσι λεπτά , τίποτα.
Καλώ στο Τμήμα ..'έρχονται , έρχονται ...'.
Άλλο ένα τέταρτο αναμονή....τίποτα.Καλώ ξανά , πάλι τα ίδια.Τελικά μετά πο μια ώρα αναμονής εμφανίζονται δυο αστυνομικοί που συνοδεύουν τον κατηγορούμενο.Ακόμα κανένα τέταρτο αναμονή και μπαίνουν (αυτοί) στην κα.Εισαγγελέα.
Η κα.Εισαγγελέας τον κατακεραυνώνει , ο τύπος δεν κάνει κιχ και διατάσεται η κράτησή του στο κρατητήριο.Μας ενημερώνει ότι ορίστηκε δικάσιμος στο μονομελές για αύριο το πρωί στης 12:00 στο οποίο πρέπει να παραστούμε ως μάρτυρες.
Ευχαριστούμε και αποχωρούμε.
Βουρ για την αντιπροσωπεία όπου βρίσκω το Bravo στο αναβατόριο.
Πρώτη διαπίστωση...σπασμένο άκρο κρεμαργιέρας.
Δεύτερη διαπίστωση...τα μπροστινά λάστιχα λυωμένα από το φρενάρισμα.
Βλέπουμε την καταγραφή συμβάντος και διαπιστώνουμε ότι πρέπει να γίνει αναθεώρηση αυτής ή μια δεύτερη συμπληρωματική δήλωση.
Ξανά πίσω στην Πύλη...άλλα 15 χιλιόμετρα.Η ώρα είναι πλέον 15:30 , ο διοικητής έχει φύγει , οι υπόλοιποι μας ακούν αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα καθώς δεν μπορούν να μπουν στο ηλεκτρονικό αρχείο.Μας ενημερώνουν ότι πρέπει να είμαι αύριο το πρωί στης 08:00 εκεί για να γίνει η διορθωτική-συμπληρωματική δήλωση.
Άλλα 15 χιλιόμετρα για την επιστροφή , φαγητό και δουλειά.
Αύριο η συνέχεια.
Σας ευχαριστώ όλους σας για την ηθική συμπαράσταση. -
Ο χρήστης akilleas έγραψε:
Αν και λίγο καθυστερημένα Κωνσταντίνε τα περαστικά και από εμένα.
Ευτυχώς μικρό το κακό και χωρίς, το πιο σημαντικό, τραυματισμούς.
...
..
.
Προχθές έκανα και εγώ την ανανέωση της εγγύησης. 509(αφρό) ζεστά ζεστά.
Και μου χάλασε (όχι κάηκε) και η λάμπα του συνοδηγού. Τον τελευταίο καιρό άναβο-έσβηνε μόνη της και χωρίς να είμαι σε κίνηση. Την αλλάξαμε προληπτικά από δεξιά αριστερά και τώρα αναβοσβήνει πλέον του οδηγού. Οπότε μια από τις επόμενες μέρες πρέπει να περάσω από τα παιδιά για αντικατάσταση!!!Επειδή ή δεν διάβασα καλά ή δε γράφτηκε, κάποιο από τα παιδιά που θα κάνει σέρβις στα 30κ να μας ενημερώσει για την τιμή, απλά να ξέρουμε τι μας περιμένει....
Η ασφάλεια να φανταστώ δεν είναι μικτή ε?
Σε ποια ασφαλιστική πήγες ?Σε εναμιση μήνα λήγει και η δική μου καθώς συμπληρώνω πλέον ένα χρόνο και σκέφτομαι να φύγω από την Εθνική που πληρώνω 320 Ευρώ και έχω μόνο θραύση κρυστάλλων από τα επιπλέον...
Είδα εδώ http://www.anytimeonline.gr/index.asp?a_id=46 (Interamerican) πως με 400Ευρώ καλύπτει τα πάντα... δεν είναι μικτή αλλά τα καλύπτει όλα εκτός δικές σου ζημιές.
Νομίζω είναι πάρα πολύ καλά αλλά δε ξέρω κατά πόσο καλή είναι η Interamerican.Μήπως γνωρίζει κανείς να μας πει?
-
Υπαρχει θεμα και για τις ασφαλειες viewtopic.php?f=5&t=6935 .Ποσταρε εκει τις αποριες/ερωτησεις σου
-
μετά απο πολύ καιρό, επιτέλους βρίσκω χρόνο,
για να διιαβάσω για το αγαπημένο μας bravo και μετά απο κάποιες σελίδες πέφτω πάνω στις φωτό του κων/νου, απο την 'πληγωμένη' του μονικα.
έχω συνηθίσει να ποστάρει την μόνικα σε ωραία τοπία.δεν πειράζει, λαμαρίνες είναι΄και διορθώνονται, εσυ και η οικογένεια σου να ΄ναι καλά και για όλα τα άλλα υπομονή και αργά ή γρήγορα θα ξεμπερδέψεις.
όσο για την δικιά μου μόνικα έχω κολλήσει στα 26.300 χλμ μιας και χρησιμοποιώ μηχανάκι για τις καλοκαιρινές μου μετακινήσεις μιας και το αυτοκίνητο το μετακίνησα τις ημέρες που πρόλαβα και έκανα μπάνιο σε παραλία.
όταν θα μας ξανακάνει καλοκαίρι τα χιλιόμετρα θα αυξηθούν.η κατανάλωση με έχει εντυπωσιάσει, μιας και όπως διάβασα σε μερικές σελίδες πίσω και κάποιος συνμπραβίστας, έχουμε την ίδια κατανάλωση,
με απενεργοποιημένο το sport κουμπακι, σε επαρχιακό δρόμο, με χαλαρή διαδρομή, κατανάλωση στα 8,4 (ότι καλύτερο έχω γράψει μέχρι στιγμής)
κατανάλωση μέσα στην πόλη στα 8,5(ότι πιο χαμηλό)
με το sport ενεργοποιημένο στα 9,1 (ότι πιο χαμηλό)
γενικά η κατανάλωση έπεσε σε πολύ καλά επίπεδα δεδομένου ότι έχουμε μοτέρ με 150 άλογα
με απλά λόγια η η κατανάλωση είναι ανάλογη του δεξιού ποδιού.αλλά με το ίδιο στυλ οδήγησης η κατανάλωση έπεσεσυνήθως κινούμουν απο 9,5 με 10,5 (ας όψεται η αύξηση της τιμής της βενζίνης πους με έχει κάνει να σκέφτομαι να πατήσω το γκάζι λίγο παραπάνω)
σ
-
Ενδιάμεσα στα πρωινά τρεξίματα που είχα , έως ότου πάρω το αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων -ο θεός να το κάνει βιβλίο αλλά και συμβάν (πραγματικό) - πήγα στον τόπο του τροχαίου και κατέγραψα τα κομάτια που άφησε το Megane από την ακούσια πρόσκρουσή του (χάρη στον οδηγό του) στο δέντρο.
Το δέντρο λοιπόν...
Κομάτια από τον πίσω πολυεστερικό προφυλακτήρα του Megane
H πίσω πλευρά του δέντρου με μεγαλύτερο κομμάτι πλαστικού από τον προφυλακτήρα...(κάτω στο κέντρο της εικόνας)
Τα σημάδια από την αναστροφή που έκανε ο τύπος στο αρχικό στάδιο πρίν έρθει ξανά επάνω και πέσει στη συνέχεια στο δέντρο....
Και το σπασμένο άκρο της κρεμαργιέρας.....
Ζητώ συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός , αλλά πιστεύω πως θα είστε επιεικείς και θα επιδείξετε κατανόηση.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Υπαρχει θεμα και για τις ασφαλειες viewtopic.php?f=5&t=6935 .Ποσταρε εκει τις αποριες/ερωτησεις σουThanks!
Όσον αφορά την κατανάλωση:
Σήμερα αφού έκανα πάνω από 200 χιλιόμετρα παρατήρησα ότι με σταθερή ταχύτητα κοντά στα 110 η κατανάλωση αυξανόταν έως και 1 λίτρο όταν άνοιγα τον κλιματισμό...
Δε περίμενα τόσο... μου φάνηκε αρκετή.Μέση κατανάλωση μέχρι στιγμής έχω 8.7 λίτρα/100!
Δεν είναι άσχημη... -
Κωνσταντίνε σου είπαν μια πρώτη εκτίμηση του κόστους της επισκευής;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Κωνσταντίνε σου είπαν μια πρώτη εκτίμηση του κόστους της επισκευής;Οχι , δεν κάναμε τέτοια κουβέντα καθώς προς το παρόν έχω άλλες προτεραιότητες.
Αύριο θα έχω μια πιο πλήρη εικόνα (και φυσικά θα πάρω και προσφορές εκτός αντιπροσωπείας). -
Εγω με καταναλωση στο 7.5 εχω προβλημα;
Αυτη η τιμη της βενζινης θα μας καταστρεψει.. Το καλο ειναι οτι επειδη πηγαινουμε πιο αργα απολαμβανουμε τις βολτες -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Κωνσταντίνε σου είπαν μια πρώτη εκτίμηση του κόστους της επισκευής;
Οχι , δεν κάναμε τέτοια κουβέντα καθώς προς το παρόν έχω άλλες προτεραιότητες.
Αύριο θα έχω μια πιο πλήρη εικόνα (και φυσικά θα πάρω και προσφορές εκτός αντιπροσωπείας).Αυτό θα σου έλεγα και σωστά θα κάνεις.
Επίσης, στα ανταλλακτικά έχουν αρκετά μεγάλο περιθώριο, οπότε μπορείς να το παζαρέψεις και να το μειώσεις αρκετά το τελικό ποσό (δεν μιλάμε μόνο για εκπτώσεις 5-10% αλλά αρκετά παραπάνω). Πάρε τηλέφωνο και μερικούς μεγάλους ντηλερ της Fiat στην Αθήνα που κάνουν και διανομή ανταλλακτικών, για να συγκρίνεις τις τιμές με αυτές που θα σου πουν οι δικοί σου στην επαρχία. Από εκεί και πέρα πίεσε για έκπτωση.
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Αυτη η τιμη της βενζινης θα μας καταστρεψει.. Το καλο ειναι οτι επειδη πηγαινουμε πιο αργα απολαμβανουμε τις βολτεςΤι κατανάλωση είναι αυτή???!!!!!
'Ελαφροπόδαρος nikolas'....
Σχετικά με την υπόθεση του τροχαίου που είχα τα ξημερώματα της Κυριακής οι σημερινές εξελίξεις έχουν ως εξής :
Το πρωί πήγα στην Αστυνομία όπου επικρατούσε ένα γενικό 'αλαλούμ'.Τελικά κατάφερα να συμπεριληφθεί συμπληρωματική δήλωση σχετικά με το συμβάν και την ακριβή διεξαγωγή αυτού.
Στις 11:45 έπρεπε να είμαι στο ακροατήριο του μονομελούς κάτι (δεν θυμάμαι πως το λένε) πάω και έχουν απεργία οι δικηγόροι!
Ευτυχώς επειδή προέρχεται ο τύπος από αυτόφωρο και κράτηση , η υπόθεση εκδικάζεται από μια πολύ συμπαθή πρόεδρο (μικρής ηλικίας).Με καλεί να ορκιστώ είτε θρησκευτικά είτε πολιτικά ..ε είπα και εγώ να τηρήσω τις παραδόσεις (θρησκευτικό όρκο δηλ).
Ξεκινώ και ολοκληρώνω την κατάθεση , μου κάνει κάποιες ερωτήσεις ο δικηγόρος του , δικολαβικές ...του τύπου 'ο πελάτης μου μετά τη σύγκρουση σταμάτησε , γιατί το αρνείστε?'...απάντηση:'φυσικά σταμάτησε ως φυσική απόρεια της σύγκρουσης'.....ερώτηση:'γιατί λέτε ότι δεν παρέμεινε στον τόπο του ατυχήματος?'...απάντηση:'παρέμεινε περειφερόμενος σε ακτίνα 200 μέτρων'....σχόλιο από τον δικηγόρο:'...μην μου κάνεις τον παντογνώστη!'....απάντηση προς την πρόεδρο:'κυρία πρόεδρε παρακαλώ να εγκαλέσετε τον δικηγόρο του κατηγορόμενου να μην χρησιμοποιεί προκλητικά σχόλια'...
(Πλάκα έχει τελικά στα δικαστήρια...μήπως έπρεπε να γίνω δικηγόρος? )Καλεί η προεδρος και τον κατηγορούμενο , ο τύπος έχει εικόνα βρεγμένης γάτας και είναι κατακόκκινος.Το τι ψέμα άκουσα δεν περιγράφεται!!!
Αφού με έπιασαν τα γέλια , αλλά με τσιμπούσε η σύζυγος για να μην χαρακτηρισθεί 'ασέβεια προς το δικαστήριο'!
(Εδω να σας πω και το χαρακτηριστικό ότι ο τύπος εμφανίσθηκε στο δικαστήριο με το ίδιο μακρυμάνικο πουλόβερ που φορούσε από εχθές που οδηγήθηκε στο κρατητήριο και όλοι καταλαβαίνουμε τον λόγο ύπαρξης αυτής της ένδυσης , όταν η εξωτερική θερμοκρασία εχθές και σήμερα ήταν άνω των 33 βαθμών Κελσίου.
Επίσης όταν έφθασα στο δικαστήριο βρήκα των πατέρα του , άνθρωπο της βιοπάλης , εργάτη για 30 χρόνια σε μετταλορυχείο , ο οποίος μου είπε τον καυμό του:'χρόνια τρέχω μαζί του , πότε με μηχανάκια , πότε με το ένα πότε με το άλλο,,,')Απολογία του:
-Ημουν κανονικά στην πορεία μου , έβγαλα φλάς να στρίψω αριστερά και το άλλο αυτοκίνητο ήρθε και έπεσε πίσω μου!
-Κατέβηκα και έδωσα στη στοιχεία μου
-Αυτός όμως (εγω δηλαδή) πήρε τηλέφωνο και μαζεύτηκαν 4-5 άτομα και ήθελαν να με δείρουν!
-Αφού έδωσα τα στοιχεία μου έφυγα.
Ο εισαγγελέας της έδρας , τον έβλεπα , ήταν έτοιμος να του πετάξει το φάκελο στο κεφάλι.
Τον ρωτά η πρόεδρος ποια στοιχεία έδωσε...απάντηση 'έγραψε τον αριθμό του αυτοκίνήτου',,,,και αν το αυτοκίνητο ανήκε σε άλλον?....καμία απάντηση....'επαρκεί ως γνωστοποίηση στοιχείων σε τρακάρισμα μόνο ο αριθμός?'....καμία απάντηση.
Στο σημείο αυτό με καλεί πάλι η πρόεδρος και με ρωτά αν στην όλη κατάσταση που επικρατούσε έβλεπα ότι θέλει να φύγει από τον τόπο του ατυχήματος για άποιο λόγο...απάντηση'δεν μπορώ να γνωρίζω για ποιο λόγο ήθελε να φύγει...το γεγονός είναι ότι έφυγε'.
Για να μην μακρυγορώ...3 μήνες ποινή φυλάκισης με 3ετη αναστολή , ένα μήνα αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας.Ένοχος ο κρατηγορούμενος με σύμφωνη γνώμη προέδρου και εισαγγελέα.
Ά...τώρα το θυμήθηκα...μου λέει ο πατέρας του...'ήταν μωρέ το παιδί όλη την ημέρα στο μαγαζί (ταβέρνα) , ήπιε ένα ποτό , πέρασε μετά από την αδεφή του ήπιε άλλο ένα , και θα πήγαινε εκεί (στο άλλο μαγαζί που οδηγούσε ο κάθετος δρόμος) να πιεί ένα ποτό να χαλαρώσει...'
Το μεσημέρι τα έχωσα και στην ασφαλιστική.
Αύριο έπεται συνέχεια.
Τα παιδιά από την αντιπροσωπεία της Fiat μου έδωσαν ένα Grande Punto για να κινούμαι όσες ημέρες χρειαστεί. -
Αυτη η τιμη της βενζινης θα μας καταστρεψει.. Το καλο ειναι οτι επειδη πηγαινουμε πιο αργα απολαμβανουμε τις βολτεςκων/νε, κουράγιο, ψάξε καλές τιμές αλλά και καλά μαστόρια για να σου φτιάξουν την μόνικα σαν καινούργια.
μολίς γύρισα απο ταξίδι και έκανα την διαδρομή κοζάνη-κατερίνη , με διαδρομή απο τον πίσω επαρχιακό δρόμο που οδηγεί στα 'ριζώματα', έτσι λέγεται η περιοχή.
μια διαδρομή 100χλμ , γεμάτος με στροφές όλων των ειδών και με ελάχιστες μικρές ευθείες, προς το τέλος της διαδρομής.
είχα μηδενίσει το trip computer απο το πρωί, πήγα και ήρθα απο την ίδια διαδρομή,
σύνολο χιλιομέτρων 210
μέση ωριαία ταχύτητα 49χλμ/ωρα
κατανάλωση 7,6 λτ/100 , με το sport ενεργοποιημένο. ο κλιματισμος κλειστός.
πήγαινα σβέλτα, απλά δεν έκανα περιττά ανοίγματα της τουρμπίνας και δούλευα μέχρι 4.000 στρφ/1΄. πολύ καλή κατανάλωση, έχω μείνει εντυπωσιασμένος.
απο εκει που είμασταν άρχοντες και πήγαινα απο εγνατία, 160χλμ διαδρομή, με κατανάλωση στα 9,5 λτ/100, και κινούμουν με 160 χλμ/ωρα, η αύξηση της βενζίνης μου έχει κόψει τα φτερά και ψάχνω ενναλακτικές διαδρομές για να κάνω τις δουλειές μου. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Τα παιδιά από την αντιπροσωπεία της Fiat μου έδωσαν ένα Grande Punto για να κινούμαι όσες ημέρες χρειαστεί.
Abarth???
-
Κι εγώ έχω πρόβλημα...
Πριν 2 βδομάδες με γρατζούνισε ένας @@@@@@@ πίσω δεξιά.
Είχε το αυτοκίνητο του παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο και εγώ ήμουν στα φανάρια σταματημένος.
Κάνει όπισθεν αυτός και ξαφνικά καταλαβαίνω πως κάποιος ...άρχισε να μου δίνει 'φιλάκια'.Τέλος πάντων αφού μου λέει, 'έλα δεν είναι τίποτα, με λίγο αλοιφή θα φύγει' προσπάθησε να φύγει.
Φυσικά δεν έγινε κάτι τέτοιο.
Πήρα τα στοιχεία του όλα αλλά δεν ήρθε αστυνομία.Τώρα και ενώ έχω φτιάξει το αυτοκίνητο (κόστος: 180 Ευρώ) με ειδοποίησαν ότι αυτός ακόμα δεν πήγε στην ασφάλεια του να κάνει δήλωση...
Τηλέφωνα δε σηκώνει άρα θα με αναγκάσει να τον περιμένω σπίτι του και θα φορτώσουμε εκεί...
Θα έχουμε αγκαλιάσματα και δε θα βγει σε καλό! -
πανος_fabia 101....πολύ καλό νούμερο κατανάλωσης!
(τι διάολο ..έχω ένα από τα πιο βαριά πόδια???.. )canonis....τι να πω ρε φίλε...πέρασαν και οι οχτω ημέρες που είναι το περιθώριο που δίνει ο νόμος για την δήλωση του συμβάντος.Το ποιο ενοχλητικό είναι το θράσσος που τους διακατέχει.
klainmein...όχι δυστυχώς! ένα 77άρι είναι...σέρνεται , παρ όλα αυτά το μοτεράκι είναι πολύ πιο εύστροφο από το 80αρι Fiesta της συζύγου.Θα ευχαριστηθώ οικονομική οδήγηση!
-
Ο χρήστης canonis έγραψε:
Επειδή ή δεν διάβασα καλά ή δε γράφτηκε, κάποιο από τα παιδιά που θα κάνει σέρβις στα 30κ να μας ενημερώσει για την τιμή, απλά να ξέρουμε τι μας περιμένει....
Η ασφάλεια να φανταστώ δεν είναι μικτή ε?
Σε ποια ασφαλιστική πήγες ?Σε εναμιση μήνα λήγει και η δική μου καθώς συμπληρώνω πλέον ένα χρόνο και σκέφτομαι να φύγω από την Εθνική που πληρώνω 320 Ευρώ και έχω μόνο θραύση κρυστάλλων από τα επιπλέον...
Είδα εδώ http://www.anytimeonline.gr/index.asp?a_id=46 (Interamerican) πως με 400Ευρώ καλύπτει τα πάντα... δεν είναι μικτή αλλά τα καλύπτει όλα εκτός δικές σου ζημιές.
Νομίζω είναι πάρα πολύ καλά αλλά δε ξέρω κατά πόσο καλή είναι η Interamerican.Μήπως γνωρίζει κανείς να μας πει?
Εγω ηταν να πάω για service αυτή την εβδομάδα αλλά πρόλαβε το χαπακωμένο-πιωμένο τζιμάνι της ασφάλτου να με στείλει για πιο εκτενές service.
Από την αντιπροσωπεία μου είχαν πεί μια τιμή περί τα 250,00€.
Για την ασφάλεια που ρωτάς , το ασφαλιστήριο ήταν στην Grupama Φοίνιξ.
Aυτοί είναι αργοκίνητο καράβι!!Σκέψου ότι τη δήλωση του ατυχήματος τη στέλνουν με courier εντός 3 εργάσιμων ημερών.Φαίνεται ότι δεν έχει ανακαλυφθεί γι αυτούς ούτε το Φαξ ούτε το Ιντερνετ.
Επίσης η νομική τους υπηρεσία ενώ δηλώνουν ότι είναι στη διαθεση του πελάτη 24 ωρες , λειτουργεί μόνο μέχρι της 14:00.
Εχθές όλη την ημέρα τα τηλέφωνά τους είχαν το μύνημα 'τεχνικό πρόβλημα'.
Το κουφό είναι ότι σήμερα το απόγευμα με πήραν για να μου πούν ότι τον Ιούλιο λήγει το ασφαλιστήριο και θα μου στείλουν το νέο που με κάποιες επιπλέον προσφορές αγγίζει τα 310,00€....(όχι μεικτή ασφάλεια)...
Τους είπα κύριοι θα το σκεφτώ πολύ πριν σας απαντήσω.
Έμαθα ότι η Allianz έχει ένα πακέτο για μικτή ασφάλεια με 380,00€ (για το εξάμηνο).
Θα το ψάξω. -
Κωνσταντίνε, έχεις πμ
-
Λοιπον αλλαγη μπουζι χθες. 80Ε το ανταλλακτικο και 20Ε η τοποθετηση. Συνολο 100Ε. Μου φαινονται αρκετα λεφτα για μπουζι που αλλαζουν στα 30000χλμ..
-
Πολλά ακούγονται , πόσο μάλλον αν σκεφτούμε ότι εμένα μου είχαν πει ότι για το service των 30000 χλμ (που περιλαμβάνει και μπουζί) το κόστος θα ανερχόνταν στα 250,00€.
-
Λοιπον αλλαγη μπουζι χθες. 80Ε το ανταλλακτικο και 20Ε η τοποθετηση. Συνολο 100Ε. Μου φαινονται αρκετα λεφτα για μπουζι που αλλαζουν στα 30000χλμ..Πολλα μου φαινονται και μενα...γιατι αυτο το 20 euros για την τοποθετηση για 10 λεπτα υποθεση; οι γιατροι μικροτερη εργατοωρα εχουν πλεον!
Γενικα στα συνεργεια ζηταει ο καθενας οτι θελει, εμεις τα δινουμε για να ξεμπερδεψουμε και να χουμε το κεφαλι μας ησυχο και στο τελος αυτο που μενει ειναι οτι μας πετσοκοβουν...
Fiat Bravο 2007