-
Σωστός με τα χρονικά διαστήματα αλλαγής λαδιών ο φίλος.
Τη δεουσα προσοχή την οφείλουμε στα τετράτροχά μας.
Επί τη ευκαιρία , σήμερα που δρόσισε (από το μεσημέρι και μετά) ο κινητήρας πήρε ένα κλικ επάνω... -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Επί τη ευκαιρία , σήμερα που δρόσισε (από το μεσημέρι και μετά) ο κινητήρας πήρε ένα κλικ επάνω...
-
ταξίδευα προχθές μέσα στη ζέστη και η αλήθεια είναι ότι το τούρμπο δεν καλοπερνάει σε τέτοιες συνθήκες,με πίεζε ο χρόνος όμως και πήγαινα θεσσαλονίκη-ξάνθη σταθερά 160-180(όχι τόσο και στις στροφές της καβάλας βέβαια ),το λυπήθηκα το μοτέρ αλλά..
εσωτερικά έχει αρκετές ευαισθησίες το bravaki.Το ταμπλώ δεν το ακουμπάς,πρώτα μπαίνει η τσάντα και μετά η γυναίκα,η οποία γυναίκα μου έσπασε και το καπάκι από το τασάκι εγώ ο κακόμοιρος ούτε μια γρατσουνιά δεν έχω προλάβει να κάνω -
...αρα είχα δίκιο που παραπονιόμουν για το τασάκι! (το έσπασα και εγω)
Εντάξει , τα ωραία αντικείμενα είναι και λίγο μη μου άπτου... -
πάντως ακόμα και τώρα το χαζεύω το αυτοκίνητο για την εμφανισή του,είναι τέλειο
τη δευτέρα θα πάρω τηλέφωνο για service μια ψυχή και κυρίως μια δραχμή που είναι να βγει ας βγει τώρα που υπάρχει στην τσέπη ακόμα.Τώρα για τα σημάδια που προανέφερα δεν ξέρω τι να κάνω,είναι και δύσκολοι καιροί για καλωπισμούς κερώματα και γυαλίσματα -
Σωστος στα διαστηματα αλλαγης λαδιων. Απλα service εννοεις κ την αλλαγη μπουζι μαλλον. Περι ορεξεως.. Επιδιορθωση μικροχτυπηματων σε αντιπροσωπεια κοστιζει. Αληθεια τι χρωμα ειναι;
-
Ετοίμασε το 250αρι...πόσες δραχμές είναι αυτά?
Ok το έκανα....85.187,5παλιές καλές δραχμούλες -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Από περιέργεια πήρα μια μετροταινία το μεσημέρι και μέτρησα την απόσταση (το κενό ουσιαστικά) μεταξύ της πλάτης του καθίσματος του οδηγού και του εμπρός μέρους της βάσης των πίσω καθισμάτων.
12cm.
To κάθισμα του οδηγού έχει ακόμα ένα κλικ να κάνει προς τα πίσω.Είναι δε , τελείως κάτω και η πλάτη του τελείως κάθετα όπως ανέφερα και πριν.
Πατώντας τελείως το πεντάλ του συμπλέκτη και του γκαζιού και τα δυο πόδια είναι πλήρως τεντωμένα αλλά και ο μηρός σε επαφή με τη βάση του καθίσματος.
Η γωνία του βραχίονα με τον πήχυ είναι λίγο μεγαλύτερη από 95 μοιρες όταν κρατώ το τιμόνι.
(εντάξει , δεν χρησιμοποίησα και μοιρογνωμόνιο).Αν δεν απατώμαι, το πιο σωστό είναι όταν πατάς τέρμα τα πεντάλ πρέπει το πόδι να μην είναι τεντωμένο αλλά λίγο λυγισμένο.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Από περιέργεια πήρα μια μετροταινία το μεσημέρι και μέτρησα την απόσταση (το κενό ουσιαστικά) μεταξύ της πλάτης του καθίσματος του οδηγού και του εμπρός μέρους της βάσης των πίσω καθισμάτων.
12cm.
To κάθισμα του οδηγού έχει ακόμα ένα κλικ να κάνει προς τα πίσω.Είναι δε , τελείως κάτω και η πλάτη του τελείως κάθετα όπως ανέφερα και πριν.
Πατώντας τελείως το πεντάλ του συμπλέκτη και του γκαζιού και τα δυο πόδια είναι πλήρως τεντωμένα αλλά και ο μηρός σε επαφή με τη βάση του καθίσματος.
Η γωνία του βραχίονα με τον πήχυ είναι λίγο μεγαλύτερη από 95 μοιρες όταν κρατώ το τιμόνι.
(εντάξει , δεν χρησιμοποίησα και μοιρογνωμόνιο).Αν δεν απατώμαι, το πιο σωστό είναι όταν πατάς τέρμα τα πεντάλ πρέπει το πόδι να μην είναι τεντωμένο αλλά λίγο λυγισμένο.
Αυτό προκύπτει σχεδόν υποχρεωτικά καθώς το πεντάλ είναι πιο χαμηλά από τη βάση του καθίσματος.
-
Φωτογραφικές αποδείξεις περί της θέσης οδήγησης και των χώρων πίσω από το κάθισμα του οδηγού.(σαν θεμα εξεταστκής ακούγεται αυτό )
-
Στη φωτογραφια το αριστερο σου ποδι δεν παταει τερμα το πενταλ του συμπλεκτη ε; Πιστευω πως αν πατησεις τερμα το πενταλ το ποδι θα ειναι σε πληρη εκταση (ετσι φαινεται τουλαχιστον). Θεωρω πως ενα-δυο κλικ πιο μπροστα στη θεση βοηθαει για μια πιο «ετοιμοπολεμη» θεση οδηγησης και παραλληλα εξασφαλιζει και μερικα εκατοστα για τους πισω. Μια δοκιμη δεν βλαπτει.
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Στη φωτογραφια το αριστερο σου ποδι δεν παταει τερμα το πενταλ του συμπλεκτη ε; Πιστευω πως αν πατησεις τερμα το πενταλ το ποδι θα ειναι σε πληρη εκταση (ετσι φαινεται τουλαχιστον). Θεωρω πως ενα-δυο κλικ πιο μπροστα στη θεση βοηθαει για μια πιο «ετοιμοπολεμη» θεση οδηγησης και παραλληλα εξασφαλιζει και μερικα εκατοστα για τους πισω. Μια δοκιμη δεν βλαπτει.Φίλε nikolas έχεις απόλυτο δίκιο.Κανένα πεντάλ δεν είναι πατημένο σ αυτή τη λήψη.Η πλήρης έκταση του ποδιού συμβαίνει πράγματι όταν πατιέται τέρμα το πεντάλ.
Όντως , όταν βγαίνω για την 'Κυριακάτικη εξόρμηση' το κάθισμα πραγματικά πηγαίνει ένα κλικ μπροστά.Στην καθημερινή όμως οδήγηση το επαναφέρω στις ρυθμίσεις που βλέπουμε.nrg_polini.... τι σκέφτεσαι?
-
Οτι και εγω ετσι καθομαι (1.85) αλλα αν παω στα πισω καθισματα παλι καθομαι ανετα (αυτα στο γκολφ). Χωρις διαθεση τρολ μου κανει εντυπωση το ποσο λιγος χωρος μενει πισω και μου θυμιζει το polo 99' που ειχα πριν.
-
Εγώ το κάθισμα το έχω τέρμα πίσω και πίσω μου δε κάθεται κανένας αφού ο χώρος είναι ανύπαρκτος..
Γενικά πίσω οι χώροι είναι....... ας πούμε περιορισμένοι!
Στα άλλα αυτοκίνητα της οικογενείας καθόμαστε και στις πίσω πολύ άνετα ενώ στο Bravaki είναι 'στριμόκωλα'!!!Τουλάχιστον έχουμε ικανοποιητικό χώρο αποσκευών... ίσως να θυσίασαν λίγο τα πόδια των πίσω για τις αποσκευές...
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Οτι και εγω ετσι καθομαι (1.85) αλλα αν παω στα πισω καθισματα παλι καθομαι ανετα (αυτα στο γκολφ). Χωρις διαθεση τρολ μου κανει εντυπωση το ποσο λιγος χωρος μενει πισω και μου θυμιζει το polo 99' που ειχα πριν.Χαίρομαι που συμμετέχεις στην κουβέντα μας
Μάλλον η επίτευξη των 400 λίτρων για το χώρο αποσκευών έφερε λίγο πιο μπροστά τη βάση των πίσω καθισμάτων στο Bravo.
Δεν είναι βέβαια και κανένα τραγικό θέμα αναλογιζόμενοι πως πόσες φορές θα μετακινηθούν 4 άτομα ταυτόχρονα?
Εκτός και αν όλοι εδώ είμαστε πολύ ψηλοί για την κατηγορία των μεσαίων!... -
Τα πισω καθισματα εχουν τη βαση τους τοποθετημενη αρκετα ψηλα ωστε τα γονατα να σχηματιζουν γωνια 90 μοιρες (για ενα ατομο κοντα στο 1.80) και να χρειαζονται τον ελαχιστο δυνατο χωρο τα ποδια χωρις ομως να το λες και πολυ ανετο. Μαλλον δεν ειναι και τοσο «οικογενειακη» η φιλοσοφια του Bravo μιας και θα μπορουσε να εχει συρομενα πισω καθισματα οπως νομιζω οτι εχει η αδελφη Lancia με τον πιο «οικογενειαρχης ετων 40» ( ) χαρκτηρα.
-
Μέσα στο Σ-Κ που πέρασε, το κοντέρ συμπλήρωσε πλέον τα πρώτα 1.000χλμ, με αφορμή ένα γάμο συναδέλφων που έγινε στην Καρδίτσα. Το ταξίδι από Αθήνα το Σάββατο ήταν πολύ ευχάριστο, με λίγη κίνηση. Ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δω πώς συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο σε συνθήκες (στροφές, προσπεράσματα, φρεναρίσματα) που με το προηγούμενο (Astra F) ήμουν πολύ πολύ επιφυλακτικός. Επιτέλους κατάλαβα τι σημαίνει οδηγική απόλαυση! Δεν είμαι κανένας σούπερ οδηγός, ούτε και τα reflex μου είναι ακαριαία, αλλά στα σημεία που πίεσα λίγο τον φάκελο πτήσης (όπως λένε και οι test pilots) κατάλαβα τι έχανα όλα αυτά τα χρόνια... Κατάλαβα τι σημαίνει η έφραση 'στρίβει σαν τρένο' για παράδειγμα. Κατάλαβα επίσης τι σημαίνει 'ασφαλές προσπέρασμα'. Τέλος πάντων, όταν πλέον κατάλαβα πολλά, άρχισα να παίζω. Πρέπει να σας πω ότι έχω το 120 MTA (ημι-αυτόματο κιβώτιο) και είχα την έμπνευση όταν το παράγγελνα να του προσθέσω και τα paddles στο τιμόνι. Για πρώτη φορά λοιπόν δοκίμασα τη σειριακή λειτουργία στο κομμάτι Καρδίτσα - Νεοχώρι, διαδρομή άγνωστη για μένα (γενικά δεν είχα ξαναπάει στη λίμνη Πλαστήρα). Η όλη οδηγική εμπειρία με τη χρήση των paddles, αλλάζει εντελώς. Σε μερικά σημεία ένοιωθα ότι έπαιζα Playstation... Τα ανεβάσματα - κατεβάσματα γίνονται άμεσα (κάτι που δεν το περίμενα) και ο κινητήρας υπακούει κι αυτός ακαριαία, προσφέροντάς σου τη δύναμη που χρειάζεσαι, όταν τη ζητήσεις. Γενικά, δεν είμαι καλός στις περιγραφές, αλλά θέλω να προτείνω σε όποιον σκέφτεται να πάρει το 120άρι, να δώσει τα 1250€ παραπάνω για να πάρει το MTA με τα χειριστήρια στο τιμόνι. Δε θα το μετανοιώσει στιγμή!
ΥΓ. Σε όλη τη διαδρομή από την Αθήνα, όταν πίεζα όπως είπα το φάκελο, είχα τον κόφτη από δίπλα να ενεργοποιείται (μόνο η δικιά μου πιάνει την πόρτα ή είναι γενικότερο γνώρισμα των θηλυκών κοφτών;). Πάντως, όταν έπαιζα με το σειριακό, αν και πήγαινα μάλλον πιο γρήγορα, δεν άκουσα κιχ, παρά μόνο κάποια 'ωωω', 'ααα' κλπ επιφωνήματα, που θέλω να πιστεύω ότι ήταν θαυμασμού...
-
Ο χρήστης sixoremenos έγραψε:
Μέσα στο Σ-Κ που πέρασε, το κοντέρ συμπλήρωσε πλέον τα πρώτα 1.000χλμ, με αφορμή ένα γάμο συναδέλφων που έγινε στην Καρδίτσα. Το ταξίδι από Αθήνα το Σάββατο ήταν πολύ ευχάριστο, με λίγη κίνηση. Ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δω πώς συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο σε συνθήκες (στροφές, προσπεράσματα, φρεναρίσματα) που με το προηγούμενο (Astra F) ήμουν πολύ πολύ επιφυλακτικός. Επιτέλους κατάλαβα τι σημαίνει οδηγική απόλαυση! Δεν είμαι κανένας σούπερ οδηγός, ούτε και τα reflex μου είναι ακαριαία, αλλά στα σημεία που πίεσα λίγο τον φάκελο πτήσης (όπως λένε και οι test pilots) κατάλαβα τι έχανα όλα αυτά τα χρόνια... Κατάλαβα τι σημαίνει η έφραση 'στρίβει σαν τρένο' για παράδειγμα. Κατάλαβα επίσης τι σημαίνει 'ασφαλές προσπέρασμα'. Τέλος πάντων, όταν πλέον κατάλαβα πολλά, άρχισα να παίζω. Πρέπει να σας πω ότι έχω το 120 MTA (ημι-αυτόματο κιβώτιο) και είχα την έμπνευση όταν το παράγγελνα να του προσθέσω και τα paddles στο τιμόνι. Για πρώτη φορά λοιπόν δοκίμασα τη σειριακή λειτουργία στο κομμάτι Καρδίτσα - Νεοχώρι, διαδρομή άγνωστη για μένα (γενικά δεν είχα ξαναπάει στη λίμνη Πλαστήρα). Η όλη οδηγική εμπειρία με τη χρήση των paddles, αλλάζει εντελώς. Σε μερικά σημεία ένοιωθα ότι έπαιζα Playstation... Τα ανεβάσματα - κατεβάσματα γίνονται άμεσα (κάτι που δεν το περίμενα) και ο κινητήρας υπακούει κι αυτός ακαριαία, προσφέροντάς σου τη δύναμη που χρειάζεσαι, όταν τη ζητήσεις. Γενικά, δεν είμαι καλός στις περιγραφές, αλλά θέλω να προτείνω σε όποιον σκέφτεται να πάρει το 120άρι, να δώσει τα 1250€ παραπάνω για να πάρει το MTA με τα χειριστήρια στο τιμόνι. Δε θα το μετανοιώσει στιγμή!ΥΓ. Σε όλη τη διαδρομή από την Αθήνα, όταν πίεζα όπως είπα το φάκελο, είχα τον κόφτη από δίπλα να ενεργοποιείται (μόνο η δικιά μου πιάνει την πόρτα ή είναι γενικότερο γνώρισμα των θηλυκών κοφτών;). Πάντως, όταν έπαιζα με το σειριακό, αν και πήγαινα μάλλον πιο γρήγορα, δεν άκουσα κιχ, παρά μόνο κάποια 'ωωω', 'ααα' κλπ επιφωνήματα, που θέλω να πιστεύω ότι ήταν θαυμασμού...
Είναι στάνταρ αυτό....ο δικός μου κόφτης μάλιστα έχει προσαρμοσθεί πλέον και το πιάνει με το που βλέπει ότι ανοίγω τροχιά πρίν την στροφή και βάζω τα δάχτυλα πάνω στα paddles.......
Πολύ φοβάμαι ότι αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν τα τριξίματα από εκεί.
-
Εύγε !!!!!
Έκανες μια ψαγμένη αγορά μένοντας στο 120άρι και δίνοντας τα παραπάνω λεφτά για το ημιαυτόματο !! Δεν χάνεις ιδιαίτερα σε δύναμη (τουλάχιστον μέχρι τα 140) και κερδίζεις σε άνεση.
Μόνο οι κλίσεις στις στροφές και γενικά το κράτημα θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο....Κωνσταντίνε,
μέτρησα τον χώρο πίσω απο την δική μου θέση. Έχω ακριβώς 20cm και όπως νομίζω ότι φαίνεται και στην φωτό, έχει και λίγο περισσότερο χώρο στο ύψος.Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι η τελείως επίπεδη επιφάνεια του πίσω καθίσματος. Αν είχε μια μικρή κλίση προς τα πίσω (όπως σε πολλά άλλα αυτοκίνητα), ίσως να καθόντουσαν οι πίσω πιο άνετα με τα πόδια λίγο λυγισμένα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν έτσι..... ίσως για τα isofix, ίσως για την ανάκληση....., σίγουρα για την άνεση.... . Θα μπορούσε όμως να είναι καλύτερο.
-
Ο χρήστης sixoremenos έγραψε:
ΥΓ. Σε όλη τη διαδρομή από την Αθήνα, όταν πίεζα όπως είπα το φάκελο, είχα τον κόφτη από δίπλα να ενεργοποιείται (μόνο η δικιά μου πιάνει την πόρτα ή είναι γενικότερο γνώρισμα των θηλυκών κοφτών;). Πάντως, όταν έπαιζα με το σειριακό, αν και πήγαινα μάλλον πιο γρήγορα, δεν άκουσα κιχ, παρά μόνο κάποια 'ωωω', 'ααα' κλπ επιφωνήματα, που θέλω να πιστεύω ότι ήταν θαυμασμού...Οχι, δεν είναι μόνο η δική σου!
Η δική μου μάλιστα πατάει και φρένο!
Προτείνω ως αποτελεσματική λύση την χορήγηση περιοδικών (για τις πιο in) ή βιβλίων για τις πιο κουλτουριάρες!(αποδίδει)
Fiat Bravο 2007