-
Αυτό βλέπω κι εγώ.
Πάνε 600,00€!Θα γίνουν πάλι ενα με την ασφαλτο!
-
πήγα σήμερα και έκανα ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση,δεν υπήρχε θέμα στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου που να δείχνει ότι χρειάζεται αλλά μετά από 30.000+χλμ. δεν το είχα τσεκάρει ποτέ και είπα να το κοιτάξω,τα κομπιουτεράκια δείξανε σε όλα κάποια 'απόκλιση' (εκτός από έναν τροχό που ήταν οκ)
ζαχάρωσα λιγάκι και τα KW Variant (1,2,3) για το χαμήλωμα το σκέφτομαι,είναι κάτι αρκετά μελλοντικό γιατί ένα καλό σετάκι έχει αρκετά χρήματα τα οποία αν είχα τώρα θα προτιμούσα να τα διαθέσω για την επέκταση εγγύησης (πολύ πιθανό να μην την κάνω τελικά)..σε αυτά που επισημάνατε έχετε δίκιο και σίγουρα άν το αποφασίσω θα το έχω ψάξει καλά
σε ένα περιοδικό πάντως (ελληνικό) όπου είχαν ένα bravo 150άρι για τέστ μακράς διάρκειας που περιλαμβάνει και πρώτο στάδιο βελτίωσης,βάλανε τα KW Variant 1 με χαμήλωμα και τα σχόλια ήταν θετικά! -
Ο χρήστης italyGT έγραψε:
......σε ένα περιοδικό πάντως (ελληνικό) όπου είχαν ένα bravo 150άρι για τέστ μακράς διάρκειας που περιλαμβάνει και πρώτο στάδιο βελτίωσης,βάλανε τα KW Variant 1 με χαμήλωμα και τα σχόλια ήταν θετικά!....
καλά σ αυτό το τέστ , λέγανε ότι 'μαμά' έχουμε 8+κάτι ψιλά για το 0-100 (όχι πως καίγομαι ιδιαίτερα ) αλλά εδώ το forum έχει άλλη άποψη
Αλήθεια υπήρξε συνέχεια σ εκείνο το test διαρκείας? -
είχανε βάλει φίλτρο πρόγραμμα και εξάτμιση,αμορτισέρ και άλλα δισκόφρενα,μετά κάνανε δοκιμές σε πίστα και είπανε ότι έπεται συνέχεια με coil over kit αμορτισέρ κτλ.(δεν υπήρξε νεότερο από τότε)
στον 120 τον t-jet του punto που βάλανε φ.π.ε είχε καλά αποτελέσματα αλλά με το βαρελάκι bmc που μπήκε στο τέλος αν θυμάμαι καλά χάσανε από ότι είπανε λίγο σε ροπή (σε σχέση με την ήδη αυξημένη ροπή που είχε επιτευχθεί)
έχω αποφασίσει να μην πειράξω καθόλου το μοτέρ,θα ήταν ενδιαφέρον αλλά μπαίνεις σε μια διαδικασία με αρκετά έξοδα (για ποιοτική δουλειά) και με ταβάνι της τουρμπίνας ζορισμένα τα 150 άλογα δεν λέει να φτάσω να έχω δώσει πιο πολλά από όσο είχε εργοστασιακό το 150άρι,και ήταν λάθος τελικά που δεν το προτίμησα (1200 ευρώ επιπλέον έβγαινε τότε σε σχέση με το δικό μου αλλά τα άξιζε)
-
Μην χαμηλώσεις το αυτοκίνητο, είναι κρίμα.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Μην χαμηλώσεις το αυτοκίνητο, είναι κρίμα.Πιθανόν το 120αρη έχει πιο μαλακές ρυθμίσεις στην ανάρτηση.
-
Μη με παρεξηγείς, Κωνσταντίνε, απλά δε συμπαθώ αυτού του είδους τη βελτίωση.
Κι αυτό γιατί όπου διαβάζω χαμήλωμα, συνήθως πρόκειται για 3ποντο+ και χωρίς αντικατάσταση αμορτισέρ (τα οποία θα 'χαιρετήσουν' και σύντομα!).
Προτείνω ολοκληρωμένη βελτίωση, με αντικατάσταση αμορτισέρ και εάν ντε και καλά χαμήλωμα, όχι πάνω από 1-1.5 πόντο.
-
Μη με παρεξηγείς, Κωνσταντίνε, απλά δε συμπαθώ αυτού του είδους τη βελτίωση.Κι αυτό γιατί όπου διαβάζω χαμήλωμα, συνήθως πρόκειται για 3ποντο+ και χωρίς αντικατάσταση αμορτισέρ (τα οποία θα 'χαιρετήσουν' και σύντομα!).
Προτείνω ολοκληρωμένη βελτίωση, με αντικατάσταση αμορτισέρ και εάν ντε και καλά χαμήλωμα, όχι πάνω από 1-1.5 πόντο.
Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο!
Εξ αλλου μιλάμε για ένα αυτοκίνητο 'οικογενειακού' προσανατολισμού χωρίς κάποια ιδιαίτερα sport χαρακτηριστικά (άσχετα το πόσο τα πιέζουμε εμείς). -
Γενικότερα, το χαμήλωμα δεν ωφελεί τόσο, όσο έχουμε πείσει τους εαυτούς μας, ότι ωφελεί.
'Ε, μα χαμηλώνει το κεντρο βάρους και μπαίνει καλύτερα στις στροφές', λένε οι θιασώτες του.
Yeah, right...Πρέπει να δεις από κοντά καγκουρεμμένο Swift 1.3 με 5ποντο χαμήλωμα (προφανώς στα μαμίσια αμορτισέρ! ), να τραβάς τα μαλλιά σου!
-
Γενικότερα, το χαμήλωμα δεν ωφελεί τόσο, όσο έχουμε πείσει τους εαυτούς μας, ότι ωφελεί.
'Ε, μα χαμηλώνει το κεντρο βάρους και μπαίνει καλύτερα στις στροφές', λένε οι θιασώτες του.
Yeah, right...Πρέπει να δεις από κοντά καγκουρεμμένο Swift 1.3 με 5ποντο χαμήλωμα (προφανώς στα μαμίσια αμορτισέρ! ), να τραβάς τα μαλλιά σου!
5ποντο χαμήλωμα?!....
Περνώ καθημερινά από ένα εγκάρσιο 'χαντάκι' με βάθος περίπου 4-5cm και πλάτος 15cm, 1η-συμπλέκτης,μαλακά-μαλακά, πέφτεις μέσα , μαλακά-μαλακά,1η άντε να βγεις....ιδίως αν κάνεις το λάθος και πας μισό μέτρο δεξιά την έκατσες με το Bravo. O μεγάλος εμπρόσθιος πρόβολος ακουμπά πολύ εύκολα κάτω.
Δεν έχουμε πίστες για δρόμους , δυστυχώς έχουμε πολλές λακούβες με λίγο δρόμο! -
Ναι ναι!
Είχε περάσει από το στάδιο των 3.5 πόντων και έκανε τη μέγιστη βελτίωση!
Καλά για τους δρόμους δεν έχω να πω πολλά!
Και ένα παραπάνω για την Κρήτη...Sorry για το off.
-
Ο χρήστης italyGT έγραψε:
είχανε βάλει φίλτρο πρόγραμμα και εξάτμιση,αμορτισέρ και άλλα δισκόφρενα,μετά κάνανε δοκιμές σε πίστα και είπανε ότι έπεται συνέχεια με coil over kit αμορτισέρ κτλ.(δεν υπήρξε νεότερο από τότε)στον 120 τον t-jet του punto που βάλανε φ.π.ε είχε καλά αποτελέσματα αλλά με το βαρελάκι bmc που μπήκε στο τέλος αν θυμάμαι καλά χάσανε από ότι είπανε λίγο σε ροπή (σε σχέση με την ήδη αυξημένη ροπή που είχε επιτευχθεί)
έχω αποφασίσει να μην πειράξω καθόλου το μοτέρ,θα ήταν ενδιαφέρον αλλά μπαίνεις σε μια διαδικασία με αρκετά έξοδα (για ποιοτική δουλειά) και με ταβάνι της τουρμπίνας ζορισμένα τα 150 άλογα δεν λέει να φτάσω να έχω δώσει πιο πολλά από όσο είχε εργοστασιακό το 150άρι,και ήταν λάθος τελικά που δεν το προτίμησα (1200 ευρώ επιπλέον έβγαινε τότε σε σχέση με το δικό μου αλλά τα άξιζε)
Από την στιγμή που έχεις το 120άρι τα πράγματα είναι πολύ απλά !!!!
100-120€ για αλλαγή των ελατηρίων με αυτά του 150sport και έχεις κάνει μια ωραιότερη αναβάθμιση (τουλάχιστον 30% βελτίωση) χωρίς πολλά λεφτά. Νομίζω ότι τα αμορτισέρ είναι τα ίδια και στα δύο.
Όποτε θέλεις σου βρίσκουμε τους κωδικούς στο EPER και καθάρισες.
-
δεν γνώριζα ότι έχουν διαφορετικό 'στήσιμο' και είναι καλή σκέψη αυτή ώστε να κάνω μια οικονομική βελτιωσούλα στα ελατήρια
έχετε δίκιο για το χαμήλωμα,βρίσκει πολύ εύκολα το αμάξι κάτω και δεν είμαι για πειράματα με τους δρόμους που έχουμε,σήμερα μπήκα σε χαλαρό χωματόδρομο (μικρό κομμάτι) και έστω και με ελάχιστη ταχύτητα πάλι βρήκε ελάχιστα το άτιμο,ε έφτασε για να μου αλλάξει γνώμη για το χαμήλωμα -
Το χαμηλωμα ειναι μια καλη λυση αυξησης των κρατηματων αλλα δυστυχώς οχι για το Ελλαντα !!
Εγω πάντως προχθες ειχα την πρωτη μου πλαγιολίσθηση !! Επειδη το μπραβο ειναι το πρωτο μου αμαξι με ESR-ESP-EBD-ABS και τα λοιπά ηλεκ/κα βοηθηματα, πειραματίζομαι συνέχεια σε διαφορους δρομους και καταστασεις ετσι ωστε να μαθω τις αντιδράσεις του αυτοκινήτου.
Ειχε λοιπον καμια 40 βαθμους σε καυτη ασφαλτο σε στροφη 90 μοιρων πολυ ανοιχτή και ειπα να δω πως θα αντιδράσει το ESP. Μπαίνω στην στροφη με δευτέρα και καμια 40-50 χλμ και κοβω γκαζι, δινοντας ενα αποτομο και πολυ σύντομο πάτημα στο φρενο. Νιωθω την ιταλική κ@λαρα ( ) να ερχεται διπλα μου οποτε μπηκε περιπου 1/4 της στροφης ανάποδο τιμονι και γυρισε υποδηγματικα στην θεση της ( ), ενω εγω εφυγα με τις μπαντες μην γινω ρεζιλι , μιας και δεν το περιμενα να αντιδρασει ετσι (η στροφη αυτη ειναι στο κεντρο της πολης. την εχω παρει απειρες φορες). Τελικα εχει καλα περιθωρια παιχνιδιου η μπραβουρα μας !!!
Εφτασα το 4000χλμ με το μπραβο οποτε σε 1000χλμ παμε για πρωτη αλλαγη λαδιου.Μια ερώτηση προς ολους :
Μπορείτε να μου πείτε γιατι κανει σας νταλίκα οταν λειτουργεί το κλίμα? Η μήπως είμαι μονο εγώ?? -
Ωχ....δεύτερος dickdick!!!!
Αυτός πάντως πάει για αλλαγή κομπρέσορα κλιματιστικού....θα στα πεί ο ίδιος.
Καλά τα περιθώρια κλπ κλπ καθώς και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα , αλλά . γνώμη μου είναι να μην πειραματιζόμαστε μέσα στην πόλη.Μόνο σε έρημους δρόμους ή τίποτα απομονωμένες αλάνες.
Πάντως , προσοχή και μην επαφιόμαστε στην ύπαρξη των ηλεκτρονικών , αλλά να έχουμε πάντα υπ όψη μας , την ποιότητα των δρόμων αλλά και το απροσδόκητο της συμπεριφοράς των άλλων οδηγών.
Σήμερα , και με αφορμή την φιλοξενία ενός 'μπατζανάκη' ανεβήκαμε συν γυναιξί και τέκνοις λίγο στα ορεινά (με μέγιστη ταχύτητα τα 80 )και αφού ξεφορτώσαμε τον άμαχο πλυθησμό , κάναμε ένα δεκάλεπτο σε ρυθμούς καλούς.
Ο μπατζανάκης (κάτοχος Fiat GrantePunto με τα 120) 'σφίχτηκε' λίγο.
Και κάτι που δεν είδαμε από κοντά στην εξόρμηση της 01/08.....
-
φοβερη φωτογραφια !!!
Αλλα αν ερθεις ποτε στα μερη μου (θρακη) θα σε παω πανω στο βουνο στον Ιασμο να τα δεις να τρεχουν ελευθερα (αγρια αλογα)!!! -
Ο χρήστης blashyrkh έγραψε:
φοβερη φωτογραφια !!!
Αλλα αν ερθεις ποτε στα μερη μου (θρακη) θα σε παω πανω στο βουνο στον Ιασμο να τα δεις να τρεχουν ελευθερα (αγρια αλογα)!!!Ελεύθερα????
Κάποια στιγμή πρέπει να κανονίσω μια εξόρμηση προς τα εκεί . Ξάνθη . Κομοτηνή , Νέστο..
-
Καλως σας βρηκα και παλι!
Με καλυψατε ολοι με το λεγομενα σας για την εκδρομη μας (ειμαι και λιγο ακαιρος εδω που τα λεμε).
Αυτο ομως που θελω να πω ειναι οτι χαιρομαι για αλλη μια φορα που εκανα αυτο το τολμημα (λογω της τοτε απεργιας),χαιρομαι που γνωρισα τα το veli ,το sakaflia και το dimik και πλεον εχω την αποψη οτι ο Κωνσταντινος πιστευει ακραδαντα στο Ξενιο Δια. .
Χαρηκα και ανυπομονω να σας ξαναδω ολους.Υ.Γ.Βελι:Επειδη εγω την εχω μεγαλυτερη απ'ολους σας ,ειμαι και πολυ αντρας και οτι λεω το κανω.....................το τηλ. του Λαμπρου το χρησιμοποιησα ηδη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και για τους κακοπροαιρετους: ...........................
Τελικα ο θορυβος απο το κλιματιστικο παιζει να ειναι και απωλεια φρεον η' πιεσης του συστηματος του clima.Τσεκαρε και για τιποτα σημαδια απο διαροες.Εγω ειχα και διαροη οποτε θα ξεκινησουν με την αντικατασταση κατι λαστιχακιων και κατι τσιμουχων και βλεπουμε αν θα καταληξουμε σε κομπρεσορα. -
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Καλως σας βρηκα και παλι!Με καλυψατε ολοι με το λεγομενα σας για την εκδρομη μας (ειμαι και λιγο ακαιρος εδω που τα λεμε).
Αυτο ομως που θελω να πω ειναι οτι χαιρομαι για αλλη μια φορα που εκανα αυτο το τολμημα (λογω της τοτε απεργιας),χαιρομαι που γνωρισα τα το veli ,το sakaflia και το dimik και πλεον εχω την αποψη οτι ο Κωνσταντινος πιστευει ακραδαντα στο Ξενιο Δια. .
Χαρηκα και ανυπομονω να σας ξαναδω ολους.Υ.Γ.Βελι:Επειδη εγω την εχω μεγαλυτερη απ'ολους σας ,ειμαι και πολυ αντρας και οτι λεω το κανω.....................το τηλ. του Λαμπρου το χρησιμοποιησα ηδη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τελικα ο θορυβος απο το κλιματιστικο παιζει να ειναι και απωλεια φρεον η' πιεσης του συστηματος του clima.Τσεκαρε και για τιποτα σημαδια απο διαροες.Εγω ειχα και διαροη οποτε θα ξεκινησουν με την αντικατασταση κατι λαστιχακιων και κατι τσιμουχων και βλεπουμε αν θα καταληξουμε σε κομπρεσορα.Ζήτω το Δωδεκάθεο!
Μ άρεσε αυτή η πρασινωπή υπογραφή....
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Καλως σας βρηκα και παλι!Με καλυψατε ολοι με το λεγομενα σας για την εκδρομη μας (ειμαι και λιγο ακαιρος εδω που τα λεμε).
Τελικα ο θορυβος απο το κλιματιστικο παιζει να ειναι και απωλεια φρεον η' πιεσης του συστηματος του clima.Τσεκαρε και για τιποτα σημαδια απο διαροες.Εγω ειχα και διαροη οποτε θα ξεκινησουν με την αντικατασταση κατι λαστιχακιων και κατι τσιμουχων και βλεπουμε αν θα καταληξουμε σε κομπρεσορα.Μετά σου φταίνε οι Γερμανοί
Fiat Bravο 2007