-
Δεν νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς ότι η Ιουλιέτα είναι καλύτερη σε πολλά σημεία σε σχέση με το Bravo.
Αλλά σίγουρα πλέον τα 5-6-7-8 χιλιάδες ευρώ διαφοράς δεν μπορούν να δικαιογηθούν απο την υποτιθέμενη (κατ εμε), διαφορετική κατηγορία. Καταναλωτικό τρικ είναι η διαφορά το Α3 - Golf - Octavia ή η αυξημένη τιμή των mito και mini με μόνη δικαιολογία το 'premium' ή την 'διαφορετικότητα' τους.....
Μου φαίνεται αστείο να μιλάμε για 'premium' και να ανεχόμαστε διαφορές στο κόστος κτίσης και συντήρησης για το ίδιο αντικείμενο. O 'Canonis' είδε διαφορές στην τιμή των έξτρα... Φαντάζομαι ότι ξέρετε ότι υπάρχει διαφορά στην εργατοώρα στα συνεργεία ανάμεσα σε Fiat - Alfa - Lancia αν θυμάμαι καλά κοντά 20% απο την μια στην άλλη....
Και καλά, η Ιουλιέττα είναι βελτιωμένη σε σχέση με το Bravo, η Delta τί διαφορά έχει για να δικαιολογεί αυξημένο κόστος συντήρησης ?
Διαφορετικό marketing!
Και μιλάμε πάντα σαν προυπάρχοντες, υπάρχοντες και μελλοντικοί πελάτες....
Άλλωστε τα σχόλια εδω μέσα θα πρέπει (και έτσι γίνεται στις τελευταίες σελίδες) να αφορούν την σύγκριση αυτών των δύο και όχι μια γενικότερη σύγκριση που δεν είναι δυνατόν να δώσει σωστά συμπεράσματα.
Στα δικά μου,
1300χλμ. μέση ταχύτητα 20χλμ/ώρα, κατανάλωση 10,3λτ/100χλμ.
Ακόμα δεν μπορώ να επεξεργαστώ την περισσότερη και διαφορετική πληροφόρηση.....
Ο κινητήρας δεν ακούγεται, το τιμόνι είναι ελαφρύ, τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν πολύ εύκολα, τα ηλεκτρονικά μαραφέτια μπόλικα...... θέλω προσαρμογή.....
Αποτέλεσμα,
να βάζω cruise control για δοκιμή στην Αττική οδό στα 80 για να φτάσει στα 120 και να ξεχνάω ότι έχω τετάρτη και πρέπει να ανεβάσω πριν !!!!!.... 5000 οι στροφές και εγώ να αναρωτιέμαι τι κάνω......
ή να θέλω να δω επιτέλους το esp σε δράση στην αναστροφή στο τέλος του αεροδρομίου και να κοτεύω και να αφήνω το γκάζι με το που νοιώθω την μούρη να ανοίγει.....Μπήκαν την Πέμπτη τα 'aftermarket' xenon απο την αντιπροσωπία. Μαζί αλλάχτηκαν και όλες οι υπόλοιπες λάμπες.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό όσο αφορά την φωτεινότητα, τουλάχιστον 40% περισσότερο φως. Μοναδική ένσταση το χρώμα. Αν και ζήτησα 3000-4000 kelvin νομίζω ότι είναι λίγο πιο πάνω με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες λάμπες να φαίνονται πολύ κίτρινες και ας τις άλλαξα όλες. Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή και με διαφορετικού χρώματος λάμπες....Δοκίμασα και πόσο ενοχλώ τους απέναντι και μπροστά μου. έβαλα την γυναίκα μου με το Getz μπροστά και κάναμε αρκετά χιλιόμετρα και σε φωτεινούς και σε σκοτεινούς δρόμους. Δεν την ενόχλησαν πουθενά και την ίδια στιγμή είπε ότι δεν έβλεπε καν απο την καθρέπτη της την φωτεινή πηγή όπως στις απλές λάμπες.... καλό αυτό!
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Στα δικά μου,
1300χλμ. μέση ταχύτητα 20χλμ/ώρα, κατανάλωση 10,3λτ/100χλμ.
Ακόμα δεν μπορώ να επεξεργαστώ την περισσότερη και διαφορετική πληροφόρηση.....
Ο κινητήρας δεν ακούγεται, το τιμόνι είναι ελαφρύ, τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν πολύ εύκολα, τα ηλεκτρονικά μαραφέτια μπόλικα...... θέλω προσαρμογή.....
Αποτέλεσμα,
να βάζω cruise control για δοκιμή στην Αττική οδό στα 80 για να φτάσει στα 120 και να ξεχνάω ότι έχω τετάρτη και πρέπει να ανεβάσω πριν !!!!!.... 5000 οι στροφές και εγώ να αναρωτιέμαι τι κάνω......
ή να θέλω να δω επιτέλους το esp σε δράση στην αναστροφή στο τέλος του αεροδρομίου και να κοτεύω και να αφήνω το γκάζι με το που νοιώθω την μούρη να ανοίγει.....
......................
Δοκίμασα και πόσο ενοχλώ τους απέναντι και μπροστά μου. έβαλα την γυναίκα μου με το Getz μπροστά και κάναμε αρκετά χιλιόμετρα και σε φωτεινούς και σε σκοτεινούς δρόμους. Δεν την ενόχλησαν πουθενά και την ίδια στιγμή είπε ότι δεν έβλεπε καν απο την καθρέπτη της την φωτεινή πηγή όπως στις απλές λάμπες.... καλό αυτό!Oικολόγε!!!!
Βελτιώνεσαι πάντως!
Διανύεις περίοδο προσαρμογής.Χρειάζεσαι μεγάλο ταξίδι.
Κανόνισε να σε καταγγείλει η γυναίκα σου για...κακοποίσηση και έκθεση σε κίνδυνο!
(η δική μου είπε ότι βρίσκει τη Giulieta συντηριτική... ). -
Να πω και εγω την γνωμη μου...
Πιστευω οτι 7000 γιουρια πανω για την Αλφα δεν ειναι πολλα για αυτα που παιρνεις. Φιλος μου αγορασε το Α3 με τα 122 αλογα και πανω κατω φουλ εξοπλισμο και πληρωσε 27000!!! ΕΛΕΟΣ!!! Το μπραβο μου εχει καλυτερο εξοπλισμο (διζωνικο κλιμα ενω το Α3 απλο, 30 αλογα πανω, αεροτομες και χιλια δυο αλλα) και βγηκε στα 19.500!! Οκ, εχει καλυτερη πισω αναρτηση, καδενες (νομιζω!) στο μοτερ και καλυτερα πλαστικα, αλλα εμενα προσωπικα μου κανει αμαξι για τον πατερα μου και οχι για ενα νεοτατο παλικαρι σαν και εμενα!!!
Στα ιδια λεφτα με την Ιουλια, που φοραει παπαδες (ηλεκτρονικα DNe και 170 αλογα, και της Παναγιας τα ματια) ουτε να τους φτυσω τους γερμανους!Επισης μια αλλη παρατηρηση. Το ΜΥ2010 που εχω, εγραψαν οτι βελτιωσαν το βαρος και πληροφορηση του τιμονιου καθως και οτι βελτιωσαν την πισω αναρτηση. Πως θα γινει καποιος με προσβαση σε παλιο και νεο μοντελο να μας πει αν οντως υπαρχουν διαφορες??
-
Ο χρήστης blashyrkh έγραψε:
Να πω και εγω την γνωμη μου................
Επισης μια αλλη παρατηρηση. Το ΜΥ2010 που εχω, εγραψαν οτι βελτιωσαν το βαρος και πληροφορηση του τιμονιου καθως και οτι βελτιωσαν την πισω αναρτηση. Πως θα γινει καποιος με προσβαση σε παλιο και νεο μοντελο να μας πει αν οντως υπαρχουν διαφορες??Φέρε το καμιά βόλτα προς τα εδώ!...
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
.............
Επισης μια αλλη παρατηρηση. Το ΜΥ2010 που εχω, εγραψαν οτι βελτιωσαν το βαρος και πληροφορηση του τιμονιου καθως και οτι βελτιωσαν την πισω αναρτηση. Πως θα γινει καποιος με προσβαση σε παλιο και νεο μοντελο να μας πει αν οντως υπαρχουν διαφορες??Φέρε το καμιά βόλτα προς τα εδώ!...
Που?? Αθηνα???
Δεν εισαι καλα!!! Ειστε κανιβαλοι εκει κατω!!Ελα εσυ επαρχια, εχουμε και καλες διαδρομες!!
-
Που?? Αθηνα???
Δεν εισαι καλα!!! Ειστε κανιβαλοι εκει κατω!!Ελα εσυ επαρχια, εχουμε και καλες διαδρομες!!
Μιλας σε καποιον που άφησε την Αθήνα!
Και ευχαριστιεται το Bravo στα βουνά! -
Χθες το βραδυ πετυχα ενα ανθρακι Bravo στην Κομοτηνη.... Βlash εσυ ησουν???
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Χθες το βραδυ πετυχα ενα ανθρακι Bravo στην Κομοτηνη.... Βlash εσυ ησουν???Πολυ πιθανο αν και υπαρχουν δυο ανθρακι σπορ στην Κομοτηνη. Το MY2010 ειναι το δικο μου (απο φλας και γρυλια ξεχωριζουν ευκολα). Εχεις οχημα στν κομοτηνη ή απλα με ειδες να περναω?
-
Χθες το βραδυ πετυχα ενα ανθρακι Bravo στην Κομοτηνη.... Βlash εσυ ησουν???
Πολυ πιθανο αν και υπαρχουν δυο ανθρακι σπορ στην Κομοτηνη. Το MY2010 ειναι το δικο μου (απο φλας και γρυλια ξεχωριζουν ευκολα). Εχεις οχημα στν κομοτηνη ή απλα με ειδες να περναω?
Εχεις πμ!!
-
Κάποιος που έχει το ΜΥ2010 μπορεί να βγάλει μερικές φωτογραφίες που να είναι ευδιάκριτες οι αλλαγές;
-
Ο χρήστης klainmein έγραψε:
Κάποιος που έχει το ΜΥ2010 μπορεί να βγάλει μερικές φωτογραφίες που να είναι ευδιάκριτες οι αλλαγές;Το σαββατο στην παραλια πετυχα ενα ολοιδιο με το δικο μου, μεχρι και ιδιο χρωμα! Επρεπε να τραβηξω μερικες φωτο για να φανουν οι διαφορες!
Θα βγαλω αυριο απο το δικο μου να δεις. Ψιλοπραγματα παντος. Τα φλας δεν φαινονται, μονο η μασκα ξεχωριζει παντος. Εγω τις μηχανολογικες διαφορες θελω να μαθω -
Θα βγαλω αυριο απο το δικο μου να δεις. Ψιλοπραγματα παντος. Τα φλας δεν φαινονται, μονο η μασκα ξεχωριζει παντος. Εγω τις μηχανολογικες διαφορες θελω να μαθω
ε....τα προ MY2010 ήταν καλύτερα!
(σε πειράζω φυσικά). -
Κάποιος που έχει το ΜΥ2010 μπορεί να βγάλει μερικές φωτογραφίες που να είναι ευδιάκριτες οι αλλαγές;
Το σαββατο στην παραλια πετυχα ενα ολοιδιο με το δικο μου, μεχρι και ιδιο χρωμα! Επρεπε να τραβηξω μερικες φωτο για να φανουν οι διαφορες!
Θα βγαλω αυριο απο το δικο μου να δεις. Ψιλοπραγματα παντος. Τα φλας δεν φαινονται, μονο η μασκα ξεχωριζει παντος. Εγω τις μηχανολογικες διαφορες θελω να μαθωΩραία thanks!Δεν εχω καταλάβει από τις περιγραφές τις διαφορές στη μάσκα, οπότε βγάλ΄το σίγουρα! Οι μηχανολογικές διαφορές θα έχουν ενδιαφέρον, όντως...
-
Τελικα μετα απο πολλες δοκιμες διαπιστωσα οτι και να υπαρχει μειωση στην αποδοση του τουρμπο λογω ζεστης δεν την αντιλαμβανεται καποιος!Με κλιματισμο και 38 βαθμους επιταχυνε οπως παντα (δυνατα) και εφτασε μεχρι 220 χλμ ,κοντερισια βεβαια.Πολυ καλα πιστευω!
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Τελικα μετα απο πολλες δοκιμες διαπιστωσα οτι και να υπαρχει μειωση στην αποδοση του τουρμπο λογω ζεστης δεν την αντιλαμβανεται καποιος!Με κλιματισμο και 38 βαθμους επιταχυνε οπως παντα (δυνατα) και εφτασε μεχρι 220 χλμ ,κοντερισια βεβαια.Πολυ καλα πιστευω!Η διαφορά το καλοκαίρι είναι αισθητή...
Τουλάχιστον εγώ, το καταλαβαίνω!Άσε που είναι αποδεδειγμένο ότι τα τούρμπο πάνε καλύτερα σε ψυχρές ημέρες...
-
Ο χρήστης canonis έγραψε:
Τελικα μετα απο πολλες δοκιμες διαπιστωσα οτι και να υπαρχει μειωση στην αποδοση του τουρμπο λογω ζεστης δεν την αντιλαμβανεται καποιος!Με κλιματισμο και 38 βαθμους επιταχυνε οπως παντα (δυνατα) και εφτασε μεχρι 220 χλμ ,κοντερισια βεβαια.Πολυ καλα πιστευω!
Η διαφορά το καλοκαίρι είναι αισθητή...
Τουλάχιστον εγώ, το καταλαβαίνω!Άσε που είναι αποδεδειγμένο ότι τα τούρμπο πάνε καλύτερα σε ψυχρές ημέρες...
Αυτο το ξερω εγω απλα λεω οτι δεν αισθανθηκα καποια μειωση στην αποδοση!
Μαλλον ειμαι αναισθητος! -
Ο χρήστης canonis έγραψε:
Η διαφορά το καλοκαίρι είναι αισθητή...
Πάλι τα ίδια... Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω αξιόλογη διάφορα.
Οποίος έχει αποδείξεις για το τι γίνεται, με κατα προτίμηση καμία δυναμομετρηση με και χωρίς αντιστάθμιση των ατμοσφαιρικων συνθηκων, ή κανά τεχνικό άρθρο, παρακαλειται να τα καταθέσει γιατί βαρέθηκα τα λόγια του στυλ «-όλοι το λένε. -ποιοι όλοι; - ο Μπάμπης ο σουγιάς, ο νωντας ο πεταλούδας, όλοι... »
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
.....όλοι το λένε. -ποιοι όλοι; - ο Μπάμπης ο σουγιάς, ο νωντας ο πεταλούδας, όλοι... »Έχουν Fiat αυτοί?
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Τελικα μετα απο πολλες δοκιμες διαπιστωσα οτι και να υπαρχει μειωση στην αποδοση του τουρμπο λογω ζεστης δεν την αντιλαμβανεται καποιος!Με κλιματισμο και 38 βαθμους επιταχυνε οπως παντα (δυνατα) και εφτασε μεχρι 220 χλμ ,κοντερισια βεβαια.Πολυ καλα πιστευω!Το επιβεβαίωσες με κλήση και αφαίρεση πινακίδων? -έχεις μέρες να φανείς-....
-
Μειωση αποδοσης για δυο κυριως λογους. Λογω υψηλης θερμοκαριας εχουμε μικροτερη πυκνοτητα αερα αρα και μικροτερη μαζα αερα στον ιδιο ογκο. Ο αλλος λογος ειναι οτι λογο της υψηλης εξωτερικης θερμοκρασιας η αποδοτικοτητα του intercooler πεφτει αρα ο εισερχομενος αερας εχει υψηλοτερη θερμοκρασια με αποτελεσμα ο knock sensor να μειωνει το αβανς για να προλαβει το φαινομενο της αυταναφλεξης. Σε εμενα ειναι αισθητη κυριως στις χαμηλες στροφες. Νιωθεις να εχει περισσοτερο lag. Ωστοσο μετα τις 2500σαλ που ανεβαζει περισσοτερη πιεση ειναι τοση η ροπη που δεν σε ενοχλει καθολου.
Fiat Bravο 2007