-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Σίγουρα δεν ακούγονται μόνο , είναι ταυτόχρονα.
Άν υπάρχει ένα αβαντάζ - και όχι μόνο ψυχολογικό - έναντι κάποιων ανταγωνιστών , παλαιών και νέων , αυτό είναι τα 150 ονομαστικά άλογα (ή τα 163 δυναμομετρημένα κατά πολλούς) και το κουμπί της , συγνώμη το κουμπί Sport.όλα τα τουρμπατα αποδίδουν περισσότερα hp Απο ότι ανακοινώνουν...
τον χειμώνα πιο πολλα ,το καλοκαίρι πιο λίγα.
Δηλαδή τα 150 είναι ο μέσος όρος της σαιζόν???
Υπάρχει λύση του να μπει κάπου μια ψύκτρα? -
Η διάφορα στη θερμοκρασία επηρεάζει τους σύγχρονους τουρμπο κινητήρες ΠΟΛΥ λιγότερο Απο ότι τους παλαιοτερους...
Κατα τη διάρκεια ενός κύκλου ο όγκος του αέρα που εισερχεταιστο θάλαμο καύσης είναι δεδομενος και πεπερασμενος. Το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες η πυκνότητα του αέρα είναι μικρότερη (στην ίδια μονάδα όγκου) με αποτέλεσμα να υπάρχει λιγότερο οξυγονο...
Λιγότερο οξυγόνο σημαίνει περισεια καυσίμου , οπότε ο εγκέφαλος ψεκαζει λιγότερο καύσιμο για να μην έχουμε υπέρ του δέοντος πλούσιο μίγμα.
Έτσι στη ιδια μονάδα του χρόνου ( ίδιους κύκλους) ο βενζινοκινητηρας παράγει λιγότερο έργο ... -
και μικροτερη ισχύ....
@Κωνσταντινε κανε το πειραμα... μετρησε σε μια κρυα μερα το αυτοκινητο σου σε χρονους και σε μια πολυ ζεστη το καλοκαιρι στην ιδια διαδρομη ....θα δεις διαφορα...(οχι τεραστια αλλα θα εχει)
τωρα το τι cooler εχεις και πως, αναλογα θα ειναι και τα αποτελεσματα -
Όλα ωραία και καλά.
Μ αυτά που γίνονται όμως γύρω μας , με βλέπω στο χωριό με κανένα μουλάρι!!! -
Μην τρελαινεστε-στα φυσικά φαινόμενα(και ειδικά φαινόμενα με αέρια) σημασία έχουν οι απόλυτες θερμοκρασίες. Δηλ.,αν το χειμώνα έχουμε 5 β. C αυτό είναι 278 βαθμοί K (Kelvin = απόλυτη θερμοκρασία). Το καλοκαίρι πες θερμοκρασία στο δρόμο 45 β. C = 318 β. K. Άρα, η αύξηση θερμοκρασίας είναι μόλις 15%. Δεν είναι αμελητέο, αλλά ούτε και συνταρακτικο. Και αν συνυπολογίσουμε και τη βοήθεια του intercooler και τις προσαρμογές του υπολογιστή, πρακτικά δύσκολα θα καταλάβουμε διάφορα. Ασε που το καλοκαίρι είναι πιο ζεστά=με περισσότερη πίεση τα λάστιχα, κάτι που βοηθάει τις επιδόσεις. Άρα, μην το ψάχνετε, ελάχιστη διάφορα θα υπάρχει μεταξύ χειμώνα-καλοκαιριού. Στη στατική δυναμομετρηση βέβαια μπορεί να είναι πιο φανερές οι διάφορες.
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Στη στατική δυναμομετρηση βέβαια μπορεί να είναι πιο φανερές οι διάφορες.συμφωνω
-
ρε παιδια, το 150αρι δεν παιζει να βγαζει 150 στους τροχους! Στον εκεντροφορο δεν τα μετρανε?
-
Ο χρήστης ektoras έγραψε:
...
Το πρώτο κομμάτι επαληθεύτηκε. Και το δεύτερο φαίνεται πολύ λογικό. Ο 140 είναι πολύ κοντά στον 150 και καλύτερος σε πολλούς τομείς (κατανάλωση, καυσαέρια ΕΥΡΟ5, απόδοση, κλπ κλπ) δεν έχει λογο η Φιατ να χρησιμοποιεί και τους δύο παράλληλα.Ως κάτοχος 150αρη απαντάω τα εξής...
κατανάλωση: και ο 150αρης μια χαρά τα πάει, ιδίως όταν δεν πατάς γκάζι
καυσαέρια: who cares? summer 4ever
ΕΥΡΟ5: again... WHO CARES ???
απόδοση: παρακαλώ πατήστε το κουμπακι που αναγράφει 'sport'
κλπ κλπ: ε... όπως και να το κάνουμε 150 ακούγονται καλύτερα από 140Μην με παρεξηγήσετε, και εγώ το 150 διάλεξα για τους ίδιους και για μερικούς ακόμα λόγους, αλλά....
Το κουμπάκι όπως βλέπετε υπάρχει και στο multiair......
-
Διακοσμητικό είναι βρε....τι θα άφηναν κενό στην κονσόλα να έχουν να λένε οι Γερμανόφιλοι περί ποιότητας?!
Αντε Βελλισάριε , θα σε έχει φάει η αναμονή , υπομονή φίλε.
Πήγα σήμερα το πρωί στην αντιπροσωπεία να ελέγξω τα λάδια - τα παιδιά εκεί πάντα φιλικά και με το χαμόγελο - ψιλοθορυβημένος με όλη αυτή τη φιλολογία περί του 'καίει δεν καίει λάδια'.
Πληροφοριακά οι αλλαγές λαδιών έως σήμερα έχουν γίνει στα 3 , 10 και 20 χιλιάδες χιλιόμετρα. Ο δείκτης αναδύθηκε γεμάτος λάδι σε όλη του την επιφάνεια. Άρα , άλλος ένα μύθος που καταρίπτεται. -
ειμαι περιεγος για το ποιος θα παραλαβει πρωτος το μπραβο του. Βελισσαριε, νομιζω οτι η παραγγελια μου προηγειται για 2 μερες αλλα πρεπει να ταξιδευσει και 800χμ μεχρι την Κομοτηνη!!
Ετσι και το παρεις πρωτος, θα πηδηχτω απ'το παραθυρο!!!! -
Περιμένουμε κέρασμα!
(θα ασημώσουμε κιόλας , μην ανυσηχείτε... ) -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Περιμένουμε κέρασμα!
(θα ασημώσουμε κιόλας , μην ανυσηχείτε... )Αν το ασήμωμα είναι σε κοψίδια, το γλυκό θα το βρούμε .....
Αντώνη πρώτο σε βλέπω, περισσότερα γραφειοκρατικά θα έχω μάλλον εγώ στην Αθήνα....
Αλλά ήδη το ακούω, έρχετε....Και για να συνεχίσουμε την κουβέντα,
Ένα απο τα πράγματα που δεν μου αρέσει στο Bravo που δεν έχω, είναι η τεράστια κεραία που έχουν τα δικά σας πίσω....Ενώ αυτή του MY2010 είναι μια χαρά!
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
...
Πήγα σήμερα το πρωί στην αντιπροσωπεία να ελέγξω τα λάδια - τα παιδιά εκεί πάντα φιλικά και με το χαμόγελο - ψιλοθορυβημένος με όλη αυτή τη φιλολογία περί του 'καίει δεν καίει λάδια'.
Πληροφοριακά οι αλλαγές λαδιών έως σήμερα έχουν γίνει στα 3 , 10 και 20 χιλιάδες χιλιόμετρα. Ο δείκτης αναδύθηκε γεμάτος λάδι σε όλη του την επιφάνεια. Άρα , άλλος ένα μύθος που καταρίπτεται.Δεν υπάρχει καμία σχετική φιλολογία για τον tjet, εμένα δε μου έχει κάψει ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΛΑΔΙ μετά από 17000 χλμ μετά την τελευταία αλλαγή. Αντίθετα, η φήμη υπάρχει για τον tsi, και δεν είναι ψέμα: φίλος μου έχει 5άρι golf και από την πρώτη στιγμή συμπληρώνει λάδια. Ούτε rx8 να είχε!
-
...
Πληροφοριακά οι αλλαγές λαδιών έως σήμερα έχουν γίνει στα 3 , 10 και 20 χιλιάδες χιλιόμετρα. Ο δείκτης αναδύθηκε γεμάτος λάδι σε όλη του την επιφάνεια. Άρα , άλλος ένα μύθος που καταρίπτεται.Δεν υπάρχει καμία σχετική φιλολογία για τον tjet, εμένα δε μου έχει κάψει ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΛΑΔΙ μετά από 17000 χλμ μετά την τελευταία αλλαγή. Αντίθετα, η φήμη υπάρχει για τον tsi, και δεν είναι ψέμα: φίλος μου έχει 5άρι golf και από την πρώτη στιγμή συμπληρώνει λάδια. Ούτε rx8 να είχε!
καλό!!!
αλλαγή λαδιών να κάνουμε κάθε 10 η 15 χιλιάδες χιλιόμετρα , και εδώ οι γνώμες διίστανται.
-
Ο χρήστης blashyrkh έγραψε:
ρε παιδια, το 150αρι δεν παιζει να βγαζει 150 στους τροχους! Στον εκεντροφορο δεν τα μετρανε?που το μετράνε;;
-
Στρόφαλο εννοεί προφανώς το παιδι.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ρε παιδια, το 150αρι δεν παιζει να βγαζει 150 στους τροχους! Στον εκεντροφορο δεν τα μετρανε?
που το μετράνε;;
Στρόφαλο ηθελε να γραψει μαλλον.
-
Μην τρελαινεστε-στα φυσικά φαινόμενα(και ειδικά φαινόμενα με αέρια) σημασία έχουν οι απόλυτες θερμοκρασίες. Δηλ.,αν το χειμώνα έχουμε 5 β. C αυτό είναι 278 βαθμοί K (Kelvin = απόλυτη θερμοκρασία). Το καλοκαίρι πες θερμοκρασία στο δρόμο 45 β. C = 318 β. K. Άρα, η αύξηση θερμοκρασίας είναι μόλις 15%. Δεν είναι αμελητέο, αλλά ούτε και συνταρακτικο. Και αν συνυπολογίσουμε και τη βοήθεια του intercooler και τις προσαρμογές του υπολογιστή, πρακτικά δύσκολα θα καταλάβουμε διάφορα. Ασε που το καλοκαίρι είναι πιο ζεστά=με περισσότερη πίεση τα λάστιχα, κάτι που βοηθάει τις επιδόσεις. Άρα, μην το ψάχνετε, ελάχιστη διάφορα θα υπάρχει μεταξύ χειμώνα-καλοκαιριού. Στη στατική δυναμομετρηση βέβαια μπορεί να είναι πιο φανερές οι διάφορες.χωρίς να έχω σκοπό να σε προσβαλω , το ποστ σου είναι λίγο κάπως...
Κάπου τα έχεις χάσει...
Τι προσπαθείς να μας πεις;;
Κανε το τεστ που σωστά είπε ο 106 και θα δεις... -
ναι οκ, στροφαλο ενοουσα (πεσατε να με φατε ολοι!).
Εγω παντος δεν αφηνω το αυτοκινητο μου με τα ιδια λαδια για 15-20Κ χλμ, που λεει η μαμα Φιατ.
Στο μπραβο που εχω τωρα (1.6) αλαζω λαδια καθε 5000χλμ (ημισυνθετικα castrol gtx) απο τοτε που το πηρα και εχει 148.000χλμ και δεν μου εχει βγαλει το παραμικρο προβλημα, ασε που ο κινητηρας παει παπαδες! (Κοντρα με αλφα 156, 1.6 με 120 αλογα ειμουν μπροστα μισο με ενα αυτοκινητο στην 1,2 και 3 ταχυτητα. Ξερω οτι ειναι πιο βαρυ αλλα εχει και 20 αλογα παραπανω, ασε που το μπραβο ειναι 1250κιλα σκετο). Καθε φορα που αλαζα λαδια, το παλιο εβγαινε πισα μαυρο λογο της κωλοβενζινης που εχει στην ελλαδα. Σκοπευω να συνεχισω την ιδια πρακτικη και στο νεο μου μπραβο. Αληθεια, τι λαδια περνει? (αν ειναι φουλ συνθετικα, πολλα τα λευτα για αλαγη καθε 5κ!!!) -
Πιστεύω ότι κάθε 10-12 χιλιάδες είναι οτι καλύτερο.Υπερβολικό το 'κάθε 5000 χλμ'.
Fiat Bravο 2007