-
Καλώς να έρθεις!! (στην κατατρεγμένη ομάδα κατόχων Fiat Bravo!... )
Tο τιμόνι με τη 'χαλαρή' και 'ελαφριά' αίσθηση θα το συνηθίσεις με την πάροδο του χρόνου (αυτό συνέβη τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση).
Σίγουρα ο εξοπλισμός του Bravo είναι χορταστικός και κυρίως σε σχέση με την τιμή του.Στο δρόμο και με το Sport ενεργοποιημένο θα σε καλύψει πλήρως. Σε βάρος όμως της κατανάλωσης (χωρίς όμως να είναι τρομακτικές οι διαφορές έναντι του ανταγωνισμού).
Αν το οδηγικό σου στυλ περιλαμβάνει φόρτωμα των σχέσεων έως το άνω όριο των στροφών , συχνές αλλαγές σχέσεων , βίαιες επιταχύνσεις , αποδοχή πρόσκλησης σε 'άτυπη κόντρα'... , ταξίδι στην εθνική με παρατεταμένα 180αρια και 200άρια και σ αρέσουν τα στροφιλίκια (παίρνω παράδειγμα την περίπτωσή μου )...ε τότε θα γίνεις ο αγαπημένος πελάτης του βενζινοπώλη σου!
Είμαι σίγουρος πως στο fl οι τελευταίες παιδικές ασθένειες που είχαν απομείνει θα έχουν εξαλειφθεί.
Τα άλογα υπάρχουν , αλλά όπως σωστά είπες η ροπή είναι ψηλά και όχι από τις 2000στροφές , αρα δεν είναι φαντασία σου!
Μέχρι τώρα τα δεδομένα είναι: Bravo 150 Sport 2010, λευκό...πολύ ωραίο!!!
cruise control ?
ενεργά προσκέφαλα ?
αερόσακος ποδιών ?
φιμέ τζάμια ?
Αν δεν έχεις θέμα με το κόστος τους πρόσθεσέ τα όλα!
Άντε καλοτάξιδο να είναι!!!! -
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Μέχρι τώρα τα δεδομένα είναι: Bravo 150 Sport 2010, λευκό, με αρχική 20.050(περίπου) και μείωση 3,700 με απόσυρση (φυσικά όχι την Alfa).
Νομίζω ότι θα βάλω στο πακέτο την επέκταση της εγγύησης (+500), την κανονική ρεζέρβα (+100) και το Blue & me. Δυστυχώς ηλιοροφή με τίποτα γιατι δεν με χωράει. Άλλη πρόταση απο τους παλιούς???cruise control ?
ενεργά προσκέφαλα ?
αερόσακος ποδιών ?
φιμέ τζάμια ?dear Velissarios,
Λοιπόν... για την ιστορια το Leon ειναι κατα 2 χρόνια παλιοτερο του Bravo σαν μοντελο. Απο εκει και περα... περι καταναλωσεων TSI vs Tjet εχουν κανα λιτρο διαφορα max υπερ του TSI. Τιποτε το τραγικο imho. Αλλα ομώς, θα σε ευχαριστησει περρισοτερο σαν λειτουργια και δυναμη ο T-jet! Βεβαιως συγκρινεις ανομοιες αποδοσεις κινητηρων, οποτε μοιραια υπερτερει ο tjet.
To Bravo προσωπικα το εχω εδω και εναμιση μηνα... δεν με εχει προβληματισει καπου. Ακομα και η σφιχτη πισω αναρτηση, στρογγυλευει τα πραγματα και δεν εχει ιδιαιτερο θεμα πλην των εγκαρσιων που εμφανιζει καποια ταλαντωση. Απο πατηματα, φρενα, τιμονι το αμαξι ειναι πολυ καλο οπως εχει αποδειχτει απο τις ταρζανιες μου. Θα σε αφησει πολυ ευχαριστημενο, αυτο το υπογραφω
Απο εκει και περα η ποιοτητα του ειναι καλή, ειδικα αν σκεφτεις το ποσα δινεις... ειναι σαν να τους κλεβεις! Καπως ετσι αισθανομαι εγω δλδ... Πολυτελειες δεν αποζητας φυσικα σε αυτα τα λεφτα, αλλα η κατασκευη του ειναι μια χαρα. Καποια θεματακια σε οτι αφορα το φινιρισμα, ισως συναντησεις, αλλα ειναι ευκολα αντιμετωπισημα απο σενα.
Περι εξοπλισμου:
Εφόσον παιρνεις το sport, σε αυτο θα προσθεσεις:- Cruise control (φοβερη ξεκουραση σε εθνικες οδους)
- Blue & Me (κορυφαια ανοιχτη ακροαση, και παιρνεις και usb... αν και δεν ειναι απολυτα ευχρηστη)
- κανονικη ρεζερβα (ατσαλενια 16 ιντσων, με Sportcontact 2) (εχει και αλουμινιου με 50 ευρω εξτρα)
- προεντατηρες στους πισω επιβατες
Δεν θα εβαζα:
- ενεργα προσκεφαλα, ειναι ολιγον αχρειαστα μιας και ηδη τα καθισματα που χρησιμοποιουν οι Ιταλοι εχουν αποδειχτει πως προστατευουν αρκετα καλα στο Whiplash injury)
- ο αεροσακος γονατων δημιουργει εξογκωμα στο κατω μερος της κολωνας του τιμονιου, πιθανα θα βρισκουν τα ποδια σου. Μην το βαζεις αν δεν το δεις στην πραξη)
- Φιμε.... no go... Παρε ενα καλο ζευγαρι γιαλια ηλιου.
- Επεκταση εγγυησης... Την παιρνεις οτι στιγμη θελεις μεσα στα 2 πρωτα χρόνια. Θα πηγαινεις ομως στον εξουσιοδοτημενο και θα σε σκιζει κανονικα, και καποιες βλαβες μπορει να σου πει οτι ειναι λογω κακης χρησης... και να καθεσαι να μαλωνεις για μλκιες... Εχεις 2 χρονια μπροστα σου να βρεις εναν καλο μαστορα εξω να σου κανει τα service...
Θεωρω πως εφοσον πας για 150αρι, μιλαμε παντα για SPORT και σε χρωμα MASERATI BLUE οπωσδηποτε
Αυταααά...
**** Στην θεση σου, εκει που φτασανε τα καυσιμα... πολυ χαλαρα θα κοιτουσα το Diesel 1.6 και εχεσθην για τις τεμεκ απαγορευσεις! Προσωπικα αν ηξερα οτι θα μας φτασουνε τα καυσιμα εδω που φτασανε, μαλλον θα την ειχα κανει για την ντιζελια...*
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
....Αν το οδηγικό σου στυλ περιλαμβάνει φόρτωμα των σχέσεων έως το άνω όριο των στροφών , συχνές αλλαγές σχέσεων , βίαιες επιταχύνσεις , αποδοχή πρόσκλησης σε 'άτυπη κόντρα'... , ταξίδι στην εθνική με παρατεταμένα 180αρια και 200άρια και σ αρέσουν τα στροφιλίκια (παίρνω παράδειγμα την περίπτωσή μου )...ε τότε θα γίνεις ο αγαπημένος πελάτης του βενζινοπώλη σου!...:
Όχι και έτσι...... εσύ το πήγες μακριά.... Φόρτωμα των σχέσεων και συχνές αλλαγές, ναι (κατάλοιπο απο τον twinspark), τα υπόλοιπα με μέτρο....... και μόνο όταν δεν έχω μαζί τον εξωτερικό κόφτη, ρυθμισμένο στις 4000 στροφές περίπου....
Αν υποθέσουμε όμως ότι είσαι στο άνω άκρο στην κατανάλωση πόσο περίπου σου καίει ??
Για να κάνουμε και μια σύγκριση ..... η Αλφα αυτή τη στιγμή (με εμένα οδηγό) στην πόλη καίει 14lt/100 και εκτός 10lt/100.
-
Φιμέ γιατί να μην βάλει, αν πρόκειται για εργοστασιακά;
-
....Αν το οδηγικό σου στυλ περιλαμβάνει φόρτωμα των σχέσεων έως το άνω όριο των στροφών , συχνές αλλαγές σχέσεων , βίαιες επιταχύνσεις , αποδοχή πρόσκλησης σε 'άτυπη κόντρα'... , ταξίδι στην εθνική με παρατεταμένα 180αρια και 200άρια και σ αρέσουν τα στροφιλίκια (παίρνω παράδειγμα την περίπτωσή μου )...ε τότε θα γίνεις ο αγαπημένος πελάτης του βενζινοπώλη σου!...:
Όχι και έτσι...... εσύ το πήγες μακριά.... Φόρτωμα των σχέσεων και συχνές αλλαγές, ναι (κατάλοιπο απο τον twinspark), τα υπόλοιπα με μέτρο....... και μόνο όταν δεν έχω μαζί τον εξωτερικό κόφτη, ρυθμισμένο στις 4000 στροφές περίπου....
Αν υποθέσουμε όμως ότι είσαι στο άνω άκρο στην κατανάλωση πόσο περίπου σου καίει ??
Για να κάνουμε και μια σύγκριση ..... η Αλφα αυτή τη στιγμή (με εμένα οδηγό) στην πόλη καίει 14lt/100 και εκτός 10lt/100.
αν και δεν ξέρω πως οδηγάς , πιστεύω στην πόλη θα παίζεις 9,5-11 και εκτός 7,5-9,5
-
Αυτοί οι 'εξωτερικοί κόφτες' μας κλέβουν τη χαρά!!!
Δεν έχω καταναλώσεις για εντός πόλης καθώς δεν κινούμαι καθόλου σε πόλη ?(επαρχία γαρ , πόσο κίνηση να έχει μια πόλη 70000 κατοίκων?!..στην οποία κατεβαίνω μόνο για να πάω στην Τράπεζα) .
Κινούμενος ως επί το πλείστον σε επαρχιακούς δρόμους και κομμάτια ΕΟ και με σχετικό 'σκίσιμο' η κατανάλωση είναι στο 10,2 έως 10,5l/100km. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
.... Περι εξοπλισμου:
Εφόσον παιρνεις το sport, σε αυτο θα προσθεσεις:- Cruise control (φοβερη ξεκουραση σε εθνικες οδους)
- Blue & Me (κορυφαια ανοιχτη ακροαση, και παιρνεις και usb... αν και δεν ειναι απολυτα ευχρηστη)
- κανονικη ρεζερβα (ατσαλενια 16 ιντσων, με Sportcontact 2) (εχει και αλουμινιου με 50 ευρω εξτρα)
- προεντατηρες στους πισω επιβατες......
Θεωρω πως εφοσον πας για 150αρι, μιλαμε παντα για SPORT και σε χρωμα MASERATI BLUE οπωσδηποτε
Προεντατήρες πίσω δεν είχα σκεφτεί..... λες να έχουν πρόβλημα με το μελλοντικό isofix καθισματάκι?
Η ρεζέρβα δεν είναι ίδια την κανονική τετράδα?? Τι μοσχάρι που είμαι.... νόμιζα ότι με +150€ σου δίνουν έξτρα ζάντα 17αρα. Βοηθάει και η 16αρα (σε σχέση με την 14αρα) αλλά αξίζει????
Η δική σου κατανάλωση corsair που βρίσκεται? Το testdrive 150 Emotion της Lamda με μόνο 180χλμ στο κοντέρ ήταν στα 16,5lt/100. Φαντάζομαι με πολύ σκίσιμο και απο πολύ νωρίς.....
Το χρώμα θα είναι το λευκό. Γλυτώνεις 500€, δεν βρωμίζει, δεν σκονίζεται, έχεις λιγότερο άγχος με τις γραντζουνιές, και στο FL με τα μπρος σκούρα φωτιστικά σώματα και τα διάφανα φλας είναι ωραίο όσο και το maserati blue.
-
Αυτό ήταν! Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολύ ψάξιμο, το Σάββατο έκλεισα ένα Dynamic 120HP MTA. Ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές και ιδιαίτερα τους Ashaman, corsair, canonis και CptBill. Τελικά έβαλα και το Blue n Me. Τώρα κάνω υπομονή 2- 2,5 μήνες. Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή, σε σχέση με αυτά που ζητούσα.
-
Ο χρήστης sixoremenos έγραψε:
Αυτό ήταν! Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολύ ψάξιμο, το Σάββατο έκλεισα ένα Dynamic 120HP MTA. Ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές και ιδιαίτερα τους Ashaman, corsair, canonis και CptBill. Τελικά έβαλα και το Blue n Me. Τώρα κάνω υπομονή 2- 2,5 μήνες. Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή, σε σχέση με αυτά που ζητούσα.Kαλοτάξιδο και απροβλημάτιστο!!!
-
το λευκο μια χαρα σκονιζεται,απλως δεν φαινεται τοσο εντονα η σκονη,που μαλλον αυτο εννοεις.απο εκει κ περα βρωμιζει(οπως ολα) κ μαλιστα φαινεται κ περισσοτερο απο αλλα.ως κατοχος λευκου κ εχωντας κολλημα με αυτο το χρωμα,το θεωρω το μονο αρνητικο του,με θετικα την αναδειξη των γραμμων του αμαξωματος,την μικροτερη θερμοκρασια το καλοκαιρι κ εννοειται την κλασσικοτητα του χρωματος(μαζι με το μαυρο φυσικα)..
αν θελεις χρωμα για ολες τις δουλειες παιρνεις ενα ασημι η ανθρακι.κ μετα χαλαρα πας κ μια βολτα απο τα καπη!!
απο εκει κ περα κ εγω συμφωνω για μπλου ν με,για κρουζ κοντρολ κ για φιμε.τα υπολοιπα προσωπικα δεν θα με ενδιεφεραν..
οσο για το ντιζελ,μακραν ανωτερο..παρομοιες επιδοσεις κ σαφως χαμηλοτερη καταναλωση.. -
για να ενισχύσουμε την θέση σου για το λευκό!!!
δένει αρμονικά με το χιόνι αλλά λερώνεται το ίδιο με τα υπόλοιπα χρώματα! -
Bravo fl
-
Παιδιά, οι αναρτήσεις του sport με του emotion έχουν κάποια διαφορά στην σκληρότητα ή είναι ίδιες; Για το 150άρι πάντα.
-
Αυτό ήταν! Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολύ ψάξιμο, το Σάββατο έκλεισα ένα Dynamic 120HP MTA. Ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές και ιδιαίτερα τους Ashaman, corsair, canonis και CptBill. Τελικά έβαλα και το Blue n Me. Τώρα κάνω υπομονή 2- 2,5 μήνες. Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή, σε σχέση με αυτά που ζητούσα.Καλορίζικο και με το καλό...
Αν έπαιρνα πάλι από την αρχή κι εγώ το Bravo θα έπαιρνα το ίδιο με σένα.
Το αυτόματο/σειριακό είναι ότι καλύτερο έχεις και σε ζηλεύω.
Ομολογώ πως η μόνη σκέψη μου για κάποιο διάστημα ήταν αν πρέπει να πάρω το 150άρι (που δεν βγαίνει με το ΜΤΑ) ή το 120άρι ΜΤΑ.Εκ των υστέρων θα πω δυστυχώς πήρα το 150άρι.
Προσωπικά πιστεύω το καλύτερο Bravo που βγαίνει είναι το 120άρι ΜΤΑ με ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ όμως (1600 κυβικά - 4,5 κατανάλωση)
Βάζεις και μία δεξαμενή για υγραέριο πίσω και είσαι κύριος!Πολύ καλά έκανες και έβαλες το Blue&Me, δε θα το μετανιώσεις!
Γρήγορα θα καταλάβεις το γιατί...Με το καλό λοιπόν να σου έρθει!!!
-
Καλοτάξιδο sixoremenos
-
Αυτό ήταν! Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολύ ψάξιμο, το Σάββατο έκλεισα ένα Dynamic 120HP MTA. Ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές και ιδιαίτερα τους Ashaman, corsair, canonis και CptBill. Τελικά έβαλα και το Blue n Me. Τώρα κάνω υπομονή 2- 2,5 μήνες. Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή, σε σχέση με αυτά που ζητούσα.Μην μας ευχαριστεις! Καλοταξιδο να ειναι... εμεις το μονο που θελουμε ειναι κανα review, κανα video με το MTA σε δραση.... εντυπωσεις γενικως!
Ποσο σου βγηκε τελικα?
Ααα... και τωρα που προσεξα οτι πηρες Dynamic... ξερεις οτι τα Dynamic δεν εχουν ηλεκτρικα παραθυρα πισω ετσι? Αν δεν τα εβαλες να τα βαλεις γιατι θα βαρας το κεφαλι σου μετα! Προλαβαινεις ασχετα αν εδωσες παραγγελια! 100-150 ευρω ειναι...
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Bravo flΔεν είναι fl.Μοdel year είναι.Κινητήτας 1,4mair με 140 άλογα με s&s και euro5, που αντικαθιστά τον 120 (διαθέσιμος μόνο ως GPL/μεθάνιο)και 150cv.....και ελάχιστες διακοσμητικές ψευτοαλλαγές.
-
Προεντατήρες πίσω δεν είχα σκεφτεί..... λες να έχουν πρόβλημα με το μελλοντικό isofix καθισματάκι?
Η ρεζέρβα δεν είναι ίδια την κανονική τετράδα?? Τι μοσχάρι που είμαι.... νόμιζα ότι με +150€ σου δίνουν έξτρα ζάντα 17αρα. Βοηθάει και η 16αρα (σε σχέση με την 14αρα) αλλά αξίζει????
Η δική σου κατανάλωση corsair που βρίσκεται? Το testdrive 150 Emotion της Lamda με μόνο 180χλμ στο κοντέρ ήταν στα 16,5lt/100. Φαντάζομαι με πολύ σκίσιμο και απο πολύ νωρίς.....
Το χρώμα θα είναι το λευκό. Γλυτώνεις 500€, δεν βρωμίζει, δεν σκονίζεται, έχεις λιγότερο άγχος με τις γραντζουνιές, και στο FL με τα μπρος σκούρα φωτιστικά σώματα και τα διάφανα φλας είναι ωραίο όσο και το maserati blue.
- Δεν υπαρχει θεμα με το ISOFIX
- H Fiat by default δινει τροχο αναγκης, απο εκει και περα εχεις 2 option... ειτε για κανονικου μεγεθους τροχο, ειτε για τροχο με ζαντα αλουμινιου οπως αυτες που φορα... Διευκρινησε με την αντιπροσωπεια....
- Εγω εχω 120αρι Bravo και ειμαι μικτη καταναλωση στα 9 λιτρα. Αυτα που ειδες στο τεστ drive... προφανως και το αμαξι το πινουν κυριολεκτικα γι αυτο και εχει γραψει τετοια νουμερα.
-
Ο χρήστης canonis έγραψε:
Αυτό ήταν! Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολύ ψάξιμο, το Σάββατο έκλεισα ένα Dynamic 120HP MTA. Ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές και ιδιαίτερα τους Ashaman, corsair, canonis και CptBill. Τελικά έβαλα και το Blue n Me. Τώρα κάνω υπομονή 2- 2,5 μήνες. Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή, σε σχέση με αυτά που ζητούσα.
Καλορίζικο και με το καλό...
Αν έπαιρνα πάλι από την αρχή κι εγώ το Bravo θα έπαιρνα το ίδιο με σένα.
Το αυτόματο/σειριακό είναι ότι καλύτερο έχεις και σε ζηλεύω.
Ομολογώ πως η μόνη σκέψη μου για κάποιο διάστημα ήταν αν πρέπει να πάρω το 150άρι (που δεν βγαίνει με το ΜΤΑ) ή το 120άρι ΜΤΑ.Εκ των υστέρων θα πω δυστυχώς πήρα το 150άρι.
Προσωπικά πιστεύω το καλύτερο Bravo που βγαίνει είναι το 120άρι ΜΤΑ με ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ όμως (1600 κυβικά - 4,5 κατανάλωση)
Βάζεις και μία δεξαμενή για υγραέριο πίσω και είσαι κύριος!Πολύ καλά έκανες και έβαλες το Blue&Me, δε θα το μετανιώσεις!
Γρήγορα θα καταλάβεις το γιατί...Με το καλό λοιπόν να σου έρθει!!!
Δεν ξερω αν καταλαβα καλα αλλά δεν παιζει υγραέριο και ντηζελοκινητήρας.Χρειαζεσαι μπουζι (αρα βενζινοκινητηρας) για να εχεις υγραέριο
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Bravo fl
Δεν είναι fl.Μοdel year είναι.Κινητήτας 1,4mair με 140 άλογα με s&s και euro5, που αντικαθιστά τον 120 (διαθέσιμος μόνο ως GPL/μεθάνιο)και 150cv.....και ελάχιστες διακοσμητικές ψευτοαλλαγές.
έχεις δίκιο για το fl - ΜΥ2010. Όμως εγώ άκουσα για αρκετές αλλαγές. Εκτός από τις εξωτερικές, (μάσκα, χερούλια, φωτιστικά σώματα, αναδιπλούμενοι καθρεπτες) που δεν με απασχολούν και πολυ, αλλαγές έγιναν και σε μηχανικά μέρη. Άκουσα για διαφορετικά (υδραυλικά) πίσω topmount που στην Ιταλία είναι στανταρτ καιρό τώρα μετά από ανάκληση της fiat. (ο θόρυβος που ακούν μερικοί από την πίσω ανάρτηση...)
Σε κάθε περιπτωση το νέο 140 μάλλον θα είναι καλύτερο για εμάς που βλέπουμε το πετρέλαιο από μακριά, αλλά δεν νομίζω να έχει την ίδια τιμολογιακή πολιτική ...
Fiat Bravο 2007