-
Βασικά είναι αυτό που είπε, το κρακ, κρακ, κρακ! Μην ανησυχείς.
Για τα λάστιχα, όταν λέμε 'καπάνημα' δεν εννοούμε ότι ακούγεται κάτι, αλλά ότι καταλαβαίνεις τις ανωμαλίες του δρόμου με μεγαλύτερη ένταση.
@rayback Δεν έχω διαβάσει τίποτα στο manual, αλλά έτσι μου είπε ο μηχανικός.
-
αγόρασα προχθές ενα ψηφιακό κομπρεσερ αερος και φουσκωσα τα λάστιχα στα 2.3bar οπως λέει το εγχειρίδιο.. βάση αυτού και τα 4 λαστιχά μου ήταν απο 1.9-2.1 bar ..
οπως και να΄χει μετα το αμάξι εχει τελειως άλλη αίσθηση στις λακούβες.. το κοπάνημα που είχε το οποίο απέδιδα στα θεόσκληρα 050Α εξαφανίστηκε.. φαντάσου να είχα και τίποτα μαλακά λάστιχα όπως πχ sc3..
-
Ρε stred το ιδιο επαθα και εγω με τις πιεσεις (εγω ειχα σε ολα 1. αλλα μαλλον εχει σκληρηνει το αυτοκινητο.Και να σου πω την αληθεια λογικο δεν ειναι απο τη στιγμη που φουσκωνει περισσοτερο το λαστιχο;;
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Ρε stred το ιδιο επαθα και εγω με τις πιεσεις (εγω ειχα σε ολα 1. αλλα μαλλον εχει σκληρηνει το αυτοκινητο.Και να σου πω την αληθεια λογικο δεν ειναι απο τη στιγμη που φουσκωνει περισσοτερο το λαστιχο;;περίεργο, λάστιχα και συ τα 050Α έχεις?
πάντως δεν είναι ιδέα μου με τη καμία.. γιατι για να το βγάλω-βαλω απο το παρκινγκ μου εχει ενα σκαμπανέβασμα στο πεζοδρόμιο που πριν πέρναγε με ενα χαρακτηριστικό γκνουπ ενω τώρα σχεδόν δε το νιώθεις.. τρομερη διαφορα.
-
Ναι και εγω αυτα εχω ,θα το ξαναδω ομως και θα σου πω
-
Τελικά ναι μεν έχετε δίκιο όσον αφορά το abs, αλλά επειδή το ξαναδοκίμασα στο ίδιο σημείο επίτηδες με φάνηκε πάρα μα πάρα πολύ παράξενο (και λίγο επικίνδυνο). Και εξηγούμαι:
Το εν λόγω σημείο έχει ως εξής: Κατηφόρα με μεγάλη κλίση (>15%), τελειώνει σε Τ με υποχρεωτική δεξιά σε ανηφόρα με αρκετή κλίση (10 με 11% περίπου). Λογικά πας με ελάχιστα κατεβαίνοντας, σήμερα με 15 βία 20. Το οδόστρωμα δεν είναι ακριβώς άσφαλτος αλλά σαν μείγμα άσφαλτος με τσιμέντο, με γραμμές που σχηματίζουν Λ προς το κέντρο του δρόμου και κατηφορικά (όσοι μένουν σε πόλεις με ανηφόρες ξέρουν τι εννοώ, είναι οι δρόμοι με ειδική χάραξη για τα βροχόνερα). Ε στο τέλος λοιπόν της κατηφόρας και ενώ σχεδόν περπατάω, πατάω το φρένο περισσότερο από πριν, πατάω και συμπλέκτη και .... κρακκρακκρακ. Αυτή τη φορά πρόσεχα και όντως έτρεμε το φρένο και προχώρησε λίγο το αυτοκίνητο. Στο σημείο αυτό χωρίς abs, ακόμα και με βροχή, όταν κοκκάλωνα το προηγούμενο δε συνέβαινε τίποτα, το αμάξι ομαλότατα σταμάταγε. Ε, τούτο δω, τσούλησε. Και ρωτάω εγώ ο αφελής. Ναι νταξ το abs και τα λοιπά, χρήσιμα και σώζουν ζωές και περιουσίες. Εδώ όμως, αν πάταγα φρένο έτσι και αυτό τσουλάει, μάλλον έχει τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα. Υπενθυμίζω πως πήγαινα σχεδόν περπατώντας. Στο μυαλό μου ήρθε εικόνα όπως παλιά που λέγαν στο δικαστήριο 'μα δεν φρέναρε καν' αφού δεν μαύρισε ο δρόμος. Μήπως τελικά τα μη σωστά ρυθμισμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα μας δυσκολεύουν παρά μας διευκολύνουν; Μήπως έγινε κάποιο φάουλ στη ρύθμιση; Ή μήπως έγινε για νορμάλ πόλεις και όχι για μας τους πτωχούς Καβαλιώτες όπου ούτε ο Χειμωνέτος δεν τολμάει να κάνει προετοιμασία για την Ολυμπιάδα; -
Ρε nevrodion μην ανησυχεις ετσι λειτουργει το abs.Επιτρεπει το φρεναρισμα κατα τη διαρκεια του οποιου ,σου δινει τη δυνατοτητα να στριψεις τους τροχους και να κανεις ελιγμους.Να σημειωσω οτι ουτε και εγω ειχα abs στο προηγουμενο αυτοκινητο.
-
Ναι ρε γμτ αλλά με 15 χλμ και στον πάγο που λέει ο λόγος να φρενάρεις δε θα έχεις πρόβλημα και χωρίς abs. Ποιος ο λόγος να συμπεριφερθεί έτσι. Και κάτι άλλο. Σε άλλα σημεία και σε άλλους δρόμους με την ίδια πίεση στο πεντάλ, με λίγα λόγια ΜΟΝΟ εκεί το παθαίνω.
-
Ο χρήστης nevrodion έγραψε:
Ναι ρε γμτ αλλά με 15 χλμ και στον πάγο που λέει ο λόγος να φρενάρεις δε θα έχεις πρόβλημα και χωρίς abs. Ποιος ο λόγος να συμπεριφερθεί έτσι. Και κάτι άλλο. Σε άλλα σημεία και σε άλλους δρόμους με την ίδια πίεση στο πεντάλ, με λίγα λόγια ΜΟΝΟ εκεί το παθαίνω.Στον παγο δεν σταματας με οτι φρενα και να εχεις,μονο αγκυρα σε σωζει.
-
Δεν ειναι τιποτα μπορει να φταιει ο δρομος σε εκεινο το σημειο και εσυ να μην μπορεις να το καταλαβεις!Εαν συνεχιζεις να αγχωνεσαι πηγαινε στην αντιπροσωπια και να σου το τσεκαρουν!
-
Το λάθος σου (αν κατάλαβα σωστά) είναι ότι πατάς και συμπλέκτη και προσπαθείς να φρενάρεις με νεκρά σε κατηφορικό δρόμο με χαμηλή πρόσφυση. Δεν παίζει έτσι να φρενάρεις σωστά ότι κι αν κάνεις. Σε τέτοιους δρόμους πάντα προσπαθείς να φρενάρεις με ταχύτητα στο κιβώτιο συν την βοήθεια του ABS εαν χρειαστεί.
Δοκίμασε ξανά προσπαθώντας να φρενάρεις το αυτοκίνητο με ταχύτητα στο κιβώτιο. Λογικά το ABS δεν θα επέμβει όπως τις προηγούμενες φορές.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το λάθος σου (αν κατάλαβα σωστά) είναι ότι πατάς και συμπλέκτη και προσπαθείς να φρενάρεις με νεκρά σε κατηφορικό δρόμο με χαμηλή πρόσφυση. Δεν παίζει έτσι να φρενάρεις σωστά ότι κι αν κάνεις. Σε τέτοιους δρόμους πάντα προσπαθείς να φρενάρεις με ταχύτητα στο κιβώτιο συν την βοήθεια του ABS εαν χρειαστεί.Δοκίμασε ξανά προσπαθώντας να φρενάρεις το αυτοκίνητο με ταχύτητα στο κιβώτιο. Λογικά το ABS δεν θα επέμβει όπως τις προηγούμενες φορές.
Μα δε γίνεται διαφορετικά... είναι τέλος κατηφόρας με έντονη κλίση που βγαίνει σε κάθετο ανηφορικό δρόμο και πρέπει να σταματήσεις, να κοκκαλώσεις για να δεις ποιος ανεβαίνει από αριστερά. Πατάω συμπλέκτη τα τελευταία δύο μέτρα. Ντάξει δεν είναι και χαλί ο δρόμος αλλά τόση ευαισθησία του abs πια...
Θα πάω αντιπροσωπεία την Παρασκευή λογικά για λάδια και λεπτομέρειες. Αν και δεν πιστεύω πως θα γίνει κάτι, αν το θυμηθώ μπορεί να αναφέρω κάτι... Ρε παιδιά δεν είμαι γκρινιάρης και περίεργος... Το σκατό μου παξιμάδι να πάρω ένα αξιοπρεπέστερο και ασφαλέστερο (και γουστόζικο) αμαξάκι έκανα και κάνω. Δε μετανιώνω με την καμία βέβαια. Απλά το γουστάρω από το πρώτο λεπτό που το πήρα και δε θέλω ΤΙΠΟΤΑ να χαλάσει την καλή εικόνα που έχω. -
Ο χρήστης nevrodion έγραψε:
Μα δε γίνεται διαφορετικά... είναι τέλος κατηφόρας με έντονη κλίση που βγαίνει σε κάθετο ανηφορικό δρόμο και πρέπει να σταματήσεις, να κοκκαλώσεις για να δεις ποιος ανεβαίνει από αριστερά. Πατάω συμπλέκτη τα τελευταία δύο μέτρα. Ντάξει δεν είναι και χαλί ο δρόμος αλλά τόση ευαισθησία του abs πια...
Θα πάω αντιπροσωπεία την Παρασκευή λογικά για λάδια και λεπτομέρειες. Αν και δεν πιστεύω πως θα γίνει κάτι, αν το θυμηθώ μπορεί να αναφέρω κάτι... Ρε παιδιά δεν είμαι γκρινιάρης και περίεργος... Το σκατό μου παξιμάδι να πάρω ένα αξιοπρεπέστερο και ασφαλέστερο (και γουστόζικο) αμαξάκι έκανα και κάνω. Δε μετανιώνω με την καμία βέβαια. Απλά το γουστάρω από το πρώτο λεπτό που το πήρα και δε θέλω ΤΙΠΟΤΑ να χαλάσει την καλή εικόνα που έχω.δε κάνεις κάτι λάθος με τον συμπλέκτη απλά πρέπει να συνηθίσεις οτι το bravo εχει ΠΟΛΥ μαλακά πεντάλια.. για να επέμβει εκει το abs πιθανότατα πατάς πολύ περισσότερο το φρένο απ'οτι χρειάζεται χωρίς να το καταλαβαίνεις.. δοκίμασε να πατήσεις όσο μπορείς πιο ελεγχόμενα το φρένο και ούτε που θα μπεί..
πάντως το abs στο χιόνι είναι τρομακτικό σαν αίσθηση στο πόδι αλλά χρησιμότατο.. με αυτό έχεις μια πιθανότητα να σταματήσεις χωρίς αλυσίδες.. το δοκίμασα εκτενώς πέρσι στο πήλιο.. μετα σοβαρεύτηκα και φόρεσα τις 'αλυσίδες-κουβέρτες' μου..
Υ.Γ.
καλά με σωστές πιέσεις στα ελαστικα το αμάξι είναι τελείως αλλού.. εκει που είχα ανησυχήσει οτι είχα στραβώσει καμια ζάντα απο τις κολολακούβες του ασπροπύργου τα πράγματα διορθώθηκαν.. μάλλον πρέπει να πω στο βενζινά μου να πάρει κανα μανόμετρο της προκοπής γιατι το δικό του είναι για τα πανηγύρια -
Stred το κομπρεσερακι για τα λαστιχα απο που το πηρες;
-
Stred το κομπρεσερακι για τα λαστιχα απο που το πηρες;απο τα πρακτικερ 41€.. δεν είχε καμια τρομερή ποικιλία στα ψηφιακα, αυτο που πήρα και ενα της μισελεν που ίσως να ήταν καλύτερο..
εγω πάντως πήρα αυτο:
-
Eυχαριστω πολυ Stred
-
nevrodion προς επιβεβαιωση του οτι δεν εχει κανενα προβλημα το αυτοκινητο σου εχθες και ενω ημουν στη Τσιμισκη (θεσ/νικη αν δεν ξερεις) με μποτιλιαρισμα και κινουμενος με 20 η' 40 χλμ πατησα αποτομα φρενο και εκανε ενα τακ γυρω στις 4-5 φορες σαν να επιασε λιγο ,ισα-ισα το abs οποτε μην αγχωνεσαι μολις παν να τολμησουν να μπλοκαρουν οι τροχοι επεμβαινει το abs οποτε no wories
-
Πλέον δεν ανησυχώ μιας και οσονούπω θα το κοιτάξω από κάτω να με φύγει η ιδέα πως βρήκα πουθενά, όταν αλλάξω λάδια (δυστυχώς δεν γινόταν σήμερα). Απλά με κάνει τρομερή εντύπωση το εξής: Το abs είναι εκεί για να μας βοηθάει να σταματάμε νωρίτερα. Χωρίς abs με 20 χλμ. σταμάταγα ακαριαία σωρίς δράματα. Μ' αυτό έκανε και μισό μέτρο παραπάνω. Μήπως οι μάστοροι το ρυθμίσανε στο 'πολύ ευαίσθητο' ενώ ένα 'ευαίσθητο' ήταν αρκετό; Αυτή είναι η απορία που έμεινε και να πω την αλήθεια δε με πολυνοιάζει άλλο μιας και έτσι είναι, θα το συνηθίσουμε.
-
Ρε παιδια οταν ειναι κρυο το αυτοκινητο την πρωτη φορα που θα επιταχυνετε ,εννοω τη πρωτη φορα αφου το βαλατε εμπρος για να πατε στη δουλεια για παραδειγμα και οταν λεω επιταχυνση εννοω μολις περασει τις 1500 - 2000 στροφες ακουτε ενα ''τακ'' σαν να ξεκομπλαρει κατι;;;;;
-
Ρε παιδια οταν ειναι κρυο το αυτοκινητο την πρωτη φορα που θα επιταχυνετε ,εννοω τη πρωτη φορα αφου το βαλατε εμπρος για να πατε στη δουλεια για παραδειγμα και οταν λεω επιταχυνση εννοω μολις περασει τις 1500 - 2000 στροφες ακουτε ενα ''τακ'' σαν να ξεκομπλαρει κατι;;;;;Εγώ δεν ακούω τίποτα και το έχω δοκιμάσει! Αμάν ρε dickdick!! Όλο διάφορα ακούς!
Άσ'το το καημένο, μια χαρά είναι!
Fiat Bravο 2007