-
Εγώ προχτές παρατήρησα ότι γυρνώντας τον διακόπτη στη μεσαία σκάλα (πριν τα φώτα πορείας δλδ) κάποιες φορές δεν σβήνουν τα φώτα πορείας. Κάποιες άλλες φορές αμέσως και κάποιες άλλες μετά από λίγο.
Ξέρει κανείς γιατί το κάνει αυτό???Από τριγμούς τίποτα καινούριο. Αυτόυς που είχα από την πρώτη μέρα. Στον κεντρικό αεραγωγό και στη νικέλινη γραμμή στην πόρτα του οδηγού από το μπάσο.
-
κι εμένα το κάνει αυτό ο διακόπτης,τρώει σκαλώματα
το δικό μου το 120άρι,όταν περνάει πάνω από 'γρέντζα' οδόστρωμα κάνει ένα τρίξιμο πίσω αλλά οκ όχι πάντα και μόνο σε τέτοιου είδους οδόστρωμα.Μπροστά έχει τύχει να ακούσω από το ταμπλώ θόρυβο αλλά όχι συστηματικά.Γενικά παιδιά δεν έχω φτάσει σε σημείο να ενοχληθώ από μόνιμα τριξίματα...
Το πρόβλημα με το ταμπλώ είναι γνωστό και είναι μειονέκτημα,δείτε και εδώ:
http://tinyurl.com/lbjurr
απλά προσέχεις να μην το γδάρεις,δεν βάζεις πάνω σκληρό πανί,δεν το τρίβεις με το δάχτυλο(όχι σάλιο!!!!!!!) και γενικά όποιος μπαίνει του το αναφέρεις ωστέ να μην έχεις σημάδια από το φερμουάρ του μπουφάν του αδερφού σου ή από την τσάντα της κοπέλας σου όπως εγώ το πρόβλημα είναι υπαρκτό αλλά όχι αποτρεπτικό στο να επιλέξεις το αυτοκίνητο για αγορά,με λίγη προσοχή δεν παθαίνει τίποτα,από τότε που το πήρα χαμπάρι εδώ κι ένα χρόνο και το ψιλοπροσέχω δεν έχει επιπλέον σημάδια καθόλου(μιλάω για το carbon υλικό,το πάνω μέρος του ταμπλώ είναι οκ και δεν έχει τύχει να τσεκάρω αν χαράζεται εύκολα)
Γενικά έχει διάφορα αξιοσημείωτα το αυτοκίνητο...πχ οι ποτηροθήκες είναι για ανέκδοτο,χωράνε μόνο κολονάτο ποτήρι σαμπανιζέ,πλάκα κάνουνε οι σχεδιαστές??εργονομία μηδέν σε αυτό το χρήσιμο πραγματάκι,επίσης τα κουμπάκια ρύθμισης των φώτων (ύψος) αλλά και για τα προβολάκια είναι από την πλευρά του συνοδηγού....οκ τα φτάνω εύκολα αλλά είναι λίγο άκυρο,στα τελειώματα της ταπετσαρίας στην οροφή εκεί που τελειώνουν οι εμπρός κολόνες με τους αερόσακους ο υφασματάς άφησε να φαίνεται λίγο και το από μέσα σφουγγαράκι για άγνωστο λόγο..μιλάμε για λεπτομέρειες που όμως κάνουν τη δαφορά.
Το μοτέρ του από την άλλη 'γαζώνει' και δε μασάει ούτε από ανηφόρες ούτε από τίποτα,το όχημα είναι πανέμορφο και από βλάβες απολύτως καμία στα 18000χλμ -
Ο χρήστης noe έγραψε:
παιδια γεια σε ολους στο φορουμ/ ειμαι καινουργιος εδω.
σκεφτομαι σοβαρα να παρω στο bravo dynamic αλλα στον ντιζελ κινητηρα στα 1600 κ. και 120 hp.
to εχει καποιος εδω στο φορουμ? θα με ενδιεφεραι παρα πολυ να διαβασω τις εμπειριες του απο το αυτοκινητο.
επισης πειτε μου παρακαλω (χανεσαι εδω μεσα) που υπαρχουν στο φορουμ σχετικα θεματα για diesel κινητηρεςκανεις????????????
-
Ο χρήστης noe έγραψε:
παιδια γεια σε ολους στο φορουμ/ ειμαι καινουργιος εδω.
σκεφτομαι σοβαρα να παρω στο bravo dynamic αλλα στον ντιζελ κινητηρα στα 1600 κ. και 120 hp.
to εχει καποιος εδω στο φορουμ? θα με ενδιεφεραι παρα πολυ να διαβασω τις εμπειριες του απο το αυτοκινητο.
επισης πειτε μου παρακαλω (χανεσαι εδω μεσα) που υπαρχουν στο φορουμ σχετικα θεματα για diesel κινητηρεςκανεις????????????
Να το πάρεις έστω και ντίζελ. Δεν ξέρω εάν βέβαια κάνεις τόσα πολλά χιλιόμετρα που να αξίζουν τα περισσότερα χρήματα στα λιγότερα άλογα, αλλά σίγουρα δεν θα έχει και μεγάλες διαφορές από το αντίστοιχο 120 τ-τζετ. Όσον αφορά εσωτερικό, φινίρισμα και άλλα που θα διαβάσεις εδώ μέσα θα είναι ακριβώς ίδιο με τα δικάς μας...
...οπότε να σου ευχηθώ καλοτάξιδο!!!! -
οσον αφορα τα χιλιομετρα να σου πω οτι τρεις φορες την εβδομαδα θα κανω το Καβαλα-Θεσ/κη(900 χιλ).....το εσωτερικο του dynamic τι λεει? ειναι ¨φθηνο' ? πρωσοπικα ψηνομαι για το σπορ κιτ ( με την γνωστη δυχρωμια μαυρο-κοκκινο αλλα εχει 850 € επιπλεον!!
το diesel βγαινει σε dynamic και emotion.
-
προς noe,
φίλοι μου, οι οποίοι πήγαν διακοπές στην Ιταλία και νοίκιασαν το diesel bravo, έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι,- απο τον κινητήρα, κυρίως απο την ροπή.
- απο την κατανάλωση, κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
- απο το πάτημα - κράτημα του αυτοκινήτου.
και απο την στιγμή που θα κάνεις τόσα πολλά χιλιόμετρα, χτύπα το με κλειστα μάτια!!
και να με θυμηθείς, θα το απολαύσεις ιδιαίτερα στις στροφές κάμποσα χιλιόμετρα πριν να μπεις Καβάλα! θα στρίβεις και θα το απολαμβάνεις!
άμα στο επιτρέπει το μπάτζετ σου, πάρτο 'δίχρωμο', δίνει άλλο τόνο στο εσωτερικό!!
προσωπικά με το 150αρι μου, το sport, τις συγκεκριμένες ανηφόρες τις μετατρέπει σε ευθείες!!
απολαυστική η εγνατία οδός!!για τριγμούς έχω να αναφέρω ότι μετά απο έξι μήνες και 12.000χλμ. , τρίζει (ή καλύτερα) συντονίζει, όποτε θυμάται, η δεξιά κολώνα με την ζώνη ασφαλείας, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. και για πρωτη φορά ακούστηκε το ταμπλό, εκεί που έχει αναφερθεί και απο άλλους, λίγο πιο πάνω απο τους κεντρικούς αεραγωγούς, αλλά και αυτο εξαφανίστηκε πάλι.
όσο για το ταμπλό, είπαμε οτι είναι ευαίσθητο, αλλά μην γινόμαστε και υπερβολικοί!
και φακέλους έχω ακουμπήσει, και τσάντα η 'δικιά' μου έχει αφήσει πάνω, όπως να 'ναι, και έχω 'τρελαθεί', και το αποτέλεσμα όλων αυτών
ανεπαίσθητητες γρατσουνιές, που μόνο εγώ τις βλέπω και έχω καταντήσει γραφικός! φαίνονται(?) μόνο σε δυνατή ηλιοφάνεια!!νύχι δεν έχω δοκιμάσει!!!
-
noe απλά αν βάλεις το σπορ κιτ θα έχεις και τις πανεμορφες μεν 17αρες δε ζάντες με την αντίστοιχη επιβάρυνση στην άνεση..
γενικά κάνε κανα test drive το σπορ και το απλο να δεις αν εχει διαφορά (και να μας πεις )..οσο για τριγμους εμένα στα 16.000χλμ δε κάνει κάτι ακόμα.. ευτυχώς.. και το πάω και καθημερινά ασπρόπυργο σε κάτι καρόδρομους αστα να πάνε..
-
noe απλά αν βάλεις το σπορ κιτ θα έχεις και τις πανεμορφες μεν 17αρες δε ζάντες με την αντίστοιχη επιβάρυνση στην άνεση..... τι εννοεις με αυτο φιλε μου? που επιβαρυνει η 17α ζαντα το αυτοκινητο? ρωταω γιατι και η emotion εκδοση 17ες εχει.
οσο για την ροπη ειναι αναλογη με τον κινητηρα του Leon FR (211 hp)!!!!...(300/1500)
-
Ο χρήστης noe έγραψε:
noe απλά αν βάλεις το σπορ κιτ θα έχεις και τις πανεμορφες μεν 17αρες δε ζάντες με την αντίστοιχη επιβάρυνση στην άνεση..... τι εννοεις με αυτο φιλε μου? που επιβαρυνει η 17α ζαντα το αυτοκινητο? ρωταω γιατι και η emotion εκδοση 17ες εχει.οσο για την ροπη ειναι αναλογη με τον κινητηρα του Leon FR (211 hp)!!!!...(300/1500)
η emotion εχει 17αρες αλλα εσυ ρώτησες για την dynamic που έχει 16αρες..
205/55 R 16 H (Dynamic)
225/45 R 17 V (Emotion)όπως βλέπεις οι 16αρες έχουν 55αρι προφιλ ενω οι 17αρες εχουν 45αρι προφιλ.. οπότε υπάρχει μια επιβάρυνση στην ανεση.. τωρα αν αυτή είναι σημαντική για σενα μονο με ενα test drive θα το μάθεις..
προσωπικα αν οι 2χρωμες ζαντες που εχω σε 17 βγαίναν σε 16αρες θα τις προτιμούσα.. θεωρω καλύτερη διασταση για το bravo την 205/55 R 16 απο την 225/45 R 17 ...
-
το μεσημερι γυρισα απο την Fiat και σκεφτομαι να αγορασω την Dynamic εκδοση και να βαλω το σπορ κιτ των 820 € αντι να παω στην εκδοση emotion. Αυτο γιατι μου αρεσει πολυ το εσωτρικο της σπορ εκδοσης(το γνωστο κοκκινο και μαυρο αλλα και οι 17 ρες η 2χρωμες).
απο την αλλη ετσι χανω τα επιπλεον της emotion εκδοσης( cruise control+πισω αισθητηρες+πισω ηλεκτικα παραθυρα+διζωνικο κλιματισμο).....
προβλημα και αυτο......παντως για τις 17 ρες γενικα ο πωλητης μου ειπε οτι με αυτες αφου μειωνετε κατα 10' το παχος τον ελαστικων γινονται πιο εντονη οι κραδασμοι απο λακουβες κτλ και οτι φθιρονται πιο γρηγορα και ευκολα τα ελαστικα. κατα τα αλλα ειναι το ιδιο με τις 16 ρες ζαντες και ουτε στην καταναλωση παιζει ρολο....
μου τα ειπε καλα??? -
Ο χρήστης stred έγραψε:
noe απλά αν βάλεις το σπορ κιτ θα έχεις και τις πανεμορφες μεν 17αρες δε ζάντες με την αντίστοιχη επιβάρυνση στην άνεση..... τι εννοεις με αυτο φιλε μου? που επιβαρυνει η 17α ζαντα το αυτοκινητο? ρωταω γιατι και η emotion εκδοση 17ες εχει.
οσο για την ροπη ειναι αναλογη με τον κινητηρα του Leon FR (211 hp)!!!!...(300/1500)
205/55 R 16 H (Dynamic)
225/45 R 17 V (Emotion)όπως βλέπεις οι 16αρες έχουν 55αρι προφιλ ενω οι 17αρες εχουν 45αρι προφιλ.. οπότε υπάρχει μια επιβάρυνση στην ανεση.. τωρα αν αυτή είναι σημαντική για σενα μονο με ενα test drive θα το μάθεις..
προσωπικα αν οι 2χρωμες ζαντες που εχω σε 17 βγαίναν σε 16αρες θα τις προτιμούσα.. θεωρω καλύτερη διασταση για το bravo την 205/55 R 16 απο την 225/45 R 17 ...
Το προφίλ είναι σε συνάρτηση με το πέλμα! 205/55 σημαίνει το 55% των 205 χλστ, ήτοι 112,75 χλστ ύψο;. Αντίστοιχα το 225/45 είναι 101,25 χλστ ύψος. Προκύπτει αλλαγή αλλά αυτή είναι 10 χλστ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
205/55 R 16 H (Dynamic)
Το προφίλ είναι σε συνάρτηση με το πέλμα! 205/55 σημαίνει το 55% των 205 χλστ, ήτοι 112,75 χλστ ύψο;. Αντίστοιχα το 225/45 είναι 101,25 χλστ ύψος. Προκύπτει αλλαγή αλλά αυτή είναι 10 χλστ.
που έγραψα εγω κάτι διαφορετικό και με κάνεις quote αγαπητε?
@noe
καλα στα είπε.. αντε να εχεις και μια μικρη επιβάρυνση στην κατανάλωση.. το θεμα ειναι να τα οδηγήσεις και να δεις και μονος σου αν ειναι σημαντική η διαφορά! -
Κατάλαβα ότι αναφέρθηκες μόνο στο 55 και 45 και απο αυτό έκρινες. Συγγνώμη αν κατάλαβα λάθος.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κατάλαβα ότι αναφέρθηκες μόνο στο 55 και 45 και απο αυτό έκρινες. Συγγνώμη αν κατάλαβα λάθος.no problem φιλος..άλλωστε εχεις δίκιο, μόνο σ'αυτα αναφέρθηκα καθώς βαριόμουν να το παρα-αναλύσω.. (νυσταγμενος γαρ)..
-
Παιδια διαφορα στις επιδοσεις και στην καταναλωση δεν υπαρχει με τις 17αρες σε συγκριση με τις 16αρες καθως η διαμετρος του τροχου μαζι με το λαστιχα και το μηκος των κυκλων που κανει ειναι το ιδιο. Μονο με τις 18αρες θα εχει διαφορα στις επιδοσεις και στην καταναλωση. Οποτε αφου τα οδηγησει και τα δυο ο νοε (16''&17'') αν δεν τον ενοχλουν οι 17'' στις λακουβες να μη σκεφτει τιποτα αλλο και να βαλει το sport kit.
-
παιδια ψηνομαι τοσο πολυ να το παρω που σχεδον εχω .........'καει'
κατι τελευταιες ερωτησεις- αποριες εχω.1)απο την emotion εκδοση το μονο που με ενδιαφερει ειναι ειναι το c control. μπορει να μπει μετα την αγορα?
2)ο συναγερμος της Fiat κοστιζει 300 €. αξιζει ή να βαλω μετα εναν δικιας μου επιλογης?
3) και συμαντικοτερο μπορειτε να μου πειτε τη προβληματα εχουν εμφανιστει μεχρι στιγμης στα Bravo που εχετε αγορασει η των γνωστων σας(εκτος απο τους τριγμους). δυστηχως στην επαρχια (Καβαλα-Δραμα) δν εχω δει πολλα και δεν εχω ακουσει πολλες εμπειριες.Υ.Γ οσον αφορα της ζαντες αφου παιζει ρολο μονο στις λακουβες εγω δεν εχω προβλημα γιατι τα περισοτερα χιλιομετρα θα γινουν σε Εγνατια και καλους δρομους(οσο καλοι ειναι αυτοι στην Ελλαδα!! )
-
μπαίνει το cruise control στον εξοπλισμό αλλά νομιζω πακέτο με τους πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος,για μετά την αγορά δεν ξέρω αν και νομίζω κάποιοι το έχουνε ψάξει και αν δεν κάνω λάθος το έχουνε κάνει
το sport pack αξίζει και για τα λεφτά που δίνεις σε σχέση με αυτά που περιλαμβάνει αλλά και από το πως αλλάζει το αμάξι μέσα έξω σε σχέση με την απλή έκδοση,'άλλο αυτοκίνητο' εμφανισιακά!
από προβλήματα δεν έχω ακούσει κάτι γενικά,εγώ έχω 18000χλμ και έχω αλλάξει μόνο λάδια και φίλτρο λαδιού όπως προβλέπεται..
ο μόνος λόγος να μετανοιώσεις που πήρες το συγκεκριμένο αμάξι είναι που δεν πήρες την έκδοση sport με τα 150hp κατά τα άλλα είναι έρωτας αγιάτρευτος η συμβίωση με το bravo (για μένα τουλάχιστον) -
1)απο την emotion εκδοση το μονο που με ενδιαφερει ειναι ειναι το c control. μπορει να μπει μετα την αγορα?
Εγώ στη θέση θα στεναχωριόμουν περισσότερο για τον διζωνικό κλιματισμό!!! Ειδικά εάν θα ταξιδεύεις με θηλυκό δίπλα σου!!!
Και δεν φαντάζομαι να είναι τόσο εύκολο έως και ακατόρθωτο να μπει cruise control εκ των υστέρων!!!! -
ο μόνος λόγος να μετανοιώσεις που πήρες το συγκεκριμένο αμάξι είναι που δεν πήρες την έκδοση sport με τα 150hp κατά τα άλλα είναι έρωτας αγιάτρευτος η συμβίωση με το bravo (για μένα τουλάχιστον)
φιλε μου δεν το εχω ακομα αγορασει και αναφερομαι στην diesel εκδοση με τα 120 hp.
αλλα παλευω με την φημη που λεει οτι τα FIAT ειναι αναξιοπιστα. μου λενε σχεδον ολοι ' θα δωσεις 18000 € για να παρεις FIAT? '
για αυτο και εγω ζηταω απο οσους το εχουν να μου πουν αν τους εχει βγαλει κανα προβλημα!!!!
-
Την άλλη φήμη για τη Nessy στην λίμνη Ness την ξέρεις (το γνωστό τέρας του Loch Ness);
Fiat Bravο 2007