-
Πάρα πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά-και πολύ διδακτικά για το τι να έγινε άραγε και στη χώρα μας και την δεκαετία του '80 μέχρι 90' έφυγαν ένα σορό εργοστάσιο πολυεθνικών. Δεν ήταν ο μοναδικός λόγος σε όλες τις περιπτώσεις (μη σας παραμυθιάζουν) αλλά σε πολλές. Και αν οι ναπολιτάνοι μπορούν να ζουν παρασιτικά σε βάρος των βορείων επειδή είναι στη ίδια χώρα εμείς για πόσα χρόνια θα μπορούμε να ζούμε με τα ψέματα με τα τσονταρίσματα των κοινοτικών κονδυλίων;...
Στο θέμα μας, βλέπω να γίνεται συλλεκτικό το bravάκι, ειδικά αυτά που φτιάχθηκαν στο Cassino!
Alba Parietti, είσαι ευπρόσδεκτος (από εμένα τουλάχιστον!) να μας μεταφέρεις την μεγάλη εικόνα των επιχειρηματικών κινήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας που αφορούν το αγαπημένο μας Bravo. Επίσης, εγώ προσωπικά θα παρακολουθήσω τα post σου στα άλλα theads.
Ερώτημα: ξέρεις πότε μεταφέρθηκε η παραγωγή του Bravo στο Pomigliano; -
Αlba parieti
σε λίγες ώρες παραλαμβάνω το αυτοκίνητο και με έκανες ...μου 'τσάκισες'την ψυχολογία με αυτά που ανέφερες στο πολύ ενδιαφέρον post σου.
λες να την 'πατήσουμε' δηλαδή στην ποιότητα κατασκευής, και σε άλλα μέρη του αυτοκινήτου, όπως αξιοπιστία κ.τ.λ. κατά τα άλλα μια χαρά!!Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Πάρα πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά-και πολύ διδακτικά για το τι να έγινε άραγε και στη χώρα μας και την δεκαετία του '80 μέχρι 90' έφυγαν ένα σορό εργοστάσιο πολυεθνικών. Δεν ήταν ο μοναδικός λόγος σε όλες τις περιπτώσεις (μη σας παραμυθιάζουν) αλλά σε πολλές. Και αν οι ναπολιτάνοι μπορούν να ζουν παρασιτικά σε βάρος των βορείων επειδή είναι στη ίδια χώρα εμείς για πόσα χρόνια θα μπορούμε να ζούμε με τα ψέματα με τα τσονταρίσματα των κοινοτικών κονδυλίων;...
Στο θέμα μας, βλέπω να γίνεται συλλεκτικό το bravάκι, ειδικά αυτά που φτιάχθηκαν στο Cassino!
Alba Parietti, είσαι ευπρόσδεκτος (από εμένα τουλάχιστον!) να μας μεταφέρεις την μεγάλη εικόνα των επιχειρηματικών κινήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας που αφορούν το αγαπημένο μας Bravo. Επίσης, εγώ προσωπικά θα παρακολουθήσω τα post σου στα άλλα theads.
Ερώτημα: ξέρεις πότε μεταφέρθηκε η παραγωγή του Bravo στο Pomigliano;το ίδιο ερώτημα έχω με τον γάτο...
μήπως πρόλαβαν και με στείλαν κάνα 'καλό' απο το άλλο εργοστάσιο??
όπως και να έχουν τα πράγματα έχω μια αίσθηση, μιας και είμαι αισιόδοξο άτομο, ότι το αυτοκίνητο θα βγεί super! και πρόκειται να το απολαύσω όπως και να έχει!
στις 5.30 πάω στην αντιπροσωπεία και κατευθείαν σαλλόνικα, μιας και θα συνδιαστεί η πρώτη βόλτα με μια δουλειά που πρέπει να γίνει.
αν προλάβω το βράδυ θα γράψω τις πρώτες εντυπώσεις. -
Κοίτα να το ξεψαχνίσεις καλά πριν το παραλάβεις.
viewtopic.php?f=5&t=31888&start=0 -
alba parietti τι ανάλυση ήταν αυτή??????
Να βγάλεις βιβλίο..... μου άρεσε πολύ η ανάλυση και η λεπτομέρεια..... απο τους καμμένους που χαίρεσαι να διαβάζεις.... απο μένα μπράβο...
-
Tα τμήματα βαφής και συναρμολόγησης του Bravo λειτουργούν στο Pomigliano από τον Σεπτέμβριο του 2008.
Επ'ουδενί σημαίνει ότι όλα τα αυτοκίνητα που παράγονται στο Pomigliano είναι κατ΄ανάγκη προβληματικά μόνο και μόνο επειδή συναρμολογήθηκαν εκεί.Απλά η συναρμολόγηση κοστίζει περισσότερο σε χρόνο και χρήμα,καθώς υπάρχει ανάγκη για τόσο συχνή διόρθωση ατελειών της παραγωγής,ενώ έτσι πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να βγουν στην κυκλοφορία και περισσότερα'σκάρτα' κομμάτια από το στατιστικά πιθανό,που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να το αποτρέψει κανένας ποιοτικός έλεγχος σε κανένα εργοστάσιο.Αγαπητέ Πάνο δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.Εύχομαι το αυτοκίνητο που θα παραλάβεις να είναι απροβλημάτιστο και καλοτάξιδο.Για να σε καθησυχάσω,τα φαινόμενα του παρελθόντος,όταν οι εργαζόμενοι έκριναν σκόπιμο να αφαιρούν κομμάτια από τα robots προκειμένου να τα πουλήσουν στην μαύρη αγορά ή αφαιρούσαν τις ρεζέρβες από τις Alfasud ως μορφή κοινωνικής διαμαρτυρίας,έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.Εξάλλου οι 147 serie I ήταν από τα καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα του gruppo.
Δεν θέλω να συμμερισθώ τις διακρίσεις με βάση ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά (οι καλοί βόρειοι και οι τεμπέληδες νότιοι).Η ουσία ,όμως παραμένει ότι από το 2002 και μετά η κατάσταση είναι οξυμένη,κυρίως λόγω των δυσοίωνων προοπτικών του εργοστασίου,οι οποίες οφείλονται στο αμαρτωλό παρελθόν των εργαζομένων και όχι μόνον.Πέρα από την οικονομική ανάγκη για συγκέντρωση της παραγωγής σε όσο το δυνατόν λιγότερα εργοστάσια,το Pomigliano επλήγη και από το γεγονός ότι συναρμολογεί αυτοκίνητα της μεσαίας και μεγαλομεσαίας κατηγορίας της Alfa,τα οποία ούτε τον όγκο πωλήσεων των μικρών εξασφαλίζουν (άρα λιγότερες παραγγελίες για το εργοστάσιο),ούτε μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους,εντασσόμενα στα αντιρρυπαντικά κίνητρα που εξήγγειλαν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις,καθώς είναι περισσότερο ενεργοβόρα από τα μικρά και εν πολλοίς τεχνολογικά παρωχημένα (147 και GT).Μεσούσης της οικονομικής ύφεσης,ο ίδιος ο Marchionne (ο οποίος αν μπορούσε θα είχε ήδη βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο)τους διεμήνυσε από τη Γενεύη ότι το μέλλον του Pomigliano θα εξαρτηθεί από την εμπορική ζήτηση που θα έχουν τα προϊόντα του.Για να τους χρυσώσει το χάπι καθώς όλη η μελλοντική παραγωγή της Alfa θα διασπαρεί μεταξύ Cassino και Mirafiori)και για να υπάρχει και απασχόληση των 5000 εργατών,αποφασίσθηκε η μεταφορά της γραμμής παραγωγής του Bravo στη Napoli.
Oι εργαζόμενοι πραγματικά περνούν δραματικές ώρες,καθώς το μέλλον τους είναι σκούρο,αλλά ήταν οι ίδιοι που φρόντισαν με την συμπεριφορά τους να το προδιαγράψουν αρκετά χρόνια πριν.Από την άλλη μεριά οι αντιδράσεις τους και αδιέξοδες είναι και τους στερούν και την τελευταία ελπίδα διαπραγμάτευσης με την εργοδοσία.Έτσι ενώ επέστρεψαν στις δουλειές του μόλις στις 9 Μάρτη,μετά από 3 συνεχείς εβδομάδες καθεστώτος cassa integrazione,προκειμένου να δουλέψουν για μια εβδομάδα....το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν απεργία.Στις 10.30 το πρωί της 9ης Μαρτίου,οι 250 εργαζόμενοι στη γραμμή παραγωγής της 147,φόρεσαν τις λευκές μπλούζες με τα κόκκινα γράμματα 'Pomigliano non si tocca',και με σύνθημα 'κατω τα χέρια από το Pomigliano',απαίτησαν από την εταιρεία....να παρατείνει την παραγωγή της 147 πέραν της 20ης Απριλίου,οπότε και τερματίζεται οριστικά!!!
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Στις πρόσφατες αναταραχές και στις συγκρούσεις με την αστυνομία του περασμένου Φεβρουαρίου,δίπλα στους εργάτες,συμμετείχε με ρατσιστικά συνθήματα το μπλοκ των σκληροπυρηνικών ultras της Napoli της curva sud και μέλη της camora.Υπό την κραυγή 'Pomigliano non si tocca' (κανείς δεν αγγίζει το Pomigliano)η μοναδική λύση στην κακοδαιμονία τους εργοστασίου, που προτάθηκε από τους διαδηλωτές,ήταν η μεταφορά της γραμμής παραγωγής του Panda,από την πλεόν σύγχρονη και αποδοτική μονάδα του gruppo,στο Tichy της Πολωνίας..... στην ζώνη της Napoli.
Το χειρότερο είναι οτι η FIAT επενδυσε ένα απίστευτο πόσο στο πρόγραμμα World Class Manufacturing
που αναδιοργάνωσε και επανεξόπλισε το Pomiglionο και οι εργάτες εκεί τα έχουν κάνει μπάχαλο
πάλι...Η Νότια Ιταλία ειναι χειρότερα και από Ελλάδα....
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Το χειρότερο είναι οτι η FIAT επενδυσε ένα απίστευτο πόσο στο πρόγραμμα World Class Manufacturing
που αναδιοργάνωσε και επανεξόπλισε το Pomiglionο και οι εργάτες εκεί τα έχουν κάνει μπάχαλο
πάλι...Η Νότια Ιταλία ειναι χειρότερα και από Ελλάδα....
100.000.000 ευρώ πριν ένα χρόνο με ταυτόχρονο κλείσιμο του εργοστασίου για ένα τετράμηνο,προκειμένου να μεγαλώσουν δύο γραμμές παραγωγής (γεγονός που σήμαινε και διαφυγόντα κέρδη από τις παραγγελίες που δεν μπορούσαν να εκτελεστούν).
Η εργοδοσία έχει πολύ μικρό ποσοστό ευθύνης στο μπάχαλο,τουλάχιστον την περίοδο 1998-2002.
Δυστυχώς όμως σε τέτοιες καταστάσεις μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι.Πάντα όμως το μεγαλύτερο τίμημα καλείται να πληρώσει αυτός που έχει το μικρότερο ποσοστό ευθύνης. -
manosk,
το αυτοκίνητο το έχω δεί, το έχω ελέγξει, είναι κομπλέ!!! με όση ψυχραιμία μπορούσα να έχω, γιατί ήθελα να φωνάξω απο την χαρά μου !
πάντως δεν έχει ούτε βαθουλώματα, ούτε γδαρσίματα, τίποτα. το χρώμα του είναι άψογο.
αλλά το καλο είναι ότι έχω 'δικό' μου μηχανικό, φιλαράκι, μέσα στο συνεργείο και μου έδωσε το ΟΚ. το αυτοκίνητο το έχουν 'προσέξει'!
το έχει ελεγμένο και έτοιμο για παραλαβή, εμεινε μια ώρα!!!Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Αγαπητέ Πάνο δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.Εύχομαι το αυτοκίνητο που θα παραλάβεις να είναι απροβλημάτιστο και καλοτάξιδο.Για να σε καθησυχάσω,τα φαινόμενα του παρελθόντος,όταν οι εργαζόμενοι έκριναν σκόπιμο να αφαιρούν κομμάτια από τα robots προκειμένου να τα πουλήσουν στην μαύρη αγορά ή αφαιρούσαν τις ρεζέρβες από τις Alfasud ως μορφή κοινωνικής διαμαρτυρίας,έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.Εξάλλου οι 147 serie I ήταν από τα καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα του gruppo.Alba Parietti
ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου.
αυτό που μ' άρεσε πιο πολυ είναι ότι αφαιρούσαν κομμάτια απο τα ρομπότ και τα...πουλούσαν!! δεν παίζονται τα άτομα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
una faca una raca+100000000
-
η πρώτη βόλτα έγινε!!
το αυτοκίνητο είναι άψογο! έχουμε και λέμεπολύ καλή θέση οδήγησης με καλή οράτότητα σε όλα τα σημεία που σε αυτό βοηθάνε και οι πολύ μεγαλοι καθρέφτες. στο παρκάρισμα βοηθάνε οι αισθητήρες παρκαρίσματος. το τιμόνι και αυτό πολύ καλό και ιδιαίτερα πολύ πιο εύχρηστο γίνεται το ραδιοcd με τις ρυθμίσεις που μπορείς να κάνεις απο το τιμόνι.
οι χώροι του είναι ικανοποιητικοί και το εσωτερικό του είναι πιο φωτεινό χαρη των κόκκινων επιφανειών στο σαλόνι και στις πόρτες που σπάει την μουντάδα του μαύρου που συναντάς σε πολλά αυτοκίνητα.καλά όταν το βλέπεις εξωτερικά δεν το χορταίνεις, και το τσιγάρο που κάνεις , παρατηρώντας το, παρακαλάς να αργήσει να τελοιώσει!!!
γενικά σε φτιάχνει!! cosygatos kai gaitanakos τώρα σας νοιώθω!όσο για την μηχανή, είναι τόσο ροπάτη που τα κάνει όλα μόνη της!
το κιβώτιο θέλει 'στρώσιμο¨μιας και είναι σφιχτο ακόμα! γενικά το αυτοκίνητο θέλει το 'στρωσιμα' του.σε τελική ανάλυση η επιλογή του bravo πρώτα σου φτιάχνει την διάθεση βλέποντας το και έπειτα σε ανεβάζει οδηγώντας το!!
καλές μας διαδρομές!! -
Καλοτάξιδο! Για το Bravo αν είναι στο σωστό χρώμα μπορείς να κάνεις και δεύτερο τσιγάρο προκειμένου να βρεις μια δικαιολογία για να κάτσεις να το χαζέψεις λίγο ακόμα
-
ευχαριστώ neos!!
το 'σωστό' χρώμα κατ΄ εμέ είναι το red maranello, το οποίο και προτίμησα!
και πίστεψε με, αμα θέλω να βρω δικαιολογία μπορώ να κάθομαι να το κοιτάζω και να τελοιώσω το πακέτο!! -
Κι εμένα αυτό το βαθύ κόκκινο μου αρέσει (δεν ήξερα ότι το λένε Maranello Red) και το μαύρο. Και σε μπλε δεν είναι καθόλου κακό
-
Καλοτάξιδη και απροβλημάτιστη να είναι η δική σου εμπειρία με το Bravo.
Μεγειά φίλε Μάνο. -
Ο χρήστης akilleas έγραψε:
una faca una raca
+100000000
Νομίζω το σωστό είναι: una facca una razza.
Καλορίζικo και καλοτάξιδο συνονόματε -
Καλοταξιδο φιλε!!
Αν εψαχνα για αυτοκινητο σημερα το μπραβο θα ηταν πανω πανω στην λιστα μου.
-
ευχαριστώ πολύ παιδια!!
και σε σας εύχομαι πολλά και απροβλιμάτιστα χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο σας!
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Κι εμένα αυτό το βαθύ κόκκινο μου αρέσει (δεν ήξερα ότι το λένε Maranello Red) και το μαύρο. Και σε μπλε δεν είναι καθόλου κακότο μπλέ διατίθεται μόνο με το 150sport.
του πάει και το λευκό πολύ, αλλά αυτο το maranello red, για μένα, είναι 'το χρώμα' του!
-
το μόνο που με προβλημάτισε, σχετικα με το bravo, ήταν όταν το πήρα και πήγα στο βενζινάδικο,
για το πως ανοίγει η τάπα της βενζίνης?βάζεις το κλειδί στην τάπα, το γυρίζεις αριστερά και ανοίγει, καλά ως εδώ...
αφου φουλάρει...πας να κλείσεις την τάπα, η οποία δεν είναι βιδωτή(?), και απλά βάζεις το κλειδί και το γυρνάς δεξιά για να κλειδώσει.ώσπου να το καταλάβω πως κλείνει εκτός τον βοηθό του βενζινά, τον ίδιο τον βενζινά και εμένα...που είμασταν το τριο στούτζο , και δεν μπορούσαμε να βγάλουμε άκρη για το πως κλείνει η τάπα!
δεν μπορούσαν να το κάνουν βιδωτό να τελοιώνουμε!προς ιδιοκτήτες bravo
έτσι δεν κλείνει-ανοίγει η τάπα? ή δεν είναι καλά κλεισμένη και εγω πάω καμαρωτός??
θα πάω να το ελέγξω για να το σιγουρέψω! -
Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
una faca una raca
+100000000
Νομίζω το σωστό είναι: una facca una razza.
Καλορίζικo και καλοτάξιδο συνονόματεUna faccia una razza.
Αν δεν βάλεις το i διαβάζεται ούνα φάκα ούνα ράτσα. Και το πρώτο προφανώς λέει ότι η φάκα είναι η Ράκα (η καφετέρια στην Κρήνη με τις πόρτες που πάνε από το κακό στο χειρότερο και παίρνουν και 60 ευρώ τη βραδιά).
-
Ο χρήστης πανος_fabia 101 έγραψε:
το μόνο που με προβλημάτισε, σχετικα με το bravo, ήταν όταν το πήρα και πήγα στο βενζινάδικο,
για το πως ανοίγει η τάπα της βενζίνης?βάζεις το κλειδί στην τάπα, το γυρίζεις αριστερά και ανοίγει, καλά ως εδώ...
αφου φουλάρει...πας να κλείσεις την τάπα, η οποία δεν είναι βιδωτή(?), και απλά βάζεις το κλειδί και το γυρνάς δεξιά για να κλειδώσει.ώσπου να το καταλάβω πως κλείνει εκτός τον βοηθό του βενζινά, τον ίδιο τον βενζινά και εμένα...που είμασταν το τριο στούτζο , και δεν μπορούσαμε να βγάλουμε άκρη για το πως κλείνει η τάπα!
δεν μπορούσαν να το κάνουν βιδωτό να τελοιώνουμε!προς ιδιοκτήτες bravo
έτσι δεν κλείνει-ανοίγει η τάπα? ή δεν είναι καλά κλεισμένη και εγω πάω καμαρωτός??
θα πάω να το ελέγξω για να το σιγουρέψω!Βιδωτή είναι ακριβώς ίδια με το Stilo και με το Golf που είχα παλιότερα.
Δεν έχει καμία απολύτως διαφορά. Θέμα συνήθειας....είναι...απλά....
Fiat Bravο 2007