-
Ο χρήστης Gaitanakos έγραψε:
απο Πάτρα έχει δοκιμάσει κανείς κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο εκτός Ζαφειρόπουλου???Δεν νομίζω οτι υπάρχει....
-
Λοιπόν... μ΄΄ολις επικοινώνησα με την ΦΙΑΤ ΕΛΛΑΣ και ζήτησα πληροφορίες για τα σερβις ακι τις εγγυήσεις..... μπορούμε να κάνουμε σέρβις και επισκευές σε οποιοδήποτε συνεργείο... η εγγύηση δεν επηρεάζεται εάν και μόνο εάν κρατάμε στο βιβλίο του αυτοκινήτου και όλα τα τιμολόγια για οτιδήποτε κάνουμε. Στα τιμολόγια πρέπει να αναράφονται αναλυτικά όλα τα στηχεία των ανταλλακτικών τα οποία πρέπει να είναι γνήσια..... Η εγγύηση ισχύει κανονικα και μάλιστα υπάρχει και αντίστοιχη νομοθεσία (μου είπε νούμερο δεν το συγκράτησα) μπορεί να πάρει και όποιος θέλει τηλ στο 800-11500800 να του τα πούν....
-
Λοιπόν... μ΄΄ολις επικοινώνησα με την ΦΙΑΤ ΕΛΛΑΣ και ζήτησα πληροφορίες για τα σερβις ακι τις εγγυήσεις..... μπορούμε να κάνουμε σέρβις και επισκευές σε οποιοδήποτε συνεργείο... η εγγύηση δεν επηρεάζεται εάν και μόνο εάν κρατάμε στο βιβλίο του αυτοκινήτου και όλα τα τιμολόγια για οτιδήποτε κάνουμε. Στα τιμολόγια πρέπει να αναράφονται αναλυτικά όλα τα στηχεία των ανταλλακτικών τα οποία πρέπει να είναι γνήσια..... Η εγγύηση ισχύει κανονικα και μάλιστα υπάρχει και αντίστοιχη νομοθεσία (μου είπε νούμερο δεν το συγκράτησα) μπορεί να πάρει και όποιος θέλει τηλ στο 800-11500800 να του τα πούν....Περιεργο που παραδεχτηκαν τετοιο πραγμα απο τη Fiat! Οταν λεμε γνησια φανταζομαι εννοουμε οχι απαραιτητα της fiat (που δεν ειναι της fiat βεβαια ) αλλα να τηρουν τις προδιαγραφες.
-
λέγοντας γνήσια εννοούν ΦΙΑΤ
-
λέγοντας γνήσια εννοούν ΦΙΑΤΘεωρητικά και αλλα που δεν είναι FIAT αλλά τηρούν τις προδιαγραφές είναι εντάξει.
Το πρόβλημα όμως είναι οτι καμία από τις άλλες εταιρείες δεν έχει παρει τέτοια πιστοποίηση
και εαν έρθει η στιγμή θα πρέπει ΕΣΥ να αποδειξεις οτι τα τρίτα ανταλλακτικα πληρούν τις
προδιαγραφές και χωρίς αποκλίσεις.Πρακτικά σημαίνει οτι τα ανταλλακτικά πρέπει να είναι FIAT.
ΑΛΛΑ... για να πούμε και του στραβού το δίκιο.
Προτιμάς να βάλεις κάτι κινέζικο επειδή σου είπε ο εμπορος οτι είναι εντάξει ή να βάλεις
τα γνήσια του εργοστασίου, που στο κάτω και κάτω δεν είναι και πολύ ακριβά -
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Περιεργο που παραδεχτηκαν τετοιο πραγμα απο τη Fiat! Οταν λεμε γνησια φανταζομαι εννοουμε οχι απαραιτητα της fiat (που δεν ειναι της fiat βεβαια ) αλλα να τηρουν τις προδιαγραφες.
Εδω και χρονια ισχυει αυτο στην Fiat και επισημα... οταν ολες οι αλλες εταιριες σου λενε οχι. Βεβαια αυτονοητο ειναι... εφοσον το οριζει ο νομος.
Οταν λενε Fiat ανταλλακτικα εννοουν FIAT και τιποτε αλλο .- Τα λάδια και λοιπά αναλώσιμα ξυδια... απλά πρέπει να ειναι των προδιαγραφών που ζητα το αμάξι ασχέτως τις μάρκας.
-
Ήμαρτον ρε μάγκες! (που θα έλεγε και ο -κατά Μητσικώστα- Γεωργίου/speaking).
Νόμιζα πως ένας λόγος που πήραμε Fiat ήταν και για τα φθηνά ανταλλακτικά. Και τώρα το ψυρίζουμε να πάρουμε τον κάθε Κινέζο για να γλυτώσουμε κανά Ευρώ; -
Να σας κάνω μια ερώτηση για κάτι που το ψάχνω καιρό και απάντηση δε βρίσκω:
Στο Bravo Sport μπορούμε να έχουμε το Sport mode (overboost από τα 1 bar στο 1.3bar) ενεργοποιημένο όση ώρα θέλουμε;
Για παράδειγμα, σε ένα ταξίδι είναι άλλη φάση, περνάς τους άλλους σα σταματημένους και κυρίως χωρίς να ζορίζεσαι και να σε απασχολεί το θέμα. Το πιο περίεργο είναι πως έχω την εντύπωση πως με μαλακό δεξί κάνεις και οικονομία στο καύσιμο !
Το manual λέει κάτι μεσοβέζικες αηδίες και δε βγάζει συμπέρασμα. -
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Να σας κάνω μια ερώτηση για κάτι που το ψάχνω καιρό και απάντηση δε βρίσκω:
Στο Bravo Sport μπορούμε να έχουμε το Sport mode (overboost από τα 1 bar στο 1.3bar) ενεργοποιημένο όση ώρα θέλουμε;
Για παράδειγμα, σε ένα ταξίδι είναι άλλη φάση, περνάς τους άλλους σα σταματημένους και κυρίως χωρίς να ζορίζεσαι και να σε απασχολεί το θέμα. Το πιο περίεργο είναι πως έχω την εντύπωση πως με μαλακό δεξί κάνεις και οικονομία στο καύσιμο !
Το manual λέει κάτι μεσοβέζικες αηδίες και δε βγάζει συμπέρασμα.δεν εχω ιδέα.. πρώτο μου αμάξι με τουρμπο άλλωστε.. ωστόσο υπάρχουν πολλοί εδω μεσα που έχουν εμπειρία στο θεμα αυτό και ελπίζω να απαντήσουν.
σίγουρα κανα 5λεπτο πριν φτάσεις στον προορισμό καλό είναι να το βγάζεις και να πηγαίνεις ήρεμα.
πάντως αν υπολογίσεις πως απ'οτι ακούγεται ο συγκεκριμένος συνδυασμός κινητήρα-τουρμπίνας αντέχει και σε υψηλότερες πιέσεις (όχι πολύ) θεωρητικά μπορείς να το έχεις συνέχεια αρκει να δείχνεις και εσυ μια λογική χρήση..
δλδ αν πηγαίνεις καμια ώρα μαμιόντας αυξάνεις πολύ τις πιθανότητες να βγάλει κάτι.. μηχανήματα είναι θέλουν προσοχή στην χρήση.Υ.Γ. καλά αυτό με την λιγότερη κατανάλωση και το σπορ πρόγραμμα πρεπει να το δω για να το πιστεψω.. σε μένα δε γίνεται αυτό με την ΚΑΜΙΑ!
προχθες που το δοκίμαζα σε ίσιο αυτοκινητόδρομο με ίδια χιλιόμετρα μου έδειχνει στιγμιαία κατανάλωση +1-2 l/100 .. βέβαια και αυτός είναι τελείως αναξιόπιστος τρόπος μέτρησης. -
...προχθες που το δοκίμαζα σε ίσιο αυτοκινητόδρομο με ίδια χιλιόμετρα μου έδειχνει στιγμιαία κατανάλωση +1-2 l/100 .. βέβαια και αυτός είναι τελείως αναξιόπιστος τρόπος μέτρησης...
και σε μένα, σε ίσα κατεύθυνση, με το που πάτησα το ΣΠΟΡΤ και χωρίς να αυξήσω το γκάζι ανέβηκε η ένδειξη της στιγμιαίας κατανάλωσης +3l/100...Βέβαια μεταμορφώνεται σε άλλο αυτοκίνητο!!!!!!
-
Το έχω παρατηρήσει και εγώ με την αρχική αύξηση της κατανάλωση πατώντας το Sport. Δε προσέξατε όμως πως, κρατώντας σταθερό το γκάζι, το αμάξι αρχικά επιταχύνει! Γι'αυτό και αρχικά φαίνεται να καίει παραπάνω. Ρε σεις, εκείνη την ώρα έχω την αίσθηση πως δεν κρατιέται! . Θα τσεκάρω κατανάλωση σε δρομολόγιο Πύργος-Πάτρα-Πύργος, 1 κατεύθυνση ON το Sport και την αντίστροφη OFF, θέλει και λίγη προσοχή να πηγαίνω με ίδια ταχύτητα, θα το προσπαθήσω.
-
cosygate στο άλλο φορουμ ελπίζω να σε ικανοποίησε η απάντησή μου και να σε κάλυψα...... θέλω και μία χάρη αν μπορείς όπως έρχεσαι ή πας σπάσε και την φωτογραφική κάμερα που έβαλαν οι ερχιμ@@@@κες στο ρεύμα προς πύργο στη Βάρδα στη REVOIL.... ένα καλό σπρέυ χρειάζεται....
-
Όσο αφορά την ερώτηση για το σπορ.... δεν υπάρχει πρόβλημα κάποιος να το έχει συνέχεια πατημένο.... απλά καλύτερα είναι να μή το έχεις λίγο πριν σταματήσεις να κινήσαι και αφου σταματήσεις να μείνεις κανα 2 λεπτο με την μηχανή αναμμένη να κουλάρει.... επίσης είναι θέμα κατανάλωσης, αντιπρακτικότητας εντός΄πόλης ειδικά στο παρκάρισμα.... και σαφέστατα υπο συνθήκες έντονης κυκλοφορίας δημιουργείς άσκοπη κόπωση στον κινητήρα... Θεωρητικά πάντως δεν δημιουργήται κάποιο έντονο πρόβλημα....
-
cosygate στο άλλο φορουμ ελπίζω να σε ικανοποίησε η απάντησή μου και να σε κάλυψα...... θέλω και μία χάρη αν μπορείς όπως έρχεσαι ή πας σπάσε και την φωτογραφική κάμερα που έβαλαν οι ερχιμ@@@@κες στο ρεύμα προς πύργο στη Βάρδα στη REVOIL.... ένα καλό σπρέυ χρειάζεται....Μια χαρά ήταν η απάντησή σου φίλε, thanx! Βέβαια, στη συνέχεια έγινε πανηγύρι με τον Κίκιζα, και έχουμε και συνέχεια... Άμα έχει παρωπίδες ο άνθρωπος...
Δυστυχώς, βλέπω να ζούμε το σενάριο να προσπαθούμε να αποδείξουμε πως δεν είμαστε γάιδαροι και το Bravo είναι καλό αμάξι πολλές φορές στο μέλλον. Σε αυτή τη χώρα είμαστε Γερμανόπληκτοι, άντε και με λίγη από Toytota-ΠΡΟΣΟΧΗ, μόνο Toyοta, όχι άλλα Ιαπωνέζικα όπως π.χ. τα Mazda που είναι μια χαρά αυτοκίνητα, και όμως περνάνε ντούκου....
Όσο με τις κάμερες, άσε, έχουν βάλει καμιά δεκαριά σε κάθε κατεύθυνση, θα αρχίσουν οι κλήσεις και θα γεμίζουμε αλμπουμ με φωτογραφίες ευτυχισμένων αυτοκινητιστικών στιγμών... Με τον κωλόδρομο (Πύργου-Πάτρας) που μπλέξαμε... -
Τότε θα την αναλάβω εγώ... σε 2 μήνες ξεκινάω κατασκευή εργοστασίου ενός πελάτη εκεί κοντά και πιστέυω οτι κάποια τσάπα θα κάνει...... κατα λάθος όπισθεν.....
-
Παιδιά και στα Τρίκαλα έχουμε γεμίσει με κάμερες!!!!!!!!!
Εξευρωπαικιζόμαστε!!!! -
Αν και κάποιοι απο τα χωριά εκέι γύρω σε καμια εικοσαριά μέρες είπαν θα βγούνε για κυνήγι.... υπάρχει πληροφορία οτι γύρω απο τις κάμερες κουρνιάζουν μπεκάτσες....
-
...σε 2 μήνες ξεκινάω κατασκευή εργοστασίου ενός πελάτη εκεί κοντά...Φτιάχνεις εργοστάσια, κάνεις άπειρα χλμ Πάτρα-Θεσσαλονίκη...Συγνώμη ρε συ για την περιέργεια, άλλα τι δουλειά κάνεις πια;
**ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ** -
Συμμετέχω σε εταιρεία σχεδιασμού - χρηματοδότησης - κατασκευής μονάδων παραγωγής.... εγώ είμαι υπέυθυνος οικονομικού ελέγχου και οι 2 συνέταιροι τα υπόλοιπα..(άρα εγώ κάνω τα χιλιόμετρα..... ) τα ταξίδια δεν είναι μόνο Θεσσαλονίκη είναι σε όλη την Ελλάδα.... εκτός απο αυτή την εβδομάδα λόγω του μαλ@$%α του Ζαφειρόπουλου...... την επόμενη φορά που θα αποφασίσω να πάρω αυτοκίνητο LANCIA-ALFA-FIAT δεν υπάρχει περίπτωση να πλησιάσω εκέι ούτε με σφάιρες.......
-
Fiat Bravο 2007