-
Φίλε stred. Το πρόβλημα που έχεις με τα xenon λύνεται. Το παραγγέλνεις χωρίς και μετά του βάζεις aftermarket με 200Ε. Τα φανάρια διαθέτουν ήδη προτζέκτορες οπότε θα είναι απλά τέλεια. Γλιτώνεις και χρόνο και χρήμα. Για το συναγερμό εμένα μου το κάναν δώρο αλλά είναι μάπα. Καλύτερα να μη μου τον έβαζαν. Ένα έξτρα που θα σου πρότεινα είναι τα φιμέ με την προθπόθεση να βάλεις και μεμβράνες μπροστά. Απίστευτη διαφορά το καλοκαίρι. Είναι σαν να προσπαθείς να δεις τον ήλιο με γυμνά μάτια και με γυαλιά ηλίου για τέτοια διαφορά μιλάμε. Όσο για το ηχοσύστημα αν δεν είσαι πολύ φαν του δυνατού και ποιοτικού ήχου μην το βάλεις γιατί το εργοστασιακό παίζει ήδη πολύ καλά (άνω του μέσου όρου). Όσο για το χρώμα δες και το maserati blue πολύ ξεχωριστό .
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Άρθρο 102.Σε περίπτωση που ο καταναλωτής εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες δικαιούται μείωση επί του συνολικού κόστους πίστωσης. Η μείωση αυτή θα είναι ίση με τη διαφορά ανάμεσα στο οφειλόμενο ποσό κατά την ημέρα της εξόφλησης και την παρούσα αξία του υπολοίπου οφειλόμενου ποσού κατά την ίδια ημέρα, υπολογιζόμενη με την μέθοδο του ανατοκισμού.
Δεν λέει πουθενά για σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο.
Επίσης στα links που έβαλα το πρόστιμο επιβλήθηκε για ποινή προεξόφλησης σε δάνειο με σταθερό επιτόκιο.
Αυτό που σου έγραψα παραπάνω ισχύει, αν διαβάσεις τι ακριβώς λένε τα κείμενα.
Η παράγραφος που έστειλες προβλέπει ότι ο καταναλωτής δικαιούται μείωση επί του συνολικού κόστους πίστωσης και όχι να μην πληρώσει κανένα ποσό πέραν του οφειλομένου κεφαλαίου.
Στην συνέχεια αναφέρεται ποια είναι η μείωση (πως υπολογίζεται) και συνεχίζει στην ίδια παράγραφο 'Ο υπολογισμός της παρούσας αξίας θα γίνεται με βάση το επιτόκιο εκείνο με το οποίο εκείνη την ημέρα επιβαρύνει ο πιστωτικός φορέας την σύναψη νέων πιστωτικών συμβάσεων'.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο νομοθέτης έχει προβλέψει ότι η τράπεζα δεν θα πάρει μόνο το κεφάλαιο σε περίπτωση προεξόφλησης αλλά και κάποιο ποσό για να καλυψει τον δικό της δανεισμό (από άλλες τράπεζες)- την δική της έκθεση στον πιστωτικό κίνδυνο (γιατί σ'εχει δανείσει με σταθερό επιτόκιο ενώ καθημερινά το επιτοκιο που η ίδια δανείζεται, μεταβάλλεται). Για να επιβληθεί κάποιο όμως ποσό ως ποινή προεξόφλησης σε εσένα θα πρέπει αυτό να προβλέπεται, όπως είπα, με συγκεκριμένο wording στη σύμβαση (και το πρόστιμο που φαίνεται ότι επιβλήθηκε στα links που παραθέτεις είναι γιατί δεν υπήρχε τέτοιο λεκτικό στις συμβάσεις).....
Αυτά ισχύουν για τα δάνεια σταθερού επιτοκίου γιατί στα κυμαινόμενα έχει κριθεί και από τα δικαστήρια ότι η τράπεζα δεν έχει κόστη σε περίπτωση προωρης εξόφλησης (αφού το δάνειο ακολουθεί, με τις μεταβολές του επιτοκίου του, τον δικό της δανεισμό από άλλες τράπεζες, οπότε η τράπεζα δεν έχει κινδύνους) - οπότε πληρώνεται μόνο το υπολοιπόμενο κεφάλαιο.
Τέλος, να αναφέρω προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ότι τα παραπάνω είναι στενά νομικά. Ηθικά συμφωνώ και επαυξάνω ότι δεν πρέπει να χαριζόμαστε σε κανέναν, ειδικά στις ελληνικές τράπεζες που με την διαφορά επιτοκίων χορηγήσεων-καταθέσεων, φτάνουν στα όρια της τοκογλυφίας.
-
Λοιπόν μόλις γύρισα απο μια εκθεσή ακόμα και το θεμα με το χρώμα είναι σημαντικό, το είχε ετοιμοπαράδοτο σε ασπρο και γκρι και τα είδα απο κοντά και τα 2 ήταν πολύ ωραία.. το άσπρο το μεγαλώνει(και είναι και τσάμπα) και κάνει τρομερή αντίθεση με τις μαυρες-ασημι ζάντες ενω το γκρι το δείχνει και σπορ αλλά και λιμουζινέ και κανει ομοιομορφία με τις ζάντες! όσο για τα ξένον μίλησα με τον πωλητή για after market λύσεις + και οτι μου είπε ο φίλος nikolas87 και είμαι καλυμμένος, θα βάλω μετά με κόστος κάτω απο 150€.
αλλά το χρώμα παραμένει τρίλλημα..
Υ.Γ. εν τω μεταξύ είχε και ετοιμοπαράδοτο maranello red με blue&me.. ακριβώς όπως το θέλω!
Υ.Γ.2 με τους τόκους δεν κατάφερα να το ξεκαθαρίσω τι παίζει, ας βρώ το χρώμα που θα το πάρω και οι τόκοι λύνονται.
-
Αν θες να δώσεις 500Ε για τοχρώμα και δε σε νοιάζει να περιμένεις πάρε το μπλέ. Αλλιώς το άσπρο. Μη σκέφτεσαι καθόλου το γκρι. Γκρι μπορείς να πάρεις οποιοδήποτε αμάξι αλλά το άσπρο θέλει μαγκιά για να δείξει ωραίο και οχι σαν police car(πχ Bravo, 147, Scirocco, C-class). To έχω δει σε άσπρο και λέει πολύ. Ωστόσο και το maranello red είναι ωραίο (το χρώμα προώθησης) αλλά με μπλέ ή με άσπρο θα ξεχωρίζεις.
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Αν θες να δώσεις 500Ε για τοχρώμα και δε σε νοιάζει να περιμένεις πάρε το μπλέ. Αλλιώς το άσπρο. Μη σκέφτεσαι καθόλου το γκρι. Γκρι μπορείς να πάρεις οποιοδήποτε αμάξι αλλά το άσπρο θέλει μαγκιά για να δείξει ωραίο και οχι σαν police car(πχ Bravo, 147, Scirocco, C-class). To έχω δει σε άσπρο και λέει πολύ. Ωστόσο και το maranello red είναι ωραίο (το χρώμα προώθησης) αλλά με μπλέ ή με άσπρο θα ξεχωρίζεις.δεν είναι το περίμενε(άλλωστε το βρίσκω ετοιμοπαράδοτο σε μπλε) ούτε τα 500€ απλα το maserati blue δε το σκέφτομαι καθόλου γιατί δε μ'αρεσει όσο τ'αλλα.
το maranello red εχει το μειονέκτημα πως είναι το πιο συνηθισμένο και ότι το αμάξι που έχω τώρα είναι και αυτό μπορντώ! ωστώσο είναι το χρώμα που υποκειμενικά του ταιριάζει περισσότερο.
το άσπρο είναι ωραίο αλλά δεν είναι τόσο επιθετικό και ενω η σκόνη δεν φαίνεται η λάσπη κάνει μπαμ πάνω του.ωστώσο η αντίθεση με τις μαυρες ζάντες και ίσως φιμέ τζάμια είναι πολυ γαμάτη!
το γκρί του πάει πολύ αν το δείς απο κοντά αλλα γκρί σκέφτομαι να πάρω σε 10 χρόνια, στα 40 μου που ίσως εχω ηρεμήσει λίγο!
-
ΜΥΘΟΣ #1 - Το λευκό χρώμα στο αυτοκίνητο είναι πανέμορφο.
Το λευκό ΔΕΝ ομορφαίνει κανένα αμάξι, ΔΕΝ το κάνει να φαίνεται περισσότερο σπορ(!), δεν το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.
Απλά ενθουσιάζει ακόμα περισσότερο κάποιον που έχει ήδη μια καλή άποψη για το design ενός μοντέλου.
Φαίνεται απλά απίστευτο σε μερικά υπεραυτοκίνητα π.χ. Gallardo, πολύ απλά γιατί τονίζει τις πανέμορφες γραμμές του.
Αυτό είναι δηλαδή και το μεγάλο του μειονέκτημα:
Θέλει design που λέμε και στα ελληνικά, όμορφο σχήμα αλλιώς δεν συγχωρεί.
Δεν κρύβονται οι ατέλειες. Το αντίθετο μάλιστα.Δεν είναι τυχαίο ότι το χρώμα λανσαρίσματος του 500 ήταν λευκό.
Το λευκό, κατά την γνώμη μου πάντα, δεν θέλει μαγκιά όπως λέει και ο συμφορουμίστας Νικόλας αλλά ώριμη σκέψη.
Αν σου αρέσει, όλα καλά. Αν όμως είσαι απλά ενθουσιασμένος, μετά από λίγους μήνες θα το σιχαθείς.ΜΥΘΟΣ #2 – Μην πάρεις κόκκινο, είναι συνηθισμένο, βαρετό κτλ.
Κάνε μια μικρή βόλτα και αν δεις κόκκινο αμάξι (οι Άλφα εξαιρούνται), να μου το πεις και εμένα!
-
σε αυτούς που σκέφτονται για το τι χρώμα να πάρουν το αμάξι (το οποιοδήποτε αμάξι) να θέσω και μια άλλη παράμετρο που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν και αυτό είναι της ανθεκτικότητας στον χρόνο των χρωμάτων
όλα τα χρώματα δεν είναι ίδια από χημικής άποψης και για την επίτευξη κάθε φορά διαφορετικής απόχρωσης χρησιμοποιείται διαφορετικό μεταλλικό οξείδιο συνήθως, έτσι δεν έχουν όλα την ίδια ανθεκτικότητα στον χρόνο, στις καιρικές συνθήκες κτλ, διότι άλλο υλικό βάσης έχει το λευκό χρώμα, άλλο το κόκκινο, άλλο το μπλε, το γκρι κοκ.
να έχετε υπόψη ότι τα πιο σταθερά και ανθεκτικά χρώματα είναι εξ ορισμού το λευκό και το γκρι ενώ τα πιο ευπαθή το κόκκινο , το πράσινο το μπλε. Γενικά ισχύει ότι όσο πιο έντονο είναι ένα χρώμα τόσο πιο ευπαθές είναι
για αυτό θα έχετε δει πολλές φορές στο δρόμο να κυκλοφορούν κάτι κόκκινα αμάξια που ροζίζουν ή κάτι ξεβαμμένα πράσινα κτλ
δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα φορτηγάκια και επαγγελματικά αμάξια είναι λευκού χρώματος διότι εκεί δεν τους ενδιαφέρει η εμφάνιση στο αμάξι αλλά η ανθεκτικότητα σε αντίξοες συνθήκες
βέβαια σε αυτό τον τομέα οι εταιρίες έχουν κάνει προόδους και τώρα ακόμα και ένα κόκκινο χρώμα μπορεί να βγάλει μια δωδεκαετία συνήθως χωρίς πρόβλημα αλλά ποτέ δεν ξέρεις -
Νομίζω ότι το χρώμα που ταιριάζει πιο πολύ σε κάθε αυτοκίνητο, είναι το χρώμα λανσαρίσματος. Άλλωστε αυτό το χρώμα έχει μελετηθεί πολύ από τα τμήματα marketing των εταιρειών. Περί ορέξεως βέβαια.... ο καθένας παίρνει αυτό που του αρέσει.
Στο bravo νομίζω ότι ταιριάζει και το μαυρο πολύ....
Πολυ καλο και το λευκό και το κόκκινο.
Μπλε και γκρι δεν μου αρέσουν. -
Φίλε stred. Το πρόβλημα που έχεις με τα xenon λύνεται. Το παραγγέλνεις χωρίς και μετά του βάζεις aftermarket με 200Ε. Τα φανάρια διαθέτουν ήδη προτζέκτορες οπότε θα είναι απλά τέλεια. Γλιτώνεις και χρόνο και χρήμα. Για το συναγερμό εμένα μου το κάναν δώρο αλλά είναι μάπα. Καλύτερα να μη μου τον έβαζαν. Ένα έξτρα που θα σου πρότεινα είναι τα φιμέ με την προθπόθεση να βάλεις και μεμβράνες μπροστά. Απίστευτη διαφορά το καλοκαίρι. Είναι σαν να προσπαθείς να δεις τον ήλιο με γυμνά μάτια και με γυαλιά ηλίου για τέτοια διαφορά μιλάμε. Όσο για το ηχοσύστημα αν δεν είσαι πολύ φαν του δυνατού και ποιοτικού ήχου μην το βάλεις γιατί το εργοστασιακό παίζει ήδη πολύ καλά (άνω του μέσου όρου). Όσο για το χρώμα δες και το maserati blue πολύ ξεχωριστό .Νικόλα συμφωνώ σε όλα όμως ο συναγερμός γιατί είναι μάπα και καλύτερα να μη σου το έβαζαν; Είναι αντιαισθητικός;
-
Ο συναγερμός που έχω είναι ο δώρο της ελληνικής αντιπροσωπείας (δεν ξέρω για τον εργοστασιακό τι παίζει). Μου έχει τύχει πολλές φορές να τον αφοπλίζω να μπαίνω μέσα να βάζω μπρος και να χτυπάει. Ανοίγεις την πόρτα (αφοπλίζεται) πατάς να ανοίξει και το πορτ παγκαζ και χτυπάει. Έχω κάνει και το εξής πείραμα : Τον οπλίζω ενώ έχω αφήσει το παράθυρο ανοιχτό, βάζω το χέρι μέσα και ανοίγω την πόρτα, κάθομαι το βάζω μπρος φεύγω και δεν χτυπάει ενώ είναι οπλισμένος!!! Θρίλερ! Χώρια που όταν το έιχα παρκαρισμένο και μου το χτύπησε φορτηγό δεν χτύπησε. Υπάρχει δεν υπάρχει ένα και το αυτό.. Δεν νομίζω να είναι ευχαριστημένος κανείς από έναν τέτοιο συναγερμό. Αλλά θα μου πείτε τι περίμενες από δώρο της αντιπροσωπείας...
-
Όταν τον οπλίζεις, δεν ενεργοποιείται αμέσως αλλά μετά από λίγο (0.5-1 λεπτό).
Γι' αυτό δεν χτυπάει όταν μπαίνεις αμέσως μέσα. -
Ο συναγερμός που έχω είναι ο δώρο της ελληνικής αντιπροσωπείας (δεν ξέρω για τον εργοστασιακό τι παίζει). Μου έχει τύχει πολλές φορές να τον αφοπλίζω να μπαίνω μέσα να βάζω μπρος και να χτυπάει. Ανοίγεις την πόρτα (αφοπλίζεται) πατάς να ανοίξει και το πορτ παγκαζ και χτυπάει. Έχω κάνει και το εξής πείραμα : Τον οπλίζω ενώ έχω αφήσει το παράθυρο ανοιχτό, βάζω το χέρι μέσα και ανοίγω την πόρτα, κάθομαι το βάζω μπρος φεύγω και δεν χτυπάει ενώ είναι οπλισμένος!!! Θρίλερ! Χώρια που όταν το έιχα παρκαρισμένο και μου το χτύπησε φορτηγό δεν χτύπησε. Υπάρχει δεν υπάρχει ένα και το αυτό.. Δεν νομίζω να είναι ευχαριστημένος κανείς από έναν τέτοιο συναγερμό. Αλλά θα μου πείτε τι περίμενες από δώρο της αντιπροσωπείας...μήπως σου έκατσε ελλατωματικό κομμάτι? όλοι οι πωλητές που ρώτησα μου είπαν πως ο συναγερμός είναι ακριβώς ο ίδιος με τον εργοστασιακό.. (της meta)
-
Clifford και πάλι Clifford!!!!
-
Λοιπόν η τελική απόφαση πάρθηκε, αύριο απόγευμα ή σαββάτο μεσημέρι κλείνω το αμάξι... η τελική σύνθεση που βρήκα ετοιμοπαράδοτο είναι η εξής:
fiat bravo 1.4 sport 150hp
maranello red
blue&meκαι απο την αντιπροσωπεία θα μπεί συναγερμός ενώ για φώτα ξένον θα ψαχτώ εγώ μετά(κάθε πρόταση δεκτή!)..
το μόνο δίλημμα είναι η επιλογή της αντιπροσωπείας (το πολύ πολύ να το παίξω κορόνα γράμματα) και οτι βρήκα και ετοιμοπαράδοτο ακριβώς το παραπάνω συν:
+φιμέ τζάμια πίσω
+πίσω υποβραχιόνιο
το παραπάνω κόστος είναι αστείο(270€) αλλά το μόνο που με προβληματίζει είναι πως σε μια φωτογραφία που το έχω δεί σ'ενα ασπρο bravo δεν μου φαίνονται τόσο ωραία τα πίσω φιμέ.. σαν να κάνει διχρωμία.όπως και να'χει ευχαριστώ παίδες που με ακούσατε και με βοηθήσατε..
-
Ο συναγερμός που έχω είναι ο δώρο της ελληνικής αντιπροσωπείας (δεν ξέρω για τον εργοστασιακό τι παίζει). Μου έχει τύχει πολλές φορές να τον αφοπλίζω να μπαίνω μέσα να βάζω μπρος και να χτυπάει. Ανοίγεις την πόρτα (αφοπλίζεται) πατάς να ανοίξει και το πορτ παγκαζ και χτυπάει. Έχω κάνει και το εξής πείραμα : Τον οπλίζω ενώ έχω αφήσει το παράθυρο ανοιχτό, βάζω το χέρι μέσα και ανοίγω την πόρτα, κάθομαι το βάζω μπρος φεύγω και δεν χτυπάει ενώ είναι οπλισμένος!!! Θρίλερ! Χώρια που όταν το έιχα παρκαρισμένο και μου το χτύπησε φορτηγό δεν χτύπησε. Υπάρχει δεν υπάρχει ένα και το αυτό.. Δεν νομίζω να είναι ευχαριστημένος κανείς από έναν τέτοιο συναγερμό. Αλλά θα μου πείτε τι περίμενες από δώρο της αντιπροσωπείας...Οι αισθητήρες του συναγερμού είναι τοποθετημένοι εκατέρωθεν του ταμπλό;
-
Χώρια που όταν το έιχα παρκαρισμένο και μου το χτύπησε φορτηγό δεν χτύπησε.Για να χτυπήσει ο συναγερμός σε αυτή την περίπτωση που περιγράφεις, πρέπει να έχει κραδασμικό όπου πέρα από τις κλίσεις (δηλαδή να χτυπήσει σε περίπτωση πχ ανύψωσης από γερανό) θα πρέπει να ανιχνεύει και κραδασμό-τράνταγμα.
Αν δεν το ζητήσεις αυτό το 'πράμα', δε στο βάζουν.Είναι σαν 'έξτρα' (ας το πούμε έτσι) πέρα από το βασικό κύκλωμα του συναγερμού.Το καλό είναι ότι μπαίνει εύκολα και μετά.Από τη μια να χαίρεσαι που δεν πλήρωσες τον εργοστασιακό (σίγουρα πιο ακριβός από αυτόν που σου βάλανε εσένα - έστω και τσάμπα) γιατί ούτε αυτός θα είχε κραδασμικό (σίγουρο αυτό).Δηλαδή αν δεν έχεις κραδασμικό στο συναγερμό, μπορεί κάποιος να σου κάνει το αμάξι πίτα, αλλά αν δεν πάρει κλίση ή δεν πειραχτεί η καμπίνα να μην χτυπήσει.Ξέρω τι σκέφτεσαι:να κλάψω ή να γελάσω?
Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια της υπόθεσης. -
Ο χρήστης stred έγραψε:
Λοιπόν η τελική απόφαση πάρθηκε, αύριο απόγευμα ή σαββάτο μεσημέρι κλείνω το αμάξιΜε το καλό λοιπον! Και καλοτάξιδο..... (θέλουμε εντυπώσεις !)
Το χρώμα είναι εξαιρετικό. -
Ο χρήστης stred έγραψε:
ενώ για φώτα ξένον θα ψαχτώ εγώ μετά(κάθε πρόταση δεκτή!)..συνεχίζοντας προηγούμενη συζήτηση, έχει ειπωθεί από κάποιους ότι τα φώτα (τα απλά) του Bravo δεν είναι επαρκή τη νύχτα.. δεν το έχω οδηγήσει αλλά μου φαίνονται μεγάλοι οι προβολείς, γιατί λέτε ότι δεν φωτίζουν καλά?
-
Ο χρήστης pkontos1970 έγραψε:
ενώ για φώτα ξένον θα ψαχτώ εγώ μετά(κάθε πρόταση δεκτή!)..
συνεχίζοντας προηγούμενη συζήτηση, έχει ειπωθεί από κάποιους ότι τα φώτα (τα απλά) του Bravo δεν είναι επαρκή τη νύχτα.. δεν το έχω οδηγήσει αλλά μου φαίνονται μεγάλοι οι προβολείς, γιατί λέτε ότι δεν φωτίζουν καλά?
Εγω το ανεφερα και δεν το λεω απο δικη μου εμπειρια. Απλα στο fiatforum.co.uk γενικα οι ιδιοι οι χρηστες του Bravo αναφέρουν κατα γενικη ομολογια πως ειναι μάλλον μετρια... οποτε προσωπικα δεν εχω λογο να μην δεν τους πιστεψω.
-
Ρε παιδιά, είναι τεράστια τα φανάρια του Bravo. μου φαίνεται υπερβολή να είναι μη επαρκή. Ας μας πει κάποιος που έχει τα απλά (όχι xenon) φώτα στο Bravo του
Fiat Bravο 2007