-
Σ ευχαριστω
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Eπανερχομαι λοιπον με τις εντυπωσεις μου απο το αμαξι...
Τωρα πλεον εχω 2700χλμ και εχω αρχισει να το ανοιγω κανονικοτατα
Τα θετικα τα εχουμε πει πολλες φορες...κινητηρας τουρμπο που τον ακους(σφυριζει λεμε ) και δινει πανω απο τις 4000σαλ πολυ δυνατα,σταθεροτητα,φρενα(αληθεια λεω μου αρεσουν )και ποιοτητα ταμπλο που ειναι πολυ καλυτερη απο αυτο που ηλπιζα.
Δυστηχως ομως αν και με λιγα χιλιομετρα εχει αρχισει να ακουγεται τριγμος απο την πισω αναρτηση...Ενας εκνευριστικος τριγμος σαν να εχουν τριπωσει ποντικια εκει μεσα και σκουζουν
Ο συγκεκριμενος θορυβος ακουγετε μονο χωρις μουσικη και με λιγα χιλιομετρα(40χλμ/ωρα και κατω)
Θα πρεπει λετε να παω στην αντιπροσωπια η τζαμπα ο χρονος μου?
Απο την μια μου φαινετε λογικο...17αρα ζαντα+ελληνικοι δρομοι+σφιχτη αναρτηση=τριγμοι
αλλα ρε γαμωτο κιολας??
Επισης στις πολλες ζεστες κατι μαλλον διαστελεται και το παραθυρο του συνοδηγου μονο οταν το κατεβαζεις.Τα βραδια που εχει δροσια δεν ακουγετε τιποτα.
Η καταναλωση εχει σταθεροποιηθει στο 10,1λ/100χλμ αλλα ειναι καλα για τον τροπο που το οδηγω.Ελπιζω βεβαια να καλυτερευσει και αλλο με την παροδο των χιλιομετρων.
Μεσα στην καμπινα δεν τριζει τιποτα ευτυχως ομως κανει κατι περιεργο....Καθε φορα που το βαζω μπροστα με τον κλιματισμο κλειστο(εντελως κλειστο στο off)ακουγονται οι αεραγωγοι να αλλαζουν θεσεις για 5 περιπου δευτερολεπτα και μετα ακουγεται ενα τοκ-τοκ παλι μεσα απο τους αεραγωγους για 3 περιπου δευτερολεπτα.Αμα οταν το βαλω μπροστα εχω ανοιχτο τον ανεμιστηρα η το ac δεν ακουγεται τιποτα και ολα δουλευουν κατευθειαν.Η αποδοση του κλιματισμου ειναι τελεια παντως .
Τελος,εκανα ενα φιλικο ανοιγματακι με mini S μετα 175 αλογα απο 3ες και ενω με τριτη ακολουθουσα δυνατα με το που βαλαμε 4η αρχισε να εξαφανιζεται
Να ανησυχω η ειναι λογικο το αποτελεσμα?
Δεν με νοιαζει βεβαια ιδιαιτερος αλλα για να ξερω με ποια αμαξια στεκομαι διπλα
Μεχρι γκολφ με τα 140 αλογα φτανω?Αυτό που λες για τον κλιματισμό το έκανε και παλιά το 147 μου. Είναι σύστημα που κλείνει αεροστεγώς όλες τις εισόδους του αέρα από έξω όταν σβήνεις τον κινητήρα. Δεν είναι κάτι ανησυχητικό δηλαδή είναι λειτουργία του αυτοκινήτου.
Όσο αφορά τον τριγμό από την ανάρτηση δεν τον έχω ακούσει εγώ οπότε ψάξτο στην αντιπροσωπεία.Υ.Γ. Το Cooper S είναι πολύ γρήγορο για το Bravo. Μπορείς άνετα να παραβγείς με BMW 520, Mercedes C200, SLK 200. Δοκιμασμένα αυτά που σου λέω.
-
Να κοιτάξεις το θέμα με το παράθυρο του συνοδηγού μιας και οι γρύλλοι παραθύρων δεν θέλουν και πολλά-πολλά για να τα φτύσουν. Οπότε οσο εισαι στην εγγύηση μην αμελήσεις να τους το αναφέρεις...
-
Eγγυηση εχω 5 χρονια!
Βεβαια τα αμορτισερ δεν καλυπτονται οποτε πρεπει να το παω για τον τριγμο τωρα που ειναι ακομα αρχη,ομως τα παραθυρα καλυπτονται και δεν θελω σε καμια περιπτωση να μου ξηλοσουν ταπετσαρια σε καινουργιο αμαξι για δουν τι φταιει!!
Αμα παθει κατι και δεν λειτουργει σωστα ή αποκτησει κανα σημαδι το τζαμι θα το ψαξω.
Ευχαριστω παντως για την προτροπη:)Ωστε αρκετα γρηγορα τα mini S εεε.......Χαλαλι το τσαγακι τοτε
-
Κι εμένα κάνει έναν ενοχλητικό θόρυβο στο δεξί παράθυρο και στο ανέβασμα και στο κατέβασμα σαν κάπου να βρίσκει. Αλλά όπως προ είπες που να στο ξηλώνουν τώρα καινούργιο αμάξι. Εάν χαλάσει μέσα στην πενταετία το κοιτάω.
Άσχετο αλλά έβαλα φιμέ μεμβράνες σκούρες και λέει πάρα πολύ. -
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Eγγυηση εχω 5 χρονια!
Βεβαια τα αμορτισερ δεν καλυπτονται....Παλιότερα σε 146 έχω αλλάξει αμμορτισέρ από την εγγύηση... δηλαδή εαν υπάρχει όντως πρόβλημα και δεν είναι φθορά, που σε καινούργιο αυτοκίνητο φυσικά και είνια πρόβλημα τότε θα πρέπει να στα αλλάξουν
-
Ο χρήστης skoupas έγραψε:
Κι εμένα κάνει έναν ενοχλητικό θόρυβο στο δεξί παράθυρο και στο ανέβασμα και στο κατέβασμα σαν κάπου να βρίσκει. Αλλά όπως προ είπες που να στο ξηλώνουν τώρα καινούργιο αμάξι. Εάν χαλάσει μέσα στην πενταετία το κοιτάω.
Άσχετο αλλά έβαλα φιμέ μεμβράνες σκούρες και λέει πάρα πολύ.Κι εγώ το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Τι σκουρότητα έβαλες; Είχες βάλει ήδη πίσω σκούρα κρύσταλλα από τη fiat?
-
Eγω παντος κανονισα ραντεβου στην αντιπροσωπια για τους τριγμους της αναρτησεις και το θορυβο του παραθυρου.
Οχι πως ελπιζω σε τιποτα αλλα τωρα που θα εχω αδεια ας κανω μια προσπαθεια...
Αμα μαθω τιποτα θα το αναφερω.
Παντως στο τηλεφωνο ηταν ευγενικοτατοι. -
Κι εγώ το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Τι σκουρότητα έβαλες; Είχες βάλει ήδη πίσω σκούρα κρύσταλλα από τη fiat?
Εγώ έβαλα τα σκούρα από Fiat 150E. Μετά επειδή δεν έδειχνε καλό έβαλα και κάτι μεμβράνες σκούρες 2 κλικ πιο ανοιχτόχρωμες από τις πίσω για να μην έχω προβλήματα με μπάτσους. Μάρκα Foliatec με πιστοποίση TUV για ΚΤΕΟ 90Ε. Εκτός από το αισθητικό κομμάτι κάνουν υπέροχη δουλειά με τον ήλιο. Αξίζουν 100% να βάλεις. Είναι σαν να κοιτάς τον ήλιο με γυμνά μάτια και με γυαλιά ηλίου. Τέτοια διαφορά μιλάμε.
-
Εμένα είχε αρχικά από το εργοστάσιο στην πίσω μόνο πόρτα φιμέ. Δεν το είχα παραγγείλει έτσι αλλά έτσι το παρέλαβα και δε με χάλασε καθόλου. Έβαλα από τη Llumar στον κηφισό το πιο σκούρο που είχε το alu light στις τέσσερις πόρτες. Έχει κόψει αρκετά στη ζέστη, χώρια που δείχνει πιο ωραίο στην εμφάνιση. Α μου έδωσαν και χαρτί για τα κτεο.
Το συνιστώ. -
Ο χρήστης galeone έγραψε:
Μιας και άνοιξε η κουβέντα για τις καταναλώσεις, έχω μια απορία. Φυσιολογικά σε κατηφορικό δρόμο με ταχύτητα στο κιβώτιο δεν θα έπρεπε να έχουμε μηδενική στιγμιαία κατανάλωση;
Στο δικό μου (120αρι) έχω καρφωμένο το 2lt/100...
Αντίστοιχα η μέγιστη στιγμιαία κατανάλωση ΠΟΤΕ δεν ξεπερνάει τα 25lt/100.Όσο για την μέση κατανάλωση, στα 6300 χιλιόμετρα μεικτού κύκλου έχω 8.5 και σε ταξίδι (πχ Αθήνα - Λευκάδα) με χαλαρή οδήγηση (μέχρι 140) είδα 7.4.
από ότι ξέρω μηδενική κατανάλωση έχει ένα αμάξι (όπως και κάθε μηχανή) μόνο όταν είναι σβηστό. Εννοείται ότι ακόμα και στο ρελαντί ή όταν κατεβαίνει σε κατηφόρα πάλι καύσιμα καταναλώνει. Νόμοι της φύσης.
-
Ο χρήστης empak έγραψε:
από ότι ξέρω μηδενική κατανάλωση έχει ένα αμάξι (όπως και κάθε μηχανή) μόνο όταν είναι σβηστό. Εννοείται ότι ακόμα και στο ρελαντί ή όταν κατεβαίνει σε κατηφόρα πάλι καύσιμα καταναλώνει. Νόμοι της φύσης.Στην κατηφόρα με ταχύτητα επιλεγμένη δεν καταναλώνει ΤΙΠΟΤΑ γιατί ο εγκέφαλος κόβει την τροφοδοσία καυσίμου και ο κινητήρας συνεχίζει να περιστρέφεται από την ενέργεια που του μεταδίδεται από την κίνηση των τροχών μέσω του συστήματος μετάδοσης.
(τροχοί**>ημιαξόνια>διαφορικό>κιβώτιο>συμπλέκτης>βολάν>**στροφαλοφόρος άξονας).
Νόμοι της φύσηςΔιάβασε και εδώ.
-
Πηγα λοιπον στη Φιατ για τους τριγμους(απο πισω και σε παραθυρα)και οπως ακριβως το υποπτευομουν τζαμπα εχασα το χρονο μου.
Για τα παραθυρα μου ειπαν οτι ειχαν πολυ κερι ακομα και δεν ηταν καθαρα μεσα και μου τα πλακωσανε στο γρασο αλλα μπουρδες μετα απο καμια ωρα ξαναρχισε να σκουζει στην ζεστη αλλα λιγοτερο εντονα.
Για τον θορυβο - σκουξιμο που ακουγετε απο πισω ο μηχανικος αφου τον ακουσε καλα καλα ειπε οτι μαλλον ειναι θεμα του φαναρτζη και με εστειλε εκει ομως εγω τον εβαλα να παρει τον φαναρτζη τηλεφωνο και να του πει οτι θα παω ΤΩΡΑ!!! οπως και εγινε...Δυστηχως ο φαναρτζης δεν βρηκε απο που προερχεται ο ηχος και μου ειπε οτι μαλλον ειναι μηχανικο το προβλημα
Εκλεισα ραντεβου για τον σεπτεμβρη να μου ξανακοιταξουν το θεμα αλλα νομιζω οτι δεν προκειται να καταφερω τιποτα.
Ευτυχως εγω ξερω τι αγορασα (ενα τουρμπακι ΦΙΑΤ )με οτι αυτο συνεπαγετε οποτε δεν με πτοουν τριγμοι κ μ@λ@κιες .
Γκαζωνει?Στριβει?Φρεναρει?
Αν κανει αυτα χωρις να χρειαζεται να το πηγαινω στον μηχανικο παρα μονο για τα προγραμματισμενα σερβις ειμαι ευχαριστημενος.
Τα 3 προηγουμενα Φιατ που ειχα με βγαλαν ασπροπροσωπο παντως...
Και κατι ακομα....3500χλμ και απο λαδι δεν εχει καψει απολυτος τιποτα και δεν θα ελεγα οτι του φερομαι κ ευγενικα -
[quote][Nαι.Δηλαδη παω το γεμιζω τερμα στο βενζιναδικο και συγχρονως μιδενιζω και τον υπολογιστη ταξιδιου.Μετα αφου κανω καποια χιλιομετρα παω και το ξαναγεμιζω και βλεπω ποσα λιτρα μπαινουν στο ρεζερβουαρ και υπολογιζω ποσα εκαψε πραγματικα.Βεβαια πρεπει να στο ξαναγεμισουν ακριβως στο ιδιο σημειο με την προηγουμενη φορα για να εισαι 100% σιγουρος οτι δεν εχεις κανει και εσυ σφαλμα.Αν δηλαδη ο υπολογιστης εγραφε 5.5 lt/100 και εγω εβγαλα 6.5 lt/100 τοτε εχει σφαλμα +1lt/100/quote]
Πολυ σωστο σαν σκεψη
αλλα το trip εχει σφαλμα 1lt η μπορει ο βενζινας να μου εβαλε ενα λιτρο λιγοτερο????απο οτι ξερω ολα τα βενζιναδικα κλεβουν, αλλοι λιγο αλλοι πολυ,
ειναι κατι σαν τους ταριφες που παλι ολοι κλεβουν ενα 10-15%... -
Να αλλάξω λίγο την τροπή του νήματος και να αναφέρω ένα μικρό προβληματάκι που διαπίστωσα στις διακοπές και σαφώς να ζητήσω την βοήθεια κάποιου που ίσως να ξέρει κάτι παραπάνω.
Αλλάζοντας σταθμό στο ραδιόφωνο είδα ότι το RDS ναι μεν μου εμφανίζει πρώτα (όπως πρέπει) το όνομα του σταθμού, αλλά μένει εκεί και δεν μου εμφανίζει περαιτέρω πληροφορίες!!!
Το 'χει παρατηρήσει κανείς άλλος αυτό???
Ξέρει κανείς πως διορθώνεται??? Μήπως κάτι δεν έχω κάνει σωστά στις ρυθμίσεις??? Στο βιβλιαράκι που έχω (στα Αγγλικά ) δεν λέει κάτι διαφωτιστικό!!!! -
Ο χρήστης akilleas έγραψε:
Να αλλάξω λίγο την τροπή του νήματος και να αναφέρω ένα μικρό προβληματάκι που διαπίστωσα στις διακοπές και σαφώς να ζητήσω την βοήθεια κάποιου που ίσως να ξέρει κάτι παραπάνω.
Αλλάζοντας σταθμό στο ραδιόφωνο είδα ότι το RDS ναι μεν μου εμφανίζει πρώτα (όπως πρέπει) το όνομα του σταθμού, αλλά μένει εκεί και δεν μου εμφανίζει περαιτέρω πληροφορίες!!!
Ξέρει κανείς πως διορθώνεται??? Μήπως κάτι δεν έχω κάνει σωστά στις ρυθμίσεις??? Στο βιβλιαράκι που έχω (στα Αγγλικά ) δεν λέει κάτι διαφωτιστικό!!!!Ο σταθμος στελνει αλλες πληροφοριες?
-
Ο σταθμος στελνει αλλες πληροφοριες?
Δεν ξέρω γιαυτούς που άκουσα στην Παργα (στις διακοπές), αλλά για τον σταθμό που δουλεύω στα Τρίκαλα και για 10 άλλους, είμαι σίγουρος ότι στέλνουν πολλές και διάφορες πληροφορίες, αλλά πουθενά δεν δείχνει τίποτα παρά το όνομα του εκάστοτε σταθμού.
Το RDS το έχω ρυθμισμένο στο local όπως είχα και το Clarion στο προηγούμενο αυτοκίνητο μου αλλά δεν... -
Ξέρει κανείς πως διορθώνεται??? Μήπως κάτι δεν έχω κάνει σωστά στις ρυθμίσεις??? Στο βιβλιαράκι που έχω (στα Αγγλικά ) δεν λέει κάτι διαφωτιστικό!!!!Ρε παιδιά κανένας που να ακούει ραδιόφωνο στον νεο του Μράβο;;;;
-
Ξέρει κανείς πως διορθώνεται??? Μήπως κάτι δεν έχω κάνει σωστά στις ρυθμίσεις??? Στο βιβλιαράκι που έχω (στα Αγγλικά ) δεν λέει κάτι διαφωτιστικό!!!!Ρε παιδιά κανένας που να ακούει ραδιόφωνο στον νεο του Μράβο;;;;
Φίλε μου δεν έχω παρατηρήσει παρόμοιο πρόβλημα σαν το δικό σου. Απ΄ότι βλέπω οι πληροφορίες αλλάζουν δεν μένει μόνο στο όνομα του σταθμού. Σε όλους τους σταθμούς το ίδιο σου κάνει?
-
Και στο δικό μου δουλεύει κανονικά το rds...πήγαινε να το κοιτάξεις καλύτερα
Fiat Bravο 2007