-
Ο χρήστης ogigis έγραψε:
Καλησπερα σε ολους.μια ερωτηση στους κατοχους του αμαξιου.εχω την εκδοση με τα 150 αλογα.εδω και λιγο καιρο εχω παρατηρησει οτι σε πορεια με ρελαντι η κατηφορα πεφτει η θερμοκρασια του κινητηρα ενω φτανει κανονικα στην μεση και μενει σταθερη μολις παω εντελως χαλαρα ξαναπεφτει κατω απο την μεση.εχει κανεις καμια ιδεα τι να κοιταξω.θερμοστατη και αισθητηρας θερμοκρασιας?το λογικο δεν ειναι να ειναι μονιμα σταθερη η θερμοκρασια στην μεση?
ΑΠολύτως καμία ανησυχία..να το κάνεις κιολας εκουσια ειδικά το καλοκαίρι...οταν σε κατηφορα βγαζεις ταχυτητα δεν υπαρχουν τριβες μεσα στη μηχανη και ετσι μεσα σε λιγοτερο απο 5 λεπτα πεφτει η θερμοκρασια...ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΣΒΗΣΙΜΟ ΜΗΧΑΝΗΣ..ΜΟΝΟ ΡΕΛΑΝΤΙ.
Λάθος κάνεις.Και τριβές υπάρχουν ,και η θερμοκρασία πρέπει να μένει μέσα στα όρια της,είτε πάνω είτε κάτω όρια.
Θερμοστάτης που κολλάει ανοιχτός είναι το πρόβλημα. -
Ο χρήστης ogigis έγραψε:
Καλησπερα σε ολους.μια ερωτηση στους κατοχους του αμαξιου.εχω την εκδοση με τα 150 αλογα.εδω και λιγο καιρο εχω παρατηρησει οτι σε πορεια με ρελαντι η κατηφορα πεφτει η θερμοκρασια του κινητηρα ενω φτανει κανονικα στην μεση και μενει σταθερη μολις παω εντελως χαλαρα ξαναπεφτει κατω απο την μεση.εχει κανεις καμια ιδεα τι να κοιταξω.θερμοστατη και αισθητηρας θερμοκρασιας?το λογικο δεν ειναι να ειναι μονιμα σταθερη η θερμοκρασια στην μεση?
ΑΠολύτως καμία ανησυχία..να το κάνεις κιολας εκουσια ειδικά το καλοκαίρι...οταν σε κατηφορα βγαζεις ταχυτητα δεν υπαρχουν τριβες μεσα στη μηχανη και ετσι μεσα σε λιγοτερο απο 5 λεπτα πεφτει η θερμοκρασια...ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΣΒΗΣΙΜΟ ΜΗΧΑΝΗΣ..ΜΟΝΟ ΡΕΛΑΝΤΙ.
Οχι φιλε μου, εχει καθαρα προβλημα ο θερμοστατης και θα χρειαστει αλλαγη. Και φυσικα αυτο το σε κατηφορα βγαζουμε ταχυτητα ουτε για αστειο. Το αυτοκινητο χρειαζεται το κιβωτιο για να κοντρολαρει τη μηχανη και να βοηθαει και τα φρενα.Χωρις ταχυτητα δεν εχεις δυναμικο ελεγχο του αυτοκινητου και ας ειναι σε λειτουργια ο κινητηρας.. Και φυσικα οταν λειτουργει ο θερμοστατης και δεν υπαρχει προβλημα στο συστημα ψυξης η θερμοκρασια στα συγχρονα αυτοκινητα παραμενει σταθερη, ειτε ανηφορα ειτε κατηφορα, ειτε σε πιεση ειτε οχι.
-
Σταθερή δεν μένει η θερμοκρασία. Απλά στα κοινά αυτοκίνητα η βελόνα δεν κουνιέται για να μην τρομάζει ο μέσος οδηγός. Αν ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο, τότε κινείται για να προειδοποιήσει. Στα σπορ που απευθύνονται σε άλλο κοινό κι έχουν και ηλεκτρονική ένδειξη, βλέπεις πως ανεβαίνουν και κατεβαίνουν οι βαθμοί Κελσίου σε νερά, λάδια κινητήρα, λάδια κιβωτίου κλπ ανάλογα με την πίεση που ασκεί ο οδηγός.
-
Σωστά λέει ο Δίας ότι η θερμοκρασία αυξομειώνεται σε μια μικρή περιοχή τιμών, παρόλο που ο δείκτης δεν παίζει. Όμως αυτό είναι σχεδιασμένο με αυτό τον τρόπο. Τώρα αν δεις μετά από π.χ. 5 χρόνια χρήσης τον δείκτη να ανεβοκατεβαίνει (ενώ δεν το έκανε από την πρώτη μέρα), σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Και στην περίπτωση του φίλου που ρωτάει, αυτό μάλλον σημαίνει θερμοστάτης.
PS: Ποτέ νεκρά στην κατηφόρα με ταχύτητα > 20 χλμ
-
Το να αυξομειωνεται 2-3 βαθμους θεωρειται σταθερη θερμοκρασια. Δεν παιζει να ανεβοκατεβαινει 15-20 βαθμους και το οργανο να δειχνει σταθερη θερμοκρασια. Αν ηταν ετσι σε προβλημα υπερθερμανσης πρωτα θα βλεπαμε καπνους και μετα το οργανο. Η θερμοκρασια κρατειται σταθερη οσο γινεται με μικροτερη διακυμανση γιατι μεσω της θερμοκρασιας του ψυκτικου του κινητηρα σαν λογο αναφορας γινεται η ρυθμιση της καυσης, αναλογια καυσιμου/αερα κλπ για να επιτυγχανονται οι ελαχιστοι ρυποι και η μεγιστη δυνατον οικονομια καυσιμου. Δεν ειναι τοσο διακοσμητικο το να φαινεται σταθερη η θερμοκρασια, ουτε για να μην 'τρομαζει' τον μεσο οδηγο, εχει το λογο της και το σκοπο της να παραμενει ετσι.
-
Η διακύμανση είναι αρκετά μεγάλη. Πάντα όμως εντός των προδιαγραφών. Αλλιώς βαράει ο συναγερμός.
-
Δεν έγραψε οτι σε κανονική πορεία ανεβοκατεβαίνει η βελόνα εγραψε 'εδω και λιγο καιρο εχω παρατηρησει οτι σε πορεια με ρελαντι η κατηφορα ' . Οταν βγαζεις ταχύτητα ή σε κατηφόρα χωρίς γκαζι μετα από λίγο πεφτει η θερμοκρασία. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό. Αν συμβαίνει ενω προχωράει κανονικά τότε εχει πρόβλημα. μετά τα 20+ δεν βγάζεις ταχύτητα; αιτιολογία;
-
Ο χρήστης ogigis έγραψε:
Δεν έγραψε οτι σε κανονική πορεία ανεβοκατεβαίνει η βελόνα εγραψε 'εδω και λιγο καιρο εχω παρατηρησει οτι σε πορεια με ρελαντι η κατηφορα ' . Οταν βγαζεις ταχύτητα ή σε κατηφόρα χωρίς γκαζι μετα από λίγο πεφτει η θερμοκρασία. Είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό. Αν συμβαίνει ενω προχωράει κανονικά τότε εχει πρόβλημα. μετά τα 20+ δεν βγάζεις ταχύτητα; αιτιολογία;Ο θερμοστάτης ξέρεις τι δουλειά κάνει στους κινητήρες;
-
Καλησπερα σε ολους ξανα.να ενημερωσω σχετικα για την θερμοκρασια.κυριως μου το κανε τον χειμωνα πιο πολυ.σε ταξιδι κατεβαινοντας τον δομοκο κατηφορα με 5η μεσα. ποτε χωρις ταχυτητα αυτο εννοω ρελαντι μου πεφτει η θερμοκρασια μισο κουτακι απο την μεση.τωρα καλοκαιρι σταθερη η θερμοκρασια μονιμα.εγω σκεφτκα κατευθειαν τον θερμοστατη.σε στνεργεια που ρωτησα αλλοι μου ειπαν ψιλοκολλαει ο θερμοστατης...αλλοι φυσιολογικο γιατι κρυωνει το αμαξι και αλλοι οτι μπορει να ειναι οτιδηποτε και πρεπει να το τσεκαρουν.
-
Εγω παντως με τις βασικες γνωσεις που εχω πιστευω οτι η βελονα πρεπει να ειναι ακινητη οπως και να παω σε οποιοδηποτε αυτοκινητο.να πω πως κλιμα κλπ δουλεουν μια χαρα ολα.
-
Ο χρήστης Andone26 έγραψε:
Καλησπερα σε ολους ξανα.να ενημερωσω σχετικα για την θερμοκρασια.κυριως μου το κανε τον χειμωνα πιο πολυ.σε ταξιδι κατεβαινοντας τον δομοκο κατηφορα με 5η μεσα. ποτε χωρις ταχυτητα αυτο εννοω ρελαντι μου πεφτει η θερμοκρασια μισο κουτακι απο την μεση.τωρα καλοκαιρι σταθερη η θερμοκρασια μονιμα.εγω σκεφτηκα κατευθειαν τον θερμοστατη.σε στνεργεια που ρωτησα αλλοι μου ειπαν ψιλοκολλαει ο θερμοστατης...αλλοι φυσιολογικο γιατι κρυωνει το αμαξι και αλλοι οτι μπορει να ειναι οτιδηποτε και πρεπει να το τσεκαρουν.Andone Οταν αποσυμπλεκεις οι τριβες ελαχιστοποιουνται και κατεβαινει η θερμοκρασία ειδικά σε κατηφόρα. Οταν λειτουργεί κανονικά το αυτοκινητο πιανει μια σταθερη θερμοκρασία και απο κει και περα αν πηγαινεις με 80χλμ μπορει λιγο να κατεβει και αν το πατησεις 140+ θα ανεβει λιγο παραπανω απο τη σταθερη. Επειδή το είχα απορία αν στο ρελαντί δημιουργεί πρόβλημα ρώτησα Μηχανικό Ανωτερης Εκπαιδευσης, οχι μαστορα, και μου ειπε κανενα πρόβλημα. Απο κει και πέρα αν το αμαξι εχει προβλημα στο ρελαντι δεν βγαζεις ταχυτητα μην σου σβησει. Λίγο κολλάει δεν υπαρχει στο θερμοστάτη. Αν χαλάσει το κερί ή μείνει ανοιχτός στην καλύτερη ή κλειστός όπου μπορεί να παρεις τη μηχανή στο χέρι. Δυο πράγματα να προσέχεις πάντα μετά από 10 λεπτά οδηγησης...και στα δύο σταματάς επιτοπου. Αν η θερμοκρασία μείνει στο 0 (με εξαίρεση θερμοκρασίες -) ή αν ανεβει στα κόκκινα γιατί τότε ή φλάντζα θα κάψεις ή θα κάνεις τη μηχανή σούπα. Αν έχεις πολλά χλμ τότε μαζί με την αλλαγή παραφλού προληπτικά μπορείς να αλλάξεις θερμοστάστη και αισθητήρα θερμοκρασίας νερού. Εγω εχω 212.000 valeo είναι δουλευει αψογα αλλά επειδή κάνω ταξίδια στο εξωτερικό θα τα αλλάξω προληπτικά....γιατί για 15Ε μένεις στην άκρη
-
Ρε παιδιά ο άνθρωπος αναφέρει ότι εδώ και λίγο καιρό βλέπει τον δείκτη να πέφτει. Δεν λέει ότι το έκανε από την αρχή.
Δεν φαντάζομαι ο δείκτης να γίνεται πιο σοφός με τον καιρό... αν υποθέσουμε ότι απλά δεν το παρατήρησε τώρα ενώ έχει το αμάξι από καιρό , σημαινει οτι κάτι δεν πάει καλά!
Αν το έβλεπε από την πρώτη μέρα, τοτε όλα όσα έχουν ειπωθεί σε σχέση με την αυξομείωση της θερμοκρασίας θα ήταν σωστά. Επειδή όμως αυτό ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ μάλλον θα πρεπει να τσεκάρει το θερμοστάτη του.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Ρε παιδιά ο άνθρωπος αναφέρει ότι εδώ και λίγο καιρό βλέπει τον δείκτη να πέφτει. Δεν λέει ότι το έκανε από την αρχή.Δεν φαντάζομαι ο δείκτης να γίνεται πιο σοφός με τον καιρό... αν υποθέσουμε ότι απλά δεν το παρατήρησε τώρα ενώ έχει το αμάξι από καιρό , σημαινει οτι κάτι δεν πάει καλά!
Αν το έβλεπε από την πρώτη μέρα, τοτε όλα όσα έχουν ειπωθεί σε σχέση με την αυξομείωση της θερμοκρασίας θα ήταν σωστά. Επειδή όμως αυτό ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ μάλλον θα πρεπει να τσεκάρει το θερμοστάτη του.
Eμεις το λέμε αλλά κάποιοι δεν ακούνε.Λένε για ελαχιστοποίηση τριβών κλπ.Που τα έχουν ακούσει αυτά δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Επειδή όμως αυτό ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ μάλλον θα πρεπει να τσεκάρει το θερμοστάτη του.Ή το ίδιο το οργανάκι...
-
Κάποιοι που απαντάτε γράφετε ασυναρτησίες και δεν μπορείτε να καταλαβετε τα γραφόμενα απλα απαντατε για να το παίξετε παντογνωστες. Andone26 τη μία γράφεις ότι ξαφνικά ειδες αυτό και την άλλη οτι σου συμβαίνει συνηθως χειμωνα....Για τις τριβές δεν απαντησα οτι γιαυτο συμβαινει...η απάντησή μου είναι γενική...στην περιπτωση που βγάλεις ταχύτητα τι γίνεται...
'When idling, the engine runs without any loads except the engine accessories.' '(μηχανολογία): ο ρυθμός λειτουργίας μιας μηχανής αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας στις χαμηλότερες δυνατές στροφές ανά λεπτό' . Από κει και πέρα αν στην κανονική πορεία παίζει ο δείκτης θερμοκρασίας με σταθερή ταχύτητα...το πιο απλό μπορεί να ειναι αισθητηρας θερμοκρασίας...Εφόσον υπάρχουν τα διαγνωστικά πηγαινε τσέκαρέ το. Ξαναλέω αν κατεβαίνει η θερμοκρασία μόνο όταν βγάζεις ταχύτητα είναι φυσιολογικό...αν παίζει ο δείκτης σου πανω κατω δεν είναι... -
Ο χρήστης ogigis έγραψε:
'When idling, the engine runs without any loads except the engine accessories.' '(μηχανολογία): ο ρυθμός λειτουργίας μιας μηχανής αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας στις χαμηλότερες δυνατές στροφές ανά λεπτό' .
Tα ελληνικά είναι μεταφραση των αγγλικών που προηγούνται;
-
Είναι 2 διαφορετικά κείμενα από αγγλική πηγή και ελληνική. εν παση περιπτώσει αυτό ισχύει για το ρελαντι οχι γιατί το λέω εγώ αλλά γιατί αυτό συμβαίνει. Ας γίνει πιο συγκεκριμένος ο φίλος με το πρόβλημα...
-
Ο χρήστης ogigis έγραψε:
Είναι 2 διαφορετικά κείμενα από αγγλική πηγή και ελληνική. εν παση περιπτώσει αυτό ισχύει για το ρελαντι οχι γιατί το λέω εγώ αλλά γιατί αυτό συμβαίνει. Ας γίνει πιο συγκεκριμένος ο φίλος με το πρόβλημα...Και πάλι τι σχέση εχουν με αυτά που λέμε εδώ;
-
Λοιπον για να το ξαναπω.εντελως απλα.πορεια σε κατηφορα με ταχυτητα μεσα απλα να ρολλαρει το αμαξι οχι νεκρα,μονο φρενο.κατηφορα για καποια χιλιομετρα πεφτει κατω απο την μεση η θερμοκρασια.ξανα γκαζι μετα οπου και ανεβαινει στην μεση.αυτα οσον αφορα τις κρυες σχετικα μερες.τωρα σε πορεια με 5η ταχυτητα με 70 με 80 χλμ για καποια χιλιομετρα μπορει να πεσει λιγο παλι και αν δωσω γκαζι επανερχεται στην μεση.λοιπον παρολα αυτα εγω ρωτησα εαν ειναι φυσιολογικο να πεφτει και να ανεβαινει ο δεικτης ανεξαρτητως πως οδηγαω και που.δεν μιλαω για αυξηση αλλα για την μειωση
-
Για αυξηση της θερμοκρασιας δεν συζηταμε ολοι ξερουμε τι παιζει σε αυτην την περιπτωση.
Fiat Bravο 2007