-
Οι βενζινες μας εχουν σχετικα βελτιωθει τελευταια.Ειδικα αν δεν κυνηγας την φτηνοτερη αλλα βαζεις και απο γνωστα πρατηρια δεν εχεις φοβο. Η μονη που μπορει να πειραχτει ειναι ακομα η 100αρα αλλα και παλι αυτο γινεται συνηθως με απλη οποτε δεν υπαρχει κινδυνος παρα μονο στην τσεπη μας. Παντως δεν εχω ακουσει τελευταια για περιπτωσεις κακης βενζινης.
Τωρα βεβαια εχοντας θεμα με το ρελαντι, ισως ειναι το πρωτο βημα να κανεις ενα καθαρισμο, αλλα πιστευω οτι αν ειχες προβλημα μπεκ θα σου εκανε κατι και σε ψηλοτερες στροφες, εστω και λιγο. Δες κανα ρυθμιστη, μπουζι αλλα μετρησε και τα μπεκ. -
Διαβασα στο ιντερνετ ' Στην τεχνολογική φαρέτρα της νέας Mercedes-Benz C-Class θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων «έξυπνο» σύστημα κλιματισμού που επικοινωνεί με το GPS και ενεργοποιεί την ανακύκλωση αέρα κατά την κίνηση σε τούνελ για να μην εισέρχονται ρύποι στην καμπίνα.' νομιζω οτι αυτη την λειτουργια χωρις την λειτουργια GPS απλα δηλαδη οταν εισερχομαστε σε τουνελ να ενεργοποιειται η ανακυκλωση αυτοματα την εχει ηδη το αυτοκινητο μας.Α ναι ο Louigi κανει και κατι καλο τελικα...
-
Ο χρήστης ezzypelias έγραψε:
Διαβασα στο ιντερνετ ' Στην τεχνολογική φαρέτρα της νέας Mercedes-Benz C-Class θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων «έξυπνο» σύστημα κλιματισμού που επικοινωνεί με το GPS και ενεργοποιεί την ανακύκλωση αέρα κατά την κίνηση σε τούνελ για να μην εισέρχονται ρύποι στην καμπίνα.' νομιζω οτι αυτη την λειτουργια χωρις την λειτουργια GPS απλα δηλαδη οταν εισερχομαστε σε τουνελ να ενεργοποιειται η ανακυκλωση αυτοματα την εχει ηδη το αυτοκινητο μας.Α ναι ο Louigi κανει και κατι καλο τελικα...Τσέκαρε μονο μήπως πρέπει να ευχαριστείς τον Σβαρτς της Bosch για αυτό...
Στάλθηκε από το GT-I9305 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης ezzypelias έγραψε:
Διαβασα στο ιντερνετ ' Στην τεχνολογική φαρέτρα της νέας Mercedes-Benz C-Class θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων «έξυπνο» σύστημα κλιματισμού που επικοινωνεί με το GPS και ενεργοποιεί την ανακύκλωση αέρα κατά την κίνηση σε τούνελ για να μην εισέρχονται ρύποι στην καμπίνα.' νομιζω οτι αυτη την λειτουργια χωρις την λειτουργια GPS απλα δηλαδη οταν εισερχομαστε σε τουνελ να ενεργοποιειται η ανακυκλωση αυτοματα την εχει ηδη το αυτοκινητο μας.Α ναι ο Louigi κανει και κατι καλο τελικα...Και πώς καταλαβαίνει ότι είναι σε τούνελ?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Διαβασα στο ιντερνετ ' Στην τεχνολογική φαρέτρα της νέας Mercedes-Benz C-Class θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων «έξυπνο» σύστημα κλιματισμού που επικοινωνεί με το GPS και ενεργοποιεί την ανακύκλωση αέρα κατά την κίνηση σε τούνελ για να μην εισέρχονται ρύποι στην καμπίνα.' νομιζω οτι αυτη την λειτουργια χωρις την λειτουργια GPS απλα δηλαδη οταν εισερχομαστε σε τουνελ να ενεργοποιειται η ανακυκλωση αυτοματα την εχει ηδη το αυτοκινητο μας.Α ναι ο Louigi κανει και κατι καλο τελικα...
Και πώς καταλαβαίνει ότι είναι σε τούνελ?
λογικα απο τον αισθητηρα φωτων... αν υπαρχει δλδ...
-
Δε νομίζω ότι είναι τόσο απλό. Και μόλις νυχτώσει ενεργοποιειται η ανακύκλωση δηλαδή?
Εκτός αν έχουν σκεφτεί κάποια έξυπνη πατέντα που δε μου έρχεται αυτή τη στιγμή στο μυαλό.Να μπορεί ο αισθητήρας να καταλάβει καποια απότομη αλλαγή στη φωτεινοτητα ίσως...
Έχει αισθητήρα φωτων το Bravo? -
Δεν είναι και τόσο δύσκολο, αν έχει rtc ο εγκέφαλος μπορεί να συγκρίνει φωτεινότητα vs ώρα ή απότομη μεταβολή φωτεινότητας αντί για σταδιακή (σούρουπο).
-
Και πώς καταλαβαίνει ότι είναι σε τούνελ?
Χάνει το σήμα!!
-
Μήπως μιλάτε για το AQS;
-
Αυτο δεν 'μετραει¨την ποιοτητα του αερα στη καμπίνα και αναλογα αποφασιζει αν θα ενεργοποιησει την ανακυκλωση?
-
Δεν εχω παρατηρήσει να λειτουργεί έτσι το clima του Bravo, αλλα δε θα ήταν και δύσκολο δεδομένου του ότι ήδη χρησιμοποιεί αισθητήρα φωτός (κοντα στους αεραγωγούς του ταμπλό- το καρουμπαλο!).
-
Το AQS μετρά την ποιότητα του εξωτερικού αέρα και όταν αντιληφθεί ότι αυτή πέφτει κάτω από κάποιο όριο, τότε ενεργοποιεί την ανακύκλωση.
Καμία σχέση με φώτα κτλ.
-
Αυτο δεν 'μετραει¨την ποιοτητα του αερα στη καμπίνα και αναλογα αποφασιζει αν θα ενεργοποιησει την ανακυκλωση?Ακριβώς. Κάπου υπάρχει ένας αισθητήρας ποιότητας του αέρα. Τωρα, εγω προσωπικά δεν εχω καταλάβει ποτε με ποιο κριτήριο δουλεύει, αφού άλλες φορές το έχει επανακυκλοφορία και άλλες εισαγωγή, χωρίς καμια προφανή διάφορα στις συνθήκες του αέρα εντός και εκτός.
-
Κάποιο πραγματικά καλό συνεργείο fiat για έλεγχο bravo στην αττική; Το αυτόματο που φοράει το πετρέλαιο έχει κάποιο θέμα αξιοπιστίας όπως επίσης και ο ίδιος ο κινητήρας πετρελαίου 1,6 με τα 120 hp;
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Το AQS μετρά την ποιότητα του εξωτερικού αέρα και όταν αντιληφθεί ότι αυτή πέφτει κάτω από κάποιο όριο, τότε ενεργοποιεί την ανακύκλωση.Καμία σχέση με φώτα κτλ.
+1
Κάντε ένα τεστ πηγαίνοντας για λίγο πίσω από ένα λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών. -
E ναι ο εξωτερικος αερας όταν η ανακυκλωση είναι off θα γίνει εσωτερικος..
Εγω ήξερα ότι ο αισθητηρας είναι μέσα στη καμπίνα και όχι καπου έξω.
Αλλα εσεις που έχετε το αμαξι προφανώς ξέρετε πιο καλα. -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Μήπως μιλάτε για το AQS;πωωωωωωωω.... το ειχα ξεχασει τελειως!!!
Σωστος! -
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ESP
Πριν 5 ημέρες ενώ ταξίδευα, στο ταμπλό εμφανίστηκε για πρώτη φορά η ένδειξη esp failure με προειδοποιητικό ήχο βλάβης Στον πίνακα οργάνων ανάψανε οι προειδοποιητικές λυχνίες για το esp και για το hill holder ενώ και η ένδειξη απενεργοποίησης στον διακόπτη ASR OFF παρέμεινε επίσης αναμμένη,και ταυτόχρονα εμφάνισε την πληροφορία ότι δεν λειτουργεί και το ABS. Παρατήρησα επίσης ότι σκλήρυνε το πεντάλ των φρένων.
Σταμάτησα το αυτοκίνητο,έβγαλα τα κλειδιά,αλλά όταν ξεκίνησα πάλι τα ίδια για άλλα περίπου 10-15 χιλιόμετρα,ώσπου σβήσανε οι προειδοποιητικές λυχνίες και όλα λειτουργούσαν κανονικά για τα επόμενα 70 χιλιόμετρα.
Το φαινόμενο επαναλήφθηκε άλλες δυο φορές σε αστικές μετακινήσεις και μετά από στάθμευση αλλά για ελάχιστο χρόνο (2-5 λεπτά) έως την στιγμή της επιστροφής μου όπου για περίπου 100 χιλιόμετρα δεν είχα ABS,ESP,ASR..αλλά είχα όλες τις παραπάνω λυχνίες αναμμένες και ένα πολυ σκληρό πετάλ φρένου
Το πιο παράξενο είναι ότι από την επόμενη μέρα και έως σήμερα όλα λειτουργούν κανονικά (κυκλοφορία εντός πόλης) !!!
Μήπως έχει αντιμετωπίσει κάποιος παρόμοιο πρόβλημα;;; και ποια ήταν η λύση;
Ευχαριστώ -
Από μπαταρία πως πας;
-
Καμμια αντλια φρενων θα ειναι για να σου βγαινει ολο το συστημα off και να σκληραινει το πενταλ του φρενου.
Fiat Bravο 2007