-
Τα πάντα επηρεάζουν τη συμπεριφορά, ή έστω το φιλτράρισμα των κραδασμών, όπως μάλλον εννοείς. Φυσικά Silent blocks, top mounts κτλ είναι πολύ βασικά σ' αυτό ο θέμα.
Edit: Σωστή και η παρατήρηση του Bill.
-
Πίεση ελαστικών βάζω γύρω στο 34 σε όλα ξεφόρτωτο.Νομίζω οτι τόσο γραφει και το manual!
-
Ο χρήστης supergeorge έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!Κάτοχος μαύρου Bravo 120hp με 38500 χλμ (τον Ιούνιο θα κάνει 4 χρόνια).
Ξεκίνησα την προηγούμενη Παρασκευή για ταξιδάκι Ξάνθη - Γιαννιτσά - Καστοριά (- Πρέσπες) και επιστροφή.
Σήμερα φτάνοντας Θεσσαλονίκη μου τηλεφωνούν ότι στο πάρκινγκ που είχα το αυτοκίνητο στα Γιαννιτσά βρήκαν υγρά στο έδαφος. Ανοίγω το καπό και βλέπω ότι τα υγρά στο δοχείο του ψυγείου έχουν το ύψος ενός δαχτύλου!!!! Άδειο ουσιαστικά! Ψάχνοντας να βρω σημάδια διαρροής, το μόνο που παρατήρησα είναι κάποιες σταγόνες στο πλαστικό κάλυμμα που υπάρχει κάτω από τη μηχανή στην πλευρά του συνοδηγού.
Έκανα ανέμελος 800 χλμ και πριν ξεκινήσω δεν κοίταξα τίποτα! Ευτυχώς το αυτοκίνητο δεν ανέβασε θερμοκρασία σε κανένα σημείο της διαδρομής.
Τηλεφώνησα αμέσως σε φίλο μου μηχανικό και από την περιγραφή που του έκανα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μάλλον είναι η αντλία νερού που έχει πρόβλημα.
Αγόρασα ένα μπουκάλι paraflu και απιονισμένο νερό με τα οποία συμπλήρωσα μέχρι το max το δοχείο. Τη Δευτέρα θα κάνω άλλα 200 χλμ μέχρι την Ξάνθη. Ο φίλος μου είπε ότι δε θα έχω λογικά πρόβλημα και το μόνο που έχω να κάνω είναι να ελέγξω κατά τη διάρκεια της διαδρομής τα επίπεδα του νερού. Το ίδιο μου είπε να κάνω και τα δύο πρωινά που θα μείνω στη Θεσσαλονίκη.
Ξέρει κανείς πόσο θα κοστίσει περίπου η αλλαγή; Έχει τύχει σε κανέναν;
κατι παρομοιο ειχα παθει και γω πριν κλεισει χρονο το αυτοκινητο.
εχανε λιγο λιγο με κορυφωση τον χειμωνα σε πολυ κρυο που ειχε μεινει ακινητο για 20 μερες να εχει χασει αρκετο, μονο στην ποδια τησ μηχανης εβλεπα ιχνη υγρου.
το γεμισα παραφλου(καθοτι ηταν σαββατο) και εκανα ταξιδι , δεν εχασε καθολου.
οταν το πηγα συνεργειο με καποιο τροπο εβαλαν πιεση στο συστημα ψυξης(αερα η' νερο δε θυμαμαι) για να βρουν την διαρροη.
τελικα ηταν ενα μια λαστιχενια τσιμουχα(κοστος 1-3 euro) ,ειχε ομως αρκετη εργασια εμεινε μεσα το βραδυ.εβγαλαν ακομα και την τουρμπινα για να μπορεσουν να το αλλαξουν.
δεν πληρωσα τιποτα αφου ηταν στην εγγγυηση. -
Το bravo με τα 120 σε σχέση με 150 hp έχει σημαντική διαφορά στην κατανάλωση σε ήρεμη οδήγηση ή αμελητέα; Και τα δύο έχουν ιμάντα εκκεντροφόρου, έτσι, αλλαγή ανά πόσα χιλιόμετρα; Παρουσιάζει γενικά κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα ή γενικά τίποτα σημαντικό; Ευχαριστώ.
-
Εγώ μπορώ να σου πω μόνο για την κατανάλωση του 120. Μετά από 20.000km με 80% σε Εθνική οδό και 20% στην Αθήνα, πάντα με ήρεμη οδήγηση, η μέση κατανάλωση είναι στα 8.1 περίπου l/100km.
-
Άρα άμα με το 150άρι μόνο σε πόλη έχω κάπου 8.8, η διαφορά σε κατανάλωση είναι αμελητέα.
-
Από προβλήματα; Πάσχει κάπου; Πότε θέλει ο ιμάντας αλλαγή;
-
Μέχρι τώρα (70.000 χλμ) δεν έχει βγάλει καμιά ζημιά. Ιμάντας στα 60.000χλμ.
-
Κάηκε η λάμπα του αριστερού στοπ πριν λίγες ημέρες.
83000km. -
Ααα μιλάμε για σοβαρά προβλήματα... Και με την απαξίωση που υφίσταται, μοιάζει πολύ δελεαστικό για οικογενειακό, με συγκρατημένα έξοδα.
-
Ο χρήστης Cuore Sportivo 19 έγραψε:
Ααα μιλάμε για σοβαρά προβλήματα... Και με την απαξίωση που υφίσταται, μοιάζει πολύ δελεαστικό για οικογενειακό, με συγκρατημένα έξοδα.Μην ξεχνάτε και το κάλυμμα του χειροφρένου !!!
50.000χλμ
Στάλθηκε από το GT-I9305 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
Ααα μιλάμε για σοβαρά προβλήματα... Και με την απαξίωση που υφίσταται, μοιάζει πολύ δελεαστικό για οικογενειακό, με συγκρατημένα έξοδα.
Μην ξεχνάτε και το κάλυμμα του χειροφρένου !!!
50.000χλμ
Καμιά πατέντα για το πλαστικό του χειρόφρενου έχει κάνει κανείς?
-
Ο χρήστης Mpampinos έγραψε:
Μην ξεχνάτε και το κάλυμμα του χειροφρένου !!!
50.000χλμ
Καμιά πατέντα για το πλαστικό του χειρόφρενου έχει κάνει κανείς?
Τελευταία φορά που πήγα για λάδια και ρώτησα τον μηχανικό, μου είπε οτι η πατέντα 'μπρος - πίσω' δεν πιάνει και καλύτερα να το αλλάξω αφού είμαι ακόμα στην εγγύηση. Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω δοκιμάσει.... φαίνεται πάντως λογικό να λειτουργεί το μπρος πίσω...
Θα το αφήσω μέχρι να μου την δώσει καμια μέρα και να το χαλάσω τελείως ή μέχρι να πλησιάσει το τέλος της εγγύησης. Δηλαδή την άνοιξη του '15 ....
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Άρα άμα με το 150άρι μόνο σε πόλη έχω κάπου 8.8, η διαφορά σε κατανάλωση είναι αμελητέα.Πως εβγαλες αυτο το συμπέρασμα οτι το 150άρι θα έχει 8,8 μέσα στην πόλη ενώ το 120άρι 8,1 σε εθνική.Την κατανάλωση αυτη την επιβεβαιώνω και εγώ που έχω το 120άρι.Να έχεις υπόψη σου όμως οτι όταν το χρησιμοποιώ μέσα στην πόλη με κρύες εκινήσεις κτλ παίζει άνετα στο 11.....Το 150άρι έχει μεγαλύτερη τουρμπίνα και 17αρες ζάντες (sport) αρα υπολόγιζε + 1-2 lt/100km.
Απο προβλήματα εγώ που το αγόρασα μεταχειρισμένο όλο και κάτι ακούγεται....
Να κοιτάξεις το σύστημα διέυθυνσης ενδελέχώς οπωσδήποτε!! -
Ο χρήστης anastasis_k13 έγραψε:
Άρα άμα με το 150άρι μόνο σε πόλη έχω κάπου 8.8, η διαφορά σε κατανάλωση είναι αμελητέα.
Πως εβγαλες αυτο το συμπέρασμα οτι το 150άρι θα έχει 8,8 μέσα στην πόλη ενώ το 120άρι 8,1 σε εθνική.
Μήπως γιατί το έχει;
-
Γράψε λάθος,νόμιζα οτι το είχε postarei o cuore sportivο που θέλει να αγοράσει bravo!!!
In this case, φίλε sinanai έχεις μαγικό πόδι!!!!Αθήνα εννοέις κέντρο η με μετακινήσεις Ε.Ο και Α.Ο? -
Αν οδηγίες μόνο Αθήνα και μόνο τις ώρες που δεν κουνιέται τίποτα ειναι λογικό το 11αρη , σε κάθε άλλη περίπτωση οδηγίας ατσουμπαλα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Αν οδηγίες μόνο Αθήνα και μόνο τις ώρες που δεν κουνιέται τίποτα ειναι λογικό το 11αρη , σε κάθε άλλη περίπτωση οδηγίας ατσουμπαλαΕγώ είμαι στο 8lt/100 με κίνηση 70% Ε.Ο - Α.Ο και 30% κλέινον άστυ.
Το 11 ίσως είναι λίγο υπερβολικό,αλλα έχω παρατηρήσει οτι οταν είμαι σε συνθήκες κίνησης και ψάχνω για παρκινγκ πχ,η αυτονομία πάει περίπατο,και η μέση κατνάλωση πηγαίνει στο 20λεπτο +1lt/100 !!!
Ηκαρότσα έιναι βαριά και το αυτοκίνητο με 1η & 2α δεν πάει κάτω απο 12lt/100 στην στιγμιαία κατνάλωση και ασ κινήσε ισα ίσα!!! -
Η αλήθεια έιναι παντώς οτι είναι αρκετά πιο οικονομικό απ,οτι περίμενα αναλογικά,
Καίει περίπου σαν ένα 1600 και έχει ροπή 2λτ!!! -
Ο χρήστης anastasis_k13 έγραψε:
Η αλήθεια έιναι παντώς οτι είναι αρκετά πιο οικονομικό απ,οτι περίμενα αναλογικά,
Καίει περίπου σαν ένα 1600 και έχει ροπή 2λτ!!!Δεν καίει λέμε
http://imageshack.us/photo/my-images/697/002shw.jpg/Ούτε diesel να ήταν!
Fiat Bravο 2007