-
Δίκιο έχεις Μάνο, αλλά όταν η πολιτεία αυθαιρετεί εν γνώση της δεν πρέπει και συ να βρεις έναν τρόπο να αντιδράσεις; Με το ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να βάλει π.χ. ο δήμος Ν.Σμύρνης σαμαράκια στην Συγγρού γιατί οι οδηγοί τρέχουν και σημειώνονται πολλά ατυχήματα και στο κάτω κάτω της γραφής γιατί να μην περνάνε τα αυτοκίνητα από μία άλλη περιοχή και να ζαλίζουν τους δικούς μας τους δημότες που έσκασαν και έναν σκασμό λεφτά να αγοράσουν την μονοκατοικία στο Ψυχικό πχ; (α, να μην το ξεχάσω, να κάνουμε και καμια μονοδρόμηση της Συγγρού επί τη ευκαιρία... ) Αυτά είναι σκεπτικά που νομίζω δεν αξίζουν ούτε αναφοράς.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εντάξει, ομως εδώ δεν κάνουμε δικαστήριο για το ποιος φταίει για τα σαμαράκια. Το θέμα είναι η κόρνα και ο κανόνας είναι ότι η χρήση της πρέπει κατά το δυνατόν να αποφεύγεται μέσα στην πόλη. Θα υπενθυμίσω μόνο ότι έχουν γίνει μελέτες που καταδεικνύουν ότι η ηχητική ρύπανση της πόλης έχει μακροπρόθεσμα σοβαρές συνέπειες στην υγεία, ίσως σε αντίστοιχο βαθμό με την ατμοσφαιρική. Λίγο κράτει παιδιά.Και τα νεύρα που δημιουργούν τα παράνομα σαμαράκια κάνουν κακό στην ψυχική υγεία
-
και οι λεωφορειατζήδες το έχουν παραχ€σει με τα κορναρίσματα
-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
..... Δίπλα του όμως μένει ένα ζευγάρι συνταξιούχων με 10 ασθένειες ο καθένας. Από τη μία ενοχλούνται από τα μαρσαρίσματα και την κάπνα, από την άλλη θα έχουν και τις κόρνες; Φταίει ο βλαχοδήμαρχος θα μου πεις. Και λοιπόν; Για να βγάλεις το άχτι σου σ'αυτόν, θα σπάσεις τα νεύρα άσχετων;
Δεν βγάζεις τα νεύρα σου στον δήμαρχο. Απλά αν πάει ο παππούς και η γιαγιά και ο κάθε δημότης (ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ, γιατί αυτή είναι η μοναδική ιδιότητα που ενδιαφέρει τον δήμαρχο) και του τα πρήξουν θα τα βγάλει. (βλ. Δήμος Χολαργού). Αν το κάναμε όλοι συστηματικά πιστεύω ότι θα έμεναν μόνο τα σαμαράκια που θα έπρεπε να μείνουν....
Που εβγαλαν σαμαρακια στο χολαργο και δεν πηρα χαμπαρι????
Ισα ισα που με το που τα ξεβιδωσε ο κοσμος τα ξαναβαλαν ολα απ' την αρχη
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
.....
Μετά υπάρχουν και οι γνωριμίες των κατοίκων. Δηλαδή εγώ έχω σπίτι σε ένα δρόμο και δεν θέλω να περνάνε μπροστά μου και ξέρω και το δήμαρχο ? Κανονίζω και βάζουν απαγορευτικό (ή και στις δύο άκρες του δρόμου!) ή / και σαμαράκια ώστε να αποθαρρύνω το πέρασμα από το δρόμο αυτό. Και πως πάω εγώ σπίτι μου ? Παραβιάζω το απαγορευτικό, απλούστατα, σιγά μη με γράψουν...
....Δυστηχώς δεν έχω ζήσει ποτέ μου Ελλάδα και δεν γνωρίζω την κατάσταση εκεί καλα. Ξέρω οτι οι γνωριμίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.
Είναι όμως τόσο τραγικά τα πράγματα; Δηλαδή με μία γνωριμία με το δήμαρχό κάποιος μπορεί χωρίς καμμία μελέτη να βάλει ένα σαμαράκι/απαγορευτικό έξω απο το σπίτι του;
Οι πολίτες πέρα απο την παράνομη λύση του να το ξηλώσουν , νόμιμα τι μπορούν να κάνουν; Τι μέτρα προστασίας παρέχει το κράτος για τέτοιες αυθαίρετες πρωτοβουλίες ατόμων να βάλουν σήμανση και σαμαράκια όπου τους βολεύει;
Όταν τοποθετείται ένα σαμαράκι, έστω και τυπικά , υπάρχουν οι αρμόδιες υπογραφές που χρειάζονται; πχ ΥΠΕΧΩΔΕ η οτιδήποτε χρειάζεται για να είναι νόμιμο για τα μάτια του κόσμου.Και μίας και ζείτε εκεί τι πιστεύετε για την κατάσταση αυτή; Βλέπετε να αλλάζει ; Παρατηρώ πάντως όποτε έρχομαι Ελλάδα και μιλώντας με νέα άτομα οτι έχουν καλύτερες και πιο αξιοκρατικές αντιλήψεις απο τους μεγαλύτερούς τους.
Φιλικά με ειλικρινή εκτίμηση,
Δημητρης -
Ο χρήστης johnnyka έγραψε:
Περί το '93-94 όλη η Ναυαρίνου είχε γεμίσει σαμαράκια τα οποία μετά το κράξιμο που έπεσε έφυγαν αστραπή... Για ποια σαμαράκια λες εσύ;
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Δυστηχώς δεν έχω ζήσει ποτέ μου Ελλάδα και δεν γνωρίζω την κατάσταση εκεί καλα. Ξέρω οτι οι γνωριμίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.
Είναι όμως τόσο τραγικά τα πράγματα; Δηλαδή με μία γνωριμία με το δήμαρχό κάποιος μπορεί χωρίς καμμία μελέτη να βάλει ένα σαμαράκι/απαγορευτικό έξω απο το σπίτι του;
Οι πολίτες πέρα απο την παράνομη λύση του να το ξηλώσουν , νόμιμα τι μπορούν να κάνουν; Τι μέτρα προστασίας παρέχει το κράτος για τέτοιες αυθαίρετες πρωτοβουλίες ατόμων να βάλουν σήμανση και σαμαράκια όπου τους βολεύει;
Όταν τοποθετείται ένα σαμαράκι, έστω και τυπικά , υπάρχουν οι αρμόδιες υπογραφές που χρειάζονται; πχ ΥΠΕΧΩΔΕ η οτιδήποτε χρειάζεται για να είναι νόμιμο για τα μάτια του κόσμου.Και μίας και ζείτε εκεί τι πιστεύετε για την κατάσταση αυτή; Βλέπετε να αλλάζει ; Παρατηρώ πάντως όποτε έρχομαι Ελλάδα και μιλώντας με νέα άτομα οτι έχουν καλύτερες και πιο αξιοκρατικές αντιλήψεις απο τους μεγαλύτερούς τους.
Φιλικά με ειλικρινή εκτίμηση,
ΔημητρηςΟι δήμαρχοι, ακριβώς επειδή είναι 'τοπικοί άρχοντες' συχνά αυθαιρετούν και παρανομούν, για να ικανοποιήσουν συμφέροντα της εκλογικής τους 'πελατείας' (*) ή, απλά, επειδή την έχουν δει 'άρχοντες' . Επειδή όντως για να μπει ένα σαμαράκι χρειάζεται μελέτη και συγκεκριμένη νομική διαδικασία, την οποία σπάνια τηρούν, είναι εύκολο να προσφύγει κανείς στο ΥΠΕΧΩΔΕ (αν θυμάμαι καλά) και να διαμαρτυρηθεί, οπότε 99% το σαμαράκι ξηλώνεται (οι δικηγόροι του Forum, πχ. koutsan και manosk, θα ξέρουν ίσως να μας πουν τι ακριβώς ισχύει). Εδώ όμως είναι που μπαίνει και η αδιαφορία των πολιτών, δηλ. αυτό δεν το κάνουν παρά λίγοι -σε ένα βαθμό δικαιλογημένα, πχ. αν περνάς 1 φορά το μήνα από ένα δρόμο με σαμαράκια δεν ασχολείσαι, λογικό είναι. Αλλά αν περνάς κάθε μέρα ?
(*) Στην αυθαιρεσία των δημάρχων βοηθά πολλές φορές και η αντίληψη των δημοτών τους πως κατοικούν σε 'ευγενές' προάστιο (πχ. Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου στην Αθήνα) και δεν θέλουν να τους ταράζουν την ηρεμία αυτοκίνητα διερχομένων. Συνεπώς συχνά δεν φταίνει μόνο οι δήμαρχοι...
-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Περί το '93-94 όλη η Ναυαρίνου είχε γεμίσει σαμαράκια τα οποία μετά το κράξιμο που έπεσε έφυγαν αστραπή... Για ποια σαμαράκια λες εσύ;
Α, οκ τοτε...
Εγω το 93 πηγαινα 3η δημοτικου οποτε δεν πρεπει να με απασχολουσε και πολυ το ζητημα....
Εγω λεω για τα σμαρακια στην πλατεια Καμαρατου και προς Περικλεους που τα περναω καθε μερα και μου εχουν σπασει τα νευρα -
Ο χρήστης nass έγραψε:
(*) Στην αυθαιρεσία των δημάρχων βοηθά πολλές φορές και η αντίληψη των δημοτών τους πως κατοικούν σε 'ευγενές' προάστιο (πχ. Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου στην Αθήνα) και δεν θέλουν να τους ταράζουν την ηρεμία αυτοκίνητα διερχομένων. Συνεπώς συχνά δεν φταίνει μόνο οι δήμαρχοι...
Γι' αυτό δεν κορνάρουμε έξω από το δημαρχείο
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οι δήμαρχοι, ακριβώς επειδή είναι 'τοπικοί άρχοντες' συχνά αυθαιρετούν και παρανομούν, για να ικανοποιήσουν συμφέροντα της εκλογικής τους 'πελατείας' (*) ή, απλά, επειδή την έχουν δει 'άρχοντες' . Επειδή όντως για να μπει ένα σαμαράκι χρειάζεται μελέτη και συγκεκριμένη νομική διαδικασία, την οποία σπάνια τηρούν, είναι εύκολο να προσφύγει κανείς στο ΥΠΕΧΩΔΕ (αν θυμάμαι καλά) και να διαμαρτυρηθεί, οπότε 99% το σαμαράκι ξηλώνεται (οι δικηγόροι του Forum, πχ. koutsan και manosk, θα ξέρουν ίσως να μας πουν τι ακριβώς ισχύει). Εδώ όμως είναι που μπαίνει και η αδιαφορία των πολιτών, δηλ. αυτό δεν το κάνουν παρά λίγοι -σε ένα βαθμό δικαιλογημένα, πχ. αν περνάς 1 φορά το μήνα από ένα δρόμο με σαμαράκια δεν ασχολείσαι, λογικό είναι. Αλλά αν περνάς κάθε μέρα ?
Nass, είχα γράψει 5 πράγματα για τα σαμαράκια εδώ : http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=7513&postdays=0&postorder=asc&start=0
Χωρίς να γνωρίζω θετικά θα διακινδύνευα την πρόβλεψη ότι δεν θα έβρισκες και πολύ άκρη αν κατέφευγες στο ΥΠΕΧΩΔΕ...Μια ακόμα λύση είναι ο Συνήγορος του Πολίτη αλλά για να ζητήσεις τη συνδρομή του πρέπει πρώτα να έχεις ζητήσει από το δήμο να ξηλώσει τα παράνομα σαμράκια και να σε αγνόησε ή να απέρριψε το αίτημά σου...Όχι ότι θα ιδρώσει το αυτί των δημάρχων , αλλά λέμε τώρα εναλλακτικές λύσεις...
Χωρίς κόρνα