-
Ο χρήστης stavrosbiologos έγραψε:
Διορθώνω οτι το σερβις για τα λάδια εμενα μου ειπάνε οτι ειναι στα 7.500χλμ... Για το JAZZAKI τι να πω...? οτι και να πω λιγο θα ειναι
Έχω δώσει ''ομηρικές μάχες'' σε αυτό το φορουμ για να πεισω όλο τον κόσμο οτι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Ειναι λίγο ακριβούτσικο αλλα τα λεφτα του τα αξιζει μεχρι και το τελευταίο ευρουλάκι!!! Να φανταστείς οτι εγω μολις είδα το facelift πριν απο κανα μήνα ξετρελλάθηκα και ήθελα να πουλήσω το ''ουρανί'' JAZZAKI μου και να πάρω την καινουργια έκδοση. Τέλος πάντων σύντομα μου ''κόπηκε'' η όρεξη γιάτι γενικά ειμαι της αποψης οτι το αυτοκινητο ειναι πάνω απ'ολα ενα ''εργαλείο'' οπότε δεν μπορώ να πω οτι θα αξιζε να μπω στη διαδικασια να πουλήσω το JAZZAKI μου για να εχω επιπλέον ηλ.κλιματισμο,καθρεπτες με φλας και κατι αλλες λεπτομερειες που παρολα αυτα το κανουν ενα πολυ ελκυστικό και ομορφο αυτοκινητο.
Για μένα οι χωροι ειναι το δυνατο σημειο αυτου του αυτοκινήτου παροτι εχει τις ίδιες διαστασεις σε μήκος με τους ανταγωνιστες του(polo,fiesta,corsa). Με λιγα λόγια εγω θα το χαρακτηριζα ενα ''μικρο πολυμορφικο'' που χωράει τα ''πάντα''. Για εγγυησεις (7 χρονια) και τον βραβευμένο κινητήρα του ως τον πιο οικονομικο την κατηγορίας του τι να πούμε? Μιλάνε τα γεγονοτα Σε μια εποχη που η βενζίνη γινεται ολο και πιο ακριβή ειναι θα έλεγα σημαντικο να φουλάρεις το ντεπόζιτο και να ξεχνας να το ξαναγεμίσεις (οι Εβραίοι θα το λατρεύανε αυτο το αυτοκίνητο ). Εαν και προσωπικά δεν τραβάω κανα ζόρι με την τιμη της βενζίνης αφου τα χρόνια που σπουδασα στην Ιταλία την πλήρωνα ''χρυσή''(εως και 100δρχ. ακριβότερη σε σχεση με την Ελλάδα).
Πάρε το JAZZAKI με κλειστα ματια ειναι η καλύτερη επιλογη που θα μπορούσες να κάνεις... Για οποιαδήποτε αλλη αποριά εχεις εδώ είμαστε...
Και μην ξεχνάς...be COOL,be JAZZ!!!
Είμαι και εγώ στην αγορά αυτοκινήτου (βλ. θέμα 307 SW vs Megane Sedan) και θέλω να ρωτήσω:
στα ταξίδια πως είναι? Έχει ξεκούραστη ανάρτηση? Έχω την εντύπωση ότι ο ημιάκαμπτος πίσω πρέπει να είναι λίγο νευρικός.
Κατά τ'άλλα πιστέυω ότι το αμάξι είναι ευφυέστατο!!!! -
ασε μεγάλε.... πιο? Αυτό που ειναι πανω στις μπάρες? στο Δρόμο? στα κεντρικά
Το έχω δει και εγω και μου άρεσε πάρα πολύ για station
-
Ο χρήστης chkolon έγραψε:
Διορθώνω οτι το σερβις για τα λάδια εμενα μου ειπάνε οτι ειναι στα 7.500χλμ... Για το JAZZAKI τι να πω...? οτι και να πω λιγο θα ειναι
Έχω δώσει ''ομηρικές μάχες'' σε αυτό το φορουμ για να πεισω όλο τον κόσμο οτι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Ειναι λίγο ακριβούτσικο αλλα τα λεφτα του τα αξιζει μεχρι και το τελευταίο ευρουλάκι!!! Να φανταστείς οτι εγω μολις είδα το facelift πριν απο κανα μήνα ξετρελλάθηκα και ήθελα να πουλήσω το ''ουρανί'' JAZZAKI μου και να πάρω την καινουργια έκδοση. Τέλος πάντων σύντομα μου ''κόπηκε'' η όρεξη γιάτι γενικά ειμαι της αποψης οτι το αυτοκινητο ειναι πάνω απ'ολα ενα ''εργαλείο'' οπότε δεν μπορώ να πω οτι θα αξιζε να μπω στη διαδικασια να πουλήσω το JAZZAKI μου για να εχω επιπλέον ηλ.κλιματισμο,καθρεπτες με φλας και κατι αλλες λεπτομερειες που παρολα αυτα το κανουν ενα πολυ ελκυστικό και ομορφο αυτοκινητο.
Για μένα οι χωροι ειναι το δυνατο σημειο αυτου του αυτοκινήτου παροτι εχει τις ίδιες διαστασεις σε μήκος με τους ανταγωνιστες του(polo,fiesta,corsa). Με λιγα λόγια εγω θα το χαρακτηριζα ενα ''μικρο πολυμορφικο'' που χωράει τα ''πάντα''. Για εγγυησεις (7 χρονια) και τον βραβευμένο κινητήρα του ως τον πιο οικονομικο την κατηγορίας του τι να πούμε? Μιλάνε τα γεγονοτα Σε μια εποχη που η βενζίνη γινεται ολο και πιο ακριβή ειναι θα έλεγα σημαντικο να φουλάρεις το ντεπόζιτο και να ξεχνας να το ξαναγεμίσεις (οι Εβραίοι θα το λατρεύανε αυτο το αυτοκίνητο ). Εαν και προσωπικά δεν τραβάω κανα ζόρι με την τιμη της βενζίνης αφου τα χρόνια που σπουδασα στην Ιταλία την πλήρωνα ''χρυσή''(εως και 100δρχ. ακριβότερη σε σχεση με την Ελλάδα).
Πάρε το JAZZAKI με κλειστα ματια ειναι η καλύτερη επιλογη που θα μπορούσες να κάνεις... Για οποιαδήποτε αλλη αποριά εχεις εδώ είμαστε...
Είμαι και εγώ στην αγορά αυτοκινήτου (βλ. θέμα 307 SW vs Megane Sedan) και θέλω να ρωτήσω:
στα ταξίδια πως είναι? Έχει ξεκούραστη ανάρτηση? Έχω την εντύπωση ότι ο ημιάκαμπτος πίσω πρέπει να είναι λίγο νευρικός.
Κατά τ'άλλα πιστέυω ότι το αμάξι είναι ευφυέστατο!!!!δε το αισθανομαι τόσο βαρύ όσο το αστρα, αλλα γενικά δεν εχω πρόβλημα στα ταξίδια (140km/h). Αμα δεν εχω και λεφτά σηκώνω το πόδι από το γκάζι και δε καει τίποτα... (90km/h)
-
Υπαρχει και εκδοση vtec 1.5 με μοτερ L-15A και CVT 7ταχυτο με 110 ps με 0-60 mph σε 8,8 sec!! Aλλα μονο για Ασια! Περα απο αυτο, το (αμαξακι) ειναι κορυφη!Λιγο ακριβο αλλα αξιζει μεχρι και το τελευταιο EURO τα λεφτα του γιατι προκειται για ενα εξυπνα σχεδιασμενο αυτοκινητο και θα εχεισ και οικονομια καυσιμου .Να τα χαρακτηριστικα απο 1.5 vtec....
Performance Results & Technical Specifications : Jazz 1.5VTEC
Performance Test Results
Best Average Worse
0-60 mph 8.77s 8.85s 8.94s
0-1/4 mile/Trap Speed 16.89s / 87.6mph 16.96s / 86.7mph 17.0s / 86.3mph
60-0 mph 133ft 137ft 139ftTechnical Specifications
Engine
Inline 4 cylinder 16Valves SOHC VTEC and PGM-Fi Displacement 1497cc
Bore X Stroke 73.0mm X 89.4mm
Compression 10.1 : 1
Max power 81kW (110ps) at 5800rpm
Max torque 143Nm (14.6kgm) at 4800rpmGearbox
Continously Variable Transmission (CVT) with 7-speed ModeSteering
Electrical Power Steering (EPS)
Ratio 17. 7: 1
turn (lock to lock) 3.53
turning circle (body) 4.9 mBrake System
Front Ventilated Disc
Rear Drum (Japan version); Solid Disc (Thai version)Suspension
Front McPherson Strut
Rear Torsion Beam
Tyres 185/55R15
Alloy Size 15 X 6.0 JJDimensions
Length 3830 mm
Width 1695 mm
Height 1525 mm
wheelbase 2450 mm
Threads FR/RR 1440 / 1430 mm
Ground clearance 150 mm
Kerb Weight 1080 kg
fuel tank 42 l -
Ο χρήστης chkolon έγραψε:
Κατά τ'άλλα πιστέυω ότι το αμάξι είναι ευφυέστατο!!!!Έκανα το Πάσχα 2.000χλμ στην Ιταλία σε autostrada και επαρχιακό δίκτυο και ευχαριστήθηκα ταξίδι... Άνετο,με ήσυχο κινητήρα και πρακτικό σε χώρους, με 380λτ. πορτπαγκαζ χώρεσε άνετα τα μπαγάζια 2 ατόμων. Η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη σε μια μέτρια κατάσταση θα έλεγα,δηλαδή ούτε σφιχτή αλλά ούτε μπάίνει και σαν βάρκα στις στροφές. Γενικά έχει καλά κρατήματα το αμάξι αλλά δεν μπορώ να πώ ότι το πιέζω πολύ...
Εντάξει εάν ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά για μεγάλο αυτοκίνητο το JAZZAKI δεν ανήκει σ'αυτή την κατηγορία αλλά πάντως έχει χώρους που μπορούν να ικανοποιήσουν μια οικογένεια,οπότε αξίζει της προσοχής σου.
Καλή αγορά σε ότι αποφασίσεις...
Be cool,be JAZZ!!! -
Ο χρήστης jap-power έγραψε:
Υπαρχει και εκδοση vtec 1.5 με μοτερ L-15A και CVT 7ταχυτο με 110 ps με 0-60 mph σε 8,8 sec!! Aλλα μονο για Ασια!Το Jazz φοράει τους κινητήρες σειράς L της honda, εμείς εδώ παίρνουμε μόνο το μικρό κινητήρα. H Honda αισιοδοξεί να αντικαταστήσει τη σειρά των κινητήρων D με τη σειρά L, αρκετά δύσκολο αφού η σειρά D είναι πάρα πολύ καλή.
http://asia.vtec.net/Series/FitJazz/lseries/index.html -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Υπαρχει και εκδοση vtec 1.5 με μοτερ L-15A και CVT 7ταχυτο με 110 ps με 0-60 mph σε 8,8 sec!! Aλλα μονο για Ασια!
Το Jazz φοράει τους κινητήρες σειράς L της honda, εμείς εδώ παίρνουμε μόνο το μικρό κινητήρα. H Honda αισιοδοξεί να αντικαταστήσει τη σειρά των κινητήρων D με τη σειρά L, αρκετά δύσκολο αφού η σειρά D είναι πάρα πολύ καλή.
http://asia.vtec.net/Series/FitJazz/lseries/index.htmlτο μεσαίο παίρνουμε. εχει και 1,2 κινητηρα
-
Ερώτηση για τους έχοντες Jazz....
Τι πληρώνετε για τα service του και πού το πάτε?
Εγώ λόγω δουλειάς και διαμονής με βολεύει ο Σαρακάκης επι της Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας. Έχει κανείς feedback για την εν λόγω μονάδα?
Επίσης τώρα έμαθα ότι σχεδόν αμέσως αφού παραλάβω το Jazzάκι μου θα πάω ένα επαγγελματικό ταξίδι(οδικώς) στα σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας. Τί λέτε να πάω με το Jazz (να κάνει και το στρωσιματάκι του) ή να πάω με κάποιο άλλο όχημα? Αυτό που με απασχολεί είναι ότι εάν πρέπει να κάνει μία πρώτη αλλαγή λαδιών στα 1000χλμ ας πούμε θα υπάρχει πρόβλημα επειδή θα είμαι on the road.
-
Ο χρήστης Tech@Cyclist.GR έγραψε:
Ερώτηση για τους έχοντες Jazz....Τι πληρώνετε για τα service του και πού το πάτε?
Εγώ λόγω δουλειάς και διαμονής με βολεύει ο Σαρακάκης επι της Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας. Έχει κανείς feedback για την εν λόγω μονάδα?
Επίσης τώρα έμαθα ότι σχεδόν αμέσως αφού παραλάβω το Jazzάκι μου θα πάω ένα επαγγελματικό ταξίδι(οδικώς) στα σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας. Τί λέτε να πάω με το Jazz (να κάνει και το στρωσιματάκι του) ή να πάω με κάποιο άλλο όχημα? Αυτό που με απασχολεί είναι ότι εάν πρέπει να κάνει μία πρώτη αλλαγή λαδιών στα 1000χλμ ας πούμε θα υπάρχει πρόβλημα επειδή θα είμαι on the road.
δεν κανουν αλλαγη στα 1000 νομιζω. να πας με το jazz. Τι να πας με αλλο και να μεινεις
-
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
να πας με το jazz. Τι να πας με αλλο και να μεινειςΜε τέτοιους χώρους κι εγώ προτείνω να μείνεις με το jazz
Πέρα από την πλάκα, εγώ θα φοβόμουν μεγάλο ταξίδι με καινούργιο αυτοκίνητο. Κάνε καλού κακού 1-2 βόλτες μέχρι το Σούνιο ή μέχρι τη Χαλκίδα και μετά τα μακρινά... -
Έχει κανείς κάποια ιδέα για τις τιμές που παίζουνε στα προγραμματισμένα service?
-
Ερώτηση για τους έχοντες Jazz....Τι πληρώνετε για τα service του και πού το πάτε?
Μή μασάς αγόρι μου πηγαινε το ταξιδάκι σου και μη φοβάσαι τίποτα...το JAZZAKI είναι σκυλί ανήμερο,δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Πέρυσι το καλοκαίρι που το πήρα έκανα 20 μέρες διακοπές γυρίζοντας σχεδόν τη μισή Ελλάδα και γράφοντας στο κοντέρ 2.200χλμ και κατόπιν το πήγα για αλλαγή λαδιών η οποία είναι και τσάμπα λόγω του ότι είναι η πρώτη(στου Παπρά). Το Πάσχα έριξα άλλο ένα ταξιδάκι στη Β.Ιταλία γύρω στα 2.500χλμ. και το JAZZAKI μου απέδειξε ότι έιναι ένα μικρό αλλά στην πραγματικότητα ''πολύ μεγάλο'' αμάξι!!! Έριξα και δύο ύπνους στα autogrill της αutostrada μέσα στο JAZZAKI και μιλάμε δεν ''πιάστηκα'' καθόλου!!! Άρα μεχρι και για τροχοσπιτο κάνει το JAZZAKI!!!
Άντε με το καλό να το παραλάβεις... -
Έχει κανείς κάποια ιδέα για τις τιμές που παίζουνε στα προγραμματισμένα service?Πρώτο σέρβις στα 7.500χλμ (φίλτρο+λάδια)=59ευρώ
Be cool,be JAZZ!!! -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
να πας με το jazz. Τι να πας με αλλο και να μεινεις
Με τέτοιους χώρους κι εγώ προτείνω να μείνεις με το jazz
Πέρα από την πλάκα, εγώ θα φοβόμουν μεγάλο ταξίδι με καινούργιο αυτοκίνητο. Κάνε καλού κακού 1-2 βόλτες μέχρι το Σούνιο ή μέχρι τη Χαλκίδα και μετά τα μακρινά...Mε καινούργιο αυτοκίνητο μπορείς να φοβάσαι μεγάλο ταξίδι, με HONDA όμως δεν χρειάζεται να φοβάσαι τίποτα...
-
Επίσης τώρα έμαθα ότι σχεδόν αμέσως αφού παραλάβω το Jazzάκι μου θα πάω ένα επαγγελματικό ταξίδι(οδικώς) στα σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας. Τί λέτε να πάω με το Jazz (να κάνει και το στρωσιματάκι του) ή να πάω με κάποιο άλλο όχημα? Αυτό που με απασχολεί είναι ότι εάν πρέπει να κάνει μία πρώτη αλλαγή λαδιών στα 1000χλμ ας πούμε θα υπάρχει πρόβλημα επειδή θα είμαι on the road.Τα πρώτα 500-1000 χλμ. να το οδηγείς κανονικά, να αποφεύγεις τις χαμηλές στροφές (κάτω από 2000 σαλ) και κάθε 2-3 λεπτά στον αυτοκινητόδρομο να παίρνεις το πόδι σου από το γκάζι για μερικά δευτερόλεπτα. Μετά άνοιγε τις στροφές πολύ αλλά να αποφεύγεις τα μεγάλα φορτία για μεγάλο χρόνο.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά, ανυπομονώ να το παραλάβω αν και έχω αρκετό μέλλον ακόμα
Kάθε φορά που πέφτω σε κίνηση και πάω πρώτη-δευτέρα σκέφτομαι ότι σε λίγο καιρό θα είναι παρελθόν αυτά
Aαααα! Ακόμα μία ερώτηση. Απο τα ηχεία του αυτοκινήτου Jazz είστε ευχαριστημένοι? Σε κάποια reviews στο διαδίκτυο διάβασα ότι είναι πολύ κακής ποιότητας.
-
kalispera
mipos gbnorizete an kai pote programmatizetai antikatastasi tou jazz? giati thelo na to agoraso kai me krataei h elleipsi enimerosis gia thn antikatastasi tou.. axizei na perimeno antikatastati h na to paro amesa?
sas eyxaristo
-
To facelift του Jazz κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα, πριν λίγους μήνες, οπότε σίγουρα το ίδιο μοντέλο θα κρατήσει για τα επόμενα 2-3 χρόνια.
Τώρα όλο το βάρος της Honda πέφτει στο νέο Civic που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην Αμερική το φθινόπωρο και δεν έχω δει κάποια σοβαρή πληροφορία για επικείμενη αντικατάσταση του Jazz.
Νομίζω καλύτερα να πάρεις τώρα το Jazzάκι που είναι φρέσκο απο το facelift, ακόμα πιο βελτιωμένο και αποτελεί σίγουρη αξία!
-
...είναι και το επίσημο αγαπημένο του φόρουμ!
HONDA JAZZ