-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Δεν θέλω να φανεί πως κάνω τον πονηρό.......αλλά πως τα καταφέρνουν και πέφτουν στη θάλασσα ,στα λιμάνια......δεν εξετάζω την περίπτωση μέθυσμένου,άρρωστου (γενικά) ή κάτι τέτοιο.Τώρα να πέσω έτσι απο λάθος στο λιμάνι της περιοχής που μένω μου φαίνεται χοντρό.Να πέσω σε κάποιο ποτάμι γιατί μπήκα με χίλια στη στροφή και μου έφυγε πάει στο καλό.
Βέβαια καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι πνίγεσαι ότι και να κάνεις οταν δεν έχεις τις αισθήσεις σου.Οπότε ή καλύτερη λύση είναι ..............μην πέφτεται μέσα...πριν από λίγο που μίλησα με τη μάνα μου στο τηλέφωνο μου είπε ότι πάλι ζευγάρι έπεσε στο Θερμαικό οπότε εμένα το μυαλό μου στο πονηρό πάει.
Αφού δεν είπαν και το όνομα της γυναίκας η οποία εξαφανίστηκε μετά το συμβάν.
Και την προηγούμενη φορά που είχε πέσει ο Πάριος με μια πολιτικό πάλι ζευγάρι δεν ήταν?Λύνουν το χειρόφρενο και μετά αναρωτιόμαστε γιατί πέφτουν τα αυτοκίνητα στο Θερμαικό. -
Στα τρίθυρα αυτοκίνητα τα πίσω τζάμια των επιβατών νομίζω ότι σπάνε πολύ εύκολα, ακριβώς για περιπτώσεις απεγκλωβισμού.
Στο 206, που έχω, τα πίσω τζάμια των επιβατών, αν τα χτυπήσεις με το χέρι σου, παράγεται ένας τζούφιος θόρυβος, εντελώς διαφορετικός από αυτόν που παράγεται όταν χτυπάς το παρμπρίζ, ή τα πλαϊνά τζάμια.
Εξάλλου κάποιος μου έιπε ότι επίτηδες είναι κατασκευασμένα για να σπάνε εύκολα, ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις. -
Παιδακια μην το υπεραναλυουμε, υπαρχουν οι εξης περιπτωσεις για να σωθεις αν πεσεις στο νερο.
1.Σπας το τζαμι ΑΜΕΣΩΣ με το που πεσεις στο νερο, και βγαινεις απο εκει, ΠΡΙΝ προλαβει καν να αρχισει να μπαινει νερο μεσα στο τουτου, γιατι θα μπαινει αποτομα και δε θα μπορεις να βγεις.
2.Ανοιγεις πορτα αμεσως μολις πεσεις και βγαινεις.
3.Εισαι ο προταθλητης στο μακροβουτι, και κρατας την ανασα σου για 3 λεπτα, οποτε εισαι κυριλε, εχεις επιλογες.
4. Εχεις μια μπουκαλα στο πισω καθισμα, γιατι πας συνεχεια για καταδυσεις.
5.Εχεις Πιστολι-λοστο-ροπαλο, μπουζι σκορπια στο ντουλαπακιΒασικα αυτα υπαρχουνε ως ενδεχομενα... Το 90% σωζονται με το 1 και 2, η εχουν ανοιχτο το τζαμι την ωρα που πεφτουνε
ΥΓ. το τζαμι σπαει δυσκολα αν δεν ξερεις, πολυ σωστα το ειπε ενας φιλος. Με κλωτσια δεν ειναι τοσο ευκολο οσο ακουγεται γιατι πρεπει να χτυπησεις με μικρη επιφανεια (να ξερεις) στους περισσοτερους πιστευω ο ακγωνας ειναι καλυτερη λυση...
-
Αμα πας να σπασεις τζαμι αυτοκινητου με τον αγκωνα, θα εχεις εναν αγκωνα μειον...Τα τζαμια παιδια ειναι ασφαλειας σε ολα τα μοντερνα αυτοκινητα. Θελει μπουζι, κερμα η κατι αλλο πολυ σκληρο αλλα και πολυ μικρο ωστε ολο το ζορι να πεσει σε πολυ μικρη επιφανεια.
-
Όχι να το σπάσεις με κλωτσιά, να το ξεκολλήσεις μονοκόμματο από τα λάστιχα.
-
Τι με τα ποδια,τι με τα χερια,τι με τα κερατα σπασεις τα τζαμια το παν ειναι αυτο>Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
βεβαια για ολα αυτα μεσα στον πανικο του κανεις δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο να τα σκεφτει ή να τα πραξει αν δεν εχει προηγουμενα υποστει ειδικη εκπαιδευση.
-
Πριν λιγο φιλος μου ειπε οτι το αυτοκινητο που επεσε στη θαλασσα ανηκε στον... συζυγο της κυριας , ο οποιος (δικαιως) οταν πληροφορηθηκε το συμβαν τρελαθηκε Λυθηκε, λεει, το χεροφρενο Ετσι εξηγειται κι η εξαφανιση της αμα τη σωτηρια της... Τι αλλο θα δουν τα ματια μας
ΥΓ. Οπως ελεγε κι ο φιλος πριν, αλλος χρειαζοτανε τα... κερατα κι αλλος τα ειχε!
-
Για μισό λεπτό...
Λέτε για σπάσιμο του τζαμιου και παραβλέπετε δυο πράγματα:- Πώς θα σπρώξεις προς τα έξω το τζάμι, με τόσο μεγάλο όγκο νερού έξω από το αυτοκίνητο?
- Και πες ότι το έσπασες... Θα μπει όλος αυτός ο όγκος του νερού με τόση πίεση και ταχύτητα που όχι μόνο δε θα μπορείς να βγεις, αλλά ούτε να αναπνεύσεις...
Δε μου φαίνεται και τόσο εφικτή λύση...
-
Δεν γνωρίζω το σχετικό πείραμα αλλά όσες φορές έχω διαβάσει διαδικασίες για απεγκλωβισμούς από πτώση σε θάλασσα πάντα αναφέρονται τα ακόλουθα.
Μετά την πτώση δεν μπορείς να αντιδράσεις αμέσως λόγο του σοκ άσε που αν υπάρχουν και άλλοι στο αμάξι δεν μπορείς να τους εγκαταλείψεις αβοήθητους. Ο λίγος χρόνος που μεσολαβεί είναι αρκετός ώστε να έχει μπει η μισή σχεδόν πόρτα μέσα στο νερό και το άνοιγμα της να είναι αδύνατο εκτός αν είσαι ο Κουταλιανός!!!!
Ακόμα και αν έχεις ανοιχτά παράθυρα πρέπει να τα κλήσεις γιατί οι πιθανότητες να σφηνώσεις σε αυτά όταν βγαίνεις είναι μεγάλες εκτός αν είσαι η Κομανέτσι!!!!
Με κλειστά τα πάντα αποκλείεις να δημιουργηθεί χείμαρρος νερού που θα σε πνίξει μην αφήνοντας σε να αναπνεύσεις δημιουργώντας δίνες εντός του αυτοκινήτου.
Αφήνεις να γεμίσει το αμάξι σιγά σιγά με νερό κρατώντας το κεφάλι σου συνέχεια πάνω από τη στάθμη του για να αναπνέεις ως την τελευταία στιγμή.
Τότε μόνο ανοίγεις την πόρτα που έχοντας ίδια πίεση μέσα και έξω (πιθανά να είναι αδύνατο να ανοίξεις «παράθυρο’ στον ουρανό) η μυϊκή σου δύναμη είναι αρκετή έστω και με κάποια προσπάθεια.
Οι πιθανότητες να έχεις πέσει σε βάθος μεγαλύτερο των 5 με 6 μέτρων είναι μικρή μια και είσαι δίπλα στην παραλία, οπότε είναι σχετικά εύκολο να αναδυθείς χωρίς πρόβλημα.Αν δεν ξέρεις μπάνια τι να πω βάλε ένα σωσίβιο κάτω από το κάθισμα του οδηγού για παν ενδεχόμενο!!!!
-
Βρε παιδιά γιατί δεν κάνουμε το άλλο;
Έχω δει σε ορισμένα ελικόπτερα ότι έχουν σύστημα ¨μπαλονιών¨, όπου σε περίπτωση που χρειαστεί να πραγματοποιηθεί αναγκαστική προσθαλάσσωση τότε αυτά φουσκώνουν για να μην πάει το ελικόπτερο στο πάτο της θάλασσας.
Δεν μπορούμε να κάνουμε και εμείς κάτι τέτοιο;
Δεν έχω χώρο και κάτω από το κάθισμα για σωσίβιο... -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Βρε παιδιά γιατί δεν κάνουμε το άλλο;Έχω δει σε ορισμένα ελικόπτερα ότι έχουν σύστημα ¨μπαλονιών¨, όπου σε περίπτωση που χρειαστεί να πραγματοποιηθεί αναγκαστική προσθαλάσσωση τότε αυτά φουσκώνουν για να μην πάει το ελικόπτερο στο πάτο της θάλασσας.
Δεν μπορούμε να κάνουμε και εμείς κάτι τέτοιο;
Δεν έχω χώρο και κάτω από το κάθισμα για σωσίβιο...Δεν έχεις άδικο. Τόσοι και τόσοι βάζουν φουστίτσες στα αμάξια τους θα μπορούσαν να έχουν πλωτήρες για παν ενδεχόμενο!!!!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Για μισό λεπτό...
Λέτε για σπάσιμο του τζαμιου και παραβλέπετε δυο πράγματα:- Πώς θα σπρώξεις προς τα έξω το τζάμι, με τόσο μεγάλο όγκο νερού έξω από το αυτοκίνητο?
- Και πες ότι το έσπασες... Θα μπει όλος αυτός ο όγκος του νερού με τόση πίεση και ταχύτητα που όχι μόνο δε θα μπορείς να βγεις, αλλά ούτε να αναπνεύσεις...
Δε μου φαίνεται και τόσο εφικτή λύση...
ΠΡΙΝ ΒΥΘΙΣΤΕΙ. Το αυτοκίνητο επιπλέει για αρκετή ώρα.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Το αυτοκίνητο επιπλέει για αρκετή ώρα.Όχι και αρκετή, κάτι λίγα δευτερόλεπτα έχεις που περνάνε μέχρι να καταλάβεις τι έγινε. Άσε που υπάρχει περίπτωση να φτάσει στον πάτο στο πλάι η και ανάποδα.
Η καλύτερη λύση είναι να προσέξουμε να μην πέσουμε στη θάλασσα. Αν τελικά δεν τα καταφέρουμε, η κύρια ελπίδα διάσωσης είναι η ψυχραιμία. -
Το θέμα απέκτησε πιο αντιπροσωπευτικό τίτλο.
-
Tα τζαμια σπανε με αγκωνια, αλλα παιζει οντως να το σπασεις εξαρταται πολυ απο το αν ξερεις να χτυπας, και ποιος ειπε οτι θα σφηνωσεις αν πας να βγεις απο το παραθυρο???
Δεν ξερω για εσας αλλα εγω χωραω για πλακα...
Dukes δεν βλεπατε??? -
Εγω το ξαναλεω και οποιος θελει με ακουει, γιατι το ειδα με τα ματια μου....
Αμα περιμενεις να γεμισει με νερο η καμπινα για να εξισωθει η πιεση μεσα-εξω, τοτε εισαι νεκρος. η πορτα δεν ανοιγει με τιποτα ακομα και αν το αυτοκινητο ειναι ΓΕΜΑΤΟ νερο, παρα μονο οταν πια το αυτοκινητο πατησει στον πυθμενα (το οποιο δεν γινεται γρηγορα ακομα και σε ρηχα μερη). Το μονο που ισως σε σωσει ειναι να προσπαθησεις να ανοιξεις την πορτα ΑΜΕΣΩΣ, πριν προλαβει να βυθιστει το αυτοκινητο και μερος της δεν ειναι μεσα στο νερο (οσο δηλαδη το αυτοκινητο μισοεπιπλεει).
Και φυσικα ΑΜΕΣΩΣ προσπαθεις να απεγκλωβιστεις εσυ και ΜΕΤΑ βοηθας αλλους, γιατι αλλιως μπορει να πνιγειται ολοι. Πρωτα κανονιζεις εσυ να εχεις διαφυγει ωστε να μπορεις να βοηθησεις τους υπολοιπους, αμα σπαταλησεις χρονο στο να βοηθας αλλους και μετα δειτε οτι δεν μπορειτε να βγειτε...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω το ξαναλεω και οποιος θελει με ακουει, γιατι το ειδα με τα ματια μου....Αμα περιμενεις να γεμισει με νερο η καμπινα για να εξισωθει η πιεση μεσα-εξω, τοτε εισαι νεκρος. η πορτα δεν ανοιγει με τιποτα ακομα και αν το αυτοκινητο ειναι ΓΕΜΑΤΟ νερο, παρα μονο οταν πια το αυτοκινητο πατησει στον πυθμενα (το οποιο δεν γινεται γρηγορα ακομα και σε ρηχα μερη). Το μονο που ισως σε σωσει ειναι να προσπαθησεις να ανοιξεις την πορτα ΑΜΕΣΩΣ, πριν προλαβει να βυθιστει το αυτοκινητο και μερος της δεν ειναι μεσα στο νερο (οσο δηλαδη το αυτοκινητο μισοεπιπλεει).
Και φυσικα ΑΜΕΣΩΣ προσπαθεις να απεγκλωβιστεις εσυ και ΜΕΤΑ βοηθας αλλους, γιατι αλλιως μπορει να πνιγειται ολοι. Πρωτα κανονιζεις εσυ να εχεις διαφυγει ωστε να μπορεις να βοηθησεις τους υπολοιπους, αμα σπαταλησεις χρονο στο να βοηθας αλλους και μετα δειτε οτι δεν μπορειτε να βγειτε...
Σωστο,μονο ετσι γλυτωνεις εκτος και αν εχεις καλη απνοια οποτε και να μην προλαβεις στην επιφανεια να το κανεις οταν φτασεις στο βυθο.
-
htanso21:
Το να ξερεις κολυμπι δεν εχει καμμια σχεση. Στην θαλασσα το σωμα επιπλει (εκτος αν εχει τρελλη τρικυμια οπου και εκει παλευεται). Το μονο που πρεπει να κανεις ειναι **να εισαι ηρεμος **και απλα να επιπλεεις[/quote]Αυτο ισχυει απο την επιφανεια μεχρι τα 6-8 μετρα(αναλογα το σωματοτυπο) περα απο κει γινεσαι αρνητικος και πρεπει να κολυμπησεις για να ανεβεις μεχρι τα 5-6 και μετα ανεβαινεις μονος σου.
-
Σιγα αν δεν ξερεις κολυμπι ρε παιδια, να γινεται να τη γλυτωσεις απο τα 5-6 μετρα. Μα θα τρελαθουμε τελειως???
Απο τα 5-6 μετρα δεν ξερω αν μου φτανει η ανασα εμενα που ξερω κολυμπι να αναδυθω (υποθετοντας οτι εχω μεινει μεσα στο αμαξι μεχρι να γεμισει αρα δεν εχω καλη αναπνοη) θα φτασει σε καποιον που δεν ξερει να αναδυθει μονο με την ανωση απο το νερο??? ουτε μια στο εκατομυριο -
Αυτό που χρειάζεται είναι ηρεμία.
Άν πέσει κάποιος με το αυτοκίνητο στο νερό
Πρέπει να βγεί πριν το αυτοκίνητο βυθιστεί
Με το που θα πέσει το αυτοκίνητο στο νερό , αμέσως ξεκλειδώστε τις ασφάλειες, γιατι μπορεί θα μπλοκάρουν σύντομα.
Προφανώς δοκιμάστε να ανοίξετε αμέσως την πόρτα. Αν δεν μπορεί να ανοιχτεί εύκολα, ανοίγετε τέρμα το παράθυρο για να φύγετε απο εκει. Σπάστε το αν δεν ανοίγει.
Το νερό ασκεί μεγαλύτερη πίεση απο τον αέρα για αύτο και η πόρτα δεν ανοίγει εύκολα. Όπως ειπώθηκε, οι πιέσεις εξισόνονται όταν το αυτοκίνητο θα φτάσει στον πάτο.
Επίσης θέλει προσοχή το γεγονός οτι το αυτοκίνητο πάντα θα βυθιστεί απο τη πλευρά που είναι η μηχανή , λόγο βάρους.
Φιλικά,
Δημήτρης
Βύθιση αυτοκινήτου σε νερό και ασφαλής έξοδος