-
Skye και giwrgosth,
βλεπω οτι κατα καποιο τροπο δινετε αλλοθι σε εναν 15χρονο που ξεκινησε τα ναρκωτικα απο περιεργεια-ηλιθιοτητα-αδυναμια να ανταπεξελθει στις δυσκολιες-κλπ κλπ, ενω στην περιπτωση του 30χρονου λετε οτι να παει να κοψει το κεφαλι του, ειναι ενηλικος/υπευθυνος για τις πραξεις του κλπ...
ο 30χρονος στα 30 του ξεκινησε τα ναρκωτικα? δεν νομιζω...Αυτο που δεν καταλαβαινετε ειναι οτι απο την στιγμη που εχει εξαρτηθει (ισως απο τα 15...), ΔΕΝ μπορει να απεξαρτηθει μονος του σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Χρειαζεται φαρμακευτικη και ψυχολογικη υποστηριξη. Εδω κολλαει το κρατος και το χρεος του απεναντι στον χρηστη.
giwrgosth
Ειπες οτι 'αμα εγω κοψω τις φλεβες μου...'
Αμα δηλαδη καποιος προσπαθησει να αυτοκτονησει πηδωντας απο ενα μπαλκονι (οπου εδω κολλαει περισσοτερο το οτι 'ειναι ενηλικος, θα επρεπε να αντιμετωπισει αλλιως τα προβληματα του') και επιζησει, το κρατος πρεπει να τον αφησει στον δρομο να τελειωσει αυτο που ξεκινησε? Αφου θελει να πεθανει ε? Για σκεψου ποσοι συμφωνουν με αυτο και τι χαμος εχει να γινει αμα καποιος υπευθυνος αποφασισει κατι τετοιο. Για να μην πουμε για το ποσοι γιατροι θα πανε ποινικα αμα αποφασισουν να μην παρασχουν βοηθεια επειδη 'θελει να πεθανει', αφου εινα καθηκον τους.Skullone
Στεγνη απεξαρτηση ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Τελος, δεν χωραει συζητηση εδω. Εδω για να κοψουνε το καπνισμα χρησιμοποιουν αυτοκολητα νικοτινης και ενα καρω αλλες μλκιες, στα ναρκωτικα θα κανουμε στεγνη απεξαρτηση?
Προς ολους
Ευχομαι ποτε να μην γυρισει το παιδι σας (η ακομα χειροτερα το μαθετε με τον σκληρο τροπο) και σας πει οτι κανει ναρκωτικα, οπως εχει γινει σε χιλιαδες 'καλες' οικογενειες...Αμα γινει κατι τετοιο τι θα κανετε?
α) θα το πεταξω εξω απο το σπιτι αφηνωντας το στην τυχη του γιατι ηταν ηλιθιος που εμπλεξε και ειναι προβλημα του αφου ξερει οτι θα πεθανει?
Ή
β) θα προσπαθησω κατ'αρχας να καταλαβω γιατι το εκανε (αφου το παιδι μου δεν ειναι σαν τα ηλιθια πρεζονια της ομονοιας....) και μετα θα προσπαθησω να το βοηθησω οσο μπορω να γλυτωσει?
Οσοι απαντησετε το α) μαγκια σας. Οσοι απαντατε το β) για το παιδι σας αλλα για ολους τους αλλους λετε 'προβλημα τους, ειναι αυτοχειρες' κλπ κλπ, ειστε υποκριτες κυριοι...
Κυριοι, το κρατος ειναι υποχρεωμενο να μας προστατευει ακομα και απο τους ιδιους μας τους εαυτους. ειτε σας αρεσει ειτε οχι. Απο κει και περα, εσεις προσωπικα τι προτιματε? Να αγνοουμε το προβλημα επειδη δεν μας αφορα (μεχρι ω μη γενοιτο τυχει σε εμας η γνωστους-φιλους-συγγενεις μας) αλλα παραλληλα να διαμαρτυρομαστε για το οτι η Ομονοια το βραδυ ειναι πρεζουπολη και οτι μας κλεβουν για τις δοσεις τους? Η να ζηταμε αντιμετωπιση και απεξαρτηση των χρηστων, που θα φερει και μειωσει του προβληματος απο την αποψη οτι χωρις ζητηση, δεν υπαρχει και αγορα...?
-
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η απεξάρτηση γίνεται χωρίς κίνδυνο για την ζωή των εξαρτημένων για όλες τις ουσίες εκτός από το αλκοόλ που η απότομη στέρηση μπορεί να επιφέρει ακόμα και τον θάνατο. Οι τρόποι που επιλέγει κάθε κράτος είτε στεγνή είτε με χρήση υποκατάστατων έχει να κάνει αποκλειστικά με αποφάσεις τρόπου δράσης.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι αυτός που επιλέγει να κάνει χρήση ναρκωτικών κατά βάθος είναι συναισθηματικά ασταθείς και σε τελική ανάλυση θέλει να κάνει κακό στον εαυτό του. Οι αφορμές μπορεί να είναι πολλές, ερωτική απογοήτευση, προβλήματα οικογενειακά, αποτυχία σε κάποια επιλογή τους κλπ.
Αν αύριο εξαφανίζονταν τα ναρκωτικά από τη γη κάτι άλλο θα έβρισκαν για να έχουν παραπλήσιο αποτέλεσμα από το μυρίζουν βενζίνη ή κόλλες έως την αυτοκτονία.
Αν δεν αντιμετωπιστεί η ρίζα του προβλήματος δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Η λύση είναι η ταυτόχρονη ψυχολογική και σωματική θεραπεία.
Για το αν θα βοηθούσε τη λύση του προβλήματος η απελευθέρωση των ναρκωτικών δεν μπορώ να είμαι σίγουρος εξάλλου άλλοι έχουν τις γνώσεις και αυτοί πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις.
Αυτό που ξέρω είναι ότι η παρανομία βοηθάει και επί πλέον εξωθεί τον χρήστη στην παρανομία ώστε να εξασφαλίζει καθημερινά το υψηλό κόστος της δόσης του.
Ίσως θα ήταν καλύτερα να γίνεται η λήψη της δόσης υπό ιατρική επιτήρηση στα νοσοκομεία ή σε ειδικά ιατρεία που θα γίνουν για αυτό το σκοπό. Κάτι αντίστοιχο με την ινσουλίνη αλλά κάτω από άλλες προϋποθέσεις ώστε να εντάσσεται ο χρήστης και σε προγράμματα απεξάρτησης εφόσον η ψυχολογική υποστήριξη που του παρέχεται τον έχει φέρει στο σημείο να είναι δυνατό κάτι τέτοιο. Όσον αφορά τα παιδιά μας η μόνη λύση είναι να είμαστε κοντά τους χωρίς να τα πνίγουμε και να έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας για να εντοπίσουμε κάθε αλλαγή συμπεριφοράς. Κάθε καμπανάκι ανησυχίας να το συζητάμε όχι με τον κουνιάδο μας αλλά με τους εξειδικευμένους επιστήμονες που διαθέτουν όχι μόνο τα κέντρα απεξάρτησης αλλά και τα κέντρα βοήθειας όπως ο ΟΚΑΝΑ και άλλα. -
kacey, εγώ αν το παιδί μου πέσει στα ναρκωτικά (κούφια η ώρα...), θα κάνω ό,τι πρέπει να κάνει κάθε άνθρωπος. Θα το περιμαζέψω, θα το αποτοξινώσω ΣΤΕΓΝΑ (όσο ψυχοφθόρο κι αν είναι) και, όσο για τις παρέες των 'cool' ατόμων που το βοηθήσανε να μπλέξει, θα τους βρω τους μάγκες και ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΩ ΦΥΛΟ ΚΑΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΡΙΚΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΩ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ, να έχω τουλάχιστον μια οικονομική αποζημίωση. Κι αν έχουν και τυχόν 'προστάτες' από πάνω (τσέους, ΠΑΠΑΔΕΣ, δικαστές), θα'ρθει κι αυτωνών η σειρά να υποστούν τα ίδια.
-
Πραγματικά δεν καταλαβαινω καποιες τοποθετησεις........
Οι ναρκομανεις ειναι ασθενεις..... προφανως ειναι, και ο καρκινοπαθης ειναι, το θεμα ειναι ποιος το διαλεξε και τι κανει για να το αποφυγει??
Ειναι αυτοχειρες?? αν καποιος μπλεξει σε ηλικια μικρη για μενα εχει αλλοθι αλλα καποια στιγμη θα μεγαλωσει , αν προλαβει, και οι ευθυνες των επιλογων του θα βαρυνουν πλεον τον ιδιο ενω πριν την οικογενεια του.
Ενας ενηλικας ναρκομανεις ειναι αυτοχειρας και επιπλον ειναι και ηλιθιος ...
Παιδια, το θεμα των νακρκωτικων μην το μπερδευεται με αλλα θεματα πχ καπνισμα, του δινεται μια αθωτητα που δεν την αξιζει.........
-
Και ο ανήλικος ναρκομανής βλάκας είναι, για να το πω ωμά. Αλλά εκεί μπορούμε να είμαστε πιο ανεκτικοί απέναντί του, γιατί είναι πιο εύκολο ένας ανήλικος να παρασυρθεί από άλλα άτομα που παρουσιάζονται ως πρότυπα στις παρέες απ'όσο ένας ενήλικος.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και ο ανήλικος ναρκομανής βλάκας είναι, για να το πω ωμά. Αλλά εκεί μπορούμε να είμαστε πιο ανεκτικοί απέναντί του, γιατί είναι πιο εύκολο ένας ανήλικος να παρασυρθεί από άλλα άτομα που παρουσιάζονται ως πρότυπα στις παρέες απ'όσο ένας ενήλικος.To ιδιο λεμε....
-
Κάτι συμμαθητές μου κάνανε διάφορες ουσίες στο γυμνάσιο και στο λύκειο... Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί περνάγανε για 'μάγκες'...
-
Και ο ανήλικος ναρκομανής βλάκας είναι, για να το πω ωμά. Αλλά εκεί μπορούμε να είμαστε πιο ανεκτικοί απέναντί του, γιατί είναι πιο εύκολο ένας ανήλικος να παρασυρθεί από άλλα άτομα που παρουσιάζονται ως πρότυπα στις παρέες απ'όσο ένας ενήλικος.Συμφωνώ, αλλά είμαι της άποψης ότι ειδικά σε τόσο μικρή ηλικία όπως αυτή που ανέφερε κάποιος προηγουμένως (10 χρονών!) έχουν κυρίως την ευθύνη οι γονείς! Δηλαδή, έλεος, αν δε μπορείς να μαζέψεις το παιδί σου σε τόσο μικρή ηλικία να μη μπλέξει καλύτερα δώσ'το για υιοθεσία.
-
Kατά δήλωση,λοιπόν,του scullone και του GFON οι ναρκομανείς είναι 'αυτόχειρες','βλάκες', 'ασθενείς' (με τον τελευταίο χαρακτηρισμό θα συμφωνήσω).
Και τί ακριβώς προτείνετε ως αντιμετώπιση των ατόμων αυτών από την κοινωνία?
Η σύνδεση τσιγάρου με ναρκωτικά δεν ελαφρύνει τα ναρκωτικά.
Η σύγκριση γίνεται καθαρά στο επίπεδο ιατρονοσηλευτικής κάλυψης,και στο κατά πόσο τη δικαιούται ένας 'βλάκας' (αφορά και τους ψυχιατρικούς ασθενείς),ένας 'αυτόχειρας' (αφορά και τους καπνιστές),ένας 'ασθενής' (αυτονόητο,νομίζω το δικαίωμα του 'νοσηλεύεσθαι',αν πληρεί κάποια ασφαλιστικά κριτήρια).
-
Εγώ ήδη είπα τι πρέπει να γίνει, εκτός κι αν διαβάζουμε μόνον ό,τι θέλουμε να διαβάσουμε...
ΣΤΕΓΝΗ αποτοξίνωση. Ούτε μεθαδόνες ούτε κοροϊδίες. Και βάναυση αντιμετώπιση προς τους εμπόρους ναρκωτικών (αντί να τρέχουν κάτι διαμάντια σαν τον Καλούση και τον Χριcτόδουλο να τους βγάζουν απ'την ψειρού).
-
Εγώ ήδη είπα τι πρέπει να γίνει, εκτός κι αν διαβάζουμε μόνον ό,τι θέλουμε να διαβάσουμε...Ξέρεις καλά ότι ποτέ δεν διαστρεβλώνω ότι διαβάζω,τουλάχιστον εσκεμμένα...
Επομένως προτείνεις αντιμετώπιση σε ατομικό-οικογενειακό επίπεδο...και αν αποτύχει η προσπάθεια (πολύ πιθανόν,μάλιστα)?
Δικαιούται κρατικής μέριμνας?Τα υπόλοιπα περί αντιμετωπίσεως της εμπορίας έχουν αναφερθεί παραπάνω
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Skye και giwrgosth,βλεπω οτι κατα καποιο τροπο δινετε αλλοθι σε εναν 15χρονο που ξεκινησε τα ναρκωτικα απο περιεργεια-ηλιθιοτητα-αδυναμια να ανταπεξελθει στις δυσκολιες-κλπ κλπ, ενω στην περιπτωση του 30χρονου λετε οτι να παει να κοψει το κεφαλι του, ειναι ενηλικος/υπευθυνος για τις πραξεις του κλπ...
ο 30χρονος στα 30 του ξεκινησε τα ναρκωτικα? δεν νομιζω...Αυτο που δεν καταλαβαινετε ειναι οτι απο την στιγμη που εχει εξαρτηθει (ισως απο τα 15...), ΔΕΝ μπορει να απεξαρτηθει μονος του σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Χρειαζεται φαρμακευτικη και ψυχολογικη υποστηριξη. Εδω κολλαει το κρατος και το χρεος του απεναντι στον χρηστη.
Με τη δεύτερη παράγραφο συμφωνώ απόλυτα. Εξ΄άλλου εγώ είπα πως είναι υποχρέωση μας σαν κοινωνία να βοηθήσουμε αυτά τα άτομα στα κέντρα απεξάρτησης, αλλά ταυτόχρονα να τα περιορίσουμε κιόλας μέχρι να ξαναγίνουν 'καλά', γιατί όσο βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση είναι -στην πλειοψηφία τους κινδυνος για τους υπόλοιπους πολίτες.
Τώρα όσον αφορά την πρώτη παράγραφο, δε δίνω άλλοθι σε κανέναν, απλά αυτό που λέω για τους ανήλικους είναι ότι μερίδιο ευθύνης έχουν κ οι γονείς, που προφανώς θα έπρεπε να προσέχουν περισσότερο τα παιδιά τους.
-
Σίγουρα να υπάρχει κρατική μέριμνα, αλλά ΟΧΙ πασαλείμματα. Θες ν'αποτοξινωθείς; Ωραία! ΣΤΕΓΝΟ πρόγραμμα! Δεν θ'αγγίξεις τη γαμημένη τη φούντα, τη βελόνα, το χάπι με τίποτα! Θα ζοριστείς, θα χτυπηθείς, θα φωνάξεις, αλλά θα καθαρίσεις!
Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες, για να δημιουργούν light εξαρτημένους. Α, και η κρατική μέριμνα θα πρέπει να προβλέπει στενότατη συνεργασία με την οικογένεια.
Τέλος, θα πρέπει κάτι να γίνει και στα σχολεία. Στο γυμνάσιο αηδίαζα βλέποντας να μου πλασάρονται για μάγκες (και οι ηλίθιες οι γκόμενες να ξερογλείφονται...) διάφοροι μπαφάκηδες. Δηλαδή, εμείς οι υπόλοιποι που δεν σπαταλάγαμε τη ζωή μας είμαστε 'φλώροι';
-
Skullone
μπορεις να μου εξηγησεις γιατι εχεις παθει αυτο το κολλημα και απαιτεις στεγνη (= απανθρωπη) απεξαρτηση? το κοστος σε πειραζει? Η θεωρεις οτι η σωστη απεξαρτηση με υποκαταστατα κλπ κλπ δεν ειναι αποτελεσματικη (γιατι ειναι)?. Η απλα το θες ως τιμωρια για τους χρηστες? Γιατι ειναι πολυ σκληρο αυτο που ζητας.
Ασε που η στεγνη απεξαρτηση δεν ειναι αποτελεσματικη γιατι δινει εναν επιπλεον λογο στον χρηστη να την παρατησει και να γυρισει στα ναρκωτικα, αφου προκαλει φριχτους σωματικους πονους και πολλα ψυχολογικα προβληματα.
-
Κάτι συμμαθητές μου κάνανε διάφορες ουσίες στο γυμνάσιο και στο λύκειο... Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί περνάγανε για 'μάγκες'...Τέλος, θα πρέπει κάτι να γίνει και στα σχολεία. Στο γυμνάσιο αηδίαζα βλέποντας να μου πλασάρονται για μάγκες (και οι ηλίθιες οι γκόμενες να ξερογλείφονται...) διάφοροι μπαφάκηδες. Δηλαδή, εμείς οι υπόλοιποι που δεν σπαταλάγαμε τη ζωή μας είμαστε 'φλώροι';
Τυχαίνει να είμαι μαθητής Γ λυκείου σε ένα από τα πολλά ιδιωτικά σχολεία της αθήνας. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι κάποια παιδιά που πέρσυ ξεκίνησαν με skunk και τώρα έχουν καταντήσει πρεζάκια, και μάλιστα όχι ότι κι ότι αλλά κοκάκια.. Και όπως μάντεψες σωστά, πρόκειται για τις 'μούρες' του σχολείου..
Όσο για τις γκόμενες, όλες οι μούρες είχαν πηδήξει τις ηλίθιες γκόμενες, οι σοβαρές ούτε καν που ασχολούνταν μαζί τους. Εξάλλου δεν νομίζω να θέλει κανένας μας μια ηλίθια για γκόμενα..Χαίρομαι που είμαι φλώρος/ξενέρωτος/κλπ, τουλάχιστον εγώ θα χαρώ την ζωή μου..
Υ.Γ. Μακάρι τα παιδιά να απεξαρτηθούν αλλά όταν η ίδια η οικογένεια δεν κάνει τίποτα, τότε το κράτος σίγουρα δεν μπορεί να βοηθήσει..
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Kατά δήλωση,λοιπόν,του scullone και του GFON οι ναρκομανείς είναι 'αυτόχειρες','βλάκες', 'ασθενείς' (με τον τελευταίο χαρακτηρισμό θα συμφωνήσω).Και τί ακριβώς προτείνετε ως αντιμετώπιση των ατόμων αυτών από την κοινωνία?
Η σύνδεση τσιγάρου με ναρκωτικά δεν ελαφρύνει τα ναρκωτικά.
Η σύγκριση γίνεται καθαρά στο επίπεδο ιατρονοσηλευτικής κάλυψης,και στο κατά πόσο τη δικαιούται ένας 'βλάκας' (αφορά και τους ψυχιατρικούς ασθενείς),ένας 'αυτόχειρας' (αφορά και τους καπνιστές),ένας 'ασθενής' (αυτονόητο,νομίζω το δικαίωμα του 'νοσηλεύεσθαι',αν πληρεί κάποια ασφαλιστικά κριτήρια).
Το οτι καποιος εχει μπλεξει με τα ναρκωτικα και τον χαρακτηριζο ως ηλιθιο ατομο, δεν αποτελει αλλοθι ωστε η κοινωνια να αγνοει αυτο το προβλημα και να μην το αντιμετωπιζει.
Φυσικά και θα τον περιθαλψει το συστημα υγειας, αλλα με μια βασική προυποθεση, να εχει πραγματικη θεληση να 'καθαρισει΄' και οχι να κοροιδευομαστε.
Ενας ο οποιος εχει συμμετασχει σε προγραμμα απεξαρτησεις 2-3 φορες γιατί να ασχοληθεις μαζι του????
Τωρα ο τροπος απεξαρτησεις δεν ειμαι ο καταλληλος να προτεινω απολυτα αλλα και οι τροποι με υποκαταστατα δεν μου φαινονται και πολυ σωστή.
Γενικα, ειμαι της αποψης οτι ο καθενας πρεπει να αναλαμβανει της ευθυνες του και το κοστος απεκαταστασης των συνεπειων απο τι πραξεις του.
ΠΧ ο καρκινοπαθεις μπαινει σε μια διαδιακασια επωδυνης χημιοθεραπειας χωρις να φταιει αυτος για την ασθενεια του, και πολλοι αλλοι , γιατί πρεπει στους ναρκωμανεις να ειμαστε τοσο ελαστικοι???? για να τους δινουμε αλλοθι να ξανακυλησουν ευκολα????
Σχετικα με το τσιγαρο, ειμαι αντικαπνιστης σε μεγαλο βαθμό , το τσιγαρο με ενοχλει αφανταστα, αλλα επιμενω δεν εχει σχεση με τα ναρκωτικά..... το θεωρω χιλιες φορες ελαφρυτερο 'παραστρατημα'.....
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ενας ενηλικας ναρκομανεις ειναι αυτοχειρας και επιπλον ειναι και ηλιθιος ...
Ρε παιδιά, έχετε την εντύπωση πως ένας άνθρωπος ξυπνάει μία ωραία πρωία και λέει 'τι θα κάνω... τι θα κάνω... ας αρχίσω τα ναρκωτικά!'
Οι λόγοι που οδηγούν κάποιον (μεγάλο ή μικρό) στο να πάρει ναρκωτικά είναι πολύ περίπλοκοι και τέτοιες απλουστεύσεις μόνο κακό κάνουν.
γιατί πρεπει στους ναρκωμανεις να ειμαστε τοσο ελαστικοι???? για να τους δινουμε αλλοθι να ξανακυλησουν ευκολα????
Δεν μιλάει κανείς για ελαστικότητα. Ιδίως οι ναρκομανείς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αυστηρά (σε επίπεδο θεραπείας, όχι σε επίπεδο κοινωνίας, ελπίζω να γίνεται κατανοητό αυτό που λέω) εάν θέλουμε να απεξαρτηθούν.
Κάποιοι μίλησαν για τις οικογένειες. Πιστεύετε ότι όλες οι οικογένειες είναι αυτό που θεωρούμε φυσιολογικές (οικογένειες που πιστεύω ότι λίγο - πολύ είχαμε όλοι εμείς που συζητάμε τώρα);;; Ότι συζητάν με τα παιδιά τους;;; Ότι παραδέχονται τα σφάλματά τους;;; ή τις αποτυχίες των παιδιών τους;;; Υπάρχουν οικογένειες που ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να παραδεχτούν ότι το παιδί τους παίρνει ναρκωτικά, ακόμα κι αν το δουν στην εντατική από υπερβολική δόση. Σίγουρα, χρειάζεται η βοήθεια της οικογένειας για την πραγματική απεξάρτηση του χρήστη, αλλά συνήθως η οικογένεια είναι αυτή που πρέπει πρώτα και πριν από τον χρήστη να βοηθηθεί από κάποιον ειδικό.
Όσο για τα υποκατάστατα (πχ μεθαδόνη) οι χαρακτηρισμοί που έχω ακούσει κυμαίνονται από το ότι κάνουν κακό, μέχρι το ότι είναι το χειρότερο έγκλημα. Δεν είμαι ειδικός, οπότε δεν μπορώ να κρίνω.
Σχετικα με το τσιγαρο, ειμαι αντικαπνιστης σε μεγαλο βαθμό , το τσιγαρο με ενοχλει αφανταστα, αλλα επιμενω δεν εχει σχεση με τα ναρκωτικά..... το θεωρω χιλιες φορες ελαφρυτερο 'παραστρατημα'.....
Γιατί;;; Και ο καπνιστής κάνει κάτι που εν γνώσει του θα τον οδηγήσει στον θάνατο και που είναι ενοχλητικό και για τους δίπλα του. Και το κάπνισμα προκαλεί εθισμό (όχι στο επίπεδο των 'σκληρών ναρκωτικών', αλλά εθισμό).
Μήπως αυτή η άποψη προέρχεται από το ότι η κοινωνία μας έχει συνηθίσει αυτού του είδους τον εθισμό;;; Άλλες κοινωνίες θεωρούν αποδεκτό το να καπνίζεις χασίς, άλλες άλλα ναρκωτικά.
Σημ.: GFON εννοείται ότι δεν τα βάζω μαζί σου! Απλά, παίρνω ως αφορμή αυτά που έγραψες!
-
Ρε παιδιά, οποιος καπνιζει δεν θα οδηγηθει με βεβαιοτητα στο θανατο, ουτε στην παρανομία, ουτε στο κοινωνικο περιθωριο και στην εξαθλιωση σαν ανθρωπος.
Ειναι απλα μια συνηθια, καλη η κακή ο καθενας κρινει και διαλεγει.
Τα ναρκωτικά απο την αλλη ειναι πολυ πιο προχωρημενα πραγματα που κατανταν τον ανθρωπο ερμαιο του καθενος και της εξαρτησης του.
Μην τα μπερδευουμε.......
ΥΣ. για κοιτα υποστηριζω τους καπνιστες..... καλο και τουτο!!!!!
Επισης συμφωνώ οτι η οικογενεια παιζει μεγαλο ρολο και εχει συμαντικο μεριδιο ευθυνων.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ρε παιδιά, οποιος καπνιζει δεν θα οδηγηθει με βεβαιοτητα στο θανατο, ουτε στην παρανομία, ουτε στο κοινωνικο περιθωριο και στην εξαθλιωση σαν ανθρωπος.Απλούστατα, γιατί η κοινωνία μας αντιμετωπίζει διαφορετικά τους καπνιστές...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ρε παιδιά, οποιος καπνιζει δεν θα οδηγηθει με βεβαιοτητα στο θανατο, ουτε στην παρανομία, ουτε στο κοινωνικο περιθωριο και στην εξαθλιωση σαν ανθρωπος.
Απλούστατα, γιατί η κοινωνία μας αντιμετωπίζει διαφορετικά τους καπνιστές...
Απλά, για να γίνω λίγο κυνικός, γιατί το τσιγάρο αποφέρει χρήμα με ουρά μέσω της φορολογίας στο κράτος, ενώ τα ναρκωτικά όχι.
Η κουβέντα για τα ναρκωτικά είναι πολύ μεγάλη και σηκώνει τσιγάρο πάντως
Παναγιώτης
Ναρκομανείς: Ασθενείς ή αυτόχειρες;