-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Εμένα η ιδέα του Fortwo όπως παρουσιάστηκε δε μου φάνηκε και τόσο ριζοσπαστική. Γιατί να μη δώσει κάποιος τα χρήματα που κοστίζει ένα Smart για ένα ελάχιστα μεγαλύτερο αυτοκίνητο όπως το Matiz; Δεν είναι το ίδιο σε διαστάσεις αλλά η οριακή χρησιμότητα που προέρχεται απο τους επιπλεόν χώρους δε συγκρίνεται με τους παραπάνω πόντους. Για να πάρει κάποιος ένα Fortwo σημαίνει οτι θα το έχει ως δεύτερο αυτοκίνητο και για δεύτερο αυτοκίνητο προσφέρει λίγα για αυτά που ζητά. Αυτή είναι η δική μου ένσταση. Σε ένα τέτοιο όχημα ζητάς την απόλυτη πρακτικότητα σε χαμηλή τιμή και όχι lifestyle (γιατί έτσι το προώθησαν) προτάσεις σε τσουχτερή τιμή.Είναι ακριβώς αυτό. Η ξανθιά κολωνακιώτισσα που έλεγα θα μπορούσε για ζήτημα πάρκινγκ να κάνει τη δουλειά της μ'ένα Lupo, Seicento, Cuore, Matiz, C2, Picanto κτλ κτλ που έχουν και δύο θέσεις ακόμη!
Αυτό που μ' ενοχλεί είναι ότι για να παρκάρει παντού με τα 2.5 μέτρα του θυσιάζει σχεδόν όλα τα άλλα που κάνουν αυτοκίνητο ένα αυτοκίνητο.
Η ξανθιά κολωνακιώτισσα θα το πάρει όχι λόγω πρακτικότητας (η πρακτικότητα εξυπηρετείται λίγο-πολύ και με τ'άλλα μικρά) αλλά **επειδή είναι της μόδας **και επειδή δε λέει να κυκλοφορείς Κολωνάκι με Kia Picanto. -
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Είναι ακριβώς αυτό. Η ξανθιά κολωνακιώτισσα που έλεγα θα μπορούσε για ζήτημα πάρκινγκ να κάνει τη δουλειά της μ'ένα Lupo, Seicento, Cuore, Matiz, C2, Picanto κτλ κτλ που έχουν και δύο θέσεις ακόμη! Αυτό που μ' ενοχλεί είναι ότι για να παρκάρει παντού με τα 2.5 μέτρα του θυσιάζει σχεδόν όλα τα άλλα που κάνουν αυτοκίνητο ένα αυτοκίνητο. Η ξανθιά κολωνακιώτισσα θα το πάρει όχι λόγω πρακτικότητας (η πρακτικότητα εξυπηρετείται λίγο-πολύ και με τ'άλλα μικρά) αλλά **επειδή είναι της μόδας **και επειδή δε λέει να κυκλοφορείς Κολωνάκι με Kia Picanto.Αν σου έχει μπει στο μάτι κάποια ξανθιά κολωνακιώτισσα με smart είναι καθαρά δικό σου θέμα και καλά θα κάνεις να εκθέσεις τους προβληματισμούς σου απευθείας σ' αυτήν για να νιώσεις και καλύτερα .
Σκέψου όμως ότι εκτός από αυτήν υπάρχει κόσμος που έχει επιλέξει το for2 επειδή κυκλοφορεί κάθε μέρα μόνος σε πυκνοκατοικημένες περιοχές με πρόβλημα παρκαρίσματος, επειδή ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ άλλη μια σειρά καθισμάτων, γιατί έχει ήδη ένα πενταθέσιο αυτοκίνητο και δε γουστάρει να προσπαθεί κάθε μέρα να χωρέσει τουλάχιστον άλλο ένα μέτρο που του προσφέρουν τα επιπλέον άχρηστα καθίσματα αυτών που ανέφερες, επειδή είναι αυτόματο χωρίς επιπλέον χρέωση (!!) και ξέρει τι θα πει αυτόματο μέσα στην κίνηση, επειδή είναι πολύ γρήγορο για μέσα στην πόλη και τραβάει από πολύ χαμηλά (ελέω turbo), επειδή καίει λίγο και έχει χαμηλά τέλη και ασφάλιστρα και σε τελική αυτό του αρέσει και όλα τ' άλλα του φαίνονται όλα τα ίδια σκατά.
Φιλικά πάντα -
Ν'αγιασει το στομα σου ρε Scotch.... Αν δεν εχεις ζησει με Smart δεν μπορεις να το κρινεις...
-
Aξίζει να πάει κανείς με τέτοιο όχημα που τελικά (όπως πείστηκα όταν πήγα βόλτα παρόλο που το κορόιδευα πριν) ΕΙΝΑΙ αυτοκίνητο! Οι χώροι για 2 είναι τεράστιοι, ισχύουν οι παραπάνω ευκολίες με καλή παθητική ασφάλεια και από πρακτικότητα... για κάποιους το πιο πρακτικό είναι η δυνατότητα να παρκάρεις εύκολα.... και να λέμε την αλήθεια οι Κολωνακιώτες αναγκαστικά έχουν μόνιμο πάρκινγκ.... για τους άλλους είναι που δεν έχουν ή δεν θέλουν να πληρώνουν ή να περπατάνε μέχρι το πάρκινγκ...
Μειονεκτήματα μπορείς να βρεις πολλά αλλά τελικά είναι μόνο ένα, η τιμή του.
Και από τα Seicento και άλλα μικρά είναι 80 πόντους μικρότερο, όση η διαφορά να βρείς θέση σε Ibiza ή Ε-class.... απλά καμία σύγκριση. -
Σϋμφωνοι πως είναι απίστευτα πρακτικό αλλά δυστυχώς λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά τ οπαίρνουν για το λόγο που κατασκευάστηκε. Επίσης όπως ξαναέγραψα θα έπρεπε να είναι πιο φτηνό.
-
Μου φαίνεται ότι πολύς κόσμος έχει πειστεί για την χρηστικότητα του Smart, και μάλιστα με πολύ σταδιακό τρόπο. Αν οι υπόλοιπες εταιρίες θεωρήσουν ότι το πείραμα πέτυχε, μπορεί να αναπτυχθεί ραγδαία η κατηγορία.
Οι Ιάπωνες διαθέτουν μερικά όπλα στη φαρέτρα τους, αν δει κανείς το τι μοντέλα κυκλοφορούν στη χώρα τους. Οι Ιταλοί-Γάλλοι-Γερμανοί, ακόμα δεν έχουν προχωρήσει, με εξαίρεση τα πρωτότυπα Opel Trixx και την αναβίωση του Fiat 500, δυο τριθέσια οχήματα σε παρόμοιο στυλ με το Smart.
Το ότι η Daimler-Chrysler έχει μπει μέσα από τη λειτουργία της Smart, είναι λογικό και αναμενόμενο. Δεν χάνει χρήματα από κάθε κομματι που πουλάει (αυτό κάποτε συνέβη στο original Mini), αλλά από το R&D που απαιτεί η σύλληψη νέου segment, ειδικά ένα που δεν υπάρχει πρότερη εμπειρία. Επίσης, απαιτούνται τεράστια ποσά διαφήμισης. Άλλη διαφήμιση θα χρειαζόταν το πιθανό Fiat Smart (μια εταιρία με παράδοση, καταξιωμένη στα μάτια των αγοραστών του) και άλλη, σαφώς μεγαλύτερη, χρειάζεται η άγνωστη και πρωτοεμφανιζόμενη MCC. Το ότι υπάρχει από πίσω η Mercedes-Benz βοηθάει μεν και υποστηρίζει τις πωλήσεις, αλλά δυστυχώς το μικρό δεν ονομάζεται Mercedes Smart για να είναι ετοιμοπόλεμο στις μάχες του brand image. Συν το γεγονός ότι πολλοί θα θεωρούν τις υψηλές τιμές των μοντέλων αλλά και ίσως των συνεργείων-ανταλλακτικών, ως αποτέλεσμα του ψηλού αμανέ, λόγω Mercedes.
Συμφωνώ με τον Παύλο ότι το εν λόγω όχημα είναι πολύ ακριβό σε σχέση με αυτά που προσφέρει, και ότι είναι και θέμα μόδας η απόκτησή του. Ελπίζω όμως, όταν ο ανταγωνισμός αποδώσει, και κυκλοφορήσουν από όλες τις ισχυρές εταιρίες αντίστοιχα μοντέλα, να πέσουν οι τιμές και να αυξηθεί ο παράγοντας Value for Money. PSA, Gruppo Fiat, Toyota-Daihatsu, Renault-Nissan, Group VAG μας ακούτε;;;
-
Λύσεις έχουν ήδη οι Ιάπωνες (μία από τις πολλές είναι και το R1). Μένει να δούμε το κόστος τους όταν φτάσουν και εδώ κάποια απο τα μοντέλα που κυκλοφορούν εκεί.
-
To Opel Trixx πότε θα κυκλοφορήσει? Τι τιμή περίπου? Ελπίζω όχι παρόμοια του Smart
-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
To Opel Trixx πότε θα κυκλοφορήσει? Τι τιμή περίπου? Ελπίζω όχι παρόμοια του SmartΑν κυκλοφορήσει με τις καινοτομίες του πρωτότυπου, μην περιμένεις χαμηλότερη τιμή απ του Σμαρτ.Γι αυτό απ όσο γνωρίζω η Οπελ δεν έχει ακόμα καταλήξει στο αν θα το βγάλει στην παραγωγή ή όχι.Υποθέτω οτι είναι ανάμεσα στο να το βγάλει ως high tech ή ως φθηνότερο και απλούστερο ή να μη το βγάλει καθόλου.Λογικό είναι αυτό, αν σκεφτείς το κόστος εξέλιξης.Πιστεύω οτι το Trixx λειτουργεί περισσότερο σαν βιτρίνα τεχνολογίας.
Γενικά δεν αναγνωρίζω την πραγματική χρησιμότητα ενός μοντέλου όπως το Σμαρτ και απορώ που βγαίνει απόγονος.Είναι πανάκριβο, άσχημο (προσωπική άποψη) , ανομοιογενές και η χρήση του ουσιαστικά είναι μόνο για μέσα στην πόλη.Αξίζει;
Συμφωνόντας με τον Παύλο πιστεύω οτι ένα Ματίζ ή ένα Σει δεν υστερούν σημαντικά στην πόλη και είναι σαφώς πιο ολοκληρομένα.Σε κάθε τομέα.
Το Σμαρτ είναι περισσοτερο lifestyle και όχι ουσίας, πιστεύω.
Αν το καλοσκεφτούμε, με τα λεφτά του Σμαρτ παίρνεις Ματιζ και κανα σκούτερ μαζί για τα πολύ πολύ δύσκολα! -
Να ρωτησω εγω κατι.
Δεν μπορει μια εταιρια να βγαλει ενα τετραγωνο κουτι σε σχημα ας ειναι κακασχημο οχημα 2.5 μετρων με καλη ασφαλεια και καλα φρενα και να το δινει 6.000 ευρω??
ΤΙ να το κανω το Lifestyle και πρασιναλογα. ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ θελω.
Και ΔΕΝ ανεβαινω σε μηχανες... -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Να ρωτησω εγω κατι.
Δεν μπορει μια εταιρια να βγαλει ενα τετραγωνο κουτι σε σχημα ας ειναι κακασχημο οχημα 2.5 μετρων με καλη ασφαλεια και καλα φρενα και να το δινει 6.000 ευρω??
ΤΙ να το κανω το Lifestyle και πρασιναλογα. ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ θελω.
Και ΔΕΝ ανεβαινω σε μηχανες...Σιγά μη βγει...Όλοι μας πασάρουν μούρη, μόδα, τεχνολογία, φάμιλυ λουκ, κτλ κτλ και η τιμή πιάνει ταβάνι...
Τα σύγχρονα μίνι σε καμία περίπτωση δεν έχουν την νοοτροπία του πρώτου 500 ας πούμε.Εδώ το Πόλο (ψιλοάσχετο, αλλά το θυμήθηκα) έχει φτάσει τον τόνο!!! -
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Αν το καλοσκεφτούμε, με τα λεφτά του Σμαρτ παίρνεις Ματιζ και κανα σκούτερ μαζί για τα πολύ πολύ δύσκολα!Κι αν τη μέρα που συναντάς τα πολύ πολύ δύσκολα βρέχει/φυσάει/έχει
τρομερή ζέστη και ήλιο κλπ; Καλό το σκούτερ αλλά σχετικά περιορισμένης
χρήσης (ακόμα και τα τύπου BMW C1).Πιστεύω λοιπόν κι εγώ ότι το fortwo είναι μία μοναδική πρόταση που
ακόμα και όσοι το πήραν για άλλους λόγους πρέπει να χαίρονται τα
ουσιαστικά του πλεονεκτήματα. Αν είχα σκοπό να πάρω προσωπικό
αυτοκίνητο θα το κοίταζα οπωσδήποτε, ιδίως σε συνδυασμό με το μικρό
κινητήρα cdi, όταν με το καλό...Μακάρι να βρεθούν σύντομα μιμητές, το Subaru R1 είναι στη σωστή
κατεύθυνση (είναι και χαριτωμένο) όπως και η τριπλέτα C1-107-Aygo και
το νέο VW Fox του οποίου βγήκαν χθες οι πρώτες φωτογραφίες και
τεχνικά στοιχεία, δείτε εδώ:http://www.quattroruote.it/auto/mondoau ... dice=34542
Βέβαια τα παραπάνω είναι αρκετά μεγαλύτερα δείχνουν όμως το
ενδιαφέρον των εταιριών για μια κατηγορία που μπορεί να μην τους
αποφέρει κέρδη αλλά όπου, πιστεύω σύντομα, η παρουσία τους θα
προσδίδει το 'γόητρο' της ευαισθησίας στα οικολογικά προβλήματα και
αυτά της μετακίνησης στις μεγαλουπόλεις. Και στην επόμενη μεγάλη
οικονομική κρίση σίγουρα θα βγουν κερδισμένες. Εύχομαι μάλιστα
γρήγορα το παραπάνω 'γόητρο' να αντικαταστήσει στη συνείδηση του
κόσμου αυτό που αντιστοιχεί στα υπερβολικά μεγέθη, την υπερβολική
πολυτέλεια και τις υπερβολικά υψηλές επιδόσεις. -
Αν τη στήσει κάποιος σε δρόμο μεγάλης κίνησης, ειδικά το πρωί που ο κόσμος πάει στη δουλειά του, θα παρατηρήσει ότι τουλάχιστον 4 στα 5 αυτόκίνητα έχουν ένα ή δύο επιβάτες. Φανταστείτε όλοι αυτοί να οδηγούσαν αυτοκίνητο 1 μέτρο πιο κοντό. Στα 100 αυτοκίνητα θα υπήρχε κέρδος 100 μέτρα, στις δύο λωρίδες το διπλάσιο. Μεγάλη υπόθεση αυτή για το πρόβλημα της κυκλοφορίας και της μόλυνσης (5 λίτρα καίει ένα μικρό, πάνω από 10 ένα μεσαίο σε συνθήκες αστικής οδήγησης). Το μοναδικό πρόβλημα είναι η ασφάλεια, ειδικά με τα τερατώδη SUV και 5μετρες 'κούρσες' που κυκλοφορούν όλο και περισσότερο.
-
Ο χρήστης ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Αν το καλοσκεφτούμε, με τα λεφτά του Σμαρτ παίρνεις Ματιζ και κανα σκούτερ μαζί για τα πολύ πολύ δύσκολα!
**Κι αν τη μέρα που συναντάς τα πολύ πολύ δύσκολα βρέχει/φυσάει/έχει
τρομερή ζέστη και ήλιο κλπ; Καλό το σκούτερ αλλά σχετικά περιορισμένης
χρήσης (ακόμα και τα τύπου BMW C1). **Πιστεύω λοιπόν κι εγώ ότι το fortwo είναι μία μοναδική πρόταση που
ακόμα και όσοι το πήραν για άλλους λόγους πρέπει να χαίρονται τα
ουσιαστικά του πλεονεκτήματα. Αν είχα σκοπό να πάρω προσωπικό
αυτοκίνητο θα το κοίταζα οπωσδήποτε, ιδίως σε συνδυασμό με το μικρό
κινητήρα cdi, όταν με το καλό...Μακάρι να βρεθούν σύντομα μιμητές, το Subaru R1 είναι στη σωστή
κατεύθυνση (είναι και χαριτωμένο) όπως και η τριπλέτα C1-107-Aygo και
το νέο VW Fox του οποίου βγήκαν χθες οι πρώτες φωτογραφίες και
τεχνικά στοιχεία, δείτε εδώ:http://www.quattroruote.it/auto/mondoau ... dice=34542
**Βέβαια τα παραπάνω είναι αρκετά μεγαλύτερα **δείχνουν όμως το
ενδιαφέρον των εταιριών για μια κατηγορία που μπορεί να μην τους
αποφέρει κέρδη αλλά όπου, πιστεύω σύντομα, η παρουσία τους θα
προσδίδει το 'γόητρο' της ευαισθησίας στα οικολογικά προβλήματα και
αυτά της μετακίνησης στις μεγαλουπόλεις. Και στην επόμενη μεγάλη
οικονομική κρίση σίγουρα θα βγουν κερδισμένες. Εύχομαι μάλιστα
γρήγορα το παραπάνω 'γόητρο' να αντικαταστήσει στη συνείδηση του
κόσμου αυτό που αντιστοιχεί στα υπερβολικά μεγέθη, την υπερβολική
πολυτέλεια και τις υπερβολικά υψηλές επιδόσεις.Αν βρέχει, φυσάει, ή ο,τι άλλο απλά παίρνεις το Ματίζ!Δε θα είναι τόσο τραγικό.Σκέψου πόσοι έχουν μόνο δίκυκλο και τα καταφέρνουν.
Όπως είπες και ο ίδιος, όλα τα μοντέλα που ανέφερες έιναι πολύ μεγαλύτερα!Γιατί μπορεί όλα να θεωρούνται μίνι, αλλά τα χωρίζει 1 μέτρο μήκους!Και δεν μπορώ να δεχτώ οτι το Σμαρτ είναι το σύμβολο της οικολογικιής ευαισθησίας!Ακόμη και αν ολόκληρο ανακυκλώνεται ή η κατανάλωσή του έιναι τόσο χαμηλή, ποιός από αυτούς που το αγοράζουν ενδιαφέρεται; Η 'αύρα' που το περιβάλλει είναι του ακριβού και πολύ ειδικού αυτοκινήτου, για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν και να είναι στη μόδα.Δεν υπαρχει οικολογικό νόημα στο Σμαρτ-πιστεύω.
Επαναλαμβάνω πως τα 'τρίδυμα' 107 κτλ και όλα τα αντίστοιχά τους είναι σαφώς πιο ρεαλιστικές προτάσεις.
Αν το Σμαρτ είναι φτιαγμένο για τα πραγματικά δύσκολα όταν βρέχει, δηλαδή αν στόχευε σε αυτούς που αγοράζουν σκούτερ 250 κ.ε θα ήταν πιο λιτό, με ένα μικρό ντίζελ κινητήρα, περιοριστή ταχύτητας στα 100 για να μην έχει πρόβλημα με τους ταράνδους και εσωτερικό...υφασμάτινο για να μπορεί να πωλείται 6000 χιλιάρικα που λέει και ο Σπύρος...
Αντί γι αυτό κυκλοφορεί Μπράμπους... -
Φυσικά και δεν είναι το σμαρτ το πρότυπο της οικολογικής ευαισθησίας,
αλλά ως πρώτη ουσιαστικά εφαρμογή τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη
του κόνσεπτ του πολύ κοντού διθέσιου αυτοκινήτου πόλης θα μπορούσε να
αποτελέσει ένα πρότυπο για την εμφάνιση παρόμοιων στη σύλληψη, πολύ
δε πιο φτηνών αυτοκινήτων από εταιρίες με παράδοση στα μικρά
οικονομικά αυτοκίνητα. Αυτό εύχομαι να γίνει και αυτό εννοούσα στο
μήνυμά μου. Αν υπήρχε στην αγορά κάτι τέτοιο θα το προτιμούσα από το
σμαρτ ακριβώς επειδή η πλειοψηφία αυτών που παίρνουν το σμαρτ το
κάνουν για να ξεχωρίσουν, κάτι που εμένα προσωπικά με αφήνει παγερά
αδιάφορο. Δεν υπάρχει όμως προς το παρόν γι'αυτό και θεωρώ
εξαιρετική τη μοναδική πρόταση διθέσιου αυτοκινήτου πόλης. -
Ο χρήστης ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ έγραψε:
Φυσικά και δεν είναι το σμαρτ το πρότυπο της οικολογικής ευαισθησίας,
αλλά ως πρώτη ουσιαστικά εφαρμογή τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη
του κόνσεπτ του πολύ κοντού διθέσιου αυτοκινήτου πόλης θα μπορούσε να
αποτελέσει ένα πρότυπο για την εμφάνιση παρόμοιων στη σύλληψη, πολύ
δε πιο φτηνών αυτοκινήτων από εταιρίες με παράδοση στα μικρά
οικονομικά αυτοκίνητα. Αυτό εύχομαι να γίνει και αυτό εννοούσα στο
μήνυμά μου. Αν υπήρχε στην αγορά κάτι τέτοιο θα το προτιμούσα από το
σμαρτ ακριβώς επειδή η πλειοψηφία αυτών που παίρνουν το σμαρτ το
κάνουν για να ξεχωρίσουν, κάτι που εμένα προσωπικά με αφήνει παγερά
αδιάφορο. Δεν υπάρχει όμως προς το παρόν γι'αυτό και θεωρώ
εξαιρετική τη μοναδική πρόταση διθέσιου αυτοκινήτου πόλης.Δίκιο έχεις σε αυτό.Όμως κατά τη γνώμη μου τα μικρά διθέσια δεν είναι καινούργια ιδέα.Δεν είναι το Σμαρτ αυτό που επινόησε την κατηγορία.Στις άλλες χώρες της Ευρώπης και φυσικά στην Ιαπωνία υπάρχουν πολλά τέτοια αυτοκίνητα μικρών εταιρειών.Μάλιστα μερικά δε χρειάζονται καν δίπλωμα.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αυτά τα μοντέλα γιατί το κοινό είναι μικρό.Προσωπικά πιστεύω οτι εκτός του λεκανοπεδίου, δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος αγοράς Σμαρτ.Ακόμα και στη Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα (ακόμα) ή καλύτερα δεν υπάρχει εκεί το απαραίτητο αγοραστικό κοινό να στηρίξει μια εταιρεία.
Αντίθετα το Σμαρτ (και εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το μαρκετιν) προωθήθηκε ως μοδάτο ακριβώς για να γίνει περισσότερο ποθητό και βιώσιμο.
Μέχρι εδώ καλώς, ωστόσο η τιμή του θα έπρπεπε να είναι σαφώς χαμηλότερη κι ας μην είχε αυτό το κιβώτιο, τα πλαστικά, ή τον κινητήρα -
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Δίκιο έχεις σε αυτό.Όμως κατά τη γνώμη μου τα μικρά διθέσια δεν είναι καινούργια ιδέα.Δεν είναι το Σμαρτ αυτό που επινόησε την κατηγορία.Στις άλλες χώρες της Ευρώπης και φυσικά στην Ιαπωνία υπάρχουν πολλά τέτοια αυτοκίνητα μικρών εταιρειών.Μάλιστα μερικά δε χρειάζονται καν δίπλωμα.
Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αυτά τα μοντέλα γιατί το κοινό είναι μικρό.Προσωπικά πιστεύω οτι εκτός του λεκανοπεδίου, δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος αγοράς Σμαρτ.Ακόμα και στη Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα (ακόμα) ή καλύτερα δεν υπάρχει εκεί το απαραίτητο αγοραστικό κοινό να στηρίξει μια εταιρεία.
Αντίθετα το Σμαρτ (και εδώ μπαίνει στο παιχνίδι το μαρκετιν) προωθήθηκε ως μοδάτο ακριβώς για να γίνει περισσότερο ποθητό και βιώσιμο.
Μέχρι εδώ καλώς, ωστόσο η τιμή του θα έπρπεπε να είναι σαφώς χαμηλότερη κι ας μην είχε αυτό το κιβώτιο, τα πλαστικά, ή τον κινητήραΌπως λες πρόκειται για μικρές εταιρίες που δύσκολα θα εμπιστευόταν το
ευρύ κοινό ενώ και λόγω των μικρών ποσοτήτων που κατασκευάζουν
δε μπορεί η σχέση ποιότητας-αξιοπιστίας/τιμής να είναι αντίστοιχη με αυτή
που θα πρόσφερε, ας πούμε, η Fiat ή η PSA, η Toyota, η Renault κλπ
(αναφέρω εταιρίες με παράδοση στα μικρά καλοφτιαγμένα αλλά και φτηνά
αυτοκίνητα, ή με οικολογική ευαισθησίες (Toyota) ). Αν και όταν
μπουν στο παιχνίδι αυτές (ή άλλες εταιρίες), τότε νομίζω ότι θα υπάρξει
παντού ενδιαφέρον, τα προβλήματα στις πόλεις διογκώνονται συνέχεια
και εμφανίζονται και σ'εκείνες που κανείς δε θα το φανταζόταν μέχρι
πρότινος. Μέχρι τότε το σμαρτ είναι μονόδρομος. Για να δούμε όμως και
την τριπλέτα της PSA-Toyota. Κοντός ψαλμός...Από τη μικρή εμπειρία που έχω από το σμαρτ (δεν το έχω οδηγήσει), τα
πλαστικά του δε μου άρεσαν καθόλου... -
Καλά η ποιότητα του Smart είναι δυσφήμηση για τη Mercedes...
Plus, όταν είχα κάνει τεστ-ντραιβ το Forfour μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση πώς έκλεινε ή πόρτα. Καμία αίσθηση στιβαρότητας!Η VW γύρω στο 2000 σκεφτόταν να βγάλει το Fox (που θα κυκλοφορήσει τώρα), αρκετά μικρό -όσο το Seicento φαντάζομαι- και να το κατασκευάζει στην Κίνα, οπότε το κόστος θα ήταν πολύ μικρό.
Κάτι σαν φτηνό σμάρτ δηλ με επιπλέον 2 θέσεις! Χαμός θα γινόταν Δεν ξέρω γιατί έκανε πίσω όμως, και το τωρινό Fox βγήκε πολύ συμβατικό -
Και εγώ πιστεύω ότι το smart έχει λόγο και ουσία ύπαρξης, ασχέτως του αν κάποιοι το πέρνουν (και) για άλλους λόγους.
Μόνο που στα μάτια μου είναι ανολοκλήρωτο. Ισχυρίζεται ότι παρκάρει κάθετα μόνο που στην πράξη αυτό δύσκολα γίνεται - εξέχει πολύ. Είναι 2,5 μέτρα ενώ θα έπρεπε να είναι 2.
Μπορεί να το κάνει αυτό μια εταιρία? Να υιοθετήσει πχ. μια θέση οδήγησης τύπου scooter και να ρίξει το μήκος όσο πιο κοντά γίνεται στα 2 μέτρα (αυτό έιναι το max πλάτος των αυτοκινήτων) -
Εγω μια χαρα καθετα το βαζω, και στη Θεσσαλονικη γινεται χαμος απο Smart πλεον, απλα γιατι ειναι το ΜΟΝΟ που δεν σου σπαει τα νευρα στην πολη και το παρκινγκ...
Αφου δεν εχετε ζησει με Smart, γιατι τοση εχθρα; Μαλλον ψιλοζηλευετε εμας που παρκαρουμε
Smart Fortwo 2007