-
Εγώ να δεις!!!!
Σοβαρά τώρα, δεν προσπαθώ να μειώσω το αμάξι σου. Αλλά όσες φορές έχω δει smart να παρκάρει κάθετα, ΠΑΝΤΑ εξείχε και ενοχλούσε, πολύ περισσότερο από μια μηχανή. Μια μηχανή μπορεί να χωθεί και πλάγια και να μην εξέχει τόσο, το σμαρτ όχι.
-
Megascooter (τα SUV των σκουτερ δλδ) φτανει να εχει μια μπαγαζιερα πισω και ειναι πιο μακρια απο το Σμαρτ.
Ορισμενα δε, δε χρειαζονται καν τη μπαγαζιερα...
-
Scotch ξέχασες να βαλεις αυτό:
http://knuttz.net/hosted_pages/World-s- ... e-20061109
Οι περισσότερες μοτοσυκλέτες παρκαρισμένες ελαφρώς διαγώνια δεν υπερβαίνουν το πλάτος ενός μέσου αυτοκινήτου (κάτω απο δύο μέτρα).
Ακόμα και αν μια μεγάλη μοτοσυκλέτα σαν αυτές που έβαλες (πρακτικά οι μακρύτερες όλων) αν εξέχει ενοχλεί επίσης, δεν απενοχοποιεί τους ΚΑΦΡΟΥΣ* οδηγούς smart που παρκάρουν κάθετα ενοχλόντας τους πάντες.
*= ο χαρακτηρισμός προφανώς πάει σε όσους συμπεριφέρονται έτσι και όχι σε όλους τους οδηγούς smart. Άλλωστε αυτοι που παρκάρουν κάθετα δεν ειναι πλειοψηφεία.
-
Δεν υπεραμύνομαι του αυτοκινήτου μου γιατί ποτέ (εκτός από 2 φορές εδώ και 1,5 χρόνο και αυτό για 5 λεπτά) δεν το παρκάρω κάθετα.
Όμως πιστεύω ότι (σχεδόν) όσο εμποδίζει μία μηχανή όταν παρκάρει κάθετα (και όχι πλαγίως γιατί κι εγώ αν έχω μεγάλη θέση μπορώ να το παρκάρω πλαγίως και να μην εμποδίζω εξίσου) άλλο τόσο εμποδίζει και το smart. Κι εγώ έχω δυσκολευτεί να ξεπαρκάρω επειδή έχουν παρκάρει μηχανές μπρος-πίσω αλλά σε ορισμένες περιοχές είναι αναγκαίο κακό. Και στην τελική χαίρομαι που υπάρχουν και κάποιοι που ρισκάρουν κάθε μέρα για να βρω εγώ αυτή τη θέση και δε με πειράζει τόσο που με δυσκολεύουν λίγο να βγω.
Και για να κλείσουμε (μιας και είμαστε off-topic εδώ και ώρα) να και ένα scooterάκι που είναι μόλις 24 εκατοστά κοντύτερο από ένα smart http://www.suzukicycles.com/Products/AN ... fault.aspx
-
καλά, σκουτεράκι δεν είναι με 650 κεκ, αλλά τέσπα...
-
Αμα το σκουτεράκι που είναι *μόλις *24 εκατοστα κοντύτερο ειναι *περίπου *το ίδιο με το σμαρτ τότε το νέο σμαρτ που είναι 19,5 εκ μακρύτερο θα είναι *ακριβως *το ίδιο στο παρκάρισμα.
Εχεις δεί πολλές μηχανές ακόμα και μεγάλες που να εξέχουν παρκαρισμένες?
edit: στην επιφάνεια που παρκάρει κάθετα ενα σμαρτ χωράνε ανετα να παρκάρουν δύο μακρύτερες απο αυτό μοτοσυκλέτες χωρίς να εξέχουν.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Scotch ξέχασες να βαλεις αυτό:http://knuttz.net/hosted_pages/World-s- ... e-20061109
Παράλειψη μου
Ακόμα και αν μια μεγάλη μοτοσυκλέτα σαν αυτές που έβαλες (πρακτικά οι μακρύτερες όλων) αν εξέχει ενοχλεί επίσης, δεν απενοχοποιεί τους ΚΑΦΡΟΥΣ* οδηγούς smart που παρκάρουν κάθετα ενοχλόντας τους πάντες.
*= ο χαρακτηρισμός προφανώς πάει σε όσους συμπεριφέρονται έτσι και όχι σε όλους τους οδηγούς smart. Άλλωστε αυτοι που παρκάρουν κάθετα δεν ειναι πλειοψηφεία.
Δεν έχω καμία αντίρρηση. Διακρίνω όμως μια εμπάθεια για τους (κάφρους, συμφωνώ) οδηγούς smart, ενώ αντιθέτως δεν έχει ειπωθεί ποτέ τίποτα για τους κάφρους κατόχους μηχανών που κάνουν το ίδιο πράγμα εδώ και χρόνια. Εγώ δεν οδηγούσα πάντα smart αλλά και πριν ξεκινήσω να το οδηγώ δε θυμάμαι να με είχε ενοχλήσει ποτέ κανένας με smart. Αντιθέτως ορισμένες μηχανές ήμουν πολλές φορές tempted να τις πετάξω κάτω
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αμα το σκουτεράκι που είναι *μόλις *24 εκατοστα κοντύτερο ειναι *περίπου *το ίδιο με το σμαρτ τότε το νέο σμαρτ που είναι 19,5 εκ μακρύτερο θα είναι *ακριβως *το ίδιο στο παρκάρισμα.Γι αυτό δε θα το αλλάξω με το καινούργιο γιατί μετά θα είναι σα να έχω... Caterpillar
Εχεις δεί πολλές μηχανές ακόμα και μεγάλες που να εξέχουν παρκαρισμένες?
Ναι. Εσύ όχι; Περίεργο.
edit: στην επιφάνεια που παρκάρει κάθετα ενα σμαρτ χωράνε ανετα να παρκάρουν δύο μακρύτερες απο αυτό μοτοσυκλέτες χωρίς να εξέχουν.
Χλωμό το κόβω αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μας προβληματίσει κάτι τέτοιο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
καλά, σκουτεράκι δεν είναι με 650 κεκ, αλλά τέσπα...Βγαίνει και σε 400άρι και μάλιστα 1 εκατοστό πιο μακρύ! Να τ' αφήσω;
-
... συνέχεια από το θέμα για το Fiat 5oo.
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Προτεινω να γινει ενα καινουργιο τοπικ για το καινουργιο σμαρτ,ειναι το πλεον παρεξηγημενο αυτοκινητο του φορουμ,το κακο ειναι οτι την κριτηκη την δεχεται κατα 60-70% απο ασχετους-κομπλεξικους(προφανως δεν εννοω τον High) που δεν σπανιζουν διολου. Για να μπουμε στο θεμα εχω καινουργιο σμαρτ τουρμπο(84 αλογα).Εχω παει Αθηνα και Καστορια,οποτε νομιζω οτι μπορω να εχω μια σφαιρικη αποψη.
Facts:1)το τουρμπο ειναι γρηγορο,πολυ γρηγορο,ειναι σαν ενα πολυ καλο 1600 η ενα μετριο 1800 ατμοσφαιρα,εκει κυμαινονται οι επιδοσεις του,τελος.
Σωστά.
Το μονο που 'υστερει' ειναι η τελικη(150),η οποια ειναι ηλεκτρονικα περιορισμενη(στις 4500 παρακαλω),χωρις αυτη ανετα φτανει τα 180,αλλα δεν εχει νοημα κατεμε τουλαχιστον.
Ευτυχώς. Και τα 120, πολλά είναι με αυτό το αυτοκίνητο.
2)Η οδικη του συμπεριφορα ειναι τοπ για την κατηγορια σουπερμινι
Ναι, είναι τοπ... από το τέλος. Για την ακρίβεια, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να οδηγήσει κανείς σε 4 τροχούς. Για τι να μιλήσω; Για τιμόνι; Για το σασμάν που ανάβεις τσιγάρο μέχρι ν' αλλάξει σχέση; Για την απόλυτα υποστροφική συμπεριφορά; Δόξα τω αγίω ESP δηλαδή... Δες τι έπαθε το Brabus στην πίστα, στο συγκριτικό 5οο-Τwingo, στους 4Τ Δεκεμβρίου.
Α! και δεν είναι σουπερμίνι. Είναι μικρότερο κι από μίνι. Σουπερμίνι ονομάζονται τα μεγάλα μίνι (Yaris, Swift, Corsa, Grande Punto κλπ.)
3)ο αποθηκευτικος του χωρος ειναι πανω του μεσου ορου των σουπερμινι
Ο αποθηκευτικός του χώρος είναι πάνω του μέσου όρου των ποδηλάτων και των supersport μοτοσικλετών. Με τα scooter παίζει στα ίσια πάντως
4)Ειναι ανετο για ταξιδια,δεν κουραζει ουτε ο κινητηρας ουτε το πλαισιο,το μονο που μπορει να σε κουρασει ειναι η και καλα ορθοπαιδικη-τιμωρια θεση
Δεν κουράζει ο κινητήρας με το θόρυβο που κάνει; Το ελάχιστο μεταξόνιο που κάνει ο αμάξι να αναπηδάει συνεχώς είναι ότι πρέπει για ταξίδι δηλαδή ε; Και μην τύχει και φυσήξει πλάγιος άνεμος στο ταξίδι!
5)Μεσα στην πολη παιζει μονο του,δεν υπαρχει κατι που το πλησιαζει
Μέσα στην πόλη, και ΑΥΣΤΗΡΑ μόνο εκεί (όχι Κηφισό και όχι Αττική Οδό δλδ), συμφωνώ. Ό,τι πρέπει για να παρκάρεις εύκολα και να κινείσαι στο κέντρο. Και οπουδήποτε αλλού εντός πόλης, όπου ΔΕΝ χρειάζεται να ξεπεράσεις τα 100 χ.α.ω. Αλλά μόνο εκεί.
Αρχιστε ελευθερα το τραγουδι,οποιος θελει αλλες πληροφοριες η θελει να αντιπαραθεσι αλλες αποψεις ευχαριστως,αλλα δεν προκειτε να απαντησω σε καγκουρια που δεν εχουν ιδεα τι ειναι σμαρτ και αρχιζουν τα γνωστα,οτι ειναι για γκομενες,οτι ειναι αργο οτι παει χαλια,μπλα μπλα οτι αμα δεν εχει χειροκινητο δεν το ελεγχεις και οτι αλλη μπουρδα τους κατεβει.Τοσος κοσμος εχει σωθει απο τα σμαρτ και δεν τα αλλαζει με ιποτα ξεκολληστε επιτελους,παντα φιλικα
Λυπάμαι αν θεωρείς καγκούρια όποιους έχουν αντίθετη αυτοκινητιστική άποψη από εσένα αλλά, έχοντας οδηγήσει όλη τη γκάμα των Smart αναγκαστικά (από το βασικό ως το Brabus, coupe και κάμπριο), ειλικρινά όχι μόνο δεν ανακάλυψα τίποτα από όσα λες, αλλά μάλλον το αντίθετο. Ναι, παρκάρει εύκολα, αλλά μέχρι εκεί. Όσο υπάρχουν μικρά, πάμφθηνα κουβαδάκια (Panda, Cuore, Aygo, Picanto) που κοστίζουν σαφώς λιγότερο και κάνουν τα πάντα καλύτερα, δεν βλέπω το λόγο να δώσω λεφτά για ένα τέτοιο όχημα.
Smart Fortwo 2007