-
το αναφερω με επιφυλαξη, αλλα ειμαι 99% σιγουρος:
το πρατηριο με τα παρακατω στοιχεια, κλεβει τουλαχιστον 10% στη αντλια του. Αυτη προκυπτει απο δικες μου μετρησεις.
Διεύθυνση ΠΙΝΔΟΥ 6
Εταιρεία Καυσίμων BP
Περιοχή / Πόλη ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ -
Θα μπορουσα να ρωτησω με ποιο τροπο εγιναν οι παραπανω μετρησεις?
-
διατηρω μετρησεις καταναλωσης επι 47.320 km & 3.834 l.
σημερινο γεμισμα 40λτ, με τη ρεζερβα να 'απεχει' τουλαχιστον 5λτ, αρα υπολοιπο περιπου 13λτ, σε 45αρι ρεζερβουαρ. Προεκυψε λοιπον μεση καταναλωση 9,2 οταν η συνηθης τιμη, για τις ιδιες διαδρομες και λιγο πιο χαλαρες συνθηκες πλεον, ειναι 7,5.
ξερω οτι το ρεζερβουαρ μου δε χωραει μονο 45, σε φουλ γεμισμα παιρνει περιπου 48.
-
Οκ, ευχαριστω!
-
Ο χρήστης lewnidas έγραψε:
Γεια σε όλους,
έχω κάνει μια προσπάθεια να οργανώσω την προβολή των κακών πρατηρίων. Έφτιαξα για το σκοπό αυτό το site http://www.notheymenoi.cz.cc όσοι πιστοί προσέλθετε. Δεν έχω βάλει banners ούτε χακεριές απλά έναν γουγλη για να βλέπω την επισκεψιμότητα του site ώστε αν δεν επαρκεί το free host να προβώ σε διορθωτικές ενέργειες.ενδιαφερον το site σου, εναν στη περιοχη μου τον ειχα υποψιαστει οτι πρεπει να κανει λαμογιες παρολα αυτα πιστευω οτι υπαρχουν κι αλλοι, τους οποιους ομως εχω να επισκευθω καιρο συνεπως δε μπορω να εχω πλεον αποψη
-
για το παραπανω πρατηριο εκανα καταγγελια στο υπουργειο αναπτυξης.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το αναφερω με επιφυλαξη, αλλα ειμαι 99% σιγουρος:το πρατηριο με τα παρακατω στοιχεια, κλεβει τουλαχιστον 10% στη αντλια του. Αυτη προκυπτει απο δικες μου μετρησεις.
Διεύθυνση ΠΙΝΔΟΥ 6
Εταιρεία Καυσίμων BP
Περιοχή / Πόλη ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣτην πινδου 6 δεν είχε κάποιο βενζινάδικο απο οτι είδα στο χαρτη. Μηπως εννοεις αυτό που είναι στην Πίνδου 2 στην διασταύρωση πινδου και Αγ. Ιωάννου?
-
πιθανοτατα εχεις δικιο, το 6 προεκυψε απο ενα site που ειδα.
δεν υπαρχει παντως αλλο πρατηριο εκει.
-
Ενημερωτικά, έχει ανοίξει η δημόσια διαβούλευση για το καινούργιο ΝΣ σχετικά με τη νοθεία στα βενζινάδικα.
http://www.opengov.gr/minenv/?option=paravaseis
Μπορούμε όλοι μας να γράψουμε πέντε γραμμές επώνυμα, έτσι ώστε οι κυρώσεις να γίνουν πιο αυστηρές. Έτσι που τα γράφει το Υπουργείο , μου φαίνεται ότι τους χαϊδεύει τους κλέφτες....
Τόσες φορές τα γράφουμε στα φόρουμ , ας κάτσουμε δυο λεπτά στο πληκτρολόγιο να τα γράψουμε και στον Υπουργό μπας και μας ακούσει... -
Ο χρήστης blugosi έγραψε:
Ενημερωτικά, έχει ανοίξει η δημόσια διαβούλευση για το καινούργιο ΝΣ σχετικά με τη νοθεία στα βενζινάδικα.'Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 14 Μαΐου 2010.'
Ξεκίνησε στις 6/5... Δηλαδή 8 μέρες Δημόσια διαβούλευση...
Λήγει σε 4 μέρες!...Και από ότι βλέπω μόλις 3 σχόλια...
Μάλλον κανείς δεν έχει να πει κάτι για νοθείες, βενζίνες, ποινές κλπ...
Μάλιστα...
-
-
χαχαχα του 'εκαναν τη μουρη κρέας'
2000€ προστιμο για καθε αντλία
σε ποσες μερες το βγαζει απο το κλεψιμο στα λίτρα;
-
http://www.express.gr/news/ellada/31716 ... 17169.php3
Είχα βάλει την τελευταία βδομάδα σε αυτό...
Σήμερα που πέρασα ήταν κλειστό και έγραφε 'Κλειστόν λόγο βλάβης δικτύου'
ΥΓ Είχε παραμείνει κλειστό για αρκετό καιρό και είχε ανοίξει ξανά πρόσφατα με νέα διοίκηση και φαινόταν πολύ περιποιημένο και καθαρό αλλά τα φαινόμενα απατούν.
-
Είναι μαθηματικά βέβαιο οτι πρατήρια με τόσο χαμηλή τιμή κλέβουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο:
Σύμφωνα με αυτό http://www.gasprice.gr/main/station_pri ... ation=1564 η τελευταία τιμή του ήταν 1.409€ στις 16/6, Δηλαδή ΔΕΠ+3 λεπτά. Έστω οτι αγοράζει με ΔΕΠ+1,5 (πολύ αισιόδοξο νούμερο) τότε του μένει 1,5 λεπτά κέρδος στο λίτρο. Αρα πρέπει να πουλάει 50 κυβικά (πολλά ακόμα και για πρατήριο σε πολύ καλή θέση) την ημέρα ωστε μόλις και μετα βίας να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα της ημέρας.
-
τιποτα δε διασφαλιζει οτι και οι ακριβοι δεν κλεβουν.
ή μαλλον υπαρχει κατι που το διασφαλιζει, τα αστεια προστιμα.
-
Συνδικαλιστης πρατηριουχος τον οποιο εκτιμω για ευνοητους λογους ειπε καποτε το εξης:
'Ολοι που πουλανε φθηνα δεν ειναι λαμογια, αλλα ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΘΗΝΑ!'
Μαζι του φυσικα συμφωνησε και ο Υπουργος Αναπτυξης χωρις ομως να μπορει να κανει κατι για να διασφαλισει και τους καταναλωτες αλλα και τα πρατηρια που προσπαθουν χωρις λαμογιες να επιβιωσουν!Συνοψιζει σε μια φραση την αγορα των καυσιμων... Στο 99% (δεν λεω 100% για να μην γινω απολυτος) των περιπτωσεων, πρατηρια που πουλανε με φθηνες τιμες στην πραξη ειναι πολυ ακριβοτερα (αν συνυπολιγιστει η λαμογια)!
Οπως σας εχω ξαναπει απειρες φορες κανενας βενζινας δεν δουλευει για την ψυχη της μανας του, ουτε ανοιξε πρατηριο για να κανει αγαθοεργειες! Με τον ενα τροπο (αυξημενη τιμη με αξιοπρεπες κερδος) η με τον αλλο (τιμη λιωμα για να τραβηξει κοσμο και τηλεχειριστηρια στις αντλιες, για να βγαλει το αξιοπρεπες κερδος)!Απο εκει και περα ειναι στο χερι του καταναλωτη να επιλεξει που θα βαλει και πως θα του παρουν τα χρηματα... Ειτε φανερα και νομιμα ειτε εξαπατωντας τον!
-
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Συνδικαλιστης πρατηριουχος τον οποιο εκτιμω για ευνοητους λογους ειπε καποτε το εξης:
Μαζι του φυσικα συμφωνησε και ο Υπουργος Αναπτυξης χωρις ομως να μπορει να κανει κατι για να διασφαλισει και τους καταναλωτες αλλα και τα πρατηρια που προσπαθουν χωρις λαμογιες να επιβιωσουν!να σου πω εγω τι μου ειπε γνωστος που ειναι φθηνος?
οτι τα κερδη του προερχονται κυριως απο πλυσιμο/αλλαγη λαδιων και πωλησεις νερου/αναψυκτικων και διαφορων αλλων συναφων προιοντων.
*
'με συμφερει να σταματησεις να παρεις 2 νερα και να σου αλλαξω τα λαδια, παρα να φουλαρεις' *επισης, δεν ειδα και πολλα βηματα απο τους νομιμους και ηθικους για να μπουν λουκετα στους απατεωνες
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
να σου πω εγω τι μου ειπε γνωστος που ειναι φθηνος?οτι τα κερδη του προερχονται κυριως απο πλυσιμο/αλλαγη λαδιων και πωλησεις νερου/αναψυκτικων και διαφορων αλλων συναφων προιοντων.
*
'με συμφερει να σταματησεις να παρεις 2 νερα και να σου αλλαξω τα λαδια, παρα να φουλαρεις' *επισης, δεν ειδα και πολλα βηματα απο τους νομιμους και ηθικους για να μπουν λουκετα στους απατεωνες
Παλιά (20-25 χρόνια πρίν) τα λάδια στα βενζινάδικα ήταν με 100%+ ποσοστό κέρδους και επιπλέον τότε αλλάζανε λάδια κάθε 3000 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα υπερκοστολογημένα ήταν και τα διάφορα αξεσουάρ. Τότε το κέρδος στη βενζίνη ήταν λιγότερο απο 5 δραχμές στο λίτρο κι όμως μπορούσαν να επιβιώσουν τα βενζινάδικα.
Τώρα πλέον τα λάδια τα αλλάζουν απο 10Κ χιλιόμετρα και πάνω είτε στην αντιπροσωπεία είτε τα παίρνουν απο Λαμπ και τα αλλάζουν μόνοι τους. Αξεσουάρ δέν αγοράζει κανείς γιατί τα ίδια πράγματα τα πουλάνε οι πακιστανοί στα φανάρια. Όσο για τα πλυσίματα, έχουν ανοίξει δεκάδες καταστήματα που ασχολούται αποκλειστικώς με το πλύσιμο και τώρα με την κρίση κανείς δέν πλένει το αμάξι του.
Οπότε το μοντέλο 'πουλάω φτηνά βενζίνη σαν κράχτη' δέν περνάει πλέον και η βενζίνη πρέπει να βγάζει κέρδος απο μόνη της.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μαζι του φυσικα συμφωνησε και ο Υπουργος Αναπτυξης χωρις ομως να μπορει να κανει κατι για να διασφαλισει και τους καταναλωτες αλλα και τα πρατηρια που προσπαθουν χωρις λαμογιες να επιβιωσουν!να σου πω εγω τι μου ειπε γνωστος που ειναι φθηνος?
οτι τα κερδη του προερχονται κυριως απο πλυσιμο/αλλαγη λαδιων και πωλησεις νερου/αναψυκτικων και διαφορων αλλων συναφων προιοντων.
*
Καλα, καλα... Βαζε απο αυτον εσυ! (κασσετα ειναι και την παιζουν ολοι!)
Αν ηξερες μερικα νουμερα θα καταλαβαινες αν εχει βαση η οχι...
Απλα οταν τον πιασουν κ αυτον πες μας που ειναι να ξερουμε να τον αποφευγουμε!Τι εννοεις δεν ειδες?
Ηθελες να ερθει η ΟΒΕ ή η ΠΟΠΕΚ κατω απο το σπιτι σου και να σου κοινοποιησουν δελτιο τυπου με το οποιο να σου αναφερουν προσωπικα οτι ζητησαν το κλεισιμο των συγκεκριμενων πρατηριων??
Πες καλυτερα οτι δεν ενδιαφερθηκες να μαθεις ποτε... Πιο ειλικρινες ειναι και λιγοτερο λαικιστικο!
Για την αποκατασταση της αληθειας λοιπον, και επειδη εγω ενδιαφερθηκα να μαθω θα σε ενημερωσω οτι η προταση των συνδικαλιστων ηταν να μπαινουν λουκετα σε αναλογες περιπτωσεις! -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
*
Καλα, καλα... Βαζε απο αυτον εσυ! (κασσετα ειναι και την παιζουν ολοι!)
Αν ηξερες μερικα νουμερα θα καταλαβαινες αν εχει βαση η οχι...
Απλα οταν τον πιασουν κ αυτον πες μας που ειναι να ξερουμε να τον αποφευγουμε!Τι εννοεις δεν ειδες?
Ηθελες να ερθει η ΟΒΕ ή η ΠΟΠΕΚ κατω απο το σπιτι σου και να σου κοινοποιησουν δελτιο τυπου με το οποιο να σου αναφερουν προσωπικα οτι ζητησαν το κλεισιμο των συγκεκριμενων πρατηριων??
Πες καλυτερα οτι δεν ενδιαφερθηκες να μαθεις ποτε... Πιο ειλικρινες ειναι και λιγοτερο λαικιστικο!
Για την αποκατασταση της αληθειας λοιπον, και επειδη εγω ενδιαφερθηκα να μαθω θα σε ενημερωσω οτι η προταση των συνδικαλιστων ηταν να μπαινουν λουκετα σε αναλογες περιπτωσεις!καλα κρασα!
θελω για αρχη, οι συνδικαλιστες σας να βγαλουν λιστα στο διαδυκτιο με τα ονοματα αυτων που εχουν πιαστει. Μετα, θα δουμε και τα υπολοιπα
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!