-
Θελε...!
(βγαζει το υπουργειο!) -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Θελε...!
(βγαζει το υπουργειο!)τη θελω απο σας, γιατι υπαρχουν κακοπιστοι που πιστευουν οτι πρακτικα τους καλυπτετε
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Θελε...!
(βγαζει το υπουργειο!)τη θελω απο σας, γιατι υπαρχουν κακοπιστοι που πιστευουν οτι πρακτικα τους καλυπτετε
Τοτε μπορεις πολυ απλα να σκεφτεις αν η υποψια που εχεις ειναι λογικη και βγαζει νοημα...
Γιατι συγκεκριμενα η δικη σου φιλε Σπυρο δεν βγαζει!
Οσοι χρησιμοποιουν τετοια συστηματα ελεγχου των αντλιων (ειναι παρα πολυ γενικευμενο το φαινομενο!) εχουν την δυνατοτητα να κατεβασουν την τιμη σε επιπεδα που ενας νομιμος πρατηριουχος δεν μπορει...
Αποτελεσμα αυτου:
Οι νομιμοι πρατηριουχοι αφενος μεν χανουν πελατες οι οποιοι πηγαινουν στο παρακατω 'φθηνο' πρατηριο (το οποιο φυσικα εν τελει ειναι πολυ ακριβοτερο απο το 'ακριβο') και αφετερου δε να σχολιαζονται ως κλεφτες, κερδοσκοποι κλπ γιατι ο πιο κατω εχει χαμηλωτερη τιμη!
Ολα αυτα ειναι γνωστα εδω και παρα πολλα χρονια και γινονται προσπαθειες να αντιμετωπιστουν απο τις ενωσεις των βενζινοπωλων! Δυστυχως ομως οι συνδικαλιστες πρατηριουχοι δεν ειναι αυτοι που νομοθετουν... -
ολα αυτα ειναι γνωστα δε λες κατι καινουργιο. Ριχνεις τις ευθυνες στο κρατος και περιμενεις απο αυτο να λειτουργησει υπερ των νομιμων.
οκ, ΜΕΧΡΙ να γινει αυτο, τι πιο απλο, μια ιστοσελιδα που θα ανανεωνεται καθε βδομαδα και θα αναφερονται τα πρατηρια που το κρατος επιασε να κλεβουν.
ετσι προστατευεται ο νομιμος πρατηριουχος και ενημερωνεται ο καταναλωτης.
κοστος? 100€.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
///οκ, ΜΕΧΡΙ να γινει αυτο, τι πιο απλο, μια ιστοσελιδα που θα ανανεωνεται καθε βδομαδα και θα αναφερονται τα πρατηρια που το κρατος επιασε να κλεβουν.
ετσι προστατευεται ο νομιμος πρατηριουχος και ενημερωνεται ο καταναλωτης.
κοστος? 100€.Και κάποιος να την ενημερώνει; Που θα πληρώνεται κάτι λίγο....ούτε χιλιάρικο, θα βγει το χρόνο, δηλαδή στους 12 μήνες 11788 και 100 η σελίδα 11888..... τυχαίο;; Δεν νομίζω!
Αυτό θα ήταν πολύ σωστό μέτρο όπως και μια ταμπέλα για 6 μήνες τουλάχιστον εκεί που έχει τις τιμές [Νοθεύω τη βενζίνη ή Οι αντλίες μου κλέβουν]. Άμεση δικαιοσύνη!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...όπως και μια ταμπέλα για 6 μήνες τουλάχιστον εκεί που έχει τις τιμές Νοθεύω τη βενζίνη ή Οι αντλίες μου κλέβουν. Άμεση δικαιοσύνη!Καλή ιδέα. Ολίγον βάρβαρο μεν (μου θυμίζει νόμο 4000) αλλά δίκαιο. Περιμένω εναγωνίως να ακούσω την άποψη του melos86 επ' αυτού.
-
Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος, το υπουργείο να εντοπίζει τις αντλίες με τηλεχειρισμό;
Όσο για αυτού του είδους τις συμπεριφορές και πρακτικές, η απάντηση είναι μία:
ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ και φυσικά ΕΛΕΓΧΟΣ
Αν δεν συστήσουμε μηχανισμούς ελέγχου ανεξάρτητους, αποτελεσματικούς, αδιάφθορους και άρτια εξοπλισμένους, τότε μην απατάσθε... δεν πρόκειται να γίνουμε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ κράτος. Στο εξωτερικό τι νομίζετε, ότι το έχουν στο DNA τους, ότι είναι κοινωνίες αγγέλων ή αγίων και είναι πιο οργανωμένοι και ευσεινήδητοι; Απλά εφαρμόζουν τους νόμους και τους κανόνες, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Απόδειξη; Γιατί όταν έρχονται Ελλάδα οι ορδές των τουριστών ξαφνικά μεταλλάσσονται και κάνουν τα μύρια όσα έκτροπα και κραιπάλες. Γιατί απλά μπορούν!Αυτή η χαλαρότητα μας έφτασε ως εδώ. Από εκεί ξεκινάς λοιπόν, γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός ο φόβος φυλάει τα έρημα! Και μετά πας σε παιδεία, συνείδηση και νοοτροπία.
-
ενα λεπτο γιατι εσεις τους βγαζετε ολους κλεφτες..
στην μηχανη που εχω χωραει 19 Lt το ρεζερβουαρ..
συνηθως βγαζω 280km περιπου μεσα στην πολη.
βαζω απο 3-4 συγκεκριμενα βενζιναδικα σχεδον παντα και στο αμαξι.
βαζω 95 αρα στο 98% των γεμισματων μου.
σχεδον παντα η μηχανη φουλαρει με 17 εως 17.5 lt επειδη παντα φουλαρω,και εχει ηδη ανοιξει η ενδειξη για γεμισμα τις περισσοτερες φορες.τοσο τυχερος ειμαι δηλ.?το μηχανακι τραβαει εξισου καλα απο ολα και πυροβολαει λογω ελευθερης εξατμισης...αρκετα.
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
ενα λεπτο γιατι εσεις τους βγαζετε ολους κλεφτες..στην μηχανη που εχω χωραει 19 Lt το ρεζερβουαρ..
συνηθως βγαζω 280km περιπου μεσα στην πολη.
βαζω απο 3-4 συγκεκριμενα βενζιναδικα σχεδον παντα και στο αμαξι.
βαζω 95 αρα στο 98% των γεμισματων μου.
σχεδον παντα η μηχανη φουλαρει με 17 εως 17.5 lt επειδη παντα φουλαρω,και εχει ηδη ανοιξει η ενδειξη για γεμισμα τις περισσοτερες φορες.τοσο τυχερος ειμαι δηλ.?το μηχανακι τραβαει εξισου καλα απο ολα και πυροβολαει λογω ελευθερης εξατμισης...αρκετα.
δε το λεμε εμεις, το λενε οι ιδιοι:
Οσοι χρησιμοποιουν τετοια συστηματα ελεγχου των αντλιων (ειναι παρα πολυ γενικευμενο το φαινομενο!) εχουν την δυνατοτητα να κατεβασουν την τιμη σε επιπεδα που ενας νομιμος πρατηριουχος δεν μπορει...
φυσικα και δεν ειναι ολοι κλεφτες, απλα ειναι παρα πολλοι. Αυτο δειχνουν και τα αποτελεσματα των κρατικων ελεγχων
-
βαζω απο δυο πρατηρια shell,
ενα jetoil και ενα cyclon.
σχεδον ποτε δεν εχω βαλει BP τα τελευταια 3 χρονια και ΕΚΟ.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
...όπως και μια ταμπέλα για 6 μήνες τουλάχιστον εκεί που έχει τις τιμές Νοθεύω τη βενζίνη ή Οι αντλίες μου κλέβουν. Άμεση δικαιοσύνη!
Καλή ιδέα. Ολίγον βάρβαρο μεν (μου θυμίζει νόμο 4000) αλλά δίκαιο. Περιμένω εναγωνίως να ακούσω την άποψη του melos86 επ' αυτού.
Εγω δεν θα ειχα κανενα προβλημα με αυτο... Τουλαχιστον ετσι θα πονουσε η τιμωρια!
Οχι πως τωρα οι ποινες ειναι μικρες! Μπορει τα 2000€/αντλια να ειναι μικρο αλλα το 2% επι του τζιρου ειναι τεραστιο ποσο και επ' ουδενι δεν βγαινει ειτε με νομιμους ειτε με παρανομους τροπους!Το να δημιουργηθει ενα site εγω δεν νομιζω οτι εχει αξια! Αλλωστε τα προστιμα πλεον εκτος απο τα sites των υπουργειων βγαινουν και στα blogs οπως εγινε με το τελευταιο...
Επισης για να ξεκαθαρισω κατι οταν ανεφερα οτι το φαινομενο ειναι γενικευμενο δεν αναφερομουν στην πλειοψηφια... Καθαρα βενζιναδικα και σωστοι επαγγελματιες υπαρχουν παρα πολλα! Το θεμα ειναι οτι η τιμη που θα εχουν αυτα θα κακοφανει σε παρα πολλους απο εδω μεσα γιατι 'παρακατω υπαρχουν φθηνοτερα'! Τα ειδατε ομως τα φθηνοτερα...
Ο ενας 'βγαζει απο τα νερα', ο αλλος 'βγαζει απο τα πλυσιματα' και ο τριτος βγαζει απο βιζιτες γιατι ειναι ωραιος βενζινας! Αλλα προς θεου, κανενας δεν βγαζει λεφτα απο τις βενζινες...
Anyway η τσεπη δικη σας, τα λεφτα δικα σας και φυσικα το πως θα σας τα παρουν παλι δικη σας ευθυνη!
-
Το να δημιουργηθει ενα site εγω δεν νομιζω οτι εχει αξια! Αλλωστε τα προστιμα πλεον εκτος απο τα sites των υπουργειων βγαινουν και στα blogs οπως εγινε με το τελευταιο...Επισης για να ξεκαθαρισω κατι οταν ανεφερα οτι το φαινομενο ειναι γενικευμενο δεν αναφερομουν στην πλειοψηφια... Καθαρα βενζιναδικα και σωστοι επαγγελματιες υπαρχουν παρα πολλα! Το θεμα ειναι οτι η τιμη που θα εχουν αυτα θα κακοφανει σε παρα πολλους απο εδω μεσα γιατι 'παρακατω υπαρχουν φθηνοτερα'! Τα ειδατε ομως τα φθηνοτερα...
Anyway η τσεπη δικη σας, τα λεφτα δικα σας και φυσικα το πως θα σας τα παρουν παλι δικη σας ευθυνη!
Ομολογώ πως περίμενα κάτι παραπάνω από αυτές τις ταυτολογίες. Βέβαια, δεν ισχυρίστηκες ποτέ ότι εκπροσωπείς κάτι. Αλλά αν ήθελες να ξεχωρίσει η ήρα απ' το στάρι... η ιδέα του onyx είναι πολύ καλή.
-
Ξεκαθαριζω οτι αυτα που γραφω αποτελουν απλα προσωπικες αποψεις! Τιποτε περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο...
Απο εκει και περα πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι αξια θα ειχε η δημιουργια ενος site για κατι το οποιο υπαρχει στο ιντερνετ οπως και αν εχει! Και αυτο το ερωτημα ειναι γενικοτερο, δεν εχει να κανει μονο με τα πρατηρια!
Τι νοημα θα ειχε ας πουμε να δημιουργησω ενα site με τις τιμες χονδρικης των καυσιμων την στιγμη που υπαρχουν 2-3 διαθεσιμα για αυτη την πληροφορια... Το βρισκω απλα περιττο!
Οσο για την ιδεα του onyx οπως ειπα και πιο πανω συμφωνω!
Τι αλλο περιμενες να σου πω? -
Ξεκαθαριζω οτι αυτα που γραφω αποτελουν απλα προσωπικες αποψεις! Τιποτε περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο...
Απο εκει και περα πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι αξια θα ειχε η δημιουργια ενος site για κατι το οποιο υπαρχει στο ιντερνετ οπως και αν εχει! Και αυτο το ερωτημα ειναι γενικοτερο, δεν εχει να κανει μονο με τα πρατηρια!
Τι νοημα θα ειχε ας πουμε να δημιουργησω ενα site με τις τιμες χονδρικης των καυσιμων την στιγμη που υπαρχουν 2-3 διαθεσιμα για αυτη την πληροφορια... Το βρισκω απλα περιττο!
Οσο για την ιδεα του onyx οπως ειπα και πιο πανω συμφωνω!
Τι αλλο περιμενες να σου πω?κανεις πως δε ξερεις?
δε ξερεις οτι το υπουργειο εχει να ενημερωσει το σαιτ με τα πρατηρια και τα προστιμα εδω και κατι χρονια?
αν κανω λαθος, δωσε μας το λινκ.το οτι ξεφευγει καμια ειδηση στα blogs ειναι η μειοψηφια.
-
Τι εννοεις 'κανεις πως δεν ξερεις'?
Μαλλον εσυ φιλε μου δεν ξερεις....
Η λιστα του Υπουργειου ειναι αυτη:
http://www.ypan.gr/flash_fuel/kafsima/PROSTIMA.htm
και τα καινουρια προστιμα προστιθενται στο τελος! -
ευχαριστω που με επιβεβαιωνεις, τα τελευταια ειναι του 2008
-
Χαίρομαι που βλέπω ότι στην Ελλάδα η νοθεία στα καύσιμα είναι ανύπαρκτη.
Από το 2003 μέχρι το 2008 βεβαιώθηκαν μόνο 170 παραβάσεις. Είχα την εντύπωση ότι οι παραβάσεις ήταν 170.000 αλλά φαίνεται ότι έκανα 1.000 φορές λάθος.
Μπράβο στους πρατηριούχους. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Χαίρομαι που βλέπω ότι στην Ελλάδα η νοθεία στα καύσιμα είναι ανύπαρκτη.Από το 2003 μέχρι το 2008 βεβαιώθηκαν μόνο 170 παραβάσεις. Είχα την εντύπωση ότι οι παραβάσεις ήταν 170.000 αλλά φαίνεται ότι έκανα 1.000 φορές λάθος.
Μπράβο στους πρατηριούχους.και που να μαθεις ποσες εχουν πληρωθει απο αυτες...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Χαίρομαι που βλέπω ότι στην Ελλάδα η νοθεία στα καύσιμα είναι ανύπαρκτη.
Από το 2003 μέχρι το 2008 βεβαιώθηκαν μόνο 170 παραβάσεις. Είχα την εντύπωση ότι οι παραβάσεις ήταν 170.000 αλλά φαίνεται ότι έκανα 1.000 φορές λάθος.
Μπράβο στους πρατηριούχους.και που να μαθεις ποσες εχουν πληρωθει απο αυτες...
Αν δεν έχει πληρωθεί ούτε μια παράβαση, δεν θα εκπλαγώ γιατί πιστεύω ότι ΑΔΙΚΑ τους γράψανε.
-
μαγος εισαι?
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!