-
Πρόστιμα συνολικού ύψους 671.999 ευρώ επιβάλλονται σε πρατήρια υγρών καυσίμων, μετά την υπογραφή οκτώ νέων αποφάσεων από τον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα.
Πρόκειται για πρατήρια από τα οποία ελήφθησαν δείγματα καυσίμων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, από τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ), τα οποία παρουσίαζαν αποκλίσεις από τις ισχύουσες προδιαγραφές.
Όπως επισημαίνεται από το ΥΠΑΝ, κατά το 2005 έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 2.540.984 ευρώ.
Ακολουθούν τα πρατήρια στα οποία επιβλήθηκαν τα πρόστιμα
-
BP Θηβών 222 Αγ. Ι. Ρέντης ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Πρόστιμο 300.000 ευρώ για πετρέλαιο κίνησης νοθευμένο με πετρέλαιο παράνομης διακίνησης σε ποσοστό 93% με υψηλή συγκέντρωση θείου (υπέρβαση μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου συγκέντρωσης θείου άνω του 1.500%) και υποτροπή. ΘΕΟΣ!!!!!!
-
ΒΡ Ερμού 40, Μαρκόπουλο ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΤΑΒΑΡΗ ΚΟΛΙΑΒΑΣΙΛΗ. Πρόστιμο 50.000 ευρώ για βενζίνη με υποκατάστατο μολύβδου LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 34%.
-
ΕΚΟ Καραϊσκάκη 1 Μέγαρα ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝ. ΡΟΥΣΗΣ Πρόστιμο 43.333 ευρώ για πετρέλαιο κίνησης με υψηλή συγκέντρωση θείου (υπέρβαση μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου συγκέντρωσης θείου κατά 40%)
-
EKO Αγ. Κωνσταντίνου 45 Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΠΕ Πρόστιμο 36.000 ευρώ για βενζίνη με υποκατάστατο μολύβδου LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 9%
Α/Α Σήμα πρατηρίου Διεύθυνση πρατηρίου Επωνυμία πρατηρίου Επιβαλλόμενο πρόστιμο (ΕΥΡΩ) Αιτιολογία
-
REVOIL Δεκέλειας 71 Αχαρνές ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΑΛ. ΜΑΡΓΕΤΗ Πρόστιμο 40.000 ευρώ για βενζίνη αμόλυβδη 100 RON νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 7% και με βαρύτερα κλάσματα σε ποσοστό 2%.
-
AEGEAN Αλκυονίδων 185 Βούλα ΜΑΡΙΑ ΣΤ. ΚΑΛΛΕΡΓΗ Πρόστιμο 32.666 ευρώ για βενζίνη με υποκατάστατο μολύβδου LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 4%
-
ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Λιμάνι Λαυρίου ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΠΑΖΙΑΛΕΚΟΣ Πρόστιμο 90.000 για πετρέλαιο κίνησης νοθευμένο με πετρέλαιο παράνομης διακίνησης σε ποσοστό 100% περίπου και υψηλή συγκέντρωση θείου (υπέρβαση μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου συγκέντρωσης θείου κατά 500%)
-
ΑΝΕΞ/ΤΟ Λεωφόρος ΝΑΤΟ - θέση Τζιά Ασπρόπυργος Αττικής Α. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ - Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ο.Ε. Πρόστιμο 50.000 και 30.000 για βενζίνη αμόλυβδη 100 RON νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 58% και για βενζίνη με υποκατάστατο μολύβδου LRP νοθευμένη με απλή αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό 3% .
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 671.999 ΕΥΡΩ
-
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Λοιπόν εχτές είχα πάει στο ΙΚΕΑ στο αεροδρόμιο. Στο ταμείο μου έδωσαν ένα κουπόνι που έγραφε ότι αν πας και βάλεις στην SHELL του αεροδρομίου 30λίτρα Vpower-racing σου επέστρεφαν €5, αν έβαζες 30 Vpower σου επέστρεφαν €3 και με απλή €2.
Μιας και μόλις μου είχε ανάψει το λαμπάκι της βενζίνης πήγα να βάλω από εκεί.
Έδωσα €50 και ενώ ακόμα έβαζε η αντλία του έδωσα και το κουπόνι και μου έδωσε €5 πίσω. Ξέχασα να πω ότι στην GT βάζω πάντα €50 και ο δείκτης πάει ΠΑΝΤΑ στο full. Πήγα μέσα να δώσω την κάρτα και όταν γύρισα η αντλία έδειξε ότι είχε βάλει €50.
Όταν έχω είδη φτάσει στην Βάρης-Κορωπίου κοιτάω τον δείκτη και αντί να είναι στο full ήταν κάτω από τα 3/4!!!!!!
Ήμουν μέσα στα νεύρα με την κλεψιά που μου έκαναν αλλά επειδή βιαζόμουν να πάω σε μία δουλειά και το κυριότερο ότι αν πήγαινα πίσω με τα νεύρα που είχα δεν θα άφηνα κανέναν ζωντανό μπάσταρδο (Είχα και την φίλη μου μαζί μου και δεν είχα όρεξη να τραβιέται και αυτή με αστυνομίες κτλ.) πήγα στην δουλειά μου.
Αλλά σκέφτηκα να σαν ενημερώσω να έχετε τον νου σας να μην βάλετε βενζίνη από εκεί ή αν βάλετε να έχετε τον νου σας να δείτε τον δείκτη πριν φύγετε!! Φαίνονται μεγάλοι απατεώνες!Πάλι καλά που μας το είπες γιατί είχα σκοπό να βάλω!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Παρόμοιο στη ΒΡ στην Υμηττού πίσω από το κτίριο της Αστυνομίας. Χωρίς να είμαι στο να μείνω από βενζίνη, αν και με αναμμένο το λαμπάκι, κατάφεραν και έβαλαν 51,33 lt στο 50 λίτρων ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μουΞέρουμε αν τα 50 λίτρα που αναφέρονται στα μανουάλια των αυτοκινήτων μας είναι ακριβώς 50 λίτρα ή έχει και 'καβάτζα' για ασφάλεια;
Όσο για τα 50 Ευρώ του Sado, μήπως δεν πήρες υπόψη την τιμή του πρατηρίου; Γιατί, αν δεις τα 'φτηνά βενζινάδικα στη Θεσσαλονίκη', βρήκα βενζινάδικο εντός πόλης, με 20 λεπτά (!) ακριβότερη βενζίνη από όλους τους υπόλοιπους... 92,9 και 112,9 οι δυο τιμές των πρατηρίων την ίδια ώρα. Η εν λόγω διαφορά μπορεί και να άνοιξε κάποια στιγμή ακόμα περισσότερο...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Παρόμοιο στη ΒΡ στην Υμηττού πίσω από το κτίριο της Αστυνομίας. Χωρίς να είμαι στο να μείνω από βενζίνη, αν και με αναμμένο το λαμπάκι, κατάφεραν και έβαλαν 51,33 lt στο 50 λίτρων ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μου
Ξέρουμε αν τα 50 λίτρα που αναφέρονται στα μανουάλια των αυτοκινήτων μας είναι ακριβώς 50 λίτρα ή έχει και 'καβάτζα' για ασφάλεια;
Είναι 50 λίτρα ολική χωρητικότητα. Αν ανάψει λαμπάκι και το γεμίσεις αμέσως βάζει ~44 λίτρα. Αν ήταν 50 + ρεζέρβα τότε θα είχα ρεζέρβα πάνω από 10 λίτρα, που είναι τρελλό. Επιπλέον, δεν έχω βάλει ποτέ σε κανένα βενζινάδικο πάνω από 48 λίτρα, ακόμα και αν ο δείκτης είναι κάτω από την κάτω-κάτω ένδειξη -και στο συγκεκριμένο βενζινάδικο ήταν λίγο πάνω από την ένδειξη αυτή
-
εμενα λεει οτι ειναι 45αρι, αλλα εχω κατεφαρει και γεμισει ως και 49-50 λιτρα! Μαλιστα ηταν πραγματικα γιατι οντως εβγαλα περισσοτερα χλμ απο οτι αλλες φορες!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Παρόμοιο στη ΒΡ στην Υμηττού πίσω από το κτίριο της Αστυνομίας. Χωρίς να είμαι στο να μείνω από βενζίνη, αν και με αναμμένο το λαμπάκι, κατάφεραν και έβαλαν 51,33 lt στο 50 λίτρων ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μουΚαι εμένα πριν από καιρό 62,4 lt σε 60άρι ρεζερβουάρ!
-
Bλέπω ένα βενζινάδικο BP στην περιοχή μου να πωλεί συνεχώς την ultimate 100 μόλις 1,06/lt. (!) όταν οι υπόλοιποι την πωλούν από 1,17 εώς και 1,22.
Παίζει νοθευμένο...;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Bλέπω ένα βενζινάδικο BP στην περιοχή μου να πωλεί συνεχώς την ultimate 100 μόλις 1,06/lt. (!) όταν οι υπόλοιποι την πωλούν από 1,17 εώς και 1,22.Παίζει νοθευμένο...;
μπορει ναι, μπορει και οχι!
εχει κινηση? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Bλέπω ένα βενζινάδικο BP στην περιοχή μου να πωλεί συνεχώς την ultimate 100 μόλις 1,06/lt. (!) όταν οι υπόλοιποι την πωλούν από 1,17 εώς και 1,22.
Παίζει νοθευμένο...;
μπορει ναι, μπορει και οχι!
εχει κινηση?δεν ξέρω γιατί περνώ με το αμάξι σχετικά γρήγορα...
-
Διαβαζα πριν λιγο καιρο ενα αρθρο που αφορουσε τις νοθειες και διαβαζα για την Ελιν η οποια φαινεται να ειναι αρκετα καθαρη και αυτο που παρατηρω ειναι οτι δεν έχω δει να εχουν βρεθει βενζιναδικα της νοθευμενα ενω εχουν βρεθει απο ολες τις μεγαλες εταιριες! Μηπως τα συγκεκριμενα τελικα ειναι μια σιγουρη και φτηνη φανταζομαι, λυση; Βεβαια δεν εχω βρεθει ουτε σε ενα απο τα 400 που λενε οτι υπαρχουν! Ξερει κανενας αν υπαρχει κανενα εδω γυρω στον Πειραια; Εχετε δει γενικα κανενα;;;
-
απο οτι κοιταζα τον πινακα του υπουργειου, την πρωτια κατεχουν τα ΒΡ & ΕΚΟ σε νοθεια...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
απο οτι κοιταζα τον πινακα του υπουργειου, την πρωτια κατεχουν τα ΒΡ & ΕΚΟ σε νοθεια......αφού έχουν τα περισσότερα πρατήρια, λογικό είναι...
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Διαβαζα πριν λιγο καιρο ενα αρθρο που αφορουσε τις νοθειες και διαβαζα για την Ελιν η οποια φαινεται να ειναι αρκετα καθαρη και αυτο που παρατηρω ειναι οτι δεν έχω δει να εχουν βρεθει βενζιναδικα της νοθευμενα ενω εχουν βρεθει απο ολες τις μεγαλες εταιριες! Μηπως τα συγκεκριμενα τελικα ειναι μια σιγουρη και φτηνη φανταζομαι, λυση; Βεβαια δεν εχω βρεθει ουτε σε ενα απο τα 400 που λενε οτι υπαρχουν! Ξερει κανενας αν υπαρχει κανενα εδω γυρω στον Πειραια; Εχετε δει γενικα κανενα;;;Μετά από προτροπές γνωστών δοκίμασα Ελιν (Ψαθόπυργος Αχαϊας) και έχω την εντύπωση οτί είδα διαφορά. το 146 μου έκανε λιγότερη φασαρία και ένιωθα περισσότερη δύναμη... αλλα η αίσθηση είναι πάντα υποκειμενική
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Διαβαζα πριν λιγο καιρο ενα αρθρο που αφορουσε τις νοθειες και διαβαζα για την Ελιν η οποια φαινεται να ειναι αρκετα καθαρη και αυτο που παρατηρω ειναι οτι δεν έχω δει να εχουν βρεθει βενζιναδικα της νοθευμενα ενω εχουν βρεθει απο ολες τις μεγαλες εταιριες! Μηπως τα συγκεκριμενα τελικα ειναι μια σιγουρη και φτηνη φανταζομαι, λυση; Βεβαια δεν εχω βρεθει ουτε σε ενα απο τα 400 που λενε οτι υπαρχουν! Ξερει κανενας αν υπαρχει κανενα εδω γυρω στον Πειραια; Εχετε δει γενικα κανενα;;;
Μετά από προτροπές γνωστών δοκίμασα Ελιν (Ψαθόπυργος Αχαϊας) και έχω την εντύπωση οτί είδα διαφορά. το 146 μου έκανε λιγότερη φασαρία και ένιωθα περισσότερη δύναμη... αλλα η αίσθηση είναι πάντα υποκειμενική
Πιστευω με οσα ειδα απο τις ερευνες του ΕΜΠ και απο οτι διαβαζω γενικα οτι ειναι μια πολυ αξιοπιστη βενζινη αλλα δεν ξερω ουτε ενα πρατηριο της που ειναι!!! Ξερει ρε παιδια κανενας Αθηνα προς τα νοτια εστω ενα να δοκιμασουμε;;; Καν το πειραματοζωο! Παντως τωρα με το νεο μου c4 εβαζα απο το δυετερο γεμισμα και μετα BP ultimate και ενω και πριν ειχα βαλει 98+, Aegean συγκεκριμενα ειδα διαφορα στα χαμηλα με λιγο καλυτερη αποκριση και λιγο πιο 'ομαλη' λειτουργια. Οχι καμια τρελη διαφορα βεβαια αλλα ηταν αισθητη για εμενα που το προσεχα να το διαπιστωσω. Οχι και ασχημα λιγη περισσοτερη δυναμη τωρα στο στρωσιμο που δε μπορω να το 'σκισω'!
-
μία καλή προσπάθεια που είδα σε άλλο φόρουμ :
http://www.gasprice.gr/
To gasprice.gr βασίζεται στην συμμετοχή χρηστών / καταναλωτών που επιθυμούν να βοηθήσουν στην έγκαιρη ενημέρωση των τιμών από τα πρατήρια της περιοχής τους.
2 τιμές πρατηρίων να εισάγει ένα μέλος την εβδομάδα αρκεί.Το ypan.gr (υπουργείο ανάπτυξης) περνάει κάποιες τιμές από ένα σύνολο 1200 πρατηρίων πανελλαδικά που ενημερώνονται κάθε 10-15 ημέρες περίπου και αναφέρει τα 3 πιο φθηνά πρατήρια. Το bloka.com απλά παραπέμπει στο ypan.
Τα πλεονεκτήματα του gasprice.gr είναι:
- μπορείς να δεις περισσότερα από 3 φθηνά πρατήρια τουλάχιστον τα 10
- επίσης και τα ακριβότερα
- Η βάση δεδομένων του αυξάνεται καθημερινά ως προς τα πρατήρια.
- Τα μέλη αυξάνονται καθημερινά οπότε και η ενημέρωση θα αυξάνεται καθημερινά.
- Σύντομα θα προστεθούν και χάρτες οπότε θα μπορεί να εντοπίσει κάποιος το επιθυμητό πρατήριο εύκολα αφού η διεύθυνση συνήθως δεν επαρκεί.
- Και υπάρχουν και άλλες πολλές δυνατότητες που με την συμμετοχή του κόσμου μπορεί να υλοποιηθούν.
Το gasprice.gr είναι μια προσπάθεια που είναι προς όφελος όλων για αυτό και πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα περπατήσει.
-
[quote='sado']Έδωσα
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εμενα λεει οτι ειναι 45αρι, αλλα εχω κατεφαρει και γεμισει ως και 49-50 λιτρα! Μαλιστα ηταν πραγματικα γιατι οντως εβγαλα περισσοτερα χλμ απο οτι αλλες φορες!Το ρώτησα γιατί το Λεόν μου παίρνει σίγουρα πολύ παραπάνω από τα 55 που δηλώνει η εταιρεία...και μάλιστα αν έχω υπολογίσει σωστά, παίρνει 7-8 λίτρα παραπάνω. Παρόμοιες αναφορές και από άλλους Vagεληδες...
-
Ξερει ρε παιδια κανενας Αθηνα προς τα νοτια εστω ενα να δοκιμασουμε;;;
Πρατήριο Ελίν στα νότια που βάζω και εγώ και είμαι ευχαριστημένος είναι στην Χρυσοστόμου Σμύρνης ( είναι ο δρόμος- προέκταση της Αχιλλέως στο Π. Φάληρο ανεβαίνωντας προς Άνω Νέα Σμύρνη, θα το βρεις στη δεύτερη πλατεία που θα συναντήσεις). Ξέρω και άλλο ένα που βρίσκεται πάνω στο δρόμο που παρακάμπτεις την Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι για να βγεις Βουλιαγμένης, αλλά δεν θυμάμαι ονομασία του δρόμου
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Το ρώτησα γιατί το Λεόν μου παίρνει σίγουρα πολύ παραπάνω από τα 55 που δηλώνει η εταιρεία...και μάλιστα αν έχω υπολογίσει σωστά, παίρνει 7-8 λίτρα παραπάνω. Παρόμοιες αναφορές και από άλλους Vagεληδες...To 55 λίτρα που δηλώνει η εταιρία αφορά το κυρίως ντεπόζιτο χωρίς το ντεπόζιτο 'έκτακτης ανάγκης', το οποίο συνήθως είναι μεταξύ 5-10 λίτρων. Μη θεωρήσετε ότι πρόκειται για κάποιο άλλο ντεπόζιτο, το ίδιο είναι, απλά αφορά τη βενζίνη που δε μετράει ο δείκτης. Επιπλέον, ξέρω άτομο με Golf IV που αφού η αντλία σταματήσει αυτόματα να βάζει βενζίνη βάζει άλλα 8-10 λίτρα βενζίνη κρατώντας πιεσμένο με το χέρι το διακόπτη που κόβει την παροχή. Μ' αυτόν τον τρόπο γεμίζει και το σωληνάκι εξαέρωσης πάντα με την προϋπόθεση ότι θα κάνει κάποια χιλιόμετρα μετά πριν ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο έτσι ώστε να μην έχει απρόοπτα από τη διαστολή της βενζίνης.
-
Άρα, και εσύ για VAG μιλάς...γιατί ο Νάσος με το CTR μάλλον έχει παρατηρήσει ότι τα 50 λίτρα ισχύουν. Εκτός και αν ο Νάσος δεν πιέζει τη μπίλια της εξαέρωσης.
Πάντως, οποιοσδήποτε σχεδόν βενζινάς, όταν πάω με το Λεόν και όχι με το Κλιό και του πω να μου το ξεχειλώσει (για ταξίδι αμέσως μετά) πιέζει τη μπίλια και μου φορτώνει γύρω στα 8 λίτρα παραπάνω. Αντίθετα στο Κλιάκι, δεν τους έχω πιάσει να βάζουν παραπάνω από το στρογγύλεμα του ποσού, δηλαδή ~0,50 - 1
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!