-
Οι φθορές στην πίστα είναι αρκετές και σημαντικές:
- Καταπονείται το σασί, λόγω μεγάλων πλευρικών επιταχύνσεων, και αυτό γιατί:
α. Είσαι στην πίστα, άρα πηγαίνεις γρήγορα, άρα παίρνεις τις στροφές όσο γρηγορότερα μπορείς.
β. Η άσφαλτος είναι πολύ καλής ποιότητας. - Ελαστικοί σύνδεσμοι σε ψαλίδια, top mounts.
- Ρυθμίσεις στο τιμόνι (ακρόμπαρα).
- Φυσικά, τα λάστιχα.
- Φρένα, και όχι μόνο τα αναλώσιμα (τακάκια), αλλά και οι δίσκοι.
και δευτερευόντως:
- Βάσεις κινητήρα - κιβωτίου, γιατί είμαστε στην πίστα και πρέπει να κάνουμε χρόνο, άρα οι αλλαγές 'χωστές'.
- Βάσεις των καθισμάτων, γιατί είμαστε και κάπως βαρείς..
Και ίσως και άλλα.. η ουσία είναι ότι τα αμαξάκια μας είναι φτιαγμένα για μια νορμάλ χρήση, όχι για τους απόλυτους χρόνους σε πίστα. Και όσοι βρίσκετε τα παραπάνω υπερβολικά, λάβετε υπόψη σας την επανάληψη κατ' εξακολούθηση..
Γιαυτό, εγώ λέω καλύτερα να τα δώσω για να 'σκίσω' κάτι χωρίς τύψεις, παρά να μην τα δώσω, και να μου κακοφαίνονται μετά τα τριξίματα, οι θόρυβοι, κλπ.
- Καταπονείται το σασί, λόγω μεγάλων πλευρικών επιταχύνσεων, και αυτό γιατί:
-
Δυστυχως κατι τετοιο δεν το βλεπω εφικτο στην Ελλαδα για αρκετο καιρο ακομα.
Παντως ενα 13αρι Rally ή ενα πιο παλιο Swift Gti ή τσπ κατι αλλο γυρω στα 100+ αλογα με τον βασικο αγωνιστικο εξοπλισμο (cage, bucket, ζωνες) θα ηταν μια πολυ ωραια λυση γι αυτο που συζηταμε.
Δεν ξερω ομως κατα ποσο θα μπορουσε να υλοποιηθει αποφεροντας κερδη στους πισταρχες. Για κατι τετοιο προϋποθετει οργανωμενο εγχειρημα με αρκετους ανθρωπους να απασχολουνται για να συντηρουν, να προσεχουν στην πιστα, να υπαρχει τηρηση της ταξης κλπ το οποιο ομως λογικα κ θ ανεβαζε το κοστος της ενοικιασης.
Παντως μακαρι να γινοταν. Ισως τραβουσε κ περισσοτερο κοσμο.
-
Πιθανά να μπορέσει να υπάρξει και χορηγία τουλάχιστον στην απόκτηση του κατάλληλου εξοπλισμού ή στην παροχή της απαιτούμενης συντήρησης.
αυτο πιστευω θα μπορουσε να βοηθησει πολυ και σιγουρα θα ηταν παρα πολυ μεγαλυτερη προβολη απο τους αγωνες του ελληνικου πρωταθληματος η οτιδιποτε αλλο, σκεφτειτε να οδηγειτε ενα αυτοκινητο με διακριτικα η να εχει χορηγια το αυτοκινητο διαφορα εξαρτηματα, ε δε θα σας μεινουν?
βεβαια λογαριαζουμε μονοι μας εδω χωρις τους ξενοδοχους αλλα δεν πειραζει, σκεψεις κανουμε και προτασεις που μακαρι να πραγματοποιηθουν.
Γιατι να σας πω και κατι. π.χ καποιος ειναι νεος, λεφτα εχει κανονικα ουτε πολλα ουτε λιγα, δεν εχει μπαρμπα, θειο , νονο , γκομενα που να εχει αντιπροσωεπεια αυτοκινητων η συνεργειο και εχει κι ενα αυτοκινητο να κανει τη δουλεια του. Και ετσι ειναι και οι περισσοτεροι εδω που τα λεμε.Αυτος λοιπον τι μπορει να κανει για να τρεξει? Να βαλει το ακαταλληλο αυτοκινητο του στην πιστα και μετα απο λιγο καιρο να ξεχαρβαλωθει? Να κλεισει το σπιτι του για να δοκιμασει τους αγωνες? Να κανει καρτ και τηλεκατευθυνομενα? Η να βγαζει τα απωθημενα του και να τρεχει στους δρομους νομιζοντας οτι ξερει , οτι κανει κατι και οτι μαθαινει και να κινδυνευει και ο ιδιος και οι τριτοι? Εγω αυτη την απλη ερωτηση κανω
-
Ο χρήστης benetton19it έγραψε:
Να κανει καρτΝαι._
-
Θα προτιμουσα να ειχε η πιστα ενα γνωστη οδηγο,να συνοδηγησω μαζι του με ενα δικο τους απλο αυτοκινητο,να μου δειξει τις σωστες γραμμες και μετα να παρω το δικο μου και να προσπαθησω να θυμηθω και να εκτελεσω ο,τι μου ειπε.Η χρεωση για αυτοκινητο και δασκαλο να ηταν οσο το δυνατον μικροτερη.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
β. Η άσφαλτος είναι πολύ καλής ποιότητας.Μάλλον μέτριας ποιότητας θα τη χαρακτήριζα... εκτός και αν τη συγκρίνουμε με τη Λ.ΝΑΤΟ που είπε ο Pani λίγο πιο πάνω.
-
Απαντώντας γενικά για πίστα και όχι απαραίτητα μόνο για τα Μέγαρα, ναι!
Με λίγο μεγαλύτερο κόστος θα μπορώ να μπω σ' ένα αμάξι χωρίς να με νοιάζουν λάστιχα-τακάκια, κτλ...
Ένα Rally 1,3 είναι ιδανικό ίσως και υποθέτω σε καλή τιμή. Ζημιές από ατυχήματα και εξόδους υποθέτω ότι μπορούν να καλυφθούν από ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο. Δεν θέλω να παίξω τον ξερόλα, μιας και ο ivan είπε ότι το έχουν δει το θέμα και δεν βγαίνει, αλλά δεν νομίζω ότι είναι και τόσο ανέφικτο...
Σε Αγγλικά περιοδικά έχω δει διαφημίσεις για εταιρείες που διοργανώνουν track days με κλασσικά ή μη υπεραυτοκίνητα, του στυλ Testarossa, AM Lagonda, F355, κτλ σε αρκετά λογικές τιμές... Δεν πιστεύω να είναι τόοοοσο δύσκολο να γίνει κάτι ανάλογο με ένα ραλάκι...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Σε Αγγλικά περιοδικά έχω δει διαφημίσεις για εταιρείες που διοργανώνουν track days με κλασσικά ή μη υπεραυτοκίνητα, του στυλ Testarossa, AM Lagonda, F355, κτλ σε αρκετά λογικές τιμές... Δεν πιστεύω να είναι τόοοοσο δύσκολο να γίνει κάτι ανάλογο με ένα ραλάκι...
Φιλε markvag οπως ειπες σε Αγλλικα περιοδικα. Ετη φωτος μπροστα μας. Οι επιλογες που εχεις εκει οσον αφορα τον χωρο ειναι παρα πολλες. Απο πιστες, rally schools, ενοικιασεις εξωτικων αυτοκινητων για οδηγηση σε πιστα κλπ κλπ.
Οταν αυτοι γυρνουσαν εμεις δεν ειχαμε αρχισει ακομα να πηγαινουμε... -
Καλά τώρα οκ, ο καθένας λέει τα δικά του!
Εδώ δεν υπάρχει ένας γρύλος (γιατί ένα όργιο πήγε να σκοτωθεί κατά την χρήση του ) ένα μανόμετρο που να δουλεύει σωστά (γιατί κάποιοι το χαλάνε επειδή δεν είναι εξειδικευμένοι ) και ένα αεροπίστολο για τα μπουλόνια…….γιατί μπορεί κάποιος να πάει να κάνει ληστεία με αυτό!
Όσο για να υπάρχει δάσκαλος και να δείχνει στον κάθε ένα τα σωστά πατήματα, δεν είναι άσχημη ιδέα αλλά.
-
Εγώ στη θέση του δασκάλου θα ζητούσα 1.000.000 μισθό για να μπαίνω
στο αμάξι του κάθε μουρλού και να του κάνω μάθημα -
Το όλο θέμα είναι να βρεις μόνος σου τα σωστά πατήματα τα σωστά φρένα κλπ κλπ..........αυτό είναι δική μου άποψη βέβαια!
-
-
Ο χρήστης benetton19it έγραψε:
Αυτος λοιπον τι μπορει να κανει για να τρεξει?Μια απλή απάντηση: Μπορεί να νοικιάσει ένα μικρό αυτοκίνητο και να δει πως είναι από μέσα!
-
Μια απλή απάντηση: Μπορεί να νοικιάσει ένα μικρό αυτοκίνητο και να δει πως είναι από μέσα!
ε αυτο δε λεμε κι εμεις σε αυτο το τοπικ?
Και ας μην υπηρχε αυτη η δυνατοτητα συνεχως, για τον περιορισμο του κοστους, θα μπορουσε να υπαρχει υπο τη μορφη track days, δηλ. να γινεται καποιες μερες μονο - ιδεες υπαρχουν και βρισκονται- -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Εδώ δεν υπάρχει ένας γρύλος (γιατί ένα όργιο πήγε να σκοτωθεί κατά την χρήση του ) ένα μανόμετρο που να δουλεύει σωστά (γιατί κάποιοι το χαλάνε επειδή δεν είναι εξειδικευμένοι ) και ένα αεροπίστολο για τα μπουλόνια…….γιατί μπορεί κάποιος να πάει να κάνει ληστεία με αυτό!Kαι ότι ήθελα να ρωτήσω... Δηλαδή εγώ πήρα 2η τετράδα λαστιχα και πρεπει να σηκώσω το αμάξι με το γρύλλο του 4φορές (2δεξιά και 2αριστερά), να ξεβιδώσω και να βιδώσω 16 μπουλόνια με το χέρι 2 φορές (μία για να βάλω τη 2η τετράδα και μία για να ξαναβάλω τα κανονικά) και αν θέλω να παίξω και με τις πιέσεις να φουσκώνω τα λάστιχα με το κομπρεσεράκι που μπαίνει στον αναπτήρα;;;;;;;
Δεν συζητάω ότι πρέπει να ξεμοντάρω τη ραζέρβα για να βγάλω τον γρύλο (όχι και ό,τι πιο εύκολο στο σάξο που είναι από κάτω)και ότι πρέπει κάθε φορα να την ξαναβάζω, επειδή η σχάρα που την κρατάει θα κρέμεται και θα χτυπάει...
Δηλαδή πόσες ώρες πρέπει να είμαι στην πίστα για να κάνω 20-30 γύρους;;;; Αξίζει τον κόπο τελικά;;; Ένας γρύλος, ένα αερόκλειδο και μια τρόμπα αέρα είναι υπεραπαραίτητα, και απαράδεκτο να μην υπάρχουν... Αφήστε, το μανόμετρο το φέρνουμε εμείς...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εδώ δεν υπάρχει ένας γρύλος (γιατί ένα όργιο πήγε να σκοτωθεί κατά την χρήση του ) ένα μανόμετρο που να δουλεύει σωστά (γιατί κάποιοι το χαλάνε επειδή δεν είναι εξειδικευμένοι ) και ένα αεροπίστολο για τα μπουλόνια…….γιατί μπορεί κάποιος να πάει να κάνει ληστεία με αυτό!
Kαι ότι ήθελα να ρωτήσω... Δηλαδή εγώ πήρα 2η τετράδα λαστιχα και πρεπει να σηκώσω το αμάξι με το γρύλλο του 4φορές (2δεξιά και 2αριστερά), να ξεβιδώσω και να βιδώσω 16 μπουλόνια με το χέρι 2 φορές (μία για να βάλω τη 2η τετράδα και μία για να ξαναβάλω τα κανονικά) και αν θέλω να παίξω και με τις πιέσεις να φουσκώνω τα λάστιχα με το κομπρεσεράκι που μπαίνει στον αναπτήρα;;;;;;;
..........
Δηλαδή πόσες ώρες πρέπει να είμαι στην πίστα για να κάνω 20-30 γύρους;;;; Αξίζει τον κόπο τελικά;;; Ένας γρύλος, ένα αερόκλειδο και μια τρόμπα αέρα είναι υπεραπαραίτητα, και απαράδεκτο να μην υπάρχουν... Αφήστε, το μανόμετρο το φέρνουμε εμείς...Και σκέψου να είσαι και γυναίκα και να τα κάνεις όλα αυτά για 3+1 γύρους
-
Ο χρήστης Eva έγραψε:
Και σκέψου να είσαι και γυναίκα και να τα κάνεις όλα αυτά για 3+1 γύρουςΈνα 'καλό παιδί' λοιπόν θα ήταν χρήσιμο...
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Και σκέψου να είσαι και γυναίκα και να τα κάνεις όλα αυτά για 3+1 γύρους
Ένα 'καλό παιδί' λοιπόν θα ήταν χρήσιμο...
Εγώ λέω την επόμενη φορά να πάρω ολόκληρη ομάδα service
Μπορώ και μόνη μου ευχαριστώ, απλά θα ήταν πολύ πιό εύκολο αν υπήρχαν και οι υποδομές -
Êáé ñáëëý íá åßíáé êáé üôé èÝëåé íá åßíáé
Áí åßíáé áñêåôÜ åëáöñý ìå ôéò êáôÜëëçëåò ðñïäéáãñáöÝò áóöáëåßáò äåí íïìßæù üôé èá ðáñïõóéÜóåé êáé éäáßôåñåò öèïñÝò ..Üëëùóôå ôï îå÷áñìÜíéáóìá äåí óçìáßíåé áðáñáßôçôá åðéóôñïöÞ ìå ôï ôéìüíé óôá ÷Ýñéá êáé ôï õðüëïéðï äùñåÜ óôç öýóç.Ïóï ãéá ôï îåóêéóìá õðÜñ÷ïõí êáé ïé êüöôåò óôá ìïôÝñ êáé ôá ðéï êïíôÜ ãñáíáæþìáôá óôá êéâþôéá ïðüôå ìðïñåé íá ðñïóáñìïóôåß êáé íá õðÜñ÷åé Ýíá üñéï áíþôáôçò ôá÷ýôçôáò ðïõ íá ìðïñåß íá ðéÜóå ôï åí ëüãù ü÷çìá
Áñá ôï 1ï áðï ìÝíá
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Kαι ότι ήθελα να ρωτήσω... Δηλαδή εγώ πήρα 2η τετράδα λαστιχα και πρεπει να σηκώσω το αμάξι με το γρύλλο του 4φορές (2δεξιά και 2αριστερά), να ξεβιδώσω και να βιδώσω 16 μπουλόνια με το χέρι 2 φορές (μία για να βάλω τη 2η τετράδα και μία για να ξαναβάλω τα κανονικά) και αν θέλω να παίξω και με τις πιέσεις να φουσκώνω τα λάστιχα με το κομπρεσεράκι που μπαίνει στον αναπτήρα;;;;;;;
Δεν συζητάω ότι πρέπει να ξεμοντάρω τη ραζέρβα για να βγάλω τον γρύλο (όχι και ό,τι πιο εύκολο στο σάξο που είναι από κάτω)και ότι πρέπει κάθε φορα να την ξαναβάζω, επειδή η σχάρα που την κρατάει θα κρέμεται και θα χτυπάει...
Δηλαδή πόσες ώρες πρέπει να είμαι στην πίστα για να κάνω 20-30 γύρους;;;; Αξίζει τον κόπο τελικά;;; Ένας γρύλος, ένα αερόκλειδο και μια τρόμπα αέρα είναι υπεραπαραίτητα, και απαράδεκτο να μην υπάρχουν... Αφήστε, το μανόμετρο το φέρνουμε εμείς...
Καλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα!
Πας στο practiker παίρνεις ένα υδραυλικό γρύλο (50 ευρώ, έχει μαζί και 2 τρίποδα και κάτι εργαλιάκια πακέτο) οπότε σηκώνεις 2 φορές το αμάξι και όχι 4 και εύκολα διότι δεν κουράζεσαι! Για το βάλε βγάλε των μπουλονιών.....εκεί υπάρχει πρόβλημα....θα παίξει πολύ σταυρός, βέβαια υπάρψει μπιστόλι που μπαίνει στον αναπτήρα....αλλά δεν ξέρω καν πόσο έχει (πραγματικά χρήσιμο!) για τις πιέσεις υπάρχει ένα βενζινάδικο πολύ κοντα στην πίστα!
Απλά θα ήταν τρομερή ευκολία για όλους αν παρέχονταν αυτά απο την πίστα!
Εγώ λέω την επόμενη φορά να πάρω ολόκληρη ομάδα service
Μπορώ και μόνη μου ευχαριστώ, απλά θα ήταν πολύ πιό εύκολο αν υπήρχαν και οι υποδομέςΤο ότι έχεις λιγότερη μυηκή δύναμη και σου είναι πιο δύσκολο απο έναν άντρα να κάνεις αυτή τη δουλειά είναι απόλητα κατανοητό, και δεν βρίσκω που είναι το κακό να σε βοηθήσει κάποιος, και εγώ έχω ένα φίλο που είναι 60 κιλά (Βαγγελάκη ακούς? )που δεν μπορεί να σηκώσει ούτε το σταυρό!
Εγώ πάντως αν είμουνα γυναίκα όλο και κάποιο θύμα θα εύρησκα να μου αλλάζει τα λάστιχα όποτε πάω πίστα!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Καλά δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα!Πας στο practiker παίρνεις ένα υδραυλικό γρύλο (50 ευρώ, έχει μαζί και 2 τρίποδα και κάτι εργαλιάκια πακέτο) οπότε σηκώνεις 2 φορές το αμάξι και όχι 4 και εύκολα διότι δεν κουράζεσαι! Για το βάλε βγάλε των μπουλονιών.....εκεί υπάρχει πρόβλημα....θα παίξει πολύ σταυρός, βέβαια υπάρψει μπιστόλι που μπαίνει στον αναπτήρα....αλλά δεν ξέρω καν πόσο έχει (πραγματικά χρήσιμο!) για τις πιέσεις υπάρχει ένα βενζινάδικο πολύ κοντα στην πίστα!
Απλά θα ήταν τρομερή ευκολία για όλους αν παρέχονταν αυτά απο την πίστα!
Το ότι έχεις λιγότερη μυηκή δύναμη και σου είναι πιο δύσκολο απο έναν άντρα να κάνεις αυτή τη δουλειά είναι απόλητα κατανοητό, και δεν βρίσκω που είναι το κακό να σε βοηθήσει κάποιος, και εγώ έχω ένα φίλο που είναι 60 κιλά (Βαγγελάκη ακούς? )που δεν μπορεί να σηκώσει ούτε το σταυρό!
Εγώ πάντως αν είμουνα γυναίκα όλο και κάποιο θύμα θα εύρησκα να μου αλλάζει τα λάστιχα όποτε πάω πίστα!
Δεν είπε κανείς ότι τα πράγματα είναι τραγικά. Συζητάμε όμως πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα!
Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία που αναφέρεις απλά για 3-5 γύρους 2 φορές το χρόνο...
Και όχι δεν είναι θέμα μυϊκής δύναμης... Τρόπο θέλει όχι κόπο, ακόμα και χωρίς σταυρό με το κλειδί που δίνει η αντιπροσωπία της Fiat.
Δεν τίθεται θέμα να βρεις ένα 'θύμα' να σου αλλάξει λάστιχα αλλά πως μπορείς να κάνεις εσύ ο ίδιος (ανεξαιρέτως φύλου) τη δουλειά σου πιό εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα! -
Οπως είπε η Εύα,θέλει τρόπο!!!
Παίρνεις μαζί σου ένα σωλήνα,τόν βάζεις στό 'σταυρό' καί...βουαλά!!!
Τέλος πάντων,αν θέλουμε πραγματικά νά πάμε στήν πίστα,δέν νομίζω νά κολλάμε στήν έλλειψη γρύλων κ.λ.π.
Στίς Σέρρες,πρίν κανα ενάμισυ χρόνο,αλλάξαμε ολόκληρη πίσω πλύμνη σέ αυτοκίνητο πού είχε βλάβη,ΜΕΣΑ στήν πίστα!!!
Θέληση νά υπάρχει. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Οπως είπε η Εύα,θέλει τρόπο!!!
Παίρνεις μαζί σου ένα σωλήνα,τόν βάζεις στό 'σταυρό' καί...βουαλά!!!
Τέλος πάντων,αν θέλουμε πραγματικά νά πάμε στήν πίστα,δέν νομίζω νά κολλάμε στήν έλλειψη γρύλων κ.λ.π.
Στίς Σέρρες,πρίν κανα ενάμισυ χρόνο,αλλάξαμε ολόκληρη πίσω πλύμνη σέ αυτοκίνητο πού είχε βλάβη,ΜΕΣΑ στήν πίστα!!!
Θέληση νά υπάρχει.Θεληση και τρελα υπαρχει....
Αλλα δεν θα ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα αν τετοιου ειδους παροχες υπηρχαν???
Πιστα Μεγαρων Ψηφοφορια