-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
nass αν είναι σωστή η απάντηση (που έτσι νομίζω, ας μας πει και ο slivi), βάζεις τον επόμενο.(αυτός με τις λάμπες, μάλλον τελικά ήταν γνωστός σε όλους)
Ναι, μέχρι και εγώ το ήξερα.
Αλλά quizz δεν ξέρω γενικά, οπότε παραιτούμαι και ας βάλει όποιος θέλει.
(Αν υποθέσουμε πως απάντησα σωστά. slivi ? )
-
Ο χρήστης slivi έγραψε:
Παιδία συγνώμη, όντως δεν είχα διαβάσει όλο το thread...
Πολύ σωστός ο τρόπος υποβολής των γρίφων για να έχει και κάποιο νόημα, ήδη τον έβγαλα αυτόν που είχα βάλει....Εννοείς αυτό με τα φυτίλια που απάντησα παραπάνω ?
Αν η απάντηση είναι σωστή, βάλε και το γρίφο να το δουν και οι υπόλοιποι
-
Τελικά αυτό με τις λαμπες το απάντησε κανείς;;; Εγώ δεν το ήξερα αλλά νομίζω πως βρήκα την λύση! Να την πω;; Το κακό είναι ότι δεν ξέρω κάποιο γρύφο για να θέσω μετά...
-
πέστην και βάζω εγώ ένα ζόρικο, με την άδεια και των υπολοίπων φυσικά!
-
nass: Σωστά απάντησες...
Παιδιά και πάλι συγνώμη για το μπάχαλο που δημιούργησα.
Απαντάω με διαφορά φάσης αλλά σήμερα ψιλοπήζω και δεν προλαβαίνω να κοιτάζω συνέχεια.... -
Λάθος λάθος τελικά τώρα που το ψανασκέφτηκα δεν είναι σωστό αυτό που νόμιζα. Σκεφτόμουν να άναβα αρχικά δύο διακόπτες και μετά να έμπαινα μέσα αλλά και πάλι με μόνο μία είσοδο στο δωμάτιο δεν το βρίσκεις! Να ανοίξουμε μία φορά την πόρτα και ανοιγοκλείσουμε με ανοιχτή την πόρτα τους διακόπτες γίνεται???
-
Άντε να το πω εγώ....
Ανάβεις τον πρώτο διακόπτη τον αφήνεις κανα 10λεπτο και τον σβήνεις.
Ανάβεις τον δεύτερο διακόπτη και μπαίνεις στο δωμάτιο!Αν η λάμπα είναι αναμένη τότε είναι ο δεύτερος διακόπτης.
Αν η λάμπα είναι σβηστή τότε την πιάνεις και αν είναι ζεστή είναι ο πρώτος διακόπτης, αν όχι τότε είναι ο τρίτος -
Να βάλω και εγώ ένα;
Είμαστε λοιπόν όλοι μαζεμένοι στην κοπή της πίτας του Φορουμ....
Και λέμε να παίξουμε αυτό το παιχνιδάκι.... Και μας πιάνει ο admin (λέμε τώρα ) και μας βάφει τα κούτελα στους μισούς μπλέ και στους άλλους μισούς κόκκινα...
Τρέχει τρέχει λοιπόν καπάκι και βάφει δύο κολώνες (μέσα στα πιτ;;; ) τη μια μπλέ και την άλλη κόκκινη... Και μας λέει:Χωρίς να έχετε δικαίωμα να μιλήσετε ή να συνενοηθείτε ή να κάνετε χειρονομίες κτλ κτλ. μεταξύ σας (και να χρησιμοποιήσετε καθρεφτάκια για να δείτε τι χρώμα είστε βαμμένοι) μαζευτείτε οι μεν κόκκινοι στην κόκκινη κολώνα ή δε μπλέ στην μπλέ κολώνα...
Για πείτε ιδέες
-
Ο χρήστης Eva έγραψε:
Να βάλω και εγώ ένα;Είμαστε λοιπόν όλοι μαζεμένοι στην κοπή της πίτας του Φορουμ....
Και λέμε να παίξουμε αυτό το παιχνιδάκι.... Και μας πιάνει ο admin (λέμε τώρα ) και μας βάφει τα κούτελα στους μισούς μπλέ και στους άλλους μισούς κόκκινα...
Τρέχει τρέχει λοιπόν καπάκι και βάφει δύο κολώνες (μέσα στα πιτ;;; ) τη μια μπλέ και την άλλη κόκκινη... Και μας λέει:Χωρίς να έχετε δικαίωμα να μιλήσετε ή να συνενοηθείτε ή να κάνετε χειρονομίες κτλ κτλ. μεταξύ σας (και να χρησιμοποιήσετε καθρεφτάκια για να δείτε τι χρώμα είστε βαμμένοι) μαζευτείτε οι μεν κόκκινοι στην κόκκινη κολώνα ή δε μπλέ στην μπλέ κολώνα...
Για πείτε ιδέες
μου φαίνεται πως το βρήκα.
Χωριζόμαστε σε ζευγάρια. Τα ζευγάρια πάνε προς τις κολώνες ένα-ένα. Ο κάθε ένας από το ζευγάρι πάει στην κολώνα που έχει το ίδιο χρώμα με το κούτελο του άλλου!
προσοχή τώρα:
οι περιπτώσεις είναι δύο:
α) και οι δύο έχουμε το ίδιο χρώμα κούτελο. Αν συμβαίνει αυτό, είμαστε και οι δύο μπλέ ή και οι δύο κόκκινοι. Και στις δύο περιπτώσεις, ο ένας θα δει στον άλλο το 'σωστό' χρώμα και θα πάει στην κολώνα που πρέπει!
β) οι δύο του ζευγαριού έχουν διαφορετικό χρώμα κούτελο. Αν συμβαίνει αυτό, τότε αναγκαστικά και οι δύο θα πάνε σε λάθος κολώνα! Δηλαδή ο μπλε θα δει κόκκινο στο κούτελο του άλλου και θα πάει στην κόκκινη, ενώ ο κόκκινος θα δει μπλε στο κούτελο του άλλου και θα πάει στην μπλε.
Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
χωριζόμαστε σε ζευγάρια, πάμε στις κολώνες ένα-ένα ζευγάρι και ο καθένας πάει στην κολώνα που 'λέει' το κούτελο του άλλου. Αν το ζευγάρι δεν χωριστεί και πάει στην ίδια κολώνα, ΚΑΛΩΣ. Αν χωριστεί ΚΑΚΩΣ, οπότε αλλάζουν κολώνες Τα υπόλοιπα ζευγάρια ομοίως
ME ΠΑΩ!!!!!!!!
-
Εύα, το μισοί είναι ακριβές; Δηλαδή είμαστε άρτιο το πλήθος και οι μισοί ακριβώς έχουν το σημάδι του ενός χρώματος;
-
Nαι είμαστε ακριβώς μισοί μισοί...
-
Ο χρήστης Eva έγραψε:
Nαι είμαστε ακριβώς μισοί μισοί...άρα η απάντηση που έδωσα είναι σωστή ή όχι?
-
Δε με παρατάτε όλοι σας; Γρίφοι και τρίχες. Δουλειά δεν έχετε και σπαταλάτε το χρόνο σας....
Σε λίγο τελειώνει το κατέβασμα του Myst IV Revelation (6,5 GB είναι το σκασμένο). Εκεί να δείτε γρίφους.
-
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά μου φαίνεται αρκετά απλό. Μαζευόμαστε όλοι. Ο καθένας κάνει την απλή διαίρεση ν (όπου ν ο συνολικός μας αριθμός) διά 2. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν ν/2 κόκκινοι και ν/2 μπλε. Αν ο καθένας μας μετρήσει (ν/2)-1 μπλε σημαίνει ότι είναι και αυτός μπλε και πάει στην μπλε κολώνα, αν όχι σημαίνει ότι είναι κόκκινος και πάει στην κόκκινη και πάει λέγοντας...
-
Η αλήθεια είναι ότι και ο Krusenstern έχει δώσει σωστή λύση (αν και θα πρέπει ο κάθε ένας από το ζευγάρι να πάει στο αντίθετο χρώμα από αυτό του διπλανού του για να βγούνε στην κολώνα με το σωστό χρώμα) και ο slivi (αν και στην κοπή είμασταν πολλάάάάά άτομα οπότε δύσκολο να κάτσεις να μετρήσεις )
αλλά η λύση που ξέρω εγώ είναι διαφορετική και από τις δύοΠω πω τι μυαλά είναι μαζεμένα εδώ μέσα!!!!!
Κανένας καμιά άλλη ιδέα πριν πω και την άλλη απάντηση; -
Ο χρήστης Eva έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι και ο Krusenstern έχει δώσει σωστή λύση (αν και θα πρέπει ο κάθε ένας από το ζευγάρι να πάει στο αντίθετο χρώμα από αυτό του διπλανού του για να βγούνε στην κολώνα με το σωστό χρώμα)κατηγορηματικά ΟΧΙ!
αν πάει στο αντίθετο, σε περίπτωση που είναι βαμμένοι και οι δύο στο ίδιο χρώμα, οδηγούμαστε σε λάθος (πάνε και οι δύο σε λάθος κολώνα!)
το ξανατσεκάρισα, είναι ακριβώς όπως τα έχω γράψει, pure simple boolean algebra
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δε με παρατάτε όλοι σας; Γρίφοι και τρίχες. Δουλειά δεν έχετε και σπαταλάτε το χρόνο σας....Βρε συ οξύνουμε το πνεύμα μας για να αποδίδουμε καλύτερα στην δουλειά.... γκουχ γκουχ.... αν και δεν είμαι σίγουρος ότι ο διευθυντής μου υιοθετεί την άποψη
Θυμάστε στις DOS εφαρμογές που υπήρχε το λεγόμενο boss-key? Περασμένα μεγαλεία.... -
Χωριζόμαστε σε ζευγάρια, ο καθένας πάει στην κολώνα με το χρώμα στο κούτελο του άλλου. Αν το ζευγάρι πάει προς την ίδια κατεύθυνση, ξέρουν και οι δύο ότι έχουν το ίδιο χρώμα, το οποίο βλέπουν στο κούτελο του άλλου. Αν 'σπάσουν' ξέρουν ότι έχουν αντίθετα χρώματα, και μάλιστα ο καθένας το αντίθετο από αυτό στο κούτελο του άλλου.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Χωριζόμαστε σε ζευγάρια, ο καθένας πάει στην κολώνα με το χρώμα στο κούτελο του άλλου. Αν το ζευγάρι πάει προς την ίδια κατεύθυνση, ξέρουν και οι δύο ότι έχουν το ίδιο χρώμα, το οποίο βλέπουν στο κούτελο του άλλου. Αν 'σπάσουν' ξέρουν ότι έχουν αντίθετα χρώματα, και μάλιστα ο καθένας το αντίθετο από αυτό στο κούτελο του άλλου.σώωωωωωωπα!
-
Προσεξε με... Θα πάει στην αντίθετη από τον άλλο κολώνα και να σου πω γιατί.... Γιατί ακόμα και αν είναι ένα ζευγάρι του ιδίου χρώματος (πχ. κόκκινο) θα πάνε προσωρινά σε λάθος κολώνα (την μπλέ)... Όταν θα έρθει το επόμενο ζευγάρι (και έστω ότι είναι διαφορετικού χρώματος τότε ο κόκκινος βλέποντας μπλέ θα πάει στην κόκκινη και ο μπλέ βλέποντας κόκκινο θα πάει στην μπλέ! Άρα στην μπλέ κολώνα θα έχουμε 2 κόκκινους και 1 μπλέ. Οι κόκκινοι βλέποντας τον μπλε θα πρέπει να πάνε στην κολώνα με το αντίθετο από αυτόν χρώμα (δηλαδή στην κόκκινη) οπότε τελικά θα πάνε στην σωστή
Για εξήγησέ μου λίγο περισσότερο το σκεπτικό σου με το να πάνε στην κολώνα με το ίδιο χρώμα με το κούτελο του απέναντι για να καταλάβω...
QUIZ!!!!!!