-
....
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Δηλώνω ένοχος!!Εν πάση περιπτώσει, απ' όσο μπορώ να γνωρίζω το σχέδιο κοινής πλατφόρμας Alfa-SAAB πάγωσε και δεν προχώρησε, μιας και οι δύο προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν την Ε. Μπορεί όμως να κάνω και λάθος (μιας και η αξιοπιστία μία πληροφορίας είναι η αξιοπιστία της πηγής της...)
Από την άλλη όμως, υπάρχουν αρκετά παραδείγματα αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν κοινή πλατφόρμα αλλά δεν έχουν ίδια ανάρτηση (πχ Golf IV απλό με Golf IV 4Motion=> το 4κίνητο είχε πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, αντί για ημιάκαμπτο).
AAAAA,επιμενεις κιολας...μα ειναι δυνατον η αλφα να φορεσει την πλατφορμα του vectra την στιγμη που η δικη της τωρινη ειναι η μερα με τη νυχτα...
Tespa θελω να μου πεις που διαβαζεις ολες αυτες τις ......... για να επιβεβαιωνομαι για τα προχειρα αρθρα μερικων ''ΕΓΚΥΡΩΝ'' περιοδικων..Προφανως την λεξη PREMIUM πρωτη φορα την ακουσες!
-
Ο χρήστης jimmcom έγραψε:
Πολυ αντιαμερικανισμος εχει πεσει και δε καταλαβαινω γιατι,τα χαζοαμερικανακια που λενε καποιοι ειναι απο τους καλυτερους στο μηχανοκινητο αθλητισμο στο κοσμο.Μονο στην Ινδιανα εχει 70 πιστες,εμεις οι εξυπνοι ελληνες τι εχουμε,τη βουτα την αυρα και τα λιμανακια.Στην Αμερικη μπορει να ζουσες απο αγωνες,εδω απλα το ξεχνας νωρις νωρις.Πες τε μου εναν τομεα που ημαστε καλυτεροι γιατι εγω δεν εχω βρει ακομα.Μη μου πειτε για πολιτικους γιατι ολοι τους ειναι τα ιδια σκατα.Θέλεις να σου αναφέρω τον ευρωπαικό ανταγωνισμό περι μηχανοκίνητου αθλητισμού...;
Οταν το 1965-70 βγαζανε οι αμερικανοι Dodge Charger-Ford Mustang mach1-Pontiac Trans am και αλλα αμαξια με 425 αλογα οι ευρωπαιοι-ιαπωνες τι καλυτερο ειχαν?
Εφόσον το πας εκεί, Ferrari, Porsche, Lambo, Bugatti, Mercedes, BMW.
Bγάζουμε έτσι άκρη;...δεν μιλάμε περι Ελλάδας vs Aμερικής νομίζω είναι αυτονόητο!
Οσον αφορά τον όρο «χαζοαμερικανάκια» (που έχετε πιαστεί όλοι από αυτό) μιλάω/με για την συμφωνία GM-Fiat και μόνο! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οταν το 1965-70 βγαζανε οι αμερικανοι Dodge Charger-Ford Mustang mach1-Pontiac Trans am και αλλα αμαξια με 425 αλογα οι ευρωπαιοι-ιαπωνες τι καλυτερο ειχαν?
Εφόσον το πας εκεί, Ferrari, Porsche, Lambo, Bugatti, Mercedes, BMW.
Bγάζουμε έτσι άκρη;...δεν μιλάμε περι Ελλάδας vs Aμερικής νομίζω είναι αυτονόητο!
Οσον αφορά τον όρο «χαζοαμερικανάκια» (που έχετε πιαστεί όλοι από αυτό) μιλάω/με για την συμφωνία GM-Fiat και μόνο!Τα μέν Αμερικάνικα αυτοκίνητα που ανέφερε ο jimmcom μπορούσαν να αγοραστούν απο τον μέσο πολίτη, ενώ αυτά που αναφέρεις εσύ ήταν μόνο για την elite της Eυρώπης.
Ειδικά τις δεκαετίες αυτές το μέσο Ευρωπαικό αυτοκίνητο πιστεύω οτι ήταν αρκετά πίσω σε σχέση με το μέσο Αμερικάνικο.
Όσο για την BMW δεν νομίζω οτι το 60-70 είχε κάτι ιδιαίτερο να δείξει!!Όσο για τον όρο χαζοαμερικανάκια, τον αφήνω ασχολίαστο. Αν έτσι θέλεις να πιστεύεις be my guest
Φιλικά,
Δημήτρης -
Ferrari και τα υπολοιπα εκτος της Mercedes-BMW δεν ειναι για τον καθενα,αυτα που ειπα ηταν αμαξια παραγωγης για ολουςΜercedes-BMW βγαζανε αυτοκινητα με τετοιες ιπποδυναμεις?.Μιας και το λες ναι θα ηθελα να μου πεις για τον ευρωπαικο ανταγωνισμο.
-
Και πάλι όμως, τα αμερικανικά muscle cars ήταν αναποτελεσματικά. Αν είναι να βγάλω 500 άλογα από 7000, 8000 κυβικά (δηλαδή ένα ΒΑΡΥ μοτέρ, που καταστρέφει κάθε προσπάθεια σωστής κατανομής μαζών στο αμάξωμα) και το κάρο να μη σταματά και να μη στρίβει, δε μ'ενδιαφέρει καθόλου.
Ας βγάζει και 1000 άλογα. Αν είναι στην πρώτη στροφή να πίνω τσαγάκι ακόμη κι από Morris Minor...
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Όσο για τον όρο χαζοαμερικανάκια, τον αφήνω ασχολίαστο. Αν έτσι θέλεις να πιστεύεις be my guest
Φιλικά,
ΔημήτρηςΟκ παίρνω πίσω τον όρο γιατί βλέπω πείραξε πολυυυύ κόσμο!
Tέλος από μένα.
-
Κατά τη δική μου γνώμη ποτέ δεν ήταν μπροστά η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός εάν μιλάμε για μικρή περίοδο με του κινητήρες Hemi.
-
Πρώτα απ'όλα, η αποδοτικότητα των 'αυτοκινήτων' τους είναι τραγική. Για να βγάλουν στοιχειωδώς αξιοπρεπείς επιδόσεις, πάντα καίγανε τα τριπλάσια από τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Ιαπωνικά.
Η τεχνολογία των κινητήρων τους; ΟΚ, αν θεωρείται 'αιχμή του δόρατος' ένα μαμούθ σχήματος V με μπλοκ και κυλινδροκεφαλές από μαντέμι και εκκεντροφόρο βυθισμένο στη μέση...
Τεχνολογία αμαξωμάτων; Χμμμμ...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και πάλι όμως, τα αμερικανικά muscle cars ήταν αναποτελεσματικά. Αν είναι να βγάλω 500 άλογα από 7000, 8000 κυβικά (δηλαδή ένα ΒΑΡΥ μοτέρ, που καταστρέφει κάθε προσπάθεια σωστής κατανομής μαζών στο αμάξωμα) και το κάρο να μη σταματά και να μη στρίβει, δε μ'ενδιαφέρει καθόλου.Ας βγάζει και 1000 άλογα. Αν είναι στην πρώτη στροφή να πίνω τσαγάκι ακόμη κι από Morris Minor...
Έχεις οδηγήσει αυτοκίνητα της περιόδου εκείνης ποτέ ; Με τι κριτήρια τα λές αυτά ;
Γιατί μιας και εγώ τουλάχιστον έχω οδηγησει μπορώ να σου πώ οτι σε σχέση με αντίστοιχα Ευρωπαικά ήταν πολύ καλύτερα.
Παρεπιπτώντος τα αυτοκίνητα εδώ πίνουν βενζίνη και όχι τσάι. Ίσως σε αυτό να οφείλεται η χαμηλή απόδοση πολλών Ευρωπαικών
Πρώτα απ'όλα, η αποδοτικότητα των 'αυτοκινήτων' τους είναι τραγική. Για να βγάλουν στοιχειωδώς αξιοπρεπείς επιδόσεις, πάντα καίγανε τα τριπλάσια από τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Ιαπωνικά.
Η τεχνολογία των κινητήρων τους; ΟΚ, αν θεωρείται 'αιχμή του δόρατος' ένα μαμούθ σχήματος V με μπλοκ και κυλινδροκεφαλές από μαντέμι και εκκεντροφόρο βυθισμένο στη μέση..
Έχετε κολήσει με την απόδοση των κινητήρων και την κατανάλλωση. Αντόστοιχου κυβισμού Ευρωπαικά και Ιαπωνέζικα αυτοκίνητα καίνε εξίσου πολύ και περισσότερο σε πολλές περιπτώσεις. Ένα search στο δίκτυο θα σε πείσει. Οι θεωρητικές αυτές απόψεις άς έχουν και κάποια βάση.
Και ναι ένα μαμούθ είναι τεχνολογία όσο τεχνολογία είναι και η S600 της Mercedes. Εκεί δηλαδή υπάρχει σωστή κατανωμή με τον τεράστιο βαρύ κινητήρα , ενώ αν ήταν Αμερικάνικο αυτοκίνητο θα είχε λάθος κατανομή;
Φιλικά,
Δημητρης -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Όσο για τον όρο χαζοαμερικανάκια, τον αφήνω ασχολίαστο. Αν έτσι θέλεις να πιστεύεις be my guest
Φιλικά,
ΔημήτρηςΟκ παίρνω πίσω τον όρο γιατί βλέπω πείραξε πολυυυύ κόσμο!
Tέλος από μένα.
Το θεμα δεν ειναι το πειραξε κοσμο. Ειναι το υφος με το οποιο λεγεται.
Ακουγεται σαν κομπλεξ ανωτερωτητας (που στην πραγματικοτητα ειναι κομπλεχ κατωτερωτητας και ζηλειας). Η οπως αρεσει τελευταια περι ορεξεως κολοκυθοπιτας. Επισης μαρεσει που αμεσως γιναμε Ευρωπαιοι οταν τα βλεπουμε σκουρα και ανεξαρτητοι μεμονωμενοι οταν συμφερει.Το σχετικο με τα κρατηματα υπηρχαν πολλα αυτοκινητα που κρατουσαν στις στροφες μια χαρα και φυσικα ειχαν μεγαλες μηχανες και μεγαλη καροτσα. Και οχι μονο ηταν παφτηνα και αγοραζοντουσαν απο το μεσο Αμερικανο αλλα κυκλοφορουσαν σε εκατονταδες χιλιαδες προτυπα. το να συγκρινεις το μεσο Μαστανγκ εποχης 60 με το Φεραρρι της εποχης ειναι ατυχεστατη συγκριση. Επειδη δηλαδη δεν τα εχετε δει εσεις δεν σημαινει οτι αντε αντε δεν υπαρχουν. Ειναι πανευκολο να λεμε οτι θελουμε χωρις να εχουμε την παραμικρη ιδεα τι λεμε.
Νικος
-
Ξέρεις... Μηχανικός είμαι και το όλο θέμα το έχω ψάξει πολύ περισσότερο απ'όσο φαντάζεσαι.
Για muscle cars τώρα και πώς συμπεριφέρονται... Κοίτα, ακόμη κι αν δεν είχα οδηγήσει ποτέ μου τέτοια μαούνα (που όμως, για κακή σου τύχη, ένας φίλος του πατέρα μου έχει κόλλημα μ'αυτά τα πράγματα και τ'αγοράζει όποτε μπορεί), δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβεις πως ένα πράμα με αναρτήσεις κάρου, τεράστιο βάρος, τεράστιες διαστάσεις, τρελλή πολική ροπή αδράνειας, κακή κατανομή μαζών, ανεπαρκή ακαμψία και αναρτήσεις με πολύ μαλακές ρυθμίσεις (α, και cross-ply λάστιχα, τον καιρό που η Ευρώπη έβαζε ΠΑΝΤΟΥ radial) ΔΕΝ στρίβει. Όμως, έχω οδηγήσει ένα τέτοιο πράμα: ένα Mustang του '71. ΔΕΝ έστριβε. Βέβαια, στο 0-100 ήταν πάρα πολύ καλό, αλλά...
Επίσης, επιστρέφοντας στους κινητήρες, η δουλειά τους είναι να είναι ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΙ (το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στις Μ.Ε.Κ.). Αν για να βγάλεις 100 άλογα θες 3 λίτρα κυβισμό και έχεις ένα θεόβαρο μοτέρ που καίει τ'άντερά του, πώς μιλάς για αποδοτικότητα; Μηχανικός που δε φτιάχνει αποδοτικά μοτέρ δεν είναι σοβαρός! Ούτε θερμοδυναμική απόδοση έχουν τ'αμερικάνικα ούτε ογκομετρική! Άσε το βάρος...
Βέβαια, όταν έχετε τη νοοτροπία ότι είστε ανώτεροι απ'όλους κι έχετε το δικαίωμα να καίτε όσα καύσιμα καίει ο υπόλοιπος κόσμος μαζί (και να ρυπαίνετε αναλόγως), δεν μπορεί κανείς να περιμένει να μιλήσει σοβαρά μαζί σας για ο,τιδήποτε.
-
Μα δεν υπηρχανε αντιστοιχα ευρωπαικα και ιαπωνικα αυτο λεω.Ο V8 με τα ωστηρια και τον εκκεντροφορο στη μεση εκτος οτι με λιγες μετατροπες περναει τα 300 αλογα,μπορω να το φτιαξω και μονος μου.Βεβαια αυτα δεν ισχυουν για τα σημερινα αμερικανικα μοτερ
-
Θα ξεκολλήσετε καμιά φορά από τα αντιτεχνολογικά σας δόγματα, μπας και δει προκοπή ο πλανήτης;
Αμάν πια!
Ain't no replacement for displacement...
Big is beautiful...
Και άλλες τέτοιες ΑΗΔΙΕΣ.
-
Ξέρεις... Μηχανικός είμαι και το όλο θέμα το έχω ψάξει πολύ περισσότερο απ'όσο φαντάζεσαι....
Ξέρεις ... και εγώ μηχανικός είμαι
-
Αφού είσαι μηχανικός, όπως λες, απόδειξέ μου την υπεροχή των αμερικανικών κινητήρων στα κριτήρια που θέτει ένας μηχανικός. Ποια είναι αυτά; Αφού είσαι κι εσύ μηχανικός, θα τα ξέρεις!
-
Αφού είσαι μηχανικός, όπως λες, απόδειξέ μου την υπεροχή των αμερικανικών κινητήρων στα κριτήρια που θέτει ένας μηχανικός. Ποια είναι αυτά; Αφού είσαι κι εσύ μηχανικός, θα τα ξέρεις!Γιατί να προσπαθήσω να σε πείσω για κάτι που τόσο καλά κατέχεις;
Ειδικά όταν προσπαθείς να ξεκινήσεις το διάλογο σου θεωρώντας τους άλλους ανόητους;
Ευχαριστω αλλά δεν θα το κάνω.
Δημήτρης
-
Άρα, αποδεικνύεις ότι απλώς λες κουβέντες, χωρίς να τις τεκμηριώνεις. Και ως μηχανικός (που οι μηχανικοί θεωρούμαστε επιστήμονες) θα ξέρεις πως η τεκμηρίωση εναπόκειται σ'αυτόν που διατυπώνει έναν ισχυρισμό. Όμως δεν το κάνεις, παρά μόνον υπεκφεύγεις! Και περιμένεις μετά να πάρω αυτά που λες στα σοβαρά;
-
Άρα, αποδεικνύεις ότι απλώς λες κουβέντες, χωρίς να τις τεκμηριώνεις. Και περιμένεις μετά να πάρω αυτά που λες στα σοβαρά;Φαίνεται να έχω διάθεση να κάνω διαλογο βρε παιδί μου μαζί σου;
Και ούτε με νοιάζει να σε πείσω.
Έλεος.. Έτσι και αλλιώς κατα καιρούς έγραψα κάποιες μου απόψεις με επειχηρήματα.
Φιλικά,
Δημήτρης -
Και να ήθελες να με πείσεις, δεν μπορείς. Όταν στο ζήτημα της κατανομής μαζών σε ένα (υποτιθέμενο) σπορ αυτοκίνητο πας και μου μιλάς για την Mercedes S600 (που ΔΕΝ είναι σπορ και ΔΕΝ είναι δουλειά της να είναι σπορ), απλά χάνεις κάθε ίχνος credibility.
AΜΕΡΙΚΗ - ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ?