-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Παιδιά εγώ έχω να πω το εξής : Από την στιγμή που η Dassault έβαλε μέσα στην κοινοπραξία και την Ε.Α.Β., σημαίνει πως διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια βιώσιμη προοπτική.
Αυτοί δεν είναι χαζοί, ούτε χωράνε μικροπολιτικά συμφέροντα εδώ. Την ενσωματώσαν στην κοινοπραξία, γιατί πολύ απλά η Ε.Α.Β. ήτανε ικανή να ανταποκριθεί στις προκύπτουσες υποχρεώσεις...Mάρέσει η αισιοδοξία σου αλλα την ΕΑΒ την εντάξανε για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους, δεν ξέρω σίγουρα αλλα φαντάζομαι πως αυτό είναι ενα απο τα αντισταθμιθστικά οφέλη για τα 2000-5. Η dassault θα μας δώσει κάποιες ευκαιρίες στο πρόγραμμα αυτό αλλα το πιθανότερο είναι να τις καταντήσουμε καμμένα χαρτιά (όπως ΟΛΕΣ τις προηγούμενες)
-
Εγώ συμφωνώ με τον Δημήτριο και πιστεύω ότι η ΕΑΒ έχει δυνατότητες και εξακολουθώ να πιστεύω ότι σκόπιμα δεν την άφησαν κάποιοι να αναπτυχθεί και να γίνει μια πραγματικά μεγάλη βιομηχανία. Μακάρι αυτή η συνεργασία με την Dassault να είναι η αρχή για συμμετοχή και σε άλλα προγράμματα τεχνολογίας αιχμής.
-
Η υποβάθμιση των ευκαιριών και η καταστροφή της βιομηχανίας πάντοτε γίνονται σκόπιμα. Βάζουμε παντού ηλίθιους, για να τους κάνουμε ό,τι θέλουμε.
-
Η υποβάθμιση των ευκαιριών και η καταστροφή της βιομηχανίας πάντοτε γίνονται σκόπιμα. Βάζουμε παντού ηλίθιους, για να τους κάνουμε ό,τι θέλουμε.
Δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτό.
Επίσης, πάλι δυστυχώς, και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας οι γείτονες μας εξ ανατολών μας έχουν βάλει γυαλιά. -
Το οτι η ΕΑΒ έχει δυνατότητες απο που φαίνεται??
Μπορεί οι άνθρωποι που κατα καιρούς τη στελεχώνουν να είναι ικανοι αλλα η εταιρία σαν εταιρία δεν έχει να επειδήξει τίποτα αξιόλογο.
Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας με διαψέυσει.
ΥΓ. Ελπίζω να μην ακούσω πως τα ξένα συμφέροντα σαμποτάρουν την ΕΑΒ επειδή φοβούνται μην τους φάει το μερίδιο της αγοράς.
-
ΥΓ. Ελπίζω να μην ακούσω πως τα ξένα συμφέροντα σαμποτάρουν την ΕΑΒ επειδή φοβούνται μην τους φάει το μερίδιο της αγοράς.
Όχι βεβαια. Για την κατάσταση στην ΕΑΒ αποκλειστικώς υπεύθυνη είναι η κατά καιρούς πολιτική ηγεσία η οποία δεν είχε κανένα όραμα για να δημιουργήσει αξιόλογη πολεμική βιομηχανία, και όχι μόνον, και η οποία προφανώς υπέκυπτε στα συμφέροντα των εμπόρων όπλων.
Ελληνικό Zastava;