-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Προχθές είδα το 'Καληνύχτα και Καλή Τύχη'. Καλή ταινία με σκηνοθέτη, σεναριογράφο και (δεύτερο) πρωταγωνιστή τον Γιωργάκη Κλούνεϊ. Σωστή επιλογή το να γυριστεί ασπρόμαυρη για να σε βάλει στο κλίμα της εποχής που περιγράφει (δεκαετία 1950).
Το περίεργο-ευχάριστο είναι ότι, αν και Τετάρτη, ο κινηματογράφος ήταν σχεδόν γεμάτος (δεν έβρισκες δύο θέσεις συνεχόμενες )γι αυτό ακούγονται πολύ καλά λόγια. Θα το δω σίγουρα.
Αλλάζουμε θέμα? Ε αλλάζουμε θέμα?
Άσε τα σάπια...
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Προχθές είδα το 'Καληνύχτα και Καλή Τύχη'. Καλή ταινία με σκηνοθέτη, σεναριογράφο και (δεύτερο) πρωταγωνιστή τον Γιωργάκη Κλούνεϊ. Σωστή επιλογή το να γυριστεί ασπρόμαυρη για να σε βάλει στο κλίμα της εποχής που περιγράφει (δεκαετία 1950).
Το περίεργο-ευχάριστο είναι ότι, αν και Τετάρτη, ο κινηματογράφος ήταν σχεδόν γεμάτος (δεν έβρισκες δύο θέσεις συνεχόμενες )Εξαιρετικό σενάριο, θα έλεγα. Από τις ταινίες που ό,τι ακούς έχει μεγαλύτερη σημασία απ΄ ό,τι βλέπεις
(OK με τους υπότιτλους δεν ισχύει ακριβώς αυτό αλλά καταλαβαίνετε τι λέω -ελπίζω )
Να τα βλέπουν στη σύγχρονη Αμερική αυτά: 'δε με ενδιαφέρει αν είναι αθώος ή ένοχος, με ενδιαφέρει το δικαίωμά του να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο τους κατηγόρους του'
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το περίεργο-ευχάριστο είναι ότι, αν και Τετάρτη, ο κινηματογράφος ήταν σχεδόν γεμάτος (δεν έβρισκες δύο θέσεις συνεχόμενες )Εξαιρετικό σενάριο, θα έλεγα. Από τις ταινίες που ό,τι ακούς έχει μεγαλύτερη σημασία απ΄ ό,τι βλέπεις
(OK με τους υπότιτλους δεν ισχύει ακριβώς αυτό αλλά καταλαβαίνετε τι λέω -ελπίζω )
Να τα βλέπουν στη σύγχρονη Αμερική αυτά: 'δε με ενδιαφέρει αν είναι αθώος ή ένοχος, με ενδιαφέρει το δικαίωμά του να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο τους κατηγόρους του'
+1
M' άρεσε και η 'θρασύτατη' για τα σημερινά δεδομένα political incorrectness του ντουμανιού που τυλίγει την ταινία - χώρια το πιοτό!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη
Ακριβώς κάτω από την ζώνη!!!
Κυριολεκτικά θα έλεγα.
-
Μόλις είδα το Super Size Me.
Ένα έχω να πω... ότι από εδώ και πέρα, δεν θα πατάω ούτε από έξω από τα Fast Foods... Sorry Νικόλα... no bad fillings οκ;
-
Εγω ρε παιδιά πάντως έκανα αυτό που κάνει ο τύπος στο Supersize Me επι κανα χρόνο και βάλε και δεν έγινα έτσι... Το αντίθετο μάλιστα, ήμουνα σα στέκα (1,90 και 70 κιλά)
Η μόνη διαφορά είναι οτι έτρωγα μια φορά τη μέρα (αλλα κατέβαζα άνετα 3-4 burger και πατάτες κ.λ.π.)
-
fun with dick and jane...
δειτε το αν σας αρεσει ο τζιμ καρει αλλα και να μη σας αρεσει, εχει μιαμιση ωρα γελιου...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
fun with dick and jane...δειτε το αν σας αρεσει ο τζιμ καρει αλλα και να μη σας αρεσει, εχει μιαμιση ωρα γελιου...
-
Πριν λίγο τελειωσε το Driven στο Star. Ταινία που απευθυνοταν σε 7χρονους.
Πάλι καλά δλδ που δε γυρίστηκε σε F1 context. Θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα! -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
fun with dick and jane...
δειτε το αν σας αρεσει ο τζιμ καρει αλλα και να μη σας αρεσει, εχει μιαμιση ωρα γελιου...
τσ τσ τσ τσ
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Πάλι καλά δλδ που δε γυρίστηκε σε F1 context. Θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα!Πάλι καλά δε λές τίποτα. Τη μυρίστηκε τη δουλειά ο Μπέρνι και δεν τον άφησε αν και γυρόφερνε τα πάντοκς συχνά-πυκνά προσπαθόντας να τον ψήσει. Μπορεί να έχει τα χάλια της τα μαύρα η σύγχρονη Φ1 αλλά ένα κάποιο επίπεδο. Και πάλι έιναι έτη φωτός μπροστά από τις ανίαρες κούρσες απο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Είναι κανείς για 500 γύρους με τις ίδιες αριστερές στροφές; (Απορώ πως δεν αυτοκτονούν απο βαρεμάρα οι θεατές)
-
Ο χρήστης lukeduke έγραψε:
Πάλι καλά δλδ που δε γυρίστηκε σε F1 context. Θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα!Πάλι καλά δε λές τίποτα. Τη μυρίστηκε τη δουλειά ο Μπέρνι και δεν τον άφησε αν και γυρόφερνε τα πάντοκς συχνά-πυκνά προσπαθόντας να τον ψήσει. Μπορεί να έχει τα χάλια της τα μαύρα η σύγχρονη Φ1 αλλά ένα κάποιο επίπεδο. Και πάλι έιναι έτη φωτός μπροστά από τις ανίαρες κούρσες απο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Είναι κανείς για 500 γύρους με τις ίδιες αριστερές στροφές; (Απορώ πως δεν αυτοκτονούν απο βαρεμάρα οι θεατές)
Φροντίζουν να τους δίνουν λίγο αίμα που και που για να έρχονται στα ίσια τους
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Πάλι καλά δλδ που δε γυρίστηκε σε F1 context. Θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα!Tην έχω δει 10 φορές (κυριολεκτικά!) μόνο για τον ήχο...
Κατά τα άλλα, ούτε για 7χρονα...
-
Ο χρήστης lukeduke έγραψε:
Είναι κανείς για 500 γύρους με τις ίδιες αριστερές στροφές; (Απορώ πως δεν αυτοκτονούν απο βαρεμάρα οι θεατές)Για την ταινία κανένα σχόλιο.
Γιατί να βαρεθούν όταν βλέπουν αυτοκίνητα να κινούνται με ταχύτητες κοντά στα 400 χ.α.ω. Όπως και να το κάνουμε είναι 'κρύο' πράμα να βλέπεις αυτοκίνητα να προσπερνούν (εκεί δεν 'απαγορεύεται', όπως στη F1, το προσπέρασμα) σε τέτοιες ταχύτητες και να περνούν 'φίλερ' από τον τοίχο τις πίστας.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Είναι κανείς για 500 γύρους με τις ίδιες αριστερές στροφές; (Απορώ πως δεν αυτοκτονούν απο βαρεμάρα οι θεατές)
Για την ταινία κανένα σχόλιο.
Γιατί να βαρεθούν όταν βλέπουν αυτοκίνητα να κινούνται με ταχύτητες κοντά στα 400 χ.α.ω. Όπως και να το κάνουμε είναι 'κρύο' πράμα να βλέπεις αυτοκίνητα να προσπερνούν (εκεί δεν 'απαγορεύεται', όπως στη F1, το προσπέρασμα) σε τέτοιες ταχύτητες και να περνούν 'φίλερ' από τον τοίχο τις πίστας.
Και μετά να σκάνε πάνω στους ειδικά σχεδιασμένους τοίχους για να σκοτώνουν τους οδηγούς
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Είναι κανείς για 500 γύρους με τις ίδιες αριστερές στροφές; (Απορώ πως δεν αυτοκτονούν απο βαρεμάρα οι θεατές)
Και μετά να σκάνε πάνω στους ειδικά σχεδιασμένους τοίχους για να σκοτώνουν τους οδηγούς
Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα και ζητώ συγνώμη γιατί εγώ το ξεκίνησα, για θύμισέ μου μερικά ονόματα οδηγών που σκοτώθηκαν πάνω σε αυτούς τους τοίχους.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα και ζητώ συγνώμη γιατί εγώ το ξεκίνησα, για θύμισέ μου μερικά ονόματα οδηγών που σκοτώθηκαν πάνω σε αυτούς τους τοίχους.
2 περιπτώσεις που μου ήρθαν γρήγορα στο μυαλό. 1η πριν 2-3 χρόνια οδηγός Nascar σκοτώνεται όταν το αυτοκίνητο χτυπάει στον τοίχο και ακολοθουθεί ακαριαίος θάνατος. Εικάζεται ότι δεν άντεξε η ζώνη το χτύπημα και κόπηκε.
Η 2η περίπτωση είναι αυτή στο βίντεο που παραθέτω. Η κατάσταση εκεί είναι ακόμα χειρότερη καθώς σε εξόδους στροφών έχουν τοίχους πολλές φορές αντί για αμμοπαγίδα.
http://dias.aueb.gr/~p3050048/krosn_indy96.mpeg -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
2 περιπτώσεις που μου ήρθαν γρήγορα στο μυαλό. 1η πριν 2-3 χρόνια οδηγός Nascar σκοτώνεται όταν το αυτοκίνητο χτυπάει στον τοίχο και ακολοθουθεί ακαριαίος θάνατος. Εικάζεται ότι δεν άντεξε η ζώνη το χτύπημα και κόπηκε.
Ντέηλ Έρτχαρντ. Ο πιο 'επώνυμος θάνατος' στο χώρο τα τελευταία χρόνια.
Γενικά δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο λες.
Μη ξεχνάμε ότι οι 'απέναντι' είναι πολύ ακραίοι σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια. Αν δείς από που βγαίνουν ζωντανοί οι αδηγοί θα συμφωνήσεις πιστεύω. -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ντέηλ Έρτχαρντ. Ο πιο 'επώνυμος θάνατος' στο χώρο τα τελευταία χρόνια.
Γενικά δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο λες.
Μη ξεχνάμε ότι οι 'απέναντι' είναι πολύ ακραίοι σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια. Αν δείς από που βγαίνουν ζωντανοί οι αδηγοί θα συμφωνήσεις πιστεύω.Συμφωνώ για την παθητική ασφάλεια αλλά το κάνουν για λάθος σκοπό. Άρτος και θέαμα, προτιμούν θεαματικές συγκρούσεις και όσο γίνεται να μένουν ανέπαφοι οι οδηγοί παρά οδήγηση υπό ασφαλής συνθήκες. Γιατί νομίζεις δεν γουστάρουν F1? Επειδή ο Σουμάχερ και ο κάθε πιλότος της F1 δεν θα δεχθεί να συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο. Είναι 2 διαφορετικοί κόσμοι, ότι αρέσει στον καθένα
-
off topic alert
Λοιπόν στο θέμα μας..
είδα σε DVD το Σάββατο το Lord of War: Καταπληκτική ταινία βασισμένη σε αληθινή ιστορία, ο Nicolas Cage δίνει ρέστα, καταπληκτικη αφήγηση, σενάριο και σκηνοθεσία πολύ μπροστά που εντυπωσιάζει με φοβερά πλάνα.
9/10
Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]