-
δεν ξερω ποσες τιμητικες ειχε υποσχεθει ο γερος.θυμαμαι μονο την πρωτη φορα που πηγα αγγαρεια στα μαγειρεια,η λεγομενη επιπροσθετη υπηρεσια,που μολις ηρθε ο παππους ειμασταν ολοι προσοχη μπροστα του.ακομα και τα στελεχη.τι βρισιδι εριχνε ο τυπος.αξεχαστο θα μου μεινει το καθαρισμα των ταψιων απο την ομελετα μονο με ξυδι και λιγο συρμα.κατα εναν μυστηριο λογο υπηρχαν ατομα που δεν πηγαν ποτε αγγαρεια στα μαγειρεια στην αυλωνα,ενω αλλοι,π.χ. εγω,πηγαιναν περιπου 2 φορες την εβδομαδα.ευτυχως στην ιλυβ ο καθενας επλενε το δισκο του.παντως σε γενικες γραμμες ειχε πολυ γελιο.τα θυμαμαι τωρα και γελαω.και τις καλες και τις κακες στιγμες.
-
290 σειρα.2005 Α ΕΣΣΟ.4 μηνες αυλωνα και 8 μηνες 23 ΕΜΑ,η οποια μεχρι πριν λιγα χρονια ηταν η πιο μαυρη μοναδα της ελλαδας.
-
Κανένας 263άρης (99ΣΤ ΕΣΣΟ) υπάρχει εδώ μέσα;
-
290 σειρά. Το αυτό και δι εμέ.
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
290 σειρα.2005 Α ΕΣΣΟ.4 μηνες αυλωνα και 8 μηνες 23 ΕΜΑ,η οποια μεχρι πριν λιγα χρονια ηταν η πιο μαυρη μοναδα της ελλαδας.Βίοι παράλληλοι,αλλά με μιάμιση δεκαετία διαφορά
Εγώ ήμουνα 209 (90ΣΤ΄),ΠΑΜΑ Λέο
Τά δικά μου άρματα ήτανε τα 87319,87321,87324,καί περιστασιακά είχα και τα άλλα δύο του ουλαμού (έφεδρος ουλαμαγός )
τί ειδικότητα είχες;
-
Ανδρέα εγώ ήμουν λοχίας στο Σώμα Υλικού Πολέμου λίγο πριν από σένα. Τότε ήταν πολύ χαλαρά τα πράγματα, μετά όταν έγινε η επίθεση στο Ιράκ με τον Bush senior άκουσα ότι σφίξανε (εγώ πρόλαβα και απολύθηκα).
-
ΥΚΟΑ(υπαξιωματικος κινησεως οδηγος αυτοκινητων).βεβαια στην 23 δεν οδηγησα ποτε.την ειδικοτητα την ασκησα οταν τους τελευταιους 6 μηνες ημουν οδηγος ταξιαρχου,οπου τα πρωινα βρισκομουν στην ιλη στρατηγειου,και ημουν εκει κανονικα οδηγος σε τζιπακια,καναδεζες και σταγιερ.το μεσημερι πηγαινα το ταξιαρχο σπιτι στη κατερινη οπου εμενε,και μετα πηγαινα και εγω σπιτι.
-
1 φορά οδήγησα τζιπ, ήμουν (στους Τοξότες) σε γραφείο με δύο κορίτσια ΟΠΥ και με έπεισαν να πάω σε μια νυκτερινή που θα έκαναν όλες οι ΟΠΥ του Δ' Σώματος. Εθελοντικά προσφέρθηκα να οδηγήσω κάποιο τζιπ με ένα λοχαγό που ούτε τον ήξερα, μόλις ξεκίνησα έφυγε προς τα πίσω - μετά όμως τα κατάφερα και δεν ρεζιλεύτηκα. Όταν φτάσαμε επάνω φυσικά δεν μπόρεσα να τις βρω μέσα στη νύχτα αλλά γινόταν χαμός, ήταν πάρα πολλές, πρώτη φορά φορούσαν κράνη και πρόσεχαν τα μαλλιά τους, τα νύχια τους, κάπνιζαν κρυφά (να μη φαίνεται η κάφτρα) χαμός.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
290 σειρα.2005 Α ΕΣΣΟ.4 μηνες αυλωνα και 8 μηνες 23 ΕΜΑ,η οποια μεχρι πριν λιγα χρονια ηταν η πιο μαυρη μοναδα της ελλαδας.
Βίοι παράλληλοι,αλλά με μιάμιση δεκαετία διαφορά
Τά δικά μου άρματα ήτανε τα 87319,87321,87324,καί περιστασιακά είχα και τα άλλα δύο του ουλαμού (έφεδρος ουλαμαγός )
τί ειδικότητα είχες;
Μια απο τα ίδια και εγώ αφεντικό στην ειδικότητα.ΠΑΜΑ λέο 1V
αλλά 243 (96Δ) -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
ΥΚΟΑ(υπαξιωματικος κινησεως οδηγος αυτοκινητων).βεβαια στην 23 δεν οδηγησα ποτε.την ειδικοτητα την ασκησα οταν τους τελευταιους 6 μηνες ημουν οδηγος ταξιαρχου,οπου τα πρωινα βρισκομουν στην ιλη στρατηγειου,και ημουν εκει κανονικα οδηγος σε τζιπακια,καναδεζες και σταγιερ.το μεσημερι πηγαινα το ταξιαρχο σπιτι στη κατερινη οπου εμενε,και μετα πηγαινα και εγω σπιτι.Αρκετοί μαύροι μαζεύτηκαν . Κι εγώ ΥΚΟΑ, Αυλώνα και μετά 311 ΕΜΑ Ορεστιάδα (93 ΣΤ' μου φαίνεται ή σειρά 227). Η 23 πού ήταν;
-
η 23 ΕΜΑ ειναι στο λιτοχωρο.μαζι με την 26 ΕΜΑ,το 647ΜΤΠ και την 137μοιρα πυροβολικου.ολα μαζι κοινως ΧΧΙV ΤΘΤ.24η τεθωρακισμενη ταξιαρχια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ανδρέα εγώ ήμουν λοχίας στο Σώμα Υλικού Πολέμου λίγο πριν από σένα. Τότε ήταν πολύ χαλαρά τα πράγματα, μετά όταν έγινε η επίθεση στο Ιράκ με τον Bush senior άκουσα ότι σφίξανε (εγώ πρόλαβα και απολύθηκα).Τήν επιφυλακή εγώ τήν πρόλαβα ήδη απο τόν τρίτο μήνα τής θητείας μου Λεωνίδα.Ακόμα στό ΚΕΤΘ ήμουνα.Η υπηρεσία μας πήγαινε καμιά 20αριά μέσα,και στήν έξοδο πηγαίναμε....πειθαρχείο
(πειθαρχείο κανονικά προβλεπότανε για τήν ποινή τής 'αυστηράς φυλακίσεως' αλλά όλοι μα όλοι (μέ κράτηση-στερηση εξόδου-κ.λ.π.) πηγαίναμε στήν 'ψυρού' -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Βίοι παράλληλοι,αλλά με μιάμιση δεκαετία διαφορά
τί ειδικότητα είχες;
Μια απο τα ίδια και εγώ αφεντικό στην ειδικότητα.ΠΑΜΑ λέο 1V
αλλά 243 (96Δ)Να οργανωθούμε ρε σείς,να φτιάξουμε ένα πλήρες πλήρωμα,και να αγοράσουμε ένα λέο να πηγαίνουμε βόλτες
-
Yδνέας Πυρ/κού 97Α' ΕΣΣΟ (246), Τεβ/Παρ.
4 μήνες Θήβα, 11 μήνες Κομοτηνή, 3 μήνες Σέρρες.
-
2001Α' ΕΣΣΟ (271)
ΔΕΑ ΠΖ (τώρα έφεδρος ανθυπολοχαγός)1 μήνα Καμπάνι Κιλκίς (άθλιο!!!)
4 μήνες Ηράκλειο ΣΕΑΠ ως Υποψήφιος Έφεδρος Αξ/κος (πολύ τρέξιμο ρε παιδιά)
1 μήνα Ηράκλειο ΣΕΑΠ ως ΔΕΑ για εκπαίδευση στα Βαρέα όπλα (ολμιστής)
8,5 μήνες Ξάνθη στο 645 ΜΤΠ (μες τους μαύρους, 25 τεθωρακισμένη ταξιαρχία)
6,5 μήνες Λιτόχωρο στο 647 ΜΤΠ (πάλι μες τους μαύρους ρε γ@μτ, 24 τεθωρακισμένη ταξιαρχία)Η μονάδα στην Ξάνθη είχε το τρέξιμο της αρκούδας. Είχαμε και έναν γκάου διοικητή. Στο Λιτόχωρο από την άλλη το έριξα στην ξεκούραση. Φυσικα ήμουν τυχερός γιατί στην σειρά μου ξεκίνησε η μείωση θητείας (έκανα 2 μήνες λιγότερους).
-
Boo, στην 25η υπηρέτησα κι εγώ (9μηνο εκεί, 18 σύνολο) αλλά ήμουν από τους πιο τυχερούς μια και ήμουν στην πόλη κι όχι στο πετροχώρι (λόγω ΔΒ). Το 645μτπ ήταν και τότε (2000) πολύ μπουρδ...ο μονάδα, τρέξιμο, ασκήσεις, ψάρωμα κλπ. Μας τα λεγε συνέχεια ο ταχυδρόμος τους που τον έβλεπα κάθε μέρα σχεδόν για την ΥΕΣΑ (βύσμα Ξανθιώτης Λχιας). Ακόμα κι έγώ που ήμουν διαβιβαστής ψιλοσκατά πέρασα ως ΣΤΡ(ΔΒ) εκεί. Η μονάδα ήταν απ τις ντροπές των ΔΒ (πολύ χάλια άτομα, μαστούρα, στελέχη κάτω του μετρίου εν γένει, τρέξιμο από τους μαύρους για χαζομάρες κλπ). Να σκεφτείς πως πολλές φορές μας βγάζανε για οπλασκήσεις το μεσημέρι και οι της Ίλης Ταξιαρχείου παίζανε τάβλι και γελάγανε με τα χάλια μας. Το μόνο καλό ήταν πως η μονάδα γενικά είχε τρελό γέλιο (μιλάμε για απίστευτα σκηνικά) κι επειδή ήμουν και μεγάλος ήδη (27άρης) ποτέ δε σκοτίστηκα ιδιαίτερα με τις χαζομάρες τους. Επίσης η Ξάνθη σαν πόλη μου άρεσε αρκετά. Πάντως σε 9 μήνες εκεί μάζεψα γύρω στις 700 ώρες σκοπιά και αρκετή αγγαρεία το πρώτο 3μηνο...
-
Αν πάντως πήγες Ξάνθη κατά το Σεπτέμβριο του 2001, πρόλαβες σίγουρα τον αδερφό μου που ήταν 2000Ε λοχίας υλικού πολέμου στην ίλη διοικήσεως της 25ης στην Ξάνθη (με Μήλα διοικητή τάγματος αν θυμάσαι και Ζάρα υπόδικα ταξιαρχίας)....Ήταν εκεί από Ιούλη 2001 μέχρι Μάρτη 2002 που απολύθηκε.
-
Από το 645 πέρασα για ένα φεγγάρι πριν από 3 χρόνια και μάλλον ο Δκτης ήταν διαφορετικός σε σχέση με 01-02 γιατί γι'αυτόν όλοι λέγαν τα καλύτερα...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Αν πάντως πήγες Ξάνθη κατά το Σεπτέμβριο του 2001, πρόλαβες σίγουρα τον αδερφό μου που ήταν 2000Ε λοχίας υλικού πολέμου στην ίλη διοικήσεως της 25ης στην Ξάνθη (με Μήλα διοικητή τάγματος αν θυμάσαι και Ζάρα υπόδικα ταξιαρχίας)....Ήταν εκεί από Ιούλη 2001 μέχρι Μάρτη 2002 που απολύθηκε.Στο 645 ήμουν από 2 Αυγύστου 2001 μέχρι μέσα Απριλίου 2002. Άρα ταιριάζουν οι εποχές. Με τον ίλη στρατηγείου και τον ΛΔΒ δεν είχαμε και πολλά παρε δώσε γιατί όπως λες αυτοί ήτανε μέσα στην πόλη. Απλά τους έβλεπα καμμιά φορά όταν πήγαινα στην Ταξιαρχία ή στο πρατήριο. Τον Ζάρα τον θυμάμαι ήταν και γαμώ τα άτομα. Τον πέτυχα ένα χρόνο μετά που ήταν στην στρατιά στην Λάρισα και με θυμόταν. Από τους λίγους αξιόλογους μέσα σε εκείνο το μπουρδ@λο.
Και να φανταστείς ότι εγώ είχα επιλέξει να πάω Ξάνθη. Που να ήξερα ο καϋμένος...
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Από το 645 πέρασα για ένα φεγγάρι πριν από 3 χρόνια και μάλλον ο Δκτης ήταν διαφορετικός σε σχέση με 01-02 γιατί γι'αυτόν όλοι λέγαν τα καλύτερα...Το 2002 που έφυγα έφυγε και ο μ@λ@κ@ς ο Δκτης. Ανέλαβε Δκτης ο υπόδικας (Μαγουλιανίτης στο όνομα Joe το ψευδώνυμο που του είχαμε βγάλει) ο οποίος ήταν εντελώς διαφορετικό άτομο. Όταν έμαθα ότι έγινε αυτός Δκτης μετάνοιωσα που έφυγα. Ήταν πολύ καλός ο τύπος...
Σε ποιον λόχο ήσουν?
Οι περισσότεροι μονιμάδες εκει ήταν φίλοι μου...
Θητεία? Ωχωχωχ...