-
Ο χρήστης medos έγραψε:
Υπηρετησα αεροπορια στην 112ΠΜ (ελευσινα)Ειχαμε εναν οδηγο που μας πηγαινε στις σκοπιες που οδηγουσε σαν μανιακος. Μιλαμε πηγαινε γαμ****ας (καρφωτες ολες οι ταχυτητες εκτος πρωτης). Εβαζα ποδι κοντρα στο μπροστινο καθισμα για να μην φυγω. Πνατως μεγαλη πικρα οι οδηγοι αλλαγης φρουρας. Καθε 3 ωρες απρεπε να ξυπνανε και να οδηγουν τα δολοφονικα σταγιερ.
Ο συγκεκριμενος οδηγος εφαγε 20φ απο τον υποδικα μια νυχτα και απο τοτε ηρεμησε.
Όσοι όπως και εσύ κινδυνεύσατε από αυτό τον ηλίθιο τι κάνατε; Αφήνατε να σας μετακινεί σαν πρόβατα ή απλά σαν μελλοθάνατους για να μην γίνετε «ρουφιάνοι» στους καραβανάδες; Όσο για τους μονίμους που δεν τον είχαν πάρει χαμπάρι ή αν τον είχαν καταλάβει δεν έκαναν τίποτα τι να πω καλύτερα να πάνε σπίτι τους. Αν πρέπει να τον δει ο Υπδκτης ή ο Δκτης για να τον συνετίσει και μάλιστα με φυλακή όλο το σύστημα σερ αυτή την Μονάδα είχε αποτύχει και υπάρχουν σε συγκεκριμένους ανθρώπους ευθύνες. Το κακό είναι πως μόνο ο κακός οδηγός την πλήρωσε.
-
Αξιωματικούς για πέταμα είναι αλήθεια δεν συνάντησα, πλην ενός ευθυνόφοβου ρεμαλιού (ΤΧΗΣ...). Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να έχω πολλά πάρε δώσε μαζί του και όλα καλά.
Στα ΛΥΒ είχα έναν διοικητή που ήταν σκληρός, αλλά μάλλον καλό μου έκανε στο τέλος, ενώ έβγαζε (εν γνώσει του!!) ΤΡΕΛΛΟ γέλιο, που μας βοήθαγε να τα βγάλουμε πέρα! Τελικά ενώ δεν θα ήθελα να ξανατραβήξω το λούκι εκείνο, οι αναμνήσεις μου είναι πολύ καλές!!!
Διοικητές γενικότερα είχα καταπληκτικούς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! Ναι, λύγιζαν λιγότερο ή περισσότερο μπροστά σε βύσματα, αλλά δε νομίζω να γίνεται και αλλιώς... Όμως ΠΟΤΕ δεν χάσαμε κάτι στοιχειώδες για χάρη ενός βύσματος κλπ...
Από την άλλη υπαξιωματικούς είχα και άριστους, αλλά και χάλι μαύρο! Ειδικά ΕΠΥ/ΕΠΟΠ. Το μεγάλο τους πρόβλημα ήταν τα ατέλειωτα κόμπλεξ που κουβαλούσαν! Μεγάλο πρόβλημα και οι γυναίκες!! Είτε που θα ήταν καταπληκτικές (αλλά υπέρ το δέον ελαστικές) ή που θα ήταν για φάπες...
Αξέχαστοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ο διοικητής μου στο 212ΤΕ (που άσχετο, αλλά χθες βράδυ στον ύπνο μου είδα πως ήταν με πολύ καλή μετάθεση στο πεντάγωνο!!! ), ο λγος μου στο ΛΥΤ στο 212 και ο διευθυντής μου στο γραφείο Α'Υ/ΓΕΣ. Πρώτα από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Θα ήθελα να τους ξαναδώ κάποια στιγμή!
-
Μιλώντας για καραβανάδες θα ήθελα να παραθέσω ένα πραγματικό γεγονός (ευτράπελο) που συνέβη κατά τη θητεία μου στα Καρδάμυλα Χίου (ΣΤΡ ΠΖ) εν έτει 1997. Να σημειώσω ότι δεν έχω τίποτα με το σύνολο των αξιωματικών απλά πιστεύω ότι η πλειονότητά τους διεκδικεί επάξια τον τίτλο του δημοσίου υπαλλήλου στη χειρότερή του έκφανση.
Ως πολυβολητής και μάλιστα από τους καλούς της σειράς μου, συμμετέχω σε άσκηση αεράμυνας που αφορούσε την αντιαεροπορική άμυνα και φύλαξη του στρατοπέδου από αεροπορική προσβολή.
Βρίσκομαι λοιπόν στο ειδικό οχύρωμα-πολυβολείο σε ένα ύψωμα μαζί με έναν συνάδελφο (βοηθό στοιχείου) και έναν λοχαγό (στοιχειάρχη). Από τον ασύρματο ενημερώνουν τον λοχαγό (ενώ το ακούμε και εμείς γιατί το racal ήταν στο δυνατό του, χεχε) ότι προσεγγίζει το στρατόπεδο 'εχθρικό' αεροσκάφος από βορειοανατολικά. 'Γρήγορα', κάνει ο λοχαγός, 'γύρνα το πολυβόλο απο'κει' και μου δείχνει νοτιοδυτικά!!!
Προς στιγμή μπερδεύομαι και τολμάω να πω 'μα, κύριε λοχαγέ, βορειοανατολικά είναι από την αντίθετη πλευρά!!!'.
'Σκάσε βλάκα που θα μου πεις εσύ που είναι!!!', μου απαντά και εγώ υπακούω, το στρέφω προς την κατεύθυνση που μου υπέδειξε και περιμένω.
Μετά από μερικά δευτερόλεπτα ακούγεται ένα φφφσσσσσσσσσσσ και το F16 περνά ακριβώς πίσω από την πλάτη μας!!!
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο γελοία ήταν η όλη φάση. Φυσικά δεν κρατήθηκα με το συνάδελφο και μας έκοψαν τα γέλια, ενώ ο λοχαγός ήταν κατακόκκινος από τα νεύρα και δεν έβγαλε μιλιά!!! -
Καλά δεν του κάνατε στη γιορτή του δώρο μια πυξίδα;
-
Κατά τη διάρκεια της θητείας, ως έφεδρος, λες άπειρες φορές 'θα τους φέρω τον τριανταφυλλόπουλο' (όχι να υπηρετήσει, να τους κάνει ρόμπα). Αλλά με το απολυόχαρτο στα χέρια λές 'δεν πα να γ@μηθούνε, εγώ θα τους στρώσω?' Και μένει εκεί.
Για να καταγγείλεις κάτι πρέπει να είσαι μέσα στα πράγματα= υπηρετείς και δεν το ρισκάρεις για κανα μέγα δέριο. Ως πολίτης λίγα μπορείς να κάνεις αφού πρόκειται για έναν στεγανό δημόσιο οργανισμό.
Από την απλή θητεία μου διαπίστωσα αρκετές ατασταλίες, οι περισσότερες ωφελόντας οικονομικά τους υπεύθυνους. Οι υπόλοιπες απλά στ@ρχιδισμό.
Το πρώτο είδος δεν μας απασχολεί εδώ. Για το δεύτερο να αναφέρω ότι ο λόχος μου είχε όρχο με 45 μεγάλα οχήματα (όχι τζιπ) από τα οποία τα 7 'σάλευαν'. Αν εξαιρέσουμε 1 (ένα σχετικά καινούριο ψυγείο merc) τα υπόλοιπα 6 σταγερ έβγαζαν κίνηση καθημερινά. Κίνηση >= 30 χιλιόμετρα σε πόλη/εθνική/φυλακιόδρομο. 5 μήνες μαζί τους είδα από κοντά τη συντήρηση εβδομαδιαία/τριμηνιαία στα chosen-one's. Την περιέγραψα πριν. Το παλαβό είναι ότι σε άσκηση βγάλαμε 30(!!!) από αυτά σταγερ, με το λοχαγό να μας σταυρολογάει, φυσικά ενήμερος για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Το κίνητρό του πάντως έδωσε το στίγμα 'Μην κάνετε καμιά μαλακία και τρακάρετε γιατί θα απολυθείτε μετά από εμένα' -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
..Για όσους φωνάζουν για τις άσχημες εμπειρίες τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν πχ στέλνοντας μηνύματα στο ΓΕΕΘΑ ή στο εκάστοτε αρχηγείο αναφέροντας καταστάσεις επώνυμα...Ειλικρινά, πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι? Υπάρχει περίπτωση να δώσει σημασία ο γραφειοκράτης αξιωματικός του αρχηγείου σε μια αναφορά απλού πολίτη? Μακάρι να είναι έτσι, αλλά...
-
Ο χρήστης alman310 έγραψε:
..Για όσους φωνάζουν για τις άσχημες εμπειρίες τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν πχ στέλνοντας μηνύματα στο ΓΕΕΘΑ ή στο εκάστοτε αρχηγείο αναφέροντας καταστάσεις επώνυμα...
Ειλικρινά, πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι? Υπάρχει περίπτωση να δώσει σημασία ο γραφειοκράτης αξιωματικός του αρχηγείου σε μια αναφορά απλού πολίτη? Μακάρι να είναι έτσι, αλλά...
Έτσι πίστεψαν πολλοί κατά καιρούς αλλά βρέθηκαν κακήν κακός στο σπίτι τους μια μέρα γιατί κάποιος ενδιαφέρθηκε και δεν είμαστε, στο καλό, όλοι για τα μπάζα!!!!
Τίποτα δεν αλλάζει αν δεν προσπαθήσει κάποιος να κάνει κάτι. Πολλά γίνονται και από μας όπου μπορούμε αλλά πολλά μπορούν να γίνουν και εκτός συρματοπλέγματος. Μην ξεχνάτε ότι ούτε εμάς μας άφησε αλώβητους η κομματική παρέμβαση βάζοντας συχνά στις τάξης μας ανθρώπους κάτω του μετρίου, κάτι που μακάρι κάποτε να σταματήσει. -
Υπηρετησα αεροπορια στην 112ΠΜ (ελευσινα)
Ειχαμε εναν οδηγο που μας πηγαινε στις σκοπιες που οδηγουσε σαν μανιακος. Μιλαμε πηγαινε γαμ****ας (καρφωτες ολες οι ταχυτητες εκτος πρωτης). Εβαζα ποδι κοντρα στο μπροστινο καθισμα για να μην φυγω. Πνατως μεγαλη πικρα οι οδηγοι αλλαγης φρουρας. Καθε 3 ωρες απρεπε να ξυπνανε και να οδηγουν τα δολοφονικα σταγιερ.
Ο συγκεκριμενος οδηγος εφαγε 20φ απο τον υποδικα μια νυχτα και απο τοτε ηρεμησε.
Όσοι όπως και εσύ κινδυνεύσατε από αυτό τον ηλίθιο τι κάνατε; Αφήνατε να σας μετακινεί σαν πρόβατα ή απλά σαν μελλοθάνατους για να μην γίνετε «ρουφιάνοι» στους καραβανάδες; Όσο για τους μονίμους που δεν τον είχαν πάρει χαμπάρι ή αν τον είχαν καταλάβει δεν έκαναν τίποτα τι να πω καλύτερα να πάνε σπίτι τους. Αν πρέπει να τον δει ο Υπδκτης ή ο Δκτης για να τον συνετίσει και μάλιστα με φυλακή όλο το σύστημα σερ αυτή την Μονάδα είχε αποτύχει και υπάρχουν σε συγκεκριμένους ανθρώπους ευθύνες. Το κακό είναι πως μόνο ο κακός οδηγός την πλήρωσε.
Δυστυχώς πολλές φορές δεν έχουμε επιλογή
Τι εννοώ?
όταν ήμουν για εκπαίδευση/ειδικότητα στην Θεσσαλονίκη (θέρμη κ Μίκρα) στην Αεροπορία, είχα πετύχει ένα σκηνικό ήπιο όπου τα ελεεινά ελαστικά από το τζιπάκι (παρωδία G-Wagen) στην βροχή ακόμα κ με λίγα χλμ έκαναν το όχημα να φέρει τετ-α-κε σε μιά πλατειούλα με ελάχιστα χλμ κ χωρίς να φταίει ο οδηγός, οπότε τι να κάνεις? να διαμαρτυρηθείς για τα ελαστικά?
Το δεύτερο βέβαια ήταν τραγικό, αφού αργά το βράδυ υπεράριθμοί κ πάλι σε G (το γρήγορο όμως G270D) ο οδηγός έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του ότι θα προλάβει να περάσει πριν απογειωθεί το αεροπλάνο κ πρόλαβε! αλλά ευτυχώς που ήταν ελικοφόρο κ έτσι ο αέρας 'απλά' μας έβγαλε στα χωράφια με αποτέλεσμα αρκετά όπλα να φύγουν από τα χέρια μας, κάποιοι να χτυπήσουν λίγο κ κάποιες γεμιστήρες να καταλήξουν έξω από το τζιπάκι κ να βρισκόμαστε με φακό να μαζεύουμε ...σφαίρες!
κ Που αναφέρθηκε από κάποιον τι έγινε? του χάιδεψε λίγο πιο άγαρμπα τα αυτιά ο υπεύθυνος (δεν θυμάμαι κ τον βαθμό του), κ όταν είσαι νέος (50 ημερών φαντάρος) τι να κάνεις???Τα ίδια κ στην μονάδα όπου ήταν πρώην ανεπιθύμητων κ ήμουν στην φουρνιά που πήγαμε για να 'φτιάξει'
ο ένας οδηγός χειρότερος από τον άλλον με τρελές καμπάνες (εκτός από 2-3 που έκαναν εξωτερικά δρομολόγια) κ όταν βλέπεις τον άλλον να είναι 25 μήνα κ να 'χρωστάει' άλλους 10 κ να μαζεύονται κ άλλοι τι θα κάνεις?
Έτσι ένα βράδυ σε ένα 'S'άκι πριν την πύλη που αρέσκονταν οι μάγκες να το βάζουν με τα πλάγια, το G είχε άλλη γνώμη κ αντί να περάσουμε μέσα από την πύλη σταματήσαμε στο τσιμεντένιο τοιχίο.....Κ αν μάθαινες την ιστορία του καθενός κατανοείς απόλυτα το τι σε παίρνει να κάνεις!!!!
-
Τί μού θυμήσατε τώρα!!!
Οποτε φύλλαγα σκοπιά στόν όρχο τής Ιλης μου,πάντα τσεκάριζα όλα τα σταθμευμένα οχήματα.
Κάποια στιγμή,ανοίγωντας ένα Μ-38 να τσεκάρω τόν κινητήρα,διαπιστώνω ότι στά λάδια του υπήρχε νερό,οπότε καί μετά τό αναφέρω στόν ουλαμαγό,μπάς καί σταλθεί τό έρμο να αλλαχτεί καμιά φλάντζα κεφαλής στόν ουλαμό συντήρησης.
Τό αποτέλεσμα ήταν να....καταστραφεί ο κινητήρας,μιάς καί δέν προχώρησε τό θέμα.
Πάει άχρηστο τό τζιπάκι.καί ακόμα χειρότερα,ο ουλαμαγός σκεφτώτανε να τό χρεώσει στόν 'σκοπό πού τό ανακάλυψε'
-
Δεν ξέρω αν τα άλλα σώματα εφαρμόζουν τα ίδια με μας αλλά σε κάθε Μονάδα υπάρχει ανεξάρτητο γραφείο (ΓΑΠΕ) που ασχολείται αποκλειστικά με την ασφάλεια των εργαζομένων κατά την εργασία αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα. Επίσης υπάρχει ειδική αντίστοιχη υπηρεσία στο αρχηγείο. Δεν λέω ότι λειτουργούν πάντα άψογα αλλά για καταγγελία ακόμα και ανώνυμη για επικίνδυνη κατάσταση θα κινούσε κάποια νήματα.
Στραβά υπάρχουν πολλά και είναι δύσκολο να διορθωθούν όλα αλλά πολλά επίσης μπορούμε να κάνουμε αν δείχνουμε την ελάχιστη φροντίδα.
Μπορώ να σου πω περίπτωση που οδηγός φρουράς μου παραπονέθηκε ότι το jeep είναι επικίνδυνο και σε έλεγχο που του έκανα είχε 15psi αέρα σε κάθε τροχό αντί 45. Από τύχη δεν τούμπαραν κουβαλώντας τέσσερις σκοπούς πίσω με πλήρες φορτίο και τον αλλαγής μπροστά! Αυτός για να κινήσει όμως το αμάξι έπρεπε να το έχει ελέγξει συνοδεία του Αξκου Κινήσεως και ενός τεχνικού. Κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ. Το δελτίο κίνησης όμως είχε όλων τις υπογραφές. Αν ο καθένας δεν τιμάει το ψωμί που τρώει και υποθηκεύει με ψευδείς υπογραφές το μέλλον του αλλά και την ασφάλεια τόσων ανθρώπων εγώ τι μπορώ να πω. Ότι περνάει από το χέρι προσπαθώ να κάνω και νομίζω ότι πολλά καταφέρνουμε.
Ένα συνέχεια φωνάζω , εκπαίδευση ώστε να γίνονται όλα με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια και κόπο καθώς και συνεχείς έλεγχος χωρίς υποχωρήσεις και χαλαρώματα. Δεν υπάρχει μέση οδός. Μιλάμε για τη ζωή όλων μας. -
Δεν ξέρω αν τα άλλα σώματα εφαρμόζουν τα ίδια με μας αλλά σε κάθε Μονάδα υπάρχει ανεξάρτητο γραφείο (ΓΑΠΕ) που ασχολείται αποκλειστικά με την ασφάλεια των εργαζομένων κατά την εργασία αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα. Επίσης υπάρχει ειδική αντίστοιχη υπηρεσία στο αρχηγείο. Δεν λέω ότι λειτουργούν πάντα άψογα αλλά για καταγγελία ακόμα και ανώνυμη για επικίνδυνη κατάσταση θα κινούσε κάποια νήματα.Στραβά υπάρχουν πολλά και είναι δύσκολο να διορθωθούν όλα αλλά πολλά επίσης μπορούμε να κάνουμε αν δείχνουμε την ελάχιστη φροντίδα.
Μπορώ να σου πω περίπτωση που οδηγός φρουράς μου παραπονέθηκε ότι το jeep είναι επικίνδυνο και σε έλεγχο που του έκανα είχε 15psi αέρα σε κάθε τροχό αντί 45. Από τύχη δεν τούμπαραν κουβαλώντας τέσσερις σκοπούς πίσω με πλήρες φορτίο και τον αλλαγής μπροστά! Αυτός για να κινήσει όμως το αμάξι έπρεπε να το έχει ελέγξει συνοδεία του Αξκου Κινήσεως και ενός τεχνικού. Κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ. Το δελτίο κίνησης όμως είχε όλων τις υπογραφές. Αν ο καθένας δεν τιμάει το ψωμί που τρώει και υποθηκεύει με ψευδείς υπογραφές το μέλλον του αλλά και την ασφάλεια τόσων ανθρώπων εγώ τι μπορώ να πω. Ότι περνάει από το χέρι προσπαθώ να κάνω και νομίζω ότι πολλά καταφέρνουμε.
Ένα συνέχεια φωνάζω , εκπαίδευση ώστε να γίνονται όλα με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια και κόπο καθώς και συνεχείς έλεγχος χωρίς υποχωρήσεις και χαλαρώματα. Δεν υπάρχει μέση οδός. Μιλάμε για τη ζωή όλων μας.respect! με κάλυψες απόλυτα !!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
...καί ακόμα χειρότερα,ο ουλαμαγός σκεφτώτανε να τό χρεώσει στόν 'σκοπό πού τό ανακάλυψε'Κλασσική αθάνατη λογική του Ε.Σ.!!!
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Οποτε φύλλαγα σκοπιά στόν όρχο τής Ιλης μου,πάντα τσεκάριζα όλα τα σταθμευμένα οχήματα.
Κάποια στιγμή,ανοίγωντας ένα Μ-38 να τσεκάρω τόν κινητήραυπόδειγμα σκοπανθρώπου, επέτρεψε μου να προσθέσω
Πάλι καλά που δεν βγήκες αναφερόμενος επειδή δεν έβλεπες την έφοδο
-
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Κάποια στιγμή,ανοίγωντας ένα Μ-38 να τσεκάρω τόν κινητήραυπόδειγμα σκοπανθρώπου, επέτρεψε μου να προσθέσω
Πάλι καλά που δεν βγήκες αναφερόμενος επειδή δεν έβλεπες την έφοδο
Φίλε Αρτσι,τούς κινητήρες καί τα οχήματα μπορούσα να τα ελέγχω μόνο στίς ημερήσιες σκοπιές,όπου δέν κυκλοφορούσανε εφοδεύοντες.
Ουδέποτε μού 'ξέφυγε' έφοδος/περίπολος κ.λ.π.,καί σέ αυτό συνεισέφερε καί η 'Χέλγκα' μου (Γερμανικός ποιμενικός-αχώριστη σύντροφός μου-ελπίζω κάποιος να τήν πρόσεχε μετά τήν απόλυσή μου) -
Να΄μαστε λοιπόν στην Σκύρο....
και το τοπικό internet cafeΣε γενικές γραμμές καλά...
Λίγες εντυπώσεις....
1.Έγινε μαλακία και δεν με χρειάζονται (προς το παρών) ως μετεωρολόγο αλλά για γενικές αγκαροδουλειές και εκεί είναι το γερό ξενέρωμα....
Σε πηγαίνουν σε μια μετάθεση και δεν χρειάζονται την ειδικότητα που έχεις...
Τι ωραίο να έχεις σπουδάσει μετεο, να έχεις πάρει ειδικότητα μετεό, να κάνεις εκπαίδευση μετεό στην Π.Α για 1,5 μήνα και μετά στη Σκύρο να γίνεσαι οτιδήποτε εκτός από μετεό.2.Τρέλα να βλέπεις τα F-4 και Mirage 2000 σε απόσταση λίγων μέτρων.
3.Αν και δεν το περίμενα (με βάση όσα είχα ακούσει) η Σκύρος μου αρέσει!...φαίνεται γραφικό μέρος και το καλοκαίρι νομίζω θα είναι καλα...
4.Λίγα άτομα στην μονάδα (μόνο για καλοκαίρι έρχονται) οπότε καταλαβαίνεται τι γίνεται όταν σε μια μονάδα υπάρχουν λίγοι φαντάροι)
5.Το Ami έφτασε μια χαρά μέχρι την Σκύρο αλλά τελικά δεν άξίζε...δεν πειράζει...next time με ΚΤΕΛ
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Τι ωραίο να έχεις σπουδάσει μετεο, να έχεις πάρει ειδικότητα μετεό, να κάνεις εκπαίδευση μετεό στην Π.Α για 1,5 μήνα και μετά στη Σκύρο να γίνεσαι οτιδήποτε εκτός από μετεό.
Μην αγχώνεσαι, και στην 111 ΠΜ (αγχίαλος) τα ίδια ήταν. Μετεό κάνουν μόνο οι μόνιμοι εκεί. Πάντως στην Σκύρο πριν από 4 μήνες που ήταν κάτι γνωστοί μου κάναν κανονικά μετεωρολογία
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
1.Έγινε μαλακία και δεν με χρειάζονται (προς το παρών) ως μετεωρολόγο .....ΜΕΥ το βύσμα......
-
Κολομονάδα το αεροδρομιο εκει περα! ταλαιπωρία η διαδρομή απο σκυρο στην Αθήνα, με τον σκυλοπνίχτη που εχουν για καράβι, όντως ΤΡΕΛΑ τα μιραζ και τα κορσαιρ που εβλεπα! (υπηρέτησα το 2000-2001) μετατέθηκα εκει πριν τα χριστούγεννα, επεσα πανω στην αλαγη του ΔΚΤΗ και για οσο καιρο εμεινα εκεί ειμασταν ολο αγκαρίες επιδή ειχαμε επισκέψεις απο αρχηγους γεα ψεα μεα υπουργους υφυπουργους προεδρους ΚΤΛ!!!, φρική ο καιρος με πολυ υγρασία και κρύο (τα γερμανικα στα καυσιμα και στα οικηματα με φαγανε) ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ!
-
Καλημέρα σας!!!!
Εδώ και 2 εβδομάδες φυλακάνθρωπος... Προβλέπεται να μείνω άλλες 2 τουλάχιστον... Τα θετικά; Αναπληρώνω ύπνο (10-12 ώρες την ημέρα ), οι αξιωματικοί (βασικά είναι μονάδα, με 3 φαντάρουε, οπότε η δική μας μονάδα στέλνει φρουρά) δεν πολυασχολούνται μαζί μας, έχουμε άπλετο ελεύθερο χρόνο... Το βασικότερο είναι ότι στη δική μου μονάδα έχουν φύγει πολλοί με άδειες απολύσεως (οπότε ούτε εκεί παίζει διανυκτέρευση) και συν τοις άλλοις, θα γίνει επιθεώρηση και έχουν ξεσκιστεί στις αγγαρείες και τις βλακείες... Δεν σταματάνε από το πρωί ως το βράδυ... Μιλάμε ότι είμαι απίστευτα κωλόφαρδος...
Τα αρνητικά; Δεν έχω διανυκτέρευση, μόνο 2 εξόδους την εβδομάδα από το πρωί ως το βράδυ... Αλλά, who cares;;;
Συμπέρασμα; Έχω αρχίσει τα βοντού να με ξεχάσουν εκεί πάνω για κανένα 3μηνο...
-
εεεεε.........
θα σε αναφερω.......
και ιντερνετ στο στρατο ρε π......στη???
Θητεία? Ωχωχωχ...