-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Μην μου το χαλάτε βρε παιδιά. Εδώ κάνουμε αμάν να αποτινάξουμε αυτή τη νοοτροπία που διαιωνίζουν μερικοί δυστυχώς ακόμα και εσείς μου λέτε ότι μάλλον έτσι πρέπει να είναι ο στρατιωτικός; Όπως όλοι έτσι και εμείς πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και τις απαιτούμενες γνώσεις για να φέρνουμε εις πέρας το έργο που μας έχει αναθέσει η πατρίδα (δηλαδή όλοι σας) για να μην ξανά γίνουμε ποτέ έρμαιο κανενός και να συμβάλουμε όπως όλοι οι άλλοι πολίτες για τη διατήρηση και υπεράσπιση του συντάγματος μας. Πρώτα εξασφαλίζουμε την πατρίδα μας από τους εσωτερικούς εχθρούς και όταν το χρέος μας καλέσει θα είμαστε όλοι μαζί στα ίδια χαρακώματα. Απλά εμείς θα έχουμε φροντίσει να είναι όλα όσα πρέπει έτυμα για να μην πάνε οι θυσίες μας χαμένες. Όχι στους ανόητους στρατιωτικούς που μετράνε μέχρι το δυο αλλά στους καταρτισμένους επαγγελματίες που μπορούν και πρέπει να προσφέρουν στην κοινωνία μας από πολλά μετερίζια.
Μανώλη,ή δέν με έχεις καταλάβει εσύ,ή δέν σέ καταλαβαίνω εγώ.
Διαφωνούμε κάπου;Εκτός καί δέν κατάλαβες πώς εννοώ τόν 'στρατόγκαβλο' διότι δέν ήσουνα ποτέ φαντάρος;(έτσι νομίζω τουλάχιστον,άν κάνω λάθος διόρθωσέ με)
Στρατόγκαβλο εννοώ τόν στρατιωτικό ο οποίος βαδίζει 'μέ τό βιβλίο' τού στρατού,πού επιθυμεί καί επιβάλει τήν πειθαρχεία,άσχετα άν ο στρατιώτης τόν καταλαβαίνει (καί τόν 'ταμπελιάζει' σάν στρατόγκαβλο)Τι να πω τον στρατοκαυλο τον καταλαβαίνω διαφορετικά ίσως. Για μένα είναι αυτός που λόγω άγνοιας και σοβαρών ελλείψεων όχι μόνο σε γνώσεις άλλα και σε στοιχεία του χαρακτήρα περιχαρακώνεται πίσω από τις διαταγές και γίνεται βασιλικότερος του βασιλέως. Καλός ή κακός ο στρατιωτικός εκτός των άλλων προσόντων πρέπει να έχει και ηγετικές ικανότητες εφόσον του έχει ανατεθεί η φροντίδα στρατεύσιμων ή άλλων μονίμων. Το ποιο εύκολο είναι να τηρείς κατά γράμμα τις διαταγές. Καταφέρνεις τον επιθυμητό σκοπό έτσι όμως; Για μένα ο έφεδρος ή ο μόνιμος είναι πρώτα και πάνω από όλα συνεργάτης που η πυραμίδα της ιεραρχίας τον βάζει σε διαφορετικά καθήκοντα και υποχρεώσεις. Αν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους και τους αξιολογούμε ανάλογα με με τα γαλόνια έχουμε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.
Ο στρατόκαυλος όπως τον αναγνωρίζω εγώ και δεν ξέρω αν τελικά έχουμε διαφορά στα κριτήρια είναι επιρρεπής σε ακραίες και ιδιότροπες συμπεριφορές όταν του δοθεί εξουσία γιατί νοιώθει να υπάρχει μόνο μέσω της στολής του. Έξω από τα σύρματα συχνά δεν έχει και πολλά να πει και νοιώθει μειονεκτικά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι για μένα επικίνδυνοι να κάνουν πολλές παραχωρήσεις αρκεί να διατηρήσουν την όποια εξουσία τους.Τί μου θυμησες τωρα βρε Μανο; Σαν να τα εγραφα εγω αυτα τα λογια!!! Ειδικα οι δυο τελευταιες προτασεις εχουν πολυ ενδιαφερον. Με μια λεξη μπορουμε να χαρακτηρησουμε τετοιους ανθρωπους ως απλα κομπλεξικους!!! Το χειρωτερο ειναι οτι αργα ή γρηγορα θα κανουν μεγαλο κακο και στη μοναδα που υπηρετουν αλλα και σε καποιο συνανθρωπο τους εξω απο το χωρο δουλειας τους.
-
Μανώλη καταλαβαίνω ότι η οπτική γωνία που βλέπω εγώ το στρατό είναι διαφορετική από κάποιον που τον έχει ζήσει μόνο ως φαντάρος. Προσπαθώ όμως να μπαίνω στην ψυχολογία τους όχι μόνο για να μπορώ να έχω καλή συνεργασία σαν επαγγελματίας μαζί τους και να κάνω τη δουλειά αλλά και ως άνθρωπος. Μην ξεχνάς ότι έρχονται μήνες που περνώ μαζί τους περισσότερες; Ώρες από ότι με τα παιδιά μου!!! Μην σου κάνει εντύπωση. Για παράδειγμα τον Σεπτέμβρη εκτός από την καθημερινή μου οκτάωρη εργασία έχω 4 εικοσιτετράωρες υπηρεσίες και μια εβδομάδα σχεδόν συνεχόμενα ένδον λόγο άσκησης. Όπως καταλαβαίνεις η κατάσταση δεν είναι εύκολη σε μια σχεδόν συμβίωση με το ένας μέλος (στρατεύσιμο) να μην είναι συχνά ιδιαίτερα διατεθειμένος να συνεργαστεί όχι τουλάχιστον μέχρι να καταλάβει με τι ανθρώπους έχει να κάνει.
-
Μανώλη καταλαβαίνω ότι η οπτική γωνία που βλέπω εγώ το στρατό είναι διαφορετική από κάποιον που τον έχει ζήσει μόνο ως φαντάρος. Προσπαθώ όμως να μπαίνω στην ψυχολογία τους όχι μόνο για να μπορώ να έχω καλή συνεργασία σαν επαγγελματίας μαζί τους και να κάνω τη δουλειά αλλά και ως άνθρωπος. Μην ξεχνάς ότι έρχονται μήνες που περνώ μαζί τους περισσότερες; Ώρες από ότι με τα παιδιά μου!!! Μην σου κάνει εντύπωση. Για παράδειγμα τον Σεπτέμβρη εκτός από την καθημερινή μου οκτάωρη εργασία έχω 4 εικοσιτετράωρες υπηρεσίες και μια εβδομάδα σχεδόν συνεχόμενα ένδον λόγο άσκησης. Όπως καταλαβαίνεις η κατάσταση δεν είναι εύκολη σε μια σχεδόν συμβίωση με το ένας μέλος (στρατεύσιμο) να μην είναι συχνά ιδιαίτερα διατεθειμένος να συνεργαστεί όχι τουλάχιστον μέχρι να καταλάβει με τι ανθρώπους έχει να κάνει.Μα εδω ειναι η ουσια. Παρολο που εζησα το στρατο μονο ως φανταρος μπορω να καταλαβω σε ενα μεγαλο βαθμο το ποσο δυσκολο ειναι να εχεις τετοιους συνεργατες. Φαντασου ποση μεγαλη και αρνητικη εντυπωση μου εκαναν αυτοι οι ανθρωποι, κι ας μην τους ειχα συνεχια στα ποδια μου.
-
Μάνο, αν επιτρέπετε ο βαθμός σου, ποιος είναι;
-
Δεν είναι κρατικό μυστικό.
Ανθυπασπιστής είμαι και αισίως συμπληρώνω τα 18 χρόνια υπηρεσίας. -
Τι να πω τον στρατοκαυλο τον καταλαβαίνω διαφορετικά ίσως. Για μένα είναι αυτός που λόγω άγνοιας και σοβαρών ελλείψεων όχι μόνο σε γνώσεις άλλα και σε στοιχεία του χαρακτήρα περιχαρακώνεται πίσω από τις διαταγές και γίνεται βασιλικότερος του βασιλέως. Καλός ή κακός ο στρατιωτικός εκτός των άλλων προσόντων πρέπει να έχει και ηγετικές ικανότητες εφόσον του έχει ανατεθεί η φροντίδα στρατεύσιμων ή άλλων μονίμων. Το ποιο εύκολο είναι να τηρείς κατά γράμμα τις διαταγές. Καταφέρνεις τον επιθυμητό σκοπό έτσι όμως; Για μένα ο έφεδρος ή ο μόνιμος είναι πρώτα και πάνω από όλα συνεργάτης που η πυραμίδα της ιεραρχίας τον βάζει σε διαφορετικά καθήκοντα και υποχρεώσεις. Αν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους και τους αξιολογούμε ανάλογα με με τα γαλόνια έχουμε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.
Ο στρατόκαυλος όπως τον αναγνωρίζω εγώ και δεν ξέρω αν τελικά έχουμε διαφορά στα κριτήρια είναι επιρρεπής σε ακραίες και ιδιότροπες συμπεριφορές όταν του δοθεί εξουσία γιατί νοιώθει να υπάρχει μόνο μέσω της στολής του. Έξω από τα σύρματα συχνά δεν έχει και πολλά να πει και νοιώθει μειονεκτικά. Αυτοί οι άνθρωποι είναι για μένα επικίνδυνοι να κάνουν πολλές παραχωρήσεις αρκεί να διατηρήσουν την όποια εξουσία τους.Τό πιθανότερο πού συμβαίνει σέ αυτή τή συζήτηση,είναι ότι οι διαφορές μας πάνω στό 'ποιοτικό' επίπεδο τών στρατιωτικών είναι διαφορετικές.
Δηλαδή,εγώ στό συγκεκριμένο σώμα καί στρατόπεδο πού υπηρέτισα δέν έτυχε να γνωρίσω κανέναν στρατιωτικό πού να είχε τέτοιου είδους αντιλήψεις γιά τούς στρατεύσιμους (κάποιοι μάς ονομάζανε....'κεφάλια'-'κύριε δόκιμε,πάρε 20 κεφάλια καί πήγαίνετε γιά αποψίλωση') ούτε καί κάποιους μέ γνώσεις πάνω στό αντικείμενο/όπλο/άρμα μας (σοβαρολογώ εδώ-γνώσεις πάνω στά άρματα είχαν μόνο οι πενταετείς πού είχανε μείνει ώς μόνιμοι υπαξ,καί σχεδόν όλοι οι στρατιώτες),οπότε μπορεί να μου δημιουργήθηκε η λανθασμένη εντύπωση.
Τό επίπεδο τών στρατιωτικών πού γνώρισα εγώ ήτανε....γάματα.
Μπορώ να γράφω παραδείγματα γιά ολόκληρες σελίδες. -
Ανθυπασπιστής είμαι και αισίως συμπληρώνω τα 18 χρόνια υπηρεσίας.Ανθυπασπιστής! Πωπω Θεός!
Σου ρίχνουν να κάνεις κάποια δουλειά; την μεταπηδάς στον αρχιλοχία!
Σου ρίχνουν μπινελίκια τα μεταπηδάς στον ανθυπολοχαγό! -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τό πιθανότερο πού συμβαίνει σέ αυτή τή συζήτηση,είναι ότι οι διαφορές μας πάνω στό 'ποιοτικό' επίπεδο τών στρατιωτικών είναι διαφορετικές.
Δηλαδή,εγώ στό συγκεκριμένο σώμα καί στρατόπεδο πού υπηρέτισα δέν έτυχε να γνωρίσω κανέναν στρατιωτικό πού να είχε τέτοιου είδους αντιλήψεις γιά τούς στρατεύσιμους (κάποιοι μάς ονομάζανε....'κεφάλια'-'κύριε δόκιμε,πάρε 20 κεφάλια καί πήγαίνετε γιά αποψίλωση')Άλλο τεθωρακισμένα, άλλο αεροπορία.
Και τα δύο έχουν κάποιο κοινό παρονομαστή, αλλά υπάρχει μια ποιοτική διαφορά. -
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Άλλο τεθωρακισμένα, άλλο αεροπορία.
Και τα δύο έχουν κάποιο κοινό παρονομαστή, αλλά υπάρχει μια ποιοτική διαφορά.Αργησα αλλά τό κατάλαβα Δημήτρη.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Ανθυπασπιστής είμαι και αισίως συμπληρώνω τα 18 χρόνια υπηρεσίας.Ανθυπασπιστής! Πωπω Θεός!
Σου ρίχνουν να κάνεις κάποια δουλειά; την μεταπηδάς στον αρχιλοχία!
Σου ρίχνουν μπινελίκια τα μεταπηδάς στον ανθυπολοχαγό!Μπα που τέτοια τύχη.
Σαν τις πο#τ@νες είμαστε, μια τους συμφέρει να είμαστε υπαξιωματικοί και μια σαν αξιωματικοί!!!! Να φανταστείς ότι κάνω 24ωρες υπηρεσίες υπαξιωματικού και έχω καθήκοντα καθημερινά στο επιτελείο αξιωματικού. Είναι ερμαφρόδιτος βαθμός που κλείνει όλες τις τρύπες. -
Μπα που τέτοια τύχη.
Σαν τις πο#τ@νες είμαστε, μια τους συμφέρει να είμαστε υπαξιωματικοί και μια σαν αξιωματικοί!!!! Να φανταστείς ότι κάνω 24ωρες υπηρεσίες υπαξιωματικού και έχω καθήκοντα καθημερινά στο επιτελείο αξιωματικού. Είναι ερμαφρόδιτος βαθμός που κλείνει όλες τις τρύπες.Αν επιτρέπεται τι υπηρεσίες κάνεις; Τι όπλο;
(Άσχετο αλλά ο νυν δκτης μου ήρθε από το Π.Β. Κρήτης)
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
ημουν στη μαλουντα ως το φεβρουαριο...
Εγώ Αθαλάσσα ως Μάρτιο... (του 1997 )
naso και adis4gr παρολο τις καμψεις και τα καψωνια που εκανα (εβγαζα κατι πετρες απο την θαλασσα στο ζυγι ε naso?) 2 ταγμα ημουν και εγω αυτη η αγια ναπα ομως θα μου μεινει αξεχαστη που εκατσα ενα ολοκληρο πσκ εκει και κατι εξοδους σαββατοκυριακα
-
εκανες και τα μπανακια σου!ειχε μερικα κομφορ το μερος!
-
Ερωτήσεις:
- Αν κόψω την αναβολή σήμερα. Πότε θα με παρουν;;
- Ποια ειναι η καλύτερη εποχή για να μπω. Σημειωτεον οτι θα κανω 9μηνο μόνο γιατί είμαι το 1ο παιδί πολύτεκνης οικογένειας.
- Το 9μηνο είναι μόνο για πεζικό ή ισχύει το ίδιο για αεροπορια και ναυτικό;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ερωτήσεις:- Αν κόψω την αναβολή σήμερα. Πότε θα με παρουν;;
- Ποια ειναι η καλύτερη εποχή για να μπω. Σημειωτεον οτι θα κανω 9μηνο μόνο γιατί είμαι το 1ο παιδί πολύτεκνης οικογένειας.
- Το 9μηνο είναι μόνο για πεζικό ή ισχύει το ίδιο για αεροπορια και ναυτικό;
Όταν κόψεις την αναβολή, σε παίρνουν στην μεθεπόμενη ΕΣΣΟ. Δηλαδή, για στρατό ξηράς, κόβεις σήμερα, περνάει η ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου, μπαίνεις Φεβρουάριο. Θα φας τρελό κρύο στο Κέντρο, οπότε συμβουλεύω να μπεις Μάιο. Κάνοντας 9-μηνο (ισχύει για όλα τα όπλα) βγαίνεις Φεβρουάριο, αλλά έχεις το πλεονέκτημα ότι θα είσαι παλιός Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, οπότε δεν θα κάνεις βραδιά πρωτοχρονιάς στη σκοπιά ή σε περίπολο όπως έκανα εγώ ας πούμε (ήταν καλά πάντως, δεν λέω... Ακόμα και αυτό καλό ήταν, χεχε)
Βέβαια, όπως έχω πει ξανά, όλα αυτά είναι θεωρία, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει στο στρατό, φίλος μου ΔΕΑ 13 μηνών νομίζω, έκανε Πάσχα σε φυλάκιο.
-
Aν μπω Μαιο χανω ολη τη σεζον μου... ενω αν μπω φλεβαρη σεπτεμβρη ειμαι πισω οπότε και προλαβαινω να ξεκινησω τα ιδιαιτερα μου (κανω μαθηματα) και να εχω ολη τη σεζον μπροστα...
Ξερετε αν τα ιδια ισχυουν και για αεροπορια/ναυτικό;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Aν μπω Μαιο χανω ολη τη σεζον μου... ενω αν μπω φλεβαρη σεπτεμβρη ειμαι πισω οπότε και προλαβαινω να ξεκινησω τα ιδιαιτερα μου (κανω μαθηματα) και να εχω ολη τη σεζον μπροστα...Ξερετε αν τα ιδια ισχυουν και για αεροπορια/ναυτικό;
Ναι, αυτό με τις ΕΣΣΟ ισχύει για όλα τα όπλα. Άλλωστε η στρατολογία είναι μία, εκεί πας και σε κατατάσσουν. Απλά είναι άλλοι οι μήνες που βάζει η αεροπορία και το Ναυτικό.
-
Φίλος μου προστάτης μόλις απολύθηκε από 9μηνο από ναυτικό.
Όπου και να πας 9μηνο κάνεις!Αν έχεις βύσμα πήγαινε ναυτικό. Αλλιώς αεροπορία. Αλλιώς σκοπιά.
Φεβρουάριος είναι το καλύτερο!!!!
Καταρχήν για στρατό σκοπιάς, εεεεε.... ξηράς εννοούσα, σε παίρνουν 25 του μήνα, μέχρι να κάνεις την πρώτη σκοπιά θα έχει μπεί χαλαρά Μάρτης. Θα φας κρύο 2 μήνες, αλλά ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ!! Και εξαιρουμένης της Τρίπολης όλα τα άλλα είναι όχι τόοοοοσο κρύα!! Καλύτερα κέντρο χειμώνα και Έβρο καλοκαίρι, παρά το ανάποδο!!!
Όσο για ναυτικό τα κέντρα είναι Αττική! Χαλαρά χειμώνας!!!
Αεροπορία παίζει κρύο στην Τρίπολη χειμώνα, αλλά φίλοι μου που πήγαν μιλούσαν για θέρμανση μεσημέρι - βράδυ, και ζεστό νερό διαρκώς!!! ΟΥΑΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!!!Μετά αν κάνεις 9μηνο απολύεσαι από την παραμεθόριο, δεν παίρνεις δηλαδή ποτέ μετάθεση!!! Οπότε δε λέει να είσαι παλιός και να μετράς μέρες και να το δαγκώνεις στο κρύο... Και αν έχεις και επαγγελματικούς σκοπούς (ή φοιτητικούς) δε λέει με τίποτα να απολυθείς μετά το Σεπτέμβρη...
-
Αεροπορία παίζει κρύο στην Τρίπολη χειμώνα, αλλά φίλοι μου που πήγαν μιλούσαν για θέρμανση μεσημέρι - βράδυ, και ζεστό νερό διαρκώς!!! ΟΥΑΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!!!
...σωστα και ολη μερα ξαπλα μεσα στους θαλαμους για να μην κρυωσουμε ...ουτε γυμναστικες, ουτε δοκιμαστικες...ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
-
mia erotish.an den exeis yperetish epidh lipis 23 xronia apo ellada kai eise 40 xrono kai thelis na erthis ellada xoris na yperetishs pos se pianoune;mono karfotos;giati xero kapion exei erthi ellada 3 xronia kai akoma na ton piasoune
Θητεία? Ωχωχωχ...