-
chemic, στο Στρατό Ξηράς παρουσιάζομαι. Το χαρτί περιοδείας μου είχε έρθει (πριν από πολλά χρόνια) για το Μηχανικό Ναυπλίου, το οποίο απ'ό,τι έχω ακούσει είναι καλή περίπτωση, και είναι και μάχιμο!
Γιώργο, αν είχες τη σημερινή γνώση, μάλλον θα έκανες τα πάντα για να μην πας στρατό, σωστά?
Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας, ακόμη δεν έχω αποφασίσει 100%, αλλά έχουμε ακόμη μπροστά μας. Σίγουρα θα το κρατήσω μέχρι την ορκωμοσία.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
chemic, στο Στρατό Ξηράς παρουσιάζομαι. Το χαρτί περιοδείας μου είχε έρθει (πριν από πολλά χρόνια) για το Μηχανικό Ναυπλίου, το οποίο απ'ό,τι έχω ακούσει είναι καλή περίπτωση, και είναι και μάχιμο!Ίσως σε ενδιαφέρει το άρθρο http://skopia.digitalrice.com/plirofories/kemx.asp.
Για εμένα καλύτερα είναι να το κρατήσεις τουλάχιστον μέχρι την τοποθέτησή σου. Σε άλλες μονάδες θα σου είναι άχρηστο και σε άλλες υπερπολίτιμο (θα καβατζόνεσαι αν παίρνεις και τον λοχία ).
-
yandr (το όνομά σου? ) ευχαριστώ για το λινκ αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθει χαρτί ξανά για το ΚΕΜΧ. Είμαι στον αέρα ακόμη, δεν ξέρω ούτε πού ούτε και πότε ακριβώς θα πάω. Εχω θέσει το τέλος του μήνα ως όριο για να τακτοποιήσω τις δουλειές μου (δεν τελειώνουν κιόλας οι άτιμες ) και μετά ίδωμεν...
-
Α! Και από ότι έμαθα αργότερα μπορεί να στο φορτώσει στο καράβι κάποιος δικός σου, να πάρεις υπηρεσιακό από τον διοικητή (αν συμφωνεί...) και να πας να το παραλάβεις και να μην χρειαστεί να περιμένεις την άδεια.
όντως ισχύει. Και μάλιστα, στο ξεφορτώνουν, το παρκάρουν και πας όποτε μπορέσεις! Μου έκανε εντύπωση όταν το έμαθα, αλλά λειτουργεί! Προφανώς είναι στον αέρα το όλο σύστημα, αφού δεν νομίζω πως υπογράφουν κάτι, αλλά το χρησιμοποιούν το κόλπο και οι ντόπιοι, όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αεροπλάνο.
chemic, στο Στρατό Ξηράς παρουσιάζομαι
.
ωχχ -
Αναλογα με το που θα παρουσιαστεις, αποφασισε αν θα το εχεις μαζι σου. Οπως και να το κανεις, το αμαξι θα σου ειναι χρησιμο οπου και να εισαι στην Ελλαδα και στο νησια υπο προυποθεσεις. (οσο πιο μεγαλο το νησι και πιο ευκολη η συγκοινονια, τοσο πιο πολυ θα σε συμφερει να το εχεις)
ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΙΟΝ:
Θα γνωρησεις πολυ κοσμο οπου και να πας, μεταξυ των οποιων και πολλα κωλοπ@ιδ@ που δεν θελουν και πολυ να σου κανουν δωρεαν 'λαμαρινοδουλεια' με κανενα κλειδι. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πούλησέ το. Στο στρατό θα πήξει το μυαλό σου , θα γίνεις άντρας , θα ωριμάσεις , θα ζήσεις νέες εμπειρίες , έτσι θα μπορέσεις όταν απολυθείς να διαλέξεις ένα αυτοκίνητο της προκοπής...
Αστον ρε συ! Θα τα διαβάσει και ο 'ακατονόμαστος' και θα του την πέσει!Μια χαρά αυτοκίνητο έχεις Νίκο...αλλά πούλα το καλού κακού!!!
Tα διαβασε και οπως διαπιστωνεις δεν λεει τιποτα!!!!!!
Αφου το ειπε ο φιλος euripides να το ξαναπω και να γινω κουραστικος και προβλεψιμος????Νικολη φιλε, καλη θητεια
-
Μη νομίζετε ότι μου ξέφυγαν τα σχόλια περί 'αυτοκινήτου της προκοπής'.
Εχουν καταγραφεί και την κατάλληλη στιγμή μπορούν, και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον σας.
-
yandr (το όνομά σου? ) ευχαριστώ για το λινκ αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθει χαρτί ξανά για το ΚΕΜΧ. Είμαι στον αέρα ακόμη, δεν ξέρω ούτε πού ούτε και πότε ακριβώς θα πάω. Εχω θέσει το τέλος του μήνα ως όριο για να τακτοποιήσω τις δουλειές μου (δεν τελειώνουν κιόλας οι άτιμες ) και μετά ίδωμεν...Φιλε μου εγω τωρα τελειωνω τη θητεια μου στο πεζικο....Αν μπορεις να το αποφύγεις και να πας αεροπορια ή ναυτικο τοτε θα συνεχισεις μια χαρα την ζωη σου και βεβαιως να κρατησεις το αμαξι σου...Προσπαθησε το οσο μπορεις!!!!Η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!!!!
Αν μεινεις στο στρατο ξηρας και παλι αξιζει να το εχεις ιδιως αν εισαι σε μοναδα με καλες εξοδους (δοκιμος θες να γινεις??).
Εγω το πηρα μαζι μου στη Ροδο και περασα σουπερ....Οπως και στην επομενη μεταθεση μου (Κιλκις - ημουν Σαλονικα σε 40 λεπτα)....Τωρα που ειμαι Αθηνα ενοείται πως ειναι απαραιτητο.....
...Το αμαξι σου ειναι μια χαρα και μην ακους διαφορους κακους χαρακτηρες!χεχε....
Στο στρατο αλλωστε δεν πας για επιδειξη...Ενα xara ειναι ιδανικο γιατι απο την μια δεν προκαλεις και απο την αλλη μπορεις να πας οπου θες με ασφαλεια και ανεση....
Επισης σκεψου και το εξης αν το πουλησεις φετος αντι του χρονου αντε να χασεις ενα ''α'' ποσο....Το ποσο που θα δινεις για μεταφορικα σε ταριφες κτελ και οι περιορισμοι που θα σου εχουν ειναι σιγουρα πολυ μεγαλυτεροι!!!Οτι και αν αποφασισεις σου ευχομαι μια καλή θητεια!!!!!
-
Το δίλημμά μου είναι αρκετά απλό, αλλά και δύσκολο να αποφασίσω τι να κάνω......το Φεβρουάριο παρουσιάζομαι στο στρατό για τη θητεία μου...
Νέοοοοο.....
-
Πιστεύω πως καλό είναι να το κρατήσεις μιας και σίγουρα θα σου χρειαστεί σε καμια μετάθεση. Καλή και σύντομη θητεία σου εύχομαι. (287, 43 και σήμερα Λελέε)
-
Γιώργο, αν είχες τη σημερινή γνώση, μάλλον θα έκανες τα πάντα για να μην πας στρατό, σωστά?Και ναι και όχι...
- Φίλους έκανα δε λέω, αλλά χαθήκαμε αμέσως μιας που ξενιτεύτηκα, πολλοί κι απο επαρχία, αμφιβάλλω πόσους θα διατηρήσω...
- Ήταν απέραντος χαβαλές μόλις έμπαινες στο νόημα και είχε πλάκα.
- Ήταν όντως χαμένος χρόνος...
- ΤΕΤΟΙΕΣ διακοπές αμφιβάλλω πότε και αν θα ξανακάνω... (ειδικά καλοκαίρι σε παραθαλάσσιο φυλάκιο, μακρυά από μονάδα και με αμάξι!!!)
- ΚΑΠΟΙΑ πράγματα όντως τα έμαθα!! Κυρίως ψυχολογία ανθρώπων, γιατί κακά τα ψέμματα στο στρατό ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ να αναμιχθείς και να συμβιώσεις με ΟΛΑ τα κοινωνικά και μορφωτικά επίπεδα, με όλα τα συν και τα πλην που αυτό ενέχει. Όντως εδώ μεγάλο σχολείο.
Σίγουρα αν είχα την σημερινή γνώση όμως, στις ατέλειωτες ώρες που έπαιζα πασιέντζα στον Η/Υ στο γραφείο του στρατηγού τα απογεύματα υπηρεσίας, θα διάβαζα C++ που τώρα μου χρειάζεται και τρέχω και δε φτάνω... Ή έστω θα μάθαινα ΚΑΤΙ. Κι ας μην μου χρειαζόταν μετά...
-
Ούτε για αστείο να μην το δώσεις! Εγώ που δεν το πήρα μαζί μου αναγκάστηκα πολλές φορές και νοίκιαζα αυτοκίνητο..
Πάντως, κάνε ότι μπορείς να ΜΗΝ πας Ξηρά. Αν έχεις βύσμα (και μάλιστα καλό) πήγαινε αεροπορία. Αν όχι, το Μηχανικό σε σύγκριση με το πεζικό θεωρείται καλύτερο. Αν σου έρθει τελικά χαρτί για ΚΕΜΧ, ρώτα με να σου πω πρόσφατες πληροφορίες.
-
chemic, στο Στρατό Ξηράς παρουσιάζομαι. Το χαρτί περιοδείας μου είχε έρθει (πριν από πολλά χρόνια) για το Μηχανικό Ναυπλίου, το οποίο απ'ό,τι έχω ακούσει είναι καλή περίπτωση, και είναι και μάχιμο!Καλή περίπτωση το Μηχανικό, ε; Χεχεχε!!! ΧΑΧΑΧΑ!!! Καλά, πήγαινε και θα δεις! Λοιπόν, παρουσιάστηκα 24/11/03 στο ΚΕΜΧ. Τι θες να σου πω; Ρώτα με, ρώτα με!
Λοιπόν, σοβαρά τώρα. Στο ΚΕΜΧ (όπως υποθέτω και σε άλλα κέντρα, δεν επιτρέπουν οχήματα νεοσυλλέκτων μέσα στο στρατόπεδο. Έχε στο μυαλό σου ότι στο στρατό ξηράς θα κάνεις 3 εβδομάδες να δεις έξω κόσμο, απ' τη στιγμή που θα παρουσιαστείς. Μετά την ορκομωσία σου, κανονικά εξοδούχος κάθε τόσο... Το κάθε τόσο τώρα στο Ναύπλιο είναι πολύ σχετικό... Θα τα δεις από κοντά αν πας εκεί όμως. Μετά, στη Μονάδα καλό είναι να έχεις. Με τα λεφτά που θα δίνεις για ταξί, ειδικά αν σας πηγαίνει καλά η υπηρεσία, θα έχεις βγάλει τα μεταφορικά του αυτοκινήτου, άσε που θα είσαι ανεξάρτητος, θα κάνεις τις βολτούλες σου (να δεις και το μέρος, δεν είναι λίγο αυτό) και θα μπορείς και να πηδάς κανένα φράχτη και να επιστρέφεις όποτε θες, γιατί στην παραμεθόριο, άντε βρες ταξί στις 6 η ώρα το πρωί να γυρίσεις απ' το 'υπηρεσιακό' που θα σου έχει δώσει η σημαία...
Μία συμβουλή, άσχετη με αμάξι... Αν τελικά μείνεις στο Μηχανικό, 'φρόντησε' να πάρεις ειδικότητα ΔΒ/ΟΑ (διαβιβαστής - οδηγός αυτοκινήτου)... Είναι όλα τα λεφτά, η καλύτερη ειδικότητα του Μηχανικού, εκτός αν μπορέσεις να πας ΤΕΝΞ, οπότε αλλάζει το παραμύθι. Και επίσης αν θες τη γνώμη μου, έχε μια καλή δικαιολογία για όταν σε ρωτήσουν γιατί δεν θες να πας ΥΕΑ, γιατί στο Μηχανικό τους κυνηγάνε με τα G3 για Δόκιμους... Εκτός αν θες να πας, αλλά... Άστο καλύτερα!!!
-
Παρουσιάστηκα ΚΕΜΧ 26/05/2003. Σε σχέση με Πεζικό ή Τεθωρακισμένα, είναι σίγουρα καλύτερα. Εμάς μας πήγε σχετικά καλά η υπηρεσία στο Ναύπλιο, οπότε όσοι είχαν αυτοκίνητο το αξιοποίησαν. Το αν υπάρχουν πολλές εξόδοι έχει να κάνει με το πόσα άτομα έχει η κάθε σειρά που μπάινει, άρα δεν είναι σταθερό.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο Λουτράκι είναι πάρα πολύ χάλια, οπότε ούτε για αστείο ΥΕΑ Μηχανικάριος, και ούτε στον χειρότερο εχθρό σου ειδικότητα χειριστής. ΤΕΝΞ πρέπει να είναι πολύ καλά, αφού περνάς όλη τη θητεία στο Μενίδι! Δήλωσέ το όταν έρθουν και ρωτήσουν, και βάλε και βύσμα γι'αυτό. Καλό κουράγιο!
-
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, παιδιά! Σύντομα θα γνωρίζω πού θα πάω (ελπίζω)...
-
Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάει Μηχανικό (το χαρτί αλλάζει μετά την αναβολή).
Εγώ πάντως δήλωσα ΥΕΑ στο Μηχανικό και με έκαναν Δόκιμο Υγειονομικού
Πάντως με τη σημερινή διάρκεια θητείας δεν θα πήγαινα για Δόκιμος.
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Πάντως με τη σημερινή διάρκεια θητείας δεν θα πήγαινα για Δόκιμος.
Νικολα ** αυτο** να σκεφτεις και να αποφασισεις πρωτα πρωτα και μετα την Ξανθια.
-
Πατέρα, αν είχα ξανθιά δε θα την άφηνα... Παρόλο που προτιμώ τη σταθερή αξία των μελαχροινών...
Xsara είναι, όχι Xantia!
Δόκιμος? Ούτε συζήτηση!
-
Ηρθε το 'χαρτί'.
Παρουσιάζομαι στις 08/02/2005, στο 547 ΤΠ (Τάγμα Πεζικού) στο Ρέθυμνο.
Πώς το βλέπετε?
-
Ηρθε το 'χαρτί'.Παρουσιάζομαι στις 08/02/2005, στο 547 ΤΠ (Τάγμα Πεζικού) στο Ρέθυμνο.
Πώς το βλέπετε?
Μαλλον να βαλεις ενα ακομα ωχ!!!
Πλακα κανω, καλα θα ειναι .
Καλος πολιτης.
Θητεία? Ωχωχωχ...