-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
όσο πιο γρήγορα....τόσο καλύτερα.
ακούγονται έντονα φήμες για αύξηση της θητείας...Δεν παιζει τετοιο σεναριο παρα μονο στον Λαζόπουλο και στον Λιακοπουλο...τουλάχιστον μεχρι το 2008
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
όσο πιο γρήγορα....τόσο καλύτερα.
ακούγονται έντονα φήμες για αύξηση της θητείας...Δεν παιζει τετοιο σεναριο παρα μονο στον Λαζόπουλο και στον Λιακοπουλο...τουλάχιστον μεχρι το 2008
δεν είπα ότι θα γίνει άμεσα...για αυτό λέω όσο πιο γρήγορα...
πάντως 12 μήνες δεν θα μείνει για πολύ... -
αληθεια, δε θα'ταν καλυτερα να πηγαιναμε ολοι αμεσως μετα το σχολειο 6-9 μηνες; σιγουρα μου φαινεται και πιο δικαιο και καλυτερο, και πιο σωστο..
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
αληθεια, δε θα'ταν καλυτερα να πηγαιναμε ολοι αμεσως μετα το σχολειο 6-9 μηνες; σιγουρα μου φαινεται και πιο δικαιο και καλυτερο, και πιο σωστο..+1
νομίζω ότι στην Κύπρο κάνουν κάτι παρόμοιο. Δίνουν εξετάσεις περνάνε σε μία σχολή, την κατοχυρώνουν και μετά πάνε στον Στρατό. Μόλις τελειώσουν την 26μηνη θητεία τους σπουδάζουν αμέριμνοι χωρίς τον βραχνά αυτό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
αληθεια, δε θα'ταν καλυτερα να πηγαιναμε ολοι αμεσως μετα το σχολειο 6-9 μηνες; σιγουρα μου φαινεται και πιο δικαιο και καλυτερο, και πιο σωστο..
+1
νομίζω ότι στην Κύπρο κάνουν κάτι παρόμοιο. Δίνουν εξετάσεις περνάνε σε μία σχολή, την κατοχυρώνουν και μετά πάνε στον Στρατό. Μόλις τελειώσουν την 26μηνη θητεία τους σπουδάζουν αμέριμνοι χωρίς τον βραχνά αυτό.
βεβαια φανταζομαι οι μαναδες θα'χουν αλλη αποψη που ο στρατος θα παιρνει τα 'μπουμπουκια' τους σ'αυτην την τρυφερη ηλικια αλλα τελοσπαντων
αν το δεις πρακτικα νομιζω ειναι καλυτερο.
και περισσοτερη ορεξη φανταζομαι θα'χει ο καθενας στα 18 απ'οτι στα 27, και δε θα χρειαζεται να αυξηθει η θητεια εφοσον δε θα χτυπαμε ολοι αναβολη στην αναβολη, ουτε θα σκεφτεσαι τη θεση στη δουλεια που μπορει να σου φαει καποιος ή τη μελλουσα γυναικα που δεν ξερεις τι θα κανει οσο φυλας σκοπια, δε σπας μεταπτυχιακα κ.α πολλα..
αναρωτιεμαι γιατι δε γινεται κατι τετοιο -
Ο χρήστης skye έγραψε:
αναρωτιεμαι γιατι δε γινεται κατι τετοιοΓιατί αν γίνει, πώς θα παίρνουν αναβολάρα μέχρι τα 35 ορισμένοι μάγκες για δήθεν σπουδές και μεταπτυχιακά και διδακτορικά που κρατάνε 20 χρόνια; Και πώς θα την εξαγοράζουν μετά τη θητεία τους ή θα την κάνουν απ' το σαλόνι τους; Μα σοβαρά μιλάς τώρα; Μη μας χαλάς το σύστημα!!!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
αναρωτιεμαι γιατι δε γινεται κατι τετοιο
Γιατί αν γίνει, πώς θα παίρνουν αναβολάρα μέχρι τα 35 ορισμένοι μάγκες για δήθεν σπουδές και μεταπτυχιακά και διδακτορικά που κρατάνε 20 χρόνια; Και πώς θα την εξαγοράζουν μετά τη θητεία τους ή θα την κάνουν απ' το σαλόνι τους; Μα σοβαρά μιλάς τώρα; Μη μας χαλάς το σύστημα!!!
μα ακομα και γι'αυτους καλυτερα θα'ναι να πανε ξερω'γω 9 μηνες στα 18 παρα να μπουν σε αυτη τη γελοια διαδικασια για να αποφυγουν κατι που ολοι το κανουν
-
Πάντως αν εγώ είχα πάει στρατό στα 18 μάλλον θα τα είχα παίξει. Τώρα, στα 24, μετά από σπουδές, δουλειά κλπ μπορώ με ευκολία να καταλάβω το γελοίον του πράγματος.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Τώρα, στα 24, μετά από σπουδές, δουλειά κλπ μπορώ με ευκολία να καταλάβω το γελοίον του πράγματος.Πάντως το ράδιο-αρβύλα για αύξηση ακούγεται εδώ και 2 χρόνια.
-
πολλα παιδια πανε στα 18-19 και καλα κανουν...απλα ειναι παιδια που δεν εχουν καταφερει κατι στις εξετασεις η εχουν κατι αλλο κατα νου...
η υποθεση στρατος θα πρεπει να χει τελειωσει μεχρι τα 20 μαξιμουμ...ειναι μεγας βραχνας για τα επαγγελματικα ειδικα στην ελλαδα που οι δουλειες ειναι δυσκολες να βρεθουν...
-
Σιγουρα ειναι καλη λυση να πας μικρος, ειδικα αν δεν εχεις περασει πανεπιστημιο επιβάλλεται θα ελεγα.
-
Πάντως αν εγώ είχα πάει στρατό στα 18 μάλλον θα τα είχα παίξει. Τώρα, στα 24, μετά από σπουδές, δουλειά κλπ μπορώ με ευκολία να καταλάβω το γελοίον του πράγματος.Εγώ πάλι, ακόμα και στα 25 που πήγα, δυσκολεύτηκα να το καταλάβω, και ακόμα περισσότερο να το δεχθώ, το γελοίο και το παράλογο. Και ειδικά το παράλογο. Τέσπα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πάντως αν εγώ είχα πάει στρατό στα 18 μάλλον θα τα είχα παίξει. Τώρα, στα 24, μετά από σπουδές, δουλειά κλπ μπορώ με ευκολία να καταλάβω το γελοίον του πράγματος.
Εγώ πάλι, ακόμα και στα 25 που πήγα, δυσκολεύτηκα να το καταλάβω, και ακόμα περισσότερο να το δεχθώ, το γελοίο και το παράλογο. Και ειδικά το παράλογο. Τέσπα.
Απλά όταν πας μεγαλύτερος, έχεις ήδη εμπειρίες από τη ζωή σου και:
- είσαι λιγότερο ψαρωμένος (αν και αυτό είναι και θέμα χαρακτήρα) και
- αντιδράς νομίζω με περισσότερο χαμόγελο και λιγότερα νεύρα σε ό,τι μ@λ@κία βλέπεις μέσα.
-
Λοιπον οσοι θελετε να περασετε φανταστικα στο στρατο πηγαιντε War navy (εκει ειμαι και εγω )
Λοιπον. Στην αρχη τα πραγματα ηταν ''δυσκολα''. Μειναμε 1000 ατομα στον Πορο για την προπαιδευση και οι υπολοιποι στο Παλασκα. Για 13 μερες ημασταν συνεχως μεσα (με εξαιρεση ενα επισκεπτηριο οπου βγηκαμε εξω για μερικες ωρες). Δεν θα ελεγα οτι κουραστηκαμε ιδιαιτερως. Βασικα ημασταν συνεχως ορθιοι και καναμε εκπαιδευση στην παρελαση μονο
Ουτε καθημερινο τρεξιμο, ουτε πολλες αγγαριες.
Τα καλα ηρθαν στο τελος της προπαιδευσης. Μας εδωσαν 13 μερες αδεια και μολις επιστρεψαμε την Παρασκευη ,εδωσαν σε μερικους 1 μερα αδεια και σε αλλους 2 μερες αδεια. Εγω ημουν στους τυχερους και πηρα 2 μερες. Την Δευτερα κανονικα θα επρεπε να κοιμηθουμε εκει και την Τριτη να βγουμε εξοδουχοι(αφου στο Παλασκα παει 1-1). Ομως για καλη μου τυχη μας εδωσαν και την Δευτερα αδεια ,αλλα και σημερα.
Αυτο ομως δεν ειναι τιποτα. Μπηκαν τοσα πολλα ατομα στο Ναυτικο και ετσι σε λιγο καιρο που θα παρουμε την μεταθεση και θα φυγουμε απο το Παλασκα θα περναμε ακομα καλυτερα. Στην χειροτερη περιπτωση ειναι το 1-1(μια μερα κοιμασαι μεσα και την αλλη εισαι εξοδουχος) και στην καλυτερη 1-3 ή ακομα και 1-4. Στην Σαλαμινα εδωσαν στους ναυτες 1 αγραφη αδεια μιας εβδομαδας. Τα ατομα ειναι υπερβολικα οποτε προβλεπω να υπηρετω ''καθαρα'' 3 μηνες και τους υπολοιπους 9 να ειμαι εξω. Οχι και ασχημα.........
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εγώ πάλι, ακόμα και στα 25 που πήγα, δυσκολεύτηκα να το καταλάβω, και ακόμα περισσότερο να το δεχθώ, το γελοίο και το παράλογο. Και ειδικά το παράλογο. Τέσπα.
Ναι, καταλαβαίνω τι λες. Θέλω να πω, με ευκολία αντιλαμβάνομαι το γελοίο του πράγματος αλλά κι εγώ, όπως κι εσύ, αγανακτώ με την παράνοια.
Ως φορολογούμενος, να πληρώνω χίλιες φορές αυτόν που εργάζεται, αλλά όχι και να παίζει πασιέντζα όλη μέρα ρε γαμώτο! Και καλά, αν έχει συναίσθηση της τεμπελιάς του πάει στο διάολο, αλλά να το παίζει και 'προϊστάμενος' είναι ντροπή. Άσε τα ΕΠΟΠια που νομίζουν ότι βαστάνε τον πάπα από τα @@....
-
Hellenic tifosi
μην γενικεύεις από αυτά που βλέπεις...αλλά και έτσι να είναι για κάποιους εκεί μέσα που βρίσκεσαι δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι.
Στα περι ΕΠΟΠ συμφωνώ και επαυξάνω. Ισχύει για την πλειοψηφία όχι για όλους.
-
Αυτό δεν το λέω για τη συγκεκριμένη μονάδα που βρίσκομαι, αλλά και για τις 3 που έχω περάσει, καθώς και τα όσα μου λένε φίλοι μου(παρόμοιας ιδιοσυγκρασίας με εμένα) από δικές τους εμπειρίες.
Από την πρώτη στιγμή στη δημοσίευση μου κατέστησα σαφές ότι δεν αναφέρομαι σε ΟΛΟΥΣ, αλλά το 'στατιστικό δείγμα' των όσων έχω δει και ακούσει πιστεύω είναι επαρκές.
-
Άσε τα ΕΠΟΠια που νομίζουν ότι βαστάνε τον πάπα από τα @@....Συμφωνώ και στα υπόλοιπα που έγραψες, και στέκομαι λίγο εδώ. Κατ'εμέ, αν δεν υπήρχαν οι ΕΠΟΠ, η θητεία μου αλλά και πολλών άλλων θα ήταν σαφώς καλύτερη. Δεν εννοώ από πλευράς τρεξίματος (το τρέξιμο του στρατού ήταν μια ευχάριστη ανάπαυλα σε σχέση με αυτό που είχα πριν και που έχω τώρα ξανά), αλλά από πλευράς επιπέδου. Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργούνταν από εκείνους, στην πλειοψηφία τους πιτσιρικάδες (και στην ηλικία αλλά κυρίως στο μυαλό) με τουπέ και δήθεν εξουσία. Κι αν ήσουν λίγο ψυχολόγος έβλεπες πραγματικά πόσα κόμπλεξ έκρυβε η συμπεριφορά τους...
Σαφώς υπήρχαν και αξιόλογα άτομα ανάμεσά τους, που όμως συμπαρασύρονταν από το βούρκο...
Πάντως αυτό με το Ναυτικό δεν μπορώ πραγματικά να το κατανοήσω. Ο ΕΣ έχει πραγματικά μεγάλο πρόβλημα λόγω των λίγων οπλιτών, με αποτέλεσμα σε κάποιες μονάδες να είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Φαίνεται πως τελικά το να επιλέξεις το Σώμα της αρεσκείας σου έχει γίνει πλέον πολύ εύκολο. Δε ζηλεύω, γιατί ούτε είχα την ευχέρεια ούτε και το επεδίωξα να μπω στο ΠΝ ή την Αεροπορία, αλλά από την άλλη δεν παύω να σκέφτομαι τη μεγάλη διαφορά μεταξύ 2 παιδιών που μπήκαν την ίδια περίοδο και ο ένας θα κάνει 7 μήνες να δει τους δικούς του ενώ ο άλλος θα τους τρώει συνεχώς στη μάπα...
-
οτσέι...
-
Παντως το σωστο θα ηταν να γινει 3μηνη η θητεια ,αλλα να γινεται πραγματικα σκληρη εκπαιδευση. Και στο πεζικο 12 μηνες κωλοβαρανε. Εχω γνωστο που ειναι σε φυλακιο και ξυπνανε οτι ωρα γουσταρουν ,εχουν laptop και παιζουν καθε μερα ποδοσφαιρο. Το μειονεκτημα του πεζικου ειναι η ελλειψη αδειων. Κατα τα αλλα και τα 3 σωματα ειναι σχεδον ιδια
3μηνη θητεια λοιπον,οπου θα γινεται πραγματικη εκπαιδευση.
Θητεία? Ωχωχωχ...