-
Νίτρο βάζουν συνήθως σε λιγότερα κυβικά για 'φτηνή δύναμη' (με κίνδυνο να πάρει κανείς το μοτέρ νωρίς στο χέρι βέβαια). Το Grand είναι τέρας από κυβισμό -πόσους ίππους, πόση ροπή και σε πόσες στροφές τα βγάζει και πόσο αναμένεται να κερδίσει με το νίτρο?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
[.............Κατι που σου δινει απο +35 εως +.... αλογα και μαλιστα ειναι on-off αρα μπορεις να το χρησιμοποιεις μονο πανω στην κοντρα και τις υπολοιπες στιγμες να δουλευεις νορμαλ, ναι ειναι η καλυτερη βελτιωση που μπορεις να εχεις.Οσο για το υπολοιπο, τι αηδιες ειναι αυτες? Εβλεπες και εσυ Τριανταφυλλοπουλο και λοιπα 'ρεπορταζ' για το νιτρο και τις διαφορες ΜΑΛΑΚΙΕΣ που ελεγαν οι παντελως ασχετοι? Γιατι ολα αυτα που ακουσες στις ειδησεις μετα το ατυχημα στην Βουτα ειναι παντελως λαθος.
Το νιτρο ειναι ΑΦΛΕΚΤΟ ΜΗ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟ που σε καμμια περιπτωση δεν μετατρεπει το αυτοκινητο σε κινουμενη βομβα και αλλα τετοια γραφικα. Οσο για το προστιμο, αφου δεν ειναι παρανομο, τι προστιμο θες εσυ?
χαλαρωσε!!!!!!
μαλλον εχω χασει επεισοδια γιατι τιποτα απο αυτα που περιγραφεις σχετικα με το ατυχημα τις τηλεορασεις και τα λοιπα δεν γνωριζω αφου ελαχιστα παρακολουθω τηλεοραση.
για τις κοντρες που αναφερεις αφου προφανως εισαι θιασωτης τους ή τουλαχιστον αυτο αφηνεις να εννοηθει απο τα γραφομενα σου εχω παψει να ασχολουμαι εδω και δεκαετιες αφου ηταν μερος τις νεανικης μου τρελλας που ευτυχως το ξεπερασα γρηγορα.
τωρα βλεποντας τα πραγματα με αλλο ματι και λογω ηλικιας αφου ως γνωστον η αισθηση του κινδυνου στις μικροτερες ηλικιες ειναι μειωμενη θεωρω οτι τετοια ''παιχνιδια'' που με το πατημα ενος κουμπιου σου δινουν μερικες δεκαδες αλογα και χρησιμοποιουνται αποκλειστικα και μονο σε κοντρες ειναι ιδιαιτερα επικινδυνα αφου τιποτα δεν εγγυαται οτι και αυτος που παταει το κουμπι εχει τις ικανοτητες εκεινες να μπορεσει να τα χειριστει.
σχετικα με το αν εκρηγνυται ή οχι δεν το ξερω και τιποτα σχετικα δεν μπορω να παραθεσω ενω αυτα που δηλωνεις τα δεχομαι αφου φαινεται οτι εχεις ασχοληθει ομως δεν ειπα πουθενα οτι αυτος ειναι ο λογος που το θεωρω ως εξαιρετικα επικινδυνο.
γαι τα αλλα με τα προστιμα κλπ αφου δεν απαγορευεται οπως λες πες μας αν περναει απο ΚΤΕΟ αυτη η ''βελτιωση'' και αν ναι τοτε ζητω συγγνωμη αν ομως οχι τοτε ειναι παρανομο και αν δεν υπαρχει τωρα προστιμο δεν αποκλειεται συντομα να υπαρξει......και δεν θα με χαλασει καθολου!!!!!!!
-
Τα μπινελικια δεν πηγαιναν σε εσενα αλλα σε αυτους που ανεφερα, απλα μολις ειχα δει 'ρεπορταζ' σε ειδησεις και Τριανταφυλ. και οσο ακουγα τι μλκιες ελεγαν, μου ανεβαινε το αιμα στο κεφαλι. Αφου να φανταστεις επαιρνα τηλεφωνα στα καναλια και τους ελεγα 'βγαλτε με στον αερα τωρα'
Και αυτο γιατι απο αυτες τις παπαριες θα βγουν οι μπατσοι στον δρομο και θα κυνηγανε οσους εχουν νιτρα βαζωντας τους ταμπελα 'Δολοφονοι με αυτοκινητα-βομβες' (οπως εσυ τους ειπες ακρως επικινδυνους ) και τρεχωντας τους με βαση νομους που δεν υπαρχουν ή δεν εφαρμοζουν σε αυτη την περιπτωση (πχ παρανομη μεταφορα εκρηκιτκων υλων...).
Το νιτρο ειναι ΠΡΩΤΟΞΕΙΔΙΟ του αζωτου, δηλαδη Ν2Ο. Οταν εισερχεται στον χωρο καυσης και εξ'αιτιας των υψηλων θερμοκρασιων διασπαται σε αζωτο (περναει στην εξατμιση) και καθαρο οξυγονο. Αυτο το οξυγονο καιει την ΕΞΤΡΑ βενζινη που πρεπει να βαλουμε στο μοτερ, παραγωντας εξτρα ιπποδυναμη. την εξτρα βενζινη που χρειαζεται την βαζουμε στο μοτερ ειτε με wet συστημα που ψεκαζει και βενζινη μαζι με το νιτρο ειτε με το ξεγελασμα του ρυθμιστη πιεσης βενζινης στα dry συστηματα που ετσι ανεβαζεις την πιεση βενζινης και αρα την ποσοτητα που μπαινει στο μοτερ στον ιδιο χρονο ψεκασμου.
ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση δεν ειναι ενισχυτικο καυσης-καυσιμο-εκρηκτικο η δνε ξερω εγω τι αλλο, αποδειξη αμα βαλουμε ΜΟΝΟ νιτρο χωρις εξτρα βενζινη θα κανουμε ωραιες τρυπες στα πιστονια μας αφου το μειγμα θα ειναι παρα πολυ φτωχο (και οχι επειδη το νιτρο μασαει τα μεταλλα )
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τα μπινελικια δεν πηγαιναν σε εσενα αλλα σε αυτους που ανεφερα, απλα μολις ειχα δει 'ρεπορταζ' σε ............ )δεν προλαβα να διαβασω την απαντηση σου αφου εκανα edit το ποστ μου.
οκ τα δεχομαι ολα αυτα ομως αυτη η εξτρα ιπποδυναμη με ενα κουμπι στα χερια ενος κ***ωμενου πιτσιρικα και οχι μονον που παει χωρις αυριο μονο και μονο για να μην του ριξει ο αλλος στην κοντρα εμενα δεν μου καθεται!!
αμα γουσταρει κανεις κοντρες και μαγκιες να παει σε μια πιστα και να λυσσαξει βαζοντας σε κινδυνο μονο τον εαυτο του και οχι σε δημοσιο δρομο και αμα θελει και κοινο να κατεβει σε κανα ντραγκστερ.
-
Περί Ν2Ο ο λόγος, όποιος έχει όρεξη, μπορεί να ρίξει μια ματιά σε κάποιες ιδιότητες του, ανεκτά επίπεδα έκθεσης και συμβατότητα υλικών:
http://www.airliquide.com/en/business/p ... &UNNumber=
Η περιγαφή της υποτιθέμενης συμπεριφοράς της φιάλης, σε χτύπημα με τσεκούρι μόνο σαν ανέκδοτο είναι αποδεκτή.
Γιάννης
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Τα μπινελικια δεν πηγαιναν σε εσενα αλλα σε αυτους που ανεφερα, απλα μολις ειχα δει 'ρεπορταζ' σε ............ )
δεν προλαβα να διαβασω την απαντηση σου αφου εκανα edit το ποστ μου.
οκ τα δεχομαι ολα αυτα ομως αυτη η εξτρα ιπποδυναμη με ενα κουμπι στα χερια ενος κ***ωμενου πιτσιρικα και οχι μονον που παει χωρις αυριο μονο και μονο για να μην του ριξει ο αλλος στην κοντρα εμενα δεν μου καθεται!!
αμα γουσταρει κανεις κοντρες και μαγκιες να παει σε μια πιστα και να λυσσαξει βαζοντας σε κινδυνο μονο τον εαυτο του και οχι σε δημοσιο δρομο και αμα θελει και κοινο να κατεβει σε κανα ντραγκστερ.
Στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε για μενα ομως και οχι για εναν οποιονδηποτε πιτσιρικα με πυραβλακι-σκοτωστρα. Γενικοτερα το συγκεκριμενο θεμα εχει να κανει με τη βελτιωση ενος ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ αυτοκινητου, και μια βοηθεια την οποια ζητησα...
Αν δε θες η δεν ξερεις να απαντησεις κανενα προβλημα! Μην διολισθαινεις ομως απο το θεμα σε παρακαλω τουλαχιστον, μεχρι καποιος που να ξερει κατι παραπανω (βλ. kacey) εξηγησει τα 2-3 πραγματακια που με ενδιαφερουν....
Νίτρο βάζουν συνήθως σε λιγότερα κυβικά για 'φτηνή δύναμη' (με κίνδυνο να πάρει κανείς το μοτέρ νωρίς στο χέρι βέβαια). Το Grand είναι τέρας από κυβισμό -πόσους ίππους, πόση ροπή και σε πόσες στροφές τα βγάζει και πόσο αναμένεται να κερδίσει με το νίτρο?
Το συγκεκριμενο grand, δεν ειναι μαμα, και εχει καπου 250 αλογα. Οι ροπες του βγαινουν παρα πολυ χαμηλα, απο 1900 - 2300 rpm.
Οσο για το νιτρο που λες, δεν ειναι συναρτηση των κυβικων του αυτοκινητου το ποσα αλογα παιρνει. Το ποσα αλογα παιρνει εξαρταται απο το κιτακι που βαζεις. +30hp, +50hp, +100 κτλ
Και τωρα, να υπενθυμισω την τελευταια μου απορια πανω στο ζητημα...
Απ' οσο ξερω στα wet συστηματα συμπεριλαμβανονται ξεχωριστα μπεκακια για να διοχετευσουν το μειγμα στους θαλαμους καυσης...
Τωρα οσο για το προγραμμα δε το γνωριζω, αλλα δεν εχω ξανακουσει κατι για προγραμμα μαζι με το νιτρο...
Κανεις που να γνωριζει κατι πανω σε αυτο? kacey? ( μια και σε βρηκαμε ενημερωμενο, δε σε αφηνουμε τωρα... )
-
Ο χρήστης The_Dude έγραψε:
[
Στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε για μενα ομως και οχι για εναν οποιονδηποτε πιτσιρικα με πυραβλακι-σκοτωστρα. Γενικοτερα το συγκεκριμενο θεμα εχει να κανει με τη βελτιωση ενος ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ αυτοκινητου, και μια βοηθεια την οποια ζητησα...Αν δε θες η δεν ξερεις να απαντησεις κανενα προβλημα! Μην διολισθαινεις ομως απο το θεμα σε παρακαλω τουλαχιστον, μεχρι καποιος που να ξερει κατι παραπανω (βλ. kacey) εξηγησει τα 2-3 πραγματακια που με ενδιαφερουν....
........ )
[/quote]
στην προκειμενη περιπτωση μιλαμε για ενα πυραυλο και οχι πυραυλακι-σκοτωστρα ενω η ηλικια μερικες φορες δεν ειναι και τεκμηριο συμπεριφορας.
και αφου αυτος ο πυραυλος θα κινειται σε δημοσιους δρομους με το δακτυλο στην ''σκανδαλη'' [ή μηπως προοριζεται για off road;;; '' ]τοτε να μου επιτρεπεις να ''διολισθαινω'' την συζητηση διατυπωνοντας τις οποιες αποψεις μου σχετικα!!
-
To αμαξι μου εχει περιπου 250 αλογα στην παρουσα φαση και ζυγιζει περιπου 2180 κιλα...+50 λιπον 300...θες να πουμε +100? οκ λιπον +100 απο το νιτρο...
για κανε αναλογια κιλων ανα ιππο και πες μου αν ειναι πυραβλος 2180/350=6,2τωρα να παρουμε ενα οποιοδηποτε ανιτρο 106 rallye η saxo vts, 1000κιλα με βελτιωσουλες πρωτου σταδιου, προγραμα - εξατμηση - εισαγωγη εχουμε χοντρικα 160 αλογα... 1000/160= 6,25
Γιατι λοιπον αυτα ειναι πιο ασφαλη? Επειδη δεν εχουνε 'σκανδαλη' οπως λες? Νομιζω πως υπερβαλεις λοιπον.
Και φυσικα, απο οτι εχεις καταλαβει δε προοριζεται για off road χρηση
-
@THE DUDE Το σωστο ειναι να αναρωτηθεις αν σου κανει αυτου του τυπου η βελτιωση.Εγω τουλαχιστον δεν βλεπω πως μπορεις να επωφεληθεις απο ενα ξεσπασμα δυναμης του ενος λεπτου.Εκτος αν στηνεις το αμαξι στα φαναρια.Εγω θα κοιταγα προς κομπρεσορ ή τουρμπο.
Δυναμη παντου (κομπρεσορ) και παντα.Σιγουρα θα υπαρχει κιτ για το δικο σου αμαξι απο Αμερικη μερια.Νιτρο δεν ειναι το 'αεριο του γελιου'; Δεν χρησιμοποιηται απο τους οδοντιατρους;Η χρησιμοποιηση του,απο οτι διαβασα πριν καιρο σε περιοδικο, ξεκινησε πριν τον 2ο ΠΠ στα ελικοφορα αεροσκαφη γιατι οταν πεταγαν σε μεγαλο υψος δεν ειχαν αρκετο οξυγονο για σωστη καυση.Αν η εγκατασταση ειναι σωστη δεν καταλαβαινω γιατι να ειναι επικινδυνο.Αλλωστε οι ψειρες σε τετοια θεματα (ασφαλειας) Αμερικανοι θα τα ειχαν στειλει στο πυρ το εξωτερο.
-
To αμαξι μου εχει περιπου 250 αλογα στην παρουσα φαση και ζυγιζει περιπου 2180 κιλα...+50 λιπον 300...θες να πουμε +100? οκ λιπον +100 απο το νιτρο...
για κανε αναλογια κιλων ανα ιππο και πες μου αν ειναι πυραβλος 2180/350=6,2τωρα να παρουμε ενα οποιοδηποτε ανιτρο 106 rallye η saxo vts, 1000κιλα με βελτιωσουλες πρωτου σταδιου, προγραμα - εξατμηση - εισαγωγη εχουμε χοντρικα 160 αλογα... 1000/160= 6,25
Γιατι λοιπον αυτα ειναι πιο ασφαλη? Επειδη δεν εχουνε 'σκανδαλη' οπως λες? Νομιζω πως υπερβαλεις λοιπον.
δεν παίζουν ρόλο μόνο τα κιλά ανά ίππο. Μάζα=αδράνεια, και όσο κι αν το δικό σου μπορεί να φτάσει στην ίδια αναλογία kg/hp με ένα σαξόραλλο, το σαξοραλλο θα επιταχύνει, θα φρενάρει, θα αποφεύγει εμπόδια κινούμενα και μη με πολύ μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια
και το κυριότερο: στη 'στραβή', θα κάνει μικρότερη ζημιά, όχι οικονομική βεβαίως
-
Αμάξια σαν το δικό σου (πολλά κυβικά) επωφελούνται πολύ από τη χρήση νίτρου, αν την αντέξει ο κινητήρας. Μπορείς να βάλεις ένα απλό σύστημα DRY με 80-100 άλογα. Θέλει πολύ εμπειρία για την επιλογή γιαυτό συμβουλές μόνο από ειδικούς π.χ. NOS
Εάν έχεις λίγο βενζίνη (φτωχό μείγμα) είναι σαν να ανοίγεις το οξυγόνο σε οξυ/ασετυλίνη, έχω δεί πιστόνια λιωμένα σε δευτερόλεπτα. Πάντως πρώτα λιώνουν τα μπουζί.
-
Αμάξια σαν το δικό σου (πολλά κυβικά) επωφελούνται πολύ από τη χρήση νίτρου, αν την αντέξει ο κινητήρας. Μπορείς να βάλεις ένα απλό σύστημα DRY με 80-100 άλογα. Θέλει πολύ εμπειρία για την επιλογή γιαυτό συμβουλές μόνο από ειδικούς π.χ. NOS
Εάν έχεις λίγο βενζίνη (φτωχό μείγμα) είναι σαν να ανοίγεις το οξυγόνο σε οξυ/ασετυλίνη, έχω δεί πιστόνια λιωμένα σε δευτερόλεπτα. Πάντως πρώτα λιώνουν τα μπουζί.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
@THE DUDE Το σωστο ειναι να αναρωτηθεις αν σου κανει αυτου του τυπου η βελτιωση.Εγω τουλαχιστον δεν βλεπω πως μπορεις να επωφεληθεις απο ενα ξεσπασμα δυναμης του ενος λεπτου.Εκτος αν στηνεις το αμαξι στα φαναρια.Εγω θα κοιταγα προς κομπρεσορ ή τουρμπο.
Δυναμη παντου (κομπρεσορ) και παντα.Σιγουρα θα υπαρχει κιτ για το δικο σου αμαξι απο Αμερικη μερια.Aπ οτι εχω κοιταξει, για το τετραλιτρο δεν υπαρχει τιποτα απο κομπρεσορα...υπηρχε καποτε αλλα το αποσυρανε για καποιο λογο...
Με compressor ομςσ, η και με τουρμπο, αυξανεται παρα πολυ το κοστος γιατι μιλαμε για μινιμουμ 5.000 ευρα το κιτ και αλλα 1000-2000 για ενισχυσεις κιβωτιου, και πιθανα αντικατασταση....ευτυχως φρενα και αναρτησεις ειναι αλλαγμενα και φτανουν και με το παραπανω...
δεν παίζουν ρόλο μόνο τα κιλά ανά ίππο. Μάζα=αδράνεια, και όσο κι αν το δικό σου μπορεί να φτάσει στην ίδια αναλογία kg/hp με ένα σαξόραλλο, το σαξοραλλο θα επιταχύνει, θα φρενάρει, θα αποφεύγει εμπόδια κινούμενα και μη με πολύ μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια
και το κυριότερο: στη 'στραβή', θα κάνει μικρότερη ζημιά, όχι οικονομική βεβαίως
παραθετω μερικα χαρακτηριστικα του αυτοκινητου μου τα οποια ειπα και πριν...
Το αυτοκινητο εχει ηδη χαμηλωσει, εχει γινει αλλαγη αμορτισερ-ελατηρια με billstein-eibach, μπροσρτα δισκοφρενα ΑΡ 330mm και πισω τα 'μπροστινα' εργοστασιακα 240mm, ζαντες 18αρες, λαστιχα 285, χειροποιητη εξατμηση απο χταποδι και πισω, και ροικη στο καπακι.....
Να συμπληρωσω οτι οι αναρτησεις ειναι racing με ξεχωριστα δοχεια λαδιου κτλ...
Αμφιβαλλω αν τα περισσοτερα σαξοραλλα εχουν τετοιου ειδους υψηλων προδιαγραφων specs.....
-
εσυ νομιζεις οτι υπερβαλω εγω αφου εισαι πεπεισμενος οτι αυτο που θελεις να κανεις λεγεται βελτιωση........εγω νομιζω οτι υπερβαλεις εσυ αφου αυτο που θελεις να επιτυχεις ειναι να δημιουργησεις ενα ''τερας''.
και καλα να ηθελες να κανεις μια βελτιωση ωστε το βαρυ οχημα που οδηγεις να γινει ακομα πιο γρηγορο και πιο ασφαλες απο αποψη ενεργητικης ασφαλειας αυτο θα μπορουσα να το καταννοησω και να το δεχτω ομως τι θα σου προσφερει το νιτρο αφου μονο σε ελαχιστες περιπτωσεις μπορεις να το χρησιμοποιησεις και αυτες περιοριζονται ειτε σε κοντρες οπου και μονο η ιδεα να φτιαξει κανεις αναλογο οχημα για να το στηνει νομιζω δεν ειναι αξια σχολιασμου ειτε κανοντας πλακα σε αλλους ανυποψιαστους οδηγους που μπορει να κινουνται γρηγορα και εσυ ας πουμε για να τους αποδειξεις οτι εισαι εξισου γρηγορος πατας το κουμπι και ''απογειωνεσαι''.
πολυ συνηθισμενη εικονα στους ελληνικους δρομους αυτοκινητα που κινουμενα γρηγορα προσπερνουν καποιο αλλο που κινειται αργα και αυτοματως ο οδηγος του αργου κατι παθαινει και επιταχυνει λες και του εθιξαν τον εγωισμο για να αποδειξει οτι και αυτος μπορει να παει ακομα πιο γρηγορα.
ποσο μαλλον οταν και το αυτοκινητο που οδηγει δεν ''προδιδει'' τις ικανοτητες του αφου ειναι ενα κατα κανονα βαρυ και δυσκινητο 4Χ4.
και με αυτα τα υποθετικα που παρεθεσα συνεχιζω με την υποθεση οτι με το νιτρο θα εισαι ''The Dude'' ονομα και πραγμα!!!!!
-
Τα... εμπέδωσα τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σου, και δεν αμφιβάλλω ότι είναι καλοστημένο γι'αυτό που είναι. Δεν παύει όμως να είναι ένα βαρύ, με ψηλό κέντρο βάρους και μεγάλο όγκο όχημα, σχεδιασμένο από τη μανούλα του για off-roading, το οποίο αν, πράγμα που απεύχομαι, το 'βουλώσεις' πουθενά, θα κάνει τεράστια ζημιά
θέλω να πω τελικά, ότι μάλλον δεν είναι και το καταλληλότερο όχημα για street racing, αν και διαφωνώ με το όλο θέμα της 'κόντρας' γενικώς.
-
servmx
Για εξηγησε μας γιατι ειναι ανεκδοτο. Μολις γινει μια σχισμη στην επιφανεια της μπουκαλας που περιεχει αφλεκτο μη εκρηκτικο αεριο, τοτε αυτο αρχιζει να ελευθερωνεται στην ατμοσφαιρα συνεπως η πιεση εκεινη την στιγμη αρχιζει να μειωνεται. Αφου η μπουκαλα αντεχε μεχρι τοτε, δεν βλεπω γιατι να εχεις προβλημα απο εκει και μετα που η πιεση ολο και λιγοστευει. Εκτος αν κανεις τοσο μεγαλη ζημια* στην μπουκαλα που να ανοιξει σαν τριανταφυλλο, ξεκινωντας απο την σχισμη που εκανε το τσεκουρι. *Αλλα αυτο το βλεπω δυσκολο.
alexastrag
με την λογικη αυτη, ολα τα βελτιωμενα (turbo, compressor η ατμοσφαιρα) αυτοκινητα θα επρεπε να ειναι παρανομα και οι ιδιοκτητες τους επικινδυνοι. Το κουμπακι σε πειραξε? Δηλαδη πιο ακινδυνο να εχεις συνεχεια την εξτρα δυναμη πχ ενα τουρμπισμενο Saxo? Οσο για το ΚΤΕΟ, ναι περναει ΑΜΑ ο αρμοδιος ΞΕΡΕΙ τον νομο (εχω ακουσει κτεατζηδες να κοβουν αυτοκινητα για φιλτροχοανες, φυμε, κλπ κλπ).
Επισης αυτο που ειπες για την ενεργητικη ασφαλεια: Το νιτρο ειναι ακριβως η πιο ενδεδειγμενη επιλογη για γρηγορες και ασφαλεις προσπερασειςThe_Dude:
Ειδικα στο νιτρο θες ψαξιμο σε συμπλεκτη κλπ ειδικα αμα πας στα +100 λογω μεγαλου μοτερ, γιατι τα +100 (και η αντιστοιχη ροπη) βγαινουν σχεδον ακαριαια. -
@the dude
Οσον αφορά το 'πρόγραμμα' που ρωτάτε δύο παρατηρήσεις
Σε εφαρμογές συνήθως άνω του 50% επί της αρχικής ιπποδύναμης, σε θέμα διαχείρισης απλά τοποθετείται ένας ρυθμιστής που μειώνει τις μοίρες της προανάφλεξης at WOT (πεταλούδα 100%) για την αποτροπή εμφάνισης 'πυρακίων'.
Επίσης οι περισσότερες εταιρίες προσφέρουν 'εγκέφαλο' ελέγχου των ηλεκτροβαλβιδων με στόχο την γραμμική παροχή ισχύος. Που σημαίνει απείρως λιγότερη καταπόνηση του συμπλέκτη και αξιοποιήσημη δύναμη.Αλλά κ λιγότερη 'αίσθηση'
@ kacey :μπορειτε να μου εξηγήσετε τι γίνεται με το νομικό καθεστώς στο συγκεκριμένο θέμα?
-
Δεν υπαρχει. Υπαρχουν περιπτωσεις που μπατσοι τραβαγαν ιδιοκτητες για επι ττοπου ελεγχο στο ΚΤΕΟ οπου οι κτεατζηδες απλα γελαγαν και τους ειδωχναν, καθως και περιπτωση μηνυσης για μεταφορα επικινδυνων αεριων η κατι τετοιο οπου φυσικα μετα τις απαραιτητες εξηγησεις (στο δικαστηριο, αλλα το θεμα ειναι ποσο τσαμπουκα θα κανεις επι τοπου στον μπατσο) το θεμα εληξε. Οπως ειπα, δεν υπαρχει νομικο πλαισιο αλλα οι 'υπευθυνοι' δεν το ξερουν η ανακαλυπτουν κατηγοριες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Νιτρο δεν ειναι το 'αεριο του γελιου'; Δεν χρησιμοποιηται απο τους οδοντιατρους;Ναι...
Laughing Gas (Nitrous Oxide N2O) Δηλαδή το 'νίτρο'.Ορίστε και μερικά Links:
[list:rm0qql86]Πλήρες επηξηγηματικό άρθρο από το site του TFRC
http://www.tfrc.gr/modules.php?name=New ... cle&sid=72Χαρακτηριστικά του αερίου
http://www.c-f-c.com/specgas_products/nitrous.htmΟδηγίες χρήσης αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σαν αέριο γέλιου...
http://www.xs4all.nl/~4david/compact/laughinggas.html[/list:u:rm0qql86] -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και αυτο γιατι απο αυτες τις παπαριες θα βγουν οι μπατσοι στον δρομο και θα κυνηγανε οσους εχουν νιτρα βαζωντας τους ταμπελα 'Δολοφονοι με αυτοκινητα-βομβες' (οπως εσυ τους ειπες ακρως επικινδυνους ) και τρεχωντας τους με βαση νομους που δεν υπαρχουν ή δεν εφαρμοζουν σε αυτη την περιπτωση (πχ παρανομη μεταφορα εκρηκιτκων υλων...).
Το νιτρο ειναι ΠΡΩΤΟΞΕΙΔΙΟ του αζωτου, δηλαδη Ν2Ο. Οταν εισερχεται στον χωρο καυσης και εξ'αιτιας των υψηλων θερμοκρασιων διασπαται σε αζωτο (περναει στην εξατμιση) και καθαρο οξυγονο. Αυτο το οξυγονο καιει την ΕΞΤΡΑ βενζινη που πρεπει να βαλουμε στο μοτερ, παραγωντας εξτρα ιπποδυναμη. την εξτρα βενζινη που χρειαζεται την βαζουμε στο μοτερ ειτε με wet συστημα που ψεκαζει και βενζινη μαζι με το νιτρο ειτε με το ξεγελασμα του ρυθμιστη πιεσης βενζινης στα dry συστηματα που ετσι ανεβαζεις την πιεση βενζινης και αρα την ποσοτητα που μπαινει στο μοτερ στον ιδιο χρονο ψεκασμου.
ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση δεν ειναι ενισχυτικο καυσης-καυσιμο-εκρηκτικο η δνε ξερω εγω τι αλλο, αποδειξη αμα βαλουμε ΜΟΝΟ νιτρο χωρις εξτρα βενζινη θα κανουμε ωραιες τρυπες στα πιστονια μας αφου το μειγμα θα ειναι παρα πολυ φτωχο (και οχι επειδη το νιτρο μασαει τα μεταλλα )
Νομιζα οτι ανηκει στα εκρητικα μιγματα αφου χρησιμοποιειται αυξανοντας την συμπιεση του μοτερ!
Επισης σαν αεριο οπως διαβασα ειναι non-flammable αλλα στην υγρη πεπιεσμενη μορφη μεσα στην μπουκαλα παραμενει non-flammable;
Οπως εξηγεις λογω των υψηλων θερμοκρασιων μεσα στο μοτερ διασπαται κ καιγεται το οξυγονο. Σε μια ομως περιπτωση ατυχηματος που υπαρχει φωτια πχ λογω βενζινης οι υψηλες θερμοκρασιες δεν μπορουν παλι να δωσουν τις ιδιες προυποθεσεις για αναφλεξη του νιτρο κανοντας το να σκασει σαν πυροτεχνημα;Δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος απλα μου δημιουργηθηκε μεγαλη απορια διαβαζοντας οτι ειναι αφλεκτο τουλαχιστον στην μορφη που χρησιμοποιειται στ αυτοκινητο.
NITRO...