-
Δηλαδή... αν κατάλαβα καλά.
Η ασφαλιστική μου, λέμε ότι το βγάζει για πέταμα και μου δίνει λέμε τώρα 5.000 ευρώ.
Το αμάξι δηλαδή μπορώ να το κρατήσω και να το πουλήσω εγώ για ανταλλακτικά και να κρατήσω και από εκεί τα χρήματα;
Ή θα μου πουν... ή το παίρνεις και το πουλάς όπως θες και πιάνει όσα πιάσεις είτε σου δίνουμε εμείς το Χ ποσό και τελειώνει εκεί το θέμα; -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Δηλαδή... αν κατάλαβα καλά.
Η ασφαλιστική μου, λέμε ότι το βγάζει για πέταμα και μου δίνει λέμε τώρα 5.000 ευρώ.
Το αμάξι δηλαδή μπορώ να το κρατήσω και να το πουλήσω εγώ για ανταλλακτικά και να κρατήσω και από εκεί τα χρήματα;
Ή θα μου πουν... ή το παίρνεις και το πουλάς όπως θες και πιάνει όσα πιάσεις είτε σου δίνουμε εμείς το Χ ποσό και τελειώνει εκεί το θέμα;Μαλλον σε μπερδεψα. Η ασφαλιστικη θα σου πει: Ειτε το φτιαξεις ειτε δεν το φτιαξεις εγω 5000 θα σου δωσω. Αν δε το φτιαξεις, και 10000 να το πουλησεις για παλιοσιδερα, με γεια σου με χαρα σου. Οτι λεφτα το πουλησεις, δικα σου θα ειναι.
-
Οχι ακριβως.
Η ασφαλιστικη οταν αποζημιωνει για ολικη καταστροφη, υπολογιζει την αξια του κατεστραμμενου αυτοκινητου ('σώστρα') και την αφαιρει απο την αποζημιωση. Αν ο αποζημιουμενος επιμεινει να αποζημιωθει στο ακεραιο, τοτε μεταβιβαζει το αυτοκινητο στην ασφαλιστικη, η οποια θα το πουλησει και θα εισπραξει η ιδια τα σωστρα.
Το ιδιο γινεται σε περιπτωσεις μικροτερης ζημιας σε ολοκαινουριο αυτοκινητο (πχ μιας εβδομαδας). Σου προτεινουν να στο φτιαξουν κι αν απαιτησεις (οπως πρεπει) να σου αγορασουν ενα ιδιο καινουριο, κραταν φυσικα το δικο σου και το κανουν οτι αυτοι νομιζουν.
Τουλαχιστον αυτα ισχυουν για μεγαλη ιδιωτικη ασφαλιστικη με την οποια συνεργαζομαι επαγγελματικα εδω και χρονια.Edit: Αφου εγραψα τα παραπανω, διαβασα ολο το thread. Ασφαλως ο (παραλιγο πρωην ) Megane98, που εζησε ολη την Οδυσσεια του, ξερει απο πρωτο χερι αυτα που γραφει. Αυτα που εγραψα ωστοσο ισχυουν επισης (για αλλη προφανως εταιρια).
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τήν προηγούμενη εβδομάδα,ένας φίλος μου αγόρασε ένα Κόρσα 1.2 2003 μοντέλο από μαντρά μέ τόν οποίον μεγαλώσανε μαζί από μικροί.
Φιλαράκια δηλαδή.
Ατρακάριστο σέ πολύ καλή κατάσταση,κ.λ.π.
μέ 28.000 'πραγματικά' χιλιόμετρα.
τό αγόρασε 7.500 ευρώ,καί περνώντας από τό μαγαζί μου,σταμάτησε γιά καφεδάκι.μόλις σκύβω να τό δώ από κάτω,βλέπω κατευθείαν τα σημάδια τής καλίμπρας στό 'φρύδι' τού πατώματος,καθώς καί ολόκληρο τό μαρσπιέ προχειροξαναβαμένο.
Τού τό λέω,καί μου λέει ότι καί τό κάθισμα του συνοδηγού είναι...στραβό!!!
οι αρμοί στίς πόρτες,αλλού δεξιά αλλού αριστερα.
Από βδομάδα θα πάει στήν αντιπροσωπεία γιά να τσεκάρουνε καί τα χιλιόμετρα τού αυτοκινήτου,άν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μέ τόν συγκεκριμένο κινητήρα.
Καί όλα αυτά,από τό...κολλητάρι του.
Αμαρτωλής ιστορίας η συνέχεια:
Τό κόρσα τό εξέτασε σήμερα φίλος λαμαρινάς,ο οποίος διαπίστωσε ότι,από κάτω τό αυτοκίνητο είναι μαύρα χάλια.
Αλλαγμένος ο ένας θόλος σίγουρα,καί πιθανόν να έχει κομμένο ολόκληρο τόν κώλο του,πράγμα πού δέν μπορεί να φανεί 100% άν δέν λυθεί.
Τό φιλαράκι μου,έφυγε κατευθείαν γιά τόν...'κολλητό' του,μέ σκοπό να του ζητήσει τα λεφτά του πίσω.
Σέ περίπτωση πού αρνηθεί τέτοιο πράγμα ο 'κολλητός'',θα ζητηθεί πραγματογνώμονας ο οποίος θα πιστοποιήσει τα λεγόμενα τού λαμαρινα (μέ κόστος 50-60 ευρώ) καί θα γίνει καταγγελεία.Αυτά τα λίγα,περί εμπιστοσύνης.
-
Είναι αυτό που συχνά λέω καλύτερα μια κατηγορία κάτω η και δυο από άποψη κόστους (όχι υποχρεωτικά χώρων αν τους χρειάζεσαι) παρά αγορά μεταχειρισμένου αν δεν είναι γνωστό το αμάξι και ξέρεις τι παίζεται με αυτό.
-
ΤΟ ΞΑΝΑΒΡΗΚΑ!!!
Μαλλον οχι απλα το βρηκα, αλλα βρηκα και τον ιδιοκτητη. Προκειται για ιδιοκτητη εταιρειας βουλκανιζατερ (να πω και το ονομα ή να μην το πω)
Το αμαξι ηταν παρκαρισμενο εξω απο το Βουλκανιζατερ. Για καλη μου τυχη δεν ειμουνα μονος οποτε ζητησα απο το φιλο μου να παει να ρωτησει ποσο κανει.
8500 ευρω λοιπον κοστιζει το αμαξι και αν ειναι μετρητοις μπορει να κοψει ενα πεντακοσαρικο. Οποτε λεω τωρα εγω με το μυαλο μου.
Το αγορασε 2900. Του εριξε, κατα οασα πιθανοτητα, γυρω στα 5000 ισως και λιγοτερο για να το φτιαξει οποτε αν κοψει και τα 500 υπολογιζω να εχει ενα καθαρο κερδος περιπου στα 500 ευρω. Ασχημα ειναι;
Υπαρχει κανενας εθελοντης να παει να το οδηγησει και να μας πει πως παει στο δρομο αλλα και απο τριγμους; -
Βασικά όπως είπες ευτύχως δεν έχουμε θύματα. Από εκεί και πέρα μπορεί να έτρεχε, μπορεί να ηταν πιομένος, μαστουρώμενος. Μπορεί όμως να συναίβει κάτι αναπάντεχο (μπροστινό λάστιχα, αποφυγή πεζού, λάδια στο δρόμο) και που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Λυπάμαι όχι μόνο για τις υλικές ζημίες αλλά και για τη ψυχολογική φόρτιση και σωματική κούραση που θα υποβληθείς μέχρι να επισκευαστεί το αυτοκίνητό σου χώρια από την ταλαιπωρία μέχρι να πάρεις με ή χωρίς διακστική απόφαση τα χρήματά σου πίσω αν δεν πληρώσει η ασφάλεια.
-
Τελικά,ο φίλος κατέληξε σέ κίνηση συμβιβασμού μέ τήν 'μάντρα'.
Τού πρότειναν νά τού δώσουνε 7.250 στό χέρι γιά να αποπληρώσει τό δάνειο στήν τράπεζα,καί κατόπιν νά αγοράσει άλλο αυτοκίνητο από τούς ίδιους.
Αυτός βέβαια έχει πληρώσει ήδη τήν πρώτη δόση,μαζί μέ τα έξοδα φακέλου κ.λ.π.,οπότε θα βρεθεί χαμένος κατά 500 περίπου ευρώ.
Τό δέ κόρσα,μάλλον θα ξαναβγεί στήν πούληση. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τού πρότειναν νά τού δώσουνε 7.250 στό χέρι γιά να αποπληρώσει τό δάνειο στήν τράπεζα,καί κατόπιν νά αγοράσει άλλο αυτοκίνητο από τούς ίδιους.
Αυτός βέβαια έχει πληρώσει ήδη τήν πρώτη δόση,μαζί μέ τα έξοδα φακέλου κ.λ.π.,οπότε θα βρεθεί χαμένος κατά 500 περίπου ευρώ.
Τό δέ κόρσα,μάλλον θα ξαναβγεί στήν πούληση.Πω πω κριμα
Τελικα δεν υπαρχει 'τιποτα'. Ο καθενας για τον εαυτο του, ουτε φιλίες ουτε χάρες.
Ασε που μπορει να σκοτωθει καποιος και να μην ξερει το γιατι; -
Τίποτα φίλε.
Μπροστά στήν 'κονόμα' σβήνουν τά εικοσι-φεύγα χρόνια φιλίας.
Καί να φανταστείς ότι τόν πήρε τηλέφωνο στό σπίτι,νά του πεί ότι τού βρήκε τό 'κελεπούρι'.
Οσο γιά τό ότι θα τό ξαναπουλήσουνε (μάλλον,γιατί δέν μπορώ να σκεφτώ ότι θα τό στείλουν γιά παλιοσίδερα) δέν μπορώ να πώ τίποτα.
Απλά ότι είναι λευκό,μέ πινακίδες πού ξεκινάν από ΖΜΡ (τό υπόλοιπο δέν τό θυμάμαι) καί ότι πωλείται από μεγάλη αντιπροσωπεία στή Θεσσαλονίκη.
Αν κάποιος θελήσει να μάθει ποιά,άς μέ ρωτήσει μέ Ρ.Μ. -
Manoli exo kathisi edo kai ena 30' kai diavazo ...... kai mou thimises ta akrivos idia pou ixa pathi kai ego me ena xsara pou ixa vevea apo tin poli gademia sto telos to trakarisa ego kai to dielisa .....eftixos dld pou efige i gademia apo pano mou ....gia na min sta polilogo pros to telos mou simveni akrivos i idia periptosi me esena to aftokinito to vrisko stin adiprosopia san kenourgio me aftokolito efkeria xsara vtr 7/02 6000 euro me 29.000 klm atrakaristo kai ta sinafi .......mpla mpla mpla .........
....apo gnosto pou douleve sto fanopiiio exo mathi oti to moter to exoune allaksi kai exoune vali kiolas to palio 8v 1.4 pou evgene sta xsara prin to 99....ara to diko mou to mosxopoulisane......
.....ta sxolia dika sas kiirii....ego exo tsatisti para poli me afta pou simvenounoun me ta trakarizmena aftokinita
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τό δέ κόρσα,μάλλον θα ξαναβγεί στήν πούληση.Ξανααλάξανε τά σχέδια,μετά από τήν συμπεριφορά πού είχε από τήν αντιπροσωπεία χτές.
Τελικά τό φιλαράκι μου θα καταθέσει εξώδικο αύριο,καί θα διεκδικήσει διαφυγόντα κέρδη κ.λ.π.
Ο δικηγόρος του,τού έδειξε καμιά δεκαπενταριά περιπτώσεις δεδικασμένων τού ιδίου τύπου,καί τόν διαβεβαίωσε ότι θα δικαιωθεί.
Τό πότε όμως,δέν τό γνωρίζει. -
καλα εκανε,θα ταλαιπωρηθει βεβαια!εγω θα τον τουφεκιζα τον 'φιλο'....
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ξανααλάξανε τά σχέδια,μετά από τήν συμπεριφορά πού είχε από τήν αντιπροσωπεία χτές.Ωχ τι του είπε και τα πήρε ο φίλος σου...;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ξανααλάξανε τά σχέδια,μετά από τήν συμπεριφορά πού είχε από τήν αντιπροσωπεία χτές.
Ωχ τι του είπε και τα πήρε ο φίλος σου...;
Οτι τους χρωστάει χάρη,πού χάνει πεντακόσια ευρώ,καί πρέπει να αγοράσει μόνο από αυτούς,καί ΜΟΝΟ μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.
Αυτος τούς ζήτησε να αγοράσει από αυτούς (καί πάλι) καινούριο αυτοκίνητο,καί αυτοί αρνηθήκανε.
Καί απ'ότι μου λέει,μέ ύφος....άστα να πάνε.θα καθήσουν στό σκαμνί λοιπών.
-
...ωραίος φίλος...
-
Επιτελους τωρα θα κλεισει το κεφαλαιο αυτο. Πηγα και βρηκα τον ιδιοκτητη του αυτοκινητου. Του ειπα ποιος ειμαι και τον ρωτησα να μου πει ποσο του κοστησε η επιδιωρθωση του αυτοκινητου.
Εχουμε και λεμε λοιπον: Ο μπροστινος προφυλακτηρας που ειχε σπασει η βαση του απο την αριστερη πλευρα απλα κοληθηκε και δεν αλλαχθηκε ολοκληρος. Αντι να αλλαχθουν και τα 4 φτερα οπως επρεπε αλλα χθηκε μονο ενα, τα αλλα τρια...λαμαρινοδουλειά
Επισης εγινε λαμαρινοδουλειά οπου υπηρχε παραμορφωση γυρω γυρω απο τις πορτες. Τελος, και οι τεσερεις πορτες αλλαχθηκαν αλλα αντι για καινουργιες μπηκαν μεταχειρισμενες...φυσικα. (αν και εγω νομιζω οτι δεν μου ειπε την αληθεια στο συγκεκριμενο, μαλλον λαμαρινοδουλεια θα εχει κανει τουλαχιστον στις δυο απο τις τεσσερις)
Ετσι λοιπον εδω σε εμενα ο τυπος 2900 ευρω, εβαλε και αυτος, για τα παραπανω αλλα 4000 και ελπιζει οπως μου ειπε να το πουλησει σε κανενα ιδιωτη 9000.
ΠΩΛΕΙΤΑΙ MEGANE ΠΡΟς 9000 ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΤΡΑΚΑΡΙΣΤΟ!!! -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ξανααλάξανε τά σχέδια,μετά από τήν συμπεριφορά πού είχε από τήν αντιπροσωπεία χτές.
Ωχ τι του είπε και τα πήρε ο φίλος σου...;
Οτι τους χρωστάει χάρη,πού χάνει πεντακόσια ευρώ,καί πρέπει να αγοράσει μόνο από αυτούς,καί ΜΟΝΟ μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.
Αυτος τούς ζήτησε να αγοράσει από αυτούς (καί πάλι) καινούριο αυτοκίνητο,καί αυτοί αρνηθήκανε.
Καί απ'ότι μου λέει,μέ ύφος....άστα να πάνε.θα καθήσουν στό σκαμνί λοιπών.
'Hθελα να 'ξερα πώς δικαιολογήθηκε ο 'φίλος', οταν πήγε ο δικός σου και του είπε 'γιατι ρε μου έδωσες τρακαρισμένο αυτοκίνητο και μάλιστα για κελεπούρι ??? '.
Το αρνήθηκε οτι ηταν τρακαρισμένο????Τι του είπε ?? 'Αυτά εχει η ζωη' ? ....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
[
'Hθελα να 'ξερα πώς δικαιολογήθηκε ο 'φίλος', οταν πήγε ο δικός σου και του είπε 'γιατι ρε μου έδωσες τρακαρισμένο αυτοκίνητο και μάλιστα για κελεπούρι ??? '.
Δικαιολογήθηκε λέγοντάς του ότι δέν τό γνώριζαν κ.λ.π.
Ψάξανε όμως στόν υπολογιστή τής εταιρίας,καί είδανε ότι τό είχανε κρίνει ακατάλληλο πρός πώληση από τήν ίδια τήν εταιρία,πού σημαίνει ότι,τό παραλάβανε σέ κακό χάλι καί τό σουλουπώσανε.
Ιστορία γιά αγρίους. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
[
Δικαιολογήθηκε λέγοντάς του ότι δέν τό γνώριζαν κ.λ.π.
Ψάξανε όμως στόν υπολογιστή τής εταιρίας,καί είδανε ότι τό είχανε κρίνει ακατάλληλο πρός πώληση από τήν ίδια τήν εταιρία,πού σημαίνει ότι,τό παραλάβανε σέ κακό χάλι καί τό σουλουπώσανε.
Ιστορία γιά αγρίους.Egw agorasa amaxi me 1500xlm apo kolito atniprosopo thessalonikis,
Eitan pelatisas tou pou, 20 meres meta tin agora tou, apofasise oti eithele allo xroma.
Prin ginei h metabibasi mou to edwse gia 2 meres kai mou eipe na pao na to elegxo, giati den prepei na empisteuese kannenaEytyxos to amaxi einai katharo
Καποιος να με λυπηθει (HAPPY END)!!!!!!!!!!!