-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Το micra δυστυχώς δεν έχει αναπτήρα/ρεύμα . Καμία ιδέα πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό; Παροχή απευθείας από τη μπαταρία;
Για ποιο micra μιλάμε? Αναπτήρα δεν έχει , ρευματολήπτη όμως πρέπει να έχει...
Με μια μικρή καθυστέρηση απαντώ (τώρα το είδα ). Είναι το K11c (1997–2003). Τελικά ρευματολήπτης υπήρχε (μάλλον έβαλαν στο c) και τοποθετήθηκε αναπτήρας. Ήταν πολύ απλή δουλειά, απλά έβγαζες την τάπα και κούμπωνες τον αναπτήρα.
Ευχαριστώ για την απάντηση -
Μιλάμε για το SRi του '96...Το hatchback...Και δεν εννοώ σχολιασμό για το τί διαφορές έχει από τις απλές εκδόσεις εμφανισιακά και σαν εξαρτήματα...Αλλά από άποψη οδήγησης...
-
Ο χρήστης Quattroporte έγραψε:
...Και δεν εννοώ σχολιασμό για το τί διαφορές έχει από τις απλές εκδόσεις εμφανισιακά και σαν εξαρτήματα...Μάλιστα! Να είσαι τοτε εξαρχής πιο αναλυτικός στο τι ζητάς! Προφανώς ψάχνεις να βρεις τους υπολοιπους 19!
-
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
300ΖΧ!!! Λατρεμένο μου!
Απο τις ωραιότερες αυτοκινητιστικές μου εμπειρίες μια βόλτα στην θέση του συνοδηγού στην πίστα δοκιμών του Sunderland. -
-
[quote='dimsabas']
Αυτο δεν είναι Ζ ούτε nissan γενικότερα... Τα υπόλοιπα είναι κουκλιά!!!
-
Συγγνώμη, μου ξέφυγε! Είναι κι αυτό κουκλί όμως κι ας μην πολυστρίβει.
-
-
-
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εγω ένα ξέρω ... αυτο ήταν ένα μεγάλο σχολείο!!! Τελειο για τον νεανικό μου τοτε ενθουσιασμό που προσφερε υπερστροφή, αναποδο τιμόνι, γρηγορη εκκίνηση και ... πισωκίνητο, σκληρό πίσω με τα φύλλα σούστας, συνεργάσιμο 4ταχυτο κιβώτιο και νευρικό 1,2 κινητήρα!
Αν μπορουσες να το κρατησεις στο δρομο σε σβελτη οδηγηση, τοτε ηξερες οτι κατι αξιζες σαν οδηγος.
-
Γιώργο το παλευα! Τα μυαλά πανω απο το κεφάλι τότε (στα 18), άγνοια κινδύνου, τυχη ... 'παιχνίδι' ήταν! Πολύ αργότερα και σε καθημερινές συνθήκες εντός πόλης είχα το πρώτο μου ατυχημα και συνειδητοποιησα ότι ήταν 'δυσκολο' (=πρωτογονο, κακομελετημενο και κακοφτιαγμένο) αυτοκίνητο!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Γιώργο το παλευα! Τα μυαλά πανω απο το κεφάλι τότε (στα 18), άγνοια κινδύνου, τυχη ... 'παιχνίδι' ήταν! Πολύ αργότερα και σε καθημερινές συνθήκες εντός πόλης είχα το πρώτο μου ατυχημα και συνειδητοποιησα ότι ήταν 'δυσκολο' (=πρωτογονο, κακομελετημενο και κακοφτιαγμένο) αυτοκίνητο!Πρέπει να είναι το χειρότερο Datsun που υπηρξε ποτέ!!! Σκοτώστρα απο τις λιγες, έχει φαει κόσμο και κοσμάκη...
Είναι δε αποροίας άξιον τι ακριβώς σκεφτονταν τότε οι άνθρωποι όταν μετα απο αυτό:
με ανεξάρτητη πίσω αναρτηση, με μοτέρ με εκκεντροφόρο επι κεφαλης κλπ,
έβγαλαν αυτό
με άξονα και φύλλα σούστας -
Δημήτρη δεν γνωρίζω ούτε την ιστορία της εταιρίας εκείνο το καιρό, ούτε τι είχε ο ανταγωνισμός αλλά ... ήταν και φτηνό σχετικά αμαξι. Επιβεβαιώνεται δε και η νοοτροπια που υπάρχει και σήμερα που απο το σπορτιβ 2θυρο Ford Fiesta πρώτης γενιάς αντικατασταθηκε ως οικογενειακό το 120Υ. Κατι σαν τα σημερινά ... 'έχω το GPunto Abarth αλλα δεν χωράμε πλέον και βλέπω το Grand Scenic 1,6!!!'
Θα συμφωνήσω πάντως ότι είχε πολλά μειονεκτηματα.
Το συγκεκριμένο δε το δικό μας ειχε ένα σοβαρότατο εργοστασιακό μειονεκτημα στην στηριξη και στο δεσιμο του πίσω άξονα που το μαθαμε πολύ αργότερα! Μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να σημαίνει αυτό αν ...
... και εγω ... με την υπερστροφή μου!!! -
Dimrazi, αφού το 120Υ είναι μικρότερη κατηγορία δεν είναι και παράλογο να υπάρχουν τεχνολογικές εκπτώσεις.
-
Τεχνολογικές εκπτώσεις έγιναν όχι γιατί ήταν μικρότερο, αλλά διότι ήταν κατά πολύ φθηνότερο. Και επί της ουσίας ο κινητήρας δεν είχε απολύτως κανένα θέμα, ήταν οικονομικός και αρκετά δυνατός μάλιστα, είχε 68 αλόγατα στην πρώτη του εισαγωγή και 70 αργότερα.Την εποχή εκείνη πόσα άλογα είχε ο 1200άρης του Καντέτ, του Έσκορτ, του 128, του Λάντα, της Κορόλλα, του Σίβικ? Ούτε σε Άλφασουντ τόσα αλόγατα.
Ο πίσω άξονας και η πίσω ανάρτηση ήταν ζήτημα, και αν θυμάμαι καλά και λίγο τα φρένα. -
Το 120Υ ήταν πράγματι μια κατηγορία πιο κάτω απο το 510 μεν, εξακολουθησε όμως να είναι χειρότερο από τον προκάτοχο του (το LB110). http://datsun1200.com/modules/myalbum/p ... p?lid=6553
Επίσης να συμφωνήσω οτι το Α12 μοτέρ είναι επαρκές μεν αλλά σίγουρα είναι και πιο παρωχημένο απο τα μοτερ της σειράς L...
-
Kάποια εποχή είχαμε παράλληλα το 120Υ και το Κορόλα ΚΕ30. Το πρώτο πράγμα που καταλάβαινες όταν έμπαινες μέσα από το ένα στο άλλο ακόμη και αν ήσουνα άσχετος, ήταν η διαφορά στον κινητήρα. Το Ντατσουνάκι είχε 68 αλόγατα και το Κορολάκι 56, και το άφηνε πίσω με άνεση.
Το αβίαστο συμπέρασμά μου τώρα μετά από 30 χρόνια, είναι ότι ο κινητήρας του από λογιστικό λάθος είχε μπει σε αυτό το αυτοκίνητο. Θα μπορούσε να έχει κάτι απλούστερο με 50-55 αλόγατα. Δεν συμβάδιζε με το υπόλοιπο αυτοκίνητο, ήταν αρκετά γενναιόδωρος.
Είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι το 120Υ αφενός δεν είναι διάδοχος του 510, αφού είναι μικρότερο και φθηνότερο, αφεδύο ότι το 510 δεν είναι αμιγές Νισσάν αφού έχει τον κινητήρα της Πρινς. Η εταιρεία αυτή συγχωνεύτηκε με την Νισσάν κάποια στιγμή, και έφερε προίκα τους κινητήρες L, για τους οποίους είχε για κάποια στοιχεία τους λισάνς από την Μερσεντέ. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
... ότι το 510 δεν είναι αμιγές Νισσάν αφού έχει τον κινητήρα της Πρινς. Η εταιρεία αυτή συγχωνεύτηκε με την Νισσάν κάποια στιγμή, και έφερε προίκα τους κινητήρες L, για τους οποίους είχε για κάποια στοιχεία τους λισάνς από την Μερσεντέ.Οι κινητήρες L και το 510 ήταν τα πρώτα προϊοντα αμιγώς Nissan μετα την συγχώνευση με την Prince. Είχαν μεν πολλή απο την τεχνογνωσία της prince αλλα ήταν μελετημένα - κατασκευασμένα απο την Nissan σε αντίθεση πχ με τα Skyline και τους κινητήρες σειράς G που ηταν σχεδόν αυτούσια Prince (και ονομάζονταν τότε nissan και όχι datsun). Αυτό που αναφέρεις περι Mercedes ακούγεται μεν ευρέως αλλά οι πολύ διαβασμένοι... datsunisti διαφωνούν...
NISSAN FORUM