-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Το έχω αφήσει δύο φορές έτσι και εξήχε πολύ λίγο(γύρω στους 20-30 πόντους) απο τα άλλα παρκαρισμένα.
Λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα αφού ένα μεγάλο τζιπ(cayenne,range) πιάνει περίπου το ίδιο πλάτος κανονικά παρκαρισμένο.Συγνώμη που θα σε στεναχωρήσω...
Ενα Smart είναι 2.5 μέτρα μήκος και ένα τυπικό αυτοκίνητο έχει πλάτος περίπου 1.7 μέτρα + 20 πόντους απόσταση από το πεζοδρόμιο (αν είναι ατζαμής), 1.90 μέτρα. Μέχρι τα 2.5 μέτρα έχουμε 50-60 πόντους να εξέχει το Smart από τα άλλα αυτοκίνητα (διότι κατά 99% ΔΕΝ θα είναι 'μεγάλα τζιπ' που λες αλλά κανονικά αυτοκίνητα -και τα 'μεγάλα τζιπ' είναι πολλές φορές αρκετά γαϊδούρια για να τα ανεβάζουν μισά πάνω στα πεζοδρόμια, οπότε δεν εξέχουν και τόσο).
Εμένα λοιπόν μου φαίνεται πως ένα εμπόδιο μισό μέτρο μέσα στη ροή της κυκλοφορίας είναι ενοχλητικό για τα αυτοκίνητα και από πολύ ενοχλητικό έως επικίνδυνο για τα δίκυκλα. Μην ξεχνάς πως ένας τυπικός στενός αστικός δρόμος με παρκαρισμένα αριστερά-δεξιά έχει 'ωφέλιμο' πλάτος για την κυκλοφορία περίπου 3 μέτρα, και το να παίρνει το Smart το μισό (17%) είναι αρκετό.
Οταν λοιπόν βλέπω Smart έτσι παρκαρισμένο αναρωτιέμαι αν ο οδηγός του καταλαβαίνει πως ΘΑ ΗΘΕΛΕ μεν να είναι εφικτό το να παρκάρει κάθετα αλλά, τελικά, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και ως αποτέλεσμα, ΕΝΟΧΛΕΙ.
-
Συμφωνώ μαζί σου αλλά εκεί που το άφησα εγώ έχει ακόμη και διπλοπαρκαρισμένα οπότε δε νομίζω οτι αποτελεί εμπόδιο.
Πάντως σε στενά δρομάκια δε θα το άφηνα ποτέ κάθετα... -
Οι κινητήρες των σμαρτ δεν είναι ικαι οι πιο αξιόπιστοι ειδικά πριν το 2002.
Γενικά αν καποιος θέλει να πάρει Σμαρτ να προτιμίσει μετα το 2002, είναι βελτιωμένα (κινητήρας ηλεκτρικά).
Αν ελέγχονται συχνά τα λάδια δεν νομίζω να έχει πρόβλημα ο κινητήρας.
Συμουλή τα λάδια όταν είναι κρύο το μτερ να είναι στην μέση μεταξύ μιν και μαξ, οχι παραπάνω(και φυσικά πότε κάτω από το μιν ) -
το καθετο παρκαρισμα με Σμαρτ ειναι η υπερτατη παρακμη, γιατι αμα βρισκεις 2 μετρα για να το βαλεις καθετα(δεν το βαζει κανεις καθετα κολητα, θα του βαλουνε την πορτα μεσα), του πουστη, δυο γυρες να κανεις, θα βρεις 2.8 μετρα να το βαλεις κανονικα...
πιο πολυ ποζερια νομιζω ειναι απο τους κατοχους... -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Να σου πω ρε Σπύρο...
Εγώ από Θεσσαλονίκη, να πάω επίσκεψη με το Σμαρτάκι μου στη Νέα Μάκρη...δεν λέει! Ή να αποκτήσω εξοχικό στο Μαραθώνα, μου φαίνεται λίγο χαζό να πηγαίνω με το Σμαρτ και όχι με το 'κανονικό' μου αυτοκίνητο! Θα έχω να κουβαλάω και πράγματα για το εξοχικό!>(........Ε, δεν τρώγεσαι πια!!!........)
Καλά,ντε, μη βαράτε ρε παιδιά...
λολ οκ, δεν ειχα δει οτι εισαι Θεσνικη! βασικα στην θεσνικη το σμαρτ ειναι μαλλον υπερβολη... Η αθηνα ειναι χαωδης, και εχει λογω υπαρξης...
Ναι, αλλά το πρόβλημα παρκαρίσματος (κάθετα ή όχι ) είναι πιό μεγάλο εδώ. Μπορείς να το διαβάσεις και στα Αριστεία των 4Τ Ιανουαρίου!
Πάντως, για τα κάθετα παρκαρισμένα Σμαρτ, βλέπω συχνά να ανεβαίνουν λίίγο στο πεζοδρόμιο (όχι ότι είναι σωστό) και να μην ενοχλούν την κυκλοφορία. Το πρόβλημα με τις πόρτες, όμως παραμένει. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Η merc εβγαλε διχρονο κινητηρα και δεν το ξερει!!!
Κάνεις λάθος, τα δίχρονα είναι γρήγορα
-
Παιδια είμαι μέλος αρκετό καιρό τώρα,πρώτη φόρα όμως ποστάρω με την ευκαιρία επικείμενης αγοράς smart. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για μεταχειρισμένο μετά 2002 ή και καινούργιο. Υπάρχει μια διαφορά 4κ περίπου. Όποια γνώμη καλοδεχούμενη! Ευχαριστώ πολύ.
Αντιγράφω ποστ από το smartmania.gr
Παιδιά καταρχήν θα ήθελα να σας χαιρετίσω. Το όνομα και η ηλικία μου φαίνονται από το nick μου και την τελευταία εβδομάδα μου μπήκε η ιδέα για πιθανή αγορά smart!! Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, εργάζομαι και μένω στο κέντρο. Είμαι παλαβός με τα αυτοκίνητα (οδηγώ Αudi A4 1.6 - κληρονομιά απο πατέρα), ωστόσο οι γνώσεις μου για το smart είναι περιορισμένες. Μέτα από χθεσινοβραδυνή πολύωρη εξερεύνηση του φόρουμ βέβαια κάτι έμαθα. Επί του προκειμένου, σκέφτομαι την αγορά μεταχειρισμένου κατα αρχήν (και με κάποιο διακανονισμό αν είναι δυνατόν-μόλις επέστρεψα από εξωτερικό και τα ευρώ είναι περιορισμένα )- Τι θα έπρεπε να προσέξω και να αποφύγω??
- Γνωρίζει κανείς αν υπάρχουν μεταχειρισμένα με εγγύηση σε κάποιο εξουσιοδοτημένο έμπορο (πχ. Smart στη Βουλιαγμένης) και αν διασφαλίζεσαι κατά κάποιον τρόπο έτσι( εννοώ με την εγγύηση)?
- Σκέφτομαι κάποιο ποσό στα 7-8000 και δεν θέλω διαφήμηση. Τι περίπου παίρνω με αυτά τα χρήματα?(χρονολογία. χλμ.,εξοπλισμός)
Συγνώμη αν ζητάω πολλά και σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέ ρων!
-
Το κάθετο παρκάρισμα μπορεί να είναι ποζεριά (αλλά πως μπορούμε να ξέρουμε 100% ότι δεν είναι απλά ανάγκη;), αλλά είναι τόσο αθώα και ακίνδυνη που δεν ενοχλεί κανέναν. Ποζεριές του στυλ τρέχω με 120 μπροστά από σχολείο σε αστική περιοχή για να εντυπωσιάσω ή ξεκουφαίνω τη γειτονιά στις 3 τα ξημερώματα με τη μουσική του αυτοκινήτου μου είναι που πρέπει να μας ανησυχούν.
Αν δηλαδή οδηγός smart έχοντας παρκάρει κάθετα, μας δίνει τα επιπλέον εκατοστά που για να καταφέρουμε να στριμώξουμε το αυτοκίνητό και να παρκάρουμε, μπορούμε να του πούμε τίποτα; Ποζεριά που να διευκολύνει τους άλλους χρήστες του δρόμου, μπορείς να την κατακρίνεις;
Πολλά απαράδεκτα συμβαίνουν στους δρόμους μας, το κάθετο παρκάρισμα δεν είναι ένα από αυτά. Εφόσον δεν παρενοχλεί το περπάτημα σε πεζοδρόμια κλπ. εννοείται.
Jacob
-
Πλέον το έχω ένα μήνα.Έχω κάνει περίπου 1200χμ.
Η μέση κατανάλωση είναι 6λτ/100χμ σχεδόν όλα μέσα σε πόλη και λίγη κίνηση.Μέχρι τώρα δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα..
Επίσης άλλαξα λάδια και μου πήρανε 25ευρώ.Λένε οτι το λάδι δε βγαίνει σαν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα και χρειάζεται ένα ειδικό μηχάνημα για να βγει. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Επίσης άλλαξα λάδια και μου πήρανε 25ευρώ.Λένε οτι το λάδι δε βγαίνει σαν τα υπόλοιπα αυτοκίνητα και χρειάζεται ένα ειδικό μηχάνημα για να βγει.Σωστά στα λενε.... οντως δεν εχει ταπα απο κατω και πρεπει να του κανεις αναροφησει με ενα μηχανημα!!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Σωστά στα λενε.... οντως δεν εχει ταπα απο κατω και πρεπει να του κανεις αναροφησει με ενα μηχανημα!!E και?? Και σε μένα όταν κάνω μόνο αλλαγή λαδίων, με μηχάνημα βγάζουν τα λάδια. Δε έχω πληρώσει ποτέ κάτι παραπάνω για αυτό...
Πότε θα βγάλει ένας κατασκευαστής κάτι αντίστοιχο να το πουλάει στα μισά λεφτά να γλυτώσουμε από τους κουβάδες???
Το daihatsu cuore υπάρχει μόνο αυτή τη στιγμή αλλά είναι πιο μεγάλο γμτ!! -
Ligier! Στο παρισι κυκλοφορουνε καμποσα... Ειναι ηλεκτροκινητα νομιζω...
οσο και το σμαρτ σε μεγεθος... -
Ο χρήστης Spiros19 έγραψε:
Ligier! Στο παρισι κυκλοφορουνε καμποσα... Ειναι ηλεκτροκινητα νομιζω...
οσο και το σμαρτ σε μεγεθος...Είναι πολύ ακριβά νομίζω. Τα εισήγαγαν και εδώ. Τι έγινε τελικά??
-
Εδώ εισήγαγαν τα συμβατικά, και μάλιστα μόνο με ειδική παραγγελία, λόγω ειδικής ταξινόμησης. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήταν πανάκριβα.
-
Στη γαλλια βλεπεις καμποσα... Χωρις να ειμαι σιγουρος, νομιζω οτι ειναι φτηνα εκει...
Παντως εχω δει και κατι στο παρισι, τα οποια ειναι (αν το πιστευετε) ακομα πιο μικρα! (η εστω ετσι δειχνουν!!!)
Αλλα δεν γνωριζω τιποτα παραπανω... εχω δει 1 τετοιο 2-3 φορες, και δεν ξερω μαρκα...Ligier Photo. Length = 2.8m... Width = 1.46
-
Τα εισήγαγαν, αλλά η ακριβή τιμή, η άσχημη ποιότητα και οι πραγματικά ασθενικοί κινητήρες τα υπονόμευσαν πολύ. Το Σμαρτ μάλλον ήταν πιο κατάλληλο (και 'τρέντυ', ίσως) για τα ελληνικά δεδομένα. Έχω να ακούσω χρόνια για αυτά στην Ελλάδα
-
Στη Γαλλία κυκλοφορούν πολλές μάρκες (Aixam, Ligier, Microcar κλπ) τέτοιου είδους οχημάτων, μόνο που δε θεωρούνται αυτοκίνητα αλλά 'ελαφρά τετράτροχα' (αν αποδίδω σωστά στα ελληνικά τον όρο). Το πλεονέκτημα τους (στη Γαλλία τουλάχιστον, στην Ελλάδα δεν ξέρω τι ισχύει) είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις άδεια οδήγησης για τα τα οδηγείς. Οι κινητήρες τους (συνήθως diesel) δεν πρέπει να έχουν ισχύ παραπάνω απο 4kw και το βάρος τους να μην ξεπερνά τα 350 κιλά. Οι τιμές τους στην Γαλλία είναι γύρω στα 10κ ευρώ, ενώ τα τελευταία 1-2 χρόνια όλες οι εταιρείες έχουν ανανεώσει τη γκάμα τους παρουσιάζοντας νέα μοντέλα με σημαντικά βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής σε σχέση με το παρελθόν (και σε σχέση με αυτά που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια).
-
Είδα ένα Piaggio-Ligier στον Βόλο.
Ότι δεν θέλει άδεια αδήγησης σε άλλες χώρες είναι αλήθεια. Όπως δεν θέλουν άδεια οδήγησης τα μικρά σκούτερ. Στην ελλάδα νομίζω ότι θεωρείται τετράτροχη μοτοσυκλέτα και θέλει δίπλωμα Β1. Επίσης είναι ντήζελ... -
Ο χρήστης jarjap έγραψε:
Στη Γαλλία κυκλοφορούν πολλές μάρκες (Aixam, Ligier, Microcar κλπ) ......Από το auto-internet.gr
Ήρθαν στην Ελλάδα τα AIXAM
Ήρθαν και στην Ελλάδα τα ελαφρά τετράκυκλα της AIXAM, όπως επίσης και τα μικρά «φορτηγάκια» MEGA, με κινητήρες ντίζελ, 400 ή 500 κ.εκ. (καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα για το μικρό φορτηγό), που οδηγούνται με άδεια μοτοποδηλάτου ή μοτοσυκλέτας. Κατά τη συνέντευξη Τύπου της αντιπροσωπείας, αναφέρθηκε ότι από το καλοκαίρι πιθανόν να υπάρξουν και βενζινοκίνητες εκδόσεις, οπότε θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το τετράκυκλο των 400 κ.εκ. μπορεί να οδηγηθεί από κάτοχο διπλώματος μοτοποδηλάτου, ενώ για το αντίστοιχο «φορτηγάκι» δεν χρειάζεται άδεια επαγγελματικού οχήματος. Οι τιμές ξεκινούν από τα 8.700 ευρώ για το διθέσιο «αυτοκίνητο» και από τις 8.500 ευρώ για το «φορτηγό». Το κόστος αγοράς αντισταθμίζεται από την ελάχιστη κατανάλωση και το χαμηλό κόστος συντήρησης (τέλη κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου ή μοτοσυκλέτας), ενώ οι βενζινοκίνητες εκδόσεις θα μπορούν να κυκλοφορούν κάθε μέρα στο δακτύλιο.
Τα AIXAM και MEGA αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την Χ&Δ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. (τηλ. επικοινωνίας 210 7217995 και τηλ. έκθεσης 210 7295745). Η έκθεση βρίσκεται στο Παγκράτι, Σπ. Μερκούρη 11.
http://www.auto-internet.gr/news_market.htm
Επιτέλους, μικρά και σχετικά φτηνά, αυτοκίνητα πόλης... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Στη Γαλλία κυκλοφορούν πολλές μάρκες (Aixam, Ligier, Microcar κλπ) ......
Από το auto-internet.gr
Ήρθαν στην Ελλάδα τα AIXAM
Ήρθαν και στην Ελλάδα τα ελαφρά τετράκυκλα της AIXAM, όπως επίσης και τα μικρά «φορτηγάκια» MEGA, με κινητήρες ντίζελ, 400 ή 500 κ.εκ. (καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα για το μικρό φορτηγό), που οδηγούνται με άδεια μοτοποδηλάτου ή μοτοσυκλέτας. Κατά τη συνέντευξη Τύπου της αντιπροσωπείας, αναφέρθηκε ότι από το καλοκαίρι πιθανόν να υπάρξουν και βενζινοκίνητες εκδόσεις, οπότε θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το τετράκυκλο των 400 κ.εκ. μπορεί να οδηγηθεί από κάτοχο διπλώματος μοτοποδηλάτου, ενώ για το αντίστοιχο «φορτηγάκι» δεν χρειάζεται άδεια επαγγελματικού οχήματος. Οι τιμές ξεκινούν από τα 8.700 ευρώ για το διθέσιο «αυτοκίνητο» και από τις 8.500 ευρώ για το «φορτηγό». Το κόστος αγοράς αντισταθμίζεται από την ελάχιστη κατανάλωση και το χαμηλό κόστος συντήρησης (τέλη κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου ή μοτοσυκλέτας), ενώ οι βενζινοκίνητες εκδόσεις θα μπορούν να κυκλοφορούν κάθε μέρα στο δακτύλιο.
Τα AIXAM και MEGA αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την Χ&Δ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. (τηλ. επικοινωνίας 210 7217995 και τηλ. έκθεσης 210 7295745). Η έκθεση βρίσκεται στο Παγκράτι, Σπ. Μερκούρη 11.
http://www.auto-internet.gr/news_market.htm
Επιτέλους, μικρά και σχετικά φτηνά, αυτοκίνητα πόλης...Το απόλυτο 2ο οικογενειακό αμάξι ...
Αγόρασα SMART και ησύχασα....