-
ÌÜëëïí ÷ëïìü!
-
Έβαλα Maxthon! Πιο ελαφρύς φαίνεται. Το μόνο αρνητικό του είναι ότι δεν έχει σύστημα κωδικών αντίστοιχο με τον FFox.Add-ons από που κατεβάζω?
-
Χάρη βλέπω πολλά θετικά σχόλια για τον Maxthon...χαίρομαι!
-
Έψαχνα σήμερα κρακ για το 3d Home Architect 6. Κατέβασα 2, από διαφορετικές πηγές, και τα δύο κόντεψαν να μου διαλύσουν το pc.... Τρελάθηκαν τα 2 antispyware και το antivirus... προσοχή από πού κατεβάζουμε παίδες
-
Ôçí Ýðáèá ãéá ôá êáëÜ ðñï÷ôÝò ðïõ Ýøá÷íá Ýíá êñáê ãéá ôï spss!¶óôá íá ðÜíå!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μήπως έχεις ενεργοποιημένο και το firewall των Windows? Αν ναι, δοκίμασε να το απενεργοποιήσεις. Ίσως αυτό σου μπλοκάρει το CuteFTP.
Έχoυν firewall τα XP SP1?
Νομίζω η λύση είναι αυτή που κουβεντιάσαμε με τον Σπύρο, απλά βαριέμαι να ξαναστήνω το ΖΑ από την αρχή... θα το αφήσω για ΣΚ μάλλον.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Έβαλα Maxthon! Πιο ελαφρύς φαίνεται. Το μόνο αρνητικό του είναι ότι δεν έχει σύστημα κωδικών αντίστοιχο με τον FFox.Add-ons από που κατεβάζω?Τι εννοείς σύστημα κωδικών?
Plugins: http://maxthon.tarapages.com/
Skins: http://www.skinnable.com/maxthon/Είμαι σίγουρος πως θα τον βρεις πολύ ενδιαφέροντα τον Maxthon. Σήμερα σχεδόν τελείωσα και την διόρθωση της ελληνικής του μετάφρασης, οπότε θα σας ειδοποιήσω.
Πες μας εντυπώσεις σου, όταν ευκαιρήσεις (σε λίγο θα σου πω 2-3 βασικά πράγματα για να ξεκινήσεις να μπαίνεις στο πνεύμα του Maxthon.)
Πάω να φάω κι επανέρχομαι...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Χάρη βλέπω πολλά θετικά σχόλια για τον Maxthon...χαίρομαι!Μάλλον ισχύει αυτό που έλεγες Σάββα.. είναι μέχρι να τον δοκιμάσει κάποιος. Μετά είναι σχεδόν αδύνατον να γυρίσει σε οποιονδήποτε άλλον browser
-
Xάρη όταν φας και επανέλθεις πέσμου σε παρακαλώ εάν γνωρίζεις τι κάνουν τα :
- ΕnableRightClick
- MyIEclock
Περιμένω κ την τελική μετάφραση.
Ενα καλό που έκανες κ έπαψε να με μπερδεύει το Ανοιγμα σε νέα καρτέλα και όχι νέο παράθυρο όταν θέλουμε να ανοίξουμε νέο Tab.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Xάρη όταν φας και επανέλθεις πέσμου σε παρακαλώ εάν γνωρίζεις τι κάνουν τα :- ΕnableRightClick
Μερικές σελίδες απενεργοποιούν το Context Menu (Βοηθητικό Μενού, στη μετάφρασή μου), το μενού δηλαδή που ανοίγει όταν κάνεις δεξί κλικ. Το EnableRightClick παρακάμπτει αυτή την απαγόρευση.
- MyIEclock
Δεν το ξέρω αυτό.. ούτε καν το έχω!
βασικά αν πας Options->Maxthon Options->Plugins (Επιλογές->Επιλογές Maxthon->Προσαρτήσεις) σου βγάζει λίστα με τα φορτωμένα προσαρτήματα (plugins). Διαλέγοντας κάποιο με το ποντίκι σου, σου γράφει από κατω το τι κάνει.
Περιμένω κ την τελική μετάφραση.
Θα την κάνω post εδώ τελικά, γιατί αρχίσουμε να μαζευόμαστε πολλοι
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα την στείλω και στους δημιουργούς του Maxthon να την επισημοποιήσουν.
Ενα καλό που έκανες κ έπαψε να με μπερδεύει το Ανοιγμα σε νέα καρτέλα και όχι νέο παράθυρο όταν θέλουμε να ανοίξουμε νέο Tab.
Η αλήθεια είναι πως τα έχουν μπερδεμένα και οι ίδιοι στην αγγλική έκδοση του προγράμματος. Μου βγήκε ο πύθος στις δοκιμές για να δω τελικά που χρειαζόταν 'καρτέλα' και που 'παράθυρο'. Ίσως μου έχουν ξεφύγει κάνα δυο, αλλά ευελπιστώ να τα εντοπίσω κι αυτά εν καιρώ.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Έψαχνα σήμερα κρακ για το 3d Home Architect 6. Κατέβασα 2, από διαφορετικές πηγές, και τα δύο κόντεψαν να μου διαλύσουν το pc.... Τρελάθηκαν τα 2 antispyware και το antivirus... προσοχή από πού κατεβάζουμε παίδεςΌντως, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα αυτά τα sites. Σε κάποια από αυτά είναι που κολλάει τόσο ο IE όσο και ο Maxthon, που έγραφα λίγο πιο πριν (όταν έχω απενεργοποιημένα τα ActiveX και το Scripting). Πάντως είναι καλύτερα να 'κολλάει' ο browser, παρά να κολλάει το PC ιούς και spyware.
Με την ευκαιρία Σπύρο, να σε ευχαριστήσω για την πληροφορία που μας έδωσες για το ScanSpyware. Το πρόγραμμα πιάνει πράγματα που ούετ το Ad Aware ούτε το SpyBot βλέπουν!
-
Λοιπόν, για τους βιαστικούς:
-
Κατεβάστε το ζιπάκι language3.zip
-
Δημιουργήστε έναν φάκελο C:\Program Files\Maxthon\Language\Greek
-
Αποσυμπιέστε μέσα του τα περιεχόμενα του language3.zip
-
Μπείτε στον Maxthon και επιλέξτε:
Options->Maxthon Options->Advanced [Language *] = Greek (Ελληνικά) -
Κλείστε και ξανανοίξτε τον Maxthon... είναι πλέον στα ελληνικά
(σημ: υπάρχουν ακόμα κάποια ελάχιστα πράγματα που θέλουν μετάφραση, αλλά ο κύριος όγκος είναι ΟΚ).
Για μια γρήγορη ματιά στη μετάφραση κάποιων 'δύσκολων' αγγλικών όρων επιλέξτε: Βοήθεια->Συμβουλές->επόμενο
(η 2η δηλαδή συμβουλή).
-
-
Πολλά μπράβο για το μεράκι και την δουλειά σου Χάρη!
Ενα ένα μου τα δίνεις... ..από το 1 στο 2 και τώρα στο 3.
Ελπίζω να 'ναι το τελευταίο...
-
Eχει κανείς πρόγραμμα που να μετατρέπει μια φωτό σε ζωγραφιά...;
Μικρό εάν είναι δυνατόν ώστε να το κατεβάσω και free ή «αγορασμένο»...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
[snip]
Πάω να φάω κι επανέρχομαι...Λοιπόν...
-
Στη μέση και δεξιά της Γραμμής Κατάστασης υπάρχουν 5 εικονίδια (6 αν λάβεις υπόψη σου και τον σκουπιδοτενεκέ στην αρχή). Ακούπμα το πονντίκι σου πάνω τους και διάβασε τις ετικέτες επεξήγησης για το καθένα από αυτά. Ενεργοποίησέ/απενεργοποίησέ τα ανάλογα με τις ανάγκες σου (πατιούνται και ξεπατιούντα αυτά τα εικονίδια).
-
ο σκουπιδοντενεκές σου δείχνει (στην ετικέτα επεξήγησής του) το σύνολο των φραγών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής. Με δξί κλικ πάνω του μπορείς να διαχειριστείς τόσο τις φραγές γενικώς, όσο και τα φίλτρα ειδικώς. Με αριτερό κλικ σου δείχνει τις διευθύνσεις των σελίδων που φράχτηκαν (ισύχει μόνο για φραγές περιεχομένου, όχι για φραγές αναδυομένων).
-
Το Super Drag & Drop σου επιτρέπει να σύρεις με το ποντίκι σου για μερικά χιλιοστά/εκατοστά του μέτρου οποιονδήποτε σύνδεσμο (link) μέσα στη σελίδα, για να σου ανοίξει η σελίδα σε νέα καρτέλα.
Επίσης, μπορείς να επιλέξεις και να σύρεις για λίγο κείμενο σε μια σελίδα για να ξεκινήση η αναζήτησή του στο Ιντερνετ. -
Επιλογές->Επιλογές Maxthon->Ευκολίες Ποντικού (Mouse Gestures). Δες ποιες ευκολίες είναι προκαθορισμένες ή όρισε δικές σου.
Για να ενεργοποιήσεις μια Ευκολία όταν βρίσκεσαι σε μια σελίδα, κράτα πατημένο το δεξί πλήκτρο του ποντικιού και κούνα το ποντίκι. -
Αν οι νέες καρτέλες ανοίγουν σε άσχετες θέσεις, πήγαινε: Επιλογές->Επιλογές Maxthon->Καρτέλες [Δημιουργία] και φτιάξε ανάλογα με τις προτιμήσεις σου τις 2 τελευταίες επιλογές (τσεκαρίσματα)
-
Για να προσθέσεις μια 'κακιά' σελίδα στις φραγές, κάνε δεξί κλικ στην καρτέλα της σελίδας και στο βοηθητικό μενού που ανοίγει διάλεξε: Αποστολή προς->Φίλτρα Φραγών
-
Μπορείς να ορίσεις Πλήκτρα Συντόμευσης, όπου ουσιαστικά αντιστοιχείς διευθύνσεις σελίδων με κάποιοα από τα πλήκτρα F2 έως F12 (Επιλογές->Επιλογές Maxthon->Πληκτρολόγιο).
Για να λειτουργήσουν όμως πρέπει να έχεις ενεργοποιημένη την εντολή: Επιλογές->Πλήκτρα συντόμευσης
Για να απενεργοποιήσεις προσωρινά τον Download Manager Που χρησιμοπιείς (Διαχείριση Λήψης Δεδομένων), κράτα πατημένο το ALT τη στιγμή που διαλέγεις το όποιο link.
- Αφιέρωσε λίγο χρόνο να διαβάσεις τις: Βοήθεια->Συμβουλές
Ότι άλλο θες, εδώ είμαστε
-
-
double post deleted
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πολλά μπράβο για το μεράκι και την δουλειά σου Χάρη!Να 'σαι καλά Σάββα. Το κάνω μόνο και μόνο επειδή μου άρεσε υπερβολικά ο Maxthon και πιστεύω ότι πραγματικά αξίζει να διαδοθεί και στη χώρα μας, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν έχουν καλ;eς σχέσεις με τα PC. Για τους ίδιους λόγους είχα μεταφράσει και τα EasyCleaner και Spybot S&D.
Ενα ένα μου τα δίνεις... ..από το 1 στο 2 και τώρα στο 3.
Ελπίζω να 'ναι το τελευταίο...Μπαααα.. έχει λίγο ακόμα
Απλά στο εξής δεν πιστεύω να ξαναλλάξω τις μεταφράσεις δύσκολων αγγλικών όρων. Αποφάσισα ότι με ικανοποιεί η τρέχουσα απόδοση τους στα ελληνικά, και κυρίως ότι μπορεί να γίνει κατανοητή και από ανθρώπους που δεν έχουν μεγάλη σχεση με τους υπολογιστές.
Btw, εντόπισα ήδη κάποια 'παράθυρα' που μάλλον πρέπει να γίνουν 'καρτέλες' (στις ετικέτες επεξήγησης των 5 εικονιδίων στη Γραμμή Κατάστασης).
Μια ερώτηση τώρα: τι κάνει η εντολή 'Επιλογές->Επιλογές Maxthon->Αναδυόμενα->Ενεργοποίηση Αναδυομένων' ?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eχει κανείς πρόγραμμα που να μετατρέπει μια φωτό σε ζωγραφιά...;Μικρό εάν είναι δυνατόν ώστε να το κατεβάσω και free ή «αγορασμένο»...
Εγώ Σάββα μόνο μεγάλα προγράμματα ξέρω να κάνουν τέτοιο πράγμα. Paintshop Pro, Photoshop, κλπ.
-
[ooooftopic]Ψάχνω EGA2.CPI από DOS 6.2 Μήπως έχει κάποιος κάποιο ξεχασμένο? [/ooooftopic]
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Eχει κανείς πρόγραμμα που να μετατρέπει μια φωτό σε ζωγραφιά...;
Μικρό εάν είναι δυνατόν ώστε να το κατεβάσω και free ή «αγορασμένο»...
Εγώ Σάββα μόνο μεγάλα προγράμματα ξέρω να κάνουν τέτοιο πράγμα. Paintshop Pro, Photoshop, κλπ.
Εχω το Paintshop, γνωρίζεις πώς γίνεται μήπως;
Ξέρεις νια φωτό να την κάνω σαν ζωγραφικό πίνακα.
Καλημέρες Χάρη
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#1]