-
Λάθη κάνει ακόμα και ο Schumacher
Θυμάσαι το ατύχημα του Makinen πρόπερσι στην Αργεντινή, που βγήκε με 200 έφαγε 10 τούμπες και πέρασε ΠΑΝΩ από τον ταλαίπωρο θεατή που στεκόταν τουλάχιστον 5 μέτρα από το δρόμο, πίσω από σύρμα (= δεν έφταιγε η Οργάνωση) ? Αγιο είχαμε... Αν τον σκότωνε τον ταλαίπωρο, σε ποιόν θα έπρεπε να καταλογιστεί ευθύνη ?
Για αυτό που λες για την (όποια) αρχή του σπορ, ακόμα και αν έπρεπε να έχεις περάσει σεμινάρια αγωνιστικής οδήγησης για να πάρεις license (ή, εναλλακτικά, να πρέπει υποχρεωτικά για κάποια χρόνια να οδηγείς 'μικρά' αυτοκίνητα), πάλι δεν βλέπω πως αυτό μπορεί να σε προφυλάξει από το λάθος.
kleisj, σε αυτό διαφωνούμε...
-
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΑΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΝ ΒΑΛΙΤΣΑ .
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ .
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΙΝΣ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΗΣΕΙ ΑΛΛΟΙ .
ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ ΜΠΑΡΙΕΡΑ (ΒΛΕΠΕ ΜΕΤΕΩΡΑ ,ΠΛΕΞΙΔΑΣ) ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ? -
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΑΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΝ ΒΑΛΙΤΣΑ .
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ .
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΙΝΣ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΗΣΕΙ ΑΛΛΟΙ .
ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ ΜΠΑΡΙΕΡΑ (ΒΛΕΠΕ ΜΕΤΕΩΡΑ ,ΠΛΕΞΙΔΑΣ) ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ?Ναι για τους εργοστασιακους κλπ παγκοσμιους φροντιζουν αλλοι. Γενικοτερα ομως αυτο το θεμα εχει προβληματισει κ σε αλλες χωρες οπως πχ Γαλλια. Το ζητημα ειναι στην Ελλαδα τι γινεται.
-
Σωστόοοοος ο APR!
Aλήθεια, ποιοί είναι αυτοί (OΛOI EMEIΣ) που συμμετέχουμε σε ένα επικίνδυνο άθλημα με -κατά περίπτωση- πολλούς θεατές;
Πως παίρνουμε αυτό το προνόμιο, να κλείνουμε δρόμους, να κινούμαστε με M.Ω.T. επιπέδου φυλακής με βάση τον K.O.K. και να εκτελούμε «επικίνδυνους ελιγμούς» σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές;
Ποιά είναι η ασφαλιστική δικλείδα για όσους κινούν τις διαδικασίες αδειοδότησης αγώνων πως οι συμμετέχοντες έχουν εξαιρετικές ικανότητες που τους επιτρέπουν να καταστρατηγούν τον K.O.K., θέτονυας οι ίδιοι τα όριά τους με αποδεκτό ποσοστό ασφαλείας για όσους παροικούντες;
Ποιά η ειδοποιός διαφορά των αγωνιζόμενων, από τους καθημερινούς οδηγούς και πως αυτή αποδεικνύεται;
Ποιός έδωσε άδεια σε αυτόν τον ψυχολογικά κατεστραμένο πατέρα που στην περσινή 2η Pιτσώνα πήρε αμπάριζα και βγήκε χτυπώντας όποιο αυτοκίνητο έβρισκε μπροστά του στα πιτς;
Πως πήρε άδεια ο συγχωρεμένος ο Συρίγος που ούτε στο Δαφνί δεν ήταν ασφαλής για το κοινωνικό σύνολο;
Πως καρδιοπαθείς, διαβητικοί, πάσχοντες από αχρωματοψία, επιληπτικοί κ.ά. κατηγορίες πασχόντων, έχουν χρόνια τώρα άδεια αγωνιζόμενου;
Ποιός, που, τι, πως;... Mια σειρά από αμείλικτα ερωτηματικά που όλοι εσκεμμένα παραμερίζουμε, γνωρίζοντας καλά πως θα έρθει η κακιά η ώρα, αλλά έλα μωρέ... δεν θα είμαστε εμείς μπλεγμένοι...
«ΩX AΔEPΦE... TI MAΣ ΛEΣ TΩPA; Aφού και έξω έτσι γίνεται...» λένε οι ιθύνοντες αν τους τα παραπρήξεις...
Για περισσότερες πληροφορίες στον Kαλιέρη, στον Kαρύδη, στον Iωαννίδη και όσους δικηγόρους διαθέτει το αγωνιστικό στερέωμα. -
αμ εδώ μαθαίνουμε ωραία πράματα!! να που χρησιμευει αυτο το forum λοιπόν.
δηλαδή για να καταλάβω τώρα... αν ο Gronholm φάει θεατή στο Ακροπολις (φτου φτου φτου) θα τον πάμε σηκωτο για δικαστήριο ???????????????
-
Αυτό πρέπει να είναι Ελληνική πρωτοτυπία!
Ενας Αγώνας είναι εξ ορισμού μια εκδήλωση που εμπεριέχει κίνδυνο!
Και ο οδηγός κινείται σε περιβάλλον ελεγχόμενο (κλειστοί δρόμοι κλπ)!Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένα πλήρωμα που θα έχει έξοδο και θα σκοτώσει κάποιον θεατη θα πάει στο διακστήριο κατηγορούμενο για φονο! Δηλαδή αν εγω ο ηλίθιος,πάω και καθήσω στην έξοδο μιας κατηφορικής στροφής και κάποιος που προσπαθεί να κερδίσει κάποια δέκατα έχει έξοδο...φταίει αυτός!!!!!! Οχι βρε Νάσο!!!
Αμ τότε δεν είναι αγώνας!Είναι φάρσα!Με ακούσιους πρωταγωνιστές τους αγωνιζόμενους!
Δηλαδή στον στίβο αν ενός ακοντιστή του φύγει το ακόντιο και σκοτώσει ή τραυματίσει (έχει συμβεί) κάποιον θα κατηγορηθεί για φόνο ή σωματικές βλάβες?? -
Μπορεί κάποιος να μας πει την νομική πλευρά του θέματος? Κάποιος δικηγόρος?
Επίσης ξέρει κάποιος τι συμβαίνει σ άλλες χώρες? -
Ο χρήστης glf έγραψε:
δηλαδή για να καταλάβω τώρα... αν ο Gronholm φάει θεατή στο Ακροπολις (φτου φτου φτου) θα τον πάμε σηκωτο για δικαστήριο ???????????????
Νίκο, τον Gronholm που έχει πίσω του την Μarlboro και την Peugeot, όχι δεν θα τον πάνε στα δικαστήρια.
Τον ιδιώτη τον κ.Ταλαιπωρίδη και τον κ.Παντελονίδιο, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν εδώ, ναι...
ΥΓ. Κλεισθένη, πολύ καλό το θέμα!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένα πλήρωμα που θα έχει έξοδο και θα σκοτώσει κάποιον θεατη θα πάει στο διακστήριο κατηγορούμενο για φονο! Δηλαδή αν εγω ο ηλίθιος,πάω και καθήσω στην έξοδο μιας κατηφορικής στροφής και κάποιος που προσπαθεί να κερδίσει κάποια δέκατα έχει έξοδο...φταίει αυτός!!!!!! Οχι βρε Νάσο!!!Δεν είπα αυτό!!! Είπα πως δεν μπορεί να θεωρηθεί by default αθώος. Δηλαδή εγώ το διανοούμαι πως αν γίνει αυτό που λες, κανονικά ναι, πρέπει να φτάσει σε δικαστήριο η υπόθεση, όπου θα αποδειχθεί (= η δουλειά του δικαστηρίου) πως εσύ καθόσουν σε λάθος θέση και άρα δεν έφταιγε αυτός αλλά (1) εσύ (2) η οργάνωση που δεν φρόντισε να κάθεσαι σε σωστή θέση. Και θα αθωωθεί, όπως αθωώθηκε ο οδηγός της Ριτσώνας (ναι, ταλαιπωρήθηκε ο άνθρωπος με ηλίθιους δικαστές που έλεγαν για 'υπερβολική ταχύτητα' αλλά τελικά αθωώθηκε).
Είναι δυνατόν ρε παιδιά να πεθάνει ένας άνθρωπος από αυτοκίνητο και ο οδηγός του αυτοκινήτου να είναι υπεράνω πάσης δίωξης ? Δεν πρέπει να διερευνηθεί ακριβώς τι συνέβη ?
Αμ τότε δεν είναι αγώνας!Είναι φάρσα!Με ακούσιους πρωταγωνιστές τους αγωνιζόμενους!
Δεν κατάλαβα: για να είναι αγώνας πρέπει οι συμμετέχοντες να έχουν ασυλία ?
Δηλαδή στον στίβο αν ενός ακοντιστή του φύγει το ακόντιο και σκοτώσει ή τραυματίσει (έχει συμβεί) κάποιον θα κατηγορηθεί για φόνο ή σωματικές βλάβες??
Γιατί όχι ? (Σκέψου το)
Πρόσεξε: άλλο 'κατηγορείται και παραπέμπεται σε δικαστήριο' και άλλο 'καταδικάζεται'. Δεν λέω πως πρέπει ντε και καλά να καταδικαστεί, λέω πως δεν μπορεί να μην εξεταστεί η πιθανότητα ενοχής του.
Τέλος πάντων, σταματώ εδώ διότι δεν είμαι νομικός και αυτά που λέω πηγάζουν μόνο από την 'κοινή λογική'. Αν θεωρείτε πως είμαι παράλογος, ΟΚ, ας μας πει και κανένας δικηγόρος.
-
Νάσο τα λες λίγο 'στεγνά' αλλά δεν έχεις και άδικο.
Ας το συγκεκριμενοποιήσω λίγο περισσότερο και ας γίνω αδιάκριτος.Υπάρχουν αγωνιζόμενοι που πληρώνουν θύματα που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια αγώνα;
Και αν ναι, τι έλεγε η απόφαση; ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΥΤΑ:;;; -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πρόσεξε: άλλο 'κατηγορείται και παραπέμπεται σε δικαστήριο' και άλλο 'καταδικάζεται'. Δεν λέω πως πρέπει ντε και καλά να καταδικαστεί, λέω πως δεν μπορεί να μην εξεταστεί η πιθανότητα ενοχής του.
Τέλος πάντων, σταματώ εδώ διότι δεν είμαι νομικός και αυτά που λέω πηγάζουν μόνο από την 'κοινή λογική'. Αν θεωρείτε πως είμαι παράλογος, ΟΚ, ας μας πει και κανένας δικηγόρος.
Κ εγω δεν ειμαι ειδικος κ προσπαθω να μαθω κ να καταλαβω. Ναι αλλο η παραπομπη σε δικαστηριο κ αλλο η καταδικη. Αυτο που λες δεν μπορω να το θεωρησω παραλογο. Σιγουρα η εμπλοκη σε κατι τετοιο θα καταληξει σε καποιο δικαστηριο για να εξεταστουν ολα τα στοιχεια κ οι ευθυνες. Το θεμα ειναι η αποφυγη καταδικης του οδηγου.
Μια απαντηση στο ερωτημα που εθεσε ο kpsig νομιζω θα μας διαφωτισει. -
Εξαιρετικό θέμα...
Δεδικασμένα υπάρχουν??
Εμπειρίες ή ιστορίες 'παλιών'? -
Γιατί κάτι μου λέει ότι αυτοί που ξέρουν τα δεδικασμένα δεν μιλούν; Θα προσπαθήσω μετά τις γιορτές να ψάξω και θα τα δώσω εδώ μέσα.
Αντιος και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
-
Nα προσθέσω και μια άλλη διάσταση -ερώτηση για τους ειδικούς.
Aπο νομική άποψη είναι το ίδιο αν ο αγωνιζόμενος τραυματίσει/σκοτώσει θεατή XΩPIΣ να υπάρχει έξοδος;
Δεν μιλάω θεωρητικά, όσοι έχουν κάνει χώμα έχουν δει πολλά. (Kυρίως σε Acropolis όπου οι θεατές είναι πολλοί και είναι σίγουρο ότι οι αγωνιζόμενοι θα βρεθούν κάποτε στη σκόνη του προπορευόμενου).
Oι προσωπικές μου εμπειρίες είναι τρεις και αξέχαστες για μια ζωή. Oχι, δεν σκοτώσαμε τον κύριο με τη σαγιονάρα που διέσχισε το δρόμο αφού μας περίμενε ένα λεπτό μετά. Oύτε τον άλλο που τσουλούσε το παπί στη κορυφή της στροφής, ούτε τους δύο νεαρούς κυρίους που φύγανε ανάποδα με το εντούρο όταν πέρασαν 'οι καλοί'.
Θα ήθελα πολύ να ξέρω τι διαφέρει ένα ατύχημα χωρίς έξοδο και ...χωρίς καν υπερβολική ταχύτητα;###############
Kαλή χρονιά σε όλους.
############### -
ε αυτά φαντάζομαι θα τα αναλύσετε στην ακροαματική διαδικασία...
και όπως πάντα (φτου φτου φτου).
τελικά ο Θεός των Ελ. αγώνων πρέπει να είναι πολύ μεγάλος και να μας λυπάται πραγματικά...
Ένοχοι οδηγοί αγώνων;;;