-
mipos xerete pia eine h nomothesia sthn elada gia katoxh antiradar; eyxaristo
-
-
-
της φυλακής τα σίδερα.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
της φυλακής τα σίδερα....είναι για τους λεβέντες!!!!
-
Πέρα από την πλάκα, το θέμα είναι αρκούντως νεφελώδες ωστε (α) να ερμηνεύεται κατά το δοκούν από κάθε καμμένο όργανο, (β) να μην μπορείς να ξεμπλέξεις εύκολα σε ενδεχόμενο έλεγχο, ακόμα και αν είσαι τυπικά εντάξει.
Πολύ σύντομα, τα jammers (δηλαδή τα μηχανήματα που παρεμβάλουν τα ραντάρ της αστυνομίας) είναι οπωσδήποτε παράνομα,διότι εκπέμπει ακτινοβολία, ενώ οι παθητικές συσκευές ανίχνευσης, ούτε επιτρέπονται, αλλά ούτε και απαγορεύονται πουθενά...
Το θέμα έχει συζητηθεί εκτενώς σε παλαιότερο thread. Δές τα περιεχόμενα, και αν δεν υπάρχει εκεί, με ένα απλό ψάξιμο θα βρεθεί. -
Οι ανιχνευτες ρανταρ ειναι συννομοι,κατα δηλωσην του τωρινου διοικητή της τροχαίας.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι ανιχνευτες ρανταρ ειναι συννομοι,κατα δηλωσην του τωρινου διοικητή της τροχαίας.Και στο πρωτο μπλοκο που θα σε σταματησουν αν εισαι ατυχος,θα κινδυνευεις να σου κατασχεσουν το αυτοκινητο....
Εχω αρχισει να πιστευω οτι η καλυτερη λυση ειναι το καλυμα της πινακιδας με σπρεϊ..... -
Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
mipos xerete pia eine h nomothesia sthn elada gia katoxh antiradar; eyxaristoΦίλε lakona, καλωσήρθες στο forum! Aν ψάξεις λίγο στο ευρετήριο θέματων ( http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=7177 ) θα βρεις αρκετά θέματα για τα ραντάρ.
Επίσης καλό είναι να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες, πρώτον για τα μάτια μας και δεύτερον από σεβασμό στις οδηγίες χρήσης του φόρουμ. Ευχαριστώ. [moderator]
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Οι ανιχνευτες ρανταρ ειναι συννομοι,κατα δηλωσην του τωρινου διοικητή της τροχαίας.
Και στο πρωτο μπλοκο που θα σε σταματησουν αν εισαι ατυχος,θα κινδυνευεις να σου κατασχεσουν το αυτοκινητο....
Εχω αρχισει να πιστευω οτι η καλυτερη λυση ειναι το καλυμα της πινακιδας με σπρεϊ.....Αμα κραταμε φωτοτυπια της συνεντευξης;
Μιλας για κανονικο photoblocker (κ αν ναι που το βρισκεις; ) ή για την μαγκαϊβερια με τη λακ; -
Χαχαχα.Το ειχα σκεφτει και αυτο.....
Αν σου ελεγε το τι μλκιες μου λες,θα του εδειχνα την συνεντευξη.Μιλαω για το ειδικο σπρεϊ και οχι για λακ ή βερνικι νυχιων....
Δεν ειναι τυχαιο οτι το πανμεγιστο 'Star Channel' του ειχε κανει αφιερωμα...
Δεν εχω ψαξει να το βρω,αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ειναι δυσκολο.....
Φιλε Ping ενδιαφερομαστε??? -
Το είχα γράψει και σε παλιότερο θέμα. Στο http://www.policenet.gr/Other/TrafficPol/Paravasis.htm λέει πως τα αντιραντάρ εμπίπτουν στο άρθρο 45 του KOK, το οποίο λέει 'δυσχέρεια στο έργο της Τροχαίας κατά τη βεβαίωση παραβάσεων'. Το οποίο είναι τόσο νεφελώδες (πχ. πρέπει να αποδείξει πως λειτουργούσε το αντιραντάρ όταν σε έπιασαν, αλλά και τι σημαίνει 'δυσχέρεια στο έργο της Τροχαίας' ?) που σίγουρα είναι από αυτά που πάνε στο δικαστήριο... Κάτι άλλο δεν υπάρχει και τα αντιραντάρ δεν απαγορεύονται πουθενά ρητώς.
Σίγουρα τα περί κατάσχεσης είναι μπούρδες. Επίσης τα jammer είναι παράνομα επειδή εκπέμπουν σε μη νόμιμες συχνότητες και άρα εμπίπτουν στο νόμο περί τηλεπικοινωνιών. Και πάλι βέβαια, αν δει το radar του να τρελλαίνεται, πρέπει να αποδείξει σε δικαστήριο πέραν πάσης αμφιβολίας πως έφταιγε το jammer σου για αυτό. Το οποίο δεν μπορεί να το κάνει (πιστεύω) ο κάθε τροχονόμος στο δρόμο χωρίς ειδικό εξοπλισμό.
Α: ξεχάστε τα αντιραντάρ για τα laser: όταν καταλάβουν το laser είναι ήδη πολύ αργά. Και κάτι σχετικό: σχεδόν όλα τα 'πιστόλια' που έχουν πια οι τροχονόμοι είναι πια laser δηλ. δεν υπάρχει ελπίδα καμία ως προς αυτό. Τα αντιραντάρ όμως προστατεύουν από τα φωτογραφικά (Gatso).
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Φιλε Ping ενδιαφερομαστε???
Εχμ.. οχι βρε, απο καθαρη περιεργεια ρωταω!
Παντως λιγο πεταμενα λεφτα θεωρω πλεον το radar detector γιατι α) απο μπλοκα με ρανταρ δεν σε γλυτωνει (εκτος αν κανεις το πολυ εμπνευσμενο κολπο με τους υαλοκαθαριστηρες που ειχα διαβασει καπου ) β) δεν ξερω τι πιθανοτητες εχεις να φρεναρεις εγκαιρα χωρις φρενα απο F1 απο την στιγμη που θα αρχισει να χτυπαει μεχρι να βγει η φωτο.. -
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Παντως λιγο πεταμενα λεφτα θεωρω πλεον το radar detector γιατι α) απο μπλοκα με ρανταρ δεν σε γλυτωνει (εκτος αν κανεις το πολυ εμπνευσμενο κολπο με τους υαλοκαθαριστηρες που ειχα διαβασει καπου ) β) δεν ξερω τι πιθανοτητες εχεις να φρεναρεις εγκαιρα χωρις φρενα απο F1 απο την στιγμη που θα αρχισει να χτυπαει μεχρι να βγει η φωτο..Αν χτυπήσει εσένα δεν την γλυτώνεις, ο χρόνος είναι λιγότερο από 0.5 sec. Αλλά τη γλυτώνεις επειδή χτυπάει το μπροστινό σου και από ανάκλαση σφυράει το αντιραντάρ σου. Αρα προσοχή στους έρημους δρόμους.
Γενικά νομίζω πως οι Τροχαίες όλου του κόσμου έχουν κερδίσει αυτόν τον πόλεμο
Α: με τους υαλοκαθαριστήρες δεν δουλεύει διότι τα laser τα στοχεύουν στις μπροστινές πινακίδες (πολύ ανακλαστικές και αρκετά επίπεδες και επιπλέον 'κάθετες' στη δέσμη (σε σχέση με το κεκλιμένο παρμπριζ))
-
Τα ραντάρ που χρησιμοποιεί η τροχαία δεν πρέπει να τα χειρίζονται εξειδικευμένοι τροχονόμοι; Δεν πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις; Γωνία, ύψος; Αυτό που θα το μάθουμε;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν χτυπήσει εσένα δεν την γλυτώνεις, ο χρόνος είναι λιγότερο από 0.5 sec. Αλλά τη γλυτώνεις επειδή χτυπάει το μπροστινό σου και από ανάκλαση σφυράει το αντιραντάρ σου. Αρα προσοχή στους έρημους δρόμους.
Γενικά νομίζω πως οι Τροχαίες όλου του κόσμου έχουν κερδίσει αυτόν τον πόλεμοΑ: με τους υαλοκαθαριστήρες δεν δουλεύει διότι τα laser τα στοχεύουν στις μπροστινές πινακίδες (πολύ ανακλαστικές και αρκετά επίπεδες και επιπλέον 'κάθετες' στη δέσμη (σε σχέση με το κεκλιμένο παρμπριζ))
Γενικα συμφωνω κ γω με το συμπερασμα σου.
Οσο για το φωτορανταρ κ τον μπροστινο σου να σημαδευει, με ταχυτητες 140-160 κ ανω πρεπει να εχεις κατι απο Νιο (του Ματριξ) για να προλαβεις να αντιδρασεις εγκαιρα..
Αυτο με τους υαλοκαθαριστηρες το ανεφερα με σαρκαστικη διαθεση. Ειναι εξισου σοβαρο με το urban legend που κυκλοφορουσε με τον κωδικο κλειστης ομαδας σε κινητα nokia Που το θυμηθηκα το θηριο.. -
Μου φαίνεται πρέπει να φτιάχνουμε τα αυτοκίνητά μας Stealth, όπως τα αμερικάνικα πολεμικά αεροπλάνα.. Μήπως πρέπει να τη σκεφτούνε αυτή την ιδέα οι bodykit-άδες; Φαντάζεστε διαφήμιση;
'Φανοποιείο 'Stealth Mode', γίνετε αόρατος στα ραντάρ. Τα μπλε φωτάκια δωρεάν!!'
** Αυτό με τα μπλε φωτάκια μου ήρθε στο τέλος και δεν αντιστάθηκα να το γράψω!!
-
Παντως εγω 3 φορες που ξαφνικα απο στρφη μπηκα σε ευθεια με 120χλμ.και ειδα να με σημαδευουν με πιστολι κοκκαλοσα τα φρενα και περασα με 50-60 και μου εκανε νοημα φευγα ο τροχαιος....και τις 3 φορες και απο διαφορετικη αποσταση και την μια ειχα 180χλμ και κατεβασα πανικοβλητος στα 100.....μαλλον ημουν τυχερος ,η μου την χαρισαν ακουγοντας τα φρενα να χτυπανε(abs)
-
Ο χρήστης iperodigos έγραψε:
Παντως εγω 3 φορες που ξαφνικα απο στρφη μπηκα σε ευθεια με 120χλμ.και ειδα να με σημαδευουν με πιστολι κοκκαλοσα τα φρενα και περασα με 50-60 και μου εκανε νοημα φευγα ο τροχαιος....και τις 3 φορες και απο διαφορετικη αποσταση και την μια ειχα 180χλμ και κατεβασα πανικοβλητος στα 100.....μαλλον ημουν τυχερος ,η μου την χαρισαν ακουγοντας τα φρενα να χτυπανε(abs)Tυχερός ήταν και αυτός που ερχόταν πίσω σου...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Παντως εγω 3 φορες που ξαφνικα απο στρφη μπηκα σε ευθεια με 120χλμ.και ειδα να με σημαδευουν με πιστολι κοκκαλοσα τα φρενα και περασα με 50-60 και μου εκανε νοημα φευγα ο τροχαιος....και τις 3 φορες και απο διαφορετικη αποσταση και την μια ειχα 180χλμ και κατεβασα πανικοβλητος στα 100.....μαλλον ημουν τυχερος ,η μου την χαρισαν ακουγοντας τα φρενα να χτυπανε(abs)
Tυχερός ήταν και αυτός που ερχόταν πίσω σου...
Συμφωνω.....αλλα ημουν μονος η καλυτερα τους ειχα αφησει ολους πισω μακρεια.....αλλα μιας και το ανεφερες .....την μοναδικη φορα που με γραψανε και πηγα και δικαστηριο γιαυτο ηταν οταν επειδη ειχα κανει κοντρα με ενα Αλφα ΤΕΤΡΑΦΥΛΛΟ ενα Μπεεμβε 325 και εγω, απο πανω ΚΥΜΗΣ ως φαναρι Λουη ........και με εγραψαν απειδη τους ειχα αφησει πισω ολους και δεν γινοταν να φρεναρω ηταν με ακουσον ακουσον 173χιλιομετρα την στιγμη μαλλον που περνουσα την γεφυρα, με ταμπελα 70χλμ..... θημαμαι λοιπον τον τροχαιο που φωναζε απο το σιμπι .....ΤΟ ΣΙΕΡΡΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΣΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑΑΑ 173ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑΑΑΑ....
ΑΡΕ ΕΠΟΧΕΣ 250-260ΑΛΟΓΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ...
10 χρονια μετα λοιπον σημερα Φορντ Μαβερικ 3.0 και μια χαρα και σιγα σιγα....
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ
ANTIRADAR TΡOXAIAΣ