-
καλα σοβαρωτης μηδεν .
οκ kid εγω αυριο καλω μετροποντικα να μου σκαψει ενα υπογειο παρκινγκ κατω απο τη πολυκατοικια μου.
φταινε αυτοι που δεν το ειχαν προβλεψει και δεν ειχαν επιβαλει παρκινγκ για καθε πολυ κατοικια τοτε,ναι παλι φταιει το κρατος. -
Απο κάποια στιγμή και μετά θα έπρεπε όλες οι πολυκατοικίες να έχουν υπόγειο παρκινγκ. Τωρα ας τα λουστούμε
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
kacey, έστω ότι εμπλέκεσαι σε ατύχημα. Πανικοβάλεσαι, και την κάνεις. Τι γίνεται τότε;Είναι πολύ λίγοι αυτοί που θα έκαναν κάτι τόσο απαράδεκτο!
Και ο Κώστας απ'όσο τον ξέρω δεν θα το έκανε με τπτ!
Τι πάει να πει να πανικοβληθείς?Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος που προκαλεί ατύχημα, μπορεί να φύγει....καταλάθος!
-
Σοβαρά; Το θεωρώ πολύ πιθανό κάποιος ο οποίος χτύπησε κάποιον πεζό ας πούμε να την κάνει, αφού τα έχει χάσει. Όχι έχοντας σώας τας φρένας φυσικά. Τόσο απίθανο το βρίσκεις; Δεν έχει συμβεί;
Δεν αναφέρομαι στον kacey συγκεκριμένα φυσικά, αλλά σε οποιονδήποτε σαν τον kacey.
-
Εγω μιλησα για ταξιδι σε εθνικη για να αποφυγω γελοιες φωτοκλησεις που, ειδικα αμα ειναι απο σταθερα φωτορανταρ σε κανα ξεχασμενο απο τον θεο σημειο, θα κοστισουν πολυ. Δεν ειπα οτι θα κυκλοφορω παντου και παντα χωρις πινακιδα, και ειδικα μεσα στην πολη. Ασε που αμα ζυγισεις τις πιθανοτητες να σε γραψουν για πινακιδα μεσα στην πολη, δεν συμφερει κιολας...
Επειδη λοιπον δεν με γνωριζεις οποτε οτι και να λεω μπορεις απλα να μην με πιστευεις (λογικο και κατανοητο), ας το παρουμε λογικα. Σε ταξιδι στην ΕΟ και με τις ταχυτητες που αναπτυσσονται, αμα εμπλακω σε ατυχημα το πιθανοτερο (σιγουρο για μενα) θα ειναι το αυτοκινητο να μην μπορει να κινηθει, και σιγουρα σε καμμια περιπτωση σε ρυθμους που θα 'μπορω να την κοπανησω'. Εξ'άλλου θα εχω μπροστινη πινακιδα, δεν ειπα οτι δεν θα εχω καθολου.
-
Γιατί δεν βάζεις από αυτά τα συστήματα που έχουν στο εξωτερικό με το 'τζαμάκι' που ουσιαστικά είναι LCD οθονούλα; Όταν του δίνεις ρεύμα φαίνεται η πινακίδα, όταν δε δίνεις δε φαίνεται. Το ελέγχεις από ένα διακοπτάκι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και είσαι OK.
Παλαιότερα το έλεγαν priva-plate, τώρα δεν ξέρω πώς ονομάζεται, μπορείς όμως να το βρεις. Για να δείς πώς δουλεύει κοίτα αυτό το site.
Εκεί θα δεις που λέει priva plate. Επέλεξέ το και θα δεις πώς δουλεύει. Έτσι, θα δεις ότι και πινακίδα μπορείς να έχεις και σταθερές κάμερες αποφεύγεις !!!
Ευχαριστώ.
-
kacey, εσύ μπορεί να είσαι συνειδητοποιημένος αρκετά και να ξέρεις γιατί κάνεις το συγκεκριμένο, και μπράβο σου!
Όμως δεν θέλω να υπάρξει στιγμή που κάποιος να χτυπήσει τον κολλητό μου ή τους γονείς μου, να την κάνει για τον α' β' γ' λόγο, και να μην μπορώ να τον βρω επειδή δεν θα έχει την πίσω πινακίδα του. Δεν είναι όλοι εκεί έξω λογικοί, ούτε πολιτισμένοι...
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Γιατί δεν βάζεις από αυτά τα συστήματα που έχουν στο εξωτερικό με το 'τζαμάκι' που ουσιαστικά είναι LCD οθονούλα; Όταν του δίνεις ρεύμα φαίνεται η πινακίδα, όταν δε δίνεις δε φαίνεται. Το ελέγχεις από ένα διακοπτάκι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και είσαι OK.Παλαιότερα το έλεγαν priva-plate, τώρα δεν ξέρω πώς ονομάζεται, μπορείς όμως να το βρεις. Για να δείς πώς δουλεύει κοίτα αυτό το site.
Εκεί θα δεις που λέει priva plate. Επέλεξέ το και θα δεις πώς δουλεύει. Έτσι, θα δεις ότι και πινακίδα μπορείς να έχεις και σταθερές κάμερες αποφεύγεις !!!
Ευχαριστώ.
1ον, ειναι ακριβο
2ον, κανει μπαμ για τι χρηση το θελεις = σε σταματανε σιγουρα. Αμα δεις ποσοι αστυνομικοι δεν ενδιαφερονται (ισως επειδη ειναι συνηθες?) αμα δεν εχεις πισω πινακιδα...
3ον και κυριοτερο, μπορει να θεωρηθει παραποιηση πινακιδας, που ειναι αρκετα ακριβοτερη παραβαση...drdino
εγω μιλαω για μενα λοιπον. -
-
Έχει βγει φθηνότερη έκδοση στην Αυστραλία. Ψάξε το λίγο και θα το βρεις.
-
Δεν φαίνεται από μακριά όταν δουλεύει κανονικά. Η πινακίδα είναι ορατή. Είναι καλύτερα από κάλυμα και σίγουρα καλύτερο από το να μην έχεις πινακίδα.
-
Παραποίηση πινακίδας υπάρχει όταν αλλάζεις κάποια στοιχεία της, δηλαδή γράμματα και αριθμούς ή αλλάζεις μεγέθη ή αλλάζεις τα σήματα του δημοσίου κτλ. Άρα, αυτό δεν σε απασχολεί.
-
-
Να ρωτήσω κάτι άσχετο; Υπάρχει κάποιο άρθρο του ΚΟΚ που να λέει ότι ΔΕΝ είναι υποχρεωτική η εμπρός πινακίδα; Γιατί από μία αντιπροσωπεία εδώ στο Ηράκλειο, είπαν σε έναν νέο ιδιοκτήτη που δεν ήθελε να 'χαλάσει' την πρόσοψη του Α3, ότι δεν είναι υποχρεωτική η εμπρός, παρά μόνο η πίσω... Ξέρετε κάτι σχετικό;
(Δεν ήξερα πού αλλού να το ρωτήσω, sorry!)
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι άσχετο; Υπάρχει κάποιο άρθρο του ΚΟΚ που να λέει ότι ΔΕΝ είναι υποχρεωτική η εμπρός πινακίδα; Γιατί από μία αντιπροσωπεία εδώ στο Ηράκλειο, είπαν σε έναν νέο ιδιοκτήτη που δεν ήθελε να 'χαλάσει' την πρόσοψη του Α3, ότι δεν είναι υποχρεωτική η εμπρός, παρά μόνο η πίσω... Ξέρετε κάτι σχετικό;(Δεν ήξερα πού αλλού να το ρωτήσω, sorry!)
'Οχι, απλώς λέει ότι πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά πινακίδα πίσω. Τουλάχιστον αυτό είναι το αποτέλεσμα εκτενούς συζήτησης στο κλάμπ των Αουντάκηδων που είναι και οι κύριοι ενδιαφερόμενοι
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Να ρωτήσω κάτι άσχετο; Υπάρχει κάποιο άρθρο του ΚΟΚ που να λέει ότι ΔΕΝ είναι υποχρεωτική η εμπρός πινακίδα; Γιατί από μία αντιπροσωπεία εδώ στο Ηράκλειο, είπαν σε έναν νέο ιδιοκτήτη που δεν ήθελε να 'χαλάσει' την πρόσοψη του Α3, ότι δεν είναι υποχρεωτική η εμπρός, παρά μόνο η πίσω... Ξέρετε κάτι σχετικό;
(Δεν ήξερα πού αλλού να το ρωτήσω, sorry!)
'Οχι, απλώς λέει ότι πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά πινακίδα πίσω. Τουλάχιστον αυτό είναι το αποτέλεσμα εκτενούς συζήτησης στο κλάμπ των Αουντάκηδων που είναι και οι κύριοι ενδιαφερόμενοι
Α, το έχει το συνάφι δηλαδή; Γιατί έτσι; Οι Aud-άκιδες είναι οι παράξενοι ή οι μάγκες;
Τέλος πάντων, δεν ορίζεται τι είναι και τι δεν είναι νόμιμο, έτσι; Τότε γιατί δίνουν 2 πινακίδες απ' το Υπουργείο;
-
Οι αουντάκηδες θεωρούν ότι η μπροστινή πινακίδα τους χαλάει την καινούρια μόστρα με τη μάσκα που σέρνεται μέχρι το πάτωμα.
Σίγουρα η πίσω πινακίδα είναι πιο σημαντική γιατί πρέπει πάντα να μπορούν να σου πάρουν το νούμερο όταν σε βλέπουν να περνάς ή να την κοπανάς. Τώρα γιατί δίνουν δύο; Δεν ξέρω, σ'όλο τον κόσμο το ίδιο δεν γίνεται; -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Οι αουντάκηδες θεωρούν ότι η μπροστινή πινακίδα τους χαλάει την καινούρια μόστρα με τη μάσκα που σέρνεται μέχρι το πάτωμα.
Σίγουρα η πίσω πινακίδα είναι πιο σημαντική γιατί πρέπει πάντα να μπορούν να σου πάρουν το νούμερο όταν σε βλέπουν να περνάς ή να την κοπανάς. Τώρα γιατί δίνουν δύο; Δεν ξέρω, σ'όλο τον κόσμο το ίδιο δεν γίνεται;My point exactly!!!
Με ποια λογική λοιπόν οι γελοίοι στις αντιπροσωπείες, ενθαρρύνουν τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων να ΜΗΝ βάζουν την εμπρός πινακίδα τους και τους λένε μάλιστα ότι 'δεν είναι υποχρεωτική';
Μα τελικά, η καγκουριά βρίσκεται ΚΑΙ μέσα στις εταιρίες...
Άσχετο με το θέμα, ο συγκεκριμένος πωλητής, ήξερε να πει για την πινακίδα. Μία απλή συμβουλή για να μη διαλύσει το κιβώτιο του Α3 η συγκεκριμένη οδηγός, δεν ήξερε να δώσει!!! Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί και πώς η Ελλάδα έχει γεμίσει μαρσιποφόρα...
-
στις ημερες των διακοπων μου ειδα σε δρομους επαρχιακους κ ΕΟ να υπαρχουν δυο καλοδια σε αποσταση μεταξυ τους 1-1,5 μετρα κατω στον δρομο. Ενα σημειο ηταν σε μια μεγαλη ευθεια λιγο πριν τα Ν. Μουδανια οπως πας απο Θεσσαλονικη. Ενα αλλο ηταν οπω φευγεια απο Ν.Μαρμαρα για να πας προς Ν. Μουδανια κ τελος το αλλο σημειο ηταν στην ΕΟ στην μεγαλη ευθεια της Λαρισας 1χλμ πριν τα διοδια οπως πας για Αθηνα (στο 380 χλμ περιπου), μαλιστα στα διοδια ειχε καμια 4-5 τροχεους που γραφανε !!!!
τη ειναι αυτα τα καλωδια κ πως λειτουργουν ?
ειναι για να μετρανε την ταχυτητα η εχουν καπια αλλη χρηση ?
-
ειναι για να μετρανε την κινηση και οχι την ταχυτητα
-
Ήταν 'μεσα' στην άσφαλτο, ή ήταν από πάνω;
Ξέρω πως κάποιασύγχρονα φωτοραντάρ έχουν βρόγχους στο οδόστρωμα, και από εκεί μετράνε την ταχύτητα. Οπότε και αντι-ραντάρ, πάπαλα...
Αν ήταν για μέτρηση κίνησης, θα είχε ένα μαύρο καλώδιο, το οποίο συνδέεται σε ένα γκρίζο κουτί στην άκρη του δρόμου.
-
ειναι για να μετρανε την κινηση και οχι την ταχυτητα
Ήταν 'μεσα' στην άσφαλτο, ή ήταν από πάνω;
Ξέρω πως κάποιασύγχρονα φωτοραντάρ έχουν βρόγχους στο οδόστρωμα, και από εκεί μετράνε την ταχύτητα. Οπότε και αντι-ραντάρ, πάπαλα...
Αν ήταν για μέτρηση κίνησης, θα είχε ένα μαύρο καλώδιο, το οποίο συνδέεται σε ένα γκρίζο κουτί στην άκρη του δρόμου.
δεν ηταν σαν αυτα που μετρανε την κινηση με το κουτι στην ακρη !!!!
αυτα τα ξερω, κ ειναι ενα καλοδιο !!!!
αυτα που σας λεω ηταν δυο σε αποσταση ενος μετρου μεταξυ τους
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
στις ημερες των διακοπων μου ειδα σε δρομους επαρχιακους κ ΕΟ να υπαρχουν δυο καλοδια σε αποσταση μεταξυ τους 1-1,5 μετρα κατω στον δρομο. Ενα σημειο ηταν σε μια μεγαλη ευθεια λιγο πριν τα Ν. Μουδανια οπως πας απο Θεσσαλονικη. Ενα αλλο ηταν οπω φευγεια απο Ν.Μαρμαρα για να πας προς Ν. Μουδανια κ τελος το αλλο σημειο ηταν στην ΕΟ στην μεγαλη ευθεια της Λαρισας 1χλμ πριν τα διοδια οπως πας για Αθηνα (στο 380 χλμ περιπου), μαλιστα στα διοδια ειχε καμια 4-5 τροχεους που γραφανε !!!!τη ειναι αυτα τα καλωδια κ πως λειτουργουν ?
ειναι για να μετρανε την ταχυτητα η εχουν καπια αλλη χρηση ?
ΠΟΛΥ πιθανο να ειναι για ρανταρ, μετραβε την ταχυτητα με βρογχους πανω στο οδοστρωμα.
@nasos79
Απαραιτητα πινακιδα και εμπρος και πισω, το λεει ο ΚΟΚ. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@nasos79
Απαραιτητα πινακιδα και εμπρος και πισω, το λεει ο ΚΟΚ.Ευχαριστώ. Έτσι όπως το λες είναι! Άρθρο 90, παράγραφος 4:
Αυτός που θέτει σε κυκλοφορία αυτοκίνητο όχημα ή ρυμουλκούμενο, το οποίο δεν έχει τοποθετημένες και τις δύο πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, οι οποίες έχουν νόμιμα χορηγηθεί, τιμωρείται με πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000) δραχμών, εκείνος δε ο οποίος κυκλοφορεί άλλης κατηγορίας όχημα, που δεν είναι εφοδιασμένο με κανονικές πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, τιμωρείται με πρόστιμο είκοσι χιλιάδων (20.000) δραχμών.
Με ποινή προστίμου είκοσι χιλιάδων (20.000) δραχμών τιμωρείται και αυτός που οδηγεί οδικό όχημα του οποίου οι πινακίδες δεν είναι για οποιονδήποτε λόγο, ευκρινώς ορατές.
Και έρχεται η ερώτηση: ΓΙΑΤΙ ο ηλίθιος πωλητής της είπε ότι 'δεν είναι παράνομο';;; Πολύ έχω εκνευριστεί τώρα, μου έρχεται να στείλω επιστολή στο διευθυντή της ΚΑΡΕΝΤΑ (που τον ξέρω) για να επιληφθεί του θέματος...
Τι λέτε, να το κάνω;
ANTIRADAR TΡOXAIAΣ