-
Πριν τρείς μέρες, στις 16/12, χάθηκε η ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη, να αναλάβει την EXPO 2008.
Aποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο με 12 μόλις ψήφους.
Διοργανώτρια χώρα, η Σαραγόσα.Τί μέλλει γενέσθαι για την πόλη?
-
Πριν τρείς μέρες, στις 16/12, χάθηκε η ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη, να αναλάβει την EXPO 2008.
-
-
γιατι επερεπε να γινει η EXPO για να γινουν εργα και να ανπτυχθει η πολη???
το μονο που χασαμε ηταν η προβολη της πολης
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
γιατι επερεπε να γινει η EXPO για να γινουν εργα και να ανπτυχθει η πολη???το μονο που χασαμε ηταν η προβολη της πολης
Aσφαλώς και όχι, αλλά όπως και να έχει,
αποτελεί ένα μέτρο πίεσης -
γιατι επερεπε να γινει η EXPO για να γινουν εργα και να ανπτυχθει η πολη???
το μονο που χασαμε ηταν η προβολη της ποληςΝομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Ασφαλώς και πρέπει να γίνουν τα έργα ακόμη και χωρίς Expo,αλλά η έκθεση αυτή, εκτός από την πίεση για έγκαιρη και σωστή ολοκλήρωση των έργων (και εκτός από την προβολή που σωστά -νομίζω- ανέφερες) θα έφερνε και κονδύλια,που τώρα θα μας λείψουν...
Ελπίζω,πάντως, τα έργα που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη να γίνουν! -
Μόνο που κανονικά θα έπρεπε να έχουν γίνει τα έργα για να μας ανατεθεί η expo
-
Ωραία παρατήρηση αν και δε νομίζω ότι είναι απόλυτα σωστή. Γιατί αν ήταν έτσι τα πράγματα, δε θα παίρναμε ΠΟΤΕ τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Σίγουρα,πάντως, αν είχαν γίνει τα έργα, η θέση μας θα ήταν διαφορετική. -
Αυτό που θέλω να πώ είναι πως για να μας ανατεθεί μια διοργάνωση θα πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης υποδομή ΚΑΙ ταυτόχρονα να μπορούμε να πείσουμε πως οι ελλείψεις θα καλυφθούν εγκαίρως.
Οι ολυμπιακοί αγώνες έγιναν με βάση το δευτερο και έγιναν επιτυχημένα.
-
Α, παρεπιπτόντως, μην τολμήσει κανείς και κατέβει στο κέντρο με το αυτοκίνητο σήμερα, την έβαψε.......!
Sorry για το off topic (αν και κολάει λίγο στα έργα για τα ΜΜΜ ),
είδα κι έπαθα σήμερα.... -
Ο χρήστης Νεκταριος έγραψε:
Ωραία παρατήρηση αν και δε νομίζω ότι είναι απόλυτα σωστή. Γιατί αν ήταν έτσι τα πράγματα, δε θα παίρναμε ΠΟΤΕ τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Αν ήξεραν την πραγματική κατάσταση και το τι θα επακολουθούσε μέχρι την τελευταία στιγμή, να είσαι σίγουρος ότι (δικαίως) δεν θα τους πέρναμε.
-
Κύριοι μην απατάσθε. Πολλά συμφέροντα και πολλά κόλπα ήταν πίσω από την Expo.Και μην ξεχνάτε οτι κάναμε Ολυμπιακούς, Πήραμε το πανευρωπαϊκό και 1 θέση ΜΗ ΜΟΝΙΜΟΥ μέλους στο συμβούλιο ασφαλείας. Θέλαμε και την EXPO???Σαν πολλά δεν ζητάμε ?Και συγνώμη που θα το πω αλλά τα Αθηναϊκά κέντρα μας βλέπουν σαν επαρχεία .Οχι ότι έχω κάτι με τον κόσμο της Αθηνάς. Να μην παρεξηγηθώ. Εκεί είναι η μίση Ελλάδα. Και απο την επαρχεία περνούμε κάθε μέρα προϊόντα για να ζήσουμε. Απλά πιστεύω οτι δεν έδειξαν την δέουσα προσοχή ή το μείζον ενδιαφέρων για την απόκτηση της ΕΧΡΟ. Δεν πειράζει. Ας περιμένουμε τους Βαλκανικούς Αγώνες του 2012 και ας γίνουμε σοφότεροι από τα λάθη μας.(Η στέγη του Καλατραβα στοίχισε όσο θα στοίχιζε η υποθαλάσσια αρτηρία λιμάνι-Περαια που την έχουμε τόσο ανάγκη για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της Θεσσαλονίκης.)
-
Ε βέβαια, για όλα τα κακά της Βόρειας Ελλάδας (από το ποδόσφαιρο και τους αγώνες αυτοκινήτου και την πολιτική) φταίει το 'Αθηναϊκό Κέντρο Αποφάσεων', η 'πτωχή πλην τίμια' Βόρεια Ελλάδα δεν φταίει ποτέ σε τίποτα
Δεν βλέπεις καλύτερα φίλε μου που δεν συμμετείχε στην προσπάθεια διεκδίκησης ο ...δήμαρχος κατά τ΄ άλλα φταίει η Αθήνα
Βέβαια, τα ίδια αλλά σε μεγαλύτερα κλίμακα τα κάνουμε όλοι οι Ελληνες, όλο 'οι κακοί Αμερικάνοι / Εβραίοι / Ευρωπαίοι' μας φταίνε
Καλώς ήλθες στο 4Τ-Forum
-
nass εδω εισαι λαθος.δεν ξερω απο που εισαι αλλα δεν δικιουνται οι αθηναιοι να μιλανε.ελα στην βορεια ελλαδα να δεις την γλυκα,να δεις ανεργια,να δεις ποσα εργα εχουν γινει.
ημαρτον ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ
ειναι πολυ αδικο να μιλας ετσι για την βορεια ελλαδα,και να ξερετε κατι,η θεση της θεσ/νικης ειναι πολυ πιο σημαντικη απο αυτην των αθηνων.να βοηθησουμε ολοι να παρει την θεση που της αξιζει στα βαλκανια -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
nass εδω εισαι λαθος.δεν ξερω απο που εισαι αλλα δεν δικιουνται οι αθηναιοι να μιλανε.ελα στην βορεια ελλαδα να δεις την γλυκα,να δεις ανεργια,να δεις ποσα εργα εχουν γινει.
ημαρτον ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ
ειναι πολυ αδικο να μιλας ετσι για την βορεια ελλαδα,και να ξερετε κατι,η θεση της θεσ/νικης ειναι πολυ πιο σημαντικη απο αυτην των αθηνων.να βοηθησουμε ολοι να παρει την θεση που της αξιζει στα βαλκανιαΤα ιδια και χειροτερα συμβαινουν και στην Δυτικη Ελλαδα....η Αθηνα φταει γι'αυτό???
Ειδικά η Θεσ/νικη ειχε και εχει πολιτικους σε υψηλοτατα αξιωματα στις κυβερνησεις , γιατί δεν τα βαζετε με αυτους που σας θυμουνται μονο στην ΔΕΘ???
Δεν το λεω για σενα giatros, αλλα αυτη την 'εχθρα' μεταξυ βορρά νοτου δεν την καταλαβαινω ......
-
εγω δεν εχω καμια εχθρα και ουτε ειμαι θεσσαλονικιος αλλα οπως και να το κανουμε η βορεια ελλαδα παιδια ειναι ξεχασμενη.φταει η διοικηση του κρατους κατα εμενα.δεν εχω να χωρισω τιποτα με τον αθηναιο αλλα αισθανομαι αδικημενος.Αυτη ειναι η αληθεια
απο τους αθηναιους με εκνευριει το εξης,οταν με ρωτανε απο που ειμαι,και τους απαντω απο την ναουσα(τον τοπο καταγωγης)μου λενε ααα απο το χωριο? ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ -
Ο χρήστης giatros έγραψε:
εγω δεν εχω καμια εχθρα και ουτε ειμαι θεσσαλονικιος αλλα οπως και να το κανουμε η βορεια ελλαδα παιδια ειναι ξεχασμενη.φταει η διοικηση του κρατους κατα εμενα.δεν εχω να χωρισω τιποτα με τον αθηναιο αλλα αισθανομαι αδικημενος.Αυτη ειναι η αληθεια
απο τους αθηναιους με εκνευριει το εξης,οταν με ρωτανε απο που ειμαι,και τους απαντω απο την ναουσα(τον τοπο καταγωγης)μου λενε ααα απο το χωριο? ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙΜα για ποιους Αθηναιους μιλαμε οι περισσοτεροι εδω ειναι-ειμαστε 'μεταναστες' πρωτης ή δευτερης γενιας, που ηρθαμε απο τα χωρια μας και εκει θα καταληξουμε οι περισσοτεροι.
-
φίλε nass θα μου επιτρέψεις να σου πώ οτι έχεις άδικο.Εχω μείνει πολλα χρόνια στην Αθήνα και την αγαπώ πάρα πολύ αυτό δεν με κάνει όμως να μην βλέπω την ¨πραγματικότητα¨Η Ελλάδα έχει σοβαρό πρόβλημα με την ανισσομερή κατανομή των πόρων που επενδύονται στις εκτός Αθηνών πόλεις.
Σκέψου οτι για τους ολύμπιακούς αγώνες π.χ. συνεισφέραμε όλοι οι Έλληνες αλλά καμιά άλλη πόλη εκτός της Αθήνας δεν απέκτησε καμιά υποδομή (εκτός αν θεωρείς υποδομή τους καταράκτες που έφτιαξαν στο καυταντζόγλειο κι άλλες γελοιότητες στις υπόλοιπες πόλεις)Την ημέρα της ψηφοφορίας για την expo,κατ εξαίρεση,έκατσα να δω ειδήσεις για να δω τη έγινε και σε κανένα κανάλι (τουλάχιστον απ όσα είδα εγώ) δεν είπαν τίποτα και έμεινα σαν τον μα@@@α να ρωτάω τι έγινε και ποία πόλη θα διοργάνωνε την EXPO.Φαντάζομαι καταλαβαίνεις το πόσο σημασία δίνετε απ όλα τα κέντρα για το τι τρέχει με τις υπόλοιπες πόλεις...Φιλικά
-
Μια στιγμή φίλε μου. Είπα εγώ πως κατανέμονται σωστά οι πόροι μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης και λοιπής περιφέρειας ? Οχι, αδικείται η περιφέρεια και μακάρι τα χρήματα που πήγαν στη στέγη του Καλατράβα να πήγαιναν στην Εγνατία ή το μετρό της Θεσσαλονίκης (διαφωνώ με την υποθαλάσσια αρτηρία αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο) ή ... ή ... ή ...
Αλλά το να λέμε πως φταίει 'το κράτος των Αθηνών' που η Θεσσαλονίκη έχασε την Expo, ε, αυτό δεν στέκει... Δηλαδή αυτό που σχολιάζω σκωπτικά είναι η ευκολία με την οποία οι Θεσσαλονικείς ρίχνουν το φταίξιμο για όλα τα κακά της μοίρας τους στο 'κράτος των Αθηνών'. Εχει ο ΠΑΟΚ ομάδα για Β΄ εθνική (όπως πχ. φέτος), οι Αθηναίοι φταίνε. Τέτοια πράγματα. Στην περίπτωση της Expo, δεν είδα να σχολιασθούν τα 'μαχαιρώματα' μεταξύ Θεσσαλονικέων νομαρχών, δημάρχων, υπουργών κτλ. κτλ. αλλά με μεγάλη ευκολία εμφανίστηκε η δικαιολογία, πως η Αθήνα βλέπει τη Θεσσαλονίκη σαν επαρχία κτλ. κτλ.
Στο κάτω-κάτω, τι λόγο θα είχε η Αθήνα να ΜΗ γίνει η Expo στη Θεσσαλονίκη ? (εκτός ίσως του ό,τι όλες οι Expo εδώ και 20 χρόνια 'μπαίνουν μέσα' χοντρά... Αλλά βέβαια το ίδιο συνέβη και με τους Ολυμπιακούς )
Και κάτι άλλο: όταν στην πρώτη ψηφοφορία παίρνεις 12 ψήφους από τους 80-τόσους, τότε κάπου δεν έπεισε η υποψηφιότητά σου. Τόσο απλά. Και δεν φταίει, νομίζω, η Αθήνα για αυτό.
-
Φιλε nass εχεις δικιο για τους πολιτικους μας στην Θεσ/νικη.Ειναι μονο για διακοσμητικο ρολο.Αλλα πες τι πταιει και για παραδειγμα 95% των αγωνων αυτοκινητου γινονται απο Λαμια και κατω?Για το ποδοσφαιρο δεν ασχολουμε και δεν φερω γνωμη.Και οσο για την 'αιωνια εχθρα' ειναι χαζομαρα και επινοηση καποιον αχαρακτηριστων......Μεγαλωσαμε πια και αυτα πρεπει να τα ξεπερασουμε και να διδαξουμε στην νεα γενεια οτι μονο ενωμενει μπορουμε να πετυχουμε κοινο στοχο.Σε ολους τους τομεις.Και κατι εκτος θεματος.Καλοριζικος ο κομβος του Τιταν και η διανειξη της Καστανιας απο την Εγνατια Οδο Α.Ε.Σημερα δωθηκαν στην κυκλοφορια.Και οσο για την ΕΧΡΟ την καναν 'τραμπα' με την ΜΗ ΜΟΝΙΜΗ θεση στον ΟΗΕ.Αλλα παιχνιδια.Πολιτικα που ουτε τα φανταζομαστε.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ EXPO 2008: χάθηκε μια ευκαιρία.....(?)