-
nice topiq (αν κ λιγο φακέλωμα)
παρτε κ τη δικιά μου μινιατούρα
09 Δ Εσσο παππας (μετα απο καμιά 9 χρόνια πάνω κάτω από την αόριστη αναβολή)
Κεν: 563 ΤΠ Νιγρίτα
μετα ΣΔΙΕΠ Καλαμαριά (Νταλιπη) σαν ταχυδρόμος κ τελος
POWER
-
88Δ Πολεμικο Ναυτικο.(Σεπτεμβρης 1988-Σεπτεμβριος 1990)Σχεδον 40 ημερες εκπαιδευση στο ΚΕΚΑΝ και 22,5 μηνες στο αντιτορπιλικο Μιαουλης σαν Μηχανικος,εκτος απο 1 μηνα αποσπαση για να μαθω τορνο στα συνεργεια του Ναυσταυθμου Σαλαμινας.
Βαρδια στο Β2(κεντρο προωσης) και στο ντοκο στα βοηθητικα μηχανηματα.
Στην βαρδια εν πλω ελεγχα το χειριστηριο του στροβιλου υψηλης να μην περναει τα αν θυμαμαι καλα 600 psi.
60.000 τουρμπατα αλογα για 3500 τονους. (το πλοιο παροτι κεντρομηχανο,στις αποτομες αλλαγες πορειας εβγαζε μουτρα)
μετα απο πεακ στη Σουδα(καθαρα καζανια,καθαρη καρινα πλοιου) σε δοκιμες πιασαμε 33 κομβους
Απο αδειες ημουν καλα μιας και ειχα βρει ενα ανθυποπλοιαρχο στο ΝΝΑ, και ειχα χορτασει αναρωτικη και οικο νοσηλειας(5 ημερες καθε μηνα ) Σε ανταλαγμα του εφτιαχνα στις αδειες ενα ρημαδι Ουνο 45 που ειχε.
Ειχα φυλαξει την κανονικη αδεια μου για να φυγω στο τελος νωριτερα,και γινεται το μπαμ με την Αλβανια.
Φευγουμε ξαφνικα για περιπολια στο Ιονιο,ενω ετρωγα μερες απο αδεια .Τελικα μετα απο κλαψα/πρηξ@ρχιδιασμα στον Α μηχανικο μας αφησαν και κατεβηκαμε στο Αργοστολι.
Καλα ηταν παντως....βραδυα για τσιγαρακι στο καταστρωμα με πανσεληνο και θαλασσα λαδι ηταν
Το μονο πλην το λιγοστο φαγητο.Μονο οταν ειχε αντρικα μποφωρ στα ταξιδια χορταινα επειδη οι μισοι ριχναν ρουκετες. -
98 B' ΕΣΣΟ (σειρά 253)
6 ΣΠ (Κόρινθος), 1 μήνας -> ΣΜΧ (Λουτράκι) για ΔΕΑ, 4 μήνες -> 224 ΤΠ (Λήμνος/Μούδρος), 10 μήνες -> 88 ΣΔΙ/ΤΕ (Λήμνος/Μύρινα), 8 μήνες
-
σελίς 1
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
I5 με μέσον εγώ.Τοποθεσία: Ελλάδα,ο τόπος των δωσίλογων και των παρτάκηδων
-
286- 2004Α μετα απο αναβολή ~5 ετη. Πυροβολικο, θήβα και μετα mlrs.
9 μηνες. Θυμαμαι είχα παει στο ορυγμα με ~200 μερες και επεστρεψα με ~ 100 λιγοτερες λόγω καποιου νομου που είχε βγει για μειωμενη θητεια σε καποιες κατηγοριες -
310Α ΕΣΣΟ (Φλεβάρης 2010)
- Κέντρο Λαμία (Υλικού Πολέμου)---> 4 βδομάδες
- Σπάρτη, ειδικότητα οδηγός (+μετάταξη Πεζικό)---> 5 βδομάδες
- Σιδηρόκαστρο Σερρών, 567ΤΠ (οδηγός Διοικητή)---> υπόλοιπο 9μηνης θητείας
Άδειες 60 μέρες.
-
2010 Α' ΕΣΣΟ 310 σειρά, στρ(ΤΘ), 1 μήνα Αυλώνα και τους υπόλοιπους 8 μήνες 311 ΕΜΑ Ορεστιάδα Έβρου.
Ψηλά ψηλά τα μαύρα τα μπερέ!
send from a galaxy far far away -
99ΣΤ ΕΣΣΟ η αλλιώς 263
Λαμία -> Σπάρτη -> Λαμία -> Ρόδο
Υλικού πολέμου με ειδικότητα
Υ/κος κίνησης - οδηγός.
Στη Λαμία πέρασα καλα, η Σπάρτη είναι η περιοχή την οποία έχω κάνει ντιλίτ από τον δικό μου χάρτη της Ελλάδας και η Ρόδος η πατρίδα!
Από τον στρατό θα θυμάμαι πάντα τον διοικητή μου στη ρόδο: Κύριος και Άνθρωπος ..! -
2008 Δ ΕΣΣΟ -- 305
Μεσολογγι-Σπαρτη-Χιος
Πεζικαριος ειδκοτητα Υπαξ κινησεως οδηγος αυτοκινητου.
Μεσολογγι κλασσικο κεντρο. βημα κλπ
Σπαρτη περασα καλα λογω του οτι ημουν εκπαιδευτης και λογω πολυ κοσμου μας πηγαινε ολους (εκπαιδευτες και μη) 15 εξω 1 μεσα. σε 7 εβδομαδες εκανα 1 περιπολο και ενα θαλαμοσκυλο (και 6 μερες σερι ΔΥΛ επειδη βαρεθηκα να βγαινω). Αλλα σαν πολη πολυ μουφα. μονο φανταροι ηταν εξω.
Χιος 643 ΤΕ Καρδαμυλα. πολυ εμπλοκη 10 μεσα 1 εξω αλλα οπως θελαμε καναμε υπηρεσιες. γενικως πολυ χυμα...
Απο τη Χιο θα θυμαμαι το Διοικητη που ηταν Αντιστρατοκαβλος και για να φαει καποιος καμπανα επρεπε να εχει κανει παααρα πολυ μεγαλη μαλακια. Χαρακτηριστικα θυμαμαι burn out εξω απο την πυλη με το διοικητη απο πισω να περιμενει με το ms 240gd και το μονο που εκανε ειναι επιπληξη του τυπου '' τι πραγματα ειναι αυτα, σοβαρεψου'' στον δοκιμο που το εκανε. -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
ΕΣΟ 96 ε
ΣΕΙΡΑ 220Μια διόρθωση....EΣΣΟ 96 Ε' και σειρά 220 δεν παίζει....Αν υποθέσω οτι την ΕΣΣΟ τη θυμάσαι καλά, λογικά η σειρά σου πρεπει να ειναι η 244...
-
96 Ε ΕΣΣΟ 244 σειρά,εθελοντής στα 18 μου.Παρουσιάστικα τέλος Σεπτεμβρίου στο Κ.Ε.Τ.Θ. με ένδηξη Υ.Ε.Α. αλλα δεν πήγα στην διαδικασία της επιλογής.Για δυο μήνες περίπου ημουν στην 2/4 και μετα μου δώσανε ειδηκότητα Λ/Χ ΑΠΜΑ Μ60 Α3, αλλα δήλωσα το 12μηνο και απο ΑΠΜΑ, έγινα ΠΑΜΑ στην 3η επιλαρχία,οπου συνολικά απο ενα μήνα έμεινα μονο 7 ημέρες λογο αναρωτικής.Μετα μεχρι να απολυθώ ήμουν στην Γ Ε.Α.Ν. στην Αλεξανδρούπολη,οπου για Τ/Θ,ήταν ζάχαρη ειδικά για οδηγούς και πυροβολητές αρμάτων. Υ.Γ. ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΒΥΣΜΑ.
-
ΣΤ94,παρουσιαση στην Τριπολη,30 περιπου μερες βασικη και μετα ΑΤΑ στην Λαρισα(ειδικοτητα συντηρητης αεροπορικων εγκαταστασεων),πολυ καλο κλιμα,στους δυο πρωτους μηνες ειχε αρκετο σκουπινγκ και γοπινγκ αλλα μετα στο σμηνος ηλεκτολογικων εγκαταστασεων ηταν πολυ ευχαριστα(δυο ΠΣΚ το μηνα και εξοδο μερα παρα μερα με διανυκτερευση).
Κατοπιν μεταθεση στην 113ΠΜ,αρχικη παρουσιαση στο Σεδες(στο σμηνος εκγαταστασεων),εδω κοπηκαν τα ΠΣΚ και οι εξοδοι μερα παρα μερα και ειχε αρκετο τρεξιμο σε καθαριοτητες,σκοπιες κλπ.
Μετα απο μια προσπαθεια των παλιων για χωσιμο(επρεπε να γινουν καποια σχεδια στο COC,οπου οι αλλοι προσπαθησαν να αποφυγουν την αγγαρεια-και ευκαιρεια να στειλουμε τον νεο) ηρθε η ωρα της αρπαγης της ευκαιρειας απο τα μαλλια.
Τα παιδια στο COC θα εφευγαν σε δυο μηνες και η ουρα για αντικαταστατες ηταν τεραστια(βυσματα,ασφαλειες κλπ).
Ξεκινησα τα σχεδια με αργο ρυθμο και ειπα στο παιδι που βγαζει της υπηρεσιες καθε μεσημερι θα με βαζεις σκοπια,οποτε μολις πηγαινε 1 η ωρα τα παρατουσα και εφευγα για την σκοπια,με αποτελεσμα τα σχεδια να μενουν πισω και η ωρα αξιολογησης της μοναδας να πλησιαζει.Ετσι πηρα το θλιμενο υφος και ειπα δεν εχω χρονο για τα σχεδια.
Αυτο ηταν ,εγινε αμεσως η αποπσαση απο το σμηνος εγκαταστασεων στο COC(επεσε μεγαλο κλαμα σε οσους περιμεναν στην σειρα για να μπουν αυτοι) και ουσιαστικα απο εκει και περα δεν εκανα θητεια(ειχα 24 υπηρεσια με OFF,24 ωρες μεσα-24 ωρες εξω,πληρης απαλλαγη απο σκοπιες,γοπινγκ,σκουπινγκ) ,στους τελευταιους μηνες ηρθε και αλλος με αποτελεσμα πλεον να ισχυει 48 ωρες εξω 24 ωρες μεσα.
Υπο αυτην την εννοια αν εξαιρεσω καποιους μηνες που ετρεξα για λιγο(να θυμισω οτι το τρεξιμο στην αεροπορια δεν εχει καμια σχεση με το αντιστοιχο του στρατου-σαφως και πιο ευκολο και πιο χυμα) το υπολοιπο της θητειας ηταν ουσιαστικα ,οποτε η εκφραση ισχυει πληρως στην περιπτωση μου.
Να πω σε αυτους που δεν γνωριχουν οτι το COC(δηλαδη το κεντρο επιχειρησεων) ειναι υπογειο και πληρως απομονωμενο απο την υπολοιπη μοναδα(μπαινεις μεσα το πρωι και βγαινεις εξω το αλλο πρωι),δεν τους βλεπεις δεν σε βλεπουν και κυριως δεν μπορει κανεις(εποπτης,διοικητης,εκτακτος ελεγχος) να σε αιφνιδιασει καθως η εισοδος σε αυτο δεν μπορει να γινει αν δεν ανοιξω εγω(η οποιος αλλος ηταν μεσα) την πορτα. -
Ναυτικό - 2006 Β (Μάιος).
Πόρος για εκπαίδευση και μετά...ΜΤΝ (Ομόνοια) μέχρι την απόλυση.
Αααα...κάπου το Σεπτέμβρη έκανα και ένα μήνα Αγία Μαρίνα με απόσπαση, έτσι για το καλό.
12 μήνες διακοπών...τι ωραία που ήταν.
-
2006 Δ ΕΣΣΟ (297)
ΚΕΜΧ (Ναύπλιο) - ΚΕΕΜ (Σπάρτη) για ειδικότητα οδηγός - 79ΛΜΧΕΘ (Καρλόβασι Σάμου) πήρα και μία σαρδέλα εκεί - 725 ΤΜΧ (Μενίδι) όπου και απολύθηκα. -
Ε96 Αεροπορια, Τριπολη - Λευκαδα - Τατόι. 20 μηνες.
-
2007 Α΄ ΕΣΣΟ
ΚΕΝ Κιλκίς με την σάρα την μάρα και το κακό συναπάντημα
ΣΕΑΠ Ηράκλειο 4 μήνες ειδικότητα ΥΕΑ Στρατονομίας
526 ΜΚ ΤΠ Αλεξπολη 7,5 μήνες δριτης σε ΜΚ δρια για χρόνο διοίκησης πριν την ΣΝ, + 1 μήνα αρχιφύλακας σε φυλάκιο by Evros river (Πρωτοχρονιά σε φυλάκιο, αξέχαστη εμπειρία), γενικά = πολύ τρέξιμο αλλά πολύ ενδιαφέρον
Λόχος Στρατονομίας (δεν θυμάμαι Νο) στην Λάρισα, Δριτης Δριας Ελέγχου Κυκλοφορίας (λέμε τώρα) + ένα μήνα Καρδίτσα για σχολείο Αξκων Στρατονομίας + 2 εβδομάδες Φάρσαλα για σχολείο επιστρατεύσεως -
Tώρα που ανακινήθηκε το είδα το θέμα...
Ήμουν 83β ΕΣΣΟ και 163 σειρά και το ΑΣΜ μου 153...(κανονικά 80α, 142 σειρά)
Παρουσιάστηκα το 1983 στο ΚΕΔΒ στο Χαϊδάρι μετά απο τριετή αναβολή. Πήρα ειδικότητα Ε.Γ.Ο.Α (εγκαταστάτης γραμμών - οδηγός αυτοκινήτων) επειδή είχα δίπλωμα και μου κάθησε καλά ένα παρκάρισμα RΕΟ πήρα δελτίο καταλληλότητας και έγινα εκπαιδευτής στην σειρά μου. Πέρασα μια χαρά, μια που έμπαινα υπηρεσία με τους παλιούς σαν Οδηγός Λ.Α.Ε. (λόχος αμέσου επεμβάσεως).
Πήρα μετάθεση στην Μυτιλήνη 475 ΤΔΒΕΘ και επειδή είχαν ήδη βγει τα χαρτιά μου για προστάτης, απολύθηκα απο εκεί. Και εκεί πέρασα καλά, σαν μοναδικός οδηγός για το δρομολόγιο Κουρτζη (στρατόπεδο) - Λαμπομπυλοι (κοτσάρισμα υδροφόρας) - Αγιάσος (φυλάκιο) και επιστροφή...Ήταν ένα πολύ δύσκολο δρομολόγιο με το RΕΟ και την υδροφόρα πίσω του και σε κάθε στροφή στην Αγιάσο ήθελες μανούβρα (ήταν όλες πέταλα). Επειδή λοιπόν το δρομολόγιο ήταν 2 φορές την εβδομάδα με πρόσεχαν πολύ στα νούμερα της σκοπιάς...Το καμάρι μου REO (M34):
(Το ΑΤ είναι τα αρχικά μου...έτσι για να αφήσουμε το σημάδι μας) -
Β' 90 Αεροπορία - 10 χρόνια αναβολή λόγω σπουδών
Μάρτιος 1990 - Νοέμβριος 1991
42 μέρες Τρίπολη (μας πιάσαν εκλογές)
Τό υπόλοιπο στό τριεθνές (Παπάγου - Ν. Ψυχικό - Χαλάνδρι) και πολύ χαλαρά λόγω ομοιότητας επιθέτου με του τότε υπουργού. -
Σειρα 1 ΕΣΣΟ γυρω στα 300 π.Χ.Υπασπιστης του Λεωνιδα.Παρουσιαστηκα Σπαρτη και απο εκει μεταθεση για Θερμοπυλες,Μαυριλα σκετη.
-
Αφού επέζησες, μην το πεις ούτε στον ...Δία !!
Που υπηρέτησες και τι σειρά, φαντάρε?